2018-06-07 74 浏览
今日經過紅橋, 被門口的BB及奶樽裝飾吸引,行近一看,原來是一間以BB為主題的餐廳,剛巧又未食lunch,那就入去試一試。入到餐廳有驚喜,以粉紅色為主,天花掛滿奶樽 ,兩邊黑板以人手繪圖及寫上午餐晚餐的餐牌。嘩!餐牌都是人手繪畫而成,有pizza,小食,意粉,飯,特色飲品。而且名字很攪野,好有創意。想試下佢地人手製作的pizza,但我只得一個人,唯有下次約埋一家大細過黎試下。店員奉上一條口水肩,如果帶小朋友來,他們一定會很喜歡。叫了一份午餐,餐湯是羅宋湯,蔬菜足料, 酸酸甜甜好開胃。吞拿魚火腿燴意粉,上枱時熱辣辣,有火腿,呑拿魚,菇,粟米,意粉彈牙,煮得剛剛好,好好味有驚喜,而且份量足,大大碟,食完好飽好滿足。加$5飲品可以轉奶樽上, 用奶樽飲咖啡都是第一次,而且奶樽是可以帶走的。

店員奉上一條口水肩,如果帶小朋友來,他們一定會很喜歡。

叫了一份午餐,餐湯是羅宋湯,蔬菜足料, 酸酸甜甜好開胃。

,食完好飽好滿足。

加$5飲品可以轉奶樽上
, 用奶樽飲咖啡都是第一次
,而且奶樽是可以帶走的。

2018-06-07
2018-06-02 47 浏览
咁岩喺附近做嘢,食埋飯先至返公司,咁啱見到個門面有一個好得意嘅BB公仔 ,再望埋個鋪頭名係Pizza baby,見到都係40幾蚊一個lunch ,都幾抵食,就行咗入去啦!餐廳成個佈置都係用咗粉紅色再加上好多唔同嘅BB裝飾,譬如奶嘴,粉紅色嘅旗仔等等,玩味十足!我叫咗個白汁焗吞拿魚粟米火腿意粉,雖然我知道呢間係做Pizza ,但係想食意粉,所以就叫左呢個,佢連餐具都係好特別,亦都係粉紅色,嘢食賣相唔錯,可惜份量少得滯,對於我呢啲咁大食嘅人呢,得個碟大但係份量太少呢,就真係差啲啦,我寧願俾貴少少,份量多少少,上埋杯熱檸水,個茶杯都係用粉紅色心心杯載住嘅,感覺好少女feel呀!而每一個餐都會送湯,今日係羅宋湯,酸味十足,我鍾意!夠開胃!總括而言,我估呢間餐廳係做街坊生意嘅,見到都有唔少街坊落嚟幫襯,既然佢出嚟係做Pizza ,我都要搵日入嚟食飯一次Pizza先!

2018-05-30 62 浏览
今日囡囡想晚餐食Pizza,一於嚟呢度試下。店舖外面全粉紅色,門口左邊係奶樽公仔,右邊係BB踩單車公仔,一眼望埋去已經睇倒,容易揾。內部裝修簡單得嚟有創意,無論係餐牌牆身都係人手繪畫,多左份親切感,小朋友一定鍾意。打開餐牌好精美,食物名都別出心裁,不得不讚。我們點左Pizza【熱帶洲】、意大利飯【當菇菇遇上果果粒】、【韓式芝士炸雞】、飲品【柚子茶】、【日出時份】、【海洋世界】。【熱帶洲】pizza,餡料包括芝士、火腿、波蘿,餅皮好薄,但好脆卜卜,不似一般pizza皮又厚又唔好食,芝士好多,好juicy。【當菇菇遇上果果粒】,淨係聽個名都覺得好得意,飯唔會太濕,黑松露好多,忌廉汁混合一齊味道很好。【韓式芝士炸雞】,屯門冇乜邊間韓式炸雞好食,呢間真係一流,食過返尋味。【日出時份】、【海洋世界】飲品用奶樽上,重搭BB感覺,睇見都開心,味道當然好飲,外觀仲好靚添。
今日囡囡想晚餐食Pizza,一於嚟呢度試下。
打開餐牌好精美,食物名都別出心裁,不得不讚。

2018-05-27
2018-05-17 59 浏览
之前呢試個一次pizza覺得好好味,今次encore 再來試下其他嘢望完個餐牌點咗份軟手軟腳同埋一份雪中送蛋印有佢哋個名嘅口水肩, 都幾得意飲品仲可以轉奶樽上添, 今次真係可以試下做返bb既感覺呀另一杯就正常咁出, 放咗喺個幻彩燈上面好靚呀個軟手軟腳軟殼蟹炸得好酥脆呀,食完都唔會覺得油膩,十分惹味,呢份雪中送蛋, 應該就係carbonara, 好耐冇食過咁出色嘅carbonara了, 意粉口感煙韌, 個汁稀結調到啱啱好, 而且仲好大碟添,夠哂飽肚,正

望完個餐牌點咗份軟手軟腳同埋一份雪中送蛋

印有佢哋個名嘅口水肩, 都幾得意

飲品仲可以轉奶樽上添, 今次真係可以試下做返bb既感覺呀

另一杯就正常咁出, 放咗喺個幻彩燈上面好靚呀

2018-05-16 33 浏览
門口見到個公仔幾得意, 主題係bb同奶樽,幾得意,啱哂小朋友同 一般少女客人,影相打卡一流2邊牆上面嘅黑色壁報板 ,有著唔同嘅塗鴉,都幾隨心隨意行到入去,有點懶洋洋,輕鬆感話曬叫做pizza baby當然梗係點返個pizza食下 超厚雙層芝士再加埋辣肉腸,帶點辣辣地,十分惹味, 原來佢個批底,係好似都有幾層 脆皮,口感脆卜卜,又幾過癮海鹽蜜糖雞翼聽個名好似又鹹又甜咁, 有點衝突喎, 原來食落係重蜜糖味的, 啱曬鍾意食甜品嘅客人,夠哂sweet2個人食完呢2個都已經超飽了🙈🙈…

2邊牆上面嘅黑色壁報板 ,有著唔同嘅塗鴉,都幾隨心隨意

行到入去,有點懶洋洋,輕鬆感

話曬叫做pizza baby當然梗係點返個pizza食下

海鹽蜜糖雞翼
2個人食完呢2個都已經超飽了
🙈🙈…
2018-05-14 40 浏览
今日帶住大王去屯門買野,大王特然話肚餓就搵地方食野~大王行行下停左係到~見到門面好得意~我就同佢入去~入到去坐底,大王不停周圍望,我先睇睇剛剛好仲有午餐~點左三份~白汁雞皇意粉~雞肉大粒,白汁濃,意粉份量多~大王喜歡香蒜肉絲意粉,比較干身,意粉比較碎~凱撒沙律~新鮮既菜,份量多~餐湯係忌廉湯~比較濃郁~大王飲左兩碗餐飲點左凍檸茶,凍咖啡,店員推介小朋友飲品可用奶樽上,大王望左好耐怕醜唔要,可能同媽咪來會試~餐廳附近有位可泊車,下次三口子來試下pizza先~

白汁雞皇意粉~雞肉大粒,白汁濃,意粉份量多~大王喜歡

香蒜肉絲意粉,比較干身,意粉比較碎~

凱撒沙律~新鮮既菜,份量多~

餐湯係忌廉湯~比較濃郁~大王飲左兩碗

餐廳附近有位可泊車,下次三口子來試下pizza先~

2018-05-05
係屯門市中心同新墟個面食就食得多,個面人多,喼多,藥房多,想食野唔係易。今次跟人去食pizza確係新鮮,裝修得意又特別,以BB為主題,門口重有個巨B公仔。叫左忍者滾蛋 Pizza(椰菜,煙肉,木魚絲),個Pizza一到造型有趣,架單車係Pizza刀,"滾蛋"原來真係滾水蛋,混合起黎都別有風
2018-05-11 19 浏览
食意粉吾一定要食pizza Hut嘅!屯門友話我知,他家附近開了間Pizza Baby, 於是去試試!    門口卡通好得意,影了了很多相    粉紅色又是小朋友特別喜好的顏色,她一進門已超興奮意粉 一嚟到,仲開心,有她最喜愛的溫泉蛋,仲鋪到滿滿的蛋熱辣辣,更令她興奮無比,小朋友在這樣的環境,真的特別開胃意粉下面是芝士呢    飲品也有特色,花茶味道特別清甜,唔會太甜,菜味香濃,值得一試成晚的食物和氣氛都好正,一家大細真的要來試試
食意粉吾一定要食pizza Hut嘅!

門口卡通好得意,影了了很多相

粉紅色又是小朋友特別喜好的顏色,她一進門已超興奮
意粉 一嚟到,仲開心,有她最喜愛的溫泉蛋,仲鋪到滿滿的

蛋熱辣辣,更令她興奮無比,小朋友在這樣的環境,真的特別開胃

意粉下面是芝士呢

成晚的食物和氣氛都好正,一家大細真的要來試試
2018-05-08 38 浏览
BB既是可愛小天使,同時亦是麻煩小魔王(嬲計時),但人愈大會愈想回到小時候,什至小嬰兒般忘卻煩惱與憂愁,而這間餐廳的創辦人應該也有同樣的想法。以BB為主的餐廳什少,以BB為主的pizza店更少之有少,餐廳大門兩則外放置了一個巨型BB及巨型奶樽,非常配合主題之餘亦是一個很好的拍照點,從門口可看,餐廳是以粉紅色為主。坐下後正想點選食物時,見到餐牌設計得非常有心思,看似每一頁都是親手繪畫,而每一份餐牌的每一頁也有不同的插畫,第一頁也說明了餐廳主題的由來。點菜後會送上餐具,餐具是粉紅和黃色的可愛兔仔形狀除了餐具外,餐廳為切合主題還會每位有一片BB「口水肩」,既可以防止弄髒衣服,又可以讓客人置身餐廳主題中,是一個不錯的想法!Pizza 一到吸引我的反而是切薄餅刀,薄餅刀為單車形狀,2個車輪也可以用作切薄餅,該刀亦同樣鋒利,想法不但有趣而且是另一個拍照點。薄餅碟則用黑色石板盛載,但黑色石板面積比薄餅小,所以有少許薄餅外圍放在枱面上。薄餅的芝士份量超多,但一點也不過會咸和溜,而且辣肉腸亦鋪滿整個pizza,非常足料忌廉濃郁而且掛麵程度剛好,份量也剛好撈勻了整碟意粉,火腿與煙肉粒份量也不吝嗇,雞蛋撈後

點菜後會送上餐具,餐具是粉紅和黃色的可愛兔仔形狀

Pepperoni  Lover

雪中送蛋

忌廉濃郁而且掛麵程度剛好,份量也剛好撈勻了整碟意粉,火腿與煙肉粒份量也不吝嗇,雞蛋撈後令意粉更滑身
—————
整體評語:

味道-每道食品也很足料,pizza有豐富的芝士,而意粉內的火腿和煙肉粒也不少,兩者也不會過咸或淡味,食完都不會覺溜
服務-由於店內只有1位服務員(相信是老闆娘),所以服務會有所延誤,什至不及整理,令還未清洗的碗碟在廚房堆積如山
環境-環境頗舒適,但由於店鋪面積小,所以座位與座位之間比較擠迫,加上食物碟或盆偏大,而兔小碟令同樣偏大,所以2人枱大概放2碟食物已經滿位
衛生-餐具與用具都整潔企理,但可能由於只有1人當樓面,所以特別顯出繁忙,抹枱時把食物碎掃到地面及椅子上
抵食-抵食指數一般,pizza雖然足料但一個大約小批size的pizza也$158實在有點兒昂貴,加上餐廳主要做街坊生意,該價錢也難以經常光顧

2018-05-01
Pepperoni  Lover
2018-05-08 35 浏览
今日工作到屯門區,忙住工作又忘記肚餓,準備返公司前先記得未食野,只好附近尋找一下,剛好經過門口好 Q所以入去坐先~環境不錯,坐底左感覺自己有點回到小童時~剛好還有午餐~餐碟很可愛~餐湯既湯碗好得意~餐湯係忌廉湯~忌廉味濃郁~白汁雞皇意粉雞肉明顯有醃製過帶點喊~但也不會蓋過白汁味道,意粉份量比較多~餐飲可轉奶樽上,但係年紀大,真係有唔好意思用奶樽飲用食物味道不錯,份量足~環境也適合家庭小朋友,各位放心,如飲品用奶樽是給帶走的,不會重用~下次我要帶我兩位寶寶出來,佢地一定要用奶樽

環境不錯,坐底左感覺自己有點回到小童時~
剛好還有午餐~

餐碟很可愛~

餐湯既湯碗好得意~

餐湯係忌廉湯~忌廉味濃郁~

白汁雞皇意粉

餐飲可轉奶樽上,但係年紀大,真係有唔好意思用奶樽飲用

2018-05-05
2018-05-02 39 浏览
難得入屯門,當然要尋找一下美食,其實屯門的美食都不少。這晚就試這間可愛的Pizza baby! 店內吊著很多奶樽,而且牆上有黑板畫了很多可愛的baby,老闆對baby的愛和藝術天份實在表露無遺。來到這裡就一定要試pizza的吧!很符合主題的會有圍巾給你,帶小朋友來食一定安心得多。餐碟都好可愛。雙層巴士 $188份量4人會是剛剛好,辣肉腸和芝士很多,鋪滿整個pizza,非常惹味,但因為辣肉腸很多,食到最後會覺得有一點點咸。另外是餅底很脆薄,這點做得非常好!蜜糖雞翼 $68排得很美,如果雞翼再稍為焗得再燶一點會更惹味。日出時分 $32有士多啤梨和熱情果是我最愛酸酸甜甜又開胃的配搭,非常好飲,我喜歡!英式田園 $32消新青瓜和檸檬真得很清新,吃過pizza後喝這杯會覺得有重生的感覺。埋單$320,香港很少有地方做pizza是會這樣下過心思,我們食客會感受到的。
難得入屯門,當然要尋找一下美食,其實屯門的美食都不少。

這晚就試這間可愛的Pizza baby!

來到這裡就一定要試pizza的吧!

很符合主題的會有圍巾給你,帶小朋友來食一定安心得多。

餐碟都好可愛。

雙層巴士 $188

蜜糖雞翼 $68
排得很美,如果雞翼再稍為焗得再燶一點會更惹味。

日出時分 $32

英式田園 $32

2018-05-02 21 浏览
以為呢間餐廳又叫baby 門面又甘粉紅 原來入到去係另一個世界嗌pizza baby外賣就食過啦 原來店面係甘粉紅色 真係甘baby既不過入到去見到牆身同埋佢個meau 全部都畫得好靚 全部都自己畫架!!不過我唔記得左影相同埋每道菜都係店主創作既名黎架!!pizza佢會比呢架單車你切開唔係好敢大力用架單車 不過勝在得意同靚仲有佢d野飲 佢特登放係個閃閃燈上面比我地所有野都好有心思仲有口水巾添 好似去左食蟹甘都幾得意既呢間鋪頭仔

不過入到去見到牆身同埋佢個meau 全部都畫得好靚

全部都自己畫架!!

不過我唔記得左影相

同埋每道菜都係店主創作既名黎架!!

pizza佢會比呢架單車你切開
唔係好敢大力用架單車 不過勝在得意同靚

仲有佢d野飲 佢特登放係個閃閃燈上面比我地

所有野都好有心思

仲有口水巾添 好似去左食蟹甘

都幾得意既呢間鋪頭仔
2018-05-02 21 浏览
成日放工經過虹橋,不過都無6留意到依間Pizza Baby.餐廳以粉色為主題,感覺好CUTE,坐得好舒服, 牆上寫著很多有趣字,應該好岩後生仔。餐牌也很特別,色彩繽紛,食物同餐具都很吸引,食左個Pizza, 上面鋪得滿滿全是辣肉腸,好足料,中間嘅芝士多到拉得連切Pizza 嘅刀都特別過人.凍花茶好香,飲落幾解喝,依度除左食野,帶小朋友嚟都幾開心,見隔離檯啲小朋友好開心,連媽咪都同佢地一齊自拍,好溫馨!黑板上寫住既"無論你懷著咩心情入鋪食嘢,都希望可以開開心心地離開",依句應該係今晚既心情.

2018-04-26 34 浏览
聽講呢間可愛既餐廳已經一段日子了,但忙得滯真係無乜時間去!咁岩當日約左朋友係屯門,就係西鐵站行左過泥紅橋食午餐!午餐menu好簡單但手寫menu總帶比人感覺溫暖啲~我同朋友各點左一set,我點左鴨胸炒意粉。鴨胸肉唔會好咸同埋都算多,意粉份量係係好大,男仔去食都夠做啊!而且佢額外有足料既餐湯~我仲加左奶樽奶茶,好可愛啊!只係加5蚊就可以轉有奶樽,仲可以帶走個樽添!奶咀真係唔易啜,唔怪之得有句係出盡奶力啦haha 最後放棄左扭開蓋飲!
聽講呢間可愛既餐廳已經一段日子了,但忙得滯真係無乜時間去!
咁岩當日約左朋友係屯門,就係西鐵站行左過泥紅橋食午餐!
午餐menu好簡單但手寫menu總帶比人感覺溫暖啲~
我同朋友各點左一set,我點左鴨胸炒意粉。
我仲加左奶樽奶茶,好可愛啊!
2018-04-23 26 浏览
我同男朋友食過2次的紅橋🍕🍕,全間店似係一家人打理,即叫即做手工製作🍕小店很可愛,用好多baby 的食具,吸引小朋友黎食🐰🐰🐰,大人用一樣可愛😊☺️☺️☺️☺️味道好,足料👍🏻
我同男朋友食過2次的紅橋🍕🍕,
全間店似係一家人打理,即叫即做手工製作🍕

☺️☺️☺️☺️味道好,足料👍🏻