Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2021-12-25 69 浏览
佐敦有好多唔同種類嘅餐廳不過就好似比較少西餐呢間位於吳松街嘅西餐相當高質每逢晚飯時段都座無虛席餐廳大門係落地玻璃門配埋餐廳內嘅聖誕裝飾真係相當有節日氣氛🎄🔸明太子虎蝦意大利粉 $208上菜時個賣相就已經好吸引,三隻大虎蝦鋪喺意粉面,虎蝦好大隻好鮮甜,肉質實正食落啖啖肉。意粉煮得啱啱好,唔會太淋身,份量亦都適中,明太子味好出,唔會話撈左太多忌廉,仲食到粒粒分明嘅明太子🤣意粉撈埋明太子醬非常之惹味!🔸鮮茄煙肉意大利雲吞 $188呢道菜份量驚人,有十幾粒意大利雲吞,意大利雲吞個size啱啱好一啖一粒,雲吞皮煮得幾淋身,好易入口。雲吞餡就好濃芝士味,不過同鮮茄醬好夾,配料仲有煙肉同蕃茄,真係非常之豐富🤩🔸法式龍蝦湯 $28餐湯加$28可以升級至龍蝦湯,龍蝦味非常濃,個湯稀杰度啱啱好,唔會太杰身,$28飲到龍蝦湯真係超值🤣🤣隨餐仲配埋黑糖包,邊飲湯邊食包真係正👍🔸熱柚子蜜隨餐附送$32以內嘅飲品,柚子蜜好濃味,無話加太多水,非常滋潤😋
佐敦有好多唔同種類嘅餐廳

🔸鮮茄煙肉意大利雲吞 $188

🔸法式龍蝦湯 $28

🔸熱柚子蜜
2021-12-21 726 浏览
🍴佐敦親民西餐- Plato Cafe & Bistro臨近聖誕,又到與友共聚的季節,提早相約朋友吃西餐慶祝。位於佐敦的 Plato Cafe & Bistro 向來性價比高,旺中帶靜,這次選擇了至尊二人套餐。🌟至尊二人套餐-$568🌟📍前菜-西班牙風乾火腿半哈密瓜沙律🍈西班牙火腿包著爽甜香脆的哈密瓜,味道顯得格外清新。前菜的份量已不少,真材實料。📍是日餐湯-甘筍核桃忌廉湯及自家製餐包餐湯頗特別,核桃味突出,帶一點甘筍的甜味,黑糖麵包香軟。📍炭燒美國安格斯西冷牛扒牛扒點了七成熟,肉質會有點𡁻頭,富有肉汁。配菜有薯仔,青瓜,黃肉翠玉瓜煎得恰到好處,沙律菜新鮮味美。📍露絲瑪莉香草燒羊架一客有三枝羊架,羊架肉嫩味美,份量十足,推介🌟 配菜有薯仔,青瓜,黃肉翠玉瓜,同樣煎得恰到好處,沙律菜新鮮味美,配搭均衡。🌟顧客只要Like社交平台,便可獲贈黑松露松薯條一客。粗身薯條的份量不少,灑上黑松露粉後香味十足。套餐包兩杯$ 32飲品,超額需補差價📍焦糖朱古力 (原價$48)📍青檸梳打 (原價$48)$48是日精選甜品包兩杯意式雪糕,客人也可補差價加購其他甜品。雪糕口味可選:腐竹、豆腐、曲奇、朱古力
🍴佐敦親民西餐- Plato Cafe & Bistro

🌟至尊二人套餐-$568🌟

📍前菜-西班牙風乾火腿半哈密瓜沙律🍈

📍是日餐湯-甘筍核桃忌廉湯及自家製餐包
餐湯頗特別,核桃味突出,帶一點甘筍的甜味,黑糖麵包香軟。

📍炭燒美國安格斯西冷牛扒

📍露絲瑪莉香草燒羊架

套餐包兩杯$ 32飲品,超額需補差價
📍焦糖朱古力 (原價$48)
📍青檸梳打 (原價$48)$48

是日精選甜品包兩杯意式雪糕,客人也可補差價加購其他甜品。雪糕口味可選:腐竹、豆腐、曲奇、朱古力。筆者選擇了創新口味-腐竹,味道就如薏米腐竹糖水般,感覺清雅輕盈。

🔸小總結:
餐廳寬敞舒適,上菜速度快,職員服務態度殷勤,會主動收拾桌面上已吃完的餐具。價錢親民,物有所值,值得回訪。

👅 味道:4.7/5
💰CP值:4.6/5
🕴🏻服務:4.8/5
🔰餐廳環境:4.7/5
👀回頭率:4.75/5
🍽 餐廳:Plato Cafe&Bistro
🌐地址: 佐敦吳松街186-188號地舖

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西 #佐敦美食
2021-12-21
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑👉 不專業食評🍽️.【德國咸豬手】HK$278【牛肉芝士漢堡】HK$148【Oreo Mike Shake】HK$58.(👦) 👦入到去都覺得餐廳其實內裏好闊,座位都幾多下👍👍 menu選擇好多,今次🧒就揀咗晚市套餐優惠既德國咸豬手,豬手外表好香脆✨✨ 份量黎講適中,CP值都Ok啦😂😂 .今次同朋友share食既關係,🧒就再試左個牛肉芝士漢堡,賣相真係唔錯😳😳 竹炭漢堡包顏色已經夠曬搶眼大份😃😃 味道方面,芝士牛肉呢個黃金組合冇得輸呀,牛肉味夠濃,會重少少肉汁👍👍 再加埋杯Oreo Mike Shake特飲真係滿足感幾高😗😗.👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)--- 味道:⭐⭐⭐(3/5)--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)____________
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️
👉 不專業食評🍽️
【德國咸豬手】HK$278
【牛肉芝士漢堡】HK$148
【Oreo Mike Shake】HK$58
👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)
--- 味道:⭐⭐⭐(3/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)
____________
👍🏻燒紐西蘭羊架紅酒燒汁配薯菜(包餐湯餐包) $128羊味香濃,有羶味但唔會太強烈😜指定係七成熟,但都唔會好鞋口好韌肉嫩惹味,連埋肥膏食一流🤤🤤!燒得好香,有淡淡香草味,而且都唔算太少肉薯菜係配番薯條、蕃茄仔、秋葵同沙律菜番薯條甜甜地,番薯味幾突出,好好食👍🏻不過會俾啲燒汁整到無咁脆口味道:8/10性價比:8/10-👍🏻美國安格斯肉眼扒紅酒燒汁配薯菜(包餐湯餐包) $158大大塊好厚身🤪!五成上碟岩岩好,肉嫩夠juicy😋肉眼黎講偏瘦,但咬落多汁肉質唔鞋,牛味好濃紅酒燒汁酸酸地,中和返食肉既膩感味道:8/10性價比:8/10-👍🏻明太子虎蝦意粉(包餐湯餐包) $98明太子超濃郁🤩!質地好稠身creamy汁量好足,每條意粉都沾滿明太子明太子味道好突出,帶微微辣,好惹味😋虎蝦肉質味道正常,落啲調味煎得香啲更好不過建議要趁熱食,凍咗會收汁變到太稠🥺意粉份量都幾多,唔會煮得太腍味道:8/10性價比:8/10-👍🏻西班牙咖啡 +$16👍🏻玫瑰鮮奶咖啡 +$16Lunch set本身包左一杯$32飲品補返差價黎講呢兩款咖啡性價比都唔錯😜西班牙咖啡面頭浸住一球雲尼拿雪糕溶溶地好似飲緊雲尼拿咖啡咁ro
👍🏻燒紐西蘭羊架紅酒燒汁配薯菜(包餐湯餐包) $128
羊味香濃,有羶味但唔會太強烈😜
指定係七成熟,但都唔會好鞋口好韌
肉嫩惹味,連埋肥膏食一流🤤🤤!
燒得好香,有淡淡香草味,而且都唔算太少肉
薯菜係配番薯條、蕃茄仔、秋葵同沙律菜
番薯條甜甜地,番薯味幾突出,好好食👍🏻
不過會俾啲燒汁整到無咁脆口
燒紐西蘭羊架紅酒燒汁

👍🏻美國安格斯肉眼扒紅酒燒汁配薯菜(包餐湯餐包) $158
大大塊好厚身🤪!五成上碟岩岩好,肉嫩夠juicy😋
肉眼黎講偏瘦,但咬落多汁肉質唔鞋,牛味好濃
紅酒燒汁酸酸地,中和返食肉既膩感
美國安格斯肉眼扒紅酒燒汁

👍🏻明太子虎蝦意粉(包餐湯餐包) $98
明太子超濃郁🤩!質地好稠身creamy
汁量好足,每條意粉都沾滿明太子
明太子味道好突出,帶微微辣,好惹味😋
虎蝦肉質味道正常,落啲調味煎得香啲更好
不過建議要趁熱食,凍咗會收汁變到太稠🥺
意粉份量都幾多,唔會煮得太腍
明太子虎蝦意粉

👍🏻西班牙咖啡 +$16
👍🏻玫瑰鮮奶咖啡 +$16
Lunch set本身包左一杯$32飲品
補返差價黎講呢兩款咖啡性價比都唔錯😜
西班牙咖啡面頭浸住一球雲尼拿雪糕
溶溶地好似飲緊雲尼拿咖啡咁
rose latte有淡淡玫瑰味,奶味同咖啡味平均😌
性價比:8/10

📍Plato Cafe & Bistro @platocafebistro_woosung
佐敦吳松街186-188號地舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #香港美食 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #佐敦 #佐敦美食 #佐敦好去處 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙嘴美食 #油麻地美食 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店地圖 #黃店推介 #黃色小店 #佐敦黃店 #尖沙咀黃店 #尖沙嘴黃店 #油麻地黃店
燒紐西蘭羊架紅酒燒汁
美國安格斯肉眼扒紅酒燒汁
明太子虎蝦意粉
2021-12-14 127 浏览
💬又係同朋友去chill下既時候啦,今次嚟左佐敦一間意大利菜餐廳,入面空間好大,同朋友傾計會坐得好舒服,今次我地直接叫左至尊二人套餐 HKD 548🥗前菜:北海道帶子沙律+是日餐湯餐包沙律不過不失,餐湯不錯☺️🍽炭燒美國安格斯肉眼牛扒叫左五成熟,上枱後覺得唔太似五成熟,可能係六成半左右?不過咬落唔算韌同都幾多肉汁,配菜薯仔好好食,好快已經比我地食曬😆⭐評分:4/5🍽露絲瑪莉香草燒羊架偏肥既半肥瘦羊架。啖啖都好軟熟好好食,我唔太食到肥膩食物但都覺得佢唔算漏,真心唔錯😆😆⭐評分:4.5/5🍹雜莓沙冰+芒果沙冰芒果沙冰似芒果糖汁。雜莓沙冰不太好味,不過不失啦⭐評分:3/5

🥗前菜:北海道帶子沙律+是日餐湯餐包
沙律不過不失,餐湯不錯☺️

🍽炭燒美國安格斯肉眼牛扒

⭐評分:4/5

🍽露絲瑪莉香草燒羊架

⭐評分:4.5/5

🍹雜莓沙冰+芒果沙冰

芒果沙冰似芒果糖汁。雜莓沙冰不太好味,不過不失啦

⭐評分:3/5
2021-12-12 88 浏览
這小店留下左美好既第一個impression,因店員見我同老公張二人枱無位擺袋就好快比左個籃我地放手袋(滿足到我既最大需要),至於我同老公一齊食肉眼扒同羊架,本身食開7成熟,店員反而建議我同老公睇下5成熟食唔食到先再決定整唔整我地食開既7成熟。我感覺係覺得店員唔只喺客人擺手袋既安排有良好印象,連推介都一樣咁有heart!我既餐飲- peach yogurt 又唔heavy 兼幾香,仲有老公必嗌既house wine 都幾易入口。

🔸美國安格斯肉眼扒配紅酒燒汁 $158 - 大件抵食之選,肉眼外皮做到適量炭香味👍🏻入面做到我要求嘅七成熟,好食過好多出面賣二百幾嘅選擇😍最正係咩?最正係佢跟蕃薯條🍠每次上菜見到佢嘅薯條係蕃薯就會覺得係小確幸!🔸北海道帶子黑蒜油扁意粉 $98 - 特別之選,黑蒜油十分之香,滋味滿分😎帶子彈牙新鮮,絕對係超值之選!🔸巴馬火腿配哈蜜瓜 $98 - 前菜揀咗呢款,真係大件夾抵食😍佢比起平時嘅更大塊哈蜜瓜,更多巴馬火腿,仲要哈蜜瓜好甜,一流😋🔸午餐加錢轉個龍蝦湯好好飲,但最想讚一定係佢呢排啲飲品同甜品都有聖誕裝飾🎄🎅🏻小店除咗賣性價比之外,心思都好重要!今次飲嘅香草咖啡同抹茶鮮奶都係水準之上~

2021-12-07 296 浏览
今晚係尖沙咀收工,同朋友近近地去佐敦食飯😊😊😊雖然係閒日同埋去到都8半,但餐廳都好full呀!睇得出好受歡迎😉坐低後望左一輪餐牌,選擇好多,有dinner set 亦有二人餐,糾結左一輪,最後揀左$498 精選二人套餐😃😃🔸先送上兩個熱辣辣嘅香草餐包,麵包非常鬆軟好好味👍🏻👍🏻好出色👍🏻👍🏻🔸周打蜆湯▪️本身以為係平時飲開白色嘅忌廉周打蜆湯,點知原來係蕃茄味嘅周打蜆湯😉酸酸地好開胃,同埋有好多蜆肉👍🏻👍🏻👍🏻仲可以加 $38 升級龍蝦湯架😊🔸蒜片白酒欖油紐西蘭青口▪️有成六隻咁多架👍🏻蒜片香口,青口大隻,加埋三色椒,好快就俾我地KO 晒😉😉🔸法國鵝肝松露野菌扁意粉 ▪️好香既松露味,好creamy好多菇菇,意粉有咬口😋鵝肝都唔細件,香口又嫩滑,正👍🏻👍🏻🔸炭燒美國安格斯肉眼牛扒▪️五成熟剛剛好,入面仲係粉嫩既紅色,大大塊既份量,牛味濃郁👍🏻👍🏻👍🏻配菜有薯仔,沙律菜,瓜類等等,都煎得好香👍🏻🔸是日精選甜品- 意大利雪糕兩杯▪️揀左芝麻同士多啤梨味😊 芝麻味好香濃,唔會太甜,士多啤梨味係偏酸少少,啱晒卡幫妮口味😍😍🔸特濃熱朱古力 $46 跟餐補$14▪️好靚嘅雪花拉花,上面仲有一個藍色嘅糖霜小雪花,

香草餐包

🔸炭燒美國安格斯肉眼牛扒

🔸是日精選甜品- 意大利雪糕兩杯
意大利雪糕

🔸特濃熱朱古力 $46 跟餐補$14
▪️好靚嘅雪花拉花,上面仲有一個藍色嘅糖霜小雪花,又靚又好飲🥰
特濃熱朱古力

🔸洋甘菊茶 $58 跟餐補$26
▪️朋友叫既,一壺咁上,食咁多野最適合飲杯茶解濟😙
洋甘菊茶

兩個人食左 $592,性價比很好既一餐🤗上菜非常快,服務態度很好😀 食到一半見有位吉左出黎,仲主動泊多張枱俾我哋👍🏻份量好足,飽飽豬👍🏻👍🏻
2021-12-07
特濃熱朱古力
洋甘菊茶
  • 特濃朱古力
2021-12-07 104 浏览
今日去左佐敦吳松街Plato Cafe & Bistro食Lunch, 食飯時間已坐無虛席, 最後一張2人枱剛剛比到我地。是日午餐安格斯西冷牛扒配薯菜西班牙黑毛豬鞍配意粉是拉差雞翼安格斯西冷牛扒配薯菜, 五成熟剛剛好, 西冷牛扒好有牛肉味, 肉汁豐富, 配上橙色的蕃薯薯條, 野味無窮。西班牙黑毛豬鞍配意粉, 黑毛豬鞍肥瘦適中, 邊位肥膏位煎到燶邊, 野味香口, 豬鞍入口爽滑, 豬味濃郁。是拉差雞翼, 香脆雞翼, 香料用得聰明, 小小辣味, 雞翼炸到香濃脆口。

是日午餐
安格斯西冷牛扒配薯菜
西班牙黑毛豬鞍配意粉
是拉差雞翼

2021-12-07 119 浏览
之前食都係食旺角果間,咁佐敦呢間個環境好好多!感覺個環境寬躺啲,坐得舒服啲,氣氛又好啲👏🏻👏🏻食物質素同旺角嗰間一樣都係咁好,可以慢慢咁嘆返個lunch!午餐價錢都可以有五十幾至百幾蚊不等。價錢已包括餐湯或者沙律,如有需要都可以加錢升級做龍蝦湯或者加錢食多件甜品🍮!跟湯既包包超軟熟,其中黑糖包超中意,甜甜軟軟咁細個真係唔夠喉😫😫有加錢飲佢個龍蝦湯,但味道唔夠濃烈味道一搬!西班牙黑毛豬鞍配紅酒汁 $128我選擇咗配薯菜,佢個薯菜好特別係番薯條黎!味道好好脆卜卜甜甜地,感覺好過食薯條好多!好味到一條都冇剩😋豬鞍唔係太大舊,但肉質嫩滑又唔會好乾,個人覺得好食過牛扒!美國安格斯肉眼牛扒配紅酒燒汁 $148塊肉眼都好都幾大,選擇左七成熟!內裏嘅肉質提呈粉紅色,外面煎到焦脆入面仲有好多肉汁流出黎,肉味濃郁!朱古力心太軟配雪糕 +$48呢個要等耐少少㗎,如果考慮揀呢個嘅話要提早少少同佢地講!切開熱辣辣嘅朱古力蛋糕,流出溶化緊嘅朱古力🍫配埋冰凍嘅雪糕一齊食感覺超幸福!Tiramisu +$38呢個有少少失望,唔係我想像中軟滑嘅感覺😔而且冇乜咖啡味,仲有少少雪藏味!但食完午餐飲住杯熱咖啡☕️食件cake還

西班牙黑毛豬鞍配紅酒汁 $128

美國安格斯肉眼牛扒配紅酒燒汁 $148

朱古力心太軟配雪糕 +$48

Tiramisu +$38
呢個有少少失望,唔係我想像中軟滑嘅感覺😔而且冇乜咖啡味,仲有少少雪藏味!但食完午餐飲住杯熱咖啡☕️食件cake還可以吧!

2021-12-02
午餐
  • 西班牙黑毛豬鞍架
2021-12-06 108 浏览
✲゚。🦑抵食西餐 值得支持💛Set lunch 包左個main + 餐湯 + 自家製餐包+飲品🙆🏻‍♀️ 有時餐包我會skip左唔食🙈 不過佢呢度個自家製餐包超級鬆軟 又幾好食喎😆肉眼扒點左5成熟 都幾大份 咬落肉質軟腍 唔錯🥩好似唔多cafe有燒原隻魷魚筒 呢個燒得幾好味 可以一試🤤最驚喜係薯菜竟然係蕃薯條 開心😆甜品同飲品嘅presentation都好有心思💖擺左聖誕小裝飾 打卡都靚D🎅🏻甜品即叫即整心太軟同pancake都係熱熱地 加埋冰凍嘅雪糕一齊食好正😋估唔到熱朱古力都會有拉花!! 😻飲品有好多選擇 甜度適中👌🏻p.s. 上Openrice book 位有D時段會有正價5折架‼️之前呢間分店被停晚市14日🥺 臨近聖誕可以支持下💛-✨ Set lunch: 美國安格斯肉眼牛扒配紅酒燒汁 ($158)✨ Set lunch: 泰式燒原隻魷魚筒 ($128)✨ 朱古力心太軟配雪糕 (+$48)✨ Oreo曲奇芝士班戟配雪糕 ($88)✨ 熱朱古力 (+$14)✨ Chocolate green tea latte (+$16)+10% service charge-📍 Plato Ca
✲゚。🦑

擺左聖誕小裝飾 打卡都靚D🎅🏻
估唔到熱朱古力都會有拉花!! 😻
飲品有好多選擇 甜度適中👌🏻

之前呢間分店被停晚市14日🥺 臨近聖誕可以支持下💛
✨ Set lunch: 泰式燒原隻魷魚筒 ($128)
✨ 朱古力心太軟配雪糕 (+$48)
✨ Oreo曲奇芝士班戟配雪糕 ($88)
✨ 熱朱古力 (+$14)
+10% service charge
📍 Plato Cafe Bistro @platocafebistro_woosung
佐敦吳松街186-188號地舖
#cafefoodsnap_💛
#cafefoodsnap_Jordan
#cafefoodsnap_cafe
2021-12-05
  • 美國安格斯肉眼牛扒
  • 朱古力心太軟配雪糕
2021-12-06 72 浏览
早排經過附近, 見到呢間幾多人食點左兩個餐牛排同豬手。 牛排熟左少少。豬手個煙燻味好香口~ 如果脆d 就仲好另外點左杯沙冰, 夠大杯。呢區夜晚圍返每人200幾蚊, 幾抵食!
早排經過附近, 見到呢間幾多人食
點左兩個餐
牛排同豬手。 牛排熟左少少。
牛排

豬手個煙燻味好香口~ 如果脆d 就仲好

德國咸豬手

2021-11-30
牛排
德國咸豬手
2021-12-05 83 浏览
嚟到呢間好多好評嘅餐廳,等我會一會佢先🤣平日夜晚嚟食個Dinner set,有餐湯、餐包、$32飲品·✨自家製黑糖包&菠菜包影完一陣相仲熱熱地🤣黑糖包甜甜地,菠菜包就食唔出菠菜味🤣但個包唔差嘅🙂·✨法式龍蝦湯 +$28有龍蝦味嘅湯,冇龍蝦肉,正常發揮😂·✨西班牙海鮮飯 $208海鮮有魷魚🦑x4、蝦🦐x2、青口x2,叫做係份量唔少,海鮮都新鮮,蝦都算易剝殼至於個飯,我哋覺得口感比較濕,味道冇咩驚喜·✨鮮茄煙肉意大利雲吞 $168意大利雲吞份量幾多,個餡口感好腍身,唔會似中式雲吞,同埋蕃茄汁酸甜開胃,食落唔會好漏,唔錯👍🏻·✨黑松露薯條 免費Like 社交平台 page送的🤪灑上黑松露粉,配茄汁,而唔係黑松露醬,不過送嘅就唔計啦🤣·🌟味道中規中矩,未到好標青,但唔會伏,整體7分
嚟到呢間好多好評嘅餐廳,等我會一會佢先🤣
✨自家製黑糖包&菠菜包
✨法式龍蝦湯 +$28
有龍蝦味嘅湯,冇龍蝦肉,正常發揮😂
✨西班牙海鮮飯 $208
至於個飯,我哋覺得口感比較濕,味道冇咩驚喜
✨鮮茄煙肉意大利雲吞 $168
✨黑松露薯條 免費
🌟味道中規中矩,未到好標青,但唔會伏,整體7分
佐敦人氣西餐💛✨美國安格斯肉眼牛扒 $298好好食!🥺💛 份量好足 牛味濃 好juicy!五成熟煎得岩岩好🤤 連啲配菜都好食 煎得好香口 絕對值得支持👍🏼👍🏼👍🏼而且價錢都合理 因為已經包埋餐湯餐包同飲品 餐包有烘熱到👍🏼👍🏼而是日餐湯係洋蔥湯 食到一絲絲洋蔥 好甜😋😋意式焗肉醬千層闊麵$178 呢個都唔錯 蕃茄醬酸甜適中 唔會太膩 👍🏼芝士 薯蓉 肉醬好夾☺️滿足!闊麵彈牙 層層分明 黑松露薯條🍟Like 左餐廳既page 就會送薯條🤪熱辣辣 又有黑松露味 正😋
佐敦人氣西餐💛✨

美國安格斯肉眼牛扒 $298

意式焗肉醬千層闊麵$178

黑松露薯條🍟
2021-11-30
  • 炭燒美國安格斯肉眼牛扒
🦐🍝明太子虎蝦意粉 $188-虎蝦燒得幾靚仔,冇過熟!明太子味較純,似冇混過多忌廉,見到好多一粒粒明太籽。因為麵量實在太多🤣塞滿晒成個碟!所以醬汁份量係剛剛好,要趁熱食!🤓🐖美國豬肋排伴薯條 $248-🍴一切已經骨肉分離!肉質完全唔乾柴,好嫩!😋個醬似燒烤醬帶少少甜辣醬味,唔似平時食個啲燒烤醬咁咸/過濃味。(平時食ribs最怕勁多醬鋪係肉上面,都食唔出豬肋排既肉味!)🍟黑松露薯條-見到like 社交平台送薯條,唔係唔like呀嘛🤣!黑松露淡淡的,食下食下又真係清哂😂。🥖黑糖麵包同蔥香麵包-熱熱地幾軟熟!黑糖味好食!🥤凍 朱古力綠茶拿鐵 -又真係飲到2隻味😆,佢哋原來都係好朋友,飲既時候要攪勻底底啲綠茶粉!
🦐🍝明太子虎蝦意粉 $188

🐖美國豬肋排伴薯條 $248

🍟黑松露薯條
-見到like 社交平台送薯條,唔係唔like呀嘛🤣!
黑松露淡淡的,食下食下又真係清哂😂。

🥖黑糖麵包同蔥香麵包
-熱熱地幾軟熟!黑糖味好食!

🥤凍 朱古力綠茶拿鐵
-又真係飲到2隻味😆,佢哋原來都係好朋友,
飲既時候要攪勻底底啲綠茶粉!