2021-03-12
屯門📍氣氛唔錯嘅Bar🥂好耐未喺屯門度覓食啦🤟🏻今次嚟到呢一間喺景峰附近嘅餐廳 先講嘢食先🍴黑松露芝士火鍋 $138一開始俾個份量嚇親 非常足料 薯角炸得幾香脆 點埋芝士食 非常惹味 不過用蠟燭heat着個芝士 熱得有啲慢 等咗好一陣先至夠暖🌞沙律菜加咗芝麻醬~幾開胃 黑松露嘅份量唔係特別多 但係都食到陣陣嘅黑松露味🌞黑松露大蘑菇長通粉 $98最近因為皮膚問題 依一排唔可以食甲殼類嘅食物 所以放棄咗揀龍蝦軟殼蟹嘅menu揀咗依一個😭 不過第一次見係用刀嚟食菇lmao 舊菇好Juicy 不過長通粉就煮得有啲硬 定唔知係佢本身嘅質地偏硬🥀味道中規中矩 冇咩特別另外可加$45 變set 有埋餐湯蒜蓉包同餐飲🤟🏻 但係等位安排上 仍有進步嘅空間 大概七點去到 店面仍有空座 但冇安排我哋入座 估計係留咗比訂咗座嘅客人 店員叫我哋留低電話 話有位會通知我哋 仲話等15分鐘左右就會有位 於是小編就行開咗 見大概30分鐘左右都未收到電話 就諗住返餐廳睇吓咩環境 點知門口已經企多咗幾枱客 再次問店員 佢仍然係話味有位住 但啱啱講係門口企嗰啲客人就全部入哂去 結果我哋變咗最後嗰個先入去...成個傻仔咁等咗
黑松露芝士火鍋 $138
黑松露大蘑菇長通粉 $98
另外可加$45 變set 有埋餐湯蒜蓉包同餐飲🤟🏻 但係等位安排上 仍有進步嘅空間 大概七點去到 店面仍有空座 但冇安排我哋入座 估計係留咗比訂咗座嘅客人 店員叫我哋留低電話 話有位會通知我哋 仲話等15分鐘左右就會有位 於是小編就行開咗 見大概30分鐘左右都未收到電話 就諗住返餐廳睇吓咩環境 點知門口已經企多咗幾枱客 再次問店員 佢仍然係話味有位住 但啱啱講係門口企嗰啲客人就全部入哂去 結果我哋變咗最後嗰個先入去...成個傻仔咁等咗成個鐘🙃如果係咁其實可以直接同我哋講唔好行開-.- 好無奈...本來諗住openrice訂位佢又淨係得9點嗰啲時間 依個故事提醒大家 係咪都應該打電話去睇吓有冇得訂座😵
Pillowtalk Restaurant & Bar (屯門)
地址:屯門青棉徑5號金寶大廈地下6號舖
食物:👍🏿👍🏿 👍🏿