2006-05-15 11 浏览
之前都黎過食lunch環境同食物都不錯lunch時段$40位有自助salad bar有湯有餐茶仲要係尖咀的確好抵環境不錯地方闊落唔迫中午時間都冇乜人兩個人住四人梳化叫了兩客三文魚意粉一個白汁天使麵一個係蒜蓉橄欖油是日餐湯青豆湯幾濃味道適中自助salad bar有生菜麵包粒小蕃茄薯仔栗米提子乾千鳥汁與橄欖油最好味係麵包粒夠晒脆卜卜意粉都幾好食落有橄欖油但唔太肥膩三文魚一小撮加茄子配菜都好食檸茶就麻麻應該切爛左檸核所以苦呢個係大部分餐廳檸茶的毛病PS 個廁所好特別好artisticcafe來講環境氣氛都一流
之前都黎過食lunch環境同食物都不錯
呢個係大部分餐廳檸茶的毛病

PS 個廁所好特別好artistic
cafe來講環境氣氛都一流
2006-04-26 0 浏览
之前聽朋友話呢度D嘢食幾得,咪嚟試吓囉.星期六嚟講,唔算太多人,可以舒舒服服咁食飯.一行6人,叫左個四人餐再散叫一D,嘢食大致如下:香草包: 夠新鮮熱辣,同埋香港唔多地方有呢種意式食品,算係特別.Carbonara意粉:呢個我個人嚟講最Like,意粉有口感,唔會軟稔稔,個汁又香,正! 不過有D(流), Share 食會好D.肉醬焗薯皮: 又係推介之一, D薯皮同之前M記出過嗰隻係一樣嘅.不過淋咗芝士及肉醬上去焗,冇咁齋囉.Pizza叫咗咩天多利雞,比較(野)味,而且勁大個, 6個女仔食都得.仲有幾款小食, 不過冇乜特別,唔多講La.叫多咗個新出嘅咩吞拿魚伏特加濶條面,見好似幾得意,咪試吓Law. 本身唔太Like茄汁嘅我,都覺得唔差.友人就話好好.飲品我哋全部轉左特飲,我嘅熱焦糖Coffee 就好好味,友人多數叫左花茶,選擇不多,但10蚊一大壺仲想點呀?!?侍應好有禮貌,我哋本來坐中間大枱,當有Sofa時佢哋主動幫我哋掉,好細心.(仲有新出咗Cocktails,買一送一,過冇討到,下次先La)以每人唔洗100嘅價錢,真係好抵食,好過去Spaghetti House 啦!一定再來!
一行6人,叫左個四人餐再散叫一D,嘢食大致如下:

仲有幾款小食, 不過冇乜特別,唔多講La.

2006-04-23 1 浏览
朋友介紹,話係佢個朋友開既,叫我地去支持下!朋友叫到未上去幫襯下啦...今日上到去,星期五都咁多空位?無乜特別野食所以只係叫咗個炸薯角、同埋幾杯野飲,個炸薯角來到都唔係薯角來的,好似個薯仔切到薯條咁,點d粉就去炸,好唔掂。d咖啡好水又淡,一向飲開咖啡既我就覺得唔掂啦!好後悔上咗去,咁都可以開餐廳,我估係有錢仔大把錢浪費,個朋友真係唔話得......我同我朋友投訢,佢居然話佢朋友係酒店出身,應該有番d水準...........哈!酒店既學徒出身咋?
2006-03-30 3 浏览
因為見大家對呢度既評價都唔差, 所以同家姐黎試下~ 上到去真系好似裝修緊甘, 所以個裝修我就真系唔系甘欣賞~ 地方都幾大, 坐得ok喇, 我地無坐sofa, 但d木凳超重, 好難移動... 我家姐食素, 叫左:1)芝士香草意粉(大)溶左d芝士黎煮.... 仲有松子仁~ 有芝士味, 但因為洛得唔夠多, 所以唔夠濃亦唔夠香... 而且無咩味, 幾漏下…意粉偏硬, 所以都幾唔得下...2) 芝士波菜番茄pizza (細)個批唔夠鬆化, 所以焗左出黎唔夠香,個邊又吾夠脆。D料都ok,不過芝士味又系吾夠濃,應該mix多種芝士落去,甘應該會香D。個份量都幾多,如果吾系好大食既話,夠3-4個人食~3)香蕉豆沙酥有6件, 呢個ok啦,無咩特別。4) cold vanilla coffeeVanilla味好假,我家姐飲左唔夠一半就放棄。5) cold rose chocolate呢個都ok,朱古力味都ok濃,吾會D冰溶曬就無曬味,好過杯咖啡。服務都ok, 不過等D野黎都好耐下,個小食都等左成15-20分鐘……唯一好處就系D野食好夠熱。吾跟餐既話用dbs同東亞信用卡都有折~ 我唔記得用,不過家姐話下次都吾

1)芝士香草意粉(大)
2) 芝士波菜番茄pizza (細)
3)香蕉豆沙酥
有6件, 呢個ok啦,無咩特別。
4) cold vanilla coffee
Vanilla味好假,我家姐飲左唔夠一半就放棄。
5) cold rose chocolate

吾跟餐既話用dbs同東亞信用卡都有折~ 我唔記得用,不過家姐話下次都吾會再黎,所以吾爭在啦~
2006-03-26 0 浏览
一大班人到此gathering, 叫左個八人餐:1. 香草包- 似foccacia, 無食到, but others' comment on it is just okay.2. 加$5要左個菇菇龍蝦湯- not good, 唔夠濃, 又無海鮮味.3. 小食選了雞翼&炸餃子, 兩樣都無食, 雞翼細隻左D, 餃子有人說皮厚兼"un"4. 炸物platter, including fish fingers, oysters and scallops, 唔難食但又唔好食law5. 焗薯仔- 夠熱唔太油6. 忌廉汁焗西蘭花- 太漏7. OWL什錦pizza and Indian Tandoori chicken pizza, quite crispy base, but the toppings are so common and quite similar in the two pizzas, Pizza Express is much much better!8. smoke salmon angel hair and bacon linguine with egg yolk sauce,
一大班人到此gathering, 叫左個八人餐:
5. 焗薯仔- 夠熱唔太油
6. 忌廉汁焗西蘭花- 太漏
8. smoke salmon angel hair and bacon linguine with egg yolk sauce, 自己整都好食過佢.
9. Dessert - brownie and vanilla ice cream, ok lar.

埋單九百幾, 好中肯咁講, D嘢食唔太好, 連Pizza Hut and Spaghetti House 都好食過佢, 不過見成班青年人都有心運作和有禮, 希望他們能改善下D食物啦!
2006-03-23 1 浏览
如果你屬於年輕打扮潮人,或心智停留在25歲以下,而且食煙(包括二手煙),呢間餐廳就至啱你。因為呢度氣氛比較Heir,大部分客都係咁上近嘅青少年,如果著哂西裝高跟鞋入去,可能會令人唔多聚財。我覺得,如果淨飲野吹水,會比食飯坐得舒服。不過,佢嘅意粉確係好食,薄餅可惜試唔到(焗爐壞咗)。至於其他少食前菜...可以話係合格,但比較"行貨"囉。我叫咗一碟焗薯皮,居然畀咗一碟淋上芝士碎肉的炸薯條我,真令人措手不及。-_-"差點唔記得,呢度服務好好,令人加返佢分。

我覺得,如果淨飲野吹水,會比食飯坐得舒服。

不過,佢嘅意粉確係好食,薄餅可惜試唔到(焗爐壞咗)。

至於其他少食前菜...可以話係合格,但比較"行貨"囉。

差點唔記得,呢度服務好好,令人加返佢分。

2006-03-16 2 浏览
要特別多謝小頭推介呢間餐廳俾我!同行4 大1 小(3 歲),要考慮既都係環境舒適多D,入到去.. 見到好闊落,已經感得滿意。食物方面,真係唔錯。叫左個4 人餐(香草蒜蓉飽/ 雞翼/ 雞肉串/ OWL 什錦PIZZA / 三文魚天使麵/ BROWNIE 併雪糕/ 4 杯特飲(STRAWBERRY CHOCOLATE HAZENUT CHOCOLATE / BAILEY IRISH CREAM COFFE / CARAMEL COFFEE)香草飽幾好食,本人鍾意食左面頭的香蒜,而底下的就點油醋,覺得唔錯!雞翼一般,無咩特別。雞肉串比想像中好,本以為係"鞋身的"但原來係軟的。OWL 什錦PIZZA,出色,批係薄脆,同埋食到芝士味,唔似出面的,望到芝士但味道淡淡。三文魚天使麵,本是叫墨魚麵的,但侍廳話無提供,所以列入考慮的是天使麵同寬條麵,但如果係跟汁應該係天使麵較適合,而焗就寬條麵較好。所以最後揀左天使麵,味道唔錯,清清地但麵質有口感。BROWNIE 併士多啤梨雪糕,呢個麻麻地,雪糕溶得快,味道一般(但跟餐的甜品都接受到),而BROWNIE 唔錯,但我覺得太甜,友人就話OK。4 杯飲品,我揀
要特別多謝小頭推介呢間餐廳俾我!

雞翼一般,無咩特別。
雞肉串比想像中好,本以為係"鞋身的"但原來係軟的。
4 杯飲品,我揀左BAILEY IRISH CREAM,味道較淡,飲到BAILEY 但COFFEE 味較淡,比想像中差。
HAZENUT CHOCOLATE,呢杯OK。
STRAWBERRY CHOCOLATE,一般。
焦糖果杯我無試,所以唔知,但友人都係話一般。

服務方面,無咩特別,還可以。亦有聽大家既建議,個WASHROOM 真係精彩。

呢間餐廳情侶又O岩,聚舊又O岩,第日有多個CHOICE 啦.. 唔該各位(特別係小頭)

是次花了$388 (4 人餐) + $40 (改特飲4 杯) = $428
如果唔叫餐,用DBS 咭簽賬有9 折優惠。

食物份量O岩O岩好,唔太多唔太少,之後行陣幫助消化,路經澳洲牛奶公司,友人胃食仲叫左個奶油多4 個人分(因為太飽了,但路經唔食好似對唔住自己),不過我都打算聽日早D 起身去食早餐。(如醒到既話) ^^
2006-03-13 13 浏览
OWL新創了甜品,叫Tiramisu Puffet,(Puffet不知怎寫,讀音大約是這樣。)是熱燙燙的Espresso加上Tiramisu的美妙合拼。這個Tiramisu和一般不同,不只是蛋糕這麼簡單,是1個冰凍的cream、ice-cream和蛋糕的合體,加上Espresso實在是好味得很,記得要試啊!還有一直有的麵飽布丁和Brownie Sundae都是好吃的甜品,他們不單是Pizza好吃的,甜品也是必吃啊!
2006-03-11 7 浏览
係網上見到有不錯的食評, 結果今晚來試試.此餐廳的招牌好低調, 黑底白字, 仲係五樓, 唔認真望真係會走漏眼. 另外, 上到五樓, 步出lift門, 真係有d顎然, o甘似裝修中!!仲以為出錯lifto潻.一行四人, 坐近窗邊, 可以望到街景, 氣氛唔錯!我o地叫了:1. 四人套餐(約$388)2. 肉醬茄子3. 香蕉豆沙酥4. 四個drink改特飲(每杯+$10)整體o黎講食物質數都幾好, 但是味道比較淡, 唔同一般意大利的餐廳濃郁. 個四人套都有幾多o野食, 大部份有得二選一, 我o地揀了:- 香草包(有八小片);有好香的香草味, 但好淡口- 薯皮;正!! 我覺得好好味- 西袖雞中翼(四件, 每人一件)- 煎餃子( 四只, 每人一只)- pizza (薄o既, 共12件);薄得o黎又幾好味喎, 但衰在淡口.- 白汁xx意粉; 實在唔記得係嘜o野意粉啦, 因為都無?.- 4杯drink ( 只包咖啡或茶, 特飲+$10)- 雪糕甜品埋單共銀$554哩道的環境及氣氛好好, 一邊傾一邊食, 由7:30坐到10:30, 都食得好開心, 如果同埋你另一半係道談下心, 是一個不錯的選擇.順帶一

1. 四人套餐(約$388)
2. 肉醬茄子
3. 香蕉豆沙酥
4. 四個drink改特飲(每杯+$10)

- 香草包(有八小片);有好香的香草味, 但好淡口
- 薯皮;正!! 我覺得好好味
- 西袖雞中翼(四件, 每人一件)
- 煎餃子( 四只, 每人一只)
- 4杯drink ( 只包咖啡或茶, 特飲+$10)
- 雪糕甜品

埋單共銀$554

順帶一提, 哩道d servise 好好.但上菜的速度都幾慢,一定要有時間才來.

2006-03-02 1 浏览
十二人0既聚會, 本來諗住去Califonia Pizza Kitchen, 點知佢要我地七點鐘入座, 九點要交返俾佢, 梗係無可能啦﹗所以唯有0係同區搵返食pizza0既地方, 因呢度評語唔差, 所以最後揀左呢度。因為我地人多, 坐正中間大, 都ok舒服。叫左個六人餐($598), 個餐包香草包, pizza(L)一個, 意粉兩個, 小食三款, 芝士肉醬焗薯皮, 芝士焗西蘭花, chocolate brownie, 同六杯餐飲。其實都好豐富, 但我地十二人又點夠呢?所以再加左煙三文魚酸忌廉pizza(s) ($68), 芝士肉醬焗茄子($48), 煙肉蕃茄意粉, 另外兩個意粉同凱撒沙律, 非常多野食。食物整體非常唔錯, 唔太油, 有好濃香草味, 大家都食得非常開心。而我最欣賞0既幾款食物係, OWL什錦PIZZA(跟餐), 香蕉豆沙酥(跟餐小食之一), 芝士肉醬焗茄子, 非常好味﹗而比較差的就係凱撒沙律, 可以不試。題外話:原來佢有個VIP房, 本來好0岩我地, 但咁0岩當日Janice衛蘭0係裡面拍野, 所以只好坐大廳。我地仲叫左Janice同我地影相添, 好開心﹗

2006-02-02 4 浏览
因為男朋友生日,見在這個網的食評不差,所以到此一遊食dinner。今晚我地食左一個set dinner for two,有一個小食、一個香草飽、一個pasta一個pizza、加兩個朱古力特飲。小食 - 柚子雞翼個味道都幾特別,好香柚子,肉質好淋、不過唔算好好好好食到想再食香草飽之前的網友說過香草飽是凍的,但我今晚食的這一個是熱烘烘的,不過同其他網友評價一樣,都是似蒜茸飽多於香草飽pasta叫左一個蛋黃汁煙肉pasta,好香蒜味同煙肉,不過咸左少少,同之前果個淡口的香草飽一齊食會中和少少pizza是一個OWL特式pizza,幾熱同幾脆,配料因為多汁,所以食落唔會口乾,可以一試朱古力特飲我地叫左一個Strawberry Chocolate and D一個ark Chocolate,都是一般正常味道兩個人食飯dinner230都唔算貴,而且環境幾舒服,是可以推介朋友來試的。

小食 - 柚子雞翼

香草飽

pasta

pizza

朱古力特飲

2006-01-11 1 浏览
小弟生日, 女友揀了這間餐廳吃晚餐一入門口如下面所說, 黑麻麻好似執左咁, 但向左望是另一個天地, 燈光不算太暗, 起碼都睇到MENU, 有多張6人桌(SOFA), 我地訂左位坐角位, 有落地玻璃, 可以向下望到金馬倫道, 星期一顧客不多, 靜靜地很好食物方面, 有兩個二人餐揀, 價錢未計加一都係二百蚊內我們揀的餐有PIZZA, 三文魚扁意粉, 餐包, 兩條雞串另外加多個芝士焗西蘭花, 同兩件芝士蛋糕食物不俗, 個西蘭花值得一試, 整得幾"臨"意粉黎左後唔係即時食, 以為會凍左, 但番一番D熱氣原來困晒向入面PIZZA係薄批黎, 好脆口餐飲方面叫左兩杯啡, 但好似叫DRINK MENU上其它茶啡飲品, 每杯要加十蚊的同埋個洗手間, 臨走記得去看看, 他們畫了好多圖案的, 幾得意, 男女廁仲黑白色對調的服務都好好, 來餸時好有禮貌, 還不時行近看有冇其它需要, 不過就好似太密, 好似成日想收晒D碟趕我地走咁.埋單好似$360左右, 會再光顧
小弟生日, 女友揀了這間餐廳吃晚餐

食物方面, 有兩個二人餐揀, 價錢未計加一都係二百蚊內
我們揀的餐有PIZZA, 三文魚扁意粉, 餐包, 兩條雞串
另外加多個芝士焗西蘭花, 同兩件芝士蛋糕

食物不俗, 個西蘭花值得一試, 整得幾"臨"
意粉黎左後唔係即時食, 以為會凍左, 但番一番D熱氣原
來困晒向入面
PIZZA係薄批黎, 好脆口

埋單好似$360左右, 會再光顧
2006-01-08 5 浏览
於聖誕期間去, main course的煙三文魚有d腥, 但鴨胸的皮就好食.環境挺好, 但不斷播同一套片---nightmare before christmas.但侍應的反應較慢, 招手很久也看不到我們

侍應的反應較慢, 招手很久也看不到我們
2006-01-03 0 浏览
去過三次, 都係朋友介紹... 頭一次同尾一次幾好食, 第二次去食物較淡... 好似話當日唔同左廚師... anyway...最鍾意炸薯皮同owl薄餅, 前者好脆好熱辣辣, 後者有特色... 唔錯唔錯~~~值得一試~~~~~
值得一試~~~~~
2006-01-03 0 浏览
個次上去食tea, 我真係好唔明點解週六又唔係假期都要$35最低消費, 所以焗住要叫個tea set, 個杯mocha真係好唔掂, 又唔夠咖啡味, 又超甜, 叫左個薯皮又無料到, 同埋焗完之後又唔係即刻上枱, 搞到都涷左先食, 好唔掂, service個男仔落2客tea set都可以落錯野, 總之我就唔會再去啦