之前成日經過都好想試聽到大家都話好吸引今次終於去試🥹但係…超失望無蛋香味 糖漿 牛油 忌廉都無味而且太淋身完全唔係平時空氣口感淨係成pat野擺落口咁🥲唔怪之得愈嚟愈少人📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B111B及B111C號
之前成日經過都好想試
完全唔係平時空氣口感
淨係成pat野擺落口咁🥲
唔怪之得愈嚟愈少人

2022-10-23 177 浏览
撇除價錢!相信香港有八至九成嘅女仔都會好想試呢間嘅pancake,因為影相打卡真係好鬼靚😂,本身諗住同個女去食滿足下佢,但係入到去原來每人要叫一樣嘢😵‍💫我本身都食咗好飽,不過橫掂好耐冇食就叫嚟試吓啦😎⋯⋯食完真係飽到反艇🫠 我女叫綠茶味🍵🥞我仲有幾多Tiramisu🥞雖然我好飽但冇浪費全部清晒😆😆
我女叫綠茶味🍵🥞
我仲有幾多Tiramisu🥞
雖然我好飽但冇浪費全部清晒😆😆
🥞大家都知女人有個甜品胃🤭食完lunch當然又去發掘下有咩甜品好食又可以坐下同朋友傾下計😚🍓Strawberry Pancake $88好surprise出到黎menu張圖係一模一樣簡直就係藝術品🤤打卡一流Pancake不過不失 配合埋側面既奶油非常夾同好味士多啤梨唔算好甜 可能唔係當造而中間夾住士多啤梨cream 尚算綿密同滑整體黎講唔錯‼️👍🏼🥞Original Soufflé $88個人認為呢個比較出色👍🏼全部都係即叫即整🤤做到入口即溶 同埋soufflé既空氣感蛋香味濃 口感滑溜而且厚身 非常大的滿足感🤤同朋友share 兩塊岩岩好而cream就都係做得好出色 好綿密😋個人黎講會納入最愛既pancake頭3甲😋
🥞

同朋友share 兩塊岩岩好
而cream就都係做得好出色 好綿密😋

個人黎講會納入最愛既pancake頭3甲😋
2022-10-14 193 浏览
行完展覽之後見到呢間裝修靚靚嘅舖頭即刻入去食個下午茶☕️PAN de PAIN French Toast見到menu已經覺得好精緻❤️一上檯,同menu張相一模一樣!每舊Toast都係熱熱地又好鬆脆如果覺得配埋糖絲都唔夠甜嘅話,可以配埋雪糕🍦一齊食!熱熱嘅toast襯埋凍冰冰嘅雪糕真係超好味超邪惡🥹Egg Salad Sandwich見有啲餓餓地,就叫個鹹食試下一食不得了!超豐富而且齋睇樣唔會覺得係咁大份食落非常有層次,皆因佢裡面有蛋沙律之餘又有生菜🥬番茄🍅芝士🧀滿滿嘅配料,咬落極度滿足
行完展覽之後見到呢間裝修靚靚嘅舖頭
即刻入去食個下午茶☕️
PAN de PAIN French Toast
見到menu已經覺得好精緻❤️
一上檯,同menu張相一模一樣!
每舊Toast都係熱熱地又好鬆脆
如果覺得配埋糖絲都唔夠甜嘅話,可以配埋雪糕🍦一齊食!
熱熱嘅toast襯埋凍冰冰嘅雪糕真係超好味超邪惡🥹

Egg Salad Sandwich
見有啲餓餓地,就叫個鹹食試下
一食不得了!超豐富
而且齋睇樣唔會覺得係咁大份
滿滿嘅配料,咬落極度滿足
2022-10-04 235 浏览
成日經過呢間嘢都好多人排隊下午茶冇乜人唔使排隊所以走就入嚟試一試我依度有最低消費每一個人都基本上要叫一個甜品或者嘢飲個original souffle 同tiramisu pamcake 都好味既但係份量太少同埋都覺得有啲貴另外叫左杯detox water 好難飲 勁重水味 同酸味
成日經過呢間嘢都好多人排隊
下午茶冇乜人唔使排隊所以走就入嚟試一試
我依度有最低消費每一個人都基本上要叫一個甜品或者嘢飲
另外叫左杯detox water 好難飲 勁重水味 同酸味
2022-09-28 265 浏览
依間甜品店最出名就係佢嘅souffle 😝,但我自己食過佢唔同款嘅甜品之後覺得最好食嘅係佢嘅toast🍞~•Pan de Pain ($98)姐係佢地嘅French toast 😍,外面有一層焦糖拔絲包住多士,好脆好甜😝。多士係浸滿蛋漿再整,外脆內軟,食落好香蛋味~雪糕係雲尼拿味,無咩特別🤣,但整體都係超級好食~·All day breakfast pancake ($98)因為晏晝時間去想食下咸食所以嗌,好普通,pancake少乾,其他野都係想像得到嘅味~ 無咩事都唔洗嗌佢🤣。

•Pan de Pain ($98)
雪糕係雲尼拿味,無咩特別🤣,但整體都係超級好食~

2022-09-25 233 浏览
某天星期六行街行到攰想搵間餐廳坐下休息下經過平時呢間長期出面排長隊食pancake 突然只得3-4組人排所以就決定試下大概20分鐘到就入得去因為整pancake要需時就俾定張online落order code俾我落定order叫左一杯凍朱古力 一壺伯爵茶 同一碟柑子pancake Menu上有好多味道都好吸引 當中包括今期出抹茶紅豆兩個人食怕食唔到咁多只係叫左一款雖然要等 但見到員工們為每一碟pancake擺碟有一種治癒感覺 因為啲pancake 真係好彈下彈下碟pancake送到等面前影左一兩張相 純粹為自己等有日想食既時候remind自己食過呢隻味之後就開餐 講真真係好似食左陣風Pancake甜而不流 可能叫柑子比較fresh既味再加埋杯伯爵茶 但男朋友杯凍朱古力就好淡水同朱古力既比例係73所以大家只係為食pancake先好去 其他飲品唔好抱大期望
某天星期六行街行到攰
再加埋杯伯爵茶 但男朋友杯凍朱古力就好淡
水同朱古力既比例係73
所以大家只係為食pancake先好去 其他飲品唔好抱大期望
2022-09-20 215 浏览
朋友十分想吃pancake 便在這家門口排隊 可能客流量大環境的整潔度一般🤣🤣吃了三款~最好吃的是焦糖味暖暖的 脆 香口 Tiramisu 和期間限定的都不過不失溫馨提示: 某些口味可以加配雪糕 但如果同行有人一同分享幾種口味的話便不建議加配因為+25$ 而大部分都有雪糕
朋友十分想吃pancake

某些口味可以加配雪糕
但如果同行有人一同分享幾種口味的話便不建議加配
因為+25$ 而大部分都有雪糕
2022-09-18 189 浏览
今天試matcha 梳乎厘食物質素ok梳乎厘夠空氣感 matcha 醬味濃 但雪糕味道未見出色但餐廳上菜位對正2枱客人除口罩進食談天衛生 每款食物都先放呢到與待應反映過 但未有改善 只回答 "你叫既唔係到" (其實所有都先放呢個位)疫情下 衛生情況令人質疑
今天試matcha 梳乎厘
食物質素ok
梳乎厘夠空氣感 matcha 醬味濃 但雪糕味道未見出色

但餐廳上菜位對正2枱客人除口罩進食談天
衛生 每款食物都先放呢到
抹茶梳乎厘
2022-09-12 226 浏览
呢間店招牌係日式梳乎厘,但今次試下pancake 因為唔喺太肚餓。 叫左個Tea SetSmoked Salmon and Avocado Pancake Earl Grey TeaPancake 買相還可以,份量都ok嘅,女士們應該足夠。牛油果同三文魚味道就一般,唔係太突出鲜味。但估唔到tea set都可以有一壺茶比你,一啲都唔孤寒 食過呢間店嘅日式梳乎厘,今次食pancake 比較遜色左少少,下次都係食番Souffle,

叫左個Tea Set

Earl Grey Tea

Pancake 買相還可以,份量都ok嘅,女士們應該足夠。
牛油果同三文魚味道就一般,唔係太突出鲜味。
但估唔到tea set都可以有一壺茶比你,一啲都唔孤寒

2022-09-12 151 浏览
與家人shopping,偶然去到尖沙咀K11,因那天氣悶熱,看到了以人甜品為主題的該餐廳,當我進入以黃色為主調的餐廳時;細致貼心的服務,讓我有種好warm的感受,令人心情愉悅。 坐下後;點了入口軟綿即融的梳乎厘班戟、看到端上檯後,配上了伴碟的香滑奶香味的雪糕及加上點綴色彩鮮艷的水果和特制的士多啤梨甜漿汁,頓覺甜密絲絲入扣。沉悶情緒也跟著一掃而光,只想把眼前美食快快品嘗😘。 慢嚼細嘗如棉花糖口感的梳乎厘班戟,會有冰涼中透出一股暖流,使人在一瞬間中,可感受到冬天和春天兩季交替中⋯⋯。😀😀😀值得一去,價錢合理、老少皆宜🫰🫰
2022-09-05
  • original souffle
2022-09-12 123 浏览
所幾k11 member嘅關係生日月有免費一客梳乎厘班pancake終於抽到時間去食但堂食佢有最低消費每人最少要叫一份野食咁唯有叫多份焦糖法式多士Pancake黎左先黎到已經好香啦一啖食落口就食到滿滿嘅蛋味而且超強空氣感 好軟好soft係幸福嘅味道🥰我覺得乜都唔加 最可以食到個pancake本身嘅蛋香味😌跟住法式多士都送到佢真係同平時食到嘅法式多士好唔同個多士好軟好soft好空氣感不過覺得個焦糖太甜搶左少少如果再食 我會點淨法式多士算可以做到咁空氣感 的確好出色
所幾k11 member嘅關係

如果再食 我會點淨法式多士算

可以做到咁空氣感 的確好出色
  • original souffle
2022-09-05 206 浏览
每次經k11呢度都聞到陣陣蛋糕香,今日剛好又是中午,於是入去試吓,內裏裝修簡潔,座位也不少!碎蛋三文治餐~跟餐包一杯嘢飲,我要咗杯熱意式泡沫咖啡,入口香滑,非常醒神👍三文治碎蛋包餡料豐富,但係唔知點解兩片方包非常之油膩,好似塑咗好多油,就算碎蛋同生菜幾清新都好,食半個已經好溜滯,而唔係飽,唔店!宇治綠茶疏乎厘pancake~一上枱蛋香氣逼人,軟淋淋,切開點些宇治抹茶醬同食,入口即化,綠茶味持久芬香,喺口腔久久散之不去!北海道8.0士多啤梨巴菲~好大的一杯,餡料層次豐富,雪糕牛奶味香濃,淋上甜酸的士多啤梨醬,食晒成杯都唔會覺得溜滯!

2021-08-11
食物差❌上枱慢❌服務差❌性價比極低我都未試過比咁差既comment😪而且呢間其實都食過好多次,但今次真係太令人失望😢未講食物之前,要講一講服務態度…其實等緊上菜期間已經見到有另一枱客人等野食等得太耐要轉外賣,店務員冇講唔好意思之餘,外賣仲要出左都冇通知客人,白等一場🙊好彩當日我唔趕時間,等其實冇乜所謂,但係當終於等到野食黎,本身叫抹茶soufflé,結果係黎錯左Caramel Chocolate soufflé 🙊同店員講黎錯左,零反應,只係來回望左幾次我張枱既單同埋收銀台,比我既感覺係以為我自己落錯單😪結果唔知係廚房做錯左定拎錯左,因為店員都係一句都冇解釋過😪如果食物好食,都可能可以將呢啲不快一掃而去,可惜…😪🚩Chocolate Dorayaki $98朱古力銅鑼燒🍫🥞實物比圖片勁黑🌚pancake明顯係煎得太過火,而且質地好硬,完成冇鬆軟感覺,小朋友自己係屋企整仲好食過佢🌚pancake中間有朱古力醬,偏甜,cream同香蕉正常,不過淨係pancake煎成咁麵扣晒分😒🚩Uji Matcha Soufflé $108宇治搽茶疏乎厘🍵見到賣相好靚,上到枱仲動L動L咁彈,心諗終於可以食

食物差❌上枱慢❌服務差❌性價比極低

未講食物之前,要講一講服務態度…

如果食物好食,都可能可以將呢啲不快一掃而去,可惜…😪
Chocolate Dorayaki

🚩Chocolate Dorayaki $98
Uji Matcha Soufflé

🚩Uji Matcha Soufflé $108
宇治搽茶疏乎厘🍵見到賣相好靚,上到枱仲動L動L咁彈,心諗終於可以食返個正常既甜品🤤一切開,成個塌晒落黎🥲原來入面應該得3-4成熟,蛋液仲係稀稀地少少流出黎😳明明之前食開都唔係咁!
紅豆蓉偏甜,糖水味唔係好食果類,果2粒抺茶蕨餅更加難食,入口一pat散開😪
本來以為雪糕應該最正常,抹茶味ok既,不過食食下有啲冰粒係雪糕入面🌚
Hot Hojicha Latte

🚩Hot Hojicha Latte $56
講真,成餐最最最最好飲係呢杯焙茶latte😂可能因間鋪頭冷氣好大,又等得耐,個人都開始凍凍地,飲返呢杯熱飲零舍好飲😂拉花幾cute,奶味偏重,係正常既☕️

但係成餐埋單成$300,淨係得杯野飲ok實在太唔抵,主打pancake偏偏係最令人失望,我覺得如果真係有心做既老闆/負責人一定要好好檢視下員工製作出品既質素同埋態度🥲我都好想食返件好食既pancake啊😭

Hot Hojicha Latte
2022-09-02 123 浏览
這間疏乎厘店以不是第一次光顧,佢空氣感十足嘅疏乎厘,超讚。令我時常都想去光顧,朋友話想試吓,所以今次帶朋友一起去食,今次點餐叫了兩款疏乎厘和兩杯飲品。我點了Mji Matcha Soufflé ,而朋友就點了Berry cheese cake Soufflé,至於飲品方面,我點了Matcha latte(hot),朋友就點Caffe Latte (hot)。最終,朋友食後感係覺得幸福好食啲,原因是空氣感不足,好快就塔下,可能我好鍾意食soufflé ,所以覺得沒太大分別
Uji  Matcha  Soufflé
Berry  cheesecake    Soufflé
Matcha  Latte      &  Caffe  Latte
Uji  Matcha  Soufflé
Berry  cheesecake    Soufflé