2018-08-01
灣仔開完會,已經過了午飯時間, 唯一好處就是繁忙時間已過,周圍容易搵位。經過這間法式餐廳,人唔多,清清靜靜,可以 relax 下,和同事2人都不作考慮,即入。有餐廳 logo 裝飾原來 early bird 有優惠 15%,各位記得啦 menu 好有法國風情lunch set 已包餐湯粟米甜湯煮法似中式,有西芹蛋花,可算是中法色彩都有蔬菜沙律新鮮蔬菜, 入口清甜,餐前醒胃 人流少,老闆見是生客,推介這 Smoked Salmon Galette, 話都是佢自己 favour可麗餅類似班戟,但較為薄身,混和了蕎麥粉煎,另有菠菜和雞蛋,我們切開4份, 把三文魚放在中間捲起來食, 好似土耳其的雞卷食法, Chef's Platter類似什錦拼盤, 有煙三文魚、 烘焙麵包、 prama ham 、芝士片等, 小型法國國旗插在 香腸上, 擺設整齊, 蕃茄厚肉juicy, 不會太甜 ,保留了蕃茄應有的微酸,good taste, Parma ham 夾芝士片食, 微鹹加上芝士獨有 騷味, 味道非常配合白酒煮青口薯條配沙律醬, 朋友摯愛, 青口加了洋蔥和 芫茜,味道更甜 但餐飲要另加錢,舖租貴,不
有餐廳 logo 裝飾
原來 early bird 有優惠 15%,各位記得啦
menu 好有法國風情
lunch set 已包餐湯
粟米甜湯煮法似中式,有西芹蛋花,可算是中法色彩都有
蔬菜沙律
新鮮蔬菜, 入口清甜,餐前醒胃
可麗餅類似班戟,但較為薄身,混和了蕎麥粉
Chef's Platter
白酒煮青口
薯條配沙律醬, 朋友摯愛, 青口加了洋蔥和 芫茜,味道更甜
但餐飲要另加錢,舖租貴,不可以全包, 搵食艱難,諒解!
每人都係 around 250, 可以食到法國餐,算平了。