2021-03-12 1213 浏览
屯門📍氣氛唔錯嘅Bar🥂好耐未喺屯門度覓食啦🤟🏻今次嚟到呢一間喺景峰附近嘅餐廳 先講嘢食先🍴黑松露芝士火鍋 $138一開始俾個份量嚇親 非常足料 薯角炸得幾香脆 點埋芝士食 非常惹味 不過用蠟燭heat着個芝士 熱得有啲慢 等咗好一陣先至夠暖🌞沙律菜加咗芝麻醬~幾開胃 黑松露嘅份量唔係特別多 但係都食到陣陣嘅黑松露味🌞黑松露大蘑菇長通粉 $98最近因為皮膚問題 依一排唔可以食甲殼類嘅食物 所以放棄咗揀龍蝦軟殼蟹嘅menu揀咗依一個😭 不過第一次見係用刀嚟食菇lmao 舊菇好Juicy 不過長通粉就煮得有啲硬 定唔知係佢本身嘅質地偏硬🥀味道中規中矩 冇咩特別另外可加$45 變set 有埋餐湯蒜蓉包同餐飲🤟🏻 但係等位安排上 仍有進步嘅空間 大概七點去到 店面仍有空座 但冇安排我哋入座 估計係留咗比訂咗座嘅客人 店員叫我哋留低電話 話有位會通知我哋 仲話等15分鐘左右就會有位 於是小編就行開咗 見大概30分鐘左右都未收到電話 就諗住返餐廳睇吓咩環境 點知門口已經企多咗幾枱客 再次問店員 佢仍然係話味有位住 但啱啱講係門口企嗰啲客人就全部入哂去 結果我哋變咗最後嗰個先入去...成個傻仔咁等咗
屯門📍氣氛唔錯嘅Bar🥂

黑松露芝士火鍋 $138

黑松露大蘑菇長通粉 $98

另外可加$45 變set 有埋餐湯蒜蓉包同餐飲🤟🏻 但係等位安排上 仍有進步嘅空間 大概七點去到 店面仍有空座 但冇安排我哋入座 估計係留咗比訂咗座嘅客人 店員叫我哋留低電話 話有位會通知我哋 仲話等15分鐘左右就會有位 於是小編就行開咗 見大概30分鐘左右都未收到電話 就諗住返餐廳睇吓咩環境 點知門口已經企多咗幾枱客 再次問店員 佢仍然係話味有位住 但啱啱講係門口企嗰啲客人就全部入哂去 結果我哋變咗最後嗰個先入去...成個傻仔咁等咗成個鐘🙃如果係咁其實可以直接同我哋講唔好行開-.- 好無奈...本來諗住openrice訂位佢又淨係得9點嗰啲時間 依個故事提醒大家 係咪都應該打電話去睇吓有冇得訂座😵

地址:屯門青棉徑5號金寶大廈地下6號舖

食物:👍🏿👍🏿 👍🏿
環境:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
價錢:💰💰
服務:👍🏿👍🏿
性價比:👍🏿👍🏿👍🏿
*滿分=👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿*
2020-12-12 3434 浏览
今日又去多出色小店嘅紅橋覓食!今次就試西餐,依間bar and restaurant 雖然係街邊舖頭仔,但平日夜晚都坐滿哂,有啲料到!依到好多手工啤飲,真係眼花撩亂。今日想飲隻無咁苦嘅,所以就揀左龍王柚子啤($62),甜甜酸酸中和左啤酒嘅苦味,好易入口!依到野食都有啲新意,首先叫咗個fusion蒲燒鰻魚意大利飯($148),條鰻魚大到呢!夠柔軟又唔會腥。意大利飯同鰻魚汁都幾夾,食落好日式,甜甜地咁。另外叫咗個愛爾蘭牧羊人批($168),因為都比較少見到依個英國嘅傳統菜式!其實就係焗薯蓉再加肉醬、蘿蔔、洋葱等等,依到用左羊肉,聞落其實都有少少羶味,不過入口就無乜!依個菜熱辣辣,飽肚又好味。另外仲跟左印度薄餅一齊食,都幾夾。同朋友都一致認同依間西餐都多特色野,試得過!

同朋友都一致認同依間西餐都多特色野,試得過!
2020-12-03 1940 浏览
又係收緊限聚令嘅前夕;之前行經紅橋搵食已經見到呢間酒吧餐廳好多人等,今次同哥哥早小小黎食晚餐,仲有位唔駛等👍🏻.餐牌上嘅食物選擇雖然唔算好多,但又有d fusion菜式,所以都有幾款想試,我地點左2個小食同2個主菜,無跟餐;值得一提嘅係呢度有好多手工啤,有成十幾款可以揀🤩我地就揀左枝陳皮啤,外觀都好有誠意架;聞同飲落都有陳皮甘香味👍🏻鹽燒牛舌有嚼勁得黎唔會硬,應該係近根部位置,比較多油脂,所以亦比較柔軟👍🏻秘製BBQ雞翼雖然酒吧餐廳環境較暗,但都明顯見到d雞翼出煙,好夠熱👍🏻👍🏻味道帶少少甜,夠juicy大蘑菇芝士和牛漢堡佢d薯條炸到好脆,就算凍左食都脆,好正;和牛漢堡本身和牛油脂含量高d,加上肉汁,所以咬落口都幾鬆軟,唔會實的的,又有牛味;愛爾蘭牧羊人批開頭睇菜名以為真係一個批,原來薄餅係另上嘅,有少少似印尼菜咖哩配薄餅;佢個肉醬係用羊肉做,但唔係好蘇,配埋芝士薯蓉口感都幾豐富
我地點左2個小食同2個主菜,無跟餐;

值得一提嘅係呢度有好多手工啤,有成十幾款可以揀🤩

鹽燒牛舌

秘製BBQ雞翼
味道帶少少甜,夠juicy

大蘑菇芝士和牛漢堡
佢d薯條炸到好脆,就算凍左食都脆,好正;
和牛漢堡

愛爾蘭牧羊人批
佢個肉醬係用羊肉做,但唔係好蘇,配埋芝士薯蓉口感都幾豐富
2020-12-01
2020-12-02 1477 浏览
今晚約咗朋友係紅橋食晚餐,見到呢間幾有feel既酒吧就想試下餐牌吾算多選擇,但係可以坐低chill下重可以shisha我哋upgrade左套餐,是日餐湯係蕃茄南瓜湯,蕃茄味好濃小小酸,是日沙律🥗就係簡單嘅菜同青瓜麻醬,仲有蒜蓉包維記愛情故事 $78 (vodka, lychee, cranberry)打卡100分,味道都好甜好易入口,幾岩女仔飲韓式泡菜大蝦意粉🍝 $138呢個意粉都幾辣,除咗泡菜入邊仲有啲菇同六隻蝦配料都幾夠,韓西合壁都幾特別美式BBQ豬仔骨配薯條🍟 $148超大塊!啲肉都好soft唔會整過頭太硬,bbq汁都吾會搶左本身啲肉味,除咗薯條仲有少少菜,平衡返健康少少🤏😆最後就係是日甜品一個係蛋糕一個係mousse,擺盤都好靚一啲都吾hea,好高質!

餐牌吾算多選擇,但係可以坐低chill下重可以shisha

打卡100分,味道都好甜好易入口,幾岩女仔飲

韓式泡菜大蝦意粉🍝 $138

美式BBQ豬仔骨配薯條🍟 $148

2020-11-28 1033 浏览
今日同同事做完嘢經過屯門嘅呢間黃色小店pillowtalk restaurant and bar 見到超級多人 肯定質素有保證 於是就坐低食下啦 餐廳仲有唔少cocktail可以飲 最啱兩個人嚟食白酒忌廉汁燴青口 青口用咗全殼嘅藍青口 微微嘅酒香配上香濃嘅蒜蓉忌廉汁 鮮味十足 仲有塊烘到脆卜卜嘅蒜蓉包 可以點埋忌廉汁一齊食香草醬法式羊架配脆薯角 羊架大大嚿 厚肉味道味道少少羊蘇味 入面係好靚嘅粉紅色 火侯掌握得啱啱好 配上甜甜清新嘅薄荷醬超夾薯角炸得脆卜卜 仲有新鮮嘅沙律菜

薯角炸得脆卜卜 仲有新鮮嘅沙律菜

2020-11-28 671 浏览
又同朋友食飯呀今次揀咗去屯門新墟呢度唔近地鐵站 所以好多小店都又平又抵食 呢間餐廳 pillowtalk restaurant and bar 夜晚超級多人幾乎全場爆滿 燈光昏暗好有氣氛頂級安格斯肉眼扒配薯角 我諗格斯牛扒超級巨型 五成熟 肉質好淋而且脂肪分佈平均 切開冇乜血水流出 師傅功力十足 牛味濃郁牛魔王必點 仲有薯角配沙律菜 份量十足Fusion蒲燒鰻魚意大利飯 原條厚肉鰻魚喺意大利飯上面 鰻魚 肉質彈牙味道濃沃 意大利飯個醬汁特別 有日式嘅感覺分量都好夠

2020-11-25 371 浏览
入到去見到全黑裝潢餐廳播放音樂都頗大聲同朋友傾計都需要大聲小小由於係Bar嘅關係好多人都點杯酒放鬆下我地就無點到酒但點左3 杯special drink分別叫Sex on the peach/Alone Together/Summer Break up 影相係唔錯嘅選擇顏色鮮艷味道就一般 食物方面黑松露芝士火鍋就好有驚喜黑松露芝士超多又夠濃我同朋友誇張到將漢堡個飽都點黑松露芝士黎食其他食物就正常發揮 呢間餐廳整體食物質數OK環境還可以營業時間去到12:00 可以同朋放心傾計唔洗成日睇錶(笑)由於BAR關係都多人係出面食煙店舖都有大陣煙味
入到去見到全黑裝潢

我同朋友誇張到將漢堡個飽都點黑松露芝士黎食

其他食物就正常發揮

呢間餐廳整體食物質數OK環境還可以
營業時間去到12:00
可以同朋放心傾計唔洗成日睇錶(笑)
由於BAR關係都多人係出面食煙
店舖都有大陣煙味
2020-11-23 342 浏览
同老公結婚週年,揀選咗屯門呢間高質嘅餐廳,因為見佢地方夠近。試過之後,大力推介,呢間可以話係虹橋 高質素的餐廳😍😍😍 一定會再encore。黑松露芝士火鍋頂級安格斯肉眼配薯角以上呢兩個order,一定要食呀,超級好食呀。黑松露愛好者一定要試呢個黑松露芝士火鍋,濃濃嘅黑松露香味,仲有安格斯牛扒,肉質好嫩,我好怕好多血水,完全冇呢個問題呀,正

黑松露芝士火鍋
頂級安格斯肉眼配薯角

2020-11-20 499 浏览
日頭經過幾次都冇開,發現這間店開5:30發現佢嘅餐碟係雲石!係我最愛嘅雲石😍😍😍仲有啊7:30結帳有八五折🤣正正子!成間餐廳都好有西式嘅風格,另設有高枱同正常風格嘅枱型😎而我梗係揀高枱坐啦!先來一個-XO醬干燒元貝野菌鮑魚扁意粉🍝 ⭐️有四隻鮑魚😍😍!!而且配上扁意粉嘅味道好好食😋賣相都好吸引再來-原隻波士頓龍蝦配薯條⭐️真係原隻上,性價比高!!首先講龍蝦佢會鋪少少芝士喺上面再烘一烘,令到龍蝦會更加香🥰薯條非常之好食😋!!!不過個蟹鉗要自己親手開(對於我來講呢個easy job!)平日都可以令我食到美味嘅西餐,第二日開工都會醒神啲
日頭經過幾次都冇開,發現這間店開5:30

先來一個-XO醬干燒元貝野菌鮑魚扁意粉🍝
⭐️有四隻鮑魚😍😍!!
而且配上扁意粉嘅味道好好食😋賣相都好吸引

再來-原隻波士頓龍蝦配薯條
⭐️真係原隻上,性價比高!!
(對於我來講呢個easy job!)

平日都可以令我食到美味嘅西餐,第二日開工都會醒神啲
原隻波士頓龍蝦配薯條
2020-11-16
原隻波士頓龍蝦配薯條
2020-11-10 483 浏览
Pillowtalk Restaurant And Bar屯門青棉徑有間唔錯嘅西式餐廳聽聞啲嘢食超大份 好抵食於是叫埋班朋友一齊嚟試吓🥳可以叫多啲嘢食shareMain Course頂級安格斯肉眼配薯角🥩Angus Rib Eye$188呢度嘅價錢食到咁大塊安格斯肉眼都幾抵叫咗三成熟 切開煮得啱啱好仲係鮮嫩嘅粉紅色而且唔會鞋口 調味做得啱啱好薯角炸得香脆 好快就俾朋友搶晒🤭FUSION蒲燒鰻魚水波蛋漢堡🍔Fusion Unami Burger$138呢度有個好特別嘅fusion蒲燒鰻魚burger當然要叫嚟試吓啦一上枱真係超震撼😱條鰻魚有兩個包咁長仲有一隻水波蛋🍳拮穿佢點埋啲蛋汁一齊食超好味而且仲配埋薯條沙律🍟真係勁抵食泰式生蝦Thai Shrimp Sashimi$48呢度竟然仲有泰式生蝦🦐好耐冇食過於是點一份嚟食下蝦肉爽口鮮甜點埋特製嘅泰式酸辣汁令我都有啲掛住泰國😂
Pillowtalk Restaurant And Bar

令我都有啲掛住泰國😂
  • 頂級安格斯肉眼配薯角
  • FUSION蒲燒鰻魚水波蛋漢堡
2020-11-03 555 浏览
疫情下既小放縱,去左食西餐。🍗🍖🥩🥘 本身諗住食兩個main,但朋友話有啲飽,想食小食多啲,就叫左三個小食同一個主食。芝士焗白汁大啡菇$68食大啡菇最怕乾爭爭,呢個隻菇焗完出黎面頭塊芝士有少少脆,內裏仲保留到菇菇既汁,加上少少煙肉碎的咸味,令大啡菇既味更突出秘製BBQ雞翼$48小小辣既bbq sauce,配上至愛既雞翼。冇得頂👍🏻蒜蓉燒加拿大扇貝$52唔理係乜,總之多蒜就岩我,仲要係炸蒜😂帶出左扇貝既鮮。波士頓龍蝦意大利飯 $148+$45轉set有沙律、蒜蓉包、甜品意大利飯粘度岩岩好,唔會太過稀或者粘住個口😎味道亦岩岩好半隻龍蝦肉彈牙同龍蝦膏濃味。最尾用個朱古力 伯爵茶慕絲配朱古力餅底做結尾。希望疫情早完結大家可放心外出用餐😎

芝士焗白汁大啡菇$68
秘製BBQ雞翼$48
小小辣既bbq sauce,配上至愛既雞翼。冇得頂👍🏻
蒜蓉燒加拿大扇貝$52
唔理係乜,總之多蒜就岩我,仲要係炸蒜😂帶出左扇貝既鮮。

意大利飯粘度岩岩好,唔會太過稀或者粘住個口😎味道亦岩岩好
半隻龍蝦肉彈牙同龍蝦膏濃味。

最尾用個朱古力 伯爵茶慕絲配朱古力餅底做結尾。

希望疫情早完結
大家可放心外出用餐😎
2020-10-28 617 浏览
上次朋友生日第一次食呢間,以為係酒吧仔啲食物唔會好食,但竟然有意外驚喜,所以今次帶埋屋企人黎試,果然冇令我失望,環境燈光比一般餐廳暗小小 (酒吧格調吧),但氣氛可以的,又唔會太嘈吵,三五知己聚會都係一個唔錯既選擇,食物方面推介BBQ豬仔骨,真係好好味😋(其中一個回頭既原因都係呢樣),其次我會揀炸魚薯條,塊炸魚都幾大件,外脆內軟,整體野食都幾好,呢間坐位唔算多,先訂枱比較好,下次會再返黎食。希望一直 Keep 住水準。Ps.唔記得影BBQ豬仔骨😂

Ps.唔記得影BBQ豬仔骨😂
炸魚薯條
避風塘軟殼蟹意粉
炸魚薯條
避風塘軟殼蟹意粉
  • 美式BBQ豬仔骨配薯條
2020-10-24 587 浏览
這間餐廳位於虹橋,位置唔算好找,自駕比較理想,不過附近都有一個輕鐵站,雖然舖頭細細,但這間食店喺屯門一直有人氣,評分算高,所以慕名而來吃。今次好在用OpenRice預先訂位的,平日晚上估唔到都坐滿,雖然枱唔多,大概10張枱左右,環境都舒適,好幽暗,而且有強勁音樂,如果細聲一點會比較理想,方便朋友傾偈,我們坐門邊的高枱,感覺安全好多,始終現在出外除口罩都係高危。食物唔多選擇,這晚我們試了炸魚薯條,塊炸魚好大而且好夠熱;芝士火鍋有薯角,炸雞,麵包和通粉配搭,四個人食剛剛好,否則太過滯,芝士醬好香呢!而我最欣賞兩個fushion菜,就係避風塘軟殼蟹炒意粉,軟殼蟹唔少份量,意粉炒得好乾身,微微辣好惹味;另一個就係鰻魚意大利飯,意大利飯味道好濃郁,充滿着鰻魚汁,比放面嗰條鰻魚更加出色,這兩碟真是充滿驚喜。而我們選擇每個主菜都加了$45轉餐,而轉餐有沙律或湯選擇,我們選擇了蘑菇湯,好creamy, 還有蒜蓉包,飲品和甜品,所以絕對值得加錢轉餐啊!甜品賣相都好美,劃晒花咁,不過食落就真係好一般。這裏的價錢唔算貴,每人$200都唔使,值得推介。
  • Fusion蒲燒鰻魚意大利飯
  • 避風塘軟殼蟹炒意粉
2020-10-05 563 浏览
——🌸前幾日去試左間 #屯門隱世小店 @pillowtalk 🤷🏻‍♀️環境細細但都算坐得舒服 但服務同食物質素就唔推薦喇 當日係平日夜晚去 餐廳客人唔算多 上菜速度較慢 以為食好野要等下所以冇所謂 但唔係🤭——————————————————1️⃣ 原隻波士頓龍蝦配薯條 $148-龍蝦口感彈牙 但冇咩食材原本嘅味道 只係食到芝士同少許沙律醬嘅味 -🉐3/10————————————2️⃣ 大蘑菇芝士和牛漢堡 $88-蘑菇咬落多汁 唔乾-但和牛味道口感都普通 -🉐2.5/10————————————總結我對呢間餐廳都頗為失望 希望今次佢係一時失手喇 🙁🙁因為#OpenRice 評價都唔差🤭🤭🤭 下次參考 OpenRice 食評要再三思量 原因就係我都中過幾次伏🤣 —————————————————⚡️環境:3/5⚡️食物:1/5⚡️服務:2/5。。。Pillowtalk Restaurant & Bar (屯門)屯門青棉徑5號金寶大廈地下6號舖 #winfat屯門
——
⚡️服務:2/5

屯門青棉徑5號金寶大廈地下6號舖
#winfat屯門
2020-09-29 644 浏览
喺5月訂咗枱,但係竟然喺約定時間舖頭冇開😂😅,仲要冇通知,到咗門口先自己發現冇開門,講真真係好掃興,因為當日係同呀女慶祝生日😂😅。今日總算了咗件心事可以「一償素願」試吓呢間餐廳啦🤣😂!餐廳唔係好大,所以枱唔多,因為疫情關係,所以亦架起咗隔板,更顯迫夾;但係客人並冇因為呢個原因而少咗,只有一張四人枱吉咗出嚟👍🏼。樓面有兩位好有禮貌嘅員工喺度做嘢,真係好有禮貌㗎,我同老公訂咗枱嘅,但係早咗20分鐘到,其中一位小姐好有禮貌咁行出嚟門口幫我查證,好快帶我埋位;落單嘅時候都好用心去解釋,全程兩位小姐都面帶笑容去服務每一位客人👍🏼👍🏼👍🏼😊。我今日揀咗嘅食物係:1.)香草醬法式羊架配薯角$178 加配洋蔥湯、蒜蓉包、飲品、甜品$452.)秘製BBQ雞翼(4隻)$423.)芝士燒蠔(2隻)$484.)蒜蓉燒加拿大扇貝(2隻)$48我除咗羊腩煲之外,其他羊嘅煮法都唔鐘意食,今次老公俾咗一小啖要我試,雖然仍然感覺到有臊味,但係可以接受,而且肉質好嫩滑,不過嗰個香草醬就不敢恭維啦😂。BBQ雞翼味道的確唔錯,不過雞翼真係好細隻🤣。芝士燒蠔食唔到隻蠔嘅鮮味,燒嘅時間可能過咗火,所以隻蠔縮得好細好實

樓面有兩位好有禮貌嘅員工喺度做嘢,真係好有禮貌㗎,我同老公

我今日揀咗嘅食物係:
1.)香草醬法式羊架配薯角$178
加配洋蔥湯、蒜蓉包、飲品、甜品$45
2.)秘製BBQ雞翼(4隻)$42
3.)芝士燒蠔(2隻)$48
4.)蒜蓉燒加拿大扇貝(2隻)$48

BBQ雞翼味道的確唔錯,不過雞翼真係好細隻🤣。
芝士燒蠔食唔到隻蠔嘅鮮味,燒嘅時間可能過咗火,所以隻蠔縮得好細好實。
扇貝其中有一隻縮到只得少少肉😂🤣,廚師用咗大量嘅蒜蓉本想遮蓋啲雪氣味,所以只係食到蒜蓉味一粒嘢😂🤣😂🤣😂🤣!

雖然食物好一般,但係呢度嘅工作人員好勤力用心,佢哋嘅熱誠服務,我係會繼續再嚟嘅,希望大家加油💪🏼,食物質素提高返啲更好😅😊💪🏼💪🏼💪🏼!

2020-09-25
  • 秘製BBQ雞翼