2021-09-12 92 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗荃灣調查呢間韓式薄餅店⁡🍕 泡菜海灣芝加哥 $189📸表示個pizza用咗鮮蝦,蟹棒,蘑菇,粟米,菠蘿,洋蔥,燈籠椒等配料,當然唔少得多種芝士,令到個pizza有治癒嘅拉絲效果,最特別係個蜜糖杏仁批邊,面頭仲要灑滿糖霜,吸睛度極高🙋🏻‍♂️表示pizza口感好鬆軟,多種配料令個pizza食落有唔同層次,仲要每啖都有香濃嘅芝士,芝士控食完應該會尖叫,蜜糖杏仁批邊軟熟,芝士嘅鹹香配上甜甜嘅批邊竟然係可以咁夾,好食到不得了⁡🍯🧈🍗 蜂蜜牛油秘製炸雞 $118📸表示碟炸雞有6隻,面頭灑滿芝士粉,炸雞size唔算太大嚿,可能個pizza太過吸引,分散咗餓底對呢個炸雞嘅注意力🙋🏻‍♂️表示個炸雞充滿香濃蜂蜜牛油味,外皮炸得好酥脆,炸槳唔厚,可惜雞肉唔夠嫩滑,整體唔算太差,喺香港真係好難食到可以媲美韓國嘅炸雞,突然好掛住韓國添⁡📈吃貨指數😋好味度 8.5/10🔙返啅度 8.5/10
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗荃灣調查呢間韓式薄餅店⁡
🍕 泡菜海灣芝加哥 $189
🍯🧈🍗 蜂蜜牛油秘製炸雞 $118

📈吃貨指數
😋好味度 8.5/10
🔙返啅度 8.5/10
2021-09-11 69 浏览
呢間Pizza店可以話係不得了 冇諗過韓國餐廳可以食到超高質素嘅野食由於佢哋係即叫即烤 所以需時都比較耐Pizza賣相非常吸引 用料亦都非常豐富每一啖我都覺得真材實料而且個底非常厚平視我食Pizza唔會食埋嗰邊 但今次我覺得實在太好味😋分量足夠三至四人食食兩塊都唔會覺得漏架韓國最出名食炸雞佢呢個炸雞亦相當之吸引 咬落去每啖都好Juicy 皮脆肉香除咗炸雞同埋Pizza 呢度嘅飲品都好多好選擇我比較鍾意飲果汁 🍹加埋少少酒類嘅Cocktail顏色鮮艷Sangril 令人賞心悅目 心花怒放建議想食嘅朋友真係要早啲去因為都好多人排隊呀

呢間Pizza店可以話係不得了

建議想食嘅朋友真係要早啲去
因為都好多人排隊呀
2021-01-27
2021-09-10 77 浏览
我哋嗌咗半半炸雞($223)同埋Cheesy Maru Oppa (Large)($163)咁首先講咗個Pizza先啦(其實我哋係咪應該揀Large,Regular應該已經夠食🥺🥺)我覺得呢個Pizza都幾出色❣️❣️因為真係超多芝士🧀🧀而且每一塊Pizza都有勁大嚿幾嫩滑嘅雞肉(好少見到有Pizza上面有西蘭花🥦)同埋Pizza上面嗰個醬有少少似章魚小丸子嗰個Sauce🤔🤔食落去係甜甜哋嘅之後就講吓我哋嗰個炸雞🍗我哋係揀咗Garlic Sweet Chili同埋Snowy Cheese Chicken首先一定要讚嘅係佢哋嘅炸雞全部都係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥前者食落去有少少鹹鹹哋加酸酸哋嘅感覺🤩🤩同埋我好鍾意嗰個醬☺️☺️後者主要都係芝士粉嘅味道而佢哋嘅雞肉都係超白滑💕💕食落去都勁嫩所以真心推薦大家一定要嗌佢哋嘅炸雞最後嘢飲方面我就嗌咗Lychee Cooler Ade($48)我就覺得飲落去幾甜😘😘(不過一定要搞得好均勻)而我朋友就揀咗要Peach Lime Iced Tea($48)呢杯飲落去幾香蜜桃茶味

咁首先講咗個Pizza先啦
我覺得呢個Pizza都幾出色❣️❣️
因為真係超多芝士🧀🧀
而且每一塊Pizza都有勁大嚿幾嫩滑嘅雞肉
(好少見到有Pizza上面有西蘭花🥦)
食落去係甜甜哋嘅

而佢哋嘅雞肉都係超白滑💕💕
食落去都勁嫩
所以真心推薦大家一定要嗌佢哋嘅炸雞

我就覺得飲落去幾甜😘😘
(不過一定要搞得好均勻)
呢杯飲落去幾香蜜桃茶味
2021-09-08 93 浏览
Pizza makes anything possible.話說前幾日係荃灣做嘢見到佢開左Pizza Maru之前聽朋友講話好好食所以今日晏就決定食佢今日分別點左:野菇意式羅勒香草意粉泡菜卡邦尼藍青口意粉韓國烤肉芝加哥韓風蟹肉塔重點推介:韓國烤肉芝加哥:其實佢係pizza黎 佢啲芝士真係不得了係滿滿同拉絲 咬落真係滿口芝士超滿足韓風蟹肉塔:個蟹肉塔係有蟹肉 椰菜 牛油果 忌廉醬佢最特別係用烤薄餅去配佢一齊食個口感好得意 好似食緊蟹肉薄餅咁@pizzamaruhkLocation: Tsuen WanPrice (10 is expensive): 6.5/10Environment (10 is chill): 6.5/10Yummy (10 is delicious): 7.5/10

話說前幾日係荃灣做嘢

個口感好得意 好似食緊蟹肉薄餅咁

@pizzamaruhk
Location: Tsuen Wan
2021-09-06 104 浏览
呢間pizza fusion菜bookmark左好耐皆因每次經過都巨多人🥲今次終於平日早少少去食!!!除左主打既pizza 炸雞 仲有意大利麵 沙律🥗等等Pizza主要分2個size 今次就叫左個9吋 兩個人share!☀️太陽蕃茄芝加哥真係不得了 啲芝士拉絲拉到呢…超高都仲有🤩好邪惡啊~🧀🧀雙倍馬蘇里拉芝士 辣肉腸 芝士條 蕃茄 巴馬臣芝士 糖霜等等 好足料芝士控必食❤️.炸雞選擇都有好多款 一樣有分2個size6件雞 兩個人分 一人3件剛剛好蒜香🧄甜辣秘製炸雞既醬汁超香濃 好入味裝住炸雞既盤都預先預熱左 非常貼心影耐左少少相先食 炸雞仲保持到熱辣辣 超正👍🏻甜辣醬真係無得輸 胃口大開。.泡菜帶子卡邦尼意粉加左火箭菜 煙肉 洋蔥等等炒得超香濃😋加埋芝士粉 不得了因為加左泡菜 所以食落帶少少酸辣感 可以減低膩既感覺🤤好食得黎又特別.朋友話午餐有午餐精選 下次一定要黎再食💜
呢間pizza fusion菜bookmark左好耐
皆因每次經過都巨多人🥲今次終於平日早少少去食!!!
除左主打既pizza 炸雞 仲有意大利麵 沙律🥗等等
芝士控必食❤️
炸雞選擇都有好多款 一樣有分2個size
6件雞 兩個人分 一人3件剛剛好
蒜香🧄甜辣秘製炸雞既醬汁超香濃 好入味
裝住炸雞既盤都預先預熱左 非常貼心
影耐左少少相先食 炸雞仲保持到熱辣辣 超正👍🏻
甜辣醬真係無得輸 胃口大開。
泡菜帶子卡邦尼意粉加左火箭菜 煙肉 洋蔥等等
炒得超香濃😋加埋芝士粉 不得了
朋友話午餐有午餐精選 下次一定要黎再食💜
2021-08-18
相信呢間唔洗特別介紹,純粹分享近期最愛既炸雞店🤪薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅🥔🍕$189薄餅麵團夠煙韌,芝士就有幾款,啲Mozzarella拉絲毫不吝嗇😅,配埋洋蔥🧅蕃茄,整體唔會好膩,成件事好match😍食完一啖再一啖🤩但係每人食完兩塊都已經小小飽🤣最好多啲人share就可以試多幾款😜好中意佢個邊啲蜜糖杏仁真係無得輸架🤤蜂蜜牛油秘製炸雞🍯🧈🐔($118 /6 pcs)揀呢個咁邪惡既味點都唔會出事😎味道方面唔錯,外皮炸得好脆之餘又唔會油膩,一咬開好juicy🤤每件雞上面都沾滿芝士粉,略嫌雞胸少少乾,其他部位都無得彈👅手工泡菜芝士波🧀 $88口感非常豐富,有齊芝士、泡菜、蘿蔔同埋飯😋點埋千島醬食仲正!不過呢個個人覺得好膩因為每一件都好大粒,叫多啲朋友一齊來食好啲🤣唔係既話就要打包😅總括來講,無論係價錢同味道都真係超高質素👍🏻,全部真材實料,上菜時間亦好快,落單後15-20分鐘食物就到齊。呢到仲有生啤提供架,大家可以HAPPY HOUR到食炸雞🍗飲啤酒chill下😍提提大家❗️如果想食又未來得切攞飛,可以喺The Gulu app到網上攞飛先😆咁就唔使企喺門口排😝可以周圍行下街先!
相信呢間唔洗特別介紹,純粹分享近期最愛既炸雞店🤪

薯角炭燒雞肉芝加哥薄餅🥔🍕$189

蜂蜜牛油秘製炸雞🍯🧈🐔($118 /6 pcs)

手工泡菜芝士波🧀 $88

2021-09-02 5383 浏览
多年來Pizza Maru一直都是我心目中首屈一指的薄餅店,款式新穎繁多絕對百吃不厭。每次來到十居其九都會點選芝加哥薄餅,泡菜海灣芝加哥 ($189) 特別之處在於用上蜜糖杏仁邊,批邊舖上杏仁片烤得香脆更帶濃厚蜜糖甜香;芝加哥薄餅一如既往裡裡外外均充滿雙重Mozzarella芝士 、芝士條及忌廉芝士慕絲,但相對上感覺不及同系列其他口味澎湃滿瀉。其他配料方面包括鮮蝦、蟹柳、火腿、菠蘿、炒洋蔥、粟米等,並配以牧場醬及泡菜蛋黃醬兩款醬料,味道以酸甜為主但泡菜辣味卻微不足道,個人覺得可以加入泡菜作為配料令主題更加鮮明。以往嚐過蜂蜜牛油、蜂蜜蒜泥及芝士等多款口味的炸雞,當中又以首爾醬油咖哩粉炸雞 ($128) 最令人回味無窮,炸雞外層酥脆並抹上醬油味道香甜,再沾上咖哩粉辛香惹味。三文魚菠菜忌廉意大利粉 ($163) 扁意粉口感柔韌有致,菠菜忌廉汁濃稠適中並帶淡淡奶香,加上三文魚粒、芝士粉及大啡菇層次分明。荔枝瑪格麗酒 ($68) 荔枝味突出而酒味相對溫和,入口平易近人。

泡菜海灣芝加哥
其他配料方面包括鮮蝦、蟹柳、火腿、菠蘿、炒洋蔥、粟米等,並配以牧場醬泡菜蛋黃醬兩款醬料,味道以酸甜為主但泡菜辣味卻微不足道,個人覺得可以加入泡菜作為配料令主題更加鮮明。

三文魚菠菜忌廉意大利粉

荔枝瑪格麗酒
三文魚菠菜忌廉意大利粉
荔枝瑪格麗酒
2021-09-01 93 浏览
呢日去開荃新天地,諗緊食乜嘢,見到pizza Maru餐廳外排咗好多人,突然好想食,因為記得之前食過真係好好味。於是就決定等一等,好彩都算入得幾快,等咗唔係好耐就已經可以就坐啦!你食pizza maru當然要食pizza同炸雞,佢哋嘅Pizza有好多唔同嘅選料配搭,有韓式有西式,我自己就偏好西式芝加哥Pizza,諗起厚厚嘅芝士就已經流晒口水啦!我哋叫咗太陽蕃茄芝加哥,配料非常豐富,有雙倍Mozzarella cheese、芝士條、巴馬臣芝士、辣肉腸、蕃茄等。揀得芝加哥Pizza,除咗食配料,重點亦都係勁多芝士嘅餅皮,同埋超級好味多芝士嘅Pizza邊。拎起個Pizza好容易就做到拉芝嘅效果,同出面嘅Pizza舖比較,呢個真係好食好多倍。韓式炸雞都係呢度必叫嘅食品,今次我哋試首爾醬油咖喱粉炸雞,貪佢夠特別。呢度啲雞都大大件,六件雞都夠幾個人食。炸雞當然炸得夠脆夠香,另外加埋醬油味同咖喱粉,味道就更想一層樓,咖喱粉唔會過多搶咗炸雞原本嘅香味,反之仲令佢嘅味道多一層層次。由於好想食海鮮,我哋仲叫咗個漁夫蕃茄會海鮮,呢個海鮮仲配埋脆包,海鮮有大蝦、青口、帶子、魷魚,都幾豐富,海鮮全部都新鮮好味大

由於好想食海鮮,我哋仲叫咗個漁夫蕃茄會海鮮,呢個海鮮仲配埋脆包,海鮮有大蝦、青口、帶子、魷魚,都幾豐富,海鮮全部都新鮮好味大大隻。呢個菜色令人喜出望外嘅地方係佢嘅醬汁調校得非常好味,唔單止用來點脆包一流,海鮮加埋呢隻醬都非常好味,我哋將大大兜嘅醬汁都食清光,真誇張。

飲品叫咗pineapple ade, 味道都幾清新,唔錯唔錯。
前排不斷見好多人po呢間韓式pizza/炸雞店,想去食好耐但6點打後都一定有條隊仲要等幾丁張枱😥 今個星期放假睇準5:45晚巿開始就去,唔洗排有得食😈✌🏻Maru紫蘇炸魷魚圈 ($83) - 咩都唔理叫個小食先講😁 魷魚圈炸得好脆,層炸粉有d好似葱嘅野唔知係咪紫蘇葉,個味好襯個魷魚仲好有韓國風味👍🏼蜂蜜蒜泥炸雞 ($123) - 我地2個人叫左半份6件,d雞好大件,同蜂蜜蒜泥味超夾超濃。即使有好多汁,但個皮咬落依然好脆,好鬼好食呀😫辣雞芝加哥 ($183) - 黎到呢度一定一定要叫芝加哥pizza!!! 同普通pizza唔同架芝加哥係double芝士,成個pizza底面同批邊都係芝士芝士芝士🧀 芝士控一定要叫!! 不過個批皮因為包住好多芝士所以會漏d,食1,2塊都飽到死😛除左以上3款之外,佢地其實仲有好多韓式飯麵咁,不過一次真係叫唔到咁多。等到時熱潮過左唔洗排隊一定要再去試其他野😋😋😋

2021-08-30 141 浏览
今日去咗荃灣嗰度行山 行完之後落到去荃灣西 見到呢間Pizza Maru已經人頭湧湧 場面浩大 所以我哋就決定入去試下 睇下龍與鳳如果想食嘅就記得book位啦 入面裝修好有格調 雖然枱櫈有啲逼夾 不過座位都夠舒服首先叫咗個韓風蟹肉撻做小食 全個餅都係蟹肉 蟹味非常之香 唔似得有啲地方咁樣搵啲麵粉搓入去 偷工減料叫咗個肉食主義 用料非常之上乘 有靚嘅牛小排 加上香辣雞肉同埋香腸芝士等等嘅配搭 口感非常之豐富 除咗有香濃嘅牛肉味之外更加有芝士嘅鹹香 係我食過其中一個最好食嘅pizza蜜糖牛油炸雞 甜得嚟又有牛油嘅鹹香 雞都炸得好脆身 雞肉都好嫩滑

2021-08-30 79 浏览
今日老細又請食飯 大家都話想食pizza 於是就嚟到荃新天地嘅呢間韓式pizza店 pizza maru韓風蟹肉塔 蟹肉用咗沙律醬去調味酸酸甜甜得嚟仲有蟹肉嘅鮮甜味 入面加咗椰菜絲同牛油果令成個蟹肉塔味道更加豐富蜂蜜牛油炸雞 炸雞個皮脆卜卜 上面有蜂蜜牛油粉 令嚿雞嘅炸皮都唔會冧咗 牛油味香濃重甜甜地一啲都唔油膩 入面嘅雞肉嫩滑多汁主角pizza就叫咗肉食五行 餅底用咗黑麥麵團去做 有小麥嘅香氣又特別煙韌 上面有幾種唔同嘅配料包括 牛小排 法蘭克福腸 韓式烤肉 粟米 煙燻雞肉 極之豐富到完全見唔到餅底 啖啖都係餡料嘅感覺 個人最喜歡韓式烤肉 醬汁夠特別牛肉味香濃食物都偏向重口味 梗係要飲返杯蜂蜜柚子梳打 甜度適中十分解渴

2021-08-30 272 浏览
泡菜海灣芝加哥($189),哩個pizza用左超過十款餡料,而且有泡菜既關係所以食落會辣辣地,批邊搽左蜜糖,一甜一辣口感好特別,加上芝心係特厚,pizza既餅底鋪滿芝士,每一啖都食到軟綿綿既芝士。蜂蜜蒜泥炸雞($123),半隻雞份量,共6件,哩款係淋上醬汁既炸雞,濃厚香蒜味,外層炸粉食落仍然脆卜卜,而且甜甜地給人一種食完一件再想食多件既感覺,雞肉有肉汁唔乾身。首爾醬油咖哩粉炸雞($128),同樣半隻雞份量,共6件,哩款炸雞係加上咖哩粉末,雞肉同樣嫩滑,味道方面唔會太濃太辣,好迎合香港人口味。Peach Ade($48),係桃味既氣泡飲品,加入左薄荷葉,口感好清新,pizza和炸雞都係高熱量食物,飲一啖可消除口腔內既油膩感。

Peach Ade
Peach Ade
  • PeachAde
2021-08-28 182 浏览
每次經過Pizza Maru 門口總是企滿了人們,老公知道我一直也想食,今次就特地去排隊攞飛。入座前侍應也會提醒限時90分鐘,本人覺得還合理,但若果想三五知己詳談就不太合適。Caesar Salad在吃pizza前先以新鮮沙律打底,有烤過的煙肉,特別惹味。韓式海陸有蝦,韓式燒肉,辣薯角入口帶辛辣十分刺激,牧場醬帶甜,口感豐富,而pizza係簿餅底,加上拉絲芝士十分邪惡蒜香甜辣秘醬炸雞(六件) 香甜醬汁加上蒜粒,蒜香十足,喜歡蒜味的朋友不要錯過Classic Mojito食炸雞又點可以少了酒精飲品,點了classic Mojito帶點清新很fresh, 八時前還是happy hour十分優惠
Caesar Salad
在吃pizza前先以新鮮沙律打底,有烤過的煙肉,特別惹味。
韓式海陸
蒜香甜辣秘醬炸雞(六件)
香甜醬汁加上蒜粒,蒜香十足,喜歡蒜味的朋友不要錯過
Classic Mojito
講起pizza大家會諗起意大利,但勁拉絲的芝士料理一定首選韓國!所以當聽到荃灣開左間韓式pizza店,一直心郁郁想試!就拉左細妹陪我啦。Ordered (另收加一)🐱Crab Festival Pizza$148 regular蕃茄醬底酸酸甜甜好開胃。特長的芝士拉絲啱晒熱愛芝士的我!材料豐富:蝦、蟹肉、木魚碎、粟米、彩椒、洋蔥等,口感豐富。批底軟軟的,挺煙靭。整體不會太鹹或太膩。🐱Garlic Sweet Chilli Gangjeong Chicken $118/6 pieces雞髀、雞翼各一,再加三件雞胸。調味不錯,酸酸甜甜,不辣的,蒜味很香。皮炸得很脆。不過其實肉不算多,炸粉比較厚。🐱Korean Seafood Toppokki$89最愛韓國年糕,qq很有咬感。配carbonara 同海鮮好creamy。🐱Mango Passion Iced Tea$48好貴🥺而且好甜!🤔 🐱Coke zero $38好貴,而且其實點了走冰最後卻來了有冰🙈我看好多人都係點啤酒,真係聰明的選擇!平日七點已經滿席。落單要用英文(明明聽得明廣東話🤔),有一種旅遊的錯覺。

Ordered (另收加一)

🐱Korean Seafood Toppokki$89

🐱Mango Passion Iced Tea$48
好貴🥺而且好甜!🤔

🐱Coke zero $38
好貴,而且其實點了走冰最後卻來了有冰🙈

我看好多人都係點啤酒,真係聰明的選擇!

次次行過荃新天地都好好奇點解排哂隊,今日終於有機會試下!環境唔洗問八點入座已經full house,店舖面積唔大,所以枱同枱之間都好近。餐牌十分之多選擇,除咗Pizza,都有好多韓國菜常見菜式。泡菜海灣芝加哥 $189 叫得pizza maru,點可以唔試下佢既pizza 呢。泡菜海灣芝加哥,搵左好耐泡菜係邊,睇清楚原來係個醬! 配料有double mozzarella cheese、芝士條、忌廉芝士、炒洋蔥、蘑菇、鮮蝦、蟹肉棒、菠蘿、粟米、燈籠椒、火腿、蜜糖、杏仁片、糖霜、香芹片、牧場醬及泡菜蛋黃醬。D蝦都好大隻,配個厚批食簡直一流!不過呢個pizza 入口係甜口感,再配埋批邊既杏仁片同糖霜,想食咸食既朋友要注意!叫得pizza maru,點可以唔試下佢既pizza 呢。泡菜海灣芝加哥,搵左好耐泡菜係邊,睇清楚原來係個醬! D蝦都好大隻,配個厚批食簡直一流!不過呢個pizza 入口都好甜,再配埋批邊既杏仁片同糖霜,想食咸食既朋友要注意!蒜香甜辣秘製炸雞 $118/6件食韓國野點少得炸雞,叫左呢個蒜香甜辣秘製炸雞,蒜香味比較淡少少,雞件size 比較一口size,一啖啤酒一件雞咁就岩

次次行過荃新天地都好好奇點解排哂隊,今日終於有機會試下!

餐牌

十分之多選擇,除咗Pizza,都有好多韓國菜常見菜式。

泡菜海灣芝加哥 $189

蒜香甜辣秘製炸雞 $118/6件
蒜香甜辣秘製炸雞

食韓國野點少得炸雞,叫左呢個蒜香甜辣秘製炸雞,蒜香味比較淡少少,雞件size 比較一口size,一啖啤酒一件雞咁就岩岩好啦。

Gentleman Large $87 / Peach Ade $48
Gentlemen  Large  and  Peach  Ade

Gentleman Large 酒精7.6%,酒精濃度比另一杯Madam高,相信亦都係咁所以改名做Gentleman,不過都易入口。無酒精飲品,base係Lemonade,啱哂女士。