2022-05-06 40 浏览
今日去元朗接朋友放工,佢揀左呢間食晚餐,話平時經過見到都好多人等位,好想試吓係咪咁好食。而家仲有promotion,主菜餐牌做緊半價,平時$200嘅食物,今日$100就食到。埋單時check 單堅係半價,絕無取巧!😀兩個人諗住唔洗食咁多,只係揀左慢煮紅菜頭三文魚,同埋麵豉燒春雞配美國炒蛋,加埋飲品Lemongrass & Ginger ice tea、Ninetys Coffee Beer (fruity)。🔴🐟慢煮紅菜頭三文魚 $198第一眼望到件三文魚,紅到好似叉燒咁好得意,影相好靚。食落味道帶有紅菜頭嘅微微甜味,搭配鮮味嘅三文魚,好好食,好鍾意呢份特別配搭嘅味道。配菜更有驚喜,薯蓉勁重牛油香味,濃郁嘅牛油味感覺似食緊牛油曲奇;仲有就係用左薏米嚟做配菜,味道帶微酸,非常清新。 🐓🥚麵鼓燒春雞配美國炒蛋$228平時我好少食雞皮,但見到好似烤得幾靚,忍唔住食左,👍完全無油脂油膩、味道很香,將我對雞皮嘅感覺顛覆晒。雞肉都算幾滑,連雞胸都唔覺得嚡🍗。炒蛋同樣都係勁香牛油味,雖然唔係炒滑蛋,但厚厚實實嘅口感都唔錯。伴碟配菜有同三文魚一樣嘅薏米、紅椒、青椒(估佢唔到,原來都幾辣🌶)。仲有非常新
🔴🐟慢煮紅菜頭三文魚 $198

🐓🥚麵鼓燒春雞配美國炒蛋$228
伴碟配菜有同三文魚一樣嘅薏米、紅椒、青椒(估佢唔到,原來都幾辣🌶)。仲有非常新鮮嘅羽衣甘藍,味道很清甜。

☕Lemongrass & Ginger ice tea $58
薑味唔重,香茅味入口幾舒服。

🍺Ninetys Coffee Beer (fruit) $88
鍾意飲啤酒嘅真係值得試吓,非常容易入口,淡淡嘅麥味會喺口腔內略略停留,酒通過喉嚨時,才會滲出酒精嘅刺烈感,味道非常有層次。

雖然好似唔係食左好多嘢咁,但兩個人食真係好夠份量,食完感覺極滿足。🙂
最後真心要讚呢度嘅店員,態度同禮貌都令呢一餐飯加分,啤酒上枱會問要唔要幫忙斟酒,收碟時會非常有禮地問可唔可以收,雖然帶住口罩,但從眼神都可以感受到佢地嘅笑容。👍

慢煮紅菜頭三文魚
配菜嘅薏米
麵豉燒春雞配美國炒蛋
lemongrass & ginger ice tea & beer
2022-05-05
慢煮紅菜頭三文魚
配菜嘅薏米
麵豉燒春雞配美國炒蛋
2022-05-05 43 浏览
我係openRice見到呢間餐廳五月同六月份有半價優惠 覺得好吸引🥹🥹🥹 一入到去就覺得餐廳嘅裝修好靚 坐得又舒服😎 我哋叫咗一個慢煮紅菜頭三文魚 三文魚好大嚿好新鮮 啱啱好半熟 外香內軟 旁邊配搭左啲薯蓉 仲有啲薏米喺旁邊 好好食好有驚喜🥴🥴🥴 再叫咗一個波士頓龍蝦意粉 龍眼好大隻又多膏 蝦肉好結實 配埋蕃茄汁意粉係絕配 職員好細心俾咗個鉗我哋拆肉🤩🤩🤩 之後我哋再叫咗一個遠近馳名叉燒漢堡 叉燒好大塊 肥瘦適中好有肉汁 配搭蘿蔔絲酸酸甜甜 非常開胃🤤🤤🤤 最後我哋叫咗一個蟹肉布拉㙮芝士薄餅 上枱嗰陣已經好貼心咁分成6件 芝士好濃厚 好多蟹肉 好新鮮 呢個配搭好match😛😛😛 最後埋單都係$500 食咗四個main 好滿足🥹
2022-05-05 20 浏览
我係openRice見到呢間餐廳五月同六月份有半價優惠 覺得好吸引🥹🥹🥹一入到去就覺得餐廳嘅裝修好靚 坐得又舒服😎我哋叫咗一個慢煮紅菜頭三文魚 三文魚好大嚿好新鮮 啱啱好半熟 外香內軟 旁邊配搭左啲薯蓉 仲有啲薏米喺旁邊 好好食好有驚喜🥴🥴🥴再叫咗一個波士頓龍蝦意粉 龍眼好大隻又多膏 蝦肉好結實 配埋蕃茄汁意粉係絕配 職員好細心俾咗個鉗我哋拆肉🤩🤩🤩之後我哋再叫咗一個遠近馳名叉燒漢堡 叉燒好大塊 肥瘦適中好有肉汁 配搭蘿蔔絲酸酸甜甜 非常開胃🤤🤤🤤最後我哋叫咗一個蟹肉布拉㙮芝士薄餅 上枱嗰陣已經好貼心咁分成6件 芝士好濃厚 好多蟹肉 好新鮮 呢個配搭好match😛😛😛最後埋單都係$500 食咗四個main 好滿足🥹
一入到去就覺得餐廳嘅裝修好靚 坐得又舒服😎
最後埋單都係$500 食咗四個main 好滿足🥹
2022-05-04 24 浏览
Ninetys是型格咖啡店,高闊的樓底,大玻璃窗採光度高,格調舒適。🎉坐在吧檯,看到咖啡師在沖製咖啡,💜充滿慢活感覺。Boston Lobster Pasta 228龍蝦誘人金黃色,肉質彈牙,🔥連同蝦膏一同挖出,鮮味吸引,細緻咸香。意粉口感煙韌,掛滿海鮮醬汁,一口濕潤意粉,一口肥美龍蝦肉,滋味過人。Slow cooked Salmon 188厚身的三文魚扒,慢煮烹調下質感軟滑,內裡肉質粉嫩,💋咀嚼時魚油豐沛,🌸細膩口感,份外誘人。Red Bean Muffin 32自家製的Muffin,入口有拉扯感,對半切開, 中心填滿紅豆蓉及麻薯,香甜之餘,煙煙韌韌的口感,配搭十分驚喜。

Boston Lobster Pasta 228

Slow cooked Salmon 188
Red Bean Muffin 32
2022-05-03 23 浏览
因為疫情冇咁嚴重,入元朗同朋友食飯睇戲,去元朗搭西鐵真係好方便,西鐵站隔離有戲院商場,基本上喺yoho 想買嘅嘢都有齊。同朋友睇完戲諗緊食咩,見到對面間咖啡餐廳都幾吸引,即刻入去試吓,Ninetys 就喺百老匯戲院對面。餐廳比我嘅感覺真係好舒服,座位空間,環境氣氛都令人好放鬆。Piggy piggy 遠近馳名叉燒漢堡包 178 元漢堡包嚟到賣相十分之好,份量係超級多,叉燒經過慢煮,出到嚟肉質非常嫩滑多汁,加上沙律菜洋蔥醬汁,無論口感同味道嘅層次都非常之豐富,一啖咬落去,食到好新鮮嘅蔬菜味跟住又有好香嘅叉燒味,呢個叉燒漢堡包真係值得再食,連伴碟嘅醬汁都好正,酸酸甜甜非常惹味開胃,好值得推介。側邊有個哈密瓜,清甜爽口。真係好正煙三文魚份量都好多,望落去色澤非常吸引,睇得出係好新鮮,入口一陣煙熏味,再加上三文魚嘅鮮甜味道,令到鮮味更加突出。👍Bakery 6 sides 茄子 味道非常之特別,加上惹味醬汁,茄子味嘅清新。正蟹肉味道好新鮮,揸少少落多士上面食,令到蟹嘅鮮味更加突出。黑松露炒蛋,兩樣嘢配搭一齊味道好夾,香濃嘅黑松露味,蛋彈又滑又香,兩者配合得啱啱好。下次去完元朗睇戲,一定會嚟呢間
餐廳比我嘅感覺真係好舒服,座位空間,環境氣氛都令人好放鬆。

Piggy piggy 遠近馳名叉燒漢堡包 178 元
Bakery 6 sides
茄子 味道非常之特別,加上惹味醬汁,茄子味嘅清新。正
蟹肉味道好新鮮,揸少少落多士上面食,令到蟹嘅鮮味更加突出。
下次去完元朗睇戲,一定會嚟呢間餐廳再食,好欣賞佢嘅環境。值得推介。
2022-05-01 34 浏览
Weekend黎到食個 brunch board自選早餐4 sides with bread $128...太貪心想試哂兩款炒蛋叫哂黑松露炒蛋同櫻花蝦炒蛋嚟到先發現份量唔少應該夾埋有超過4隻蛋既份量最後差啲食唔落兩款炒蛋都各有特色而且炒得幾滑值得試嘅但建議大家揀其中一款好喇...手工麵包係餐廳既招牌🍞餐牌話可以揀試兩款包但其實食完之後可以同waiter講refill另外兩款第一次可試Lemon Danish 同Chocolate Danish幾鬆軟 如果朱古力粒再多啲就更好Mixed seed bread 相對有啲普通...餐廳有落地玻璃望出去有個花園仔可以係陽光下輕鬆一下未至於最正既早餐選擇不過偶然一次都唔錯
Weekend黎到食個 brunch board
可以係陽光下輕鬆一下
未至於最正既早餐選擇
不過偶然一次都唔錯
2022-04-30 28 浏览
YOHO 地理方便到一個點。入面可以慢慢搵間正野試。今日試左依間ninetys, 小小日系風嘅西餐餐廳環境一流,好有風格。好舒服出名lunchboard, 可以試多幾樣野。先黎杯 ice mocha正正常常lunchboard 叫左 4 sides飽到癫rice bowl with Crispy Japanese BaconHalf Spring ChickenBraised Lamb ShoulderSakura Shrimp & Crab Fat Scrambled EggsRoasted Potatod 雞好滑,慢煮有芝士同煙肉,小小heavy個羊好淋,好入味。羊味好重個蛋就精彩送飯一流,又滑又好蟹肉薯仔同飯就正常

YOHO 地理方便到一個點。
入面可以慢慢搵間正野試。

今日試左依間ninetys, 小小日系風嘅西餐

餐廳環境一流,好有風格。
好舒服

出名lunchboard, 可以試多幾樣野。

iced  mocha

Half Spring Chicken
Braised Lamb Shoulder
Roasted Potato

d 雞好滑,慢煮
有芝士同煙肉,小小heavy

個羊好淋,好入味。羊味好重

個蛋就精彩
送飯一流,又滑又好蟹肉

薯仔同飯就正常

2022-04-24
iced  mocha
2022-04-28 55 浏览
想去NINETYs好耐,今次趁平日放假加上元朗就有間分店好近我,當然要去食啦!一坐底見到Brunch menu好吸引,配搭嘅選擇有好多,啱晒選擇困難症嘅我。Unlimited Bakery with 4 Sides係飯同麵包嘅選擇中,身為包控嘅我梗係揀麵包放題啦!麵包揀兩款,因為當日無sourdough所以我就揀咗Lemon Danish Loaf Bread、Chocolate Danish Loaf Bread,兩款行soft路線,上枱前仲會烘一烘熱佢先。前者檸檬味幾fresh好特別,後者有少少半溶朱古力幾香。配菜可以揀4/5/6款,我就揀咗4款,對我而言份量幾多呢!Black Truffle Scrambled Eggs好滑,黑松露嘅份量唔單止點綴嘅程度,都比左3大撮。想健康啲可揀Granola Greek Yogurt,granola脆得嚟甜甜地,同Greek Yogurt輕盈嘅感覺平衡返,健康嘅食物都可以好好食!放假當然要放肆啲,加錢點咗個豪華嘅配搭—Salty Egg Yolk Bonston Lobster,半邊龍蝦連鉗再配上特製嘅咸蛋黃醬好邪惡但又會忍唔住喪點個醬,濃郁

Unlimited Bakery with 4 Sides

係飯同麵包嘅選擇中,身為包控嘅我梗係揀麵包放題啦!

配菜可以揀4/5/6款,我就揀咗4款,對我而言份量幾多呢!

放假當然要放肆啲,加錢點咗個豪華嘅配搭—Salty Egg Yolk Bonston Lobster,半邊龍蝦連鉗再配上特製嘅咸蛋黃醬好邪惡但又會忍唔住喪點個醬,濃郁又唔會好膩。

沙律就揀我最愛嘅牛油果Strawberry Avocado Salad,士多啤梨切片夾埋牛油果蓉食更開胃,配麵包都好適合呢!

另外友人點嘅係Crab Benedict,色彩好豐富,三塊大蟹餅,再有兩份水波蛋多士,一啲都唔馬虎。蟹餅內除咗有絲絲蟹肉,仲有啲蘿蔔粒夾雜蔬菜整體口感增加了。
水波蛋都幾流心多士香脆,成件事好正!

飲品點咗FRUIT ROMANCE,係hojicha溝橙汁,好啱我地口味!
第一次飲hojicha溝嘅Mocktail,茶味都幾出仲見到飄浮中嘅茶葉莖,橙汁平衡了hojicha嘅濃香,飲落清爽啲。

Yoho Mall位置好方便,環境舒服食物質素中上加上服務唔錯,真係會令人想再去!
想試佢brunch好耐啦~首先喺麵包或者飯揀,其中兩款之後可以任添揀咗麵包,下午茶我就揀係揀麵包啦Chocolate Danish Loaf Bread 朱古力丹麥麵包Sourdough 酸種麵包兩款麵包都好鬆軟 我覺得朱古力味可以再重啲然後就配左四個Side $128Signature Sous vide Chr Siu +$48全部嘅食材都係慢煮而製成所以全部都好入味 蜜汁叉燒甜甜地 肥瘦相間嘅叉燒肉識落好有口感啖啖肉 Crab meat 呢個蟹肉好鮮甜點埋青檸成件事好清新Sakura Shrimp & Crab Fat Scrambled Eggs蟹膏櫻花蝦炒蛋 分量十足 蛋都唔會炒得太乾濕濕地好滑再用啲海鮮帶返鮮味出嚟唔會得蛋味咁dryMousse Coconut Yogurt +$10乳酪酸酸地但係我覺得幾好味配上椰子味同少少蜜糖中和返個酸度相信大家都會好易入口最後我都冇添到麵包因為已經好飽~Mocha +$20加一服務費NINETYs (形點) (元朗)元朗元龍街9號形點1期1樓1025號舖

想試佢brunch好耐啦~

Sourdough 酸種麵包
兩款麵包都好鬆軟 我覺得朱古力味可以再重啲

然後就配左四個Side $128
Crab meat
呢個蟹肉好鮮甜點埋青檸成件事好清新
Mousse Coconut Yogurt +$10

最後我都冇添到麵包因為已經好飽~

Mocha +$20

加一服務費

NINETYs (形點) (元朗)
元朗元龍街9號形點1期1樓1025號舖

同朋友訂咗位,2:00喺元朗形點嘅NINTYS食brunch 🍽同朋友一致認為必定會再番黎幫襯既Cafe🥰我見呢間店星期六日都要排隊,好受歡迎~所以我哋趁平日就book位,一去到就有位🤭但餐廳都仍然9成滿座👍🏻我同朋友點咗每人一個brunch board 📋⭐️🪄非常好既係,麵包同埋白飯都可以任添✨✨男仔都一定食得飽!我揀咗5️⃣個sides,分別係:🍴Crab Meat🍴Mousse coconut yoghurt🍴Sakura shrimp & Crab fat scrambled 🍳🍴Strawberry avocado salad🍴Roasted potato 全份brunch 都非常精緻🥰望到令食慾都大增😋五樣嘢都非常好食!Crab Meat 🦀好鮮甜另外蟹肉炒蛋都好好味~好滑牛油果醬沙律好特別,配埋士多啤梨酸酸甜甜好清新🌱朋友就揀咗4️⃣個sides,分別係:🍴Salty egg yolk Boston 🦞 🍴Torched Hamachi🍴Poached egg with lemon Yogurt 🍴Miso Eggplant 🍆 龍蝦好多肉好鮮甜,點埋鹹蛋黃醬,好好味既食法😋油
同朋友一致認為必定會再番黎幫襯既Cafe🥰

我同朋友點咗每人一個brunch board 📋

我揀咗5️⃣個sides,分別係:
🍴Crab Meat
🍴Mousse coconut yoghurt
🍴Strawberry avocado salad
🍴Roasted potato

全份brunch 都非常精緻🥰
望到令食慾都大增😋五樣嘢都非常好食!
Crab Meat 🦀好鮮甜
另外蟹肉炒蛋都好好味~好滑
牛油果醬沙律好特別,配埋士多啤梨酸酸甜甜好清新🌱

朋友就揀咗4️⃣個sides,分別係:
🍴Salty egg yolk Boston 🦞
🍴Torched Hamachi
🍴Miso Eggplant 🍆

龍蝦好多肉好鮮甜,點埋鹹蛋黃醬,好好味既食法😋
油甘魚好新鮮~好味!
日式味噌茄子味道都唔錯,賣相精緻~

因為今日係平日,每個Brunch可以加$20有咖啡☕️
我哋揀咗Flat white 同 Dirty

賣相仍然係好精緻,飲品質素當然都係咁高👍🏻而且仲有提子乾,店員話可以更加帶出個味道😋

店員都非常之Nice,一間又好食又食得飽嘅Cafe真係好緊要❤️我哋一定會再幫襯!
2022-04-23 16 浏览
今日同朋友嚟咗元朗食tea之前已經好想試呢間cafe睇相見到自選brunch board好多選擇而且款底特別 好吸引!所以今次我地兩個都係叫brunch board每人揀咗4款sides都冇重複😋。Bakery🍞Sour Dough and Chocolate Danish Loaf Bread包焗得好脆!而且係unlimited,一定食得飽!配嘅Apricot Jam唔會好甜,有清新桃味🍑。Sous Vide Cha Siu🍖叉燒甜咸balance得好好,肉質半肥瘦岩岩好。Crab Meat🦀啖啖蟹肉,有啲檸檬味,超推介呢個!。Black Truffle Scrambled Eggs🍳黑松露好大粒好香~ 勁match啲包。Grilled Miso Eggplant🍆茄子好入味,厚切口感好正。Crsipy Japanese Bacon🥓🍚每粒煙肉都脆卜卜,好味道!。Salty Egg Yolk Boston Lobster🦞龍蝦好新鮮,肉質爽脆鮮甜鹹蛋黃醬另上,仲可以送飯!!。Torched Hamachi🐟厚切池魚sashimi非常新鮮brunch有刺身食好開心~。Sakura Sh
今日同朋友嚟咗元朗食tea
之前已經好想試呢間cafe
睇相見到自選brunch board好多選擇
而且款底特別 好吸引!
所以今次我地兩個都係叫brunch board
每人揀咗4款sides都冇重複😋

。Bakery🍞
包焗得好脆!而且係unlimited,一定食得飽!
配嘅Apricot Jam唔會好甜,有清新桃味🍑

。Sous Vide Cha Siu🍖
叉燒甜咸balance得好好,肉質半肥瘦岩岩好

。Crab Meat🦀
啖啖蟹肉,有啲檸檬味,超推介呢個!

黑松露好大粒好香~ 勁match啲包

。Grilled Miso Eggplant🍆
茄子好入味,厚切口感好正

。Crsipy Japanese Bacon🥓🍚
每粒煙肉都脆卜卜,好味道!

龍蝦好新鮮,肉質爽脆鮮甜
鹹蛋黃醬另上,仲可以送飯!!

。Torched Hamachi🐟
厚切池魚sashimi非常新鮮
brunch有刺身食好開心~

。Sakura Shrimp & Crab Fat Scrambled🥚
每啖蛋都食到蟹膏同櫻花蝦
送飯送包都超正!!

。Granola Greek Yogurt🍧
食咗咁多嘢之後食返杯Yogurt岩岩消滯
唔會太甜 連埋啲脆脆健康又好味!

☕️Mocha, Fruity blend
超好飲超多朱古力醬!
推介比唔太飲咖啡嘅人~

☕️Macchiato, Choco blend
好香豆味,唔太酸
配埋隔離藍莓乾食岩岩好

總結來講呢間超級高質
我同朋友食得好滿足好開心
推介大家嚟試吓!!😋

2022-04-23 7 浏览
元朗YOHO Ninetys 疫情缓和左啲,困左咁耐,見長假就約左個朋友出嚟吹水~ 之前經過見佢新開都想試下,不過太多人等位,見到都唔敢排,咁啱今日見到居然唔多人等,即刻試試佢杯咖啡☕️我order左Choco Blend (whole milk on side),另外叫左份 Nduja on Toast 先講杯咖啡, 幾好飲,佢仲有配嘅近似提子乾嘅乾果,飲一啖咖啡再配粒乾果,感覺幾特別,感覺俾落糖健康啲~ 佢嘅招牌Brunch我無叫到,因為想食嘅蟹餅同叉燒都賣晒,唯有放棄~咁我就叫左個Toast 塊包好好味,甜甜地,個炒蛋都好滑!但side dish啲薏米有啲尷尬,因為又唔係淋,又唔無脆,軟硬之間平衡唔到咁!另外可能個人都唔太喜歡咸咸甜甜夾埋一齊食,所以我覺得個toast又咸又甜嘅味道,好麻麻地,not my cup of tea🤷🏻‍♀️ 餐廳環境因為受間鋪size影響,其實檯與檯之前都幾迫夾!特別係近窗吧檯位~基本可以同隔離檯手踭撞手踭~同朋友傾偈都幾唔適合! 所以我地都匆匆食完就轉場,再慢慢傾~ 不過佢份Bruch都真係好吸引我,唯下次去再試。
2022-04-20
2022-04-21 379 浏览
高質食物 用心炮製 舒適環境 友善服務This Is⭐️N I N E T Y ‘ S⭐️。NINETYs, an expression of multicultural craftsmanship.。Scored 95 in Coffee Review。Top 80 Excellence in Hospitality 。Master Chef Recommendation 2020 尼到Ninety’s 當然要試下佢地既Ninety’s 系列!BRAISED PORK SHOULDER BENEDICT燉豬肩肉班尼迪——豬肩肉 肉鮮嫩可口 肉汁滲落多士之內😍——特制薏米 ——班尼迪蛋 蛋液剛剛好 CRAB 🦀 BENEDICT蟹🦀️班尼迪——蟹餅 蟹肉 蟹膏 意大利乳酪芝士——藝術品一樣 擺放賞心悅目——配以新鮮蔬菜🥬Dark Chocolate 🍫 Cookie🍪 Featuring >>>Sugarism.hk同本地品牌合作 幾欣賞佢支持本土Chocolate Cinnamon ToastFeaturing >>>Pinky Bakery
高質食物 用心炮製 舒適環境 友善服務
This
Is

⭐️N I N E T Y ‘ S⭐️
。Scored 95 in Coffee Review

燉豬肩肉班尼迪

Featuring >>>Pinky Bakery
同樣係本地品牌 主打多款手作麵包 無添加
有興趣可以喺IG 🔍 都幾出名
  • Crab  Benedict
4月20日夜晚去咗形點外賣自取買,買咗龍蝦意粉、蟹肉意粉,同埋茄子沙律,拎外賣時已覺輕漂漂,返到屋企食果下先至震驚,啲意粉乾爭爭,無乜source ,食落好硬好乾無乜味,佢果種硬係唔係Al Dente 果種硬,而係完全未煮熟,好恐怖,未食過咁難食嘅意粉,然後隻半件龍蝦得果兩啖肉,隻鉗仲未碎,搞到我要入廚房拎把菜刀嚟扑隻龍蝦鉗,然後蟹肉意粉都係乾,味道比龍蝦意粉稍好一點兒,但都係唔掂,最正常係茄子沙律,二百五十幾蚊,兩個人食完完全唔飽,搞到要落街買糖水補飛,真係好伏,無下次。
2022-04-20
外卖自取
2022-04-19 25 浏览
#NINETYS今次講嘅係位於元朗YOHO MALL💕嘅Ninety’s ❣️❣️店舖環境裝修俾人感覺好舒服😌Menu選擇多 一定有一款啱你哋✨✨絕對適合Chill下 或者假期好去處💗💗Rich 5 sides $271💰(7/10)小編揀佐五款😛😛有Sakura Shrimp 🦐好香櫻花蝦味💕💕好有口感同咬口 撈飯令層次感提升佐🤤🤤Salty Egg Yolk Bonston Lobster🦞龍蝦好新鮮而且啖啖肉 再配埋鹹蛋黃醬💛意外地好香好夾 鹹鹹哋咁令龍蝦嘅味道更突出🤟🏻🤟🏻Braised Lamb Shoulder🐏羊煮得好入味❣️❣️而且好淋身 但略嫌有少少羊羶味🐏🐏Black Truffle Scrambled egg🍳黑松露味非常至香🖤🖤黑松露味好突岀 滑蛋好滑🍳而且份量十足‼️‼️Mushrooms Salad🍄菇份量十足😛😛有好香濃嘅野菌味💕💕凍凍地咁幾好食✨✨Cauliflower 🥦野菜花好香炭燒味😻食落好Fresh🤟🏻Thai Basil Spring Chicken $128💰 (7/10)燒雞份量十足✨✨外脆內軟 外皮輕微燒焦 打卡一流😛😛而燒雞方面仲保留佐肉汁 唔會話

#NINETYS

Rich 5 sides $271💰(7/10)
Braised Lamb Shoulder🐏
羊煮得好入味❣️❣️而且好淋身 但略嫌有少少羊羶味🐏🐏
Black Truffle Scrambled egg🍳
Mushrooms Salad🍄
菇份量十足😛😛有好香濃嘅野菌味💕💕凍凍地咁幾好食✨✨
Cauliflower 🥦
野菜花好香炭燒味😻食落好Fresh🤟🏻

燒雞份量十足✨✨外脆內軟 外皮輕微燒焦 打卡一流😛😛而燒雞方面仲保留佐肉汁 唔會話好柴❣️❣️最重要係有炒滑蛋做伴碟😻😻

Mocha $42💰 (8/10)
好香朱古力味😻😻啱晒Mocha 愛好者💕💕

Flat White $20💰 (7/10)
唔單止好香滑仲好香濃🤤🤤

睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 7.5 / 10 🌟

📍#巨B覓食朗屏 #巨B覓食元朗

NINETYs (形點) (元朗)
⚜️元朗元龍街9號形點1期1樓1025號舖
⏱星期一至日 0800-2100