2022-05-06 120 浏览
有「名古屋No.1行列店」之稱的Hoi Hoi Pancake House,除了有日本大熱夏威夷班戟,而且仲有打卡拉花飲品、小食及鹹食主餐等和食想開開心心食甜品又得,食豐富美味的主餐又得,總會有一款適合大家食物方面:抹茶忌廉梳乎厘班戟 : 梳乎厘班戟鬆軟有彈性,配上紅豆及份量極誇張有回甘味超濃抹茶忌廉醬,口感豐富炸豚肉定食 : 新鮮沙律配上他他醬非常開胃,炸豚肉外層香脆,肉質鮮嫩,兩舊飯仔再配上豬扒汁一起吃,非常惹味

食物方面:

• 抹茶忌廉梳乎厘班戟
2022-05-04 92 浏览
朋友生日撞正假期 周圍都係人 因為餐廳比較多2人座位我哋3個人1點左右開始排隊等到差唔多2點先有得坐 係open rice見到部分特色甜品都冇提供可能係期間限定 所以食之前可以睇定餐牌先~我哋叫左個雞丼飯 個雞炸得好香脆 唔會有好重既雪藏味 配左牛奶抹茶 抹茶味超濃 有少少苦 熱飲係冇落糖嘅班尼迪蛋都非常出色 切開有澎湃嘅流心 薯條都炸得好好食 最後叫左法式焦糖梳乎厘班戟 面頭應該係吉士醬 甜度可接受 整體嚟講除咗排得比較耐都非常滿意 出餐都好快手 都係慶祝生日嘅好地方
朋友生日撞正假期 周圍都係人
因為餐廳比較多2人座位
我哋3個人1點左右開始排隊
等到差唔多2點先有得坐

係open rice見到部分特色甜品都冇提供
可能係期間限定 所以食之前可以睇定餐牌先~

班尼迪蛋都非常出色 切開有澎湃嘅流心 薯條都炸得好好食

最後叫左法式焦糖梳乎厘班戟 面頭應該係吉士醬 甜度可接受

2022-05-04 97 浏览
⭐️夏威夷班戟漢堡配芝士($128)班戟配漢堡扒嘅組合幾特別,本身班戟幾香牛油味,配料有生菜、蕃茄、芝士同漢堡扒,整體唔太膩~ 薯條炸得十分香脆!有啲驚喜👍🏻⭐️三重蜜瓜梳乎厘班戟($128)蜜瓜忌廉超香蜜瓜味,又唔會過甜😍 中間又有士多啤梨同雲呢拿籽吉士醬,令味道更豐富☺️ 兩塊梳乎厘班戟又重蛋香又富空氣感,好正!搞到我哋又叫多咗個嚟食🙈⭐️夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟($138)原來menu上嘅梳乎厘班戟有成三塊,食完真係好飽🤣 呢款更加食得出班戟本身嘅蛋香,夏威夷果仁粒粒嘅味道好突出,又增添到口感,好食👍🏻 ⭐️草莓沙冰($52)沙水偏甜,草莓味都自然,不過一杯都好飽🤣 可以同朋友share~
⭐️夏威夷班戟漢堡配芝士($128)

⭐️三重蜜瓜梳乎厘班戟($128)

⭐️夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟($138)

⭐️草莓沙冰($52)
2022-05-01 104 浏览
鍾意食pancake嘅朋友都知道,呢間喺名古屋好有名,係當地其中一間人龍店,嚟到香港都一樣大排長龍。有次行開Megabox,知道其中一間分店喺呢度,就決定試吓,不過都等咗差唔多25分鐘先有得入座,嗰陣大概係四點半,我哋入座嘅時候外面仲有好多人等緊位,越晏越多人。😋熔岩Oreo疏乎厘班戟 $128其中一個大熱門就係呢個「瀑布」班戟,食呢個pancake好有儀式感,一開始有層透明膠圍住,首先要拎起成塊膠片先有得食,拎起咗塊膠片之後,裏面啲cream就會好似瀑布咁瀉晒出嚟,食之前記得開定部相機「打卡」喔❣️「瀑布」班戟有好多Oreo碎,連埋啲cream一齊食都好香滑,底層有兩塊pancake,都食到滿滿嘅蛋香,算係睇得又食得嘅一款❣️😋焙茶牛奶 $39平時飲開抹茶,今次就想試吓新嘢,揀咗焙茶牛奶,不過個茶味對我嚟講重咗啲,呢款可能比較適合鍾意飲濃茶嘅朋友☕️

😋熔岩Oreo疏乎厘班戟 $128

😋焙茶牛奶 $39
2022-04-30 92 浏览
女人總有兩個胃一個胃食正餐一個胃食甜品今次就同大小姐去到九龍灣megabox食 pancake 喺門口已經畀佢呢一款熔岩pancake吸引住睇相好靚唔知食落係咩味道呢? 經過一番左諗右諗最後我哋睇下決定兩個人一齊share呢個熔岩pancake哈哈, 因為阿媽真係唔敢食太多肥咗好難減返Pancake店原來都好多人鍾意食門口有好多人排隊可能因為依家有消費券多咗人出嚟消費啦餐牌上面其實都有好多唔同種類嘅pancake揀仲有漢堡包薯條等不過因為我哋已經食咗午餐所以只係食甜品就夠啦我哋揀嘅呢一款嘅係熔岩oreo梳乎厘班戟 望落去其實唔太似熔岩可能係因為佢流落嚟嘅嗰種感覺似似地岩漿啦所以就叫做熔岩梳乎厘班戟上枱嘅時候會有一片膠紙包住碟上面有幾片薄薄嘅士多啤梨真係好薄嘅士多啤梨🤣🤣🤣喺食嘅之前一刻先至拎起膠片咁佢就會好似岩漿咁流落去成件pancake度pancake好有蛋味食落都好鬆軟 係好有空氣感嘅pancake甜度我覺得唔算好甜 食完都唔會好滯好飽 一個pancake有多種口感有脆脆嘅oreo粒粒又有鬆軟嘅pancake室內環境亦都好寬敞好乾淨好適合情侶打卡拍拖 就算一家人嚟食嘢都唔使怕嘈店員
女人總有兩個胃
一個胃食正餐
一個胃食甜品

今次就同大小姐去到九龍灣megabox
食 pancake
喺門口已經畀佢呢一款熔岩pancake吸引住
睇相好靚
唔知食落係咩味道呢?
經過一番左諗右諗
最後我哋睇下決定
兩個人一齊share呢個熔岩pancake
哈哈, 因為阿媽真係唔敢食太多
肥咗好難減返

店員服務都好快捷有禮
下次大家去開都可以試下㗎
下午茶
2022-04-25 83 浏览
Strawberry Souffle Pancake (HK$148)推薦指數心型strawberry提升顏值,配備滑口的奶油酸甜味達到平衡。Pancake鬆軟香甜,鍾意甜上加甜的人,可以再加埋蜂蜜。其中飲品Coffee Tonic味道非常便酸,鍾意食酸的 可以試試。餐廳環境OK,座位之間的space都算唔錯,夠寬闊。員工的服務態度完好。
Strawberry  Souffle  Pancake

推薦指數

Strawberry  Souffle  Pancake
  • 士多啤梨梳乎厘班戟
2022-04-13 91 浏览
港女梗係要食甜品啦 九龍灣嘅呢間Hoihoipancake 下午茶時間都十分多人捧場士多啤梨梳乎厘pancake pancake上枱時震下震下十分新鮮 食落蛋香味極濃 配埋鮮忌廉 酸酸甜甜嘅士多啤梨一齊食一啲都唔漏呢款pancake外型做到好似太陽蛋咁真係好可愛

呢款pancake外型做到好似太陽蛋咁真係好可愛
2022-03-29 137 浏览
Pancake Hose HoiHoi位於九龍灣megabox, 看餐廳名字便知道這家餐廳主打pancake甜品, 見這個時間沒太多顧客便入去試一試, CNY 前己很聽官方話, 一直保持社交距離, 就黎發霉了還是於事無保, 官戶方方針百變兼百痴, 還是算了吧。Set lunch 絕不是便宜貨, 平平哋連加一都要$100 大元, 套餐包餐湯、主菜及冷熱飲品。洋蔥南瓜甘筍湯入口creamy, 有濃濃的洋蔥香氣, 南瓜及甘筍味道較淡, 不味精。一口甜薯香桃比薩 ($88/set lunch)即叫即焗, 上枱熱辣辣香噴噴, 紫薯、香桃配搭pizza還是第一次, 效果非常好, 紫薯軟綿綿, 甜甜的, 夾雜在木魚絲香及芝士鹹香, 還帶點沙律醬的酸微微, 批皮熱熱的很脆口, 好吃。凍檬茶正常, 茶味夠, 最好凍飲是不用加錢的

洋蔥南瓜甘筍湯

一口甜薯香桃比薩 ($88/set lunch)

凍檬茶
正常, 茶味夠, 最好凍飲是不用加錢的
2022-03-27 85 浏览
#_bigfoodbaby九龍灣#_bigfoodbaby荃灣唔知大家有冇食過呢間嘅疏乎厘pancake呢?呢間名古屋過江龍由幾年前開店至今都keep到水準,實屬難得👍🏻🌝🌝士多啤梨梳乎厘班戟 $138三大舊好厚身,而且都係即叫即整新鮮熱辣辣,上到枱仲係彈性彈性~嘅感覺而班戟入面充滿空氣感,唔會濕成一pat野咁,整得岩岩好☺️👍🏻配埋士多啤梨食就更fresh😋雖然價錢比一般梳乎厘都仲要貴啲,但係係好食嘅🤣🌝朱古力梳乎厘班戟 $128一開始都驚梳乎厘+朱古力會唔會好漏,但佢哋嘅朱古力係黑朱古力黎,苦>甜😆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻所以🤰🏻超鐘意食呢個,食晒都唔覺膩😋📍Pancake House HoiHoi (Megabox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖
#_bigfoodbaby九龍灣
#_bigfoodbaby荃灣

唔知大家有冇食過呢間嘅疏乎厘pancake呢?
呢間名古屋過江龍由幾年前開店至今都keep到水準,
實屬難得👍🏻🌝

🌝士多啤梨梳乎厘班戟 $138
三大舊好厚身,
而且都係即叫即整新鮮熱辣辣,
上到枱仲係彈性彈性~嘅感覺
而班戟入面充滿空氣感,唔會濕成一pat野咁,
整得岩岩好☺️👍🏻
配埋士多啤梨食就更fresh😋
雖然價錢比一般梳乎厘都仲要貴啲,
但係係好食嘅🤣

🌝朱古力梳乎厘班戟 $128
一開始都驚梳乎厘+朱古力會唔會好漏,
但佢哋嘅朱古力係黑朱古力黎,
苦>甜😆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
所以🤰🏻超鐘意食呢個,
食晒都唔覺膩😋

不嬲都對梳乎厘係零抵抗力,行開megabox aeon個層見到呢間pancake,就諗都咖使諗去排隊試🤣🤣🤣5分為滿分味道:🌕🌕🌕🌗🌑黑松露醬蘑菇pizza($88)上枱一刻望落個Size有啲細,不過我地另外叫左2個梳乎厘就夠飽🤣🤣黑松露味好香,同埋都好香脆,味道黎講算係唔錯,整大個啲會抵食啲😝😝😝士多啤梨梳乎厘班戟($138)焦糖香蕉梳乎厘班戟($138)每碟都有3個梳乎厘Pancake,即叫即整,pancake蛋味濃,而且空氣感都好夠🥰🥰 再加上滑滑既cream同楓糖漿,幸福感一流😍😍但惟一想彈既係啲士多啤梨同香蕉片都切到好薄,口感上差咁啲🥲價錢:🌕🌕🌕🌘🌑價錢同其他pancake店比都唔差太多,又唔算係特別平,不過其實屋企自製梳乎厘pancake材料都好簡單,但去到出面鋪頭見到有得食總會忍唔到口要去食🤣🤣🤣🤣交通:🌕🌕🌕🌖🌑MegaBox 停車場位置多,又有泊車優惠,惟一係轉上停車場要轉好多個圈🤣🤣食完又可以行下AEON同IKEA,就算唔揸車去Megabox都有接駁巴士去到好方便,所以呢間都真係好多人食🙊🙊環境:🌕🌕🌕🌖🌑鋪頭位於Megabox AEON個層,鋪面位置都放得好鬆動

5分為滿分
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
黑松露醬蘑菇pizza($88)
黑松露醬蘑菇pizza

士多啤梨梳乎厘班戟($138)
焦糖香蕉梳乎厘班戟($138)

士多啤梨梳乎厘pancake
焦糖香蕉梳乎厘pancake

價錢:🌕🌕🌕🌘🌑

交通:🌕🌕🌕🌖🌑

環境:🌕🌕🌕🌖🌑
鋪頭位於Megabox AEON個層,鋪面位置都放得好鬆動,唔會同隔離枱好近,所以都坐得幾舒服,而且鋪頭對出有一大塊落地大玻璃,坐係個邊位置望住出面食就更寫意☺️☺️

性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
相信好多人對梳乎厘班戟都會有份情意結,呢間Pancake Hoi Hoi都算係唔錯既選擇,位置方便,味道都可以,不過想食的話就一定要預左假日會大排長龍,自己要取捨一下呀🤣🤣🙊🙈
黑松露醬蘑菇pizza
士多啤梨梳乎厘pancake
焦糖香蕉梳乎厘pancake
呢間名古屋嘅過江龍係當地嘅大熱人龍店🔥主打動L嘅梳乎厘班戟🥞~裝修畀人一種光潔嘅清新感,好適合hea 一個下午🌞暫時係香港食過n咁多份pancake,HoiHoi會係小編心目中的Top3❤️♡ 楓糖忌廉梳乎厘班戟 $128Pancake鬆軟綿滑,空氣感十足☁️入口即溶~而且口感扎實~超重蛋香味😋配埋招牌楓糖同埋幼滑嘅忌廉一齊食,滿滿幸福感🥰♡ 泡沫咖啡 $36
裝修畀人一種光潔嘅清新感,好適合hea 一個下午🌞

♡ 楓糖忌廉梳乎厘班戟 $128
Pancake鬆軟綿滑,空氣感十足☁️入口即溶~
而且口感扎實~超重蛋香味😋
配埋招牌楓糖同埋幼滑嘅忌廉一齊食,滿滿幸福感🥰

♡ 泡沫咖啡 $36
楓糖忌廉梳乎厘班戟
楓糖忌廉梳乎厘班戟
每次經過都會忍唔住想食班戟HoiHoi嘅班戟每一份都係新鮮熱辣即叫即整夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬好特別嘅配搭,用傳統美式鬆餅取代漢堡包班戟口感濕潤厚實,好香牛油味但蛋味可以再出啲牛油果夠哂香滑,蝦份量充足配埋個蜜糖芥末醬,酸酸甜甜口道好夾口感清新,唔油膩士多啤梨梳乎厘班戟空氣感十足嘅班戟,口感鬆軟忌廉相對比較挺身,甜道適中配埋新鮮嘅士多啤梨,好幸福呀漢堡塔超級巨型嘅漢堡,好彩同行有食肉獸朋友包入面有數塊漢堡扒,加上蔬菜、芝士同番茄另外仲有厚切薯條,炸漿夠哂薄外面夠酥脆,好香口
每次經過都會忍唔住想食班戟
HoiHoi嘅班戟每一份都係新鮮熱辣即叫即整

夏威夷班戟漢堡配牛油果、蝦、蜜糖芥末醬
好特別嘅配搭,用傳統美式鬆餅取代漢堡包
班戟口感濕潤厚實,好香牛油味

但蛋味可以再出啲
牛油果夠哂香滑,蝦份量充足
配埋個蜜糖芥末醬,酸酸甜甜口道好夾
口感清新,唔油膩

士多啤梨梳乎厘班戟
空氣感十足嘅班戟,口感鬆軟
忌廉相對比較挺身,甜道適中
配埋新鮮嘅士多啤梨,好幸福呀

漢堡塔

漢堡塔
超級巨型嘅漢堡,好彩同行有食肉獸朋友
包入面有數塊漢堡扒,加上蔬菜、芝士同番茄
另外仲有厚切薯條,炸漿夠哂薄
外面夠酥脆,好香口
2022-02-15
士多啤梨梳乎厘班戟
👧🏻😋👅🍽✨Pancake House HoiHoi (Megabox) -❤️鋪面好大, 係megabox一樓一個角落所以比較靜, 有sofa位都幾舒服❤️堂食到6pm (Feb 2022); 5點入座要5:45離座, 好彩佢出餐都快, 連souffle pancake都好快, 快到懷疑佢係咪即整😂❤️叫左一鹹一甜有俾每人2 sets餐具都幾貼心-🥞🍁🧈 原味梳乎厘班戟 $98✨三大舊好厚身, 有楓糖漿on side; 仲有一舊cream+牛油可以點, 鹹鹹地但同時有楓蜜味好得意✨有朵大花花同條草, 賣相算係咁haha✨比起其他味道, 原味平起碼$30, 質素亦唔錯, 所以已經夠做, 睇相另外果D會多一pat cream-🍳🥯班尼迪蛋配英式鬆餅 $108✨店名有pancake都係淨係食pancake好D🥲 呢個唔得✨menu相係幼薯條變左粗粗地, 同埋炸到有D黑, 食落好油✨個荷蘭醬同普通沙律醬冇咩分別, 影響左成個dish✨不過好在個蛋係好靚既流心蛋, 個鬆餅包都做得唔錯先拎返少少分-🌹🥛☕️ 玫瑰牛奶咖啡 $39✨面頭有少少玫瑰花瓣碎, 飲時近鼻會聞到更香花味✨咖啡唔算好濃, 反而花同奶
👧🏻😋👅🍽✨
❤️叫左一鹹一甜有俾每人2 sets餐具都幾貼心
🥞🍁🧈
原味梳乎厘班戟 $98
✨有朵大花花同條草, 賣相算係咁haha

🍳🥯
班尼迪蛋配英式鬆餅 $108
✨個荷蘭醬同普通沙律醬冇咩分別, 影響左成個dish

🌹🥛☕️
玫瑰牛奶咖啡 $39
✨面頭有少少玫瑰花瓣碎, 飲時近鼻會聞到更香花味
✨咖啡唔算好濃, 反而花同奶更出, 奶多好滑

加一服務費
2022-02-03 56 浏览
今日去megabox行街,想食下午茶,見到呢間來自名古屋嘅pancake,試吓睇吓好唔好食,不過價錢就比較貴,一份要around $130!味道唔錯,下次再試吓第二隻!

味道唔錯,下次再試吓第二隻!

• 法式焦糖梳乎厘班㦸
名古屋🇯🇵人氣疏乎厘班戟🥞店💞☀️🌊HoiHoi Pancake 有甜店同鹹食~走夏威夷風格的日本餐廳,一直都想試~.♡ 夏威夷班戟漢堡🍔配芝士 $118夏威夷班戟,即是傳統的美式鬆餅~自家手打的牛肩肉漢堡、芝士、生菜配脆脆的薯條🍟 味道正常♡ 班尼迪蛋配英式鬆餅🥞 $108好鍾意❤️食Egg Benedict既~水波蛋煮得好靚,切開蛋黃汁流出來😋流哂口水♡ 熔岩Oreo 疏乎厘班戟 $128pancake鬆軟厚彈,入口滿滿蛋香,空氣感十足,拎起膠片滿滿日本輕盈忌廉同熔岩Oreo碎散滿一碟😋😋又美味又好玩♡ 草莓🍓沙冰 $48♡ 朱古力咖啡🍫沙冰 $48
名古屋🇯🇵人氣疏乎厘班戟🥞店💞

♡ 夏威夷班戟漢堡🍔配芝士 $118