2025-07-11
今日同朋友嚟咗MegaBox食午餐,我哋嚟咗位於5樓嘅西餐廳,餐廳主打意粉、risotto、all fay breakfast、梳乎厘班戟等美食!餐廳環境開揚,有好多乾花裝飾,好靚。最近仲最新推出咗白桃系列嘅美食,好吸引啊!盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘梳乎厘共有三塊,每塊都好厚,軟綿綿,充滿空氣感,食落蛋味香濃,質地綿密。另外配有桃汁,可以淋上pancake上作調味。最特別嘅係用上咗白鳳白桃,除咗有白桃粒外,仲有原個白桃。白桃圓轆轆,食落好新鮮,好Fresh,非常多汁,仲要非常甜!白土裏面有乳酪忌廉,食落酸酸甜甜,口感絲滑。伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律沙律菜好新鮮,菜類都好爽脆。面頭佈滿白桃,每片白桃都沾有伯爵茶蜜糖醬,食落Juicy得嚟,帶點伯爵茶嘅香氣,味道非常特別。另外仲有芝士粒、車厘茄等配料,沙律食落好豐富。漢堡扒全日早餐我哋仲叫咗個All day Breakfast,裏面食物種類非常多,有Toast、漢堡扒、牛油果、三文魚、煎蛋、炒菇、沙律菜等等。漢堡扒好厚,一切開勁Juicy,內裏有免治牛肉同洋蔥。Toast表面香脆,內裏麵包軟腍,而且充滿牛油香,配搭上楓糖漿,非常美味。流雲白桃沙冰
盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘
伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律
漢堡扒全日早餐
流雲白桃沙冰
沙冰用上咗新鮮白桃調製,以沙冰嘅形態帶出白桃嘅清香,飲落好清新,表面仲有一層香滑嘅忌廉。
白鳳梳打
梳打飲落有浸乳酪味,而且帶氣,非常fresh,白桃味濃郁。