2023-11-14 54 浏览
nuttea 手搖飲品專門店的青提堅果奶蓋茶與伯爵朱古力堅果奶蓋茶我最近到nuttea手搖飲品專門店嚐試了他們的青提堅果奶蓋茶和伯爵朱古力堅果奶蓋茶,這兩款飲品都很美味。首先,讓我來分享一下青提堅果奶蓋茶。這款飲品以青提為基礎,茶香濃郁。茶帶著清新的青提味道,喝起來非常清爽怡人。而上面的堅果奶蓋更是亮點之一。堅果奶蓋質地綿密,入口即化,奶香濃郁,帶著微微的堅果風味,與青提茶完美融合。每一口都讓我感受到茶與奶蓋的絕妙平衡,令人愛不釋手。伯爵朱古力堅果奶蓋茶這款飲品選用了伯爵茶和濃郁的朱古力,結合了兩種經典的味道。伯爵茶的香氣濃郁,入口帶著淡淡的花果香,喝起來非常順口。而奶蓋上的朱古力更是令人驚艷。濃郁的朱古力與奶蓋的柔滑完美結合,帶來了濃郁的朱古力風味,讓人陶醉其中。這款飲品給人一種濃厚的口感和香甜的回味,絕對是朱古力愛好者的不二之選。nuttea的青提堅果奶蓋茶和伯爵朱古力堅果奶蓋茶絕對是手搖飲品愛好者不容錯過的好選擇。無論是清新的青提茶還是濃郁的伯爵茶,都能與堅果奶蓋完美融合,給人帶來無比的享受。推薦大家前往nuttea嚐試這兩款美味飲品,相信你也會愛上它們的獨特風味。

2023-11-13
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2023-11-13 40 浏览
nuttea既堅果奶蓋係用左五種堅果製成感覺比市面上既芝士奶蓋冇咁Heavy ヾ(@^▽^@)ノ 最中意佢既伯爵朱古力堅果奶蓋茶聽講係每日限定100杯,茶底用伯爵茶,上層係朱古力奶蓋。奶蓋部份有濃郁伯爵茶味,加埋d可可粉,口感creamy順滑,有少少似蛋糕上面既朱古力cream。 雖然望落好似有d邪惡,但其實飲落都唔太膩,而且有淡淡堅果香,飲得出真係真材實料! 比較中意食左部份cream之後再mix好杯野黎飲,感覺口感同味道都會別有一番風味不過價錢比較貴,間唔時先飲一杯
nuttea既堅果奶蓋係用左五種堅果製成
感覺比市面上既芝士奶蓋冇咁Heavy ヾ(@^▽^@)ノ

最中意佢既伯爵朱古力堅果奶蓋茶

不過價錢比較貴,間唔時先飲一杯
2023-11-11 48 浏览
去到葵廣。見到我最鐘意嘅茶飲店之一,隨咗好飲之餘多選擇又健康,我飲得多奶茶,都想飲d 特別d 好多人都要伯爵朱古力, 真係好好飲! 另外佢嘅牛油果,都一樣唔錯,下次會再想試其他!
除咗坐定定食飯放假掃街都係一個好選擇香港掃街葵廣應該係第一了平、選擇多、熱鬧旺中雖然都唔錯但小食店都唔夠葵廣集中食吓又行吓 行吓又食吓再去隔離葵青劇院睇舞台劇行程夠哂豐富食嘢時點都要杯飲品喺手我地就揀咗Nuttea貪佢夠大杯而且menu選擇好似又多咗更重要係如果想飲啲牛奶以外嘅選擇佢都有例如焙茶堅果奶茶!堅果奶熱量低啲鈣嘅含量都唔錯 而且環保啲又好味加埋焙茶烘焙過嘅香氣非常夾蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶就有濃厚嘅芝士奶蓋楓糖嘅甜配上奶蓋少少嘅咸味增添咗清爽感就可以出去食多啲小食啦!
除咗坐定定食飯
我地就揀咗Nuttea
貪佢夠大杯
而且menu選擇好似又多咗
更重要係如果想飲啲牛奶以外嘅選擇佢都有
例如焙茶堅果奶茶!

堅果奶熱量低啲鈣嘅含量都唔錯 而且環保啲又好味
加埋焙茶烘焙過嘅香氣非常夾
蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶就有濃厚嘅芝士奶蓋

楓糖嘅甜配上奶蓋少少嘅咸味
增添咗清爽感
就可以出去食多啲小食啦!
2023-11-02 48 浏览
今日收工同friend嚟葵廣行街加掃街,好耐都冇飲Nuttea,所以經過見到都嚟叫luuu~我哋嗌咗兩本嘢飲,第一杯係蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶,叫咗少冰微甜🫶🏻好鐘意啲脆脆,飲第一啖嘅時候一定要飲奶蓋加脆脆!!!!仲可以拎支匙羹𢳂嚟食。之後就係個蘋果茶,甜度適中又唔會好澀。好啱想飲fresh啲嘅嘢飲嘅時候揀。另一杯係滿杯葡萄,都係微糖,但係冰就固定咗。飲落去好似沙冰咁,好清爽。仲要真係有提子果肉,仲好多添。

2023-10-27 72 浏览
平時都成日飲開NUTTEA因為勁鍾意食佢個堅果奶蓋之前仲睇過有人將佢做代餐,非常健康比起平時嘅肥仔水飲完都唔會內疚第一次去葵芳分店,都幾多打卡位平時最鍾意飲繽紛火龍果奶蓋茶今次都叫咗不過今次多咗蘆薈有cross over 冰固定,但揀左無糖,再健康啲正哇超多果肉奶蓋好creamy好香好鍾意用佢個匙羹筆嚟食朋友就叫咗牛油果堅果奶真材實料,見到落左勁多牛油果飲完都真係飽飽地呀會個杯都好靚推介大家想飲珍珠奶茶嘅時候不如轉呢杯好飲啲又健康啲
平時都成日飲開NUTTEA

因為勁鍾意食佢個堅果奶蓋

之前仲睇過有人將佢做代餐,非常健康
比起平時嘅肥仔水
飲完都唔會內疚

第一次去葵芳分店,都幾多打卡位

平時最鍾意飲繽紛火龍果奶蓋茶

今次都叫咗
不過今次多咗蘆薈

有cross over

冰固定,但揀左無糖,再健康啲

正哇超多果肉
奶蓋好creamy好香

好鍾意用佢個匙羹筆嚟食

朋友就叫咗牛油果堅果奶

真材實料,見到落左勁多牛油果

飲完都真係飽飽地呀會

個杯都好靚

推介大家
想飲珍珠奶茶嘅時候不如轉呢杯

好飲啲又健康啲
  • 牛油果堅果奶
  • 繽紛火龍果奶蓋茶
2023-10-26 37 浏览
NUTTEA 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖健康手搖茶素食人士之選好喜歡佢地用堅果🌰 萃取過濾水乳化取代奶精/牛奶👀 飲落無平時奶蓋咁油膩適合素食者、乳糖不耐症同健身人士~粉紅莓好堅果奶 $47飲落好香紅莓味~酸酸甜甜好開胃配上堅果奶~飲落一D唔油膩香蕉朱古力堅果奶 $45 超好味🤩朱古力係超級香濃配埋香蕉果蓉~口感10分豐富#hkfoodie #hkfood #foodiehk #hkkol #hkfoodlover #hkfoodblogger #vegan #hkfoodblog #香港美食 #旺角美食#旺角 #mongkok #旺角中心 #食得有營 #nuttea #堅果奶蓋 #milktea #健康 #純素#nuttea堅果奶茶 #奶茶 #奶蓋#搖飲料c
NUTTEA
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖

健康手搖茶素食人士之選
好喜歡佢地用堅果🌰 萃取過濾水

乳化
取代奶精/牛奶👀 飲落無平時奶蓋咁油膩
適合素食者、乳糖不耐症同健身人士~

粉紅莓好堅果奶 $47

飲落好香紅莓味~酸酸甜甜好開胃
配上堅果奶~飲落一D唔油膩

香蕉朱古力堅果奶 $45

超好味🤩朱古力係超級香濃

配埋香蕉果蓉~口感10分豐富

#旺角 #mongkok #旺角中心 #食得有營
2023-10-26 39 浏览
和朋友去葵廣掃街,飲品是必須的。我要了青提堅果奶蓋茶,而朋友要了伯爵朱古力堅果奶蓋茶。青提堅果奶蓋茶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️第一口茶讓我驚喜萬分!青提茶帶來清新的香氣,還加入青提碎粒,非常清新。而奶蓋帶來奶香和柔滑口感。而每一口茶中的堅果奶蓋、果粒和果仁碎,則增添了額外的嚼勁和豐富的口感。整體而言,這款青提堅果奶蓋茶口感豐富,清新的果茶配合香滑的奶蓋互相平衡。伯爵朱古力堅果奶蓋茶⭐️⭐️⭐️⭐️每天只賣100杯,伯爵茶和香濃的朱古力口味,再加上堅果奶蓋。濃郁的茶香與甘甜的朱古力味道完美融合。朱古力和伯爵茶一向非常配搭,加上濃厚的奶蓋,就好像吃甜品一般。總括而言,Nuttea的青提堅果奶蓋茶和伯爵朱古力堅果奶蓋茶都是令人驚喜的茶飲選擇。無論是想要清新的青提風味,還是濃郁的朱古力感受,這兩杯茶都能滿足不同要求。下次可以再嘗試不同的口味。

青提堅果奶蓋茶
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

伯爵朱古力堅果奶蓋茶
⭐️⭐️⭐️⭐️

-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽-NUTTEA嘅奶蓋以5種堅果經過冷壓萃取,將堅果乳化成為純堅果奶,再搭配茶底同新鮮嘅水果,去製造創造一杯冇牛奶成份嘅堅果奶茶,啱曬素食者同有乳糖不耐症嘅人士!
🥢焙香堅果奶蓋烏龍茶 $39 🆙呢杯人氣之選以烏龍茶做底,面頭鋪咗厚厚嘅一層焙茶堅果奶蓋同果仁碎。本身以為奶蓋質地會喺平時飲開稀稀地個種,點知原來喺咁厚咁綿密,仲要用埋羹去𢳂嚟食。 奶蓋口感好軟滑,加埋果仁碎增添咗少少咸味亦都更有咬口😋。🥢四季春水果茶 $36 🆗除咗堅果奶茶出名之外,Nuttea嘅水果茶都喺一氣之選。呢款四季春水果茶以台灣高山四季春為基底,搭配當季嘅新鮮水果,一啖就享受到微微嘅果甜同茶香,健康得嚟又解渴🤩。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺 NUTTEA (葵涌廣場) (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖#bakdiu台式 #bakdiu葵芳 #bakdiu葵青區

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🧋🧋🧋🧋🧋🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 NUTTEA (葵涌廣場) (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖
2023-10-17 38 浏览
成日都好想飲肥仔水,但又好驚飲得太多搞到自己好唔健康,所以今日去葵廣決定飲Nuttea🤤 Nuttea啲野飲都係行健康啲嘅路線,咁飲落去都冇咁有罪惡感啦🤣舖頭頂頂都有menu,都真係好多款下,諗飲咩都諗咗一陣牆上面都貼咗啲推薦飲品,如果唔知飲咩,跟舖頭推薦嘅應該都係對選擇困難症嘅人一個好好嘅幫助😂 我朋友就決定飲牛油果堅果奶,我就飲烏龍堅果奶茶~等嘢飲嗰陣仲可以望到其實nuttea一杯嘢飲係點樣嚟,由採摘堅果到沖好一杯嘢飲,都有介紹,舖頭仲用咗啲樽裝起堅果令成件事更加透明, feel到好健康。 牛油果堅果奶 微糖平時食牛油果要自己切開,拎開舊核,再拎匙羹慢慢刮返啲肉出嚟,但今次飲呢杯牛油果堅果奶就慳返好多功夫~ 牛油果好新鮮,飲落去啖啖清新嘅味,質感好細膩濃郁,飲落似係已經熟透嘅牛油果,所以味道淡得嚟清新,好似飲緊yogurt,健康嘅味道~烏龍堅果奶茶 微糖 少冰而呢杯烏龍堅果奶茶,我鍾意嘅又係飲落去唔係好甜,堅果打碎咗之後,每啜一啖都有堅果碎同烏龍茶底嘅奶茶一齊入口,個口感好豐富,但如果想飲水果嘅鮮味,牛油果堅果奶我會更加推薦~

舖頭頂頂都有menu,都真係好多款下,諗飲咩都諗咗一陣

牛油果堅果奶 微糖

烏龍堅果奶茶 微糖 少冰

2023-10-16 40 浏览
在新蒲崗飲過後,成日都想飲。 不過唔係成日去。 後來在網上外賣平台見到荃灣有,不過疫情後荃灣沒有了。 原來葵芳有,成日另我心思思的堅果奶。 次次都試堅果奶蓋,不同味道,特別喜歡試限定。 上次終於試四季春水果茶,一樣會encore 的飲品。

2023-10-16
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2023-10-15 49 浏览
NUTTEA (葵涌廣場)📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖好耐冇去葵涌廣場啦~難得今日同朋友去行街食嘢掃街,掃街掃到口渴想搵嘢飲,一search之下竟然發現有好出名堅果奶蓋嘅NUTTEA😍😍唔洗諗即刻要去買🫶🫶🫶青提堅果奶蓋茶 $45店員好細心提醒我地要用粒飲管,因為個底有青提子果肉,飲落有青提子味,而且真係啖啖都會有提子肉,好正😍😍NUTTEA奶蓋真係世一🫶🫶好好食,呢杯奶蓋上面加左d堅果粒粒係度,食落有層次👍👍👍繽紛火龍果堅果奶蓋茶 $40呢杯就係用左紅肉嘅火龍果黎整,飲落就清清地,有微微火龍果味道,影相顏色好Sharp好靚🤩加埋奶蓋都好夾,奶蓋上面重會有D紅火龍果添👍呢兩杯奶蓋茶嘅茶底都係叫左無糖,清清地嘅茶味配上好rich好creamy嘅奶蓋,呢個配搭💯!!!NUTTEA嘅奶蓋 已經係我心目中必飲🫶
NUTTEA (葵涌廣場)
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖
青提堅果奶蓋茶 $45
繽紛火龍果堅果奶蓋茶 $40
2023-10-12 54 浏览
去過幾間NUTTEA,葵廣這間的水準保持得很不錯。伯爵朱古力堅果奶蓋茶$48朋友揀左伯爵朱古力堅果奶蓋茶,這款據說係得獎奶蓋茶,仲要係每日限買100杯,所以這天買到都覺得幾Lucky,朋友都話點可以錯過呀!奶蓋茶面層鋪滿了可可粉,而堅果奶蓋看起來既Creamy又滑,亦比其他奶蓋健康,加上伯爵茶味清香濃郁,滿滿的一大杯朋友都成杯飲曬,有滿滿嘅滿足感及飽肚感!芒芒堅果奶$45而我就揀左芒芒堅果奶,同樣是店里的推薦產品,屬於夏日限定。最大意想不到的是里面居然真的有超多芒果果肉,原本仲以為只是會有芒果汁的味道呢!奶的味道真係很香醇滑嫩,加上芒果的味道不會甜到膩或者淡到沒味,甜道剛好,令人不會厭,最點睛的會吸一口,芒果肉粒就會順著飲管上去,對於喜歡芒果的我來說——超滿足!
去過幾間NUTTEA,葵廣這間的水準保持得很不錯。

伯爵朱古力堅果奶蓋茶$48
,朋友都話點可以錯過呀!

芒芒堅果奶$45
而我就揀左芒芒堅果奶,同樣是店里的推薦產品,屬於夏日限定
2023-09-30
2023-10-11 44 浏览
好耐冇去葵廣,入到嚟見到呢間之前喺TIME SQUARE見到,已經好想試佢嘅金牌飲品茶飲店,當然唔錯過,捉埋老公一人一杯,慰勞吓呢排辛苦工作嘅自己。伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($48): 伯爵茶味夠濃,就算撈勻奶蓋仍然飲到濃濃嘅伯爵茶味。一向好鍾意奶蓋嘅我,對呢個堅果奶蓋非常滿意!飲落去又甜(堅果味)又咸(芝士),時而飲到榛子味,時而飲到朱古力味,時而飲到芝士味,大啖飲下去,又有伯爵茶味,多重口味,幸福滿滿。牛油果堅果奶 ($47):老公之選,試飲咗一啖後,忍唔住搶多幾啖飲。呢杯飲品好重牛油果味(也難怪,睇住店員切半個牛油果落去整,落足料。),之前試過另一間茶飲店嘅牛油果飲品,完全飲唔到牛油果味,我仲以為係正常,呢杯俾到好大驚喜我!從此,我可以對牛油果飲品有所要求了。總評:一定要試

總評:一定要試
2023-10-11
10 分钟 (外卖自取)
$47.5 (下午茶)
2023-10-05 47 浏览
久違的堅果飲料專門店,難得約左朋友來葵芳shopping 行街街,連食飯時間都想慳返嘅話,來叫一杯就係最好嘅決定啦XD以家有嘅夏季限定,款款都好吸引呀,有選擇困難症嘅我,好難揀呀除咗夏季限定,佢仲有好多不同嘅款式選擇,不得了,樣樣都想試。。。點算。。。最後決定咗叫,蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋,同,青提堅果奶蓋茶,都係夏季限定,10分期待唔係講笑,真係超超超好飲呀,清清嘅蘋果味,仲可以食到一啲蘋果乾嘅物體,個堅果奶蓋真係係我食過最滑最好味嘅,咸香味超重,我鍾意❤️ 配清清甜甜蘋果茶一流。朋友杯青提都話好正,有粒粒青提碎係入面,好有口感,下次來一定要再試吓其他
久違的堅果飲料專門店,
難得約左朋友來葵芳shopping 行街街,
連食飯時間都想慳返嘅話,
來叫一杯就係最好嘅決定啦XD

以家有嘅夏季限定,款款都好吸引呀,
有選擇困難症嘅我,好難揀呀

最後決定咗叫,蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋,
同,青提堅果奶蓋茶,都係夏季限定,
10分期待
2023-09-16
10 分钟 (外卖自取)
$42.5 (下午茶)
  • 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶