2021-12-26 107 浏览
𝑷𝒂𝒏𝒆 𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆-🍽 Prosciutto Sand🍽 Steak & Eggs🍽 Grilled Salmon🍽 Chocolate Bomb赤柱人龍Cafè, 再一次用上幸運!唔洗排隊就有位٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 只要夠早1130,機會就係你喔( ͡° ͜ʖ ͡°)整棟Cafè, 充滿異國風情既設計,餐廳裡粉紅歐陸風,有好多陶瓷嘅擺設!唔怪得知吸引咗咁多人嚟打卡,大排長龍(〃ω〃) 店內更擺滿好多新鮮既甜品同麵包,簡直多到選擇唔到( ・᷄ὢ・᷅ ) 聽聞佢地既地庫就係自家烘焙工場,保證每件都係新鮮出爐!首先prosciutto sand, Overall 佢地烘烤得好酥脆!鹹香味適中,但如果食得比較清淡嘅人會覺得佢偏濃味,對於一間專業嘅Cafè店來m嚟講係正常嘅發揮~ 到steak & egg!!!!簡直係不得之了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)牛排medium rare, 油脂均勻,好鮮嫩牛肉味好濃郁!加上脆脆der多士,然後一啖太陽蛋嚟食!味道好豐富,好優質(=゚ω゚)ノ再一優秀作品grilled salmon! 三文魚嫩口,入口後油脂佈滿口中,熟到岩岩好!煎到外皮脆脆der~食到一半或許有少少膩,但配上
𝑷𝒂𝒏𝒆 𝒆 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆
🍽 Prosciutto Sand
🍽 Steak & Eggs
🍽 Grilled Salmon
🍽 Chocolate Bomb

Prosciutto Sand

Steak & Eggs

Grilled Salmon

再一優秀作品grilled salmon! 三文魚嫩口,入口後油脂佈滿口中,熟到岩岩好!煎到外皮脆脆der~食到一半或許有少少膩,但配上salad再加上酸酸der沙律醋中和一下,十分出色,完全起咗解膩嘅作用✌︎('ω')✌︎
Chocolate Bomb

最後既choco bomb, surprisingly 唔會特別好甜,一咬落去滿滿既朱古力醬搷滿成個口,絕對是朱古力控至愛!不過唔夠鬆軟,有啲實的的,真係好似放咗幾日鮮食嘅感覺,有少許失望ಠ_ಠ
總括Main比較出色,而且環境取勝!但如果想食choco bomb, 都會建議返bakehouse٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

📍 G/F, U-c Court, 25 Stanley Market Rd, Stanley
#jcfoodgasm @paneelattehk
Steak & Eggs
Grilled Salmon
  • Grilled  Salmon
  • Steak  & Eggs
2021-12-26 2568 浏览
臨近聖誕,朋友約去赤柱感受下氣氛,咁啱撞正免費乘車日,喺巴士站見到打晒蛇餅已經深知不妙。我地近11:30到達呢間人氣cafe,排室外第三組,上樓梯入舖後要再排,前後等左超過一個鐘,臨走望一望,隊尾已經企出間舖嘅範圍,奉勸週末一係早啲一係5點黎食下午茶。舖位已成為赤柱其中一個打卡點,奶油黃牆身、藍色窗門、粉白帳篷加埋店前嘅灌木好有歐陸風情,舖內就以淡粉紅色為主調。各款麵包、酥餅同蛋糕放晒出黎,可以睇清楚個樣先叫,但落單要返埋位落。抱住未必會再排第二次嘅心態,我地叫到成枱都係,所以呢篇會特別詳盡,順帶一提,店員服務態度友善。(w/ 10% service charge)🍽Hazelnuts Choux ($48)本身想食 mascarpone cheesecake,但我地入座時已經無晒細件版,改叫呢個泡芙又幾好食,外殼香脆,榛子忌廉油滑挺身,面頭灑上榛子粒,口味偏甜就一定架啦,但整體唔錯。🍽Focaccia Publiese ($58)睇佢外型以為係pizza,其實係意大利香草包,厚得黎好鬆軟,翻熱後個邊好脆,蕃茄多汁偏酸,留意呢款包落大量橄欖油,未必個個鍾意,我同朋友覺得芝士朕味無問題,

🍽Hazelnuts Choux ($48)
Hazelnuts Choux
🍽Focaccia Publiese ($58)
睇佢外型以為係pizza,其實係意大利香草包,厚得黎好鬆軟,翻熱後個邊好脆,蕃茄多汁偏酸,留意呢款包落大量橄欖油,未必個個鍾意,我同朋友覺得芝士朕味無問題,屋企人就話有膠味,口味呢家嘢真係好個人。
Focaccia Publiese
🍽Chocolate Bomboloni ($42)
食過唔少外國口味嘅冬甩,知道質感偏麵包多啲,呢款都唔例外,腍身但好在唔太油膩,面頭有朱古力coating同脆脆,餡料係黑朱古力吉士所以唔太甜,適合港人口味,我覺得中上水準,朋友就話好好食。
Chocolate Bomboloni
🍽Truffle Croissant ($128)
牛角包幾酥脆,影左一輪相都唔會一切就塌,炒蛋上有黑松露片,份量足以令每啖都有松露香,炒蛋唔算好嫩但都唔實淨。隔離枱個蛋擺得靚啲而且用黑碟裝,我地呢個賣相就麻麻,但味道唔錯。
Truffle Croissant
🍽Pane e Latte Burger ($158)
非常足料嘅漢堡包,搽左牛油烘脆嘅雜糧包夾住厚厚嘅漢堡扒、炒香嘅大啡菇、焦甜洋蔥同熱融羊奶芝士,可能因為我地叫左medium well,漢堡扒雖然帶粉紅色但乾左啲,幼薯條香脆高質。
Pane e Latte Burger
山長水遠黎到當然要買幾個返屋企,就試埋店員推薦嘅兩款signature pastry:

🍽Signature Croissant Bomboloni ($42)
牛角冬甩嘅外型好似千層酥咁一圈圈,翻熱後酥脆有層次,餡料係橙味吉士,味道少許人工,但個酥幾出色,都可一試。
Signature Croissant Bomboloni

🍽Croissant Chocolate Gianduja ($42)
本身唔打算買呢款,因為之前食過la V___ 類似嘅款式甜到傻,見到佢地造型相約真係驚驚地,不過店員出盡力推介就試下。牛角包好脆身,放左一日亦無腍,但無GC嗰種外脆內軟嘅質感,餡料幾特別有salty caramel同榛子朱古力,食落似融左嘅金莎,比我預期好食!
Croissant Chocolate Gianduja
☕️Hot Chocolate ($32)
大牌子嘅味道,唔算甜,朱古力粉落得慷慨,呢個價錢唔可以期望太多,朋友覺得唔錯。
Hot Chocolate

☕️Caramel Latte ($48)
我無試,朋友話正常發揮。
Caramel Latte
☕️Flat White (Hot $42 +Oat Milk $4)
明明睇過有foodie話咖啡好唔掂,但我一時唔記得叫左,結果同佢嘅結論一樣,無拉花都唔緊要,用dark roasted 豆但整得唔好飲,似三合一嘅味道,苦苦地甜甜地嘅奶咁,相都費事影。

如果兩個人去我會建議試較有特色嘅Hazelnuts Choux同Signature Croissant Bomboloni,Truffle Croissant 好食但唔會話好特別,可以挑戰下大件夾抵食嘅Focaccia Publiese朕香草味啱唔啱自己。上面咁多款都唔伏,即管試下~至於飲品......當解渴用就好。
餐牌:
Hazelnuts Choux
Chocolate Bomboloni
Truffle Croissant
Pane e Latte Burger
Signature Croissant Bomboloni
Croissant Chocolate Gianduja
2021-12-21 162 浏览
懷着興奮嘅心情去試新野😆因為上網見到好多人去嗰度打卡😍😍同埋啲嘢食好似好好食咁🤔去到排咗陣 大約20分鐘到就有位👏🏻👏🏻呢個pasta都Al dente既 不過略嫌酸咗少少🤏呢個正常 都好足料 但係嗰邊都整到幾硬😂呢個係hazelnut唔知乜嘢 好似doughnut 我淨係知好難食Mocha唔好飲 冇乜味 croissant🥐 太飽要拎走🤣🤣總括黎講嘢食一般 但service好好 坐得都舒服真心意見🧡🧡🧡

呢個pasta都Al dente既 不過略嫌酸咗少少🤏

呢個正常 都好足料 但係嗰邊都整到幾硬😂

總括黎講嘢食一般 但service好好 坐得都舒服
真心意見🧡🧡🧡
餐廳裝修超級靚✨ 尤其門口位!歐陸式x粉色系裝修真係又靚 又有旅行feel💕近窗坐位有陽光透入 有時更會有海風🌊不過近窗只有2張高枱 2張矮枱一開始坐咗矮枱 實在太矮/// 所以打完卡去咗大枱坐大枱食得舒服好多 張枱都大啲😆好多人都分享門口&地面 但其實地下仲有一層地下係烘焙餅房&雪糕corner~ 裝修係另一個style 比較重金屬風食物主打烘焙pastry🥐 都有意粉&burger🍔食物質素比想像中好😋 整體推薦大家去✨-🍔【Pane e Latte Burger】$98✨推薦✨超級豐富嘅burger!!!🤩Multigrain Bun, Beef, Onion Jam, Portobello Mushroom, Pecorino Cheese一切啲汁已經流晒出嚟(我口水都流緊🤤個包好鬆軟 芝麻味好香😋洋蔥好甜!!! 連唔鍾意洋蔥嘅我都鐘意😆漢堡扒好厚好大塊 好juicy 夾埋其他材料食yum!!! 伴碟薯條超級脆 超香口!不過鹽落得有啲重手🙈-🥐【Signature Croissant Bomoloni】$38Pastry最鐘意呢個!因為個cream!!! 中間嘅cream有陣花

餐廳裝修超級靚✨ 尤其門口位!
歐陸式x粉色系裝修真係又靚 又有旅行feel💕
近窗坐位有陽光透入 有時更會有海風🌊
不過近窗只有2張高枱 2張矮枱
一開始坐咗矮枱 實在太矮/// 所以打完卡去咗大枱坐
大枱食得舒服好多 張枱都大啲😆
好多人都分享門口&地面 但其實地下仲有一層
地下係烘焙餅房&雪糕corner~
裝修係另一個style 比較重金屬風

超級豐富嘅burger!!!🤩
一切啲汁已經流晒出嚟(我口水都流緊🤤
個包好鬆軟 芝麻味好香😋
洋蔥好甜!!! 連唔鍾意洋蔥嘅我都鐘意😆
漢堡扒好厚好大塊 好juicy 夾埋其他材料食yum!!!
伴碟薯條超級脆 超香口!不過鹽落得有啲重手🙈

Pastry最鐘意呢個!因為個cream!!!
中間嘅cream有陣花香 好香 唔太甜唔膩🤤
🍰【Signature Cake】$58
呢個普通 唔算好特別🙈
Cream比例比較多

🍫【Chocolate (iced)】$38
飲品比較推薦朱古力✨ 唔甜 幾濃~
☕️【Latte】$42
好普通嘅咖啡🙈
✨推薦指數:8/10
💰人均消費:$207
⏳等候時間:0mins
  • Pane e Latte Burger
  • Signature Croissant Bomoloni
2021-12-21 116 浏览
讚1.環境係逼左啲,但整體佈局幾合理,對海位既海景唔錯2.主角檸檬蛋糕好味道,初初第一啖有啲乾,但食落去就覺得啲檸檬醬料同舖面既糖漬檸檬碎做得好,甜香得黎好有檸檬香彈1.倒啤酒位朋友要培訓下,無晒泡又拎得太慢,搞到杯嘢氧化晒

1.環境係逼左啲,但整體佈局幾合理,對海位既海景唔錯

1.倒啤酒位朋友要培訓下,無晒泡又拎得太慢,搞到杯嘢氧化晒
2021-12-19 1030 浏览
呢度係打卡勝地就人人都知㗎喇,今日排隊食過早嘅晚餐!之前聽過話食物麻麻哋,但係今日嘅體驗係所有食物都好好食五點開始就係晚餐Menu侍應已經擺咗一籃包,配橄欖油醋,淨係食包都飽!頭盤我哋叫咗青口同埋Caesar salad! Caesar salad 麻麻哋有一啲菜唔係好新鮮同埋太細碟以咁嘅價錢性價比極低!但係其他就真係非常之滿意!青口係用蕃茄做汁有少少辣份量都算OK嘅!好味!跟兩片大大嘅包仲可以朔晒啲汁主菜我哋叫咗虎蝦扁意粉同埋漢堡包配薯條!虎蝦係燒得非常之香而且好新鮮!扁意粉係一食就知道係自家製嘅!個醬汁嘅同青口個番茄醬好似,好味!真正嘅意大利風味!漢堡包嘅薯條呢係好香脆!而且最好味係個漢堡包裏便嘅醬汁蘑菇同埋塊漢堡扒係極之有牛味同埋好多汁!呢個係推介之中嘅推介!跟住見到佢有兩款甜品我哋就試咗推介嘅signature cake!哇淨係個樣見到已經覺得好食!一食落去直頭係想再食!佢係脆皮直頭係覺得自己好似食緊一條朱古力脆皮雪條一樣!下次會再嚟食晏晝食多啲唔同嘅麵包同埋甜品同埋當然要飲埋咖啡啦

• Pane  e  Latte  Signature  Cake
  • Hamburger  with  fries
2021-12-19 132 浏览
我哋四個人點左三個糕點、四杯飲品 😚 糕點我會比75分啦 (Mango Tart, crossiant bomboloni signature, choc eclair), 但係要值得一讚,佢嗰個卡位梳化超級超級超級好坐!!! 好坐到完全唔想走 😉 招呼我哋個鬼佬 (我估係老細)好好人,啲侍應啲Service都好 nice,老闆又叫我哋出去慢慢睇,睇啱先至揀,坐到佢準備晚市先走 🙂。
2021-12-19 143 浏览
週末難得放假,當然要去chill一下☺️入赤柱食個All Day Breakfast😍順手打個卡📸好多都想試,最後揾店員推介🤓✨黑松露炒蛋牛角包🥐有驚喜,鐘意黑松露的朋友一定要試🥰因為店員講係舖頭的No.1️⃣✨朱古力拿鐵☕️都係舖頭最多客人叫😍因為有朱古力所以唔加糖都好飲拉花技術太厲害👍🏻喝到一半,拉花圖案都冇變型cafe仲有好多唔同口味嘅牛角包和特別的Pizza😍😍值得一試,走嘅時候買左牛角包和Pizza做lunch😋下次去仲要試地其他口味😍
週末難得放假,當然要去chill一下☺️
入赤柱食個All Day Breakfast😍順手打個卡📸
好多都想試,最後揾店員推介🤓
✨黑松露炒蛋牛角包🥐
有驚喜,鐘意黑松露的朋友一定要試🥰
因為店員講係舖頭的No.1️⃣
✨朱古力拿鐵☕️
都係舖頭最多客人叫😍
因為有朱古力所以唔加糖都好飲
拉花技術太厲害👍🏻喝到一半,拉花圖案都冇變型

下次去仲要試地其他口味😍
黑松露炒蛋牛角包🥐
2021-12-18
$200 (早餐)
黑松露炒蛋牛角包🥐
2021-12-12 193 浏览
Pane e Latte ~ 网紅打卡聖地 ~周日排長龍 ~只好選擇外賣 入到店內Counter一看已經好興奮樣樣都想吃最後決定以下兩種食物⭐ Signature Focaccia Pugliese $58⭐ Chocolate Eclair $48由於選擇外賣;請店員幫忙翻熱;真心未食過咁滋味的麵包;整個麵包都好軟熟;好Juicy;超多汁;滿滿蕃茄;朋友仲話有意大利的感覺;真係滿分👏🏻🥳 网紅店真係絕對值得等既;下次要平日來在舒適靚靚的店內坐著享受❤️

入到店內Counter一看

外卖自取
Signature Focaccia Pugliese
Chocolate Eclair
2021-12-06 208 浏览
想不到赤柱也有這樣富有特色的餐廳,餐廳裝修以粉紅色為主,非常適合女士打卡拍照。天花板裝在木製的風扇令人有置身於外地的休閒感覺。食物方面以麵包類為主但也有意大利飯或意大利麵,而且很多意大利甜品。TRUFFLE CROISSANT個人特別喜歡吃牛角包,麵包上面加上大量黑松露炒蛋,分量十足,而且味道配合得宜,推薦👍🏻TAGLIATELLE ARRABIATA這個是帶有辣味的意大利麵,整體非常香口,麵條極有蛋香味。PROSCIUTTO SAND這個較為普通,香脆麵包夾着濃味的火腿,如果第一次來不建議嘗試。HAZELNUT GIANDUJA BOMB這個是意大利出名的甜品,以非常厚實的麵包注入濃厚榛子醬,甜度適中,如未試過定要試一下。還吃得下的話,可以到樓下吃雪糕,在下面還可以看到他們處理食物呢~Pane e Latte 赤柱赤柱市場道25號啟厚閣地舖赤柱赤柱市場道25號啟厚閣地舖

TRUFFLE CROISSANT

TAGLIATELLE ARRABIATA
這個是帶有辣味的意大利麵,整體非常香口,麵條極有蛋香味。

PROSCIUTTO SAND

HAZELNUT GIANDUJA BOMB

Pane e Latte

2021-12-05 172 浏览
赤柱呢間粉紅法式建築一直都係打卡熱點!今日特地走去食佢地人氣Gelato!今次安排坐係角落嘅sofa位💓 提提大家~如果要點Gelato,需要經樓梯自行去到店舖樓下購買。去到下樓係另一種設計風格~比較現代風,仲可以見到甜品製作過程。今次我點咗一杯叫「Berry More 」嘅Gelato! $98Gelato 分咗3層口感同味道,最高係香草味+中間係雜莓味+底層係雪葩口感的雜莓,味道由清爽再到濃,非常有層次同口感♥️下次有機會再試埋佢地其他嘅甜品🤤🤤🤤

下次有機會再試埋佢地其他嘅甜品🤤🤤🤤
2021-12-05 186 浏览
放假過黎赤柱行下, 老婆見人地話尼間好靚, 就試試去到當然要排隊啦, 前面有約干人, 應該2張大枱排下排下15分鐘, 終於排到recep, 而又終於有staff 問我地幾位了裡面裝修精緻, 英式風格, 有木窗有吊扇, 頗為relax食物選擇算是輕食+包類+cake, 賣相當然無得輸啦我地叫了all day bf 既burger ($158) 另外一個coppa pizza ($58)burger先上, 塊牛肉幾厚, 不過唔乾, 幾好;伴碟係幼身薯條pizza 等左好耐, 催促一次才到, 黎到先發覺係mini pizza, 4 吋x4吋, 鹹+好油, 食左pizza底算了成個體驗算ok, 環境靚, 賣相靚, 食物質素ok
放假過黎赤柱行下, 老婆見人地話尼間好靚, 就試試
去到當然要排隊啦, 前面有約干人, 應該2張大枱
裡面裝修精緻, 英式風格, 有木窗有吊扇, 頗為relax
食物選擇算是輕食+包類+cake, 賣相當然無得輸啦
, 鹹+好油, 食左pizza底算了

成個體驗算ok, 環境靚, 賣相靚, 食物質素ok

2021-12-04
2021-12-05 181 浏览
整間餐廳都是糖衣包裝,的確係打卡好去處,但講到食物簡直係失望,牛角包油膩無香味,無層次,咬落去連牛油味都無,老實講,唔知有無溝其他油。朱古力牛角包,無朱古力香,乾到似乾水曲奇碎皮,完全唔合格。Tiramisu 無芝士香味,只有忌廉味,沒有咖啡香。服務員態度非常好…差,入座沒有提過有70分鐘限制,有都唔緊要,話我哋知就得,但佢態度係就係70分鐘喇,你要埋單喇,要走人喇!咖啡都未講到,都要睇口味,但呢度唔太啱我口味。專登入嚟試,點知一肚氣!

朱古力牛角包,無朱古力香,乾到似乾水曲奇碎皮,完全唔合格。

Tiramisu 無芝士香味,只有忌廉味,沒有咖啡香。

咖啡都未講到,都要睇口味,但呢度唔太啱我口味。

專登入嚟試,點知一肚氣!

實在太耐無去旅行喇~依加去個赤柱都當去咗旅行喇!一𝘀𝗲𝗮𝗿𝗰𝗵赤柱打卡點, @paneepattehk 一定係近期大熱(❍ᴥ❍ʋ)餐廳裝修好靚,歐陸風嘅裝潢真係有去咗旅行嘅感覺呢🤪男朋友大讚呢度榮升佢最喜愛𝗰𝗮𝗳𝗲 𝘁𝗼𝗽 𝟭 ʕ•ᴥ•ʔ除咗有唔同嘅𝗽𝗮𝘀𝘁𝗿𝗶𝗲𝘀,都有正餐,見到隔離枱份𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿好大份好正咁😍下次要再試!閒日三點半唔洗點排隊,不過坐低一陣就開始見到人龍了~大家都預少少時間排隊好啲🙈ღ 𝗣𝗿𝗼𝘀𝗰𝗶𝘂𝘁𝘁𝗼 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 $𝟳𝟴本身食到好飽,但見𝗳𝗼𝗰𝗮𝗰𝗰𝗶𝗮 𝘀𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵忍唔住叫咗!太掛住係意大利食過嘅🤪基本上係用另一種方式呈現𝗽𝗿𝗼𝘀𝗰𝗶𝘂𝘁𝘁𝗼 𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮🍕烘烤得非常香酥,食落又有少少鬆軟口感!麵粉味香😋𝗽𝗿𝗼𝘀𝗰𝗶𝘂𝘁𝘁𝗼又脆脆地,鹹香味十足,加埋少少火箭菜解膩,整體幾好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗕𝗼𝗺𝗯𝗼𝗹𝗼𝗻𝗶 $𝟰𝟮食落口感鬆軟,面頭有黑朱古加碎,而中間嘅朱古力𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺味道香濃,一咬落去係爆哂漿,朱古力控好滿意呢個意大利冬甩!不過有少少膩,兩個人分享食會好啲🤪╰┈➤ 𝘁

ღ 𝗣𝗿𝗼𝘀𝗰𝗶𝘂𝘁𝘁𝗼 𝗦𝗮𝗻𝗱𝘄𝗶𝗰𝗵 $𝟳𝟴

ღ 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗕𝗼𝗺𝗯𝗼𝗹𝗼𝗻𝗶 $𝟰𝟮
不過有少少膩,兩個人分享食會好啲🤪
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬

𝗣𝗮𝗻𝗲 𝗲 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 @paneepattehk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_stanley
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_italian #BELLYwongs_breads #BELLYwongs_cafes
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_affordable • $𝟱𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓
2021-12-04 121 浏览
星期六於Stanley的中午,同老婆兩個食左一個於陽光底下,陽台位置下,有嘆世界下的感覺,食下chocolate croissant,飲下杯hot chocolate。緊張既香港生活,都輕鬆放下了☺️。食tagliatelle arrabbiata時,因為碗碟比較熱的緣故,廚師親手拎過嚟,非常Professional,感覺以為自己去咗法國🥳。
  • Tagliatelle  arrabbiata