2021-08-05 25 浏览
葵廣真係掃街天堂~ 每次去都好有驚喜😜今次見到想試好耐既堅果奶蓋茶🥰🥰之前每間分店都好多人今日可以係平日加埋大家未收工所以人流都唔太多~ 太好啦 唔洗排隊就可以試到😗.Order左🍓粉紅苺好堅果奶蓋 $45🤤.堅果奶感覺健康D haha 食咁多奶蓋都唔會有罪惡感~成個奶蓋都超濃超香 店員建議我地可以45度飲 就可以飲晒奶蓋加茶底😍😍奶蓋濃厚加埋🍓士多啤梨新果汁飲落去好Fresh~濃厚同清新嘅口感配搭 好match😍😍好適合夏天飲同解渴~🤤.見Menu飲品上面附送小鏟一個 似係用黎食奶蓋既但我拎到飲品既時間就唔見有🤭但又怕羞唔咁問不過都唔緊要既😖😖 唔會影響整體既味道😳
今日可以係平日加埋大家未收工
所以人流都唔太多~ 太好啦 唔洗排隊就可以試到😗
Order左🍓粉紅苺好堅果奶蓋 $45🤤
堅果奶感覺健康D haha 食咁多奶蓋都唔會有罪惡感~
奶蓋濃厚加埋🍓士多啤梨新果汁飲落去好Fresh~

見Menu飲品上面附送小鏟一個 似係用黎食奶蓋既
但我拎到飲品既時間就唔見有🤭但又怕羞唔咁問
不過都唔緊要既😖😖 唔會影響整體既味道😳
2021-08-04
2021-08-02 23 浏览
本身唔係特別鍾意食果仁,所以唔大興趣試,但有朋友大力推介,所以吸引我都想試下,試過一次就好想快啲再飲🙊我嗌咗杯芒果奶蓋菜(唔記得名),好似要成$40?不過飲落就覺得好值得🤤 杯嘢有好多新鮮芒果,係新鮮生果嘅味道!個芒果茶都已經好飲,但個奶蓋先係重點啊!我一試第一啖就忍唔到大叫好果仁好好味,然後係咁撩啲奶蓋嚟食🙈 個果仁味超香,咸咸地好好味!
2021-07-28 1023 浏览
好耐無行過葵涌廣場,難得今日出到來,先發覺葵涌廣場原來變咗好多,少左好多賣衣服嘅鋪頭,多左好多小食,飲品店,經過幾間門口都是充滿人群,現時是晚上7點,間間都好吸引,間間都想試,選擇困難症又出現 最後選擇左呢間飲品店,比佢嘅堅果賣點吸引了,感覺上好像比其他飲品健康一點。因為本身都鍾意吃堅果,佢地裝修門面又不錯,乾淨整潔。仲有老闆應該好鍾意AL 滿滿的堅果好多選擇,唔知點揀好最後同朋友選擇左呢兩款。。牛油果堅果奶飲每一口都充滿着牛油果如果你係鍾意食牛油果嘅,一定要試吓,加上堅果嘅香,奶嘅滑,估唔到係咁夾,口感有食糊仔嘅感覺,超滿足。同呢度最出名嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶超滿足滿滿堅果香,如果唔想食正餐,飲一杯都可以做代餐,因為飲完一杯,真的有點飽伯爵朱古力堅果奶蓋茶可自由配搭甜度、冰量。伯爵茶上面,鋪着一層厚厚綿滑濃郁既朱古力味奶蓋。茶身清香而帶有伯爵茶味。飲之前,可以食左上面既奶蓋先亦都可以攪勻佢同茶一齊飲。飲完一杯非常之飽肚。非常滿足。星期六日,購買仲可以幫狗狗,貓貓們,很有愛希望之後都會延續落去。
好耐無行過葵涌廣場,難得今日出到來,
先發覺葵涌廣場原來變咗好多,

因為本身都鍾意吃堅果,佢地裝修門面又不錯,乾淨整潔。
仲有老闆應該好鍾意AL

滿滿的堅果

好多選擇,唔知點揀好

最後同朋友選擇左呢兩款。。

牛油果堅果奶

飲每一口都充滿着牛油果

同呢度最出名嘅
超滿足
伯爵朱古力堅果奶蓋茶

可自由配搭甜度、冰量。
伯爵茶上面,鋪着一層厚厚綿滑濃郁既朱古力味奶蓋。
茶身清香而帶有伯爵茶味。
飲之前,可以食左上面既奶蓋先
亦都可以攪勻佢同茶一齊飲。
飲完一杯非常之飽肚。
非常滿足。
星期六日,購買仲可以幫狗狗,貓貓們,很有愛
希望之後都會延續落去。
2021-07-11
10 分钟 (外卖自取)
2021-07-28 31 浏览
NUTTEA (葵涌廣場) (葵芳)💡:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖🍺伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶 $47呢一間野嘅堅果奶茶 所以話真係要試一次一次一次 朱古力朱古力係咁多樣嘢飲當中都銷量不錯的飲品 特別對於朱古力控而言 朱古力 係好想 好濃 當中帶有少少淡淡嘅堅果味 真系好難可以做到呢個水準!🍺蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38呢間嘅手搖真係超級推薦,因為佢超級有特色,用堅果奶做奶蓋,呢杯蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶係佢嘅熱門產品,飲落有淡淡果仁味,蘋果脆脆有多個口感,同埋好fresh,令成件事冇咁膩🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽好味程度:4.5/5 抵食 : 3.5/5 環境 : 4/5 #香港食評#飲食推介#相機食先#食得是福#民以食為天#餐廳推介#飲食情報#食評#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#instagrams#restaurant#hk restaurant
NUTTEA (葵涌廣場) (葵芳)

💡:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖

🍺伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶 $47

🍺蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
好味程度:4.5/5
抵食 : 3.5/5
環境 : 4/5

2021-07-27 27 浏览
到葵芳行小店商場時發現新開了這間主打堅果奶的飲品店堅果奶真是對奶類敏感朋友來說是褔音素食者或者有乳糖不耐症的朋友都可以放心飲用今次便點了2杯飲品嚐伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47這杯分了2層的奶蓋茶,茶味濃郁由於奶蓋厚實,所以要用店家揾供的小鏟子食奶蓋朱古力味勁濃,奶蓋亦都很香滑配上堅果碎及少少鹹,十分美味飲用這杯奶蓋茶其實有3個方法供選擇可按個人喜好飲用,好玩又美味,十分推薦👍👍滿滿菠蘿 $39另一杯點了現在當季的水果整杯加了大量菠蘿打成果汁酸甜酸甜的味道真是十分醒神在悶熱的天氣下可以更有胃口🥰🥰🥰🥰😌📍 NUTTEA (葵涌廣場) (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖
到葵芳行小店商場時發現新開了
這間主打堅果奶的飲品店
堅果奶真是對奶類敏感朋友來說是褔音
素食者或者有乳糖不耐症的朋友
都可以放心飲用
今次便點了2杯飲品嚐
伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47
這杯分了2層的奶蓋茶,茶味濃郁
由於奶蓋厚實,所以要用店家揾供的小鏟子食奶蓋
朱古力味勁濃,奶蓋亦都很香滑
配上堅果碎及少少鹹,十分美味
飲用這杯奶蓋茶其實有3個方法供選擇
可按個人喜好飲用,好玩又美味,
十分推薦👍👍
滿滿菠蘿 $39
另一杯點了現在當季的水果
整杯加了大量菠蘿打成果汁
酸甜酸甜的味道真是十分醒神
在悶熱的天氣下可以更有胃口

🥰🥰🥰🥰😌

📍 NUTTEA (葵涌廣場) (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖
外卖自取
葵廣飲好西🤩dairy free堅果奶🧋⁡NUTTEA 已經開到周圍都係登陸埋葵廣🥰聽講佢地出名堅果奶蓋 主打dairy free同健康🤣 🐨至愛一於試試佢⁡四季春堅果奶蓋茶 $35 🔖 4.0/5分- 堅果奶蓋味道同牛奶冇咩分別 配上花生粒🥜 令口感同味覺更加豐富😬 食落諗起M記新地🤣- 奶蓋打到好厚身綿密 🥰仲貼心附送鏟仔俾你不 - 奶蓋對🐨黎講稍為甜左啲 好彩嗌左微糖既果茶 所以都ok 果茶其實都俾奶蓋搶哂味🤣 飲唔太到陣味- 下次會試無糖伯爵茶- 飲完好飽🤣 可以當tea ⁡📍 NUTTEA 旺角 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

葵廣飲好西🤩dairy free堅果奶🧋

四季春堅果奶蓋茶 $35 🔖 4.0/5分
- 奶蓋打到好厚身綿密 🥰仲貼心附送鏟仔俾你不
- 下次會試無糖伯爵茶
- 飲完好飽🤣 可以當tea

📍 NUTTEA 旺角 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
2021-07-22 24 浏览
某日無意中從OpenRice見到呢間店舖,心思思已經成日好想試!今日難得經開葵廣,終於有機會試下了.今次叫左每日限定的伯爵朱古力奶蓋茶,仲附上好可愛嘅剷仔匙羹比你首先緊係要試吓個奶蓋味道啦!超厚厚的奶蓋,目測有成吋半厚度,好香濃朱古力味,夾雜著少少咸味,亦有少少果仁香味,甜而不膩!伯爵茶茶底都好香濃,再溝埋奶蓋勁香滑!坊間奶蓋一溝埋就會溶哂係杯飲品度,但呢間可能奶蓋有返咁上下厚度,我只係溝左一半,另一半可以繼續大快朵頤價錢雖然偏貴,但真心值得,希望可以keep住水準先係重要❗️
今日難得經開葵廣,終於有機會試下了.
伯爵茶茶底都好香濃,再溝埋奶蓋勁香滑!

伯爵朱古力奶蓋茶
伯爵朱古力奶蓋茶
2021-07-19 30 浏览
相信呢間大家都一定知道,甚至已經飲過好多好多次😂我今次係第二次飲,仲要兩次我都係飲同一款嘢飲,就係佢地嘅王牌🤩我第一次飲都已經覺得非常唔錯,不過就唔記得影底😅今次就記得影底,同大家分享~➡️伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47呢杯都唔使我多講,就係佢地嘅王牌,而且係每日限定100杯🙈呢個奶蓋比較厚同實身,個朱古力奶蓋超香朱古力味🍫偏甜🙆🏼‍♀️個伯爵茶就咁飲我就覺得一般般,不過撈埋個奶蓋一齊飲就真係好唔錯👍🏻不過$47一杯就較貴,大家可以自己決定試唔試🙌🏻味道👅:7.5/10➡️宇治抹茶堅果奶蓋茶 $39個奶蓋都係比較厚同實身,幾香👅不過可能我哋就嗌咗微甜,杯抹茶就真係比較苦,呢杯就比較一般🙆🏼‍♀️唔太推介~

➡️伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47

味道👅:7.5/10

➡️宇治抹茶堅果奶蓋茶 $39
2021-07-10 38 浏览
NUTTEA 在香港很多分店,每次經過也看到很多人買,今次來了葵涌廣場分店試試。NUTTEA堅果奶茶以堅果萃取濃醇香的堅果奶,搭配台灣日月潭紅玉紅茶,創造出一杯最健康好喝濃郁的堅果奶茶,沒有牛奶沒有化工奶精,腰果完美的油脂,除了健康的補給更為堅果飲創造滑順的口感。它和普通手搖飲品店不同,標榜健康,素食者也適合,不用牛奶用堅果奶,堅果濃郁飽肚也可作代餐,減肥之選! 我和朋友點了芒果堅果奶和牛油果堅果奶,可以選甜度,我們都要微糖,冰度不可選,是預設的,兩杯也沒有冰塊,所以不是太凍,芒果堅果奶不是很濃郁芒果的味道,和普通生果汁很大分別,不只是芒果味也不是死甜味,反而是淡淡芒果味和堅果奶味,質感比較厚,所以吃一杯會飽肚,牛油果也是淡淡的和堅果奶混合,十分濃郁。如果想飲手搖又飲得健康,我會選擇NUTTEA。
2021-07-03 89 浏览
呢到嘅奶蓋係用咗5種堅果分別係腰果、核桃、杏仁、堅果、夏威夷果仁低溫萃取而成堅果本身含有omega 3同埋豐富嘅蛋白有效燃燒身體內嘅脂肪同時令你有飽足感減少肚餓感仲有養顏美容作用添🍫伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶 $47依個飲品拎過金獎㗎🥇個朱古力奶蓋係勁綿密,用咗100%純朱古力加5種堅果打成,足足有3cm咁厚,厚到要用隻匙羹仔剷泥食😆,茶底係清香嘅格雷伯爵茶,伯爵茶味好出,同奶蓋好夾,果然拎到金獎呀👍🏻☕️四季春堅果奶蓋茶 $35四季香一向都係我首選嘅茶底,鐘意佢夠香醇,飲落淡淡茶香味,再夾埋堅果奶蓋一齊飲,每啖都有堅果香味,好正!提外話🗣Nuttea堅持只做對的事定期都會參與一啲捐款活動依家7月份就會對貓貓狗狗表示心意大家可以多多支持☺️📍Nuttea(葵芳店)葵芳廣場1樓潮流廊1期B舖
呢到嘅奶蓋係用咗5種堅果
分別係腰果、核桃、杏仁、堅果、夏威夷果仁
低溫萃取而成

Nuttea堅持只做對的事
定期都會參與一啲捐款活動
依家7月份就會對貓貓狗狗表示心意
大家可以多多支持☺️

📍Nuttea(葵芳店)
葵芳廣場1樓潮流廊1期B舖
伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶
四季春堅果奶蓋茶
2021-07-01 46 浏览
期待已久!!nut製奶蓋真係好好好正!!雖然因佢有外賣做而要等大約15分鐘,但係我覺得係值得嘅💗繽紛火龍果奶蓋茶--火龍果茶ok嘅,係有足夠火龍果味,無糖都已經有足夠水果嘅甜味👍奶蓋就令人驚喜。第一眼以為冇味,但試真係好有杏仁味👍一啖食落去有種海鹽味奶蓋嘅味道,值得再買!!比芝士奶蓋更健康!更值得!
繽紛火龍果奶蓋茶(無糖)
繽紛火龍果奶蓋茶(無糖)
葵廣必飲nut tea🥤次次黎親葵廣都一定會掃街🤗可以一次過買晒想買既野食食🤣唔同既小食,同朋友share😇都唔會話好貴😊突然間發現葵廣開左一間nuttea🥤依間店主打杏仁奶😏同杏仁奶蓋‼️夏天太熱想飲啲fresh 啲野,所以無飲奶蓋.🍍滿杯菠蘿 $39一杯菠蘿汁緊值係消暑因物😍菠蘿汁清甜,無死甜果種既感覺‼️仲冇少少既菠蘿🍍肉係入面😊.🍇滿杯葡萄 $39依杯都有果肉係入面,有紅提子汁既感先🤗
葵廣必飲nut tea🥤
🍍滿杯菠蘿 $39
🍇滿杯葡萄 $39
依杯都有果肉係入面,有紅提子汁既感先🤗
2021-06-19 72 浏览
放工同朋友行葵涌廣場食咗啲小食之後大家都好想飲手搖飲品之前有聽朋友介紹話nuttea特別好飲見葵涌廣場都有分店就即刻去試吓飲品店有好多唔同選擇但係同朋友都比「蘋果脆脆焦糖堅果奶蓋茶」吸引!落單之後好快有得飲,一試難忘!個奶蓋超厚,比平時其他店厚一倍有多,將佢搞落飲品度都唔會溶到冇晒。奶蓋口感好好,加埋d nuts碎唔會太甜太濟。加上蘋果飲品好清新,飲完唔會太飽。真係好欣賞個奶蓋,點解可以咁厚,加埋上面有啲脆脆令到成件事好好飲
放工同朋友行葵涌廣場
食咗啲小食之後大家都好想飲手搖飲品
之前有聽朋友介紹話nuttea特別好飲
見葵涌廣場都有分店就即刻去試吓
個奶蓋超厚,比平時其他店厚一倍有多,
將佢搞落飲品度都唔會溶到冇晒。
奶蓋口感好好,加埋d nuts碎唔會太甜太濟。
加上蘋果飲品好清新,飲完唔會太飽。
  • 蘋果脆脆焦糖堅果奶蓋茶
2021-06-19 120 浏览
千呼萬喚的NUTTEA終於登陸葵涌廣場了,跟朋友於旁邊的三哥吃完米線,特意不叫飲品,要到旁邊買堅果奶。與一般的奶蓋茶飲不同,它們主打由腰果、核桃、榛果、杏仁與夏威夷果五種堅果製成的純堅果奶,經溫火烤焙後,再冷壓磨漿而成的植物奶,沒有動物油脂的腥味,醇厚堅果香更顯層次。純素素食者也不怕飲用。除了基本的飲管及紙巾外,還有小鏟子用來舀奶蓋,非常特別。建議的飲法也分為三種,舀口奶蓋再喝茶,或45度角雙享受,也可以攪拌均勻。店內亦緊貼時事,旁邊還有小量的蘋果日報免費取閱呢。粉紅莓好堅果奶蓋茶 - $45最上層的奶蓋較為特別,加入草莓成份及撒上粒粒杏仁。基底茶為茉莉綠茶,與草莓汁混合,層層分明,更顯清新婉約的芳香。整杯少女粉的外觀,充滿夢幻感。伯爵朱古力堅果奶蓋茶 - $47這款奶蓋特別的濃稠,充滿超濃厚香綿朱古力。基底茶為伯爵茶,有淡淡佛手柑芬芳味,感覺毫不油膩。

粉紅莓好堅果奶蓋茶
粉紅莓好堅果奶蓋茶

粉紅莓好堅果奶蓋茶 - $45

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 - $47
2021-06-19
午餐
2021-06-15 55 浏览
到葵芳行街,行到nuttea 門前,見到很多人等取飲品,好似很吸引的。我和友人都各自點了一杯飲品!menu的選擇也很多!花多眼亂呢!我點了「粉紅莓好堅果奶蓋茶」,上面的奶蓋超級厚,很滑口,很creamy, 淡淡是芝士和堅果清香!紅莓打成細蓉,啖啖士多啤梨肉,甜度適中,與堅果奶蓋飲起來是超夾的。友人點了「芒芒堅果奶蓋茶」,她說芒果味道香濃,甜度適中。奶蓋可用隨杯附送的小膠鏟進食,很有趣,也能好好品嚐清楚奶蓋與堅果的味道!感受到手搖杯的用心製作,下次一定要再來!

我和友人都各自點了一杯飲品!

menu的選擇也很多!花多眼亂呢!

友人點了「芒芒堅果奶蓋茶」,她說芒果味道香濃,甜度適中。

感受到手搖杯的用心製作,下次一定要再來!