2024-07-14
今日放工同事介紹咗嚟呢間印度菜fine dining,同我想像中嘅印度菜幾唔同,環境幾高級!KHEKDA 蟹肉沙律睇落幾袖珍,不過個擺盤都幾靚,食落都幾多蟹肉,仲有啲石榴粒,好fresh!Bhel-Puri 印度貝爾普里脆米用咗好多香料同米糠均勻嘅一款小食,辣辣地幾開胃。KOLI - WADA 印度香料炸大蝦正如呢味菜個名,食得出落咗好多香料,不過食落唔辣,差啲比佢紅當當嘅外表嚇到。蝦肉幾有彈性,煮得好入味幾juicy。CHEESE POTATO CHOP 東印度茅屋芝士薯仔餅炸得幾脆口,裡面係一啖啖好綿滑嘅薯蓉,仲有濃郁嘅芝士香。CHICKEN KHUDDI 東印度慢煮雞雞肉煮得幾滑身,個汁甜甜地都幾易入口Lady From The East & Pineapple Smash餐飲嗌咗Cocktail同Mocktail各一杯試試Lady嗰杯嘅杯邊會有啲鹹鹹地嘅辣粉,杯酒飲落都辣辣地,對我呢個少飲酒嘅人嚟講都幾新鮮!飲完feel到個身暖笠笠😂Pineapple嗰杯都幾fresh,飲到好新鮮嘅菠蘿汁,唔會太甜太酸,啱啱好😋
KHEKDA 蟹肉沙律
Bhel-Puri 印度貝爾普里脆米
用咗好多香料同米糠均勻嘅一款小食,辣辣地幾開胃。
KOLI - WADA 印度香料炸大蝦
CHEESE POTATO CHOP 東印度茅屋芝士薯仔餅
炸得幾脆口,裡面係一啖啖好綿滑嘅薯蓉,仲有濃郁嘅芝士香。
CHICKEN KHUDDI 東印度慢煮雞
雞肉煮得幾滑身,個汁甜甜地都幾易入口
餐飲嗌咗Cocktail同Mocktail各一杯試試