2017-10-29 244 浏览
不知所謂,入到去歡迎無句,無人問幾位,坐底有個員工單手搭住我張台係到玩電話。ok唔緊要叫野食,d名改到鬼五馬六,我唔明問佢係咩黎,企係到望住我。野食唔係話難食,唔值呢個價囉,d雞翼唔熱既。唔比訂位唔比外賣唔比拎走,不如唔比埋我食野啊嘛。垃圾。兩個人食左一個pizza,一個飯,兩杯野飲,差唔多四百蚊埋單,真心講句我食剎利亞無咁嬲。一路食一路係到佈置helloween裝飾,無問題,但我坐門口位你一路開住度門就好大問題囉。無下次 垃圾
2017-09-30 352 浏览
所有餐具都很有趣,像小朋友用的一樣不過,一進店就一陣油煙味抽風系統超差店員玩手機不班人(明明只有兩檯客Pizza很乾很硬,切開有難度都是玩gimmick野,去一次就夠
2017-09-24 338 浏览
衰貪得意見佢個餐廳主題幾得意 同小朋友去試下,一次就足夠, 絕對無下一次, pizza叫了兩款都超鹹, 炸薯條魚柳又是超鹹, 係意粉叫中規中矩,食物選擇極少, 價錢不算便宜, 味道來說個人認為薩XX仲好過佢, 食物選擇多好多 但又平過佢好多, 餐廳餐具 佈置係落個心思值得讚, 可能就是用這個主題 再加埋雜誌facebook嘅廣告 去推介, 否則個人認為以佢嘅食物質素 食物嘅選擇 及價錢定價 好難吸引食客,還有個抽風系統超級差 食完成頭成身一陣油煙味(最怕)
2017-09-16
2017-09-11 439 浏览
上次同男朋友去試下新野,去到見佢本餐牌畫得好令就入去試下。見佢啲價錢都算貴就問個服務員pizza 係幾寸,佢答9寸,咁應該都幾大個,咁就order左咩忍蛋pizza 。點知黎到個pizza目測7寸都無,好細個!即刻覺得好唔抵,而且佢啲材料好少又麻麻地好食無下次
無下次

早餐
2017-08-27 526 浏览
之前見到fb介紹所以去一試。女女好鍾意大人小朋友都有口水肩, 小朋友個碟都好可愛。 叫了意粉, 超多汁, 好似湯麵咁...巴士pizza 冇咩芝士味, 但唔知點解好鹹味,而蜜糖芥辣雞翼問了店員說完全唔辣話小朋友可以食, 點知又辣又痴牙 (我初頭以為佢會幫我走芥辣)可能打風關係得一個侍應。冇咩招呼,不過可能太忙,見佢一個人應付全部枱仲要接電話。門口影相位個bb幾cute. 總結嚟講;食物質素普通, 完全冇咩特別,味道偏鹹同唔好信佢唔辣。 價錢偏貴同size細,完全唔抵食。 堂食一個pizza 都168, 我見外賣成個餐先168.... 應該唔會再去了
之前見到fb介紹所以去一試。
女女好鍾意大人小朋友都有口水肩, 小朋友個碟都好可愛。

叫了意粉, 超多汁, 好似湯麵咁...
門口影相位個bb幾cute.

2017-08-27
2017-08-20 495 浏览
星期六下午係屯門看完戲都接近六點,想到紅橋青菱徑附近有好野食,分別有主題餐廳,日本沾麵小食同甜品。係V City行過去都係十五至二十分鐘到,去到基本曾經介紹過的餐廳都集合係依條街。我倆商量過最後試pizza baby,整體裝修得好吸引而且食物同飲料的包裝都好可愛,例如冰震咖啡係奶樽飲的,手工pizza好好味,我點的雙層巴士都幾好批好脆好多芝士好好味,而軟殼蟹都做得唔錯,最可愛係有口水肩提供給你用真係變了小朋友咁呀
我倆商量過最後試pizza baby,整體裝修得好吸引
真係變了小朋友咁呀
咖啡同特飲
雙層巴士pizza
軟殼蟹
2017-08-19
咖啡同特飲
雙層巴士pizza
2017-08-13 440 浏览
今次一試外賣是因為近日收到的外賣紙,電話問過一百元以上便可以外賣,而且可以whatapp短訊落單,12點開店,所以到小弟家已經1 點了,可能天氣熱,所以食物仲微熱的。右手面開始,炸雞有點過咸,不過十分入味,夠脆。中間的蒜蓉包夠脆,如果可以再多點蒜蓉就好。左面是環遊世界普通批,料足厚底,味道一般,如果有薄底選就好。今次外賣感覺良好,如果可以再快點到家就好,未知天氣凍會否有影響,價錢算平,味道一般,會再叫外賣的。

輕便套餐

右手面開始,炸雞有點過咸,不過十分入味,夠脆。
中間的蒜蓉包夠脆,如果可以再多點蒜蓉就好。
2017-08-13
60 分钟 (外卖送餐)
2017-08-03 627 浏览
之前係呢度食過pizza ,今日有啲想再食 點知轉左手定點轉左名 出面多左兩個bb幾搞笑 一場黎到就照食~堂食menu唔多選擇 好肚餓之下叫左雙層巴士 兩層餅底加超多芝士 脆脆地幾得意 食一舊已經好飽肚加左個炸魚薯條...可能太心急出菜 有點油油的~可能我本身唔太好炸野~叫左個煙肉蛋意粉~ 好多料好香忌廉味不過食完有啲''漏''~叫左杯薄荷朱古力,好有食緊薄荷朱古力糖既感覺女仔食好飽,又可以用奶樽飲奶影相幾特別的小店 好似回到細個時咁岩同幾個fd share食 影下相

雙層巴士

炸魚薯條

叫左個煙肉蛋意粉~ 好多料好香忌廉味
不過食完有啲''漏''~
煙肉蛋意粉

叫左杯薄荷朱古力,好有食緊薄荷朱古力糖既感覺

女仔食好飽,又可以用奶樽飲奶影相

幾特別的小店 好似回到細個時咁
岩同幾個fd share食 影下相
雙層巴士
煙肉蛋意粉
2017-07-28 524 浏览
當日本着想試新野,同埋門面幾吸引就入咗去啦。我同阿哥都去睇Menu就覺得有少少伏因為價錢偏貴選擇偏小,同埋冇套餐,嘢飲要另外加錢食pizza嘅靈魂就係杯汽水竟然要另外加錢不過餐具係誠意之作,同埋係吸引小朋友嘅。我諗有少女心嘅朋友都應該會鍾意呢一個餐具。兩杯嘢飲都係噱頭嘢,上枱嘅時候覺得好靚,飲落就覺得麻麻,有小小藥水味叫左辣肉腸Pizza,pizza 底脆脆地,皮邊唔會好多包食到好飽咁。芝士亦夠多,好香,唯一不足就洋蔥仲有小小生生地,唔夠冧身。芝士拉絲好正不過應該唔會再去,除非有朋友會帶小朋友就可能會推薦下個人覺得絕對唔適合二人聚餐
當日本着想試新野,同埋門面幾吸引就入咗去啦。

我同阿哥都去睇Menu就覺得有少少伏

因為價錢偏貴選擇偏小,同埋冇套餐,嘢飲要另外加錢
食pizza嘅靈魂就係杯汽水竟然要另外加錢

芝士拉絲好正

不過應該唔會再去,除非有朋友會帶小朋友就可能會推薦下
個人覺得絕對唔適合二人聚餐
2017-07-08
2017-07-26 519 浏览
小妹真係未曾係openrice 俾食評, 但係今似真係唔寫唔得。睇雜誌見到呢間BB Pizza, 覺得好得意, 又係手作pizza, 滿心歡喜暑假同小朋友去呢個食lunch,諗住得意同pizza,小朋友一定鐘意同會好開心。點知真係得個嬲字同差字⋯⋯ 叫咗一個pizza, 一個意粉。意粉係炒燶咗,燶味係未食已經聞到, 重要份量係小到一個小朋友食都覺得小。至於個所謂雙重芝士pizza,唉,真係自己整都好食個佢,芝士冇味,香辣腸係冇味道,得過鹹重要係 $208 大洋, 但係係一個細pizza size,大鋪都唔洗呢個價錢,同唔太覺得個pizza 係人手做, 因為一啲都唔似。 食咗一個pizza,一個意粉,係屯門區,要$300 大洋,絕對係好貴加唔值咁嘅價錢,重知冇下次啦⋯⋯
2017-07-26
2017-07-24 336 浏览
完全唔掂!明明話45分鐘內送到。變左90分鐘再耐啲先送到! 啲炸雞炸到黑哂 食落又咸 雞係梅既!有血流出黎!到白湯 得個咸字。完全飲唔到其他味!意粉又係 叫左兩個意粉 一個咸過頭 一個冇味 肉醬意粉冇肉醬味。主角係個pizza。千島熱情批?餸就得少少 仲要係未熟透。pizza底似隔夜麵包 硬到食唔到。 原本諗住呢間野會好食。點知?老人家食完都唔舒服!冇下次!
完全唔掂!明明話45分鐘內送到。變左90分鐘再耐啲先送到!
原本諗住呢間野會好食。點知?老人家食完都唔舒服!冇下次!
90 分钟 (外卖送餐)
2017-07-24 296 浏览
路過見到多人等,所以抱住一試既心態,但味道真係很差。由於太多人既關係,所以叫外賣。點左一個pizza, 炸雞,焗飯,湯。 pizza 味道普通,不過不失,但對比之下唔會選擇依間。炸雞真係咸到爆,咁大個仔,未食過咁咸既炸雞。焗飯係夏威夷焗豬扒飯,又一失敗之作。豬扒同我媽子去街市買返黎就咁放上去焗差不多。最後個湯,紅湯,都係咸,我好懷疑調味個位食得好咸。 服務方面其實都有問題,不過新店我就不會批評太多。可以做好啲。 不過我不會再食。
2017-07-23
45 分钟 (外卖自取)
2017-07-24 243 浏览
《Pizza Baby手工薄餅專門店》前星期走過,看見門前的大BB和奶樽說真的其實並不感興趣。今日前來絕對是因為FB的推介。一經網絡推介,的確人流多了幾成。晚上接近八點前來,大概要輪候六七張桌子(等了十幾分鐘入座)。店裡用嬰兒作主題,裝修粉色系為主,牆身兩旁有黑板繪圖。入座前有拿過門口的宣傳單張菜單,本來想要直接選就好。怎料入座後才發現堂食跟外帶的MENU不一樣,價錢也差好遠。MENU設計是用手繪的,我絕對欣賞用手繪的IDEA。但MENU的字體寫得太亂,價錢欠清晰,完全不吸引我去選食物。(也許是設計師的職業病吧)點餐後,大概二十分鐘後上食物(應該即叫即做的關係?)對香港人來說,這等候時間就比較長。我想要是下次再惠顧,不用拍照打卡等動作,應該選外帶的就好,只少便宜一半。/🔺忍者滾蛋 - $168就是FB看到這個才說要來這邊吃。這是它是一個大板燒手工薄餅。(椰菜、煙肉、木魚絲、紫菜、溫泉蛋)份量不算大,我想應該有八吋闊,兩至三人吃剛好。手工薄餅都是薄批,薄脆適中。味道跟大板燒真的一樣!木魚絲很多,加上沙拉醬很好吃!絕對沒有失望,可以再來吃。‧🔺韓式芝士炸雞 - $78本來看見鄰座的FISH
《Pizza Baby手工薄餅專門店》
🔺忍者滾蛋 - $168

🔺韓式芝士炸雞 - $78
本來看見鄰座的FISH & CHIPS好像不錯,一心想著應該炸物不會太差,怎料中伏了。千萬不要抱著去吃韓國炸雞的心去吃,我只覺得自己在吃乾憎憎的咕嚕雞球。首先,芝士炸雞為甚麼會沒有芝士?!對芝士控來說已經大大扣分。然後是炸粉太厚太硬,肉太乾沒有保留肉汁。韓式醬汁帶微辣,口味較咸,加一口伴碟的沙律菜會比較中和。中途有問侍應要兩杯暖水,但他們一直忙,忙到我們吃完結帳才肯給。只能說好不容易我們才把這幾件炸雞給KO掉,只是不想浪費食物而已…一點也不好吃…
環境: 6/10 (座位不多,較小店較窄。與鄰座較近,環境較嘈吵。)
賣相: 6/10
味道: 6.5/10
價錢: 5/10 (堂食:薄餅價錢較貴,沒有套餐選擇。比較建議外帶。)
整體: 6.5/10
忍者滾蛋
韓式芝士炸雞
忍者滾蛋
2017-07-23 171 浏览
等候時間耐,由6:30等到7:45先可以拎走個外賣,原先外賣到又話打電話通知,見咁耐無電話,得到門口外賣已經有。d食物咪淋哂囉☹️店員工作效率慢,食品質素一下般,要求pizza走牛肉,但沒有做到。以後不會再幫襯。
外卖自取
2017-07-22 227 浏览
上網睇到紅橋新開嘅Pizza店,滿心歡喜嘅我帶埋女朋友去試下,但係真係大失所望,唔講價錢,一入到去,座位十分狹窄,枱與枱之間只有大約10公分左右,真係肥小小都過唔到。野食我地叫左個Pepperon Lover pizza, 雪中送蛋意粉,同埋冰鎮奶嘴奶茶。真係一個字總結哂個pizza同意粉,鹹,鹹,鹹!!!!!杯奶茶又苦,唔夠奶。唯一嘅亮點就真係個奶樽,夠特別畢竟間店岩岩新開,都重有好大嘅改善空間,而且人手都唔係好夠,叫左幾次要杯暖水都無黎。最後提提大家,外賣同堂食無論價錢同餐單都有分別,大家要睇清楚。

冰鎮奶嘴奶茶
2017-07-22