2022-09-07
勁開心𝚙𝚒𝚌𝚒進駐銅鑼灣耀華街 :>門面氣氛有𝚑𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚏𝚛𝚒𝚍𝚊𝚢 𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕 𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕 既感覺( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ ) 當晚點左2份𝚜𝚝𝚊𝚛𝚝𝚎𝚛, 3個𝚖𝚊𝚒𝚗, 2份甜品跟2杯飲品好味到兩個人完美𝚔𝚘所有食物( ˘ ³˘)其中一個前菜點左八爪魚沙律🐙 味道好清新 八爪魚新鮮 份量都吾少 幾鐘意依個前菜啊~𝙳𝚘𝚞𝚋𝚕𝚎 𝚁𝚊𝚟𝚒𝚘𝚕𝚒 𝙿𝚞𝚖𝚙𝚔𝚒𝚗 𝚊𝚗𝚍 𝚁𝚒𝚌𝚘𝚝𝚝𝚊新品意大利雲吞包住南瓜蓉同𝚁𝚒𝚌𝚘𝚝𝚝𝚊芝士同辣肉腸 成粒熱辣辣放入口 好好食 味道口感都好豐富好得意 依個新品值得試試啊( ˘ ³˘)𝙵𝚊𝚛𝚏𝚊𝚕𝚕𝚎 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗𝚜 𝚊𝚗𝚍 𝙿𝚎𝚜𝚝𝚘雖然依碟顏色賣相上相對吾算好靚靚🫠 但都好好食呀❤︎ 意粉外型似蝴蝶粉𖧧醬汁用左自家製嘅香草薄荷羅勒青醬 本身自己係麻麻薄荷味 但依個醬既薄荷比例岩岩好! 有清新既感覺但又吾會有好明顯既薄荷味ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧ 意粉好彈牙 仲配有蝦肉同其他配料 吾錯~! :>除左兩個新品 仲點左個𝚝𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎意粉上碟後就即刻聞到勁香既黑松露味🤤 意粉滿滿包裹住忌廉黑松露 簡直抗拒不了啊!🤤甜品點左𝚝𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞同奶凍 奶凍出
好味到兩個人完美𝚔𝚘所有食物( ˘ ³˘)
其中一個前菜點左八爪魚沙律🐙
味道好清新 八爪魚新鮮 份量都吾少 幾鐘意依個前菜啊~
𝙵𝚊𝚛𝚏𝚊𝚕𝚕𝚎 𝙿𝚛𝚊𝚠𝚗𝚜 𝚊𝚗𝚍 𝙿𝚎𝚜𝚝𝚘
除左兩個新品 仲點左個𝚝𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎意粉
上碟後就即刻聞到勁香既黑松露味🤤
意粉滿滿包裹住忌廉黑松露 簡直抗拒不了啊!🤤
甜品點左𝚝𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞同奶凍 奶凍出奇既出色啊˙𐃷˙
𝘍𝘰𝘰𝘥 & 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬 𝘸𝘦’𝘷𝘦 𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳𝘦𝘥 :
𖤐 𝘔𝘦𝘥𝘪𝘵𝘦𝘳𝘳𝘢𝘯𝘦𝘢𝘯 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 (𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳)
𖤐 𝘖𝘤𝘵𝘰𝘱𝘶𝘴 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥 (𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳)
𖤐 𝘋𝘰𝘶𝘣𝘭𝘦 𝘙𝘢𝘷𝘪𝘰𝘭𝘪 𝘗𝘶𝘮𝘱𝘬𝘪𝘯 𝘢𝘯𝘥 𝘙𝘪𝘤𝘰𝘵𝘵𝘢 (𝘮𝘢𝘪𝘯)
𖤐 𝘍𝘢𝘳𝘧𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘗𝘳𝘢𝘸𝘯𝘴 𝘢𝘯𝘥 𝘗𝘦𝘴𝘵𝘰 (𝘮𝘢𝘪𝘯)
𖤐 𝘛𝘢𝘨𝘭𝘪𝘰𝘭𝘪𝘯𝘪 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 (𝘮𝘢𝘪𝘯)
𖤐 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 (𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵)
𖤐 𝘗𝘢𝘯𝘯𝘢 𝘊𝘰𝘵𝘵𝘢 (𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵)
𖤐 𝘐𝘵𝘢𝘭𝘪𝘢𝘯 𝘗𝘢𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯 (𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬)
𖤐 𝘙𝘢𝘴𝘱𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 & 𝘱𝘦𝘢𝘤𝘩 𝘚𝘰𝘥𝘢 (𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬)