2023-09-02 200 浏览
當日去到荔枝角覓食,無意中發現呢間pizza 店~主打工Pizza,亦有多款口味😋當日點了2人晚餐:❣️餐湯:粟米湯黑椒和香草味道較重,不是creamy 質感❣️頭盤:水牛城雞翼 水牛城雞翼醬汁較一般的水牛城醬汁偏辣;雞翼煎得香脆另外,餐廳亦配附了藍芝士醬,但這醬汁與雞翼不太配搭🤔❣️主菜:肉醬千層麵肉醬滿滿蕃茄香,調味不算太濃,千層麵質感煙韌,不錯吃❣️雙層芝士煙肉牛肉pizza好味之選Pizza😋呢知配搭好似漢堡包味🫢肉既香味+芝士香味👍🏻Pizza 皮厚度適中,薄批愛好者會鍾意❣️凍檸茶 & 青檸荔枝梳打凍檸茶一般,茶底偏淡青檸荔枝梳打很解渴,不會過甜👍🏻💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠總括來說,呢間一間值得一試既手工pizza 店,店員態度親切,店內環境予人一種溫馨感,坐得舒適,係不錯的餐廳之選。

當日點了2人晚餐:

❣️餐湯:粟米湯

黑椒和香草味道較重,不是creamy 質感

❣️頭盤:水牛城雞翼

水牛城雞翼醬汁較一般的水牛城醬汁偏辣;雞翼煎得香脆
另外,餐廳亦配附了藍芝士醬,但這醬汁與雞翼不太配搭🤔

❣️主菜:肉醬千層麵

肉醬滿滿蕃茄香,調味不算太濃,千層麵質感煙韌,不錯吃

❣️雙層芝士煙肉牛肉pizza

好味之選Pizza😋
呢知配搭好似漢堡包味🫢
肉既香味+芝士香味👍🏻
Pizza 皮厚度適中,薄批愛好者會鍾意

❣️凍檸茶 & 青檸荔枝梳打

凍檸茶一般,茶底偏淡

青檸荔枝梳打很解渴,不會過甜👍🏻

💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠💠
總括來說,呢間一間值得一試既手工pizza 店,
2023-08-12 358 浏览
一個人食飯,想搵個坐得舒服既地方,見呢間好多好評,經過荔枝角就黎試下😉下午時間,餐廳冇乜人,最適合就一個人喺度坐下休息吓慢慢食餐飯😌餐廳主打Pizza同意粉,選擇都唔少。店員見我一副唔知點揀嘅樣,都好主動介紹餐點,親切度要加分👍我揀咗黑松露大蝦超粗意粉,跟餐有湯同埋飲品,揀左杯伯爵茶。大蝦幾彈牙,超粗意粉有啲似扁意粉,再軟身少少🤏食完意粉有啲口痕,嗌多咗個水牛城雞翼,雞翼熱辣辣,炸得夠脆,覺得酸酸地好惹味👍伯爵茶用咗mightyleaf,呢個牌子嘅茶包比平時飲開嘅伯爵茶香好多,亦都冇苦澀味,我仲即刻上網睇吓邊度有得買😂總括來講,呢餐飯都好滿足,環境舒服,店員好友善,下次如果同朋友嚟一定會叫佢嘅Pizza,開心share🥳

• 堅水牛城雞翼
2023-07-28 382 浏览
1.叫左個雞翼冇來,之前已經追左2次2. 漏左比湯,再追先有,點知再上係35%湯,65%溝左水。沒有飲3. Lemon tea 得一塊小lemon 總結伏字,態度又差,應再又唔跟下次不會再幫趁
1.叫左個雞翼冇來,之前已經追左2次

3. Lemon tea 得一塊小lemon

總結伏字,態度又差,應再又唔跟下次不會再幫趁
2023-07-28 400 浏览
好似都有段時間無食過Pizza啦,咁岩記得之前揸車經過一間荔枝角嘅Pizza餐廳,所以今日一收工就過去。因為另一半出咗trip (好掛住佢…),所以就一支公去探店。一入到去地方雖然講唔上話好多位好大間,但佢地亦都做到座位與坐之間有一定距離,所以都坐得舒適。到order嘅時候職員見我望咗個餐牌好耐,佢就好細心咁樣同我講有二人套餐,但其實我係苦惱緊一個人應該仲嗌啲咩食,淨係食個Pizza好似太單調,所以最後嗌個甜品獎勵自己,今次自己一個就嗌咗:1)12吋瑪嘉麗塔薄餅 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)自家製意大利芝士蛋糕 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️瑪嘉麗塔薄餅係現製烤焗🍕所以要等20分鐘,但職員事前都有同我講聲,同埋始終啲食物熱辣辣係最好味,雖然貌似好多芝士好膩好重口味,但食落反而就相反,而個餅底厚薄適中,咬落去增加返個口感。臨尾個自家製意大利芝士蛋糕其實即係tiramisu😌濃濃嘅咖啡配搭上淡淡嘅酒味,真係如果下午食配埋杯咖啡,肯定一絕。

2023-07-27
返左荔枝角一年幾同事話想試 pizza,上 open rice見呢間評價都唔錯,決定一試叫左 lunch set既肉醬千層麵首先上既係跟餐「粟米湯」呢碗黃色既野係常溫,唔熱飲第一啖,係無味道勁稀完全似係煮過粟米既水加糖OK咁我試下加少少黑椒依然都係一樣咁奇怪隔離枱唔識既女仔聽到我地呢個反應都忍唔住同我地講佢哋都係覺得一樣 完全唔敢飲隔左5分鐘,老闆娘行埋黎問個湯係咪唔要?我問佢:呢碗咩黎?老闆娘:湯黎架我:你覺得真係湯?不如你自己試下之後佢入廚房一試就大叫先知出事倒左我地碗湯亦無任何補償食物質素極差仲好意思收加一唔會再去
返左荔枝角一年幾
叫左 lunch set既肉醬千層麵
首先上既係跟餐「粟米湯」
呢碗黃色既野係常溫,唔熱
飲第一啖,係無味道勁稀
完全似係煮過粟米既水加糖
OK咁我試下加少少黑椒
依然都係一樣咁奇怪

隔離枱唔識既女仔聽到我地呢個反應
都忍唔住同我地講
佢哋都係覺得一樣 完全唔敢飲

隔左5分鐘,老闆娘行埋黎問個湯係咪唔要?
我問佢:呢碗咩黎?
老闆娘:湯黎架

唔會再去

餐湯?
2023-07-18
2023-07-09 455 浏览
這間餐廳位於荔枝角,鄰近著名景點D2 PLACE,主打薄餅及意大利菜,店內環境寬敞舒適,裝修以簡約的木為主,掛上多幅油畫,感覺休閒舒適,適合約會或多人聚會。假日的午市時段同樣設有午餐,分為薄餅及主菜兩個系列,超過二十款選擇。餐湯是日為香蒜忌廉湯,幼滑的忌廉湯加入蒜蓉粒及香草,香氣更有層次。意大利煙肉條配MANCINI超粗意粉 - $78這裡的意粉特別用上意大利MANCINI的扁意粉,煙煙韌韌富彈性,吸附湯汁力強,掛滿酸酸甜甜的蕃茄醬,更有一條條厚切的煙肉條,肥瘦兼備,有著濃厚的鹹鮮味。堅水牛城雞翼 +$28香炸的雞翼略帶脆口,咬開雪白的雞肉嫩滑多汁,淋上惹味香辣的水牛城醬汁,更有少許沙律解膩。自家造意大利芝士蛋糕 +$28淋上滿溢的Mascarpone芝士,質感輕盈幼滑,撒滿的朱古力粉有助中和甜味,而底部的手指餅浸過咖啡酒,帶有咖啡香氣,不會死甜。凍檸檬茶清爽的紅茶配厚切的檸檬,慢慢滲透出清新的果香,糖水更另上。

餐湯

自家造意大利芝士蛋糕

自家造意大利芝士蛋糕 +$28
凍檸檬茶

凍檸檬茶
清爽的紅茶配厚切的檸檬,慢慢滲透出清新的果香,糖水更另上。
2023-07-08
用餐时段
2023-07-05 285 浏览
之前呢一間餐廳都同朋友食過幾次,午市價錢大概係$100以內已經會有一個lunch set,作為quick lunch都唔錯架😌前幾次都係食pizza,今次比較趕時間就order咗意粉~📌餐湯📌肉醬千層麵肉醬分量整體都幾多,唔會太乾😝加上表面燒到非常焦香嘅芝士🥰每一啖味道都好濃郁。雖然份量唔算特別大,不過整體會比較膩,一個女仔都夠飽嘅📌黑松露大蝦MANCINI超粗意粉雖然佢叫做超粗意粉,不過感覺同一般嘅扁意粉差唔多,軟硬適中😆大蝦嘅份量大概有四隻,勝在每一啖都食到好香濃嘅黑松露味,配搭埋芝士嘅香氣🤪下次去到一定會再叫呢一款📌堅水牛城雞翼雞翼外層炸得好香脆,裏面保持到好juicy🥰而且醬汁味道酸酸辣辣,有少少似tobasco😙同朋友share都好唔錯~

📌餐湯

📌肉醬千層麵

📌黑松露大蝦MANCINI超粗意粉

📌堅水牛城雞翼
2023-06-25 313 浏览
今日陪太太到荔枝角D2 Place 購物,行到攰就喺附近睇吓有咩小店覓食,最後入咗長沙灣道一間Pizza 店!午市有lunch set,我和太太揀左一個pizza set 和一個意份set,每個set都有餐湯和飲品😀招牌至尊薄餅套餐~薄餅有好多款選擇,樣樣都想試,最後揀咗侍應推薦的招牌至尊!大概等咗10分鐘,即焗熱辣辣的薄餅就上枱了,Pizza 材料豐富,有橄欖丶大蒜、煙肉、蘑菇、芝士等等,pizza餅底煙靭,邊皮焗到少少脆,是我喜歡的口感😋!雖然是薄批,但9吋大的pizza 足夠兩人份量,如果自己一個人應該會食唔晒🫣🫣!黑松露大蝦超粗意粉~意粉末上枱,已經聞到陣陣黑松露香氣!大蝦和黑松露配搭非常美味,大蝦好爽滑彈牙,意粉軟硬適中,太太非常滿意!另外,我哋加咗$28 追加蒜香巴馬臣雞翼(4隻),雞翼焗到微微焦香,配上芝士蒜香、牛油,超好味,必須推薦給大家!飲品:凍士多啤梨鮮(+ $18)凍朱古力奶(+ $18)~兩杯味道都唔會太甜,健康又美味總體來說,這間特色的Pizza店,味道非常不錯,選擇又多,套餐都好大份,性價比高,我和太太都特別喜愛這類的特色小店,下次必會再來光顧!

,必須推薦給大家!

飲品:
凍士多啤梨鮮(+ $18)
凍朱古力奶(+ $18)
~兩杯味道都唔會太甜,健康又美味

2023-06-07 315 浏览
落單15分鐘左右就有得拎有效率,叫兩個pizza一款味道還好,但其中一個煙肉黑松露無比煙肉(另一同價素批)且好少料黑松露味好少,小食雞翼的醬汁好味但雞翼唔入味,牛油浸住令人唔係好敢點醬料。the order finished at about 15 min was efficient! I ordered 2 pizzas 1 was good and another one was wrong, it made the Pancetta Truffle bad to Tentazione del Tartufo and the truffle taste was relatively light. the snack chicken wings were tasteless although the sauce is nice, it was still too oily. I will try other pizzas but not Tartufo and chicken again.

2023-06-05 290 浏览
今日喺附近見完工所以就隨意走咗入一間西餐廳食午飯發現呢間餐廳嘅Pizza好抵食但由於一個人嘅關係所以就冇嗌到Pizza,見到份量好多選擇好多最後決定叫咗一個意粉lunch set,追加小食同一個甜品Lunch set -Pancetta Mancini Spaghettone Busta意大利煙肉條配Mancini超粗意粉Lunch set 有包飲品及湯跟餐蘑菇湯內有蘑菇蓉,口感豐富,味道不錯意粉充滿質感,醬汁亦好掛麵,包裹每條麵條小食-水牛城雞翼用$28追加雞翼,店員好細心於點餐時提醒會有點辣辣度介乎小至中份量好夠,有4隻雞翼仲有伴菜的沙律甜品-自家做香蕉拖肥批甜度適中,口感香滑,好推介叫嚟食飲品-檸檬茶正常發揮,茶底正常
今日喺附近見完工所以就隨意走咗入一間西餐廳食午飯
發現呢間餐廳嘅Pizza好抵食
但由於一個人嘅關係所以就冇嗌到Pizza,見到份量好多

意大利煙肉條配Mancini超粗意粉
Lunch set 有包飲品及湯
跟餐蘑菇湯內有蘑菇蓉,口感豐富,味道不錯
意粉充滿質感,醬汁亦好掛麵,包裹每條麵條

小食-水牛城雞翼
用$28追加雞翼,店員好細心於點餐時提醒會有點辣
辣度介乎小至中
份量好夠,有4隻雞翼仲有伴菜的沙律

甜品-自家做香蕉拖肥批
甜度適中,口感香滑,好推介叫嚟食

飲品-檸檬茶
正常發揮,茶底正常
2023-06-02 210 浏览
今日同朋友一齊放左工想去chill下,由於三點鐘既關係,想搵個tea set食下,朋友極力推薦荔枝角有間食pizza 既好抵😍即刻去try 一try店舖好近地鐵站,一岀過條馬路就到,鋪頭岀面用左藍色既裝修😊好易搵,而且有好多唔舒既set可以簡我簡左一個pizza set($88),我點左一個至尊pizza(另加$28)😂一個套餐加咗一碗粟米湯😄好貼心,餐前湯,味道都很好,pizza 好大個,性價比十分高,自己一個人食一定食唔哂,上枱好熱辣辣🥰配料好多🫶正我仲加左薯條🥰🥰份量勁多 我全部清哂 🤭總括嚟講,性價比好高,同朋友傾偈之餘,仲可以舒舒服服咁食嘢🤭

我仲加左薯條🥰🥰份量勁多 我全部清哂 🤭

2023-04-27 314 浏览
今日同朋友一齊去咗荔枝角嘅一間Pizza餐廳,真係開心同滿足啊!佢哋嘅蟹肉海鮮Pizza係我哋嘅首選,真係一試難忘!啲Pizza底薄身脆,上面滿滿嘅芝士,再加埋好多新鮮嘅海鮮同蟹肉,味道好濃郁,令人回味無窮!新鮮嘅味道真係好正啊!而且份量非常足,加上啲價錢好抵食,Pizza Set 都只係$88,真係好嘅選擇! 除咗Pizza,我哋仲試咗啲其他嘢。啲肉醬千層面真係好好食,醬汁好香濃,而且面煮得剛剛好,啲層次感好豐富。啲水牛城雞翼仲有啲醋醬,味道好香好醇,啲肉啱啱好熟,入口即溶,啲汁又好香,真係好正啊!至於薯條就都好唔錯,啲薯條煮得好脆,加上藍芝士醬,味道好香好濃郁,令人垂涎三尺!總括而言,呢間Pizza餐廳嘅食物好正,份量又足,價錢又抵食,真係值得一試!如果你喺荔枝角附近,一定要嚟呢間Pizza餐廳試下佢哋嘅蟹肉海鮮Pizza同埋啲其他嘢啦!

2023-04-01
  • 蟹肉大蝦Pizza
  • 肉醬千層面
  • 水牛城雞翼
  • 卡津味薯條配藍芝士醬
2023-04-26 226 浏览
今日去開荔枝角附近。大新銀行附近,有一間Pizza屋。大大個牌寫住lunch set $78、pizza $88,好抵咁喎,入去試吓先。裝修簡潔,好有外國Pizza 餐廳feel,環境非常乾淨。枱與枱之間都闊落。想叫Pizza,但係今日得一個人,驚浪費食物,但係食慾蓋過 理智 ,都係叫個Pizza。雖然我係香港人,但係食Pizza梗係學外國人咁,用手食啦。枱上有酒精搓手液,放心用手食啦。Pizza熱辣辣,菇好香。雖然係薄批,但係內裏非常鬆軟和juicy。應該醬汁嘅濃度適中,和芝士作怪👍🏼好多人都話炸雞配啤酒。我就話Pizza最配可樂。你話唔係絕配,都冇人信啦!!Pizza份量好足夠,食飽飽,飲番罐可樂,正。午餐人頭湧湧,證明質素好。👍🏼

好多人都話炸雞配啤酒。
我就話Pizza最配可樂。你話唔係絕配,都冇人信啦!!
Pizza份量好足夠,食飽飽,飲番罐可樂,正。

午餐人頭湧湧,證明質素好。👍🏼

2023-04-26
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 火腿 日本香菇pizza
2023-04-17 240 浏览
Vivian成日想幫襯唔係大集團嘅pizza,今次終於搵到呢間性價比高又好味嘅😋MenuPizza lunch set (包湯&飲品)$88一見到有蟹&蝦,即刻order左蟹肉大蝦pizza(要加$48)送到黎真係呆左,$88有$12吋pizza😳😳(一開始冇睇到12吋,仲以為$88係pizza hxt一人餐4件pizza個隻)想講呢個蟹肉大蝦pizza雖然要加$48,但好好食,有蟹同蝦肉啖啖肉之外,仲有d紅椒&黃椒,加埋個醬,食落好fresh,芝士仲可拉絲😋😋好正由於Vivian當日唔係少少肚餓,係大大肚餓,所以再order左個薯條:跟餐+$28卡津味薯條配藍芝士醬:仲要係Vivian最鐘意嘅脆卜卜薯條😍😍爽脆但唔油膩👍🏻👍🏻

Menu
Pizza lunch set (包湯&飲品)$88

2023-04-01
用餐时段
2023-04-02 219 浏览
去左荔枝角工廈搵食,呢間地舖叫pizza piazza都幾正啊,今次中午去左食,佢有西餐食,又有pizza set,我見有牛扒餐都只係百幾蚊,咁抵梗係要試下。78元一個lunch set連飲品同餐湯都真係幾平,如果就咁揀意粉或其他不用加錢嘅都好平,我揀的300gA級草飼肉眼扒,要加68元,即係都只係150有找啊,上碟大大塊,自己揀左5成熟,都岩岩好,牛味濃,配上薯條同沙律菜,好fresh又飽肚,餐湯是洋蔥湯,湯入面有洋蔥有得食有得飲,整體感覺都好好,服務都快又nice, 下次再來。