2018-04-22 754 浏览
呢間餐廳唔算好大,得十個座位左右,但係Tiffany Blue既牆色,再加埋外國風既佈置,感覺都幾靚,係度打返個卡都唔錯😎當然,呢度既食物都吸引,好多可以拉芝,岩曬芝士控,奶昔亦都出色🤗👁‍🗨 Mushroom Grilled Cheese(7.5/10)💲58即整即食好脆身,雖然感覺頗熱氣 (我個喉嚨弱到即刻出事之後病左成個禮拜🤦🏻‍♀️),不過都唔好擺太耐,硬身韌身唔好食😵對比起Classic Grilled Cheese,呢個比較多層次,口感較為豐富,除左可以拉絲既芝士,仲有粒粒蘑菇🍄略嫌中心偏鹹左少少,但係好味既😍👁‍🗨 Classic Grilled Cheese(7/10)💲38相片為趕時間失敗之作,純碎比大家睇內餡,呢個經典版都係脆身,帶有焦香味,但相對之下入面就得芝士,感覺較為單調🧀順帶一提,每一份其實都大,同埋芝士本身漏,兩個人分一份再叫野飲會無咁飽濟😛👁‍🗨 Banana Chocolate Pancake(7/10)💲48呢個有單邊燒左焦糖上去既香蕉,加左滑身忌廉既三塊班戟,再淋埋焦糖同埋朱古力醬,同埋灑上杏仁片,就咁睇都夠曬邪惡🥞焦糖同朱古力一向都匹配,但就要預左

Mushroom Grilled Cheese

Classic Grilled Cheese

Banana Chocolate Pancake

呢個有單邊燒左焦糖上去既香蕉,加左滑身忌廉既三塊班戟,再淋埋焦糖同埋朱古力醬,同埋灑上杏仁片,就咁睇都夠曬邪惡🥞焦糖同朱古力一向都匹配,但就要預左有一定既甜度,而呢度既班戟偏向薄身軟熟,因為個人唔鍾意太厚實既,呢個都幾合我口味😳

👁‍🗨 Mixed Berries Milkshake(7.5/10)💲42(12Oz)
Mixed Berries Milkshake  (12Oz)

呢個奶昔幾有質素,飲落口感幼滑,個莓味幾香濃,甜甜地少清新,完全無藥水味,亦都唔係快餐店好奶味果種🥤朋友飲Baileys Coffee Milkshake都好出色,微微既Baileys味,仲帶有咖啡豆碎粒,幾唔錯☕️

🔛 整體評分(7.5/10)
Mushroom Grilled Cheese
2018-04-09 659 浏览
The winner of all was Peanut Butter Smoothie, my eyes almost dropped on the floor while I was having my 1st sip!!!! (background music: Take my breath away~)OH MY GOODNESS, it was just too good!! I had peanut butter smoothie somewhere else but nowhere can be compared to this! I could have drink it everyday if I never gain weight~ XDSilver medal belongs to Crazy Cheers Cheese, you wouldn't expect how rich and cheesy the cheeses were! It filled your tummy, as well as your sight! Yum~ just forget ab
Peanut Butter Smoothie

Silver medal belongs to Crazy Cheers Cheese, you wouldn't expect how rich and cheesy the cheeses were! It filled your tummy, as well as your sight! Yum~ just forget about diet for the day!
Crazy Cheers Cheese

Bronze medal to the Berricious Pancakes. Not those souffle type but typical American style which I like most!! The first time I had that was served with berries jam, that was even better than this with cream.
Berricious Pancakes

Last one, the all day breakfast set, wasn't breath taking, maybe was a bit too oily, the fries were the best within.

2018-03-17
Peanut Butter Smoothie
Crazy Cheers Cheese
Berricious Pancakes
2018-04-09 445 浏览
因為crazy cheers cheese而黎,無失望,果然芝士滿瀉,未食都開心,另外叫左個牛扒薯條,呢個太咸,同埋香芋奶昔,奶昔好好,味道好濃,食到芋頭肉,室內佈置唔錯,啱哂影相打卡。
2018-04-02
2018-04-03 420 浏览
Probably you won’t understand but NO MILKSHAKE to me really means NO LIFE. Was just planning to get a 🍉watermelon cake and then saw the TARO milkshake. And then the next second I had the taro milkshake in my hand 💪🏻lolll. I don’t know how they made it (have taro bits in it! probably just from 🍦taro icecream) But I LOVVVE IT. Just the 👨🏼‍🍳guilty pleasure you need on a Tuesday. Once I try this, can’t go back to MCD one anymore lol. HKD 42 (I wish it’s bigger 💩)
今次呢張相可能影得無咁好🤭🤣 但呢間真心推薦比大家😳😳 個pat野其實係芝士牛扒薯條🍟 超級大份而且啲汁好多好夠味🤤🤤🤤 牛扒好林唔會好難切 芝士好多 多到我最後食唔落😖🤭 睇上去好細份但如果細食既2個人share一定無問題🤪🤪相反佢杯Hazelnut Latte 麻麻地味道唔夠濃☹️ 而且唔知點解覺得個味有小小怪怪地🤢🤢🤢 仲有佢個裝修好靚好有style 可以見到個menu啲畫都係自己畫勁有心思🤭🤭🤭 呢間想同fd傾下計坐低抖下一定要試!!!😳😳😳
2018-03-11 440 浏览
一星期忙碌最希望星期日可以輕輕鬆鬆,咩都唔洗諗食番個下午茶呢間可能幫到大家位於山道香港大學站B出口地點唔難搵既店舖坐位10個左右環境開揚整潔我自己就試左All day breakfast & 水牛城脆雞漢堡味道不錯,分量十足值得大家一試
一星期忙碌
最希望星期日可以輕輕鬆鬆,咩都唔洗諗
食番個下午茶

整潔

味道不錯,分量十足

值得大家一試

2018-02-18 578 浏览
今日去西環影相順路拉搵番西環美食尼間店地方不大,大概坐10人左右但環境好有文青feel 樓底高收好早收晚上6時內在的插畫好美店裡職員都好年輕有好心思既報置來到點了一杯《鹹鹹地焦糖咖啡》$40咖啡沒有大吸引 味道一般 相對店內食物來說咖啡價錢偏貴一點之後來了一份《crazy cheer 🧀 cheese》$68 無論味道抑或外表都超吸引粉紅色嘅多士再加上名副其實嘅瘋狂拉芝對於我最愛芝士既人來說超正食落啖啖芝士先$68超抵食味道亦一流必點
今日去西環影相順路拉搵番西環美食

必點
Crazy  🧀cheers cheese
Crazy  cheer  cheese
2018-02-14 520 浏览
[ 極邪惡 | 黐線芝士黐住芝士治🧀]••情人節快樂🌹希望大家同情人好似呢堆芝士咁,點拉點扯都分唔開❤️😆-上次山長水遠黎到,點知無開,門口仲貼張紙898我🌚▫️唔知大家有無食過holy chef👩🏻‍🍳?(又係已結業😵)menu上有啲食物都一樣,尤其呢個芝士治🥪唔知係咪同一班人開架呢🤔-🔹Crazy!Cheers!Cheese! ($68)⭐️8.5/10用紅菜頭整成既紅色麵包已經好吸睛👀啲芝士多到猛咁湧出黎,我地兩個把握時間影完一輪相📸啲芝士仲未變硬👍🏻用左兩款芝士,一鹹一淡mix埋都唔會太漏🧀重點係入面塗抹左一層香草醬🌿成件事清新左,唔係齋芝士咁寡👍🏻-🔹Peanut butter+Choco($42/12oz)⭐️9/10我對朱古力花生醬👈🏻呢個配搭既熱愛程度係好瘋狂❤️每次見到menu有都忍唔住要叫😍呢杯夠哂RICH👅相信佢落左好多花生醬,打得好滑,濃郁花生醬味🥜真係超正呀💓-🔺呢餐勁邪惡,兩樣加埋食完應該重20磅🐷如果同朋友share會好啲,上次朋友話食左野,淨係食小小,點知佢真係切個角仔食咁少😂---更多食評ig: hungrykays ✌🏻
[ 極邪惡 | 黐線芝士黐住芝士治🧀]

上次山長水遠黎到,點知無開,門口仲貼張紙898我🌚

更多食評ig: hungrykays ✌🏻
2018-01-29 539 浏览
今天放假,所以就出動去找好吃的,剛好經過附近,裝飾挺特別,所以就進去看看。我們點了2杯奶昔,一個芝士肉醬熱狗。因為店鋪小小的,而且是開放式廚房,所以可以看到員工在造料理,那個奶昔真材實料,冰塊只加了幾塊,牛奶也是只加一點點,所以對這家的奶昔很有期待感。等了一陣子,我們點的奶昔到了,先喝一口香芋奶昔,嘩!果然跟我本常喝到的不一樣,很濃郁,口感很豐富,每一口都有芋頭粒。之後再試一口花生醬朱古力奶昔,質地也是很濃郁,但沒有香芋奶昔那麼有驚喜。最後,我們點的熱狗也到了,麵包烤得酥脆,份量挺多,味道不錯。

我們點了2杯奶昔,一個芝士肉醬熱狗。

2018-01-22
2018-01-17 520 浏览
由於佢嘅milkshake太吸引😋3個女仔每人都order左一杯🥤▫️Mixed Berries (HKD 42)🍓飲落好fresh 酸酸甜甜 完全無罪惡感▫️Taro (HKD 42)💜啖啖芋粒又清香 口感好豐富 飲到唔停口😻▫️Bailey Coffee (HKD 52)☕️bailey嘅甜味配埋咖啡豆碎 岩哂咖啡控🖖🏾▫️Crazy! Cheers! Cheese❣️黐線芝士黐住芝士治(HKD 68)🧀🥪💞啲芝士多到流出黎🧀💦OMG🤤加左香草食落唔會濟🌿用紅菜頭染嘅麵包🥪好脆口 PinkPink的好靚💕▫️Avocado & Crab Meat Croissant (HKD 78)🥐一定要食里個牛角包😻超多牛油果🥑&蟹肉🦀十分足料好好味ah🤤▫️NMNL’s Wagyu Cheese Burger (HKD 108) 🍔和牛芝士漢堡包一向都係黃金組合✨但我比佢配嘅薯條吸引左🍟少少辣嘅調味粉令到已經好飽嘅我食唔停🤗
▫️Mixed Berries (HKD 42)🍓

▫️Crazy! Cheers! Cheese❣️
黐線芝士黐住芝士治(HKD 68)🧀🥪💞

Milkshake
2017-12-23 471 浏览
剛好經過這裡,聽說奶昔不錯,那個招牌crazy cheers cheese 也想試試看。這裡樓底超高,高到我覺得可以分左2層,位子很少,主要是一張長枱與一張4人枱。叫了朱古力花生醬奶昔,$56 最大size和那個 68$ crazy cheers cheese 即是芝士吐司。奶昔先來,其實size就不算大,質地很濃郁,味道OK 不算很特別。然後就是那個爆芝士吐司,芝士多到流出來,吃得出是加了香草類的芝士,那吐司都算脆口,但沒什麼特別,吃了大半已覺得full full 地。想起之前係荃灣也有那個爆芝士吐司,那個吐司很有咬口,更好吃。性價比來說還是可以,只是比較小和迫,吃完基本上就要走。

性價比來說還是可以,只是比較小和迫,吃完基本上就要走。
2017-12-12
2017-11-19 587 浏览
以前係長沙灣食過幾次,一直都對粉紅芝士包念念不忘,依家轉左去西環,雖然唔知兩間有無關係,但係水準依然好好,個粉紅芝士包依家都係爆哂芝,超香芝士味,兩個女仔食岩岩好。另外點左個奪陽蛋著餅,第一次見人用蛋液配薯條,但又出奇地好夾,我本身都係一個蛋迷,所以覺得呢個配合好完美。
Mr . Potato  Egg  Fries
Crazy  Cheers  Cheese
Mr . Potato  Egg  Fries
Crazy  Cheers  Cheese
2017-11-15 437 浏览
為咗牛油果三文治而黎! 香港大學站地鐵一出,行幾步就見到,平日下午茶時間, 入到去咗位唔多, 都仲有位..本身淨係想叫三文治,但係見到佢啲奶昔又好似幾正...同埋係招牌...睇中香蕉朱古力,叫親沙冰奶昔類,一定問佢係咪真水果,有冇落糖...佢話係真..飲品都唔會額外加糖就試下...飲品okay... 不過冇預計過咁多冰..三文治即叫即整... 本身佢跟牛角包,個人唔太好,問佢可唔可以轉方包,佢比就叫 睇樣係可以嘅, 冇想像中咁多牛油果... 可惜嘅係塊包唔夠脆,同有啲un.... 可能牛角包會好味啲。總結,試過就算未必再來。
為咗牛油果三文治而黎!

banana choco

飲品okay... 不過冇預計過咁多冰..
牛油果蛋沙律三文治

總結,試過就算未必再來。
banana choco
2017-10-15 578 浏览
1. 飲品、食物種類算多-coffee baileys milkshake, 先有baileys甜味,然後一粒粒咖啡豆碎2. 靠近地鐵出口3. 價錢偏貴:- 普通milkshake $58一杯, 加baileys or rum $68 一杯- 唯獨cheesy chips $28, 抵食4. 室內三張四人枱,室外一張四人枱-舒適度一般
1. 飲品、食物種類算多

-舒適度一般

Cheesy  chips
2017-10-14
2017-10-13 443 浏览
No milkshake no life.被這個霸氣名字吸引而來。店子小小,大約只能容納十人。主打milkshake和cheezy food,有三文治,牛角包,炸物等comfort food,價錢偏貴,一份三文治大約$50。點了紅莓醬烤芝士三文治因為怕芝士太膩,所以選了有紅莓醬這款中和一下,紅莓醬是自製的,一點也不吝嗇,厚厚的擦在兩片麵包中間,但味道偏甜,吃了半份多就吃不下了香蕉朱古力奶昔不會太甜,喝到有粒粒香蕉果肉,略嫌不夠朱古力味,看見店員用上了幾球雪糕來打奶昔,這一餐一定熱量爆燈這些高熱量食物,吃過一次餵飽相機便好。
No milkshake no life.
被這個霸氣名字吸引而來。

點了紅莓醬烤芝士三文治
Cranberry grilled cheese

Cranberry grilled cheese

香蕉朱古力奶昔

這些高熱量食物,吃過一次餵飽相機便好。
2017-10-13