2018-03-08 126 浏览
二人行午餐有lunch set $58-88 不等,份量適中有配指定飲品, 也有散叫選擇但份量比較大和價錢與晚市一樣貴二人叫了蒜味醬汁炸雞飯, 香菇炒粉絲, 首爾精選。蒜味醬汁炸雞飯: 份量適中, 有沙律菜和少許泡菜伴碟, 味道較濃, 有點膩香菇炒粉絲:香菇實在太少少少少少, 粉絲份量也太少, 男生自己一碟未必夠, 味道一般, 沒有其他配料首爾精選: 有4 粒圓形炸韓國餃子, 有5 條炸年糕, 有3 條炸紫菜粉絲卷, 可選甜辣醬或蒜味醬, $50來說份量實在太少, 但味道不錯
二人行午餐
二人叫了蒜味醬汁炸雞飯, 香菇炒粉絲, 首爾精選。

2018-03-08
2018-03-02 149 浏览
今日終於可以食到韓國過江龍NeNe's chicken 喇!😆環境幾好👍🏼坐得幾舒服!前菜得酸蘿蔔~唔夠Lum 😣如果有泡菜就好啦🤓!呢碟係吞拿魚飯團😂!店員會俾膠手套你自己整飯團!唔好睇佢上碟個外貌平平無其!其實好好味嫁😋😋!😁my diy飯團~~ 個飯底係泡菜炒飯😍好香麻油味, yummy !😍😍一碟飯份量好多~~~ 最後食唔哂!要打包拎走😆呢杯lemonade 好靚呀😍酸酸地!幾開胃!

前菜得酸蘿蔔~唔夠Lum 😣如果有泡菜就好啦🤓!

一碟飯份量好多~~~ 最後食唔哂!要打包拎走😆

呢杯lemonade 好靚呀😍酸酸地!幾開胃!
2月係戀愛ge季節周圍都有戀愛套餐本人就好鍾意食士多啤梨平時士多啤梨係甜食就食得多冇意中係網上見到 nene chicken 新出左個限定春戀主題 炸雞x士多啤梨x朱古力火鍋😍我當然要試試佢啦士多啤梨 炸雞 朱古力3樣都係我最愛我同m小姐揀左星期日黎葵芳分店食順便行街🤓🤓門口好光口 好sharpD燈設計係我就好鍾意 好特別侍應好快帶左我地入去坐低個張枱都有餐前小食👍🏻蘿蔔同粟米係我最愛ge蘿蔔 酸酸甜甜好開胃👍🏻當然我地2個目標好清晰春。戀 限定主題套餐脆炸大蝦x鮮果沙律D蝦好大隻 炸粉又少 肉質好彈牙 一d都唔梅估唔到佢到個 甜甜地ge沙律醬(帶有士多啤梨香味)咁夾👍🏻好欣賞呢個個心型梨 👍🏻唔好理佢好唔好食 齋睇個樣都開心當然個梨係好鮮甜士多啤梨x法國pizza第一次食甜ge pizza 估佢唔到原來甜pizza都好好食個士多啤梨好好食 又大粒又甜朱古力火鍋拼盤個朱古力火鍋 好濃 好香 如果你係朱古力控一定要試!拼盤包韓國士多啤梨👍🏻士多啤梨同朱古力 當然係好朋友 好正棉花糖👍🏻好欣賞佢燒左先上枱 好似去BBQ咁 👍🏻鬼佬油炸鬼👍🏻我第一次食 齋咁食有d淡 加左朱古力 好食好多 炸
2月係戀愛ge季節

蘿蔔同粟米
係我最愛ge蘿蔔 酸酸甜甜好開胃👍🏻
前菜

當然我地2個目標好清晰
春。戀 限定主題套餐

脆炸大蝦x鮮果沙律

估佢唔到原來甜pizza都好好食
個士多啤梨好好食 又大粒又甜
士多啤梨x法式pizza

朱古力火鍋拼盤
個朱古力火鍋 好濃 好香 如果你係朱古力控一定要試!
拼盤包
韓國士多啤梨👍🏻
士多啤梨同朱古力 當然係好朋友 好正
棉花糖👍🏻
好欣賞佢燒左先上枱 好似去BBQ咁 👍🏻
鬼佬油炸鬼👍🏻
我第一次食 齋咁食有d淡 加左朱古力 好食好多 炸得唔油 👍🏻
鹽穌圈餅👍🏻

士多啤梨x法式pizza
朱古力火鍋拼盆
士多啤梨沙冰
2018-02-15 108 浏览
都唔明點解要等噤耐,用餐堂食要人90分鐘食完,自取要等50分鐘,柜台講話15分鐘 點知等左50分鐘 勁無奈 問佢話炸緊,如果要等50分鐘 我唔會考瀘 佢地應該落單時講比客人知,噤起碼有個心理準備,叫人留電話 有call我,叫人行街。都唔知想點
外卖自取
2018-02-03 160 浏览
本來滿心期待可以去元朗分店食果個炸雞年糕鍋任食放題!點知今日去Facebook check先知已經完左好sad 唯有近近地嚟葵芳食炸雞啦晏就2點幾去到 過哂最peak果段時間所以間鋪都幾多空位我同友人爲左可以有quota食到炸雞所以決定嗌一個lunch set+炸雞🍗lunch set包一個飲品或者加錢飲其他,叫凍咖啡但職員話無!之後聽到隔離枱叫凍檸茶又有,焗住要飲汽水🤦🏻‍♀️無俾理由解釋點解無但menu又話有真係好令我地不解 呢個芝士年糕炒麵其實味道都唔錯,甜甜辣辣咁,share食唔會太濟,但值得改善係太唔夠新鮮,上菜果陣只剩低少少餘溫,所以食一陣已經凍哂嚟呢度果然要食炸雞熱騰騰又無骨 簡直係啖啖肉啱哂食肉獸😂招牌原味配埋芥末醬完全無得輸 不過甜辣味又係食得多就會膩 但都好食
本來滿心期待

嚟呢度果然要食炸雞
2018-02-02
午餐
2018-01-29 173 浏览
晨早流流post炸雞又係太衰嘅Blue monday啫 嚇我唔到嘅🐒第二次食NeNe Chicken 失望左...我地叫左個二人套餐 ($338)首先可以有半份無骨炸雞我地揀左#初雪炸雞 同 #韓式甜辣炸雞半份都好大碟 初雪還ok 甜辣就麻麻之後叫左#芝士炒年糕拌拉麵呢個keep到都係咁辣🤪另外要左#迷你雞蛋卷(明太子)點解迷你都咁大件😂呢個味道不錯~而杯Pink Lemonade好飲🐷________________________裝修環境:✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
晨早流流post炸雞又係太衰嘅
Blue monday啫 嚇我唔到嘅🐒
第二次食NeNe Chicken 失望左...
我地叫左個二人套餐 ($338)
首先可以有半份無骨炸雞
我地揀左#初雪炸雞 同 #韓式甜辣炸雞
半份都好大碟 初雪還ok 甜辣就麻麻
之後叫左#芝士炒年糕拌拉麵
呢個keep到都係咁辣🤪
另外要左#迷你雞蛋卷(明太子)
點解迷你都咁大件😂呢個味道不錯~
而杯Pink Lemonade好飲🐷
________________________
裝修環境:✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
Pink  lemonade
迷你芝士卷
芝士炒年糕拌拉麵
2018-01-11 179 浏览
冷峰來襲,同兩個朋友想係寒風刺骨嘅天氣搵返些少溫暖,於是晏就去左食炸雞,叫左一個mixed嘅雞($189~),可以揀兩款唔同嘅雞款,我地揀左初雪炸雞同忌廉炸雞。 初雪即係芝士,啲雞上面鋪左芝士粉,仲送多幾塊薯片。啲炸雞味道好似芝士味嘅薯片😂😂但食落都幾滋味,所以好推介。 但係忌廉炸雞個人覺得有啲奇怪,啲忌廉加左洋蔥,好似唔太match。 三個想尋求溫暖嘅大食女仔驚唔夠飽,就叫多左個牛肉炒飯($55),普普通通啦,都係紫菜同牛肉炒埋一埋。

2018-01-09
2018-01-10 184 浏览
成間鋪頭唔知點樣運作,一隻炸雞要等30分鐘以上,落咗order等左15分鐘就是說冇材料整拉麵,未關門就用滴露拖地,d客食緊野架,只有一個比較年長個waiter 會招呼我哋,其他人完全死蛇懶鱔咁

2018-01-03 149 浏览
強推蒜香醬油!!!炸雞本身蠻酥脆噠,最重要的是那個醬十分好吃了配菜的酸蘿卜和玉米沙拉也好吃!!!加上是大神代言的 建議沒試過又想吃炸雞的旁友們可以試一試😁「甜辣炸雞」「蒜香醬油炸雞」
2017-12-19 179 浏览
昨天諗住搵間好既坐低慢慢食 見佢冇人等位就坐左入去 頭頂吹住冷氣 冇其他雙人位 叫人黎問左3次 可吾可以關細冷氣 完全冇回應 鐵板黎到3分鐘就變冷盤 個個待應兇神惡煞 好似得罪佢甘 絕對冇下次 一肚氣
裝修後的新都會廣場有不少新餐廳進駐,朋友說隨便挑一間來試試,於是我們便選了這間NeNe Chicken! 週六晚上人流非常多,可幸我們來得算早,大約等了半個小時就可入座! ▼每枱入座時已有兩款小食,分別是粟米粒和醃蘿蔔。 ▼餐牌方面選擇算多,但由於之前已經鎖定了炸雞,我們便不作多想了! ▼貪心的我們點了雙重滋味炸雞 ($173),可選擇有骨或無骨雞件!個人覺得雞還是要連骨才好吃,所以全部都選了有骨。 ▼「韓式甜辣炸雞」味道不錯,但個人認為醬料太多,有點過濃和膩!相反「白群主炸雞」的像忌廉般的醬汁,感覺上便相對輕盈了,而且上面佈滿很多生洋蔥,正!每件雞都炸得很到位,皮脆肉嫩,還有絲絲的肉汁,感覺很幸福! 整碟約有十多件雞,但因為雞件比較細,所以兩個女生也可以完成,對於貪吃又不能多吃的女生們來說是非常好的(但對男生來說就…) ▼另外朋友強烈推介點這個韓式手抓飯(吞拿魚) ($98),入面是泡菜炒飯,上面放滿了蝦子、青瓜粒、吞拿魚和沙律醬還有超多的紫菜伴碟。戴上手套就可以幫這個飯來「按摩按摩」一番! 朋友亦真的沒有介紹錯,這個飯好好味,口感非常豐富,每一口的料都份量十足,你還可以將它搓成一個

▼每枱入座時已有兩款小食,分別是粟米粒和醃蘿蔔。

朋友亦真的沒有介紹錯,這個飯好好味,口感非常豐富,每一口的料都份量十足,你還可以將它搓成一個飯糰,哈哈!

雖然這裡只有90分鐘的用餐時間,但他們上菜的速度都很高,所以都沒有大問題!而且沒有人等位的話也不會真的趕客走,是一次很好的用餐體驗!
2017-11-24
之前在旺角分店食過幾次味道唔錯,今次去葵芳分店叫了招牌+甜辣無骨炸雞雙拼、明太子蛋卷、鐵板年糕拉麵。招牌炸雞淡而無味,唔點醬係食唔落,甜辣炸雞正常。明太子蛋卷及鐵板年糕拉麵好味,但可惜唔夠熱。入座時3點幾,只得兩枱客,唔明點解上菜時唔係熱辣辣囉?!負責埋單個位人兄黑口黑面,問佢張單要唔要簽名又唔答你,一手遞張收據比你又多謝都無句。莫非走剩我地枱客阻住佢收工,令我地對此店留下不良印象。奉勸個位人兄,著住套制服就代表你公司,做得服務行業應尊重客人,即係尊重自己職業。
入座時3點幾,只得兩枱客,唔明點解上菜時唔係熱辣辣囉?!
2017-11-19
2017-11-16 6922 浏览
一年總有數個月沒假期,雖然難過得很,對我來說最好就是大吃大喝填滿這慢長假期,才不會感到苦悶,可算是安慰的方法吧。向來都愛吃韓國炸雞的我,一般都會在晚餐時段才會選擇吃它,因為份量多又可大伙們一齊吃,剛好經過這店門外的大餐牌,發現新推出了二人份的秋。韓限定主題套餐,有沙律、炸雞、意大利麵和飲品也挺吸引,份量亦適中,加上是我最愛的橘子作主題,所以跟同事走進店內找位子坐下就點了先來飲品解渴一下, 分別是果香橘子沙冰和Detox橘子梳打, 兩杯飲料都有好香濃的橘子味, 味道清新爽快, 完全不會太甜, 容易入口, 好像在吃橘子一樣的自然味道等了一會, 三層高的秋。韓套餐送到了底層是橘子小姐, 即是橘子沙律, 我們先吃這個開胃一下, 當中除了主角橘子之外, 還有生菜、橄欖、青瓜和車厘茄, 當中加了橘子醬汁, 味道清新帶少許甜味然後我們再吃第二層的韓式卡邦尼,用了千島海鮮醬製成的醬汁, 內有韓式年糕, 玉米粒和蟹柳絲, 吃起來忌廉味濃郁, 有點帶酸的味道, 雖然入口有點膩, 但味道讓人停不了口, 吃了一半這個已挺飽肚了, 再飲一口橘子沙冰解下膩滯感吃完中層和底層, 就到主角第一層的橘子蜜炸雞配芝士龍蝦
等了一會, 三層高的秋。韓套餐送到了
然後我們再吃第二層的韓式卡邦尼,
吃完中層和底層, 就到主角第一層的橘子蜜炸雞配芝士龍蝦
原味炸雞上淋了橘子蜜汁, 雞肉口感嫩滑多汁, 炸得外脆內嫩, 沾了少許橘子蜜汁一起吃很清新, 入口不會感到滯膩, 滋味十足。
芝士龍蝦切成一顆顆龍蝦肉, 中間釀了玉米千島海鮮醬一齊焗, 肉質爽口彈牙, 入口很香又夠惹味, 不錯喔
整體而言, 午餐來說份量也挺多, 不要被它外表少份而騙了, 其實兩人吃了一半都差不多飽了, 當然我們也不浪費把它說光光, 雖然夏天完了, 但秋冬吃到這清新主題的韓式料理的確讓人心情變好且胃口更大增!
午餐
2017-11-07 206 浏览
葵芳新都會廣場地下,新開了一間韓國炸雞,仲要搵Running Man既劉在錫做廣告,呢排韓流人氣高升,緊系要入去食下,環境舒適,播放著韓國K-pop音樂,好配合食炸雞首先叫左碟小食 - 雞槌(有骨),可以選三種口味,分別點了芝士、韓式甜酸及原味。雞是香脆內滑,三種味道都各有特色,我就一向偏愛芝士,所以特別覺得芝士味好食跟住到主菜,緊系要食韓式海鮮拉麵,拉麵系好彈牙,同屋企煮韓國拉麵系兩回事,湯底更加野味,贊!還有泡菜蒜香炸雞伴飯,超級多炸雞,蒜香味突出,真的不愧食炸雞專門店,非常好味,真心推介。另外加錢可轉特色野飲,燈膽造型,雖然不是新卓頭,但勝在緊貼韓潮
突然口痕想食韓式炸雞,於是決定近近地去食nene chicken,! 之前食過朗豪坊果間都唔錯!去到搵左陣先搵到間鋪,原來佢同麻浦(未試過)同一個集團拎左飛以為要等好耐,研究左陣餐牌就有位呢間分店原來有套餐食,半份雞加蛋卷加芝士年糕面都係3百幾,份量仲唔細tim由於決定完炸雞再去葵涌廣場覓食,於是淨係叫左1份蒜香醬油炸雞(有骨!!!炸埋骨香d )炸雞一黎,有人好興奮囉,將杯水倒左落我身雖然唔係店員倒瀉,店員都即刻拎紙巾俾我又幫我換登,另一店員又走過黎幫手拖地,服務態度真係要俾講返碟炸雞先,炸得夠香!雖然叫有骨但唔算太多,唔會食係上黎好論盡甜甜地辣辣地配埋脆脆既杏仁片幾惹味足足1隻細雞!!!唯一不足就係冇蒜香味p.s.想睇葵涌廣場有咩食,記住留意我既post la
拎左飛以為要等好耐,研究左陣餐牌就有位

由於決定

炸雞一黎,有人好興奮囉,將杯水倒左落我身

蒜香醬油炸雞

甜甜地辣辣地配埋脆脆既杏仁片幾惹味
足足1隻細雞!!!唯一不足就係冇蒜香味

p.s.想睇葵涌廣場有咩食,記住留意我既post la
2017-10-29
蒜香醬油炸雞