2022-11-29
雖然2人餐好吸引,但我地睇中左一個特色甜品,所以每人分開叫一個set dinner先。首先黎左餐湯及餐包。個包微暖又鬆軟好有麥既香氣,搽牛油更香,點周打魚忌廉湯又好creamy。明太子虎蝦意大利粉,滿滿既明太子醬,有D辣既後勁但落左檸檬汁又中和左D辣既感覺,好味。3隻肥美新鮮既虎蝦肉質爽彈,開左邊仲唔洗用手開,正。北海道帶子黑松露意大利飯,初頭見D汁偏多左,以為會太濕,但又冇wor! 一匙既松露就放係中間,氛香撲鼻,帶子好鮮甜,個飯都mix 左好多菇係入面! 而且份量好大下,兩個人一飯一意粉咁share就岩晒! 好好彩!我地睇中個個甜品賣剩最後1個呀! 就係期間限定既竹炭麻糬千層酥盒子配雪糕。大推! 佢係設計係酥盒中間放左粒麻糬,而麻糬上面就用雪糕遮住,所以切開個下先見到驚喜! 千層酥盒真係超鬆脆,跟住麻糬軟糯,一啖有不同口感,再加雪糕,成個甜品特別又唔會太甜,好鍾意! 同場見到餐廳有放明星應援,好好人,環境舒服樓底高,係佐敦一帶既好café!