2024-01-10
位置:Plato Cafe & Bistro (吳松街) (佐敦)佐敦吳松街186-188號地舖(近柯士甸道)食後感:今日同老公黎依一間cafe食晚餐,平時夜晚經過都見有好多人幫襯所以專登黎食。餐廳入口清晰可見內裡環境整齊,乾淨。坐低後,侍應都非常之有禮貌講解下餐牌內容,最後我地都係選擇推介嘅二人餐。($498+10%=548)味道:黑松露芝士薯條薯條上枱新鮮熱辣辣重有啖啖松露香,想重口味既,有一大兜芝士醬同茄汁可以點,唔夠仲可以加添。帶子黑松露意粉香煎帶子咬落有陣陣牛油香氣,配上焦香味同彈牙扁意粉好夾。醬汁係黑松露忌廉汁,加上青椒同露荀,口感好豐富,食落咸咸甜甜。西班牙黑毛豬鞍架豬鞍我最驚中間切開係粉紅色又或姐太韌咬唔開,呢個豬鞍夠大塊食落鬆化有肉汁,估唔到係度食到咁高水準既豬鞍。餐飲柚子茶柚子茶濃郁,加埋檸檬片,酸酸甜甜好解膩。熱檸水養生檸水,檸檬冇苦澀味,消滯健康之選。好味指數:$548有咁多野食重包埋甜品,真係好抵食,我見人地前菜兜三文魚沙律都好大碟,唔怪得咁多人叫二人餐啦。
佐敦吳松街186-188號地舖(近柯士甸道)
味道:
黑松露芝士薯條
帶子黑松露意粉
西班牙黑毛豬鞍架
餐飲
柚子茶
柚子茶濃郁,加埋檸檬片,酸酸甜甜好解膩。
熱檸水
養生檸水,檸檬冇苦澀味,消滯健康之選。