(非会员)
2007-08-19 24 浏览
一直好愛designer chair ge我一見到呢間cafe即刻瘋狂愛上,約左個fd去dinner,我book位o個陣講明要"ball chair"(我最愛ball chair).去到佢俾左個位我地,我好質疑咁問:"唔該我訂左"ball chiar" wor..."waiter: "係lor!呢個咪ball chair"law我指住後面o個張:"我book左o個張ga bor"waiter:'呢張都係叫ball chair ga~"我以為自己孤陋寡聞,諗住算,下次book o個陣講明要邊張,點知返屋企上網起勢check,原來ball chair 只有兩款!我坐o倘張係"egg chair"!!好嬲ar!d waiter 跟本唔識,求其耍走我就算!至於食物,ok la,唔好唔差.不過d位真係超迫!仲好嘈law...

去到佢俾左個位我地,我好質疑咁問:
"唔該我訂左"ball chiar" wor..."
我指住後面o個張:"我book左o個張ga bor"
waiter:'呢張都係叫ball chair ga~"

點知返屋企上網起勢check,
好嬲ar!
d waiter 跟本唔識,求其耍走我就算!

至於食物,ok la,唔好唔差.
不過d位真係超迫!仲好嘈law...
2007-08-18 12 浏览
8.17 (fri) lunch上次食dinner ok,就再黎。set lunch有18個選擇!食左個忌廉煙三文魚意粉,飲凍朱古力。忌廉意粉唔會太full,portion唔會太多,o岩o岩好。凍朱古力好濃,又唔會太苦太滯,完全涼透心。今次個餐湯係忌廉紅蘿蔔,ok啦。原來d湯唔係次次都一樣o既。朋友個白汁墨魚漢堡黃薑飯都幾特別,個墨魚漢堡好似魚蛋。今次呢餐都好滿意,唯獨佢上湯同飲品居然係慢過碟主菜好多=.=都係o個句:下次去要帶外套,依然好凍。
8.17 (fri) lunch

凍朱古力好濃,又唔會太苦太滯,完全涼透心。

朋友個白汁墨魚漢堡黃薑飯都幾特別,個墨魚漢堡好似魚蛋。

都係o個句:下次去要帶外套,依然好凍。
7.19 (thur) Dinner人越大,生日越來越冇意義。心情其實好差,但朋友唔肯cancel,謝謝。朋友俾我揀食乜,其實上次已經想黎,不過朋友唔想食,今次由我揀就黎啦。我地有一張"雞蛋凳",超舒服,有隔聲功效添。要左個2人餐(pizza+pasta+ 2 soups+2 drink)同1人餐(pasta+soup+drink),食物全部都好得,真係估唔到,朋友們都讚!1)雜菜湯幾辣- fd話好飲,飲埋我o個份*好正*2)燒雞pizza - 佢個甜醬同燒雞真係好得,薄pizza食兩件都唔會好full(如果得兩個人食都幾係野).3)焗肉醬薯蓉- 薯蓉較淡,配肉醬就剛剛好。肉有d肥4)焗葡汁雞黃薑飯:汁好香好特別,甜甜地!*最正*5)甜品- new york cheese cake & chocolate cake:兩個聽落好似好普通o既蛋糕但估唔到個cheese cake係咁軟又咁重芝士味!朱古力蛋糕食得出好純o既朱古力味,唔會甜到嘔,好耐冇食咁好味o既朱古力蛋糕!!(我覺得G.O.D.cheese cake第一,呢度係第二~)6) 我飲熱梅子蜜,好有梅味,因為真係有幾粒梅!都見到間
7.19 (thur) Dinner

人越大,生日越來越冇意義。
心情其實好差,但朋友唔肯cancel,謝謝。

1)雜菜湯幾辣- fd話好飲,飲埋我o個份

3)焗肉醬薯蓉- 薯蓉較淡,配肉醬就剛剛好。肉有d肥

4)焗葡汁雞黃薑飯:汁好香好特別,甜甜地!

6) 我飲熱梅子蜜,好有梅味,因為真係有幾粒梅!

都見到間cafe有玩具,但其實佢o既格局唔似一般cafe(呢度地方大)。

service要讚:有位好smart又幾型o既女侍應好nice & helpful,走時仲同我地閒談問我地食物ok冇。男waiters都ok,不過冇咁爽、快手囉。

唯一不足:冷氣凍左d…

謝謝兩位好朋友。