2006-10-18
吃速食三文治,永遠只得兩間選擇,一間Pret A Manger,一間Oliver,後者可話係食足十多年.比前者更優勝的,便是Made to order.晨早流流書癮起,醒起有書要買,收工直飛又一城.葉壹堂尚未開,要在場內吃早餐,誓死不折服老麥之下,都係得超級三文治.要個拾蛋,火腿,車打芝士,煙肉,生菜,番茄三文治,加杯凍檸茶.細size盛惠$24.三文治Made to order,一定新鮮唔會凍冰冰.用料亦很有份量.車打芝士加火腿,一咸一淡的組合.永遠合拍.回想年前每一次在英國坐火車,維珍火車小賣部的三文治,凍到硬如石頭.依然照吃不誤,最多有小報Page 3女郎相伴,來填補冰冷三文治落肚的無助感.區區一個特價火車票乘客感受,Richard Branson話之你死.當然,超級三文治最得我心的,並唔係什麼牛油果三文治,而係一個簡簡單單的焗薯.自從Wendy,s走後.焗薯真係差不多只此一家.她們的芝士西蘭花焗薯,永遠是我all time favourite.定時定後,會去任何一間分店簽香油.