從開業到現在一直被洗版 (扶頭)我終於也到赤柱的歐洲風餐廳 ᴘᴀɴᴇ ᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ 了雖然開業有一陣子 但熱潮完全沒減當天也算是小確幸 坐了最後一張窗邊二人位❤早上的 ᴘᴀɴᴇ ᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ 大半都是外國客人一家人吃早餐的 也有吃 ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ 看外國報紙的真的很有外國渡假的風貌桌上充滿質感的餐牌主要是一些特色主菜 / ʙʀᴜɴᴄʜᴘᴀsᴛʀʏ 類跟輕食可以去 ᴄᴏᴜɴᴛᴇʀ 看當天供應款式再回到位置上點餐 加上人手不足 我們那天用了 𝟷𝟶 分鐘才成功點餐𓋪 𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 𝘊𝘳𝘰𝘪𝘴𝘴𝘢𝘯𝘵𓋪 𝘗𝘳𝘰𝘴𝘤𝘪𝘶𝘵𝘵𝘰 𝘗𝘪𝘻𝘻𝘢𓎾 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦𓎾 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦不想吃單調的牛角包 點了 ʜᴀᴢᴇʟɴᴜᴛ ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ上桌時有微溫 切下去外皮脆脆的裡面則是帶有濕潤的榛子味道算是很特別的牛角包 不過甜度會有點高另外點了一份 ᴘʀᴏsᴄɪᴜᴛᴛᴏ ᴘɪᴢᴢᴀᴄᴏᴜɴᴛᴇʀ 看到的是還沒烤的樣子喔正體是薄切風乾火腿片 正方形的薄餅小小一塊也可以切成四件 性價比蠻高的!風乾火腿沒有想像的鹹 也中和了牛角包的甜❤咖啡是之後才看到大家說很差 我們倒覺得還好點了兩杯不一樣的
從開業到現在一直被洗版 (扶頭)
我終於也到赤柱的歐洲風餐廳 ᴘᴀɴᴇ ᴇ ʟᴀᴛᴛᴇ 了

算是很特別的牛角包 不過甜度會有點高

另外點了一份 ᴘʀᴏsᴄɪᴜᴛᴛᴏ ᴘɪᴢᴢᴀ
ᴄᴏᴜɴᴛᴇʀ 看到的是還沒烤的樣子喔
正體是薄切風乾火腿片 正方形的薄餅
小小一塊也可以切成四件 性價比蠻高的!
風乾火腿沒有想像的鹹 也中和了牛角包的甜❤

咖啡是之後才看到大家說很差 我們倒覺得還好
點了兩杯不一樣的 其實差別蠻明顯的
拿鐵咖啡奶泡比較厚 咖啡味比較淡
焦糖拿鐵則比較香濃 喝下去比普通拿鐵順滑
推薦大家喝 ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ʟᴀᴛᴛᴇ 喔

其實吃完這兩道餐點我們都覺得很滿足
因為麵包跟糕點價格頗親民的
不用排隊候位的話 性價比算是蠻高哦!
2021-12-19
$150 (早餐)
位於赤柱嘅一間歐陸風烘焙店,無論裝潢同配色都好少女(๑⃙⃘ˊ꒳​ˋ๑⃙) 不過正餐價錢偏高,反而烘焙點心比較合理,如果行到攰入去歇一歇都唔錯😌 .餐牌上面冇圖片,輕食類都會放咗喺岀面展示櫃,揀完再返埋位落單,少少唔方便係會同外賣客堆埋一齊😂-🍰𝐂𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡𝐲 𝐏𝐫𝐚𝐥𝐢𝐧𝐞 $𝟒𝟖甜品區入面第一眼就認定要食佢,杏仁蛋白蛋糕夾住朱古力脆脆,上面放咗一片薄薄嘅朱古力,加上幼滑嘅榛果慕絲,口感豐富又富有堅果香,唔算太甜,似簡單版opera cake,係咁多種點心入面最推薦嘅🤩🍩𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐆𝐢𝐚𝐧𝐝𝐮𝐣𝐚 𝐁𝐨𝐦𝐛𝐨𝐥𝐨𝐧𝐢 $𝟒𝟓榛子炸冬甩球相對普通同唔抵食,似一般麵包包住榛果忌廉🥲忌廉少得可憐,食完覺得浪費quota🥞𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐑𝐨𝐥𝐥 𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 𝐀𝐩𝐫𝐢𝐜𝐨𝐭 $𝟒𝟐開心果仁蓉配杏脯乾嘅酥皮卷卷,酥皮都仲有少少脆,但係酸甜嘅杏脯加開心果嘅組合幾特別,開胃又唔膩口嘅選擇😋🍕𝐌𝐨𝐫𝐭𝐚𝐫𝐢𝐮𝐦 $𝟓𝟖意式肉腸片份量滿滿,中間夾住鷹嘴豆蓉,Pizza底唔會死實實算鬆軟,不過味道冇乜驚喜🤔🫐 𝐑𝐨𝐬𝐞𝐦𝐚𝐫𝐲 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐦𝐚𝐬𝐡 $𝟔𝟓-🥐𝑷𝒂𝒏𝒆 𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆🏡地
🍰𝐂𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡𝐲 𝐏𝐫𝐚𝐥𝐢𝐧𝐞 $𝟒𝟖

𝐑𝐨𝐬𝐞𝐦𝐚𝐫𝐲 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐦𝐚𝐬𝐡

🥐𝑷𝒂𝒏𝒆 𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆
🏡地址:赤柱赤柱市場道25號啟厚閣地舖
☎️電話: 23377221
🕙營業時間: 08:00-18:00 (Mon-Sun)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
𝐂𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡𝐲 𝐏𝐫𝐚𝐥𝐢𝐧𝐞
2022-01-24 90 浏览
赤柱人氣牛角包下午時間黎到條人龍好長列日當空下等左大半個鐘好彩牛角包無令我失望餐廳外牆同入面真係好靚加埋赤柱o既海景好有渡假feel就算唔係入去食野 都有好多人o係門口影相今次係輕食個tea下次再試下晚餐Strawberry Crossiant好滿意 入面o既士多啤梨醬好香好味另一個圓波波叫bomboloni應該係法式o既donut 都好特別另外買左個撻又靚又好味 唔記得個名整體好滿意 除左港女打卡 食物都值得一試
赤柱人氣牛角包

另外買左個撻又靚又好味 唔記得個名

整體好滿意 除左港女打卡 食物都值得一試
2021-09-12
  • Strawberry Crossiant
位於赤柱的粉紅歐陸風麵包店🥖沿海位置加上意式的裝潢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)成為討論度極高的赤柱打卡熱點即使已進駐數月,熱潮還未減退門外時刻有著長長的人龍候座呢樓底甚高,良好的採光度加強空間感✨內裡擺放了不少歐陸式的畫像及古董等櫃上展示新鮮手工製作的各種烘焙美食讓人感覺好像在外國餐廳用餐一樣喔♡近海的窗邊位置,溫暖的陽光灑進內☀️假日的休閒時光能用這畫面來表達吧♡雖然店內座無虛席,沒幻想中那麼𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥但漸漸發現這間店人氣旺盛是有原因的亮麗的歐陸裝潢、食物高質及服務友善難怪平日還是週末也是絡繹不絕( ´ ▽ ` )▸ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐂𝐫𝐨𝐢𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭 $𝟏𝟐𝟖必點的牛角包,伴隨著香濃的黑松露香氣牛角包外層酥脆內裏鬆軟,口感非常好!表面鋪滿了芝士及一片片黑松露(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)連炒蛋都滲滿黑松露的香味,很好吃呢~▸ 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐑𝐨𝐥𝐥 𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 $𝟒𝟐外層酥脆,層次感很豐富內裡充滿濃郁開心果味道▸ 𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟒𝟖▸ 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟒𝟖飲品屬正常發揮☕️

位於赤柱的粉紅歐陸風麵包店🥖
沿海位置加上意式的裝潢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
成為討論度極高的赤柱打卡熱點
即使已進駐數月,熱潮還未減退
門外時刻有著長長的人龍候座呢

樓底甚高,良好的採光度加強空間感✨
內裡擺放了不少歐陸式的畫像及古董等
櫃上展示新鮮手工製作的各種烘焙美食
讓人感覺好像在外國餐廳用餐一樣喔♡

近海的窗邊位置,溫暖的陽光灑進內☀️
假日的休閒時光能用這畫面來表達吧♡
雖然店內座無虛席,沒幻想中那麼𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥
但漸漸發現這間店人氣旺盛是有原因的
亮麗的歐陸裝潢、食物高質及服務友善
難怪平日還是週末也是絡繹不絕( ´ ▽ ` )

▸ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐂𝐫𝐨𝐢𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭 $𝟏𝟐𝟖
必點的牛角包,伴隨著香濃的黑松露香氣
牛角包外層酥脆內裏鬆軟,口感非常好!
表面鋪滿了芝士及一片片黑松露(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
連炒蛋都滲滿黑松露的香味,很好吃呢~

▸ 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐑𝐨𝐥𝐥 𝐏𝐢𝐬𝐭𝐚𝐜𝐡𝐢𝐨 $𝟒𝟐
外層酥脆,層次感很豐富
內裡充滿濃郁開心果味道

▸ 𝐇𝐚𝐳𝐞𝐥𝐧𝐮𝐭 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟒𝟖
▸ 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $𝟒𝟖
飲品屬正常發揮☕️

• Truffle croissant
2022-01-21 799 浏览
在12月中的週末,我建議走去赤柱市集! 那天,我專登請假,可以早上就出來陪兩位好姊妹,不要讓她們等我中午放工才可 join!我建議好幾間餐廳讓她們選擇,有姊妹提議先到位於赤柱市場道的 <Pane e Latte> 食早餐! 我們預祝聖誕節又交換禮物!我們一行3人,她們先行到步,在早上 10:00 入座,我在早上 10:30 到!幸運地!週末早上,她們可以自行選擇餐桌!選了一張光線充足、影相打卡一流的餐桌!由充滿歐陸情懷的門面,到這裡以粉紅色主調的裝潢,加上聖誕裝飾,陪添節日氣氛!都好吸引我們影相影一餐!用餐1.5小時麵包甜品琳瑯滿目,實在令人花多眼亂, 細心的她們,在我到步前,已經挑選了心水包點!由於,她們在走進這餐廳之前,已到另一間餐廳先食早餐,她們先點了兩款麵包及各自點了飲品!我只需點飲品就可以嘞!MenuCroissant Bomboloni Signature $38有別於牛角包的質感,外型似 cup cake; 鬆軟酥脆又甜美的包身,內裡似是加入雲呢拿的吉士醬,軟滑香甜,我比較喜歡這個!Pistachio Raspberry Bomb $42紅莓開心果包的包身
在12月中的週末,我建議走去赤柱市集!
 我們預祝聖誕節又交換禮物!

幸運地!週末早上,她們可以自行選擇餐桌!
選了一張光線充足、影相打卡一流的餐桌!

都好吸引我們影相影一餐!

用餐1.5小時
麵包甜品琳瑯滿目,實在令人花多眼亂,
 細心的她們,在我到步前,已經挑選了心水包點!

我只需點飲品就可以嘞!

Menu
有別於牛角包的質感,外型似 cup cake;

Croissant Bomboloni Signature
Pistachio Raspberry Bomb $42
紅莓開心果包的包身鬆軟綿密,加入紅莓醬及開心果醬,又紅又綠,頗有聖誕氣息!
口味酸甜有致!

Pistachio Raspberry Bomb
Latte $42
入口甘香醇厚,不用加糖都可以,配上甜美的包點最適合不過!

Latte
2021-12-18
$72 (早餐)
Croissant Bomboloni Signature
歐陸風同粉紅色fancy嘅裝修吸引不少充滿少女心嘅訪客黎度過意大利風情 休閑嘅下午以英文下單為主 因為店員都係外國俊男美女🙊咁遠水路黎叫咗超多嘢食🤣*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*Truffle croissant $128 (6.5/10)店舖的🔝1 !牛角包有成塊面嘅大小!賣相岩打卡📸非常酥脆 酥皮嘅層次好密🥐表面舖滿芝士同新鮮黑松露 炒蛋嘅份量都大方 可惜唔係我喜歡嘅質感🙁滑但比較鬆散 而且味道有點怪怪的可能咁岩失準啦…價錢亦不便宜 下次嘗試其他款嘅牛角包🤔*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*🌟Focaccia publiese $58 (8/10)必嗌一定呢個意大利香草包!睇落似pizza 但食落係麵包咁鬆軟 外層又脆 充滿橄欖油香🫒蕃茄仔都好juicy 再灑上香草😋*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*Tagliatelle arrabbiata $118 (5/10)完全唔建議係度叫pasta🥲好普通嘅蕃茄辣意粉意粉嘅口感都太厚🙅🏻‍♀️*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*🌟Pane e latte burger $158 (8/10)呢個CP值🆙🆙

歐陸風同粉紅色fancy嘅裝修

滑但比較鬆散 而且味道有點怪怪的
可能咁岩失準啦…價錢亦不便宜
下次嘗試其他款嘅牛角包🤔
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*

🌟Focaccia publiese $58 (8/10)
必嗌一定呢個意大利香草包!
蕃茄仔都好juicy 再灑上香草😋

中間塊牛足足1.5cm厚 有得揀幾成熟 切落去個下爆肉汁🤤
配料都豐富 有洋蔥 磨菇同pecorino cheese
薯條份量亦都大方 好脆 調味剛剛好👍🏻(唔係金拱門個種
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*

🌟Signature croissant bomboloni $42 (8/10)
好特別 擁有直筒型牛角包嘅造型🤣
一如既往的酥~吉士餡加咗橙花 變得清新 值得一試
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*
Pane e latte signature cake $58 (6.5/10)
睇名都估唔到 其實係榛子朱古力蛋糕🤣
切開朱古力會食到榛子cream 配脆脆同杏仁碎
簡單黎講 似一個巨型金莎😂好甜
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*

🌟Prosciutto pizza $65 (7.5/10)
真係太飽所以Take-away🙈
返去用氣炸鍋翻熱都好脆好好食
風乾火腿食得出係高質 不過偏咸
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*
Signature hazelnut giandoja Bomboloni $42 (無圖) (7/10)
外層donut口感鬆軟 表面淋上榛子醬配花生
裡面都有滿滿嘅榛子cream🌰
好豐富嘅榛子味 扣分在太甜了🥲

嘢飲都一般 不推了~
2022-01-09 109 浏览
星期日遊赤柱看到Pane E Latte條龍尾洗排出門口,便排起來!很幸運等了四枱客人離開,15分鐘左右就入到場。點了兩杯Latte,一份磨菇三文治和原味牛角包,全部都好吃!!

2022-01-09
2022-01-07 126 浏览
上網睇到專登去赤柱搵呢間餐廳影相中環坐260號巴士入去赤柱車程大約25分鐘赤柱市場落車,步行約3分鐘舖位已經係赤柱其中一個打卡點 淡黃色外牆 +淡粉紅色為主題牆上面更有好多油畫好有風味 環境幽雅加上麵包、甜品展示味蕾全開假期一般都好多人排隊建議平日時間去 中午至下午茶時間會比較少人鐘意影相都可以慢慢影⭐️Focaccia Publiase $58麵包 & pizza mix 鬆軟嘅麵包配搭好多蕃茄 新鮮得黎又幾清新⭐️Pane E Latte Burger $158好香芝麻味 麥包麵包都好濃好香蘑菇洋蔥好甜 牛扒好juicy 夾埋一齊好夾薯條就稍為有啲太細條⭐️ Charlotte raspberry $58粉紅色朱古力皮 包住好多cream中間有雜梅醬 面頭鋪滿紅桑子⭐️ Mango Tart $58酥皮底,芒果餡酸酸甜甜 有少少檸檬味️ ⭐ Ice chocolate $38 一般凍朱古力⭐ Cappuccino $42 有10% Service charge 平均人頭:$200
上網睇到專登去赤柱搵呢間餐廳影相

⭐️ Charlotte raspberry $58
粉紅色朱古力皮 包住好多cream
中間有雜梅醬 面頭鋪滿紅桑子

⭐️ Mango Tart $58
酥皮底,芒果餡酸酸甜甜 有少少檸檬味

️ ⭐ Ice chocolate $38 一般凍朱古力
⭐ Cappuccino $42

有10% Service charge
平均人頭:$200
2022-01-04
2022-01-06 125 浏览
位於赤柱嘅呢間cafe一直人氣高企,諗住等少啲人去嘅時候先去朝聖,但係佢嘅人氣完全無減退過,早排聖誕假期去赤柱聖誕市集,於是決定點都要去拜會下呢間cafe! 做足準備嘅我地11:45前已經到cafe門口,點知都已經排晒長龍,最後排足一個小時先有得入去,我地離開時人龍係更長,所以想嚟cafe嘅朋友都要做好心理準備。Cafe嘅店員基本上都係外國人,我地獲安排座位之後店員首先叫我地出櫃枱睇下想食咩,之後佢會再過嚟座位幫我地落單。眼見櫃枱五花八門嘅麵包已經十分興奮,於是明明得兩個人都眼闊肚窄咁叫左好多不同款式嘅包類及甜品。Focaccia Pugliese呢款麵包無係menu出現,我地係櫃枱見佢嘅賣相太吸引就一於唔理叫左先算,搵返資料先知佢原來係一款意大利好傳統嘅麵包,用料係Pizza嘅麵團,再加上車厘茄鋪面嘅香草包,麵包相對係比較軟身,香草加上酸甜嘅車厘茄十分香口,熱辣辣食一流!Truffle croissant ($128)跟住當然唔少得呢度嘅招牌菜-黑松露炒蛋牛角包,一上菜已經傳來香濃嘅黑松露香氣,黑松露嘅份量絕不吝嗇,令到每一啖嘅炒蛋都滲滿黑松露香味,而牛角包亦夠鬆化,可以話係對得住個

Focaccia Pugliese

Truffle croissant ($128)
跟住當然唔少得呢度嘅招牌菜-黑松露炒蛋牛角包,一上菜已經傳來香濃嘅黑松露香氣,黑松露嘅份量絕不吝嗇,令到每一啖嘅炒蛋都滲滿黑松露香味,而牛角包亦夠鬆化,可以話係對得住個價錢!

Prosciutto sandwich ($78)
另外我地仲叫左呢款簡單嘅火腿三文治,餡料有parma ham, 芝士、火箭菜及蕃茄乾,麵包烘得口感軟糯,簡單得來味道不錯。

Chocolate bomboloni ($42)
最後當然仲有叫呢度最出名嘅bomboloni, 即係意大利版嘅冬甩,我地揀咗朱古力味,其實佢嘅外型比較似泡芙,內裏係滿滿嘅cream, 反而麵團嘅口感就真係似冬甩咁煙煙韌韌,加上面頭嘅朱古力脆皮及脆粒,整個配搭令人食到停唔到口,果然係呢度必食之選!

另外我地仲點左咖啡,價錢偏貴味道一般,如果可以提升埋咖啡嘅質素就好了

2022-01-02 106 浏览
赤柱最新的打卡點~餐廳樓高兩層,外觀以歐陸風彩色小屋造型,以淡粉紅色為主調,樓底甚高,採光度十足,以及牆上掛著藝術油畫和小飾物,四周盡是濃濃的意式風情,坐在望海的位置,很有渡假的感覺☺️Focaccia Publiese $58外型似pizza,其實係意大利香草包,厚得黎好鬆軟,帶點焦香,配上粒粒鮮甜多汁的烤蕃茄,又香又好食,不過這種香草包需要使用大量橄欖油製成,所以食到最尾有少少膩🍕🍅Chocolate Bomboloni ($42)冬甩質感淋身,口感鬆軟,不太油膩,面頭有朱古力coating同脆脆,餡料是黑朱古力cream,一咬就爆醬,我覺得中上水準🍫Dacquoise Strawberry Pistachio $58酸士多啤梨配上蛋白脆餅,外層非常酥脆鬆化,中間是帶點creamy的開心果慕絲,第一次吃Dacquoise這種甜點🍓環境非常舒適,坐了4-5小時,完全唔想走😆 食物質素比想像中好,款式很多,賣相精緻,非常igable!店員很有禮貌很熱情,會主動介紹食物~ 整體推薦大家去✨

Focaccia Publiese $58
Chocolate Bomboloni ($42)

小編終於去到呢間啦😆之前嫌赤柱太遠去唔到而家有機會同friend去當然唔可以miss左非常打卡able的成都見到有人係門口打卡當然小編也不可錯過啦😝呢間除咗可以食主食之外仲係一間麵包店🥐真心很不錯(*´▽`*)🐤一句總結:有驚喜要去試下呀🤩😎會回訪嗎: ✔️等候時間:>30 mins(平日6:30PM)≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋😍Bufalina pizza $48 ▶️ 8.5/10 形狀呈正方形🔷搭配得很好嘅番茄和起司再加上有番茄醬令pizza唔會很乾 而且口感很脆😝所以以價錢來說已經很不錯不過加多啲番茄醬當然會更加好😌小編表示見到我個friend食表示都好想食😂😍Tartufo pizza $88 ▶️ 8.25/10這個相對較為單調了一點冇乜醬但真係挺有驚喜呀🙈煙肉係平時係酒店自助餐裏面食開挺高質更隱隱地食到忌廉味很有驚喜🤩個pizza皮都同樣脆見到佢哋會將時先整好嘅pizza放入焗爐加熱所以好新鮮熱度啱啱好‼️😍Croissant strawberry $38 ▶️ 9.25/10 牛角包係必食🥐尤其係草莓味🍓誠實咁講小編係外賣帶返屋企下一日食雖然一定冇當日咁新鮮但叮
小編終於去到呢間啦😆之前嫌赤柱太遠去唔到
而家有機會同friend去當然唔可以miss左
非常打卡able的成都見到有人係門口打卡
當然小編也不可錯過啦😝
呢間除咗可以食主食之外仲係一間麵包店🥐
真心很不錯(*´▽`*)

🐤一句總結:有驚喜要去試下呀🤩
😎會回訪嗎: ✔️
等候時間:>30 mins(平日6:30PM)
≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋-≋

牛角包係必食🥐尤其係草莓味🍓
誠實咁講小編係外賣帶返屋企下一日食
雖然一定冇當日咁新鮮但叮熱之後口感真係好脆
草莓味道濃郁之餘啲草莓醬更係流曬出嚟超正的😍
個牛角包皮口感好鬆脆而且好香(`・ω・´)

另外佢哋還會附送一點麵包不過味道不過不失(๑˘ ᵕ˘๑)

😚環境 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤/5
環境都幾寬敞而且好打卡able✨
無論係門口並係裏面都係歐陸風
亦以淺粉紅色為主調讓小編少女心爆發啦😏

😚衛生 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤/5
整體冇乜問題而且張枱都好企理
有細蠟燭同埋藍色乾花可供打卡(๑´ڡ`๑)

😚服務 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐣/5
送菜速度唔算好快不過係可接受的情況下~
店員係非常之友善的
很記得結賬嘅時候發現叫左咁少野都要$400😱
幸好他們處理得妥當立即了解並改返張單
同埋提提一家係要用英文落單😳

😚推介指數 ▶️ 🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐤🐣🥚🥚
(🐤為1分;🐣為半分)
小編仲以為只係打卡一流嘅cafe出乎意料完全唔止係咁😉

Bufalina  pizza
tartufo  pizza
croissant  strawberry
2021-12-31 139 浏览
之前成日見到好多人嚟呢度打卡 唔知啲嘢食靚得嚟好唔好食呢😚𝐷𝑖𝑛𝑛𝑒𝑟 𝑀𝑒𝑛𝑢👅 𝑇𝑎𝑔𝑙𝑖𝑎𝑡𝑒𝑙𝑙𝑒 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒 𝐶𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎 $188意粉上面有頗多黑松露片 食落黑松露味好突出😋意粉嘅質地都好好 煙靭得嚟有少少咬口 醬汁又唔會太漏 整得幾好食🥰👅𝐹𝑒𝑡𝑡𝑢𝑐𝑐𝑖𝑛𝑒 𝑇𝑖𝑔𝑒𝑟 𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛𝑠 $188佢嘅意粉醬汁酸酸辣辣 好開胃😛兩隻蝦食落都算唔錯 蝦頭有少少膏 幾好味🙈👅𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝑀𝑎𝑠𝑐𝑎𝑟𝑝𝑜𝑛𝑒 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 𝐶𝑎𝑘𝑒 $68呢個好推介俾大家試吓‼️佢嘅芝士味幾濃郁 Mascarpone好滑 蛋糕都好軟熟🤤蛋糕外層仲有少少餅碎 令到口感更加豐富 好好食 總括嚟講呢間餐廳嘅食物質素幾高😋環境都好好 啱晒大家嚟打卡 大家要嚟赤柱一試呀😝😋 好味:8.69/10🤑 價錢:7.89/10🤗 服務:7.83/10😝 環境:8.32/10😚 衞生:7.87/10🤩 整體:8.51/10
之前成日見到好多人嚟呢度打卡 唔知啲嘢食靚得嚟好唔好食呢😚

😝 環境:8.32/10
😚 衞生:7.87/10
🤩 整體:8.51/10
Fettuccine Tiger Prawns
Tagliatelle  Truffle Carbonara
Double Mascarpone  Cheese  Cake
2021-12-31 153 浏览
Pane E Latte Burger🍔: I especially like the multigrain bun, there is a slight chewy texture in every bite. For the beef, you can choose medium rare or medium, if you planned to choose medium-rare, please expect it would be served more like medium. On the other hand, l like that fact that the fillings are pretty stuffed with onion jam, portobello mushroom and pecorino cheese. Another highlight is definitely the fries aside, it's well-seasoned and crispy.🤗Chocolate 🍫Bomboloni: it is visually appea

Chocolate 🍫Bomboloni: it is visually appealing 📸. The chocolate on top is scrumptious with a sweet and gooey custard inside. I reckon it would taste even better if the bomboloni was lukewarm.

Pane E Latte is a fancy cute cafe with pink walls and columns, it's an ideal place for a retreat after having a busy day.
Chocolate Bomboloni
Pane E Latte Burger
2021-12-30
Chocolate Bomboloni
Pane E Latte Burger
Pane E LatteLemon BomboloniPane e Latte BurgerStrawberry Pistachio Dacquoise 價錢💲: $42/ $158/ $58好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4/5環境🗾: 4.5/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-來到2021尾聲,梗係要同大家介紹下今年其中一個最多人去最受歡迎的cafe! 內外的裝修、風格都好似帶你去左轉意大利咁,店員都係外國人,加埋粉黃外牆、粉白色的帳篷,好有外陸風情❤️ 好多人唔係入去食都會係出面影返左相。最開心係見到好多唔同種類的酥、麵包,蛋糕擺晒出來,花多眼亂呀🤩 揀好之後就可以返埋位叫啦!-✅✅Lemon Bomboloni. 外國路線的🍩,口感係炸麵包咁,不過唔會有陣油溢味,同埋唔覺得油膩🤤 面頭的白朱古力coating+檸檬皮,食落酸甜酸甜,連埋入面的檸檬cream餡好夠酸味,一啲都唔甜膩,係會想食幾個的感覺🍋-✅Pane e Latte Burger. 呢個都出奇地好食同大份😌 用雜穀包加啲牛油煎煎,包身好厚,口感都比較粗糙實在🤔 漢堡扒都好厚但有小小乾,不過牛味幾濃,肉質都
Pane E Latte
服務🍴: 4/5
環境🗾: 4.5/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5

✅Pane e Latte Burger. 呢個都出奇地好食同大份😌 用雜穀包加啲牛油煎煎,包身好厚,口感都比較粗糙實在🤔 漢堡扒都好厚但有小小乾,不過牛味幾濃,肉質都唔錯🤤 加埋炒香的焦糖洋蔥同半融化的羊奶芝士,好豐富!旁邊的薯條都好多,幼身但脆。如果想叫主食,呢個都推介😬

✅Strawberry Pistachio Dacquoise. 達克瓦茲係法國傳統甜品之一,咬落外層鬆脆入面黏黏地,好似蛋白糖咁,甜度都相對上較高🤓 最正係入面的開心果醬,好濃開心果味,帶小小果仁粒,而士多啤梨正正可以中和到😚

原本以為係睇得唔好食既一間被吹捧的cafe,點知咁有驚喜‼️如果再入赤柱,一定會去試其他甜品🥰

2021-12-26 104 浏览
同朋友黎赤柱行下,經過呢間餐廳好多人排隊,吸引左我地去睇😉原來朋友都好有興趣,就決定去試試啦🔥甜既嗌左小小,咸既又嗌左小小,大家一齊share🥰 我就偏向鐘意食咸既多啲,面頭好多芝士勁正🤤呢度既牛角包好出名,差吾多每枱都必嗌,好鬆化吾錯吾錯👅

呢度既牛角包好出名,差吾多每枱都必嗌,好鬆化吾錯吾錯👅