After my lunch at Big Bang Don, I came here for dessert as I was attracted by their Melon Souffle Pancake and Chili Cold Brew.The menu clearly states for this pancake dish, there is only 2 souffle pancakes, not 3(the usual number).The melon souffle pancake came and it was definitely pretty.However, there really was not much melon in the dish. Moreover, as my previous reviewed mentioned, the souffle pancake of HoiHoi is more dense than usual(less dense than Grams). With the cream on top of this d
Trio Melon Souffle Pancake
However, there really was not much melon in the dish. Moreover, as my previous reviewed mentioned, the souffle pancake of HoiHoi is more dense than usual(less dense than Grams). With the cream on top of this dish, it made it even more dense than usual, almost resembling a thick pancake.
The addition of strawberry in the middle in theory makes sense as the tartness of the berry could complement the sweetness of the melon. However, the sauce they used with the strawberry was quite sweet on its own and defeated the above purpose. For this price, I could order their usual souffle pancake and enjoy a better tasting one with 3 pancakes instead.
Chili Cold Brew
The chili coffee was a nice surprise. The spiciness was quite well controlled that it was had a very strong kick but only at the beginning and you still get to taste your coffee without being numbed by the chili.
2022-07-23
Chili Cold Brew
2022-07-22 104 浏览
餐廳環境一入去都幾有日式風味坐位好闊落,非常舒適,氣氛都幾唔錯員工多數都係後生仔女,幾有禮貌🙆🏻‍♀️情侶或者朋友聚餐,或者收工想放鬆下都適合🤍-❣️三重蜜瓜梳乎厘班戟一上枱已經覺得好驚喜好似一舊蜜瓜形狀嘅雲咁樣絕對係打卡首選份量唔算太大,兩個人share啱啱好一切落去空氣感十足入邊仲有夾心蜜瓜醬同埋生果識落後有日式蜜瓜味嘅糖嘅感覺淡淡嘅蜜瓜香,又唔會太假甜到剛剛好,食晒成個都唔會覺得太多-❣️Hoihoi Veggie All Day Breakfast 全素嘅全日早餐唔算好常見主要係蟹餅同埋漢堡扒用咗素食嘅方式呈現食落去蟹肉味同埋漢堡扒味都非常似成個早餐嘅份量都好足夠就連炒蛋都有黑松露醬-❣️Rose Latte/ 芒果沙冰玫瑰味牛奶咖啡飲落去淡淡的玫瑰清香唔會比牛奶同埋咖啡味搶走咗另外芒果沙冰都唔會太甜最適合夏天嘅下午茶

餐廳環境一入去都幾有日式風味
坐位好闊落,非常舒適,氣氛都幾唔錯
員工多數都係後生仔女,幾有禮貌🙆🏻‍♀️
情侶或者朋友聚餐,或者收工想放鬆下都適合🤍

❣️三重蜜瓜梳乎厘班戟
一上枱已經覺得好驚喜
好似一舊蜜瓜形狀嘅雲咁樣
絕對係打卡首選
份量唔算太大,兩個人share啱啱好
一切落去空氣感十足
入邊仲有夾心蜜瓜醬同埋生果
識落後有日式蜜瓜味嘅糖嘅感覺
淡淡嘅蜜瓜香,又唔會太假
甜到剛剛好,食晒成個都唔會覺得太多

全素嘅全日早餐唔算好常見

玫瑰味牛奶咖啡飲落去淡淡的玫瑰清香
唔會比牛奶同埋咖啡味搶走咗
另外芒果沙冰都唔會太甜
最適合夏天嘅下午茶

九龍灣嘅megabox係我同朋友最鍾意去行街嘅地方。聽朋友介紹呢度有間日本名古屋HoiHoi Pancake,食物質素高,價錢適宜,今日就同朋友過去品嚐。 三重蜜瓜疏乎厘班戟🍈Trio Melon Souffle Pancake$128(兩件)Pancake鬆軟,配上日本產蜜瓜味輕忌廉+士多啤梨果肉夾心+軟心雲呢拿籽吉士醬,光睇賣相已經好吸引,圓波波綠色嘅蜜瓜梳乎厘, 軟綿綿加埋士多啤梨果肉和雲呢拿吉士醬, 三重唔同口感,一次過食齊,非常滋味。Hoi hoi veggie all day breakfast $158all day breakfast好豐富,係素食人士嘅首選, 佢包括有素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,蘑菇,蕃茄,茄汁豆,沙律菜。未試過素豬柳,素蟹餅嘅我都覺得佢地好好味。 加上新鮮嘅蘑菇和番茄, 食落非常清新又爽口 。另外,餐廳還有好多特色嘅飲品,我同朋友分別要咗手沖浸泡式精品咖啡同草莓沙冰。 咖啡通過濾紙慢慢滴漏,飲落分外香濃。草莓沙冰上邊有一層滑滑嘅cream,和新鮮嘅草莓,配合下邊冰涼嘅草莓沙冰一起飲, 層次豐富,透心涼, 好適合而家炎熱嘅夏天飲。

$128(兩件)

一次過食齊,非常滋味。

新鮮嘅蘑菇和番茄, 食落非常清新又爽口 。

另外,餐廳還有好多特色嘅飲品,
手沖浸泡式精品咖啡

草莓沙冰上邊有一層滑滑嘅cream,和新鮮嘅草莓,
2022-07-21 66 浏览
今次同朋友黎咗呢間位於九龍灣Megabox入面嘅餐廳食下午茶,餐廳裝修好靚😚😚超適合打卡,可以直接由九龍灣地鐵站行過嚟大約十分鐘,或者係德福廣場答穿梭巴士👍🏻👍🏻餐牌選擇好多🤣🤣🌈Hoi Hoi Veggie All Day Breakfast $158雖然係素食,但超級好食!一啲都唔覺得自己食緊素😍😍😍因為佢每樣野都煮得好好食,呢個all day breakfast真心推薦👍🏻👍🏻👍🏻啲蛋炒得好滑,配埋黑松露超香,啲菇煮得好juicy,而且一啲都唔乾,素豬柳同蟹餅都好出色🤣🤣出面好脆口但入面竟然好多汁!!🌈三重蜜瓜梳乎厘班戟 $128好足料啊🤤🤤好大份,梳乎厘整得好香好濃,食落軟綿綿咁,同吉士醬同士多啤梨果肉一齊食好夾😚😚🌈抹茶沙冰 $52裝飾得好靚😚啲沙冰飲落好滑好香抹茶味🌈特濃藍莓果茶 $38超香藍莓味🤣🤣飲落酸酸地,可以加啲糖一齊飲😚👍🏻💰💰兩個人Total $414 連加一

餐牌選擇好多🤣🤣

🌈三重蜜瓜梳乎厘班戟 $128

🌈抹茶沙冰 $52
裝飾得好靚😚啲沙冰飲落好滑好香抹茶味

🌈特濃藍莓果茶 $38
超香藍莓味🤣🤣飲落酸酸地,可以加啲糖一齊飲😚👍🏻

💰💰兩個人Total $414 連加一
2022-07-17 131 浏览
今日放假去咗九龍灣Megabox Hoi Hoi pancake Hosue😍其實我係想食呢間餐廳既三重梳乎厘班戟而來。It is Melon Time!😍Trio Melon Soufflé PancakePancake 有幾層最表面佈滿日本蜜瓜味既輕忌廉,中間有士多啤梨🍓果肉夾心pancake同埋軟心雲呢拿籽吉士醬外面仲有好甜蜜既蜜瓜。食落口真係好滿足好好味😋HoiHoi veggie All Day Breakfast Green Monday 要食綠色呢個All Day Breakfast 有好多嘢食,素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、磨菇、番茄🍅、茄汁豆、沙律🥗菜。個素蟹餅同豬柳佢唔係寫明素的真係食唔出,好味道😋我最愛黑松露炒蛋😍芒果沙冰、抹茶沙冰
今日放假去咗九龍灣Megabox
Hoi Hoi pancake Hosue😍

其實我係想食呢間餐廳既
三重梳乎厘班戟而來。It is Melon Time!😍

Trio Melon Soufflé Pancake

Green Monday 要食綠色
呢個All Day Breakfast 有好多嘢食,

芒果沙冰、抹茶沙冰

2022-07-13 230 浏览
喺 Openrice 揾食都一段日子,睇人地啲食評就睇得多,今日得閒將手機舊相片清理一下,原來發現自己既食物相片原來都吾少,見到都有人分享過追加食評,所以就獻上我既第一次,當係揾食回憶都好 仲記得果日 13/4 上午 👫 喺 Megabox 閒逛完想揾食之際,行過見到呢間日式西餐廳 ☕ 見到環境乾淨整潔,坐位闊落(因為疫情關係呢點好重要),過哂午飯時間,又不用等位,而且已經係🕒下午3點幾服務員話除左 Pancake 仲有 Lunch set,所以就即刻坐低醫肚先。午餐選擇有4款,我地揀左A 餐既和風醬漬西冷牛扒跟薯菜 同埋 D 餐既素菜比蕯。香滑忌廉湯和風醬漬西冷牛扒8oz牛扒同薯菜份量都不少6成熟正素菜比蕯Pizza 有好多火箭菜同 baby corn🌹Rose Latte ☕玫瑰味剛剛好,拉花好可愛後記:原來呢間喺名古屋好出名既Pancake 餐廳,下次一定會試下
喺 Openrice 揾食
,見到都有人分享過追加食評,所以就獻上我既第一次
,當係

6成熟正

素菜比蕯

Pizza 有好多火箭菜同 baby corn

🌹Rose Latte ☕

玫瑰味剛剛好,拉花好可愛

後記:原來呢間喺名古屋好出名既Pancake 餐廳
,下次一定會試下
2022-04-13
下午茶
講起pancake🥞唔知大家有冇咩心水推介比Jenny😚諗起呢間來自日本名本屋🇯🇵未試過,最近仲有個限定新menu,有嘢可以介紹😍𝙁𝙤𝙤𝙙🍈三重蜜瓜疏乎厘班戟 $128話晒間店係主打pancake😤出季節限定款緊係要試🤗彷蜜瓜造型🍈本身見到隻顏色有啲淆底🤣好驚係糖漿死甜,點知個味同伴碟嘅蜜瓜一樣清甜😚入面仲有士多啤梨同雲呢拿吉士醬做餡,整體味道清新,唔會太甜,好味😎🍃Hoi hoi veggie all day breakfast $158一睇名就知係素all day😉素肉有omni蟹餅同omni 豬柳,蟹餅炸得幾脆,豬柳就有少乾,不過都係果句,食得素都唔係為左同真肉比啦🤣以omni meat 來講都整得唔差,炒菇、黑松露蛋、焗蕃茄都係大大份有誠意👍🏻𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨💚抹茶沙冰$48沙冰黎到靚仔,抹茶味夠香濃,加上軟滑cream夠晒邪惡🤤🥜黑芝麻花生沙冰$48呢杯真心推介😉如果你都好花生醬/芝麻,呢杯就解決晒兩個願望😆超~級~濃烈!(當然有返咁上下肥仔🤣)但飲到底都冇變淡,仲有粒粒花生超有咬口,Anya 鐘意呢個(≖‿ ≖)✧!場內裝修屬於普通餐廳,燈光正常發揮💡如果揀位建議返落地玻璃窗,

𝙁𝙤𝙤𝙙
🍈三重蜜瓜疏乎厘班戟 $128

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
💚抹茶沙冰$48
沙冰黎到靚仔,抹茶味夠香濃,加上軟滑cream夠晒邪惡🤤

🥜黑芝麻花生沙冰$48

場內裝修屬於普通餐廳,燈光正常發揮💡如果揀位建議返落地玻璃窗,相對開揚返啲🪟

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
落地玻璃窗位

𝙇𝙤𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖

𝘾𝙤𝙢𝙞𝙣𝙜 𝙨𝙤𝙤𝙣...
型格cafe點止一間😎

𝙎𝙩𝙖𝙮 𝙩𝙪𝙣𝙚𝙙 𝙛𝙤𝙧 𝙢𝙤𝙧𝙚 𝙧𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬𝙨!
  • 三重蜜瓜梳乎厘班戟
2022-06-26 246 浏览
有邊個都好鍾意食蜜瓜㗎⁉️🙋🏻‍♀️鍾意食嘅快啲去試下勒!佢哋出咗季節限定款🍈梳乎厘班戟,款式錯過咗就冇勒!三重密瓜疏乎厘班戟 $128賣相勁吸引😍pancake入口好鬆軟面頭鋪滿日本蜜瓜味嘅輕忌廉,入面有士多啤梨果肉同雲呢拿籽吉士醬,味道唔會過甜,真係睇得又食得😌HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158有素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、蘑菇、番茄、茄汁豆同沙律菜賣相平平,估唔到都幾高質,炒蛋充滿蛋香,非常鮮嫩,再加上黑松露,口感一流!蟹餅炸得香脆,食落同真蟹餅味道相似😆蘑菇同蕃茄都勁多汁😋沙律菜新鮮爽口-抹茶沙冰 $52-芒果沙冰 $52抹茶味香濃,芒果香甜,沙冰夠細滑,夏天飲返啲冰涼飲品,好爽🤩

三重密瓜疏乎厘班戟 $128
賣相勁吸引😍pancake入口好鬆軟

有素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、蘑菇、番茄、茄汁豆同沙律菜

-抹茶沙冰 $52
-芒果沙冰 $52
  • 密瓜疏乎厘班戟
2022-06-25 391 浏览
Pancake House HoiHoi係日本過江龍,聽聞係名古屋no. 1 既pancake店,今日終於去試下🤤除左pancake之外,仲有lunch menu,同埋其他鹹食,可以係度食完正餐直接食埋甜品~   1⃣️京式烤鴨肉比薩($88)呢個係lunch set黎,包埋餐湯同飲品。餐湯係蘑菇濃湯,食到超多蘑菇粒粒🍄比薩係薄身啲既,批邊脆身,面頭有芝士,芝士下面就係鴨肉,鴨肉都算多,唔會食食下就冇嘢食。  2⃣️夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬($128)班戟漢堡好特別~牛油果蓉份量好多,加埋蝦、蕃茄、生菜一齊食,口感味道都好豐富~夏威夷班戟少少甜甜地,整成漢堡又幾夾bor,呢個幾有驚喜😋另外伴碟既薯條都好食,食落脆身加埋有cajun粉調味。  3⃣️鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉($98) 鐵板上黎既時候仲聽到啲滋滋聲🤤蕃茄汁味道酸酸甜甜,加埋蝦、腸仔、同埋底部煎香既蛋,賣相味道都好得!  4⃣️三重蜜瓜梳乎厘班戟($128)黎到重點pancake!就係為左佢地既pancake而黎🥰呢個係期間限定既款式,梳乎厘班戟食落有蛋香,面頭既蜜瓜忌廉食落輕盈而且清甜,兩塊pancake中間夾住士多啤梨片
 1⃣️京式烤鴨肉比薩($88)
京式烤鴨肉比薩
2⃣️夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬($128)
夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬
 3⃣️鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉($98)

鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉
4⃣️三重蜜瓜梳乎厘班戟($128)
三重蜜瓜梳乎厘班戟
黎到重點pancake!就係為左佢地既pancake而黎🥰呢個係期間限定既款式,梳乎厘班戟食落有蛋香,面頭既蜜瓜忌廉食落輕盈而且清甜,兩塊pancake中間夾住士多啤梨片,仲有流心既雲尼拿籽吉士醬😍
5⃣️夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟($138)

夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟
黎到見到佢有兩款唔同既pancake,就試曬兩款佢😗夏威夷班戟同梳乎厘班戟好唔同,呢款食落會實啲薄啲,但係都係鬆軟既😌食落層次感比較分明,另外忌廉微甜唔膩,加上果仁粒粒既口感,好食!
餐湯
夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬
鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉
夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟
餐湯
2022-06-25 140 浏览
🌺Pancake House HoiHoi 呢間黎自日本名古屋嘅pancake 之前荃灣試過一次 今次行開mega box 見到出左新野 😌又試下先 🍈三重蜜瓜pancake🥞($128)日本蜜瓜味輕忌廉 唔好以為咁多cream 會好滯呢個cream 好輕身 好香蜜瓜味 而入面係🍓士多啤梨夾心同雲呢拿吉士醬 🙊好鬆軟好食🥗Hoi Hoi veggie all day breakfast ($158)(素豬柳 素蟹餅 黑松露炒蛋 蘑菇 蕃茄 茄汁豆) 唔講都唔覺係素食版 嘅all day 素蟹餅好逼真 真係好似蟹肉 😆炒蛋好滑好香黑松露味 如果唔想食咁多肉咁heavy 嘅話 呢個all day 係一個好選擇😆☕️焦糖牛奶咖啡🥛($42)唔會出錯嘅選擇 焦糖味同咖啡平衡都幾好🌶辣椒奶蓋冷泡咖啡($68)玩命 試下呢個特色野飲 睇吓肚唔肚痾 杯野真係幾辣😆 不過加左奶蓋就會中和返 如果嫌飲咖啡飲得悶悶地 可以試吓呢杯野🤡

🌺Pancake House HoiHoi

🍈三重蜜瓜pancake🥞($128)
日本蜜瓜味輕忌廉 唔好以為咁多cream 會好滯

(素豬柳 素蟹餅 黑松露炒蛋 蘑菇 蕃茄 茄汁豆)

☕️焦糖牛奶咖啡🥛($42)
唔會出錯嘅選擇 焦糖味同咖啡平衡都幾好

🌶辣椒奶蓋冷泡咖啡($68)
玩命 試下呢個特色野飲 睇吓肚唔肚痾
2022-06-22
2022-06-24 86 浏览
話說早排去Mega box 行街咁啱見到間名古屋人氣梳乎厘pancake店一Pancake House HoiHoi,於是入咗去食🫶🏻呢間pancake店以日本直送麵粉、明治4.3特濃牛奶及島根縣新紀元雞蛋,再加入名古屋獨家配方,製造出空氣軟心梳乎厘班戟。📌三重蜜瓜梳乎厘pancake $128呢款係seasonal😍仲要個賣相好吸引,於是就叫咗!外層嘅cream幾順滑食落有啖啖蜜瓜香,切開梳乎厘會見到有吉士醬同士多啤梨🤍雖然唔係靜岡蜜瓜,但都算鮮甜多汁架啦🤔而梳乎厘食度都有空氣感,不過佢地食落質感似pancake 多啲🤣📌HoiHoi veggie all day breakfast $158當日仲叫咗all day breakfast,有素豬柳、松露黑、素蟹餅、菇類等等😂本身都對佢無咩期望,點知佢素豬柳同蟹餅食落都唔錯😚📌熱情果茶及Rose Latte $38 & $42Rose latte 雖然味道偏甜但幾好飲😍奶香味重順滑,而且有啖啖玫瑰香。而熱情果冰茶就無咩特別啦,飲落清爽果肉多汁。

📌三重蜜瓜梳乎厘pancake $128

📌熱情果茶及Rose Latte $38 & $42
18.06.2022 Pancake House HoiHoi (Megabox)今天專程山長水遠來到Megabox,為的是看IMAX版Top Gun,見Tom Cruise一面。上Open Rice見第一位就是這間Pancake House HoiHoi ,很受歡迎,當然首選是疏乎厘班戟;沒有預先訂枱的服務,假期或用餐時間預計半小時以上排隊。欣賞完電影,星期六4:30到達餐廳門外,很幸運不用等位直接入座,而且在餐廳最盡頭一角,餐廳地方寬敞,座位之間有足夠的距離,座位舒適,地方很清新。餐單第一頁是Green Monday for Go Green menu,就是素食之選,包括有All Day Breakfast、他他醬素魚柳包/芝士素漢堡包配薯條;當然最主要是疏乎厘班戟,除了原味,還有抹茶忌廉、法式焦糖、熱朱古力、焦糖香蕉、士多啤梨、夏威夷果仁忌廉和楓糖忌廉,另外還有三款夏威夷班㦸。此外,也有幾款主菜,如十安士牛扒加薯條/沙律、墨西哥Taco飯、丼飯、定食、漢堡扒、pizza、三文冶、All Day Breakfast等,還有夏威夷班戟漢堡;飲品有咖啡、茶類、沙冰、冰茶、果茶等。Hoi
18.06.2022

素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,蘑菇,番茄,茄汁豆,沙律菜
素豬柳偏鹹少少,素蟹餅鬆脆好吃,其他味道及份量正常。

日本蜜瓜味輕忌廉 +士多啤梨果肉夾心 +軟心雲呢拿籽吉士醬
這個是期間限定,所以特別試密瓜味,平常班戟是三件,這個是兩件,一個人食剛剛吃。賣相很漂亮、吸晴,影相呃like100分,蜜瓜味忌廉冇想像中那麼甜,士多啤梨果肉份量多,惟一側旁有幾粒密瓜不夠甜美。
三重蜜瓜梳乎厘班戟、牛奶抹茶

牛奶抹茶
平時不愛喝搽茶,但梳乎厘加抹茶,非常配合。

另外想說說當天主要三位職員在招呼客人,其中一個笑容滿鞠,主動幫手,另一個女職員態度真的不太友善,全程黑著面孔,到結單時另一個男職員我向他讚賞梳乎里好吃,而且給上少許貼士,他一直不發一言,這樣的態度真的有點奇怪,至少說一句多謝光臨之類,總比無反應好,有待改善呀。
2022-06-18
三重蜜瓜梳乎厘班戟、牛奶抹茶
  • 抹茶牛奶
2022-06-22 132 浏览
收工teatime見呢間座位咁疏又咁pinky 就呢個時候黎滿足下個少女心😜非繁忙時間地坐4人枱就係梳乎 邊聽住由band到solo嘅日文歌 仲有日版韓文歌 就是chill~。。。🦔👉三重蜜瓜梳乎厘班戟 $128Trio Melon Souffle Pancake見到個造型真的滿神奇的🤪蜜瓜包就見過 咁嘅Souffle 班戟仲要係夾心滿期待的!朋友好奇點解側面無網紋嘅🤣圖片只供參考嘛 多得友人出色嘅刀法 橫切面睇落美觀又食得開心啲🤭切開完全係赤肉蜜瓜嘅視覺 咬落想像到自己食緊嚿雲咁🤣好鬆軟  一啲都唔實 內在除咗士多啤梨切片 仲有甜甜嘅吉士 分層咁食法感覺都有啲唔同。。。🦔👉HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158(素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、蘑菇、蕃茄、茄汁豆、沙律菜)雖然係vegan版all day breakfast🌱但賣相味道都唔差 成塊漢堡扒咁嘅素豬柳味道特別得幾似泰式扎肉kekee 素蟹餅就驚喜啲🦀炸得幾好 內裡活像蟹肉般嘅質感 頗有海鮮感 黑松露炒蛋微帶蛋漿嘅口感配埋黑松露醬幾香的 蘑菇仔滿可愛的^^。。。🦔👉黑芝麻花生沙冰 $52Menu

👉三重蜜瓜梳乎厘班戟 $128
Trio Melon Souffle Pancake

。。。🦔

(素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、蘑菇、蕃茄、茄汁豆、沙律菜)

👉黑芝麻花生沙冰 $52
Menu見到就好想試🤣成jar咁大杯 以為係全灰黑嘅黑芝麻口味 但都似水墨畫咁有點留白 面頭加上幾粒原粒花生 味道真係擂沙湯圓嘅感覺 再流質啲會開心啲

👉Caffe Latte $39
口感唔差的🤭飲落幾順滑 起碼唔係甜品出色就飲品失色嘅舖頭 要比個👍見有位伯伯似熟客咁專登黎飲手沖 唔知係咪都好掂呢😏
2022-06-22 116 浏览
Green Monday Menu🍳Hoi hoi veggie all day breakfast 由於嗰日我未食正餐所以我就叫咗個全日早餐 , 食落去都算係有水準既,其中以黑松露蛋最出色,滑香唔再講,好足料嘅黑松露更加係重點!正!.🥞🍈三重蜜瓜Soufflé 是日重點!超好食😋外層鋪滿蜜瓜輕忌廉,靚靚嘅表面包住嘅竟然係超鬆軟超好味嘅疏乎厘😂通常喺街度見到好靚嘅嘢食落去都係買樣多過賣味道,但係佢呢個期間限定真係有驚喜,滿滿嘅蜜瓜味之餘又唔會甜得濟令人食一兩啖就夠皮,我仲食得出佢仲有買啲雲呢拿嘅吉士醬喺班戟到!pancake 迷們!衝呀!.☕️ 手沖植物咖啡 Pourover coffee 好有儀式咁嘅咖啡 我哋首先喺芸芸咖啡豆入邊可以揀選自己最鍾意嘅風味,然之後店員就會拎一個手作DIY濾泡咖啡工具俾我哋,倒落去,隔離3分鐘嘅漏斗計時,夠鐘飲得!正🥰.🥭 芒果沙冰若然你好鍾意比較甜嘅口味飲品嘅話,呢個芒果沙冰我相信你會幾鍾意,可惜小妹對呢種甜度(比起可樂甜一點點)有點感冒,純粹個人問題我就不作評論了😛
Green Monday Menu
🥞🍈三重蜜瓜Soufflé
☕️ 手沖植物咖啡 Pourover coffee
🥭 芒果沙冰
2022-06-21
下午茶
由於前排睇咗好多YouTuber介紹唔同既pancakes 🥞心心念念咗好耐 終於放平日 有時間同朋友去咗食依間名古屋過江龍 被譽為名古屋No.1班戟 今期既【期間限定】仲要係我最鍾意既蜜瓜味三重蜜瓜梳乎厘班戟 $128賣相超靚,面頭鋪滿輕盈軟滑密瓜味忌廉,兩層班戟鬆軟富蛋香,切開入面有士多啤梨果肉夾心同雲呢拿籽吉士醬,配埋伴碟既蜜瓜粒,大滿足•́ ₃•̀GO GREEN MONDAY MENU 有幾款素食料理 我就揀左依個All day breakfast 貪佢咩都有 有選擇困難症都唔洗擔心 Hoi Hoi Veggie All day breakfast $158有素豬柳、素蟹餅、黑松露炒蛋、炒磨菇、沙律菜、焗番茄同茄汁豆 黑松露炒蛋炒得好出色,黑松露醬好香,雞蛋火候控制得好,炒得好嫩滑🍳 素蟹餅好好食,完全唔似食緊素食,好香既海鮮味,啱哂素食主義者🥦🫑草莓沙冰 上面有邪惡既cream😈 好濃既士多啤梨味🍓!重點係唔會死甜,酸酸甜甜好開胃榛子牛奶咖啡 ☕️榛子味偏淡🫘 反而牛奶同咖啡味比較突出
由於前排睇咗好多YouTuber

GO GREEN MONDAY MENU 有幾款素食料理
我就揀左依個All day breakfast 貪佢咩都有
有選擇困難症都唔洗擔心

上面有邪惡既cream😈
好濃既士多啤梨味🍓!
重點係唔會死甜,酸酸甜甜好開胃

榛子牛奶咖啡 ☕️
榛子味偏淡🫘