來到尖東,原本想吃Wooloomooloo Steak之前在Element店看見有Tea Set供應,而且價錢不太貴怎料尖東店沒有Tea Set供應,只有Brunch Buffet但又不想吃Buffet吃太多,最後便選擇到Outback吃個late lunch3點前還有Lunch Set供應,主菜有魚,牛扒,意粉及沙律可選擇男朋友點了西冷扒,五成熟,都只是$108而且還跟上餐包,沙律及飲品點餐後,先送上磨菇湯及沙律磨菇湯真的咸得過份,我試了一口已經再喝不下了沙律菜新鮮,正常質素,不過份量不多,兩三口便吃完黑糖麵包亦隨之而送上,麵包微暖,很香的黑糖味入口微甜,是來Outback必吃的食物但當知道是某間公司所生產的,分數突然大減不久,主菜送上,牛扒份量也不少,肉質鮮嫩還跟上些炒飯及雜菜而我放棄了吃Lunch Set,選擇了我最愛的甜品叫了一客Chocolate Thunder,$49,很抵吃甜品送上時真的嚇了一跳,份量真的很大剛焗起的熱朱古力餅上加上Dryers雲尼拿雪糕及Cream然後再淋上朱古力醬,單看外表已經十分吸引朱古力餅內帶有些果仁,口感吃下更豐富朱古力味濃,而且不會太甜,加上雪
來到尖東,原本想吃Wooloomooloo Steak
男朋友點了西冷扒,五成熟,都只是$108
而且還跟上餐包,沙律及飲品

點餐後,先送上磨菇湯及沙律
磨菇湯真的咸得過份,我試了一口已經再喝不下了
沙律菜新鮮,正常質素,不過份量不多,兩三口便吃完
黑糖麵包亦隨之而送上,麵包微暖,很香的黑糖味
入口微甜,是來Outback必吃的食物
但當知道是某間公司所生產的,分數突然大減
不久,主菜送上,牛扒份量也不少,肉質鮮嫩
還跟上些炒飯及雜菜
而我放棄了吃Lunch Set,選擇了我最愛的甜品
叫了一客Chocolate Thunder,$49,很抵吃
甜品送上時真的嚇了一跳,份量真的很大
剛焗起的熱朱古力餅上加上Dryers雲尼拿雪糕及Cream
然後再淋上朱古力醬,單看外表已經十分吸引
朱古力餅內帶有些果仁,口感吃下更豐富
朱古力味濃,而且不會太甜,加上雪糕吃,更好味
自己一個吃這個甜品的確有點難度,男朋友都有出手相助吃了幾口
不過,最後都被我清掉,真厲害!
這個甜品好味又抵吃,Outback 會員卡更有九折
閒時跟朋友來吃個甜品,坐坐談天也不錯
  • Chocolate Thunder
2011-04-10 15 浏览
家人提議去食 我之前去食過一次之後一直回味不已 當然叫好平日晚上7時去到 不是太多人前叫了最出名的芝士薯條之後點了angus burger$98家人再點了 蝦寬條麵我怕不夠 再點了肋骨雞膇併盤$78之後真得後悔了因為份量真太大份!先用一客不用錢的黑糖包不夠熱所以一般之後angus burger相當有水準仲有加$28的caeser salad雖小小一碟 都味道好清新肋骨雞膇併盤,原來係有芝士薯條好知不單叫芝士薯條啦 食唔晒好浪費服務方面 原來我們的waiter態度好好但之後實在太多人 漸漸都用不了很好語氣無法 太忙碌
家人提議去食 我之前去食過一次
之後一直回味不已 當然叫好
平日晚上7時去到 不是太多人

前叫了最出名的芝士薯條
之後點了angus burger$98
家人再點了 蝦寬條麵
我怕不夠 再點了肋骨雞膇併盤$78
之後真得後悔了
因為份量真太大份!

先用一客不用錢的黑糖包
不夠熱所以一般

之後angus burger相當有水準

肋骨雞膇併盤,原來係有芝士薯條
好知不單叫芝士薯條啦 食唔晒好浪費

服務方面 原來我們的waiter態度好好
但之後實在太多人 漸漸都用不了很好語氣
無法 太忙碌
黑糖麵包稍稍失色 其他好食!
2011-04-03 17 浏览
關門11點,但我們卻是在10點才光顧,原因是hh時已經9點,喝完一杯決定去這兒吃飯,步行而至時已經將近10點,還好店員態度依然可親。點了芝士薯條,一份BBQ汁烤雞配凱撒沙律+1杯以香檳和芒果調配的特飲,店員很快便送來沙律,我其實是很怕巴馬臣的羊騷味,但這兒的巴馬臣卻一點都不鬆,而且吃起來煙煙unun的,十分好吃,一改我對巴馬臣的不好印象。然後黑糖麵包便來了,配以肥死人的全脂忌廉,吃起來一開始只是有咬口的感覺,然後慢慢吃到黑糖的香甜味,配以全脂忌廉也十分好吃,之後輪到芝士薯條上場,這碟肥死人的原兇,每我完全棄械投降,我一人吃完半碟!足足讓我飽了整晚,配以微酸的沙律醬,吃起來一回都不膩口,吃完一碟醬,向店員再要一碟,完全是自殺式行為!反而烤雞我覺得只是一般,配菜亦只是味水白灼,令我失望,我以為起碼也會是略炒過的。而調味飲品,會點單純是因為香檳是我愛的,但喝起來,十個難飲!最後剩下整整半杯!
關門11點,但我們卻是在10點才光顧,
原因是hh時已經9點,喝完一杯決定去這兒吃飯,
步行而至時已經將近10點,還好店員態度依然可親。

店員很快便送來沙律,我其實是很怕巴馬臣的羊騷味,
但這兒的巴馬臣卻一點都不鬆,而且吃起來煙煙unun的,
十分好吃,一改我對巴馬臣的不好印象。
然後黑糖麵包便來了,配以肥死人的全脂忌廉,
吃起來一開始只是有咬口的感覺,
然後慢慢吃到黑糖的香甜味,配以全脂忌廉也十分好吃,
之後輪到芝士薯條上場,這碟肥死人的原兇,
每我完全棄械投降,我一人吃完半碟!
足足讓我飽了整晚,配以微酸的沙律醬,
吃起來一回都不膩口,吃完一碟醬,向店員再要一碟,
完全是自殺式行為!
反而烤雞我覺得只是一般,配菜亦只是味水白灼,
令我失望,我以為起碼也會是略炒過的。

而調味飲品,會點單純是因為香檳是我愛的,
但喝起來,十個難飲!
最後剩下整整半杯!
2011-04-02
  • Aussis cheese fries
2011-03-29 9 浏览
一直對食扒類都有少許研究,外國扒類餐廳好少食,我通常食開都係港人最喜歡去開幾間食Outback,我同朋友之前已經好想食,但未有衝動去,今次另一位朋友安排下,終於有機會試去到店門口,等了20分鐘...因為朋友沒有訂座,已經很快黑糖麵包,一啖食落去甜甜地有黑糖味道,朋友還誤會黑糖麵包是要點的,其實已經附送一碟沙律,唯一綠色菜...只貪麵包乾都是一個開胃前菜爆谷蝦是朋友推介,大家一食都認同好脆,真係好味點埋沙律醬越食壞唔停口shrimp and Mushroom Pasta鮮蝦蘑菇寬條麵,配上白汁,令人喜歡食尤其一隻隻蝦,鮮甜味道紐約牛扒,7成熟...雖然食時候肉質很紅,但朋友食完讚好黑椒味牛柳粒配上蘑菇,而且黑椒碎,易入口,朋友很喜歡蘑菇芝士煙肉薯氣,Yummy與幾位朋友一齊食呢個芝士薯條一齊讚好味因為薯條加了芝士同煙肉粒,更加香味,而且又脆.令人停不到口今次Outback餐飯,真係好味,唯一沒有點埋甜品食,只好下次

去到店門口,等了20分鐘...因為朋友沒有訂座,已經很快
黑糖麵包,一啖食落去甜甜地
有黑糖味道,朋友還誤會黑糖麵包是要點的,其實已經附送
一碟沙律,唯一綠色菜...只貪麵包乾
都是一個開胃前菜
爆谷蝦
是朋友推介,大家一食都認同好脆,真係好味
點埋沙律醬越食壞唔停口
shrimp and Mushroom Pasta
鮮蝦蘑菇寬條麵,配上白汁,令人喜歡食
尤其一隻隻蝦,鮮甜味道
紐約牛扒,7成熟...雖然食時候肉質很紅,但朋友食完讚好
黑椒味牛柳粒
配上蘑菇,而且黑椒碎,易入口,朋友很喜歡蘑菇
芝士煙肉薯氣,Yummy
與幾位朋友一齊食呢個芝士薯條一齊讚好味
因為薯條加了芝士同煙肉粒,更加香味,而且又脆.令人停不到口

2011-02-24
2011-03-21 20 浏览
十四個月的日子,選了在這間餐廳慶祝其實對這品牌和Ruby, Fat Angelos那些的感覺都差不多偶然好想吃肉時就會想到這種餐廳訂了位七點鍾,準時到達不用等位坐下來肚子好餓望著餐牌甚麼都想點 : P黑糖麵包其實吃這裡我永遠最期待就是這麵包軟軟的暖暖的甜甜的,淡淡的黑糖香味你常怕我這個麵包癡會未開餐就吃飽了芝士煙肉薯條叫這個是指定動作連平常不太喜歡芝士的我都吃得很開心新鮮炸好熱燙燙的薯條配上芝士和煙肉是絕配!怕熱氣的都忍不住不停往嘴裡送Angus Rib Eye Steak是夜很想吃肉,來這裡定能滿足我七成熟,中間還會泛紅的有濃郁的肉汁配上mushroom sause,好味但有點過鹹已經吃得太飽了Caesar Salad跟餐的Salad,向來不太喜歡吃salad所以沒有甚麼感覺反而念念不忘applegreen的牛油果沙律!本來還叫了個pasta幸好它沒有來!已經飽到走不動哈哈哈
十四個月的日子,選了在這間餐廳慶祝
偶然好想吃肉時就會想到這種餐廳

訂了位七點鍾,準時到達不用等位
坐下來肚子好餓望著餐牌甚麼都想點 : P

黑糖麵包
其實吃這裡我永遠最期待就是這麵包
軟軟的暖暖的甜甜的,淡淡的黑糖香味
你常怕我這個麵包癡會未開餐就吃飽了

芝士煙肉薯條
叫這個是指定動作
連平常不太喜歡芝士的我都吃得很開心
新鮮炸好熱燙燙的薯條配上芝士和煙肉
是絕配!怕熱氣的都忍不住不停往嘴裡送

Angus Rib Eye Steak
是夜很想吃肉,來這裡定能滿足我
七成熟,中間還會泛紅的有濃郁的肉汁
配上mushroom sause,好味但有點過鹹
已經吃得太飽了

Caesar Salad
跟餐的Salad,向來不太喜歡吃salad
所以沒有甚麼感覺
反而念念不忘applegreen的牛油果沙律!

本來還叫了個pasta
幸好它沒有來!已經飽到走不動哈哈哈
2011-03-18
纪念日
2011-03-07 117 浏览
昨天和母親大人一起到尖東的Outback吃晚飯,因為母親大人從來沒有到過這樣的外國扒房吃過飯,所以就決定帶她去嘗試一下另類風味。其實一直都想帶她來,只不過由於她不吃牛肉,所以遲遲未能成事。而今次因為上Outback官網,有Coupon(只要惠顧$400,即減$88),覺得很超值,因此不能放過機會。我們大約下午6時左右到達,店員說因為7點半後太多人預訂了,所以我們必須7點半前結帳離開,沒辦法啦,誰叫是星期六晚上?難得來到,沒理由就這樣離去。問了店員,Coupon可以用,於是可以安心地安排入座。這次是我第三次來Outback吃飯,第一次是在黃埔分店,第二次是在尖沙咀重慶附近那間分店。我比較喜歡今次的尖東分店,因為感覺上,以及環境各方面都很舒服。我們坐在近窗的卡位,侍應很快已經給我們送上兩杯暖水,很好。打開餐牌,要幫母親大人點菜真的很頭痛,因為她不吃牛,要選海鮮?豬?雞?還是羊好呢?最後決定吃羊架吧~但...侍應說羊沒有貨...不是吧?沒辦法...只好點燒三文扒伴味飯和牛油炒菜,而我就點了芝士薯條、肉眼牛扒伴焗薯和牛油炒菜。點了菜之後,沒多久侍應就拿了麵包過來,是免費的,不用加錢,吃完應該可

點了菜之後,沒多久侍應就拿了麵包過來,是免費的,不用加錢,吃完應該可以refill的,不過我們點得太多菜,所以吃完後沒有再多要了。麵包咬下去是暖暖的兼軟軟的,伴著旁邊的白色醬吃下去很美味。
洋蔥忌廉湯
我點的肉眼牛扒餐有湯或者沙拉附送,不過我要了我的至愛忌廉湯,喝了一口,滿滿都是洋蔥味,彷彿十個洋蔥放送水裡煲成一碗湯似的,很濃郁的味道,又不會太咸,我很喜歡。
芝士薯條
期待已久的超級至愛---芝士薯條($72),點餐的時候忘了叫侍應別炸得太過火,幸好薯條送來炸得剛剛好,是粗薯條啊~芝士是可以拉出來的那種,配上煙肉,完美的配搭。
燒三文扒
母親大人的燒三文扒餐($178)來了,是7成熟的三文扒,吃下去魚肉不會太粗,而且肉汁依然保持著,不錯。配上加了味的飯,非常吸引,絕對不單調,可謂營養豐富。
肉眼牛扒
我的肉眼牛扒餐($198)來了~3成熟的12安士肉眼牛扒,份量十足,看上去已經夠吸引,加上焗薯,超級精美。吃完牛扒,肚子幾乎都擠得滿滿的,看到碟上面那個大焗薯,想吃又不想吃之間,結果忍不住吃了一口,哇哇!!!好好吃啊!!!就是因為這樣,便一下子完全吃掉了,只剩下一塊薯皮。
哇~~別以為3成熟會很肥膩和很難咬,比想像中更軟綿綿,雖說不上是入口即溶,但非常之有口感,起初我打算點普通的西冷牛扒($158),不過既然來到,豪一次,點好一些的牛扒來慰勞自己,的確吃美味的牛扒是一種享受。
很想再吃啊~
結帳時,總計($198+$178+$72-$88)X10%= $ 396 ,價錢算是合理。而我們叫了侍應將未吃完的芝士薯條用盒包起來拿走,他用了很大的紙袋幫我們載著,這已經令我們驚訝。回到家,打開一看,芝士薯條好像外賣般,放得相當精美,而且薯條用了錫紙墊底,旁邊還有薯條醬,非常細心呢~那我們就可以輕鬆地放進烤爐再翻熱吃。

下次有機會要再去幫襯Outback!最重要是母親大人開心。
2011-03-05
洋蔥忌廉湯
芝士薯條
燒三文扒
肉眼牛扒
2011-02-26 16 浏览
一班朋友聚舊訂咗哩間,好彩訂咗位如果唔係就等餐死,我哋點咗炸洋葱花好味又香口芝士薯條食到停唔到口香辣雞搥夠惹味燒蝦沙律D蝦燒得好香安格斯牛扒5成熟有肉汁又夠口感鮮蝦磨茹寬條麵就好一般黑糖麵包好鬼正服務態度勁好,好有禮貌
一班朋友聚舊訂咗哩間,好彩訂咗位如果唔係就等餐死,我哋點咗
炸洋葱花好味又香口
芝士薯條食到停唔到口
香辣雞搥夠惹味
燒蝦沙律D蝦燒得好香
安格斯牛扒5成熟有肉汁又夠口感
鮮蝦磨茹寬條麵就好一般
黑糖麵包好鬼正
服務態度勁好,好有禮貌
2011-01-23 24 浏览
我是第一次到這間Outback 食晚餐的, 尖沙咀d侍應真係好好服務, 會主動詢問客人的需要, 例如會主動去幫客人refill 可樂, 埋單&找錢都好快咁幫客人..抵讚!!芝士煙肉薯條>> 真係超級好味...不過唔知係咪得兩個人食既關係..好似食極都食唔晒咁=/\=黑糖麵包>>ok 啦..西冷扒>> 叫左7成熟..肉汁適中..不過都係好大塊..好彩我是和男朋友share 咋== (都有成11oz架)
這個一定要推介...好好味..不過好似食極都食唔晒-.-
這個什麼洋蔥湯呢..味道好似牛扒那些肉汁, 好濃..我和我男朋友都唔鍾意飲=/\=
之前上網睇..個個都話黑糖麵包好好味..但我本人就覺得一般...同普通麵包無乜分別!!

黑糖麵包>>ok 啦..

2011-01-22
纪念日
這個一定要推介...好好味..不過好似食極都食唔晒-.-
2011-01-21 11 浏览
黑糖面包 (熱熱地甜甜地幾正, 添左兩三條)跟餐沙律茄膏青口 (聞落臭臭的, 食落無咁覺, 青口超細粒奀奀的, 不叫為妙)芝士薯條 (正! 好難唔好食)食剩的肉眼扒配焗薯雜菜 食剩的意粉
黑糖面包 (熱熱地甜甜地幾正, 添左兩三條)
跟餐沙律
芝士薯條 (正! 好難唔好食)
食剩的肉眼扒配焗薯雜菜
食剩的意粉
2009-10-14
2011-01-18 26 浏览
一路都想食,但冇乜機會,,但身邊朋友都唔太好肉,所以生日呢日我話事,揀左去食OUTBACK不過呢次係同女朋友去一入去格局都不錯,感覺幾舒服果日唔洗等,唔錯睇左陣MENU揀左兩個主食一個係牛扒,一個係芝士雞扒去相~~~上菜,嘩,好大份,感覺好會好飽先試雞扒,芝士同佢味道好夾薯條就略嫌多左D油同埋個沙律我唔太ARM食(怪怪的)之後到牛扒好厚身,不過唔算太生,中意熟GE朋友可以試下但我反而想講下配菜,薯仔同埋個飯薯仔水準之上但係飯就唔似香港,佢係細粒D幼D...可以話有另一種風味,亦可以話你會食唔慣係呢度食野唔洗叫咁多,因為少D人實食唔哂最後,WAITER服務真係唔話得,送你蛋糕同埋幫你影生日相係餐廳渡過左一個開心GE晚上下次會再去,不過食一次真伙好HEAVY,(包括佢,RUBY,FAT ANGELO)呢D幾個月食一次好啦...唔係實變肥仔同埋會盲目
一路都想食,但冇乜機會,,但身邊朋友都唔太好肉,
所以生日呢日我話事,揀左去食OUTBACK
不過呢次係同女朋友去

一入去格局都不錯,感覺幾舒服
果日唔洗等,唔錯

睇左陣MENU揀左兩個主食

一個係牛扒,一個係芝士雞扒

去相~~~
上菜,嘩,好大份,感覺好會好飽
先試雞扒,芝士同佢味道好夾
薯條就略嫌多左D油
同埋個沙律我唔太ARM食(怪怪的)

之後到牛扒
好厚身,不過唔算太生,中意熟GE朋友可以試下
但我反而想講下配菜,薯仔同埋個飯
薯仔水準之上
但係飯就唔似香港,佢係細粒D幼D...
可以話有另一種風味,亦可以話你會食唔慣

係呢度食野唔洗叫咁多,因為少D人實食唔哂

最後,WAITER服務真係唔話得,送你蛋糕同埋幫你影生日相
係餐廳渡過左一個開心GE晚上

呢D幾個月食一次好啦...唔係實變肥仔同埋會盲目
2011-01-14
生日
  • 芝士煙雞扒
  • 牛扒
2011-01-09 18 浏览
一心想去据扒,諗住OUTBACK唔會差得去邊啦訂咗枱所以唔洗等,可以直入叫咗個細沙律,香煎日式吞拿魚及燒肉醬味豬肋骨及烤雞拼盤黑糖麵包 - 送的~軟軟的內心,好香的黑糖,淡淡的藍芝士醬真係好好味細凱撒沙律 - 沒有選擇其實有兩款簡但waiter沒有問,都算啦但沙律好咸,因為咁飲水好快,但叫咗好多次加水都無人理香煎日式吞拿魚 - 有兩個汁跟一個係日式介未及另一個食唔出咩醬,普通啦燒肉醬味豬肋骨及烤雞拼盤 - Waiter問要半隻雞定雞胸要咗半隻雞,但上咗雞胸咁問嚟做乜?為咗唔晒嘢所以照食.嘩啲雞胸同豬肋骨鞋到,乾到比肉乾重要乾最後賣單及要求牙韱,賣單就快,牙韱叫咗三次都係無人理,無下次!
一心想去据扒,諗住OUTBACK唔會差得去邊啦

訂咗枱所以唔洗等,可以直入

叫咗個細沙律,香煎日式吞拿魚及燒肉醬味豬肋骨及烤雞拼盤

但沙律好咸,因為咁飲水好快,但叫咗好多次加水都無人理

最後賣單及要求牙韱,賣單就快,牙韱叫咗三次都係無人理
,無下次!
2011-01-08
2011-01-06 10 浏览
平安夜早兩~三個星期叫男朋友打電話黎BOOK位先...BOOK左7點半佢話9點鐘要交台...冇問題..個半鐘咩都食完啦~~果日早放工冇野做諗住早D到...睇下可唔可以早D安排我地入去坐點知到左勁多人已經等緊.....有WALK-IN既..有BOOK左位既....登記完之後就係門口等....都等左成4個幾字先入到去...(好在早到)期間有拎過小食同埋野飲出黎比等緊既客人..我覺得幾唔錯入座之後就睇下MENU有咩食啦..我地叫左...1) 肉眼扒拼豬肋骨 - 豬肋骨好入味,肉眼扒都OK,個焗薯好好味2) 炸尤魚圏 - 好普通...麻麻地...個醬唔吸引3) 鮮蝦蘑菇寬面 - 好大碟,味道唔錯飲品叫左凍0茶(可以REFILL) + MANGO SMOOTHIE (正常味)另外送既黑糖包真係好好味~仲有其他野想試...但係3樣野已經食到好飽咁走呢一餐都幾滿意,起碼又唔駛迫你食套餐而冇野揀

佢話9點鐘要交台...冇問題..個半鐘咩都食完啦~~

期間有拎過小食同埋野飲出黎比等緊既客人..我覺得幾唔錯

入座之後就睇下MENU有咩食啦..我地叫左...

2) 炸尤魚圏 - 好普通...麻麻地...個醬唔吸引

3) 鮮蝦蘑菇寬面 - 好大碟,味道唔錯

另外送既黑糖包真係好好味~

仲有其他野想試...但係3樣野已經食到好飽咁走

呢一餐都幾滿意,起碼又唔駛迫你食套餐而冇野揀
2010-12-24
平安夜
2010-12-11 13 浏览
今晚約咗一班同事預祝 x'mas的來臨, 懷著興奮的心情來到這間餐廳食飯我地被安排坐卡位,這正合我們的心意,我們叫了:燒蝦凱撒沙拉 - 份量適中,沙拉上有一排燒蝦,十分惹味,生菜新鮮爽脆,還有鬆脆的面包粒,味道不錯愛麗斯燒雞胸 - 雞胸厚身肉質嫩滑,伴以熱哄哄的薯條,好味鮮蝦蘑菇寬條面 - 成個面都好creamy,覺得不錯,但蝦略為遜色拼盤 - 有我最喜歡的芝士煙肉薯條 - 芝士佈滿熱哄哄的薯條,好味程度比十分,好快被食清光 炸雞 - 外脆內軟,還保留了雞汁,正 烤豬肋骨 - 烤醬惹味,但略嫌酸了少許,豬肋骨的肉同骨比例剛好,十分美味我們每人叫了一杯飲品,cheersssss今餐意料之外的好味!

我地被安排坐卡位,這正合我們的心意,我們叫了:

愛麗斯燒雞胸 - 雞胸厚身肉質嫩滑,伴以熱哄哄的薯條,好味

炸雞 - 外脆內軟,還保留了雞汁,正

我們每人叫了一杯飲品,cheersssss

今餐意料之外的好味!
2010-12-03
圣诞节
2010-12-10 10 浏览
一早BOOK定位,唔使等西冷牛扒:食得出係完全無落鬆肉粉,有肉汁炸尤魚圏:脆粉有D厚,味道麻麻雞鎚拼肉排+薯條:完全估唔到佢咁大份,$78抵食都爛
一早BOOK定位,唔使等
西冷牛扒:食得出係完全無落鬆肉粉,有肉汁
炸尤魚圏:脆粉有D厚,味道麻麻
雞鎚拼肉排+薯條:完全估唔到佢咁大份,$78抵食都爛
2010-12-08
2010-12-05 11 浏览
第一次食呢間, 都係諗住試啦, 估唔到 ok 喎. 等咗 around 20mins 入坐, waiter 問飲熱定涷水, 我想要杯熱茶但係原來係要收錢. 咁熱水算啦. 叫咗個 New York Strip & 安格斯 steak, 都係要 medium rare. 配菜要咗焗薯仔, 炒什菜, 蒜味薯蓉 & 焗甜蕃薯; 一個餐湯 (cream onion soup); 一個 salad (house salad) 配 藍芝士沙律醬; 另外佢有個黑糖麵包送...cream onion soup: 好好飲呀, 好 creamy, 佢應該加咗啲 cheese, 好味道呀, 但係估佢都加咗一定份量嘅味精, 因為好口渴!house salad: 都係有啲菜呀, 烘麵包呀... 咁啦. 呢個冇乜特別. 但係個藍芝士醬就好好味. 我好鍾意個 sauce.黑糖麵包: 又係好好食呀. 好香黑糖味. 應該係自家製, 都幾軟熟. 炒什菜: 麻麻哋啦, 一啲味都冇, 又話係炒, 似烚熟又啲.焗薯仔, 薯蓉 & 焗甜蕃薯: ok 啦. 個甜蕃薯好好味呀, 食到停唔到口.到主菜啦. 個 steak 同個 stri

cream onion soup: 好好飲呀

黑糖麵包: 又係好好食呀.
好香黑糖味. 應該係自家製, 都幾軟熟.
炒什菜:
麻麻哋啦, 一啲味都冇, 又話係炒, 似烚熟又啲.

到主菜啦. 個 steak 同個 strip: order medium rare, 個 steak 就係, 但係個 strip 就過咗火啲. 搞到塊 strip 啲肉有啲實. 另外件 steak 好多筋. 又切唔到, 咬都咬唔開.

總括而言, 呢一餐我都覺得幾 ok, 會有下一次嘅. Next time 我想試佢個炸洋蔥. 好似好好味咁咖.

2010-12-04
  • 焗甜蕃薯