2022-04-25 121 浏览
見網上好多好評所以今個禮拜六就約埋朋友嚟試吓因為冇book位所以就拎飛等位 不過都算好快就有位試咗佢哋嘅貧窮是寂寞拼盤(薯條,腐皮扎肉,天婦羅蝦,炸魷魚,炸飯波)最有印象係個炸飯波,啲飯應該加左泰式風味醬其他炸得唔算話好食 大蝦冬陰公Pizza,啲蝦都算幾大隻嘅不過好可惜食落完全無冬陰公味食完勁失望啖啖蟹肉擔擔飯呢個應該係三個入面最好食嘅一碟蟹籽俾得算多而且都食到蟹肉飯唔會乾重嗌咗兩杯啤酒勁細杯CP值好低重要等咗勁耐
見網上好多好評
所以今個禮拜六就約埋朋友嚟試吓
因為冇book位
所以就拎飛等位 不過都算好快就有位
試咗佢哋嘅
貧窮是寂寞拼盤
(薯條,腐皮扎肉,天婦羅蝦,炸魷魚,炸飯波)
最有印象係個炸飯波,啲飯應該加左泰式風味醬
其他炸得唔算話好食

大蝦冬陰公Pizza,
啲蝦都算幾大隻嘅

勁細杯
CP值好低
重要等咗勁耐

2022-04-23 145 浏览
呢間餐廳坐落喺旺角T.O.P.,行完街去食真係好方便!不過最好book定位咁就可以揀卡位坐~地方都幾舒適闊落,裝修一樣好搶眼,啱晒打卡~食物質素方面,比預期中好食~雖然都係創新fusion菜,但非常迎合香港人主流口味~唔洗驚中伏!木瓜蜂蜜花椒奶昔,聽落去好似怪怪地,但入口無想像中咁大衝擊,係夾㗎喎!表層奶蓋好香濃郁芝士味,好正!值得加嘢飲試!炸物拼盤都相當有驚喜!炸豬肉春卷好好食!炸飯波好香香茅/冬陰功味,超開胃,滿滿泰式風味啖啖蟹肉擔擔飯,其實好似花生醬Risotto 幾好食嘅好多蟹肉,但試一次就夠呢個青咖喱石班PIZZA好食到不得了!係今晚Fusion泰國菜嘅MVP!魚好滑,少少辣,青咖喱同薄餅好夾!!但略嫌有少少太油~
地方都幾舒適闊落,裝修一樣好搶眼,啱晒打卡~

木瓜蜂蜜花椒奶昔

啖啖蟹肉擔擔飯,其實好似花生醬Risotto
幾好食嘅好多蟹肉,但試一次就夠

2022-04-23
  • 青咖哩石斑魚比薩
______________________________搞鬼風格係店舖特色,打開餐牌,十分有趣嘅野食名😂😂 搞到樣樣都想一試,店都比較受歡迎,建議大家要卜定位先,用餐時限都係90分鐘💫🅼🅸🆂🆂 🅻🅸🅾🅽🅽🦁評分:7/10 (⚡️為推介指數)三選寂寞拼盤⚡️⚡️⚡️⚡️炸飯波、天婦羅蝦、炸魷魚三樣都好好味,飯波好特別,脆脆嘅外殼,入面有啲煙韌嘅飯粒,推介大家必選~估唔到咩味牛油果蘆筍意粉(唔辣)⚡️⚡️⚡️玫瑰花形牛油果好靚,不過味道上就較偏淡火山黃咖哩唐揚炸雞⚡️⚡️⚡️⚡️上枱嘅時候係一個係好似火山嘅形狀,外型好吸引,切開表面用麵粉整成嘅外殼,入面有炸雞同蔬菜咖喱,表面有酸忌廉,加埋咖喱好好味,不過原來唔係流出黎嘅咖喱,無咩汁,有少少失望😞但整體都幾好味,加埋外殼嘅餅一齊食米糟青蘋果沙冰⚡️⚡️⚡️⚡️好飲,有少少酒味,加埋淡淡嘅蘋果香氣,飲落會食到少少米粒嘅質感Long Island⚡️比較重藥水味,不太推介大家order😆回頭率:70% 都幾好味但臨尾因為夠90分鐘,未食完,就好準時比人趕走🥲

💫🅼🅸🆂🆂 🅻🅸🅾🅽🅽🦁評分:7/10 (⚡️為推介指數)

三選寂寞拼盤⚡️⚡️⚡️⚡️
炸飯波、天婦羅蝦、炸魷魚

估唔到咩味牛油果蘆筍意粉(唔辣)⚡️⚡️⚡️
玫瑰花形牛油果好靚,不過味道上就較偏淡

火山黃咖哩唐揚炸雞⚡️⚡️⚡️⚡️

米糟青蘋果沙冰⚡️⚡️⚡️⚡️

Long Island⚡️
比較重藥水味,不太推介大家order😆

• 貧窮是寂寞拼盤
  • 米糟蘋果沙冰
  • 火山黃咖哩唐揚炸雞
2022-04-06 92 浏览
就咁睇呢間餐廳個名都覺得好特別啦,真係好適合自己嘅心情🤣😂一於食返啲好嘢慰勞下自己,等自己冇咁Lonley 啦!好推介呢一個日本雲丹醬油海鮮黃金炒飯,呢一度嘅炒飯真係好吸引,粒粒分明,而且好香嘅醬油味道,再加埋海鮮配料,真係好值得推介!而且上面仲有蟹子,蟹肉,八爪魚,蝦,令到成個炒飯都非常之豐富美味!

旺角戰士💛 - 新派泰式fusion菜 包你驚喜🎈薯條 配 蜜糖芥末醬 $58 🌝🌝🌝🌗🌚🎈大阪章魚燒意大利粉 $118 🌝🌝🌝🌝🌚🎈啖啖蟹肉擔擔飯 $136 🌝🌝🌝🌝🌗🎈NMSL Pizza $112 🌝🌝🌝🌝🌚🎈藍莓薄荷拉西 $46 🌝🌝🌝🌚🌚No Money So Lonely 頭盔仔👷🏻‍♂️已book marked左好耐,一去到已經比佢個裝修設計吸引住,沿用姊妹店Mamaday一向玩味特色風格🤪🤪坐低就上咗個薯條,佢做到脆身而入面唔乾身🍟外脆內薯🤩配埋honey mustard醬食,一隻字:好爽❗️唔知由幾時開始要食到新鮮炸起仲脆身嘅薯條都唔算一件易事🥲大阪章魚燒意大利粉頭盔朋友仔食落感覺似食緊日式炒麵🤔但頭盔仔👷🏻‍♂️更focus嘅位係意粉整到好彈牙,唔通係意大利人所講嘅al dente‼️🤤由日式味道華麗轉身襯落西式嘅意粉度完全冇違和感😆啖啖蟹肉擔擔飯 食咗第一啖就!!!哇!!!左出黎😳👷🏻‍♂️頭盔仔平時都鐘意食擔擔麵,但點都估唔到會有咁驚喜嘅效果🤩擔擔面嘅味道同個飯出奇地夾 ,而個飯鋪滿一絲絲嘅蟹肉🦀&花生碎🥜令成個飯個層次高左 㗳多幾啖仲有啲隱約嘅花椒麻辣味🌶但種辣又唔會搶
旺角戰士💛 - 新派泰式fusion菜 包你驚喜

🎈薯條 配 蜜糖芥末醬 $58 🌝🌝🌝🌗🌚

🎈大阪章魚燒意大利粉 $118 🌝🌝🌝🌝🌚

🎈啖啖蟹肉擔擔飯 $136 🌝🌝🌝🌝🌗

🎈NMSL Pizza $112 🌝🌝🌝🌝🌚

🎈藍莓薄荷拉西 $46 🌝🌝🌝🌚🌚

啖啖蟹肉擔擔飯 食咗第一啖就!!!哇!!!左出黎😳👷🏻‍♂️頭盔仔平時都鐘意食擔擔麵,但點都估唔到會有咁驚喜嘅效果🤩擔擔面嘅味道同個飯出奇地夾 ,而個飯鋪滿一絲絲嘅蟹肉🦀&花生碎🥜令成個飯個層次高左 㗳多幾啖仲有啲隱約嘅花椒麻辣味🌶但種辣又唔會搶左本身隻擔擔麵味🤣成個過程好特別

NMSL Pizza menu冇寫到由咩材料整成🤨以試下嘅心態去食 係鋪滿芝士底下有唔同嘅材料 再一次驚喜到我 果然一貫鋪頭鬼馬嘅特色👻咁我就唔係度開估 等大家自己去試下個NMSL🍕🍕

飲品就正正常常,解渴一流❗️❗️❗️

🚩 No Money So Lonely

#頭盔戰士 #頭盔救黃 #旺角頭盔 #泰國頭盔 #西式頭盔 #5_pro_foodie
▫️
#nomoneysolonely #泰式 #西式 #香港 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #hkiger #hkig #foodie #instafood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodie #hkeat #黃色經濟圈 #黃店 #旺角黃店 #💛
✨黃咖哩軟殼蟹比薩 $忘記了~呢個好食!黃咖喱味好濃好濃~仲有牛油果、軟殼蟹on top~配以薄脆嘅pizza底,值得一試~🔹人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 $138比想像中覺得一般期望佢浸擔擔味再濃郁啲🔹脆炸五花腩 $128有點失望~食落似炸厚切排骨多啲( •᷄⌓•᷅ )食落不是脆卜卜香口個種而係較油膩軟身嘅炸物✨芒果椰奶沙冰 $52好飲!不過略嫌椰奶味唔夠濃~✨士多啤梨玄米奶昔 $58呢杯好正~玄米茶奶蓋味道好出不過甜同士多啤梨估唔到咁夾!整體嚟講款式特別,但味道不感驚艷而且份量不多,性價比偏低~*✨為私心推介!✍🏻Overall:7.7 / 10
✨黃咖哩軟殼蟹比薩 $忘記了~
黃咖哩軟殼蟹比薩
呢個好食!黃咖喱味好濃好濃~
仲有牛油果、軟殼蟹on top~
配以薄脆嘅pizza底,值得一試~

🔹人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 $138
人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯
比想像中覺得一般
期望佢浸擔擔味再濃郁啲

🔹脆炸五花腩 $128
脆炸五花腩
有點失望~
食落似炸厚切排骨多啲( •᷄⌓•᷅ )
食落不是脆卜卜香口個種
而係較油膩軟身嘅炸物

✨芒果椰奶沙冰 $52
好飲!不過略嫌椰奶味唔夠濃~

✨士多啤梨玄米奶昔 $58
呢杯好正~
玄米茶奶蓋味道好出不過甜
同士多啤梨估唔到咁夾!
芒果椰奶沙冰
整體嚟講款式特別,但味道不感驚艷
而且份量不多,性價比偏低~

*✨為私心推介!

✍🏻Overall:7.7 / 10
黃咖哩軟殼蟹比薩
人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯
芒果椰奶沙冰
2022-03-23 112 浏览
-//位於旺角TOP嘅Fusion型格餐廳🕺🏻打卡靚但食物單點冇套餐,唔算抵食,食物一般🍴重點服務態度 有待改善😬感覺不太友善🥺舉手幾次見到都唔理☹️落單超唔耐煩咁😔📍泰式肉碎豬頸肉Pizza🌶$126呢款Pizza顏色係手焗得幾靚幾香,有少少辣味道可接受,但如果多少少豬頸肉會開心啲😬📍薯條x蜜糖芥末醬🍯$58薯條唔會好咸 都炸得脆,個醬幾好食但份量少👻📍煙三文魚海鮮醬意大利麵🍝$132意粉好多汁 幾Creamy,但個人覺得個麵煮得有啲淋另外三文魚少腥 但都接受到的🙌🏻📍烏龍茶x熱情果x接骨木花x青檸🍹$48 呢杯熱情果x青檸 酸到合埋眼🙈不斷溝水沖淡先飲到🥶...#旺角美食 #餐廳推介設加一服務費✔️抵食程度:🌝🌗🌑🌑🌑📍No Money So Lonely (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
//位於旺角TOP嘅Fusion型格餐廳🕺🏻打卡靚
但食物單點冇套餐,唔算抵食,食物一般🍴
重點服務態度 有待改善😬感覺不太友善🥺
舉手幾次見到都唔理☹️落單超唔耐煩咁😔

📍泰式肉碎豬頸肉Pizza🌶$126
呢款Pizza顏色係手焗得幾靚幾香,有少少辣
味道可接受,但如果多少少豬頸肉會開心啲😬

📍薯條x蜜糖芥末醬🍯$58
薯條唔會好咸 都炸得脆,個醬幾好食但份量少👻

📍煙三文魚海鮮醬意大利麵🍝$132
意粉好多汁 幾Creamy,但個人覺得個麵煮得有啲淋
另外三文魚少腥 但都接受到的🙌🏻

📍烏龍茶x熱情果x接骨木花x青檸🍹$48
呢杯熱情果x青檸 酸到合埋眼🙈
不斷溝水沖淡先飲到🥶...

#旺角美食
#餐廳推介
設加一服務費✔️

抵食程度:🌝🌗🌑🌑🌑

📍No Money So Lonely (旺角)
🤑 啖啖蟹肉擔擔飯 $138🤑 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68🤑 石榴檸檬熱情果沙冰 $50🤑 辣的心太軟 $68———————————————根據Openrice資料,呢間餐廳暫時裝修緊,大家可以先bookmark,等佢遲啲開返就可以去試🥰 呢間餐廳玩味十足,菜式好fusion,包含左唔同國家嘅菜式,食物名稱同配搭都好鬼馬,非常有特色。位置方便,旺角站一出嘅商場就到。今次我地兩個人,叫左以下嘅野食試:🌟 啖啖蟹肉擔擔飯 $138 🌟份量唔算多,但勝在十分足料,滿滿嘅蟹肉,配上炒到超香嘅飯,感覺又日式又泰式,食落口唔錯,感覺唔會怪🤩🌟 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68 🌟呢款雞翼係必叫小食之一,單骨雞翼,方便進食,就算斯文女仔都唔怕食到尷尬😳 肉質細嫩,炸粉唔算好厚,尚算香脆。重點係雞翼醬,我地叫左鹹蛋黃味,好香濃,啱晒鍾意重口味嘅朋友❤️🌟 石榴檸檬熱情果沙冰 $50 🌟飲落好鮮甜,混合左3種水果嘅沙冰,好清新。夏天飲嘅話,更加係解渴之選,值得一試👍🏻🌟 辣的心太軟 $68 🌟最後,唔少得試一款cafe甜品,我地揀左辣味心太軟。甜品味玩味十足,食落真係有少少辣味,不過唔會好辣
🤑 啖啖蟹肉擔擔飯 $138
🤑 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68
🤑 石榴檸檬熱情果沙冰 $50
🤑 辣的心太軟 $68

🌟 啖啖蟹肉擔擔飯 $138 🌟

🌟 好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味) $68 🌟
好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味)

🌟 石榴檸檬熱情果沙冰 $50 🌟
石榴檸檬熱情果沙冰

🌟 辣的心太軟 $68 🌟
最後,唔少得試一款cafe甜品,我地揀左辣味心太軟。甜品味玩味十足,食落真係有少少辣味,不過唔會好辣,平時唔太食得辣嘅朋友,都可以試下,更加適合無辣不歡嘅朋友仔😏 心太軟非常流心,外層鬆軟,配合雲喱嗱雪糕食,質感一流,係必試嘅甜品😝
辣的心太軟
———————————————
評分🔖 (5⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

🚶🏻‍♀️ #youngcfood_hongkong
🚶🏻‍♀️ #youngcfood_mongkok
🕵🏻‍♀️ #youngcfood_cafe
📍No Money So Lonely
📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
👣 港鐵旺角站 B3 出口, 步行約1分鐘
#hkfoodblogger #hkig #discoverhongkong #hkfoodie #instafollow #foodstagram #bestfoodhongkong #bestfoodfeed #foodphotography #foodporn #topcitybiteshk #openricehk #吃貨 #支持小店 #香港美食 #hkcouple #hk #852 #hkiger #香港人 #香港 #相機食先 #hkfood #hkfoodstagram #旺角 #旺角cafe
2021-06-08
啖啖蟹肉擔擔飯
好盞鬼香茅雞翼 (鹹蛋黃味)
石榴檸檬熱情果沙冰
辣的心太軟
2022-02-23 81 浏览
No money so lonely圖一:個名好長 唔記得咩 蟹肉擔擔飯係好似燴飯咁,有好多蟹肉同蟹籽,crossover 擔擔麵個汁,食落真係有花生醬味,係滿足的味道🤤圖二:豬手菠蘿炒飯個炒飯底有少少鹹蛋黃味,幾惹味,正👍🏻圖三:脆炸一口五花腩真係很肥的肥豬肉😂😂😂調味偏重香料味,有啲似炸滷排骨的味道圖四:木瓜花椒奶昔想飲木瓜奶,不過花椒味有啲奇怪,可以免費加芝士奶蓋,溝均啲奶蓋個花椒味易啲接受
No money so lonely

圖一:個名好長 唔記得咩 蟹肉擔擔飯

圖二:豬手菠蘿炒飯
個炒飯底有少少鹹蛋黃味,幾惹味,正👍🏻

圖三:脆炸一口五花腩
真係很肥的肥豬肉😂😂😂
調味偏重香料味,有啲似炸滷排骨的味道

圖四:木瓜花椒奶昔
💸NMSL以fusion菜為主,菜式選擇多,揀食咩好都心大心細🙊今次就食咗呢幾款:☕️ 白癡戀人咖啡 $50|見個名咁搞笑,叫嚟試吓。杯面有果仁碎同棉花糖,望住啲棉花糖溶都幾治癒。記得撈勻飲,飲啖咖啡,再咬吓果仁碎,雙重口感。整體味道偏甜,嗜甜人士可試。▪️ 人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 $138|睇menu見到講到「人人都嗌」,咁我又嗌先🙈面頭舖有蟹肉同蟹子,底部有嘅係擔擔麵風味嘅拌飯。齋試一啖飯,味道微辣,有花生碎同蘆筍。但成碟飯一齊食就覺得麻麻地🤔唔太夾🥶(可以試其他款)▪️大阪章魚燒意大利粉 $126|章魚燒就食得多,但配搭意粉又真係未試過。一如既往,有章魚燒汁、沙律醬、紫菜、柴魚絲同章魚,撈勻意粉一齊食,完全係章魚燒嘅味😂唔會覺得奇怪/好膩,我哋就覺得呢碟意粉好味過擔擔飯~▪️貧窮是寂寞拼盤 $148 全份|有半份同全份可以揀,半份揀3款炸物,而全份就有齊6款:薯條、秋葵蝦、天婦羅炸蝦、炸魷魚、炸薯波、腐皮扎肉。拼盤上枱熱辣辣,每樣都酥脆。其中秋葵蝦就好似煎釀三寶咁,將蝦肉釀入秋葵,咬落唔只得汁液,仲有少少蝦肉。☕️海鹽焦糖黑椒咖啡 $46|就係同個名一樣,係加咗黑椒嘅焦糖咖啡。黑椒份量唔

☕️海鹽焦糖黑椒咖啡 $46|就係同個名一樣,係加咗黑椒嘅焦糖咖啡。黑椒份量唔重手,唔會搶咗咖啡味,飲落帶少少辣,係有少少刺激嘅。

▪️牛油果蜂蜜芫荽沙冰 $50🥑|牛油果奶昔就飲得多,呢杯沙冰再加埋芫荽落去打,味道更清新。芫荽份量唔算多,主要調一調牛油果味,但鍾意勁量芫荽嘅人就可能會覺得唔太茜🤣。
2022-02-19 70 浏览
No Money So Lonely 🇭🇰旺角💛-想試呢間搞鬼又有特色嘅fusion好耐啦!黎到見到個裝修咁吸睛又型格,原來佢係同mamaday 同一個系列㗎!咁啱我哋又坐咗個超靚嘅卡位添😍-Lunch Set (包是日餐湯/沙律,飲品)🔍 豬手肉鬆菠蘿炒飯🍍 $128菠蘿炒飯就食得多,不過佢分量十足!特別係菠蘿嘅份量,唔會好似其他地方咁得幾粒👍🏻 不過最值得一讚嘅係豬手超吸引!佢呢度標榜講話豬手滷水滷製咗6小時,見到佢講到咁梗係要試吓啦!果然名副其實🤩 豬手食落好香好冧,肉質食落好易入口,絕對唔會好硬或者好鞋。大量嘅肉鬆配搭菠蘿炒飯,十分出色👍🏻-🔍 黃咖喱軟殼蟹🦀 配法式長棍麵包🥖 $138呢個咖喱軟殼蟹可以配搭法式長麵包或者白飯,咁一向都比較鍾意食麵包嘅我,就當然要試吓佢嘅法式長棍麵包🥖🤪 一上盤真係吸引到我了🤩 賣相好吸引😍 麵包同咖喱係分開嘅,咖喱就係淋喺軟殼蟹嘅上面(如果多啲咖喱會更加好🤪)值得一讚嘅係佢嘅麵包外脆,入面軟度適中,(因為成日食好多法包都會做到太硬)但佢軟硬程度把握得非常好👍🏻-🔍 士多啤梨玄米milkshake 加奶蓋🍓睇落去外表已經好吸睛😍 係好Flash
No Money So Lonely 🇭🇰旺角💛

Lunch Set (包是日餐湯/沙律,飲品)
🔍 豬手肉鬆菠蘿炒飯🍍 $128
豬手菠蘿炒飯

🔍 黃咖喱軟殼蟹🦀 配法式長棍麵包🥖 $138

🔍 士多啤梨玄米milkshake 加奶蓋🍓
睇落去外表已經好吸睛😍 係好Flash嘅士多啤梨味🍓🥰 仲可以免費配上抹茶味嘅奶蓋💚 🤩 清新嘅士多啤梨味,再配上口感好厚嘅抹茶奶蓋,配搭一流💚
📍No Money So Lonely (旺角)
豬手菠蘿炒飯
2022-02-18 1523 浏览
這間餐廳一直都很想試,難得平日放假,所以就黎試下!餐廳的裝飾好特別,很適合打卡,而且我們安排座於外至型像酒桶的卡位內,很有私隱度!他們的Lunch set 由中午12點至下午3點,包有沙律或湯,主食和飲品!泰式全日早餐,英式的all day breakfast 食得多,泰式的又會是怎樣呢?這個全日早餐包括有芝士奄列、泰式炒雜菌、香腸拼盤、芒果大蝦、泰式蟹餅!炒雜菌甜甜辣辣,份量都幾多!芒果鮮甜,大蝦彈牙!蟹餅外脆內軟,有泰式香料既味道!泰式肉碎蝦蝦蝦比薩,這個pizza面頭有辣椒、蝦肉、車厘茄,而芝士下面有打拋豬辣肉碎!pizza是薄批,食落有點像薯片那樣脆!芝士能夠拉絲,而且因為有肉碎令口感非常豐富,味道都幾辣,十分刺激味蕾!避風塘炸單骨雞翼四隻,點午餐可以優惠價吃到雞翼,雞翼好香炸蒜味,而且微辣,雞肉juicy!粉紅色的火烈鳥,Set lunch本身包咖啡或茶,如果想飲其他飲品可以原價減$20便飲到!這杯飲品用上草莓果醬、薄荷葉和玫瑰花瓣,所以飲落味道酸酸甜甜又帶有清涼的薄荷味,感覺清新!
這間餐廳一直都很想試,難得平日放假,所以就黎試下!
2022-02-11
午餐
2022-02-17 1738 浏览
今日約了同事lunch, 佢提議去"No Money So Lonely", 餐廳名說出好多人的心聲,唔知食物質素又如何呢?餐廳座位寬敞舒服,裝飾別緻有氣氛,很Chill!Daily Soup(跟餐)~南瓜湯好甜好香滑,最重要夠熱。Lunch小食~避風塘單骨雞翼四隻$38~ 雞翼細細隻炸得好香脆,微辣,好惹味。芝士菠菜雞腿肉意粉$108~ 無論芝士和菠菜味都十分濃郁,很creamy, 配上大量的雜菇和滑嫩的雞腿肉,好美味。黃咖哩軟殼蟹配法式長棍麵包$138~軟殼蟹好大隻,炸得很鬆脆,配青咖哩十分滋味。長法包很脆口,配以甜洋蔥,紅椒絲和椰菜,味道豐富。蜂蜜紅茶(跟餐)~ 紅茶茶味十分香濃,加入蜂蜜更為香甜。美式凍咖啡(跟餐)~ 咖啡味很濃,奶少,不錯。
,唔知食物質素又如何呢?

餐廳座位寬敞舒服,裝飾別緻有氣氛,很Chill!

肉,好美味。

黃咖哩軟殼蟹配法式長棍麵包$138~

軟殼蟹好大隻,炸得很鬆脆,配青咖哩十分滋味。

長法包很脆口,配以甜洋蔥,紅椒絲和椰菜,味道豐富。

蜂蜜紅茶(跟餐)~ 紅茶茶味十分香濃,加入蜂蜜更為香甜。

美式凍咖啡(跟餐)~ 咖啡味很濃,奶少,不錯。

午餐
  • 芝士菠菜雞腿肉意粉
  • 黃咖哩軟殼蟹配法式長棍麵包
  • 避風塘單骨雞翼
2022-02-15 87 浏览
➼ 泰式肉碎豬頸肉比薩佢個餅底屬於少少脆嗰種,豬頸肉都正常發揮,好彩唔係好靭嗰種👍🏻加埋有少少辣嘅泰式肉碎,都幾惹味!不過Overall都係正常水準,唔算係好Impressive🤔➼ 脆炸五花腩見好多人話好好食,就嗌咗個試下🤔老實講,我個人覺得冇啲人講到咁正,首先佢外層個炸粉偏油同有啲燶燶哋(可能係我唔好彩姐!),咬落去會有淡淡哋嘅苦味,不過都可以接受嘅。五花腩肉質幾腍👍🏻可惜食咗幾件就開始覺得漏了,建議如果要試嘅話,多啲人Share就更好,因為其實都幾大份下!➺ 小分享:環境尚算寬敞,都坐得舒服嘅👍🏻但啲Staff好似唔係好知自己做緊乜,尤其係我入去想拎位嗰陣,門口又冇人,有啲不知所措之際想搵個人問下,終於有個人理下我,但佢第一句竟然係問我:「做咩?」🤷🏻‍♀️ 其實當下有啲忟憎,但之後諗返又覺得幾搞笑🤣
➼ 泰式肉碎豬頸肉比薩

泰式肉碎豬頸肉比薩

➼ 脆炸五花腩

脆炸五花腩

➺ 小分享:
2022-02-15 144 浏览
No Money So Lonely旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place4樓406至408號舖到旺角T.O.P 閒逛,發現一間很有特色的餐廳,裝修有趣,泰式Fusion菜。😉🍻黃咖哩軟殼蟹配法包 長棍麵包法包硬度適中,口感煙韌,黃咖哩香氣四溢,配菜爽脆夠Juicy,可以叫微辣,大人細路都啱食。即叫即炸的軟殼蟹,加了特製的黃咖哩,很開胃,推薦 😁👍泰式肉碎蝦蝦Pizza薄餅的餅底超級香脆,每一塊都有大大隻虎蝦,薄餅內舖滿香辣的泰式肉碎,大廚醃製得很好,肉味濃郁,辣度適中,面層放了勁多芝士,配料新鮮,必食!😍🍤🍕粟米忌廉湯真材實料,大廚將粟米打溶,再加入香濃的忌廉湯,香甜滑,沒有味精,加少少鹽味道更佳。🌽蜂蜜紅茶,茶膽清香,不會太濃,蜂蜜香甜潤喉。即磨的美式咖啡提神醒腦,走奶走糖,健康之選。😎☕
No Money So Lonely

旺角彌敦道700號