2010-06-23 8 浏览
那晚放工一行六人忽然想食 所以WALK-IN去 星期六晚其實都預左等位 大約八點半快九點到 登記時那經理(中年男士) 已經用唔多友善的態度向我們說要等至少廿十分鐘或以上 由於友人們都唔介意等 所以都等....... 我們也在附近逛逛..... 過了廿幾分鐘(快九點半) 我們回到那裡 友人們想更新等位情況 所以前去詢問 那經理便說 "有客人訂了位 無甘快到你們 你們唔好間一陣輪留地過黎問" 之後便說 "下張是訂位的 再下一張便到你們" 好!! 於是我們便等 .............. 中間已經有幾GROUPS 大GROUPS & 幾PAIR COUPLES 入座 ..... 我們唔介意等 唔該佢D態度好D丫.等到快十點 終於可入座 入到去 友人的HONEY 收工可以JOIN 我們 於是要求加多一位 那經理便說 後面(近廚房門) 那邊枱在收拾中那邊較寬闊 識合七人坐 他要求我們先出番門口等 收拾好那邊枱 再叫我們入座 .... (下 乜甘都得) 友人們覺得不合理 便說你們收拾好那邊枱 我們直接行過去便可 於是那經理便說 外面有客人等緊這張枱

下 乜甘都得
) 友人們覺得不合理 便說你們收拾好那邊枱 我們直接行過去便可 於是那經理便說 外面有客人等緊這張枱 所以希望我們先出去讓他們入座

看他的樣子應該都是經驗豐富的人怎麼會這樣的服務 真是十分差勁 !! 真失禮! 請改進!!~

2010-06-19
2010-06-17 11 浏览
依一間氣氛好好,service都唔錯1)個忌廉包既忌廉味道好特別,唔係蛋糕上面既普通忌廉黎,好light,但係令你好多食多啲2)另外個好出面既炸洋蔥,有大有細既, 面頭脆脆地,但係因為入面濕既,所以好快就淋,食食下都覺得好厭,太多了(仲要成碟都係同一隻味)3)至於墨西哥片, 由於我唔太中意食墨西哥片既原因(我不予任何評論了) 但係個芝士波菜汁就好正;>4) 煙肉芝士薯條都幾多芝士同煙肉,但係就真係普通左少少5)牛扒就真係好正;> 又大件(要幾多成熟都可以)總括;講真都幾貴..不過牛扒都抵番;> 氣氛又唔錯,地方又唔雜, good
依一間氣氛好好,service都唔錯

4) 煙肉芝士薯條都幾多芝士同煙肉,但係就真係普通左少少
5)牛扒就真係好正;> 又大件(要幾多成熟都可以)

炸洋蔥條
芝士波菜墨西哥片
6成熟牛扒
  • 牛扒
2010-06-06 14 浏览
唉...心心諗住找到工食餐勁..點知...唉很失望喎!!我叫了個 牛扒, 真係好硬....本人已經要 5成熟。但係佢10成熟晒。仲要係超硬。個湯都OK , 個包都OK! 間野D Service唔錯, 因為無人。佢不停加水俾我, 我飲水飽左. 好鬼唔開心, 諗住同FD 慶祝點知食左D 咁既野!!!

唉...心心諗住找到工食餐勁..點知...唉很失望喎!!
仲要係超硬。

個湯都OK , 個包都OK!

好鬼唔開心, 諗住同FD 慶祝點知食左D 咁既野!!!
2010-04-12
  • 黑糖麵包
呀妹係網上面見到Outback咁多個笑,於是介紹屋企人係度為我慶生佢已經一早睇定晒有咩食物係最好食,落單全部交晒比佢負責先來一個必食黑糖麵包... 4 個人去但都係得 1 個...雖然知道可以再要,但驚太飽所以都係作罷一咬落去,好香好軟,甜甜黑糖味係個口度滲出黎 可惜兩啖就咬完,下次可以再黎一定會叫 waiter 比多幾個...洋蔥湯... 飲落成家都覺得幾鹹... 定係味濃呢...? 呢 D 我飲唔出不過最後個個都唔太想再飲落去... 唯有我飲...洋蔥花... 其實係得個樣靚,味道其實幾一般,食落當然覺得好熱氣......芝士薯條... 呢個成家人個個都搶住食... D 芝士好好味,好香... 但食完都覺得飽飽地...主菜來了...可能我個人唔太鍾意羊既"so"味,羊架食落果陣覺得麻麻,自己唔太鍾意口味呢 D 野人夾人,不過我屋企人都話羊架比其他冇咁好食但佢既賣相又差左少少,切件上都可以唔駛整到咁亂既...至於西冷,五成熟,未至於話好出眾,食過幾間都好過佢但我都仲食到血腥味,感覺上都係唔係太好咁...不過豬肋骨食落甜甜地 BBQ 味,幾鍾意呢個味道 我地驚食唔晒叫半份其實係蠢左,食
佢已經一早睇定晒有咩食物係最好食,落單全部交晒比佢負責
雖然知道可以再要,但驚太飽所以都係作罷
一咬落去,好香好軟,甜甜黑糖味係個口度滲出黎

不過最後個個都唔太想再飲落去... 唯有我飲...
芝士薯條... 呢個成家人個個都搶住食...

D 芝士好好味,好香... 但食完都覺得飽飽地...
主菜來了...
口味呢 D 野人夾人,不過我屋企人都話羊架比其他冇咁好食
但佢既賣相又差左少少,切件上都可以唔駛整到咁亂既...
至於西冷,五成熟,未至於話好出眾,食過幾間都好過佢
但我都仲食到血腥味,感覺上都係唔係太好咁...
不過豬肋骨食落甜甜地 BBQ 味,幾鍾意呢個味道

我地驚食唔晒叫半份其實係蠢左,食一份一定抵好多...
竟然我同呀妹食晒都仲未覺夠,想叫甜品...

叫左個 chocolate thunder
下面有塊熱朱古力糕,上面有個雲呢拿雪糕,再上面有個 cream
一凍一熱,熱力令到個雪糕融少少
一放落口,一凍一熱,一軟一"硬",口感豐富到不得了,非常特別,好好味
原本爸媽都冇諗住食甜品都一齊食
呢個甜品為呢餐生日飯劃上一個完美句號
4 個大食既人總共食左接近 $800

雖然呢度野食有好有唔好,但係比我我下次都會再黎,只要唔好叫錯野就得
黑糖麵包 + 有點太濃的法式洋蔥湯
Chocolate Thunder
  • 黑糖麵包
  • 香脆薯條混芝士
2010-05-21 99 浏览
突然間好想大口大口咁咬肉於是就去左OUTBACK喇炸磨菇係我去一千次都會叫既熱辣辣一咬落去D汁真係爆哂出黎唔好講笑真係想知佢點樣整到咁反而MAIN COURSE真係VERY DISAPPOINTED個RIBEYE都叫做FINE既叫做滿足到我既「肉慾」SIDE DISHES真係唔得唔夠熱呀救命個飯仲要硬到似生米咁只能夠話SERVICE同埋食物都係黃埔店好D
突然間好想大口大口咁咬肉
於是就去左OUTBACK喇

炸磨菇係我去一千次都會叫既
熱辣辣
一咬落去D汁真係爆哂出黎唔好講笑
真係想知佢點樣整到咁

個RIBEYE都叫做FINE既
叫做滿足到我既「肉慾」
SIDE DISHES真係唔得
唔夠熱呀救命
個飯仲要硬到似生米咁

只能夠話SERVICE同埋食物都係黃埔店好D
炸磨菇
RIBEYE WIV SWEET POTATO AND CHICKEN RICE
炸磨菇
2010-05-16 12 浏览
今日一早做乖仔去接埋阿爺出黎威威, 諗住佢老人家成日都係飲茶, 於是同佢去試西餐. 以前去過Outback的灣仔, 銅鑼灣同太古分店吃晚餐都唔錯, 諗住都唔錯, 就拉隊去佢地尖沙咀分點店, 點知...一入去都冇乜野, 因比較早到(約十二點半), 差不多包場咁滯, 於是叫了四個午餐如下:肉醬意粉: 請睇附圖, 簡直係水汪汪的意粉, 肉醬冇乜味不特止, 仲要水浸意粉, 有幾次想叫佢換, 但怕被加料, 所以忍住.是日精選魚: 侍應話係劍魚, 冇骨, 啖啖肉, 一諗o啱晒老人家, 點知整到舊魚乾争争, 好彩都仲有一大Pat幾油o既sauce頂住, 如果唔係都唔知點食烤排骨: 以前係其他舖都好好味, 殊不知今次真係不知所謂, 排骨又乾又瘦, 完全冇晒佢好味的juicy感覺. 伴碟的Fries仲要一望就炸過龍, 仲要加一大撮鹽. 唉...芝士煎薄雞: 賣相雖然一般, 但試落味道唔錯, 算係ok的菜式(唯一的). 煙肉加蘑菇再配以芝士焗薄雞肉, 味道幾夾.每個set都有餐湯, 但太杰. too creamy...跟湯的餐包係佢的黑糖麵包, 不過係餐包size, ok 架.飲品有得無限refill服務

每個set都有餐湯, 但太杰. too creamy...

飲品有得無限refill

服務嗎? 麻麻. 係食完野收碟時, 侍應太想一次過收晒所有野, 結果成把餐刀跌左落我仍然會飲的可樂入面, 雖然我冇受傷, 佢亦都好快換左杯可樂, 盛惠三百大元...

但是我簡直唔想再去...

唔知你有冇遇到上述經歷, 希望沒有...
芝士煎薄雞
水汪汪的意粉
乾身的魚
又乾又瘦的排骨
2010-05-16
芝士煎薄雞
2010-05-06 15 浏览
Outback 是我家最愛的地方~一諗唔到食咩就outback 啦~ 貪佢水準夠stable!!今次係同屋企人影完grad photo 又攰又餓只係想啖啖肉由肚子帶路帶黎outback 的!! 必食的黑糖包, 總要encore 2個才安落!! 跟餐的洋蔥湯, too salty.... 送的吞拿魚, 因為剛好有promotion, 叫steak 會送一份tuna, 剛好, 反正tuna 想試好耐啦~ 好彩平時無用正價黎試jei~ 味道麻麻, 有一點雪味.... 炸蘑菇, 鮮味多汁的蘑菇, 脆卜卜, 好味!! 爆谷蝦, 爽口彈牙的蝦, 送啤酒最good!! 燒蝦凱撒salad, 點都要有d菜, salad 是不可少的~ 蝦麻麻, 但salad 是good 的!! 安格斯牛+焗甜薯+芝士薯條, 牛味濃, 肉質嫩滑可口~ 焗甜薯, 甜甜的, 配上whipped cream 最好!! 薯條怎能無芝士!!?? 不過, 我加左五大洋才有這麼少的芝士...>< 可以再多一點嗎??? 羊架+焗薯+菜, 雖然我要切開上, 但presentation都唔洗咁差呀...!? 可以靚返少少嗎
Outback 是我家最愛的地方~
一諗唔到食咩就outback 啦~
貪佢水準夠stable!!
今次係同屋企人影完grad photo 又攰又餓
只係想啖啖肉
由肚子帶路帶黎outback 的!!

必食的黑糖包, 總要encore 2個才安落!!

跟餐的洋蔥湯, too salty....

炸蘑菇, 鮮味多汁的蘑菇, 脆卜卜, 好味!!

爆谷蝦, 爽口彈牙的蝦, 送啤酒最good!!

羊架+焗薯+菜, 雖然我要切開上, 但presentation都唔洗咁差呀...!? 可以靚返少少嗎?? 好彩, 味道是不差的! 很有羊"so"味!!

最後是chocolate thunder!!!! 黎outback 不能少的一味!! perfect end!!!!
要encore 再encore!!
too salty 的洋蔥湯~
麻麻地的吞拿魚~
炸蘑菇~
爆谷蝦~
點都要有d 菜~
主角!! 肉肉肉!
很差的presentation!
另一位主角!!
唔客氣啦!!
要encore 再encore!!
麻麻地的吞拿魚~
炸蘑菇~
爆谷蝦~
點都要有d 菜~
主角!! 肉肉肉!
很差的presentation!
另一位主角!!
唔客氣啦!!
  • chocolate thunder
Outback的食物水準一向給予我充分信心的,可是今次……. 我們一行二人光顧,同樣是叫了一份十一安士安格斯牛扒餐,包洋蔥湯、餐包及兩款配菜雞味飯、焗薯仔;同時叫了一份Outbacker漢堡,吃完主菜後,再叫了份甜品吃洋蔥湯、餐包大概沒有特別,只是Outback一貫的水準洋蔥湯香濃,熱烘烘的餐包則軟熟安格斯牛扒肉質鮮嫩,大概煎得五至六成熟上檯,保留其新鮮之餘也特顯出安格斯牛扒肉質的鮮嫩;配上磨姑汁,相當美味大大份的Outbacker漢堡,加上嫩滑而厚切的牛肉,十分美味上次試過用美國芝士配搭,今次改選了瑞士芝士相比下,瑞士芝士是不及美國芝士的那種較濃烈的香,而是較淡、較重牛奶味的香;兩種截然不同的芝士芳香,同樣值得一試配菜有厚切薯條、菜絲沙律,薯條算唔錯,沙律就略感稍酸吃完後,想叫點甜品,隨意一點,選了朱古力曲奇餅是一塊剛焗好的曲奇餅,塗上朱古力漿、果仁,及放上一球雲呢拿雪糕賣相是頗吸引的,而且理論上是一個不俗、也很容易泡製的配搭(方程式)︰雲呢拿雪糕 + 曲奇餅 + 朱古力漿一吃入口,感到有點不妥,怎麼這塊曲奇餅的味道是這樣怪的?是否剛溶掉的雪糕,混入曲奇餅後的化學作用?不是….是否朱

洋蔥湯、餐包大概沒有特別,只是Outback一貫的水準
洋蔥湯香濃,熱烘烘的餐包則軟熟
上次試過用美國芝士配搭,今次改選了瑞士芝士
配菜有厚切薯條、菜絲沙律,薯條算唔錯,沙律就略感稍酸

吃完後,想叫點甜品,隨意一點,選了朱古力曲奇餅
一吃入口,感到有點不妥,怎麼這塊曲奇餅的味道是這樣怪的?
是否剛溶掉的雪糕,混入曲奇餅後的化學作用?不是….
是否朱古力漿塗在曲奇餅表層的味道?也不是…..
對了,是梳打粉味!很濃烈的梳打粉!再吃多幾口,甚至有點酸了

我立即叫侍應幫我們更換了另一款甜品……
也許這是學徙新手的失敗之作吧?猜一塊曲奇餅時,梳打粉猜得不均勻,導致我吃的一邊積聚了濃烈的梳打粉

最後,店員改送上雲呢拿雪糕朱古力軟餅
當然也一份正常、可口的甜品,不會再令我們投訴吧?

無論平時水準如何高,總會有失手之時
店員的道歉態度、立即幫我們更換另一款甜品,實值得一讚

十一安士安格斯牛扒餐
大大份的Outbacker漢堡
  • Outbacker漢堡
  • 十一安士安格斯牛扒
2010-03-08 18 浏览
Outback西打前前後後應該都有吃過四五次,可惜每次都只是吃了眾多美食中的一點點。也不能怪誰,只能怪自己胃大小。隨便點一個前菜和一個大盤已經吃到要爆炸。西打跟最要好的朋友們定時聚會吃個晚飯,說是定時聚會,都是找個人生日,找個藉口出來亂說亂聊一下。難得湊到四五個人,其中一個朋友提議吃Outback,西打當然說好!最重要是可以吃到平時不能點的菜。來自澳洲的outback,不知怎的總讓人聯想起american food其實中一款最想吃就是看到每桌都點的洋蔥花球這個前菜的份量真的太大。西打一行五人拼命吃還是剩下了一點點。經過油炸後,洋蔥花不單外皮酥香,洋蔥的刺鼻完全給趕走。吃下去就像是水果和蔬菜一樣的清甜。香脆薯條混芝士又濃又香又膩....真的是利口不利腹,鹽花好多有一點過多..鹹了一點。凱撒沙拉沒有刻意點的,是隨大盤附送。吃完兩個膩到爆炸的前菜小吃,換個口味,菜蔬好像顯得特別清甜。澳洲肉眼牛排朋友每個都好怕牛排中間太粉紅,所以西打忍耐住沒有點medium,換了點七分熟。還好這次吃肉眼,七分熟也不會太柴,而且店家時間控制得很不錯,還帶一點點粉紅。西打挑了最肥的一塊來吃!澳洲的肉眼牛排,肉質還
其實中一款最想吃就是看到每桌都點的洋蔥花球
香脆薯條混芝士
凱撒沙拉
澳洲肉眼牛排
西打挑了最肥的一塊來吃!澳洲的肉眼牛排,肉質還算不錯,不會吃到滿口都是纖維。吃著帶肥膏的牛排,牛肉味特別重特別濃,還算很不錯吃!
除了牛排,男生們吃肉都很瘋狂的..再點了一個全份的ribs!
已經很飽的西打,也只是隨便挑了一塊就夠了。肋骨燒得骨肉分離,肉中間還保存著肉汁。沾一點肋骨醬,酸酸甜甜辣辣,超級可口!
總計:HK$597(五人)
每人算起來才只是HK$120多一點點,已經足夠五個大男生吃到捧著肚子離開。好奇怪的,在同事間聽到他們的朋友吃飯聚會去中餐,像點一桌菜...但西打的朋友卻從來沒有這種情況。
更多圖片:http://blog.yam.com/ywjoseph928/article/27538017

2010-03-08 8 浏览
今晚是一位好朋友的生日, 一行9個人去左食生日飯~預先book左位所以一去就即有, 不過到果時其實個場都未滿,我諗會好過東企業果間因為果間就腳多人去d~食左以下食物:1) 黑糖麵包 -->暖笠笠的黑糖麵包,外脆內軟,雖然佢係送ge, 可以食幾多都得,不過就算要比錢ge, 都係非常食得過架!!!!!!2) Aussie Cheese Fried 香脆薯條混芝士 -->好多人都有讚過, 果然非常好食, 當然仲好食過獨薯果d添啦!!3) Bloomin' Onion 特製洋蔥花球 -->個個都話是必試的, 不過今次第一次食完後, 有少少失望, 其實佢炸得好食好香脆架, 個炸漿調得又好炸得又均勻,可能太"素"的關係, 所以呢, 如果佢果個醬可以加番少少肉碎,咁食ge時候就會好好多, 希望佢會改良~4) Chicken Wings 香辣炸雞搥 -->總共有8隻, 我倒要了一半小辣一半中辣, 不過都唔係好辣架咋,怕辣得朋友完全唔會怕~5) Big Ribs on the Barbie 燒肉醬味豬肋骨(全份) -->之前o係Ruby食過ribs覺得好正,所以今
今晚是一位好朋友的生日, 一行9個人去左食生日飯~
我諗會好過東企業果間因為果間就腳多人去d~
食左以下食物:
1) 黑糖麵包

不過就算要比錢ge, 都係非常食得過架!!!!!!

3) Bloomin' Onion 特製洋蔥花球

其實佢炸得好食好香脆架, 個炸漿調得又好炸得又均勻,
咁食ge時候就會好好多, 希望佢會改良~
4) Chicken Wings 香辣炸雞

怕辣得朋友完全唔會怕~

-->之前o係Ruby食過ribs覺得好正,所以今次o係outback試下,
味道唔錯, 但係唔太"諗", 伴碟的薯條和菜絲沙律幾ok~
但係我覺得Ruby的ribs好食d.
6) Premium Steaks (Chargrilled) 極品安格斯肉眼牛扒(燒烤風味)

--)呢個係有燒過底面, 即係有格格網紋啦,
叫了5成熟, 中間有少少淺紅色的, 不過已經好硬啦,
可能底面燒過後有d硬啦,完全不是入口即溶的牛扒,
所以我下次都會試過另一隻~
配菜叫了薯蓉和焗蕃薯, 好好食!!!
薯蓉好重牛油味, 焗蕃薯好清甜
7) Chicken and Shrimp Pasta 雞肉併燒蝦寬條麵

--> 唔錯啦, 無咩特別感覺~
8) Shrimp and Mushroom Pasta鮮蝦蘑菇寬條麵

--> 唔錯啦, 無咩特別感覺~
最後自己買去的蛋糕, 個manager 用公司相機幫我地影左張合照,
之後即刻用Printer用相紙Print左張送比我地~
幾特別, 第一次~!!
今次用左85折會員証~
多人食,多人除,價錢都幾ok啦

1) 黑糖麵包
3) 特製洋蔥花球
4) Chicken Wings 香辣炸雞搥
5) 燒肉醬味豬肋骨(全份)
6) 極品安格斯肉眼牛扒(燒烤風味)
7) 雞肉併燒蝦寬條麵
2010-03-04
  • 香脆薯條混芝士
2010-02-21 11 浏览
琴晚同左女友去左呢間店到試下晚餐,叫左個outback西冷11安,加薯條同炒飯,一個燒黑椒牛柳粒,講真賣相麻麻,而且把切牛刀超頓,好難切,但一食落口d肉汁爆曬出來,好多,唔係講少,好有肉味,而且個份量好多,好難食得曬,埋單因為有折所以都係每人$140,真係抵到爛.
琴晚同左女友去左呢間店到試下晚餐,叫左
個outback西冷11安,加薯條同炒飯,一個燒
黑椒牛柳粒,講真賣相麻麻,而且把切牛刀超
頓,好難切,但一食落口d肉汁爆曬出來,好多,
唔係講少,好有肉味,而且個份量好多,好難食
得曬,埋單因為有折所以都係每人$140,真係
抵到爛.
2010-02-04 15 浏览
今次再來「Outback Steakhouse」的目的,是為了結婚慶祝七周年紀念,同時亦想一試此店牛扒的質素如何。今次坐的位置與上次不同,是較為嘈雜的區域。食物方面,除了燒蝦之外,全是新嘗試。沙律改改口味點了昆士蘭沙律($108.00),主菜極品安格斯肉眼牛扒(五成熟)($228.00) + 燒蝦($25.00),配甜蕃薯 + 炸薯條。由於扒類可以加錢配餐湯,於是再加了周打魚湯($25.00)。當然例牌菜黑糖麵包配牛油同樣送上,今次的水準仍然保持不變。昆士蘭沙律的材料比凱撒沙律豐富,各蔬菜的新鮮度十足,只是雞肉較為鞋口,再配以千島醬,雖未算精彩但已算合格。餐湯周打魚湯夠稠,味道濃郁,只是多喝兩口便有點頂喉感覺。極品安格斯肉眼牛扒的配菜很多,分別有燒蝦、甜蕃薯及炸薯條,燒蝦的味道其實與上次凱撒沙律的燒蝦一樣,同樣是夠香口彈牙。炸薯條沒甚麼特別,雖然薯味不重,但勝在夠粗身,同時炸得外脆內軟。甜蕃薯真如其名夠甜,實在是甜得有點意外,甜甜的味道加上軟軟的口感,實在是一大驚喜。五成熟的安格斯肉眼牛扒,肉質鮮嫩味道濃郁,肉汁豐腴,基本上不用沾上任何醬汁,已十分美味。整體感覺比上一次精彩,雖然沒有了

整體感覺比上一次精彩,雖然沒有了小便宜的甜品,但牛扒的份量十足,不用多點甜品亦已足夠。服務仍是一貫的水準,不用太貼身但已足夠,是一頓滿足的周年晚餐。
「黑糖麵包」
「周打魚湯」
「昆士蘭沙律」
「極品安格斯肉眼牛扒」
2010-01-19
纪念日
2010-01-14 12 浏览
上個月29號跟餅友們補祝聖誕節, 到了尖沙咀中心的outback食飯!幾個小食OK啦, 但個湯(無影到)就超杰&咸史人唔駛本咁; 雞肉沙律 & 馬沙拉酒燴雞肉意粉, D雞肉簡值難食都震; ribs & 牛仔肉拼龍蝦肉還可以, 但龍蝦起肉炒完得好細粒; 白汁蝦意粉仍然係最好味, 另一個意粉也OK. mango 雪碧好像mango味不太重吧!平常去outback 總有保証, 但今天真的太差勁, 侍應成日都唔見左, 食物味道比平常難吃, 簡值太失水準!!!!

簡值太失水準!!!!
2009-12-29
圣诞节
一向都對Outback的出品信心十足,今次到訪尖東分店食物質素保持水準Outbacker漢堡大大份的漢堡,加上嫩滑而厚切的牛肉、特選香濃的美國芝士,十分美味配菜有厚切薯條、菜絲沙律,薯條算唔錯,沙律就略感稍酸十一安士安格斯牛扒Outback出品的安格斯牛扒,質素固然有所保證,不用多談兩款配菜雞味飯、焗薯仔也同樣唔錯這間分店的食物質素,與其他分店水準相若。可是,服務水準就略差過其他分店了有所不及的地方,不是其侍應態度、禮貌問題主要在於新手太多,不太熟手,以至降低效率,例如我想向侍應索取多幾隻碟,也等候多時當晚,更發生職員誤會食客沒有埋單「走數」。最後雖然只是虛驚一場,但可見其分店職員大多為新手,未能及時察覺埋單計數,兩個人食才只是$280,算好抵食啦到訪的那天是星期日晚上,但這間分店仍有不少空桌,也許位置不太就腳,又或者尖沙咀有另一間Outback分店「自己人搶自己人」生意吧
一向都對Outback的出品信心十足,今次到訪尖東分店
食物質素保持水準

配菜有厚切薯條、菜絲沙律,薯條算唔錯,沙律就略感稍酸

十一安士安格斯牛扒
Outback出品的安格斯牛扒,質素固然有所保證,不用多談
兩款配菜雞味飯、焗薯仔也同樣唔錯

有所不及的地方,不是其侍應態度、禮貌問題

埋單計數,兩個人食才只是$280,算好抵食啦

2009-12-06
2009-12-13 14 浏览
今餐係慶祝朋友仔生日, 人少少所以都唔係叫咗好多嘢食芝士薯條 – 可能我哋太肚餓, 所以一嚟就好快食晒, 呢味從來都冇令我哋失望過蟹腳拼西冷 – 好味道, 今次叫七成就無變到九成, 所以多返 d 肉汁同唔鞋漢堡包 – 見佢幾隻漢堡嘅價錢唔係相差太多, 所以叫咗個有晒全部材料嘅, 好味道, 食完好滿足, 亦都係第一次食咁貴嘅漢堡包芝士餅 – 好重芝士味, 有朱古力汁同士多啤梨汁跟埋, 其實唔點都好味
今餐係慶祝朋友仔生日, 人少少所以都唔係叫咗好多嘢食

蟹腳拼西冷
漢堡包