2021-03-22
早排見到呢間荃灣西站附近既法國菜西餐廳就入左去試。平時門口都會見到排曬長龍,趕時間既恐怕要諗諗先。餐牌入面既野食唔算好貴,而且餐廳裝修、格局唔錯,仲有少少露天位望住出面海濱景,影相打卡正。同朋友都叫左唔少野食,主食叫左卡邦尼意粉、蜜糖啤酒燒春雞配脆炸薯條同法式火腿蛋薄餅。3樣之中最好食係燒春雞,佢隻雞燒完一啲都唔鞋口,配蜜糖汁好香甜,食落有淡淡既啤酒香味,好唔錯。值得一提係佢啲薯條係蕃薯薯條,食落一啲都唔膩同濟。卡邦尼意粉creamy夠香,份量適中。法式薄餅老實講麻麻地,未食過諗住試下,食落覺得佢個軟薄餅皮底同啲餡唔太夾,同佢有陣少少既早苦焦味唔太啱我口味。至於甜品方面叫左expresso 口味既焦糖燉蛋同香蕉朱古力味crepe。個crepe 賣相好靚,香蕉配朱古力雪糕食真係好夾。焦糖燉蛋入面轉左expresso口味效果好好,咖啡香好濃之餘味道唔會好甜,值得一試。