2015-08-15 587 浏览
店雖然睇落好細,但晚上9點去的話又吾會好多人,通常都可以即刻入坐!!今晚吾想食太凍GE野,但又想食衣間,吾食雪仲有咩好食呢~~?睇睇個餐牌其實都好多選擇,我見左上角好似冇冰咁凍,就叫左黎試.好大個碟不過舊野就細細的,雪糕是一條條幼狀的,以前係糖水舖都食過.配料有香蕉,有朱古力醬,同埋有塊脆餅~係甜的,本人比起甜,鐘意酸甜多D.雖然佢甜得吾係太OVER,但就真係淨係得個甜字,有D悶囉.相比起食冰,D冰係有少少乳酸,清爽好多.所以我係鐘意佢地GE冰多D,下次都係食番冰好啦.兩個人食,食完會覺得冇野食過落肚,食完又未傾完,口乾,就叫多杯野飲.衣杯係鮮柞士多啤梨汁,真係好鮮.你會飲得出係冇加其他野(或者加GE份量好少,加左好似冇加咁鐘意咁純淨GE人可以試,我幾鐘意,好有清腸胃GE FEEL~不過朋友飲左兩啖就再冇飲過.我有興趣試埋其他口味!
魔鬼意大利?雪糕
配料有香蕉,有朱古力醬,同埋有塊脆餅~
係甜的,本人比起甜,鐘意酸甜多D.
雖然佢甜得吾係太OVER,但就真係淨係得個甜字,有D悶囉.
相比起食冰,D冰係有少少乳酸,清爽好多.
所以我係鐘意佢地GE冰多D,下次都係食番冰好啦.
韓式鮮柞草莓汁
衣杯係鮮柞士多啤梨汁,真係好鮮.
你會飲得出係冇加其他野(或者加GE份量好少,加左好似冇加咁
鐘意咁純淨GE人可以試,我幾鐘意,
好有清腸胃GE FEEL~
不過朋友飲左兩啖就再冇飲過.
我有興趣試埋其他口味!

2015-08-10
$50 (宵夜)
韓式鮮柞草莓汁
2015-08-14 816 浏览
韓風熱潮襲港,熱潮不但未減退,同時韓式食肆更是不斷擴業,而且各方面的韓式食品都會隨處可見,例如韓式燒烤、韓式炸雞、海鮮九層塔、部隊鍋等等.....近來有一間韓式的甜品都風靡不少年青人去品嚐,它就是位於銅鑼灣勿地臣街,其實是時代廣場後面,搭地鐵在銅鑼灣A出口,之後步行10分鐘可到,交通都好方便。時間開始接近7點,幸好未見有人排隊,我與友人都不用等位都可以好快入座。除了甜品之外,此店都多款韓式小食供應,例如韓式餃子、韓式湯麵、炸雞等等.....真是食盡韓式滋味。 選擇好心水的食物,可以到收銀處先付款,付款後店員會俾我一個響鐘,甜品製作完成,響鐘會閃燈振動,到時店員把食物送到客人面前。8 月1 號開始,Nun 新推出「水晶冰花雪糕」系列,分別有芒果、草莓、抺茶及藍莓四款口味,每款都是($62),友人率先點了一個韓式藍莓水晶冰花,製法是用了意大利雪糕,雪糕上加了一個大大朵紫色的朱古力花及藍莓粒,下層的玻璃瓶盛裝了一些乾冰,店員把此水晶冰花上枱時,都有煙霧瀰漫的效果,雪糕都好香滑,加上沾了一些藍莓醬,也有甜中帶酸的藍莓香,奶香的雪糕加上鮮藍莓共食, 可以中和調節下藍莓醬的酸甜,不過雪糕會好快
8 月1 號開始,Nun 新推出「水晶冰花雪糕」系列,分別有芒果、草莓、抺茶及藍莓四款口味,每款都是($62),友人率先點了一個韓式藍莓水晶冰花,製法是用了意大利雪糕,雪糕上加了一個大大朵紫色的朱古力花及藍莓粒,下層的玻璃瓶盛裝了一些乾冰,店員把此水晶冰花上枱時,都有煙霧瀰漫的效果,雪糕都好香滑,加上沾了一些藍莓醬,也有甜中帶酸的藍莓香,奶香的雪糕加上鮮藍莓共食, 可以中和調節下藍莓醬的酸甜,不過雪糕會好快溶, 趁凍快享用了!!
原味甜蜜麻糬紅豆雪糕($55)那個甜品是一個雪花冰,上枱時真是非常壯觀,好似一座小山,有紅豆、年糕小塊、豆粉.....而且仲有杏仁片及杏仁粒,雪花冰刨得真是好幼細,先把第一口的雪冰放入口裡, 質感真是非常幼滑細膩,原來他們用了100%韓國牛奶製造雪花冰,難怪富有濃郁的奶香。再加上煉奶佐食,雙重的奶香散發出來,之後會感到香脆的杏仁又脆又香口,而且好有咬嚼感,紅豆的軟身甜香及年糕的煙韌口感,多款的層次口感, 越食越滋味。
(如加 $18可以轉大份)
食了一些甜品又想飲杯冰涼的飲品消暑,韓國的特式飲品都有不少選擇,例如有韓式荔枝沙冰、韓式士多啤梨奶、韓式巨峰沙冰等等.....而我最後選擇了一杯韓國抺茶紅豆奶油特飲($45),清幽的抺茶甘香怡人,抺茶味都很香又夠濃郁,杯底有不少紅豆,飲下去已經感到涼快透心,而且不會太甜膩,真是不錯。
凡打卡即送價值$52的韓式香滑軟雪糕,但要購滿$100才可用此劵!
甜品款式好多,除了雪花冰之外,又有窩夫、水晶冰花雪糕,下次再來試其他款式。
]
2015-08-12
$85 (宵夜)
2015-08-11 418 浏览
同中學同學聚完舊想去食宵夜,又唔想食港式甜品,好彩搵到呢間係門口排左3個字到啦, 排隊時唸好哂食咩除時嗌得之際先知每人最低消費$50打破了計劃又要再選建議可在掛隊時先講定~~由於食完正餐啦實在食唔落咸野 局住叫左5碗5個人食叫左: 芒果 蜜瓜 宇治抹茶 朱古力 新地要試出龍與鳳, 芒果就唔小得架啦,都幾甜,而雪糕都唔似雀牌出品蜜瓜就淡左d啦,而且本身蜜瓜水份多,加埋落冰到好似一碗水咁宇治抹茶其實都只不過加醬上去朱古力鋪滿oreo碎,同冰幾match,好脆最吸引我既係有像meiji melty kiss既朱古力(>w<)新地就好快溶,大家都忽略了XD就咁你一啖我一啖就鯨吞哂~~亦都唔會意思要出面既食客等所以好快走了~
同中學同學聚完舊想去食宵夜,又唔想食港式甜品,好彩搵到呢間

打破了計劃又要再選
建議可在掛隊時先講定~~
由於食完正餐啦實在食唔落咸野 局住叫左5碗5個人食
叫左: 芒果 蜜瓜 宇治抹茶 朱古力 新地
蜜瓜就淡左d啦,而且本身蜜瓜水份多,加埋落冰到好似一碗水咁

宇治抹茶其實都只不過加醬上去
朱古力鋪滿oreo碎,同冰幾match,好脆
新地就好快溶,大家都忽略了XD
2015-08-10 403 浏览
好漂亮呀這張相詢問度極高,在IG放了這張相後突然好多人ADD我~好等我為大家分享一下啦NUN就在時代廣場後面,十分易找,下午5時左右,座無虛席,客人都是學生和女孩子居多加$18就可以加大份量,但其實本身已經好大份啦後面的吧桌位置比較舒適韓式藍莓水晶冰花$62就是韓式雪糕加上藍莓醬汁,下面放了點乾冰,令整個造形有如在仙境之中,好漂亮呀!味道方面則是普普通通,口感很滑而上面那個花花,我想都是用來點綴,還是用來欣賞好了鋒芒畢露雪奶$52鋒芒畢露雪奶上面那個芒果雪糕好美味,造型方面比韓式藍莓水晶冰花沒那麼突出,但味道卻是一流,芒果又香又甜,而加了煉奶的雪奶,更具滋味,推介

好漂亮呀
加$18就可以加大份量,但其實本身已經好大份啦
後面的吧桌位置比較舒適
韓式藍莓水晶冰花

鋒芒畢露雪奶

1K
2015-08-04 381 浏览
炎炎夏日在時代廣場拍完高達後剛好看見這間生意還滿好的就很好奇地默默接近............一進來二話不說立馬進來!裡面座位不算多的不還座得還蠻舒適的甜點種類很多,除了冰外還有雪糕吐司、雪糕窩夫、沙冰、果汁等等很想要試的冰花今天沒在供應,很可惜呢蜜瓜雪奶冰$68冰上滿滿的蜜瓜粉跟蜜瓜在上面還有一球雪糕,實在是份量十足可把煉奶加在雪奶上,按個人喜歡來增加甜度然後拌著吃就可以了雪奶冰在口中緩緩地溶化配著超甜的蜜瓜,實在是夏日一大享受兩個人食完一碗冰實在有夠消暑的
炎炎夏日

在時代廣場拍完高達後

一進來二話不說立馬進來!
裡面座位不算多的

不還座得還蠻舒適的
甜點種類很多,除了冰外

還有雪糕吐司、雪糕窩夫、沙冰、果汁等等
很想要試的冰花

今天沒在供應,很可惜呢
蜜瓜雪奶冰$68

冰上滿滿的蜜瓜粉跟蜜瓜在上面

還有一球雪糕,實在是份量十足

可把煉奶加在雪奶上,按個人喜歡來增加甜度

然後拌著吃就可以了
蜜瓜雪奶冰
雪奶冰在口中緩緩地溶化

配著超甜的蜜瓜,實在是夏日一大享受
兩個人食完一碗冰

實在有夠消暑的

2015-08-03
  • 蜜瓜雪奶冰
2015-08-03 297 浏览
見到份menu太多甜品都好想食,有選擇困難症既我完全簡唔落手,最後叫左原味就算啦~ 原味甜蜜麻糬紅豆雪奶(hk$60),最頂層既麻糬都係煙韌個啲,下面有好多紅豆蓉圍住,而黃豆粉味香,底層亦有原粒杏仁同埋杏仁薄片,加埋入口即溶既雪奶擺落口! 不過整體甜品都好甜,建議唔好咁快加曬啲煉奶~ 😛韓式粉天使草莓意大利粉雪糕(hk$78),哩款賣噱頭既甜品,我覺得外表比較似烏冬,而雪糕係牛奶味,其實只係用雪糕機唧成一條條,口感同食緊普通杯裝雪糕無分別,比78蚊食的確貴,但賣相的確幾特別既,不過士多啤梨真係好酸啊!
2015-07-31 515 浏览
Boyfriend and I met up with an out of town friend where we went for late night dessert. We decided to try out this place that served Korean dessert as it was not popular in Canada. Something a little different, you know?Nun serves various popular Korean desserts. You order and pay at the cashier. There they give you a pager that will buzz you to pick up your dessert when it's ready.Mango Bingsu ($88). We decided to share one dessert among the three of us so we added $10 to upgrade to a larger si

Mango Bingsu ($88). We decided to share one dessert among the three of us so we added $10 to upgrade to a larger size. There was a lot of mango pieces and the mango sauce was very sweet. It was topped with ice cream that was not as rich in mango as the sauce. However, as there was so much sauce, there wasn't enough snowflake ice and thus it became very watery. This made it extremely sweet and we really couldn't finish it at all.
Service was ok.  Seating was extremely cramped. Won't return as dessert wasn't too good.
2015-07-23
$88 (宵夜)
2015-07-26 520 浏览
逛完動漫展,食完南記小窩米線,來到今天的第三站。韓式雪米滋粉天使雪奶$68因為吃得太飽了,2個人share一客剛好。一啖一小塊鮮士多啤梨,酸酸甜甜。最頂層是一大粒雪米滋,個人吃光一整粒,不覺很好味。粉團沒有味道,中間是草莓醬。這個很一般。雪米滋下面是一大球草莓味雪糕,很香奶味,超喜歡這球雪糕,令韓冰加分不少。外面灑滿草莓粉,中央是奶雪成的冰,很綿,入口淡淡奶味,不會搶去草莓粉的味道,也能吃到牛奶的味道。每一客雪奶都有一樽煉奶,但份量好少,但幸好因為有雪糕球,令冰吃到底也有足夠的味道。很滿足的一天,吃完就要乖乖減磅。
逛完動漫展,食完南記小窩米線,來到今天的第三站。

韓式雪米滋粉天使雪奶$68
韓式雪米滋粉天使雪奶

因為吃得太飽了,2個人share一客剛好。
一啖一小塊鮮士多啤梨,酸酸甜甜。

很滿足的一天,吃完就要乖乖減磅。

2015-07-26
宵夜
2015-07-21 779 浏览
今晚見無人排隊,我地4個人去試下新嘢。店員俾左1號飛我地,等左大約5分鐘走左兩張4人枱,我見到4人min charge $200,我問店員2人有min charge嗎?佢話無,於是我問我地轉兩張2人飛ok嗎?店員話唔得,繼而黑面,因為佢話我一開始拿4人飛,我開始有啲嬲啦,我地係兩pairs couple,你有兩張4人枱available,後面無人等枱,點解唔俾我轉2人飛!嬲到想走,佢就黑住面話ok,我好犯賤咁入去睇佢地面色,我認我為食。專登同隔離pair分開d坐,分開行去cashier俾錢order,但我眼前兩groups 5人,都叫左3樣野,唔足$250,我好心事先同佢講佢黑我面,人地直接唔follow佢就唔理,crazy!!個T&C係唔make sense架囉,係想收minimum charge就按人頭計啦,而家又唔make sense又execute唔到,仲要黑面,你自己想下都知有漏洞啦!講食物,賣相ok,但味道好差,同新麻浦或者naroya k cafe完全無得比!叫左黃豆粉紅豆同朱古力冰,冰底同是白色,完全無奶味,所以兩款都附加左dd煉奶在杯子中伴食,我覺得這是最低質素的做法
execute唔到,仲要黑面,你自己想下都知有漏洞啦!

講食物,賣相ok,但味道好差,同新麻浦或者naroya k cafe完全無得比!叫左黃豆粉紅豆同朱古力冰,冰底同是白色,完全無奶味,所以兩款都附加左dd煉奶在杯子中伴食,我覺得這是最低質素的做法,其他店唔加煉奶食到底都仲好有奶味。紅豆款還好因有紅豆醬,未至於全淡;朱古力味差透,可可粉本身唔甜無乜味,奶冰淡,煉奶少,只食左1/4,根本食唔落!

一定唔會再嚟!
2015-07-20
2015-07-17 668 浏览
朋友一直想試,之後決定黎食lunch,可能2點 人唔係太多仲有位坐,遲少少就已經唔得lu因為太肚餓先叫左個cheese noodle同炸雞呢個cheese noodles 上枱,請問 where is my cheese?貨不對版得好嚴重,個湯辣但非常即食麵feel, 蝦唔太新鮮, 碗麵太難食完全唔想點佢再黎就係炸雞, 乾乾地冇咩肉汁,個醬似蠔油 都係唔想再食但比碗麵好再者 黎呢到係食奶冰,對比韓冰 呢到勁細碗,我地已經加大左 碗野睇上走好亂同核突,唔係用心做出黎 佢得少少condensed milk ,唔似韓冰一層層令你食得有口感同味道。 綠豆粉是但放都鋪唔哂碗冰。。。本身仲想fb like佢拎coupon 再食 但質素真係一次貨仔,完全冇下次,所以放棄

因為太肚餓先叫左個cheese noodle同炸雞

cheese noodles

炸雞

奶冰

再者 黎呢到係食奶冰,對比韓冰 呢到勁細碗,我地已經加大左

2015-06-30 1422 浏览
在旺角吃过韩冰nun以后一直恋恋不忘。价格可以接受 用料足 味道好。这次在铜锣湾看见,自是要一解口涸。仍是点了最传统的红豆豆粉雪冰。相比旺角,这次的雪冰不够松,雪花间多结成块 口感略差。另外 豆粉洒的有些吝啬。与旺角相同 杏仁亦以出油 没有应有的香脆。值得称赞的是 红豆甜度适中 更带豆香豆味。此外 这家店没有要求消费数量 食客可更自主选择。
红豆豆粉冰
红豆豆粉冰
2015-06-21 3525 浏览
韓國菜,以前就只喺知有泡菜、人蔘雞、石頭窩飯……等等,近年韓燒更喺當紅,跟住炸雞、芝士排骨……等等陸續火熱起嚟。從而,年多前晌韓燒店食過一款雪花冰(韓冰),先認識到依款韓式甜點冰品。今次嚟到銅鑼灣Nun唔使食韓燒都可以品嚐到雪花冰嘅滋味 。Nun將雪花冰以「韓式雪奶」命名,除有雪奶外,仲有多款唔同類型甜點,如意大利粉雪糕、雪糕吐司、雪糕窩夫、沙冰、果汁,另外更有數款韓式小食及韓式湯麵,所以,到當一頓正餐都無問題 。單睇餐牌唔知份量又幾大,收銀機前放有幾個甜品模型,不過,想講嘅重點喺+$18可以轉為大份,正常跟大份究竟差幾多,正正第一,二兩個模型就喺一大一正常嘅參考。順便講講,餐廳設有最低消費,4 人為$200,5人為$250 ,如此類推,但始終喺晌銅鑼灣嘅旺區,收費喺唔會平。但因為啲甜品起錶價四十幾蚊,所以,要食過最低消費唔難。店子面積唔太,始終賣甜品翻枱快。但環境幾舒服,一室木系枱櫈配襯白色牆身,摩登有活力,牆上有啲店中甜品嘅掛畫之外,仲掛咗少少盆栽作裝飾,添加幾分田園氣息 。大廳以活動式二人枱為主,入少少有一排吧位,適合一個人。雖然同麵包班同學仔兩支公打正旗號嚟食甜品,不過
。大廳以活動式二人枱為主,入少少有一排吧位,適合一個人。
雖然同麵包班同學仔兩支公打正旗號嚟食甜品,不過,都想食啲鹹點打底。
韓式窩貼 $42

一客6隻嘅煎窩貼,煎得皮脆金黃,肉饀亦夠緊致多汁,除非你蘸點韓式辣醬,否則跟食一般窩貼又唔會有太大分別。
韓式窩貼
韓式雪米糍粉天使雪奶 $68

我哋兩個一心嚟試雪奶,所以,茅頭直指雪奶類甜品。韓式雪奶一共有16款選擇,配搭各有不同。小弟一眼就心儀依款以士多啤梨為主嘅雪奶,因為豔紅吸引。
份量真喺唔講得少,雪奶(我都喺鍾意叫雪花冰多啲)、士多啤梨、雪糕、雪米糍堆到成座山咁大碗,再淋上士多啤梨漿,賣相既立體,又搶眼
。粒士多啤梨雪米糍都幾難搞,因為好軟糯,我哋兩個都想試,搞咗好耐先分得開,但就「肉酸」啲,如果一個人食就無咁麻煩;
韓式雪米糍粉天使雪奶
中層嘅士多啤梨雪糕,非常大嚿,店家講明採用意大利雪糕,融得有啲快,但就軟滑富奶香;而啲士多啤梨果肉,又大粒,又鮮甜,因稍為雪過嚟,有點點冰感;至於主角啲雪奶,口感非常細滑,亦卒之知道點解佢哋要叫雪奶,因為啲雪奶冰唔喺就咁一般水做嘅刨冰,而喺加咗奶成份嘅刨冰,色澤帶點淡黃,味道則有少少奶味
;此外,最欣賞佢唔喺就咁得啲雪奶冰,中間加咗層士多啤梨果醬,所以,撈埋融落去嘅雪糕,再加果肉,一啖啖咁食,真喺消暑奇「冰」
鋒芒畢露芝士雪奶 $72

同學仔揀嘅雪奶一樣好吸引,有雪奶、芒果果肉、雪糕及芝士蛋糕粒,全都喺小弟喜愛嘅食材組合。
份量十足唔在講,一身金黃,未食已幻想着佢個味道喺點。芒果雪糕非常軟滑,而芒果果肉就更加清甜天然,芝士蛋糕就提供另一種實淨嘅口感,當中嘅芝士味突出,仲要兩者都落得重手;雪奶又點呢?就喺一貫咁柔滑,此外,淋滿芒果漿,加入少許烘杏仁片,讓整道甜品更有層次
。基本上兩款雪奶都夠甜蜜,所以,店家隨雪奶奉送嘅煉奶我就無用武之地。
鋒芒畢露芝士雪奶
基本上每款甜品都跟指定口味雪糕,但隨個人口味偏好,亦可以+$15轉為較特別嘅比利時雪糕。
雖然一客雪奶要成六、七十蚊,但計及份量,一個份量往往夠兩個人食,不過,人多時就要注意埋個最低消費個問題喇!
$91 (其他)
鋒芒畢露芝士雪奶
在銅鑼灣時代廣場旁的繁忙道路, 與附近商店很不同的格調, 就是一間予人悠閒舒服的韓式甜品店, 近年韓風大行其道, 亦有不少韓食肆進駐香港, 而人氣品及CAFÉ甜點等店也相繼進駐, 這間也是在韓國經營悠閒人氣甜品, 來港也只不過開業一個多月的店, 今天就來嚐嚐這間吧!!!店名字為 “눈” 韓文意即 “雪”的名, 因為這裡主吃韓式冰的雪奶, 又有雪糕, 所以取其簡易精的名字…….門口望入去環境十分優雅, 就像在韓國的大街上不同的CAFÉ甜品店那樣, 相信老闆也是有心地將韓式那感覺搬過來!! 七時左右沒有客人, 但朋友跟我入座後就多人幾枱客人 (我們旺場了嗎?? 哈哈~~) 明亮的燈光加木色的設計, 與客人悠閒又WARM的感覺~~除了普通的二至四人枱, 還有吧枱, 感覺也不錯…….服務是自助形式, 客人自己搵位然後落ORDER, 會有閃燈的牌給客人, 如亮燈就去PICKUP處取就可以了, 我見D凍野好快都出到, 所以唔駛等好耐~~(收錢的隔離還放了幾款甜品模型好可愛啊~~~~角位也有小盆栽作裝飾, 感覺蠻舒服的!!!打開MENU, 真是太多款式了, 眼花撩亂都唔知揀咩好, 有雪奶類、雪糕類、
打開MENU, 真是太多款式了, 眼花撩亂都唔知揀咩好, 有雪奶類、雪糕類、吐司類、窩夫類, 還有熱吃呢, 因為我們還未吃飯, 所以就岩了, 結果叫了一熱兩凍…….
明治五重奏香濃朱古力雪奶
明治五重奏香濃朱古力雪奶 ($68)~~~其實呢我係應該叫其他款的, 不過因為之前咳了一段日子, 無得食凍野同朱古力, 所以今日就豁出去食返夠本朱古力, 見到佢個名寫住 “五重奏”仲唔試咩?? 一上來真係好古古力啊!!! 有不同層次顏色的朱古力碎, 亦有不同的朱古力粒, 個雪奶好絲好碎唔會舔埋一舊, 頂上的CREAM好有質感實在同都滑, 雖然佢唔算太多味 (只有雪及少少奶味), 但混著朱古力已滿足了我的慾望, 之後加一加練奶, 個味又唔同D, 再香奶味D, 佢都算不易溶, 因為我地兩款凍食輪住吃, 它的耐力較好, 繼續KEEP到個樣, 可以慢慢來……. (下次再試其他款先)
韓式魔鬼朱古力意大利粉雪糕
韓式魔鬼朱古力意大利粉雪糕 ($68)~~~因為好想試這個, 所以叫了, 一聽個名意大利粉?? 咁得意?? 原來係指意大利粉形的雪糕, 真的好似係一條條的, 這個用的是意大利GELATO的雪糕, 這款混了朱古力醬的雲呢拿雪糕好香濃, 奶味都幾重, 而且好滑, 加上朱古力碎及杏仁糖碎, 好多口感啊!! 而且香蕉好香甜, 我好鍾意食的, 哈哈!!! 不過GELATO雪糕係比較快溶的, 加上這個天氣, 大家要盡快吃啊…….
韓式鮮蝦餃子湯麵
韓式鮮蝦餃子湯麵 ($52)~~~因為製作需時, 所以等了大約15分鐘左右, 亦因為要製作, 如果大家一定要吃完熱醫肚墊底的話, 咁就叫左這個先再叫其他。比我想像中好食同埋多料, 說真的都是普通的韓式辛辣麵, 當然大家在家都會煮, 但佢收呢個價錢比起其他韓式食店都有這款式但收貴D, 這裡算是多料及最飽肚的一款, 三隻餃子及三隻蝦, 都唔算細, 仲有些少芝士、紅蘿蔔及木耳, 估唔到的係蝦仲同客人脫埋殼, 剩返蝦頭蝦尾, 食得好方便啊, 貼心呢!! 而餃子都整得好稔, 個湯唔算太辣, 雖然我們放了一陣才吃, 但都還是微暖的, 以這個價錢很不錯…….
食完後覺得很出色也很像在韓國店的感覺, 下次再來試多D其他款, 因為實在有太多款式都想試, 哈哈~~各位如前來記得打咭及SHARE照片啊, 可以有軟雪糕券下次用的的!! 而且這裡有最低消費, 大家留意一下啊~~~
2015-06-15
明治五重奏香濃朱古力雪奶
韓式魔鬼朱古力意大利粉雪糕
韓式鮮蝦餃子湯麵
2015-06-21 1985 浏览
放工第一時間衝去cwb的NUN,時間仲好早吾洗等位這裏鹹食款式不多,身為抹茶控的我來這裏當然是為了吃宇治金時紅豆雪奶的宇治金時紅豆雪奶$68抹茶控必點!賣相已經好吸引,以為得個樣點知食落出奇地好味。外面舖滿厚厚的綠茶粉,加上綠茶雪糕,綠茶味夠哂濃郁,隔離紅豆容以為得面果浸有原來食食下係冰中間都有一半紅豆容同綠茶粉,紅豆容還有好有好多一粒粒的紅豆係裏面,好軟林林,甜度剛好!紅豆和綠茶粉相當足料!側面有d應該係杏仁片,紅豆加上沙冰軟綿綿加上杏仁片脆脆的,口感一流!個人比較喜歡加上鍊奶,雖然加鍊奶後會再甜多點,但味道會是再多一個層次同埋更加好味。韓式焦糖雪糕吐司$48吐司外面少少脆,裏面非常鬆軟 吐司暖暖的加上焦糖雪糕同cream,吃下去很配合好好味。
放工第一時間衝去cwb的NUN,時間仲好早吾洗等位

宇治金時紅豆雪奶$68
抹茶控必點!賣相已經好吸引,以為得個樣點知食落出奇地好味
韓式焦糖雪糕吐司$48
韓式焦糖雪糕吐司
2015-06-19
韓式焦糖雪糕吐司
2015-06-20 1549 浏览
反覆把餐牌看了又看 點了個 韓式雪米糍粉天使雪奶 ($68)草莓份量不多 整份雪奶只是舖了少許的草莓粒 用料一點都不十足  更欠缺香甜可愛的粉紅色雪米嗞軟綿煙紉 內裡還藏著甜甜的草莓醬 很甜好友很喜歡芒果所以決意點 鋒芒畢露黃金雪奶($68)雪奶上淋了香甜的芒果醬 四周放滿金黃的甜美芒果粒 大大粒的芒果肉吃起來味道香甜 雪糕並不好吃 也稱不上香濃誘人 而且夾雜冰塊 讓人有種偷工減料的感覺只是雪奶有點兒像是口感有點像沙冰  刨冰不細緻之餘 奶香味不強烈沾上附併的小杯甜鍊奶來吃 稍為有點味道 (這個冰一定要放煉奶 否則就一點味道也沒有)漂亮的造型是絕對惹人喜歡 看到總是叫人贊歎 只是味道一般

可愛的粉紅色雪米嗞軟綿煙紉 內裡還藏著甜甜的草莓醬 很甜

好友很喜歡芒果所以決意點 鋒芒畢露黃金雪奶($68)
鋒芒畢露黃金雪奶

漂亮的造型是絕對惹人喜歡 看到總是叫人贊歎 只是味道一般