2022-04-22 102 浏览
赤柱打卡為主既café 呢間又係冇咩事唔好假期黎😂除非你係一早就黎到or唔介意排隊🤭千祈唔好對佢啲嘢食有太高嘅期望 嘢食嘢飲都係so so~~ Pastry/ Bakery 正常發揮🥐🥪🥯🍞🥖 打卡為主🫣其實仲嗌咗個𝑒𝑔𝑔 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑑𝑖𝑐𝑡 但係隻蛋熟左🥹 之後反映番佢就幫我換左 算佢啦😌最緊要喺出邊打張卡 又真係幾igable既😆完。#飲食係一種享受唔淨係為左生存#無論平定貴都一定要花費得明明白白#eat_withbina #eat_cafe_withbina#eat_Stanley_withbina
赤柱打卡為主既café 呢間又係冇咩事唔好假期黎😂
除非你係一早就黎到or唔介意排隊🤭

千祈唔好對佢啲嘢食有太高嘅期望 嘢食嘢飲都係so so~~

其實仲嗌咗個𝑒𝑔𝑔 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑑𝑖𝑐𝑡 但係隻蛋熟左🥹

#無論平定貴都一定要花費得明明白白
#eat_withbina
#eat_cafe_withbina
#eat_Stanley_withbina
赤柱海傍出現了一座歐陸風小屋,米黃色外牆、粉紅簷篷與天藍窗框相映襯,粉彩 Pastel 色系充滿異國風情 🦩相約好友談天說地最好不過,在寬敞明亮的咖啡廳中,享受愜意而舒適的午後時光 ☕️作為 Pirata Group 的最新力作,除了設計吸睛,食物水準亦有驚喜,只是咖啡及飲品較普通。店內自設烘焙工場,主攻新鮮手工麵包及意大利菜 🇮🇹 平日排了半小時等候就座,可以接受 👌🏼菜式推薦 Ü‣ Truffle Crossiant | $128酥脆牛角包富牛油香,炒滑蛋灑上新鮮黑松露片及 Parmesan Cheese 🧀 散發陣陣松露幽香,簡單而美味 🥐‣ Tagliatelle with Tiger Prawn & Tomato Sauce | $-店內意粉選擇十分有限,只是看到隔壁桌上的虎蝦賣相不錯,呼喚出是日的隱藏菜單 🍝 茄汁意粉有夠 Cliche 卻一直是我的心頭好,這裡的醬汁能品嚐到天然的顆粒感,虎蝦煎得金黃誘人 🦐 蝦膏甘香、蝦肉富彈性,調味恰到好處 🤌🏽‣ Pizze in PALA .Capri | $78說是 Pizza 但其實像是偏厚的 Focaccia,薄餅中佈滿氣孔,伴

菜式推薦 Ü

Truffle Crossiant

‣ Truffle Crossiant | $128

Pizze in PALA .Prosciutto
Pizze in PALA .Capri

‣ Pizze in PALA .Capri | $78
說是 Pizza 但其實像是偏厚的 Focaccia,薄餅中佈滿氣孔,伴隨原始麥香與嚼勁 🍕 嚐了 Capri 和 Prosciutto 兩款,風乾火腿量很多但略嫌太韌,較喜歡青醬和油浸番茄的組合,清新的香草醬口味經典卻令人心滿意足 🌿

‣ Pistachio & Rasberry Bomboloni | $42
冬甩有著近似鬆軟麵包的質感,將 Bomboloni 想像成大炸彈,圓滾滾的甜甜圈裡包裹著一咬即爆的果醬和奶油餡 💣 開心果滑溜濃厚,酸微微的紅莓醬正好中和Custard 的膩,手上臉上都沾滿砂糖,吃的狼狽而滿足 💕

💰 $250 / 人
Pizze in PALA .Capri
Chocolate éclair
  • Truffle croissant
2022-04-14 154 浏览
༺ Pane e Latte ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ Pane e Latte𖠚ᐝ Croque Monsieur($108) 𖠚ᐝChocolate bomboloni($42)𖠚ᐝLatte ($42)⚑赤柱市場道25號啟厚閣地舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ:✔️☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎‎平日12:00去到大概等咗5分鐘就有位,跟住陸陸續續都有好多人黎,就開始一直都要等位店員嘅服務態度都好好,舖頭除咗有餐牌,外面仲有唔同嘅麵包同甜點,記住要出去睇吓🥳Croque Monsieur($108) 兩塊吐司夾住火腿芝士嘅法式點心😆麵包烘得好脆再加埋芝士火腿,令人一啖一啖咁好想食🤍雖然望落去係好普通嘅組合,但係上網查過法式嘅做法係會加上少少白醬,所以可能係咁令到佢嘅味道更加豐富*ˊᵕˋ)੭另外佢應該有用到兩款芝士,所以芝士味更加出🥰Chocolate bomboloni($42) 雖然佢形狀唔係我哋平時見開嘅donut, 但係其實佢係donutヽ(*´∀︎`*)ノ朱古力味大概係70%左右🫶🏻不過再加埋冬甩本身係甜嘅
༺ Pane e Latte ༻
➳ Pane e Latte
𖠚ᐝ Croque Monsieur($108)
𖠚ᐝChocolate bomboloni($42)
𖠚ᐝLatte ($42)
⚑赤柱市場道25號啟厚閣地舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ:✔️

Croque Monsieur($108)

Chocolate bomboloni($42)
雖然佢形狀唔係我哋平時見開嘅donut, 但係其實佢係donutヽ(*´∀︎`*)ノ朱古力味大概係70%左右🫶🏻不過再加埋冬甩本身係甜嘅,所以都有少少甜🍩面頭有啲朱古力脆脆同餅乾,都幾好食😆至於入邊有好多cream!

Latte($42)
對於咖啡認識唔深,但係咖啡拉花好靚,咖啡係比較濃味☕️

2022-04-10 173 浏览
週末幾個朋友去赤柱行吓,專程試下呢間網紅意大利餐廳,外觀真係有d歐洲味,未食已經心情放鬆💆💆網紅店就緊係要等下,我哋一行6人分3枱等咗35分鐘左右終於入座,裏面環境好舒適待應超nice, 主動耐心介紹食物,要食物以麵包同蛋糕為主,款式多真係有選擇困難牛角包真係signature, 好鬆脆burger好有驚喜,塊漢堡好濕潤,味道很不錯😋😋要一提,食物如有truffle嘅,truffle嘅香味做得好凸出,鍾意黑松露嘅唔可以錯過👍🏻👍🏻🥰🥰

待應超nice, 主動耐心介紹食物,要

食物以麵包同蛋糕為主,款式多真係有選擇困難

牛角包真係signature, 好鬆脆

burger好有驚喜,塊漢堡好濕潤,味道很不錯
😋😋

2022-04-09
  • Croissant Bomboloni Signature
2022-04-10 1443 浏览
🍕Focaccia Pugliase $58成個餐牌都係意大利文,我地其實都係靠𝐆𝐨𝐨𝐠𝐥𝐞先知咩黎🤣呢款係餐廳麵包區位置,餐牌上唔會有,好建議大家影低係麵包區心儀既野食,之後返埋位叫餐果時比仕應睇返張相😂超好食😍😍!!佢個包好鬆軟!!芝士同蕃茄勁多😍加埋香草真係好香~佢一啲都唔會𝐝𝐫𝐲口乾乾既感覺🤤🐟Grilled Salmon $168呢款係餐牌上有既,煎得表面魚皮超脆!!🤤同我老豆煎既水準差唔多😋外脆內嫩滑,調味岩岩好,唔會腥😋旁邊既加左醋既沙律菜都好開胃,降低左三文魚既油膩感,沙律菜有啲似西洋菜既味道😂🍓Strawberry Pistachio Dacquoise$58士多啤梨開心果既組合,其實小編比較膚淺,揀左個靚既黎食😂𝐔𝐦...無唸到佢個餅底唔係海綿蛋糕質地….好似光酥餅質地,唔係太討好,士多啤梨🍓少少酸、無咩甜味。🍫Hot chocolate $32拉花又靚,味道又濃郁~🤩🤎☕️Flat White $42唔記得左flat white拉唔到花🤣🤣擺埋左一邊無影到😆其實我覺得同𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞差唔多味🫣
🍕Focaccia Pugliase $58

🐟Grilled Salmon $168

🍫Hot chocolate $32
拉花又靚,味道又濃郁~🤩🤎

☕️Flat White $42
  • Focaccia Pugliase
這次來到了赤柱進行看海chill chill 遊😗這幾天天氣蠻熱的 當天我們大概lunch hour到 看門口沒有人龍興奮了2秒 ok原來他們採用預約登記制 所以我們先去附近吃午餐 再回來吃包包當下午茶🤪-🌟-▪️Charlotte Raspberry $58▪️Lemon Bomboloni $42看見他們一排的pastries真的眼花撩亂 超興奮🥰雖然價錢是有點進取 但是這個價錢一半是在吃環境啦🤣我們選這兩個是因為它們酸酸的 感覺比較不會膩🤪我們覺得也還不錯!但下次可能會吃他們signature的croissant ~▪️Juices $55天氣太熱不想喝咖啡便點了果汁 ok這是我們2022年做過最錯的決定之一(雖然也做錯蠻多其他決定啦👍🏻)我們見店員悄悄拿著bottled juice在我們身後飄過 哈哈哈總之不是現榨啦笑死-🌟-粉紅色的裝潢真的超少女💖打卡一流✨ 見他們的主食也挺吸引的 建議大家可以早點去避開午餐人潮~建議指數:🐻🐻‍❄️🐻🐻‍❄️/5

-🌟-

Charlotte Raspberry
Lemon Bomboloni
Lemon Bomboloni
2022-04-09 574 浏览
🔻今日去赤柱行下,一早就特登去咗Pane e Latte ,以粉色為主調嘅人氣打卡餐廳,餐廳外觀非常吸引,去到已經不停影相😆同朋友一早就去到,所以唔使排隊,入到去都可以揀位坐🤩🤩🤩坐低之後店員好細心有禮講解點樣落單,然後就叫我哋可睇menu 或出去睇嘢食🍕🥐餐廳以粉色做主色,好有少女心既感覺☺️打卡真係一流!杯碟顏色以白色為主, 襯托返餐廳清新嘅感覺😚🌸Almond Croissant 🥐 💲38🌟推薦指數:★★★★☆吸睛嘅牛角包我就揀咗Almond😋口感外脆內軟,而且好足料唔會空心!有餡但都唔會過甜☺️ 唔怪得咁多人讚,的確係做得出色🥐👍🏻🌸Margherita(V)💲48🌟推薦指數:★★★★☆Pizza絕對係唔重口味嘅,蕃茄醬配合適量嘅芝士,味道岩岩好😋😋😋而且咬落餅底非常脆!Pizza嘅餅底真係好影響成個口感❤️🌸Cappuccino 💲42🌟推薦指數:★★★☆☆朋友覺得好飲,味道唔會太濃。🌸Hot chocolate 🍫 💲32🌟推薦指數:★★★☆☆賣相拉花吸引🤍少女心之選,熱朱古力唔會太淡亦都唔會太甜, 啱晒女仔嘅口味☺️因為早去嘅原因,唔使排隊而且完全冇時間限制,環境又坐得舒服,慢
🔻

🌸Almond Croissant 🥐 💲38🌟
推薦指數:★★★★☆

🌸Margherita(V)💲48🌟
推薦指數:★★★★☆

🌸Cappuccino 💲42🌟
推薦指數:★★★☆☆

朋友覺得好飲,味道唔會太濃。

🌸Hot chocolate 🍫 💲32🌟
推薦指數:★★★☆☆

因為早去嘅原因,唔使排隊而且完全冇時間限制,環境又坐得舒服,慢慢同朋友傾吓計,唔洗排隊下次一定繼續早嚟🥰

評價:8.5/10
2022-04-08
$100 (早餐)
擁有美景的歐陸風裝潢咖啡店🌤@paneelattehk 趁著假期終於到訪這家人氣的意式咖啡店,渡過了一個悠閑的下午。無論店外還是店內都充滿歐陸風情的裝潢,加上幸運地被安排坐在窗邊的位置能夠一邊欣賞著店外海天一色的美景,一邊享用餐點,絕對能夠讓你好好放鬆心情享受當下。但食物跟咖啡都略為失望。唯一推薦Signature Croissant Bomboloni🥐有別於平日的Croissant外型有點像cupcake,烤至外酥脆內鬆軟,層次感豐富很美很美,內餡的orange blossom custard很軟滑清新,很清爽一點也不甜膩,唯一一款會讓我意猶未盡。其他的則不過不失。咖啡沒有拉花,然後啡與奶之間不太balance不夠香滑,不太合我個人口味。嗯,如果不用排隊的話,而又想要在繁忙的生活當中能夠靜下來好好放鬆的話的確是個不錯的地方。但個人覺得嘗過就好吧,短期內不會有回訪意欲。- Truffle Carbonara - Signature Croissant Bomboloni- Pistachio & Raspberry Bomboloni- Flat White- Cappuccino
擁有美景的歐陸風裝潢咖啡店🌤@paneelattehk

- Truffle Carbonara
- Flat White
- Cappuccino
Signature Croissant  Bomboloni
Pistachio   &  Raspberry  Bomboloni
Truffle  Carbonara
2022-04-02 119 浏览
Landing in the laidback seaside of Stanley, this all-day panetteria and gelateria is elegantly decked out with pastel walls, see-through drapes, and striped window canopies as gorgeous exteriors. It serves up scrumptious brunch and sweet plates on the menu to indulge in, featuring with housemade artisanal pastries that are freshly baked on site, as well as delicate gelato signatures. Festooned with Milan antiques, ceiling fans and terracotta floor tiles, it oozes authentic Italian vibes and coziness, aptly elevating unregretted cafe dining experience. Enjoy a legit get-away from urban hustles as a much-needed respite and retreat!

餐廳落在赤柱悠閒的海邊,是全天營業的甜品店和冰淇淋店,以柔和的牆壁、透明的窗簾和條紋窗簷作為華麗的外觀,優雅地裝飾著。菜單上提供美味的早午餐和甜品供客人盡情享用,包括現場新鮮出爐的自製手工糕點以及精緻的冰淇淋。 餐廳內部裝飾著米蘭古董、吊扇和赤陶地磚,散發著傳統的意大利氛圍,正正提升客人在咖啡館用餐體驗。 客人可以遠離鬧市享受閒暇的度假時光,享受著充滿舒適的時刻!
Tagliatelle Truffle Carbonara
Berry Much Gelato (Left) / Tiramisu Gelato (Right)
Steak & Eggs
Rosemary Blueberry Smash
  • Tiramisu Gelato
  • Berry Much Gelato
2022-03-30 182 浏览
整整三個月冇外出用膳.. 見平日放假就約了朋友去一間想去既地方chill 下… 其實除左個景.. 野食就不了.. 同之前其他人既食評既相,昨日食的賣相差好遠… 點解我地會咁不幸! 個 Egg Benedict 既蛋係唔流心,我食左咁多次Egg Benedict 都未食過一次咁樣既 Egg Benedict.. 隻蛋熟晒而底下個醬令到成塊鬆餅淋晒.. 朋友叫了Truffle Corissant又係勁失望,蛋煮得過熟因為睇了之前既食評.. 都冇叫咖啡,只係叫了朱古力。咁難得放假. 又出嚟食野,但咁樣就真係浪費了寶貴既食野 quota 😭. 好彩唔洗排隊,如果唔係就連時間都浪費埋。

Egg  Benedict

Egg  Benedict

朋友叫了Truffle Corissant
又係勁失望,蛋煮得過熟
Truffle  Croissant

因為睇了之前既食評.. 都冇叫咖啡,只係叫了朱古力。

2022-03-29
午餐
今次想記錄的是我的小學老師在中午特地過來找我吃這間在赤柱開業不久的打咭餐廳 – Pane e Latte。我實是又驚又喜🥰~因為我之前問過這間餐廳得悉中午是不設預約訂位,Miss Tam很貼心,知道我午飯時間只有一小時,便提早到餐廳拿了位置等我,我們很幸運,因為當我去到餐廳的時候,已有不少人在門外排隊了,感恩。我們點了一碟沙律($128)(Panzanella Salad)和一道意大利特色披薩($88)(Tartufo Pizza)。兩道菜都很有意大利特色而且都很好味道其實我不太喜歡吃冰冷的食物,但這兩碟卻是令我意外。飲品方面,Miss Tam叫了Earl Grey,她說這個茶有點失色,我點的橙汁反而還好,不過我都有聽過IG的朋友跟我說這間餐廳的飲品竟然一般,如果餐廳能把飲品的水準都提升,那就完美了~本來我以為兩道菜會不夠飽,誰不知是剛好,再配上甜點蛋糕,更是滿足。我高度推薦這裡的蛋糕,選擇很多,每款賣相都很精緻講究,味道方面也十分好,而且價格大約只是$58-$68,真的很不錯👍🏻我最喜歡吃士多啤梨那款蛋糕🍰($58)(Dacquoise Strawberry Pistachio),上
我實是又驚又喜🥰~

因為我之前問過這間餐廳得悉中午是不設預約訂位,
Miss Tam很貼心,知道我午飯時間只有一小時,
便提早到餐廳拿了位置等我,

我們很幸運,因為當我去到餐廳的時候,
已有不少人在門外排隊了,
感恩。

兩道菜都很有意大利特色而且都很好味道

其實我不太喜歡吃冰冷的食物,
但這兩碟卻是令我意外。

我點的橙汁反而還好,
不過我都有聽過IG的朋友跟我說這間餐廳的飲品竟然一般,
如果餐廳能把飲品的水準都提升,那就完美了~

本來我以為兩道菜會不夠飽,
誰不知是剛好,再配上甜點蛋糕,
更是滿足。

我高度推薦這裡的蛋糕,
選擇很多,每款賣相都很精緻講究,味道方面也十分好,
而且價格大約只是$58-$68,
真的很不錯👍🏻

上面鋪滿6半顆新鮮士多啤梨🍓,下面是軟韌的杏仁蛋糕泡芙,超級好吃🤤

這短短的午餐時間就好像去了一個意式小旅行,如果每日都能像這樣寫意閒暇的話,那該有多好啊!☺️

:他家的麵包也好像好吸引,下次要試!
囑咐都當諾言 以後不知會點 大個當然會善變

Info
店名:Pane e Latte
地址:赤柱赤柱市場道25號啟厚閣地舖
營業時間:星期一至星期日 08:00-22:00

2022-03-26 138 浏览
週一到週五都生活係市區趁週末遠離煩囂 入赤柱放鬆放鬆等自己充充電 再好好對抗壞事情依個係未有第三次禁六點後堂食去既但就依加先得閒補打 提一提如果會係最近去 真係要早啲入去入到去餐廳係最尾會有條樓梯可以落一層 個層係專賣Gelato不過會係1745閂而比較特別既甜品或者麵包預左會再早啲賣哂唔會有下圖咁多選擇 不過1730之後會有8折1730前1730後裏面真係好靚 最鐘意係天花板吊扇想試芝士蛋糕不過sold out 唯有下次士多啤梨撻 底層係蛋糕 旁邊圍住椰絲芒果檸檬撻 好香芒果味仲有肉粒tim外層撻皮唔會因為放係雪櫃度而變淋 重牛油味臨走都外賣左啲麵包Chocolate bomboloni 鐘意食可可榛子醬係唔可以錯過麵包外層仲撒左少少糖霜同朱古力波波 好邪惡
週一到週五都生活係市區

鐘意食可可榛子醬係唔可以錯過

麵包外層仲撒左少少糖霜同朱古力波波 好邪惡

2022-02-16
2022-03-26 111 浏览
黎之前已經上網爬定文,話平日黎都要排隊,今次特登黎赤柱,點都想碰碰運氣😎 非常幸運,一去到就有位,店員好細心地問我係咪第一次黎,介紹左呢度主要既賣點,同鼓勵我行出去睇下佢地既烘焙產品。的確,佢既烘焙產品好多都好靚好吸引,花多眼亂之下選擇左兩樣。1️⃣ Croissant Hazelnut - 佢首先幫我焗熱左先,呢樣好窩心,咬落去好鬆脆,好香既牛油味,食落去有榛子餡覺得好驚喜,感覺有啲似奶黃,不過食食下覺得有啲甜同滯。2️⃣ Chocolate Bomboloni - 上網爬文時發現好多人都會食Bomboloni,今次揀左朱古力味,呢個感覺有啲似Donut,咬落去麵包比較實淨,上面既朱古力皮好香好好味,加埋入面既朱古力吉士醬係朱古力愛好者既至愛。本身仲諗住試埋佢既咖啡/甜點,但一個人食哂上面兩個包已經好飽,下次要搵埋🐢🍯一齊黎打卡先得!💳順帶一提,呢間餐廳係cashless,姐係唔收現金,大家去嘅時候記得準備電子支付啦😉

2021-10-21
  • Chocolate  bomboloni
  • Croissant  Hazelnut
2022-03-26 74 浏览
又嚟到假日同媽子周圍去玩既日子!今次嚟到赤柱,梗係去最多人打卡嘅Cafe啦!假日到呢度人山人海,喺赤柱呢個環境呢一間Cafe,令我覺得好似去咗外國!環境優美!1. 朱古力冬甩嗰個自家製嘅朱古力冬甩勁有驚喜!一咬入邊嘅漿爆曬出嚟,但係味道唔算太甜!(4.5/5)2. 各類麵包/pizza即整即焗新鮮出爐,咁嘅麵包真係完全冇得輸!外脆內軟,我絕對可以喺嗰度坐一日欣賞下個環境!真係好似返咗去外國一樣!(4/5)

1. 朱古力冬甩

2. 各類麵包/pizza
2022-03-22 283 浏览
我地係入赤柱既個程巴士決定左我地要食啲咩係Open Rice打赤柱 第一個就係彈左PANE E LATTE出黎見到有人話要排好耐我地就話 如果入到去唔使點排 就試呢間啦!(我地係諗好左第二第三選擇 打定輸數架喇)剛好呢個時世 確定少啲人出街 所以都少啲人排隊咁就陳唔算多人就試下佢喇店員同我地講 如果肚餓既話可以揀All Day Breakfast既選擇!Lunch time 緊係餓啦!我地一個揀左Pane E Latte Egg Benedict同埋Truffle Croissant 每人揀左杯Speciality Latte飲品一杯熱既Hazelnut Gianduja Latte同埋一杯凍既Caramel Latte Pane E Latte Egg Benedict ($138) ⭐️⭐️⭐️ ⭐️我會覺得個精粹應該係係crispy ham當然佢既Egg Benedict 都相當出色流心蛋汁配埋微酸既Hollandaise SauceMuffin夠軟熟 唔會切極都切唔開Truffle Croissant ($128) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個牛角包既軟熟 煙韌度剛剛好每一啖牛角包都一定會配到黑松露雞
我地係入赤柱既個程巴士決定左我地要食啲咩

見到有人話要排好耐
我地就話 如果入到去唔使點排 就試呢間啦!
(我地係諗好左第二第三選擇 打定輸數架喇)
剛好呢個時世 確定少啲人出街 所以都少啲人排隊

Truffle Croissant

個牛角包既軟熟 煙韌度剛剛好
每一啖牛角包都一定會配到黑松露雞蛋
而每一啖蛋都一定會有黑松露既味道🥰
超級幸福既味道!
當然大前提你都要好鍾意黑松露!
雖然我地都影左陣相先食
佢都仲暖暖地!亦唔會咁快就變硬!
呢個真係無睇輸!

飲品係剛好兩款specialty latte既latte
Hot Hazelnut Gianduja Latte ($48) ⭐️⭐️⭐️
Iced Caramel Latte ($54) ⭐️⭐️⭐️
兩杯都相對普通 唔及野食咁吸引
要提提揀Hot Hazelnut Gianduja Latte既朋友 記住記住記住 要當佢夠熱時攪暈啲Hazelnut Gianduja 雖然如果攪唔暈 臨尾食到既朱古力會覺得好好味 但如果攪得唔暈 飲野就真係只係普通latte味 奶味好濃 但普通

我地都買走左一啲面包番去試
好多人介紹既Signature Croissant Bomboloni ($42) ⭐️⭐️⭐️
番到屋企heat番熱佢黎食
佢既外面牛角包 內餡係orange blossom light custard
香橙花味比較濃 custard既就只係個質地
如果講到signature 又好似太overrate左
可能我地本身唔太鍾意橙花既味道

另外買左Pistachio & Raspberry Bomboloni ($42) ⭐️⭐️⭐️⭐️
味道無諗過咁夾
果醬流出黎暖暖地 又係一個好幸福既感覺
雖然佢既果醬都算多
但就係未夠每一啖都有 就好似咬既第一啖就已經得面包 咩都無
但無得唔讚 味道甜而不膩 夾得好好

會建議番大家 所有pastry都係食完埋完單先出去一齊慢慢揀 因為如果係枱order就會要放埋入單計service charge 同埋pastry都建議買走 番屋企heat番熱黎食好味好多🥰

食物都算正常價格 但飲品就唔太特別相對貴少少 如果可以有set可能會抵啲
如果下次有機會 我地會想試下佢地既蛋糕 因為今次食完都幾夠飽 即場都試唔到其他野

總括黎講 未必會再排隊去食 但如果唔係排好耐可以試下 同埋都會想試下佢其他既蛋糕同面包 水準都相當高 服務都算正常 餐廳本身幾乾淨 廁所都唔會好污糟 整體環境相當唔錯 打卡就一定無得輸 顏色都比較粉系 絕對適合幾個女仔去飲下野食下蛋糕傾下計 唔使下下都要一個tea set

雖然話唔使好排隊 我地都有排左大概20-30分鐘 佢地都會建議番75分鐘既用餐時間 但佢地都有講 唔會好緊死大家75分鐘要即刻走 但都要明白唔希望其他人客要等咁耐 所以都唔會迫你走 但都會建議番 都多謝大家合作 我地都唔使等太耐
2022-03-20
Pane E Latte Egg Benedict