2024-06-06
今晩去咗Popcorn商場食法國餐😍佢哋嘅2人dinner set ($528)性價比幾高,有四道菜。先係濃郁嘅餐湯Zucchini & basil soup 配上又熱又香脆嘅法包。頭盤嘅香煎帶子一啲都唔馬虎,帶子鮑甜彈牙,仲配上椰菜花蓉及西班火腿。主菜嗌咗法國油封鴨腿同埋安格斯肉眼牛扒(+$35)。估唔到鴨腿份量咁多,個鴨皮燒得好脆身,而肉質都可以保持同嫩身,再配上酒香砵酒醬汁同黑松露薯蓉,非常惹味。安格斯肉眼牛扒嫩滑,咬落去一啲韌感都無,另外仲有炸薯條,炸得金黃香脆好好味!甜品就係火焰橙酒可麗餅,店員會係你面前起火,做到火焰效果,好有氣氛!我覺得佢個橙味都幾重,未必啱每位嘅口味。仲嗌咗兩杯鮮榨果汁,真係好新鮮!Halo juice ($48)Gold Coast juice ($48)
主菜嗌咗法國油封鴨腿同埋安格斯肉眼牛扒(+$35)。
仲嗌咗兩杯鮮榨果汁,真係好新鮮!
Halo juice ($48)
Gold Coast juice ($48)