難得放半日假要好好享受平日先有嘅下午茶呢度每張枱都會有個啤啤熊怕你悶,陪你飲飲食食…………..…………..…………..…………..🔅Lotus海鹽焦糖疏乎厘 $72本身鐘意Lotus餅但係食食吓又覺少少單調可能本身唔係果醬不過souffle pancake 保持到水準無落果醬反而可以食到pancake原味有蛋香亦有空氣感加埋一杯拉花Cafe Latte,大滿足 ………………………..…………..…………..
難得放半日假
要好好享受平日先有嘅下午茶
呢度每張枱都會有個啤啤熊
怕你悶,陪你飲飲食食

…………..…………..…………..…………..

🔅Lotus海鹽焦糖疏乎厘 $72
本身鐘意Lotus餅
但係食食吓又覺少少單調
可能本身唔係果醬

不過souffle pancake 保持到水準
無落果醬反而可以食到pancake原味
有蛋香亦有空氣感
加埋一杯拉花Cafe Latte,大滿足

………………………..…………..…………..

2025-08-04 131 浏览
朋友由英國返黎,見到呢度做緊夏日限定-多款白桃餐飲。環境超適合打卡,大量乾花同熊公仔🧸夠哂少女心😍座位寬闊,坐得舒服😌一家大細都好適合🍑漢堡扒全日早餐 $132好厚既漢堡扒🤩肉質嫩同多汁,口感較細緻唔會有根。厚多士表面脆脆地裏面甜蜜👍🏻配牛油果、煙三文魚、煙肉等等,色彩豐富又好味🍑伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92第一次食白桃配芝士、風乾火腿,鹹中帶甜,再加上沙律菜既爽脆感覺清新🍑盛夏果漾白桃乳酪疏乎厘 $168白桃肉多到滿瀉🤤有完整一個😳,鐘意食白桃真係會好滿足。疏乎厘口感蓬鬆,香濃蛋味,空氣感十足,食多啲都唔怕🤭🍑白鳳梳打 $52微微甜,飲落清爽🍑流雲白桃沙冰 $68充滿白桃既甜味,但唔會太甜,夏天飲一流

🍑漢堡扒全日早餐 $132

🍑伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92

🍑盛夏果漾白桃乳酪疏乎厘 $168

🍑白鳳梳打 $52
微微甜,飲落清爽

🍑流雲白桃沙冰 $68
充滿白桃既甜味,但唔會太甜,夏天飲一流
2025-07-30
2025-08-02 141 浏览
人氣梳乎厘專門店,提供多款口感蓬鬆柔軟的日式梳乎厘餐廳環境設計舒適休閒,更以BearBear熊為主題,打卡一流。近日更推出白鳳白桃系列,選用原個白鳳白桃果肉,製成白桃疏乎厘及多款特飲。白桃香氣撲鼻,清甜多汁,充滿濃郁蜜桃果香,夏天必試,Pancake非常鬆軟,軟綿綿的咬口帶有濃郁奶香,入口即化。全日早餐份量十足,牛油果、煙三文魚、香脆煙肉、蜜糖吐司及太陽蛋,非常豐富,漢堡扒煎至金黃焦香,牛肉味道濃郁,充滿肉汁。白桃沙律口感好Fresh,滿滿伯爵茶清香,白桃帶有水果香甜,甜度適中,配上布拉塔芝士,帶有乳酪味和鹹味,質地柔軟,用於沙律非常適合。白鳳梳打冰涼清爽,啖啖果香味,氣泡感十足,清甜解暑。白桃沙冰同樣口感透心涼,充滿香甜桃味,口感細滑。
人氣梳乎厘專門店,
提供多款口感蓬鬆柔軟的日式梳乎厘
餐廳環境設計舒適休閒,
更以BearBear熊為主題,打卡一流。

近日更推出白鳳白桃系列,
選用原個白鳳白桃果肉,
製成白桃疏乎厘及多款特飲。

白桃香氣撲鼻,清甜多汁,
充滿濃郁蜜桃果香,夏天必試,
Pancake非常鬆軟,軟綿綿的咬口
帶有濃郁奶香,入口即化。

全日早餐份量十足,
牛油果、煙三文魚、香脆煙肉、
蜜糖吐司及太陽蛋,非常豐富,
漢堡扒煎至金黃焦香,
牛肉味道濃郁,充滿肉汁。

白桃沙律口感好Fresh,滿滿伯爵茶清香,
白桃帶有水果香甜,甜度適中,
配上布拉塔芝士,帶有乳酪味和鹹味,
質地柔軟,用於沙律非常適合。

白鳳梳打冰涼清爽,啖啖果香味,
氣泡感十足,清甜解暑。
白桃沙冰同樣口感透心涼,
充滿香甜桃味,口感細滑。
  • 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘
  • 漢堡扒全日早餐
  • 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律
  • 流雲白桃沙冰
  • 白鳳梳打
最近留意到PHI出左個🍑menu白桃控既我決定要去試下😍✨🥗 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律估唔到伯爵茶同白桃咁夾白桃既清甜配埋微鹹嘅布拉塔芝士+淡淡伯爵茶香成個組合好有層次、好清新💚🍳 漢堡扒全日早餐香煎漢堡扒多汁唔鞋仲有煙三文魚、煎蛋、煙肉、牛油果、蘑菇同沙律配埋脆脆多士🍞好豐富~🍑 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘新鮮白桃香甜多汁 口感唔會太過軟熟切開桃中間仲有好多忌廉乳酪配搭入口即化既軟棉棉梳乎厘真係食完一啖又一啖🥰🍹流雲白桃沙冰白桃味好濃郁 沙冰綿密唔會太甜飲落仲有淡淡果肉 好岩夏天飲✨🥤白鳳梳打氣泡感夠 飲落好清爽配搭白桃味清清地好開胃~哩度環境好舒服 周圍都有熊啤啤🧸 好岩同小朋友一齊黎啊🫶🏻💕📍PHI Coffee & Pancake (九龍灣)九龍灣MegaBox 5樓3-4及9號舖
最近留意到PHI出左個🍑menu
白桃控既我決定要去試下😍✨

🥗 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律
估唔到伯爵茶同白桃咁夾
白桃既清甜配埋微鹹嘅布拉塔芝士+淡淡伯爵茶香
成個組合好有層次、好清新💚

🍳 漢堡扒全日早餐
香煎漢堡扒多汁唔鞋
仲有煙三文魚、煎蛋、煙肉、牛油果、蘑菇同沙律
配埋脆脆多士🍞好豐富~

🍑 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘

白桃味好濃郁 沙冰綿密唔會太甜
飲落仲有淡淡果肉 好岩夏天飲✨

🥤白鳳梳打
氣泡感夠 飲落好清爽
配搭白桃味清清地好開胃~

哩度環境好舒服 周圍都有熊啤啤🧸
好岩同小朋友一齊黎啊🫶🏻💕

📍PHI Coffee & Pancake (九龍灣)
九龍灣MegaBox 5樓3-4及9號舖

2025-07-28 124 浏览
PHI近排主打白桃,從飲品到甜品都充滿夏日果香,結合輕盈美食,絕對輕盈美食既我。白鳳梳打以白鳳桃調配梳打,入口時果香撲鼻,桃味清甜。流雲白桃沙冰白桃果肉混入冰沙中,甜度天然、入口即化,口感豐富。伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律來到時看到真的有不少白桃,而且還有輕盈的布拉塔芝士和爽脆的沙律,口感有著陣陣的伯爵茶及蜂蜜味,奶香清甜。漢堡扒全日早餐漢堡扒肉質厚實且多汁,帶有香煎焦香;配以煙三文魚、太陽蛋、煙肉、炆牛肉等,味道濃郁而平衡,每口都甚有驚喜。 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘梳乎厘充滿蛋香輕柔,加入白桃醬汁,酸甜清爽,甜而不膩,旁邊更有大大個飽滿白桃,脆甜多汁,當中更有忌廉乳酪在其中,濃郁奶香,浪漫迷人。

白鳳梳打
以白鳳桃調配梳打,入口時果香撲鼻,桃味清甜。

流雲白桃沙冰
白桃果肉混入冰沙中,甜度天然、入口即化,口感豐富。

盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘
同大佬行完家品店,係時候食晚餐😋~上到5樓見到【PHI Coffee & Pancake】做緊《盛夏果漾甜蜜白桃》主題😍,我超鍾意食白桃呢🍑~梗係唔可以錯過喇!門口有好多可愛熊仔🐻,可以同佢地打卡影相📸餐廳佈置以木色為主,用上大量乾花襯托💐,有日系少女cafe感覺🥰,好溫馨舒適❤~🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律🍑白桃混合左伯爵茶葉及蜂蜜🍯,入口有淡淡伯爵茶獨有的佛手柑香味🥰及蜂蜜甜味~🧀布拉塔芝士奶味濃郁,🥓巴馬火腿鹹香,加上白桃的清甜,味道豐富有層次😋,食完零負擔!🍖漢堡扒全日早餐好豐富嘅一份肉肉All day🤩漢堡扒超厚,入口軟熟多肉汁👍🏻,有牛肉油脂香~搭配煙三文魚、牛油果🥑,煎流心蛋🍳、香脆煙肉及金黃牛油方包,仲有燉牛肉醬汁,食完真係超滿足😋。🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘份量驚人及浮誇的梳乎厘Pancake🥞用上原隻白鳳白桃😍,好奢華的享受🔝!!🍑白桃飽滿多汁,清甜有蜜桃果香白桃內有酸酸甜甜嘅乳酪忌廉芝士👍🏻,濃滑有奶香!厚厚的梳乎厘鬆軟綿密😋,入口近乎即化,有濃濃蛋香,加上酸甜清爽的白桃汁,幸福感滿滿呢🥰!🍑流雲白桃沙冰少女夢幻粉嫩色💖白桃果肉混合忌廉鮮奶,入口充滿濃郁白桃清甜及忌
同大佬行完家品店,係時候食晚餐😋~

門口有好多可愛熊仔🐻,可以同佢地打卡影相📸

🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律

🍖漢堡扒全日早餐
好豐富嘅一份肉肉All day🤩
漢堡扒超厚,入口軟熟多肉汁👍🏻,有牛肉油脂香~

🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘
份量驚人及浮誇的梳乎厘Pancake🥞
用上原隻白鳳白桃😍,好奢華的享受🔝!!

🍑流雲白桃沙冰
少女夢幻粉嫩色💖
白桃果肉混合忌廉鮮奶,入口充滿濃郁白桃清甜及忌廉鮮奶的酸甜味🤤~
好有夏日氣息🏖!!
🍑白鳳梳打
漸變粉色外表,好靚呢😍~
🍹白桃果蓉配上清爽清新嘅梳打水,底層仲有白桃果粒,入口香甜清涼消暑,多重享受!
超正💯

2025-07-25 121 浏览
呢間餐廳做緊熊仔裝飾,入面滿佈熊熊公仔,好岩打卡,我地叫左一份盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘,梳乎厘口感鬆軟,有三塊甘多加埋白桃果肉,原個白桃同埋乳酪cream食落creamy又軟熟既口感再加入桃汁酸甜開胃。白桃果肉已起皮果肉香甜白桃味濃仲要係日本進口既生果好新鮮沙律叫左伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律,沙律份量都幾多加入左切片既白桃肉呢度既漢堡扒全日早餐,入面有牛油果,牛肉,雞蛋,日本手打漢堡扒好厚肉同大塊,肉質淋身d,肉味濃郁。流雲白桃沙冰,白桃沙冰將桃肉連同沙冰搞拌桃味較香,加入白桃果肉有嚼口,白鳳梳打比較清新加入左soda水,飲落無甘甜。

2025-07-25 111 浏览
每年夏天都是水蜜桃的當造季節,水蜜桃向來香甜多汁,不少港人喜愛。PHI Coffee & Pancake是次選用白鳳白桃為材料,甜度很高,配搭出不同美食,加上熊啤啤陪伴,可愛氛圍滿分。伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 伯爵茶碎灑在白桃塊上,令白桃甜味加入點點佛手柑香氣。沙律菜配上布拉塔芝士、巴馬火腿、車厘茄、藍莓,加上羅勒及薄荷的點睛效果,味道顏色配搭十分對位。漢堡扒全日早餐 All day breakfast材料十分豐富,計有漢堡扒、煙肉、煙三文魚、牛油果、雞蛋、車厘茄、沙律菜及法式多士,漢堡扒很厚的一大塊,入口非常滿足,法式多士微甜,外脆內軟。盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 梳乎厘班戟上枱時,三件厚班戟震動著,非常鬆軟。切開一口厚班戟,沾上厚厚的白桃醬,入口感覺似食梳乎厘,味道又似滑溜的燉蛋白,帶來了久違的幸福感覺。原個白桃渾圓飽滿,內有忌廉醬,入口軟綿綿,口感不會過度軟熟。白鳳梳打 流雲白桃沙冰 白桃製成梳打或沙冰配有不少果肉,真材實料,味道甜美。

白鳳梳打 流雲白桃沙冰
白桃製成梳打或沙冰配有不少果肉,真材實料,味道甜美。

2025-07-24
用餐优惠
試食活動
2025-07-23 88 浏览
一想食pancake就會黎呢度,今次係白桃主題🤟🏻<漢堡扒全日早餐>漢堡扒係MVP,厚身亦夠Juicy,Toast表面烤得香脆,內𥚃軟綿,淋上蜜糖不得了😍牛肉煮得好腍,係好高分嘅All Day Breakfast💯<伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律>桃肉份量十足,配伯爵茶漬減低甜膩感,味道少少回甘,夠清新。<盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘>一上枱已經好Q彈,梳乎厘充滿濃郁蛋香,淋上homemade白桃乳酪醬,味道香甜清爽,驚喜位係,切開白桃,入面仲有好creamy嘅乳酪忌廉🫶🏻<白桃梳打>、<流雲白桃沙冰>唔會太甜,好適合夏天消暑🍑

一想食pancake就會黎呢度,今次係白桃主題🤟🏻

<漢堡扒全日早餐>

<伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律>
桃肉份量十足,配伯爵茶漬減低甜膩感,味道少少回甘,夠清新。

<盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘>

<白桃梳打>、<流雲白桃沙冰>唔會太甜,好適合夏天消暑🍑
2025-07-23 120 浏览
愛玩小生一放假就捐窿捐罅搵最Hot嘅食玩買。去到PHI-cafe, 店員介紹「盛夏果漾甜蜜白桃」 主題,貴為一個生果控,今日就嚟試下!點左以下幾款:1) 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘梳乎厘蛋白輕盈蓬鬆嘅口感我最喜歡,再配上白桃醬及白桃肉粒,酸酸甜甜夾著空氣感滿滿嘅梳乎厘,簡直幸福感滿滿,食晒三個梳乎厘都唔會覺膩。碟內仲有原個白桃,切開原來內有乾坤,係夾著忌廉,一齊食口感好特別。2) 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律新鮮新律菜配上鮮白桃,白桃口感细膩多汁,味道香甜。3) 漢堡扒全日早餐好豐富,誠意之作,內有漢堡扒、多士、煙肉、烤菇、蕃茄仔、沙律菜、牛油果、煙三文魚、煎蛋、燉牛肉。食完已飽8成。最喜歡漢堡扒外焦裡嫩,肉香濃郁。4) 流雲白桃沙冰夏日必點,消暑之作清涼、甘甜的沙冰5) 白鳳梳打夏天飲,簡直透心涼

點左以下幾款:

1) 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘

2) 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律
新鮮新律菜配上鮮白桃,白桃口感细膩多汁,味道香甜。

3) 漢堡扒全日早餐

4) 流雲白桃沙冰
夏日必點,消暑之作
清涼、甘甜的沙冰

5) 白鳳梳打
夏天飲,簡直透心涼
2025-07-23 87 浏览
今日來左mega box 買BB 用品~掃完貨就去醫下肚仔,見到有間coffee shop,擺滿熊仔同裏面都係花花裝飾,環境好靚,所以走入去坐吓!漢堡扒全日早餐其實我平時最鍾意食All day Breakfast,因為樣樣都有啲,而且感覺上健康一點!最好味係漢堡扒,啖啖肉!其次就係煙三文魚,有牛油果🥑雞蛋🥚牛肉,蘑菇🍄‍🟫煙肉🥓沙律🥗!真心好豐富!白桃沙律啖啖桃肉,份量好足!差唔多有成個桃咁😂,好清新,適合夏日食嘅沙律前菜,夠開胃!盛夏果漾白桃乳酪疏乎厘原個白桃,白桃甜度極高,肉脆甜多汁,疏乎厘空氣感十足,好香濃嘅雞蛋味道,原來係由日本直送嘅新紀元蛋整成!係近期最食過最好食嘅疏乎厘沒有之一!點了兩杯期間限定的夏日飲品白鳳梳打啖啖都有果肉,真材實料的桃肉梳打!流雲白桃沙冰🍧好juice 的果肉味!個人喜歡白桃沙冰多一點,因為夏天熱辣辣飲沙冰夠晒降溫!疏乎厘有驚喜,裝修好靚,坐得舒服的餐廳☺️

盛夏果漾白桃乳酪疏乎厘

點了兩杯期間限定的夏日飲品
白鳳梳打
啖啖都有果肉,真材實料的桃肉梳打!

流雲白桃沙冰🍧

疏乎厘有驚喜,裝修好靚,坐得舒服的餐廳☺️

• 漢堡扒全日早餐
  • 盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘
  • 流雲白桃沙冰
2025-07-18 251 浏览
炎炎夏日,變得特別容易無胃口,食啲酸甜水果就最適合喇。適逢PHI推出期間限定『盛夏果漾白桃系列餐飲』 開胃解渴美味。餐廳環境帶點木系乾花風格,四周放滿大大小小嘅熊啤啤,可愛又吸睛,座位寬敞舒適,傾偈打卡一流。🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168賣相充滿著夏日氣息,桃肉爽嫩多汁,疏乎厘蛋香十足、口感軟綿鬆軟,加上白桃汁香甜可口,令人有一種甜蜜嘅幸福感覺。原個去核白桃超有誠意,切開入面仲有非常香滑嘅乳酪cream,so yummy😋 伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92白桃配搭沙律菜清新又健康,加上特色布拉塔芝士伯爵茶調味,寄美味又開胃漢堡扒全日早餐 $132厚厚鮮嫩嘅和牛漢堡,鮮嫩開胃沙律菜、牛油果、鮮蘑菇、太陽蛋、煙三文魚完美融合,配埋嫩滑燉牛肉、蜜糖吐司,飽肚營養又滿足。流雲白桃沙冰 $68桃味清甜,沙冰冰質細滑,清甜解暑,每一口都超爽的。白鳳梳打 $52濃濃白桃果蓉味配上梳打,清甜又解渴👍🏻消暑必點!

🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168

伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92

漢堡扒全日早餐 $132

流雲白桃沙冰 $68
桃味清甜,沙冰冰質細滑,清甜解暑,每一口都超爽的。

白鳳梳打 $52
濃濃白桃果蓉味配上梳打,清甜又解渴👍🏻消暑必點!
2025-07-10
2025-07-17 144 浏览
好多隻可愛熊熊伴餐🐻🍑盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168原隻渾圓白鳳白桃 果肉脆甜多汁🍑🥛一切開白桃湧出輕盈忌廉乳酪 配3塊充滿空氣感軟綿綿嘅梳乎厘 淋上✨閃令令又芳香白桃汁🤩超吸引🍳漢堡扒全日早餐 $132材料豐富有厚厚漢堡🍳煎蛋🥓脆煙肉🍅新鮮蕃茄仔🥬沙律菜 牛腩汁 微辣飽肚牛油果🥑仲有甜蜜脆吐司🍯🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92白桃經過伯爵茶🍯蜂蜜調味 散發出清新佛手柑香🍊再配合微鹹布拉塔芝士🧀健康沙律菜🥗更突出白桃清甜🫧白鳳梳打 $52底層啖啖果粒🍑梳打氣泡一湧而上嘅冰涼清爽☁️流雲白桃沙冰 $68入口即溶手作忌廉鮮奶配搭🍑清甜多汁白桃沙冰 夢幻粉嫩色彩充滿少女感
好多隻可愛熊熊伴餐🐻

🫧白鳳梳打 $52
底層啖啖果粒🍑梳打氣泡一湧而上嘅冰涼清爽

☁️流雲白桃沙冰 $68
2025-07-15 101 浏览
上星期同小朋友去咗MegaBox shopping,見到5/F有間餐廳 - PHI Coffee & Pancake,外面擺咗好多得意嘅熊公仔🧸,小朋友見到好鍾意唔捨得走,於是我哋就入咗去食嘢啦!餐廳氣氛同佈置溫馨,店員親切友善🥞盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168係一整個白桃呀!白桃入面加咗忌廉乳酪,做法獨特新穎,另外仲有白桃粒,白桃香甜多汁,疏乎厘空氣感十足,入口軟滑即溶,仲有微微嘅蛋香味!🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92白桃一樣香甜多汁,沙律菜非常新鮮加埋巴馬火腿同布拉塔芝士,好開胃呀!🍳漢堡扒全日早餐 $132食材非常豐富,包括三文魚、太陽蛋、漢堡扒、煙肉、牛油果、燴牛肉、吐司及沙律等,份量都唔少,啱晒樣樣都想試嘅人🍑流雲白桃沙冰 $68🥤白鳳梳打 $52兩款飲品香甜新鮮又解渴

餐廳氣氛同佈置溫馨,店員親切友善

🥞盛夏果漾白桃乳酪梳乎厘 $168

🥗伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律 $92

🍳漢堡扒全日早餐 $132

🍑流雲白桃沙冰 $68
🥤白鳳梳打 $52
兩款飲品香甜新鮮又解渴
2025-07-13 124 浏览
簡潔可愛既裝修,出面放滿大型熊啤啤!好吸睛😂😂入面坐得舒服,環境清幽恬靜同朋友下午茶一流見佢用左白桃做主題,好少女▫️伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律白桃香甜,配幾布拉塔芝士,仲有清新嘅蔬菜同parma ham。整個口感都非常豐富▪️漢堡扒all day breakfast 呢個都好抵食,漢堡扒肉質鮮嫩,夾埋洋蔥粒更突顯肉味👍🏻配咗個牛油方包,外脆內軟,加埋糖漿一流。▫️盛夏果漾白桃乳酪疏乎厘郁郁pancake係呢度必點菜式,鬆軟Q彈,仲有梅味既醬汁,非常特別😋。原隻白桃,超甜超fresh,仲好細心去埋核架☺️▪️流雲白桃沙冰+白鳳梳打綿綿沙冰,入口清爽,最岩而家炎炎夏日。
簡潔可愛既裝修,出面放滿大型熊啤啤!
好吸睛😂😂
入面坐得舒服,環境清幽恬靜
同朋友下午茶一流
見佢用左白桃做主題,好少女

▫️伯爵茶白桃布拉塔芝士沙律

▪️漢堡扒all day breakfast

▫️盛夏果漾白桃乳酪疏乎厘

▪️流雲白桃沙冰+白鳳梳打
綿綿沙冰,入口清爽,最岩而家炎炎夏日。