2020-02-26 1098 浏览
今次難得約咗班fd去唱K,我哋揀咗Neway 中午,順便食埋佢嘅lunch Set,起初以為K buffet先至會有好嘅嘢食, 點知Neway俾咗一個好大嘅驚喜。就係佢哋嘅食物完全都唔輸蝕出邊嘅標準餐廳。呢個真係令我大跌眼鏡。所以真係要介紹一下佢哋嘅美食椒鹽豬扒十分鬆軟,完全冇雪藏嘅味道,而佢嘅份量真係可以足以令你食多幾碗飯,炸蒜粒、青椒、紅辣椒真無配合得啱啱之好,下次嚟到真係會再叫多呢個食多幾次沙嗲金菇肥牛煲係我食過咁多間大排檔裏面最好嘅一間, 佢嘅肥牛煲仲可以保留到應有嘅溫度,完全唔輸蝕出邊嘅任何一間大排檔。安格斯西冷牛扒非常之鬆軟同入味,如果大塊啲嘅話咁就好啦,整體來講K lunch真係好抵食

安格斯西冷牛扒非常之鬆軟同入味,如果大塊啲嘅話咁就好啦
,整體來講K lunch真係好抵食

唱左咁多年K,因為旺角一間唱開既neway執鬼左,所以今次轉場黎富運。一入黎第一個印象系地方細,之後就去睇食物,可能食物Ok Le?食物款式不多,有啲食物仲好快凍,工作人員服務態度都好好!有禮貌,仲會keep住食物無就一陣就Fill返,仲會轉款。唔錯。小龍蝦,有人炆左殻之後聞落怪怪地。煮麵食品嘗果位朋友話⋯⋯無乜味。鴨胸我吃了!凍兼有少少岀水。當我見到有海南雞飯,簡直系我既署光,希望。點知😒⋯⋯凍到變油膏,但雞肉肉質嫩滑,皮同皮下油都凍到型固左,悲哀。😒只要稍微暖返下隻雞,就由20分變80分。冷盤是冷盤,熱盤都像冷盤。蛋糕Ok,香檳比蛋糕好味。謝謝!

小龍蝦,有人炆左殻之後聞落怪怪地。

煮麵食
品嘗果位朋友話⋯⋯無乜味。

鴨胸我吃了!凍兼有少少岀水

當我見到有海南雞飯,簡直系我既署光,希望

冷盤是冷盤,熱盤都像冷盤。

蛋糕Ok,香檳比蛋糕好味。謝謝
2019-10-17
庆祝纪念
生日
妹妹生日,佢要求唱k,我地當然要奉陪啦!今晚約左k buffet 3位,7點,都俾左間大房我地,算係咁😊一夠鐘當然要去攞野食,呢間啲k buffet原來都ok喎,選擇幾多,質素又不錯,等我逐樣介紹下!首先一定要推介下個翡翠螺同青口,呢兩樣我覺得係除咗刺身之外最值回票價嘅食物!如果有出去買過嘅就知道一隻翡翠螺幾貴啦,但佢呢度隻隻都咁大隻仲要任食真係幾正㗎!質素仲要拍得住酒店添😏最推介就係佢!然後仲有刺身壽司,刺身幾好壽司麻麻哋。另外值得推介有海南雞飯,醉雞雞翼,咖喱魚蛋豬皮,仲有老火湯添😂但個芒果糯米飯芒果就酸左少少,嘢飲就冇乜味。不過總括而言我認為個質素都比我想像中好,K buffet來講算係不錯了,當晚人比較少,我哋仲可以唱到11點幾先至走添!

然後仲有刺身壽司刺身幾好壽司麻麻哋。另外值得推介有海南雞飯,醉雞雞翼,咖喱魚蛋豬皮,仲有老火湯添😂

但個芒果糯米飯芒果就酸左少少,嘢飲就冇乜味。

2019-09-28
2019-01-13 916 浏览
平時約親friend 唱K 多數都會揀呢間!基本上貪呢間Neway d房都比較乾淨同大,唱起黎都舒服啲,同埋啲野食比起深水埗 又或者旺中個間好食! 上個星期五晚難得終於約到班fd 去唱k 加k buffet都係+$45😍, 結果又有魚生(三文魚、吞拿魚、甜蝦、左口魚etc) 仲有其他熟食 同點心,仲有單人打邊爐(不過要係個度打完先拎入房)。最正係今次去竟然有staff 幫手整waffle 同埋心太軟! 下次再去k buffet 一定會返富運呢間Neway
2018-07-26 914 浏览
今晚我同老公,早就約左朋友仔食飯唱K慶賀生日,我哋依班打工仔,咁就哽係唔放過休閑時段,放工都要玩盡佢。一黎到依度,我地先入lift,因為佢都有幾層嘅關係,我地就多人,都俾左間唔錯嘅房我地,同層有K Buffet ,可能我地唔夠早,啲扇貝呀蝦呀俾人攞晒,咁都有其他壽司同刺身,刺身每次就可以攞兩份,我個人就比較鍾意刺身啦,都食咗兩轉,啲三文魚都係好似幾大塊唔錯嘅,另外佢有個打邊爐嘅位置,嗰度就俾你任攞啲嘢食落個鍋度,你就加埋湯底一齊煮熟佢,咁就可以成鍋拎入房食,你知啦年紀都唔使咁要食啲蔬菜類嘅,依個自助模式都幾好,另外都有水果甜品,水果都唔錯嘅,甜品就一般般,仲有冷盤係沙律。而最值得一讚就,有熱嘅花茶你飲,依個女仔到咗一定年紀就明㗎啦,送10杯凍飲俾你都不如一杯熱嘢飲仲要係花茶喎!唱K方面音質唔錯㗎,由於我哋多人佢就俾咗個大房我哋,仲有獨立廁所添,啲歌嘅種類就冇以前咁少啦近年呢多番好多唔同種類嘅嗰種。環境方面呢一入去係有少少煙味嘅,但只要你開咗道門,我估散煙味散左兩鑽攞嘢食嘅時間左右,我哋就關左門,意味都冇乜!整體來講都幾抵食㗎,又有得唱K咁,仲有特別嘅事因為我哋有人生日,依度都好識做咁送
今晚我同老公,早就約左朋友仔食飯唱K慶賀生日,我哋依班打工仔,咁就哽係唔放過休閑時段,放工都要玩盡佢。一黎到依度,我地先入lift,因為佢都有幾層嘅關係,我地就多人,都俾左間唔錯嘅房我地,同層有K Buffet ,可能我地唔夠早,啲扇貝呀蝦呀俾人攞晒,咁都有其他壽司刺身刺身每次就可以攞兩份,我個人就比較鍾意刺身啦,都食咗兩轉,啲三文魚都係好似幾大塊唔錯嘅,另外佢有個打邊爐嘅位置,嗰度就俾你任攞啲嘢食落個鍋度,你就加埋湯底一齊煮熟佢,咁就可以成鍋拎入房食,你知啦年紀都唔使咁要食啲蔬菜類嘅,依個自助模式都幾好,另外都有水果甜品,水果都唔錯嘅,甜品就一般般,仲有冷盤係沙律。
整體來講都幾抵食㗎,又有得唱K咁,仲有特別嘅事因為我哋有人生日,依度都好識做咁送返個生日蛋糕俾我哋賀朋友生日!頭先講過依度甜品就一般,咁,蛋糕又係送嘅,要求唔好咁高啦😉
2018-07-25
下晝六點幾,同老婆行左成日街,行到油麻地附近,經過富運Neway,我俾佢個廣告牌吸引了,一人雞煲、火鍋套餐,$169,好吸引啊~我地叫左一個麻辣雞煲、一個台式肥牛涮涮鍋,服務員會在房內開爐,落䓤蒜之類加生油落鑊炒,手勢很好,炒到2-3分鐘到,一陣濃烈香味衝出來,很香,然後加返適量雞湯,每份餐都會留一支湯預你自己添加的,我本人食過味道十分不錯,而且雞的份量都好多,跟餐我地選擇配肥牛,好抵食!而台式肥牛涮涮鍋,豬骨湯好入味,跟餐有丸類、蝦、青口、金菇、肥牛、粟米、生菜及烏東等等。整體味道不錯,份量足夠、好抵食,大家不妨試試,應該不會令你們失望的!
下晝六點幾,同老婆行左成日街,行到油麻地附近,經過富運Neway,我俾佢個廣告牌吸引了,一人雞煲火鍋套餐,$169,好吸引啊~
雞煲
雞煲
2017-07-13 1040 浏览
而家年紀大左,真好難搵到朋友收工後咁倦仲願意拖住疲累既身軀一齊去唱K千約萬約,終於約到朋友去唱歌啦一去到富運Neway,先知道原來而家係無左K buffet,收費$169,全數可以叫返哂餐牌入面既野食同飲品(連啤酒都可以叫嫁)我地唱晚餐時間,時間由7點半唱到12點一坐低,班朋友就密密攪個wifi連apps點歌而我,梗係食行先!叫野食肉眼扒,我order 5成熟,好明顯佢聽唔到我講野因為塊扒係全熟!係全熟!都有牛味既,唔濃囉....同埋真係好硬雜扒,茶餐廳水準,還算可以酥炸龍王酥,反而呢個好食!椒鹽味超香,送酒一流王牌雞亦,KFC水準全餐之伏,個醬唔夠味,隻蝦霉嫁不過算啦,反正唱K都唔旨在野食所以我地唱完就去左食宵夜
千約萬約,終於約到朋友去唱歌啦

我地唱晚餐時間,時間由7點半唱到12點

一坐低,班朋友就密密攪個wifi連apps點歌
而我,梗係食行先!叫野食

肉眼扒,我order 5成熟,好明顯佢聽唔到我講野
因為塊扒係全熟!係全熟!
都有牛味既,唔濃囉....同埋真係好硬

雜扒,茶餐廳水準,還算可以

酥炸龍王酥,反而呢個好食!椒鹽味超香,送酒一流

王牌雞亦,KFC水準

全餐之伏,個醬唔夠味,隻蝦霉嫁

不過算啦,反正唱K都唔旨在野食
所以我地唱完就去左食宵夜
2017-07-02
2017-04-09 842 浏览
今日同朋友即興到旺角neway唱歌加午餐。未有預訂的情況下都可以即時有房⋯$79 +10% 唱2小時,所以不敢抱太大期望⋯餐牌有5款餐可以選擇,另外可加$8/$15小食。等大約10分鐘食物同餐飲都送到房內⋯我點了鰻魚定食居然如此豐富!鰻魚飯味道不錯!配上2款前菜,炸蝦,冷麵,味噌湯和甜品。自己吃完好滿足所以決為k房無啖好食的印象大平反!的確為減壓的星期天展開生機!'我越唱越強!要越唱越強艱辛波折別去想!'
今日同朋友即興到旺角neway唱歌加午餐。
未有預訂的情況下都可以即時有房⋯
$79 +10% 唱2小時,所以不敢抱太大期望⋯
餐牌有5款餐可以選擇,另外可加$8/$15小食。
等大約10分鐘食物同餐飲都送到房內⋯
我點了鰻魚定食居然如此豐富!
鰻魚飯味道不錯!配上2款前菜,炸蝦,冷麵,味噌湯和甜品
自己吃完好滿足所以決為k房無啖好食的印象大平反!
的確為減壓的星期天展開生機!
'我越唱越強!要越唱越強艱辛波折別去想!'

2017-04-09
2016-12-22 547 浏览
嗌咗杯凍檸茶同埋凍蜂蜜綠茶。一飲嗰杯凍檸茶 成浸怪味唔明點樣可以整得咁難飲囉打畀服務台叫換過杯又當聽唔到後尾再叫一次先換畀我, 換咗個杯個味又真係正常返喎第二杯叫蜂蜜綠茶,諗住冇死啦點知飲落去係冇味囉,係 完 全 冇 味 ,冇綠茶味,又冇蜂蜜味,剩係凍凍地, 只可以稱為一杯凍嘅液體 飲多兩飲都唔知自己飲咗啲咩落肚。 明明係百佳買樽蜂蜜綠茶倒落去,乜都唔使整啦,都ok好飲,點解點解可以整到咁難飲明明呢度冇咩好食,剩係飲嘢啦,咁簡單ge野飲都可以整到咁難飲囉!好失望囉!! 明明之前唱k都冇試過飲過咁難飲ge嘢, 我覺得呢度整野飲係有啲問題囉! 話送嘢飲咁樣都等於冇送囉!點解今日我喺度嗌兩杯嘢,飲兩杯嘢飲都咁難飲㗎?!!呢間嘢係咪痴線㗎?!!!!!!!
嗌咗杯凍檸茶同埋凍蜂蜜綠茶。

一飲嗰杯凍檸茶 成浸怪味
唔明點樣可以整得咁難飲囉

打畀服務台叫換過杯又當聽唔到

後尾再叫一次先換畀我, 換咗個杯個味又真係正常返喎

第二杯叫蜂蜜綠茶,諗住冇死啦

2016-12-22
庆祝纪念
圣诞节
  • 魚柳
2016-09-15 610 浏览
fd約咗唱K,但未食野,見呢度都有lunch 食就試吓。叫咗個鴨胸意粉,一入口D意粉凍嘅。唔講唔知,以為上咗冷面。茄汁好淡唔咁濃。鴨胸太肥,肉就得好少。下次唱前都係食咗先上去
2016-07-30 610 浏览
When you register at the reception, they only explain to you about a particular price plan, it is only when you ask, they will explain other options.Normally I go to CEO in CWB where the service is much better.Went here because I was in MK and it was too hot to go anywhere.After 30 minutes, a girl comes in and says that I have to settle the bill because they have to settle the bill imediately if there is only one person.This was fine by me but they could have made the process more efficient by t

This was fine by me but they could have made the process more efficient by taking payment when I was at reception.
The thing that really pissed me off was the girl deliberately left the door open with a door stopper after she took my credit card out to process.
Never have I experienced this weird shit in other branches and I don't understand why she left the door open.
Every room has a number anyway, so it is a bit stupid to leave the door open to remember which room to bring the bill back.
2016-07-05 496 浏览
今晚同朋友去k buffet, 可以呢間平時人流比較少,佢地比咗間4人房我地,房間環境亦唔錯。我地開始去攞嘢食,因為懶嘅關係,我地攞咗好多,估唔到服務員見到我地一大盤嘢食主動幫我地攞去房,仲叫我地慢慢再攞,去過咁多間Neway 從未見過咁好嘅朋友返到房開始品嘗佢地嘅美食,味道都唔錯刺身好新鮮,最正係個甜品《心太軟》我地食咗兩個下次一定會再去

返到房開始品嘗佢地嘅美食,味道都唔錯

刺身好新鮮,最正係個甜品《心太軟》我地食咗兩個

下次一定會再去
2016-07-04
  • 心太軟
  • 刺身
4K
2013-11-26 431 浏览
男友o既新婚男友人NT夫婦,早前約佢結婚時o既戥穿石(包括我男友)同姊妹前日(24-11-2013 Sun)晏晝o黎呢o度唱卡拉OK慰勞佢o地,亦歡迎佢o地帶朋友出席,咁我又可以黐食黐唱 .我o地o黎到,NT太太FN急急叫我o地order lunch. 我以為食tea咋.不過一人個lunch都係$20.00啫,咁就OK.我要法式忌廉吉列龍脷柳配薯菜,飲fruit punch.男友要和風吉列炸蝦定食,飲凍檸茶,到齊後開餐.我o既法式忌廉吉列龍脷柳配薯菜,吉列龍脷柳大大件,薯條超多,但法式忌廉汁係都番茄汁?魚柳肉質滑唔鯹,呢個又熱騰騰,OK o既.男友o既和風吉列炸蝦定食好耐至o黎,吉列炸蝦好少而且偏細,螺肉同中華沙律同樣好少,橙就得半件,想點?呢個睇落已經令有啲失望.食落,螺肉同中華沙律味道正常,吉列炸蝦一般啦.而白飯就要將吉列炸蝦o既汁倒落去同食囉.飲品方面,fruit punch都係淡,男友o既凍檸茶我就冇問到點.之後都要多一杯fruit punch同熱檸茶. 熱檸茶落o左糖飲都係苦.衛生:地下有啲黐’笠笠’.

魚柳肉質滑唔鯹,呢個又熱騰騰,OK o既.

衛生:
地下有啲黐’笠笠’.
2013-11-24
用餐时段
2011-06-11 248 浏览
某一晚, 女朋友同幾個朋友仔去食飯~食飯後言本想唱J, 但奈何有人第日要早返工,所以唯有擇日重賽~終於今次去咗大家都唱過讚好既富運NEWAY~之前女朋友嚟過幾次, 大家既cmt都係話佢比起其他店可以唱得耐啲~所以間唔時都有啲朋友係度搞生日~呢晚大家八點去到, 加廿零蚊食埋K Buffet~其實一樓都覺得Neway啲K Buffet質素幾好~加多廿零蚊有魚生壽司海鮮沙律熱盤打邊邊甜品.....抵到爛啦簡直~不過呢度唯一既唔好處係分開兩層,而我地呢晚又拱唔好彩唔係buffet枱個層~好彩既係我地兩個女仔攞完兩大tray嘢,諗治收手落返下一層返房個陣,有個哥哥仔話幫我地拎返房~另一個經理哥哥仔又叫我地拎多啲啦,問佢有咩推介佢又真係帶我去望下,介紹下佢平時食開有咩好嘢~服務真係堅得!!!呢一枱嘢係兩個女仔攞的, for兩男兩女食~堅恐怖~超得既有....翡翠螺, 花甲, 蝦, 希靈魚, 鴨胸, 焗時, 時仔沙律~ok既有.....炸雞(辣辣地, 唔食得辣要小心), 火腿, 兒生~麻麻既有凱撒沙律(太鹹), 青口(冇乜味)~其他冇試過, 但見朋友飲晒啲湯同食晒個甜品(桂花糕)~應該都OJ的~最終
某一晚, 女朋友同幾個朋友仔去食飯~
食飯後言本想唱J, 但奈何有人第日要早返工,
所以唯有擇日重賽~

終於今次去咗大家都唱過讚好既富運NEWAY~
所以間唔時都有啲朋友係度搞生日~

呢晚大家八點去到, 加廿零蚊食埋K Buffet~
其實一樓都覺得Neway啲K Buffet質素幾好~

不過呢度唯一既唔好處係分開兩層,
而我地呢晚又拱唔好彩唔係buffet枱個層~

好彩既係我地兩個女仔攞完兩大tray嘢,
諗治收手落返下一層返房個陣,
有個哥哥仔話幫我地拎返房~
另一個經理哥哥仔又叫我地拎多啲啦,
問佢有咩推介佢又真係帶我去望下,
介紹下佢平時食開有咩好嘢~服務真係堅得!!!
呢一枱嘢係兩個女仔攞的, for兩男兩女食~堅恐怖~

麻麻既有凱撒沙律(太鹹), 青口(冇乜味)~

最終唱到十二點幾都冇趕~係我地自己閃的~
又唱又食又傾又反,
過得超開心, 反得超喪都係每人兩舊死~
快樂, 咪就係拱簡單囉~

• 花甲
  • 翡翠螺
2005-02-13 171 浏览
泰式炒銀針粉,食過兩次,覺得夠辣,夠咖哩味,亦夠料,又唔算太油,唱k 的lunch 都算係咁架啦。