2022-03-14 689 浏览
我一直以為舖名叫KAY?😂😂😂大大嘅誤會🤦🏽‍♀️吾怪得我Google搵吾到見前一個有叫到包,望落超香🤤今次無緣 下次再叫簡直物超所值🤤🤤❤️所有野食都係即叫即整好味嘅食物吾怕等點餐時店員會提醒等候時間⏰外賣卡邦尼意粉$42(等候時間大概5分鐘)份量充足 食到2/3已經飽飽地但係味道足以令我食晒🤤🤤醬汁調到剛好 吾會好油膩同好咸菇先係最合我心意 薄薄得嚟夠野味有夢最美❤️NDNL OKAY (油麻地)油麻地碧街34-38號協群商業大廈地下G號舖
我一直以為舖名叫KAY?😂😂😂
大大嘅誤會🤦🏽‍♀️吾怪得我Google搵吾到
見前一個有叫到包,望落超香🤤今次無緣 下次再叫

簡直物超所值🤤🤤❤️
所有野食都係即叫即整
好味嘅食物吾怕等
點餐時店員會提醒等候時間⏰
外賣卡邦尼意粉$42(等候時間大概5分鐘)
份量充足 食到2/3已經飽飽地
但係味道足以令我食晒🤤🤤
醬汁調到剛好 吾會好油膩同好咸
菇先係最合我心意 薄薄得嚟夠野味

有夢最美❤️

NDNL OKAY (油麻地)
油麻地碧街34-38號協群商業大廈地下G號舖
2022-03-13
5 分钟 (外卖自取)
2021-12-18 395 浏览
#hongkong #food #油麻地 #前日買定禽日早餐食 #忍吾住係果到搣咗舊黎食 #冇影相好喱Hea材料流晒出嚟 #呢間野開咗半年未 #而家先記得嚟食 #我覺得味道可以鹹多少少🤏濃多少少🤏 #咁就完美 #牛肝菌蘑菇醬 #配上烤雞肉 #加上水牛芝士巴馬臣芝士 #即叫即整 #等大約十分鐘 #好采即場試左舊 #麵包外脆內軟 #我覺得呢個未必最好食味道未夠濃 #下次要食極濃芝士香蒜包或卡邦尼蘑菇包 #唔好隔夜食‼️ #第日食雖然麵包叮到淋晒但食完都好滿足🤤 #係我自己懶選擇叮 #會encore
2021-11-12 369 浏览
受到OpenRice食評吸引,是日路經油麻地,一試芝士蒜蓉包。老闆話要等10分鐘, 10分鐘後熱辣辣的蒜蓉包到手。麵包質感唔錯,焗完後表皮美味香脆,蒜蓉惹味,只係稍嫌芝士同蒜蓉唔夠。我以為係我自己重口味啦,返嚟打食評先至發現其他食評照片的蒜蓉份量澎湃,同我個蒜蓉包完全兩回事喎,唔知係因為照騙定係點,呢個發現令我有啲失望,應該唔會再幫襯了。

2021-11-10 296 浏览
我係麵包控,尤其係有芝士蒜蓉嘅麵包,超級鍾意食,呢間已經book mark咗好耐,響油麻地地鐵站行1分鐘就到,小店特意找來本地麵包師傅製作麵包,糅合硬法包及軟法包的特點,炮製出外表鬆脆內裏柔軟的口感。老闆指現時最能吸引回頭客的口味是極濃香蒜芝士包,用上自家調配的牛油蒜蓉醬,老闆每晚特別用大豆油浸蒜蓉一晚,以降低大蒜的辛辣感,他又堅持不添加蒜粉及加重蒜粒比例,因此食落會更香口!▪️🍞🧄🧀極濃芝士香蒜包 $30餡料係粒粒大蒜配上特調蒜香醬水牛芝士和巴馬臣芝士~即買即焗,新鮮焗起,外脆內軟,極濃蒜茸牛油味,芝士仲係拉絲,好味到癲💛💛💛💛▪️🍞🧀🐔期間限定 $38個名叫森林和原野,餡料係要牛肝菌蘑菇醬配上烤雞肉,水牛芝士和巴馬臣芝士期間限定會定期轉變唔同餡料,今次有我鍾意既牛肝菌,一定要試,牛肝菌蘑菇醬味道濃烈配上雞肉就最啱,入哂味,中間一樣係拉絲芝士,一樣咁好味😋

▪️🍞🧄🧀極濃芝士香蒜包 $30
餡料係粒粒大蒜配上特調蒜香醬
水牛芝士和巴馬臣芝士

▪️🍞🧀🐔期間限定 $38
  • 極濃芝士香蒜包
2021-10-19 503 浏览
近年好hit嘅韓國奶油蒜蓉包係網上睇到都流哂口水估唔到紅到嚟香港都有得買!身為包痴嘅我梗係唔會放過🤤呢間油麻地嘅麵包店位於地鐵站出口附近非常方便易搵除咗每日限量嘅芝士蒜蓉包仲加入咗唔同嘅口味款款都爆曬餡咁卡邦尼蘑菇包係佢同芝士蒜蓉包之間選擇最尾都係揀咗佢🤣卡邦尼意粉就食得多卡邦尼麵包就真係第一次食新鮮熱辣焗好嘅麵包超脆口麵包亦係本地製作口感介乎法包同普通麵包質感既有法包嘅煙韌又帶麵包嘅鬆軟質感🤤麵包滿滿卡邦尼白汁白汁滲哂入麵包芯感覺似平時係餐廳將餐包蘸餐湯食咁但麵包又唔會過濕有忌廉奶香 又帶芝士味🤩仲有海量蘑菇🍄完全係食緊卡邦尼意粉咁口感豐富 超飽肚🤰🏻原野今次嘅期間限定款係森林和原野聽到個名就覺得好搞笑簡單來講「森林」係素食包而「原野」就係肉食包咁啱個日「森林」賣哂天意都想我試下「原野」🤪麵包加入牛肝菌蘑菇醬唔會似卡邦尼個款一入口就係好濃白汁味呢款帶淡淡蘑菇香反而一路食味道一路滲出嚟但味道一啲都唔寡加埋水牛同巴馬臣兩種芝士味道好豐富再再再加埋烤雞肉份量亦都唔少!雖然雞肉未至於嫩滑但一啲都唔柴 而且醃得好食🤤啖啖肉 又係飽肚之選-好有誠意嘅麵包店小店製作真係超有heart今次真係食包包
近年好hit嘅韓國奶油蒜蓉包
係網上睇到都流哂口水
估唔到紅到嚟香港都有得買!
身為包痴嘅我梗係唔會放過🤤

仲有海量蘑菇🍄
完全係食緊卡邦尼意粉咁
口感豐富 超飽肚🤰🏻

今次嘅期間限定款係森林和原野
聽到個名就覺得好搞笑
簡單來講「森林」係素食包

款款都份量十足超多料

下次會想再試芝士蒜蓉包🤤🤤
外卖自取
2021-10-02 125 浏览
店面設計小店一間,店面不大,但簡潔明亮。沒有堂食。在疫情下,只做外賣,是一個很好的決定。地點一流,近油麻地港鐵站出口。賣點當日有四款面包可以選擇。最後選了卡邦尼口味。落單後要等一止時間,即叫即焗。賣點是「用心製作」,「優良出品」,「專注做好一兩款口味」。其實你每吃一口,你都可以感受到那份誠意。品質夠熱,表面好香脆。配料很足。一大個面包,表面已分成幾塊,中間夾滿餡料。吃到蘑菇,芝士,白汁。吃時要撕出你需要的部份。芝士有拉絲效果。一口咬下去,你吃得出面包的質素,不是死實,已是鬆軟香脆,可以一口接一口的。值得再去嘗試其他的口味。 矛盾因為是「即叫即焗」,在急速的香港,不知香港人會否願意去「等」,其實可以整「熱線」或「手機app」或 「定時出爐」。等顧客可有預算。 再者,店主希望你能享用最新鮮的作品,即你要最熱時享用。但附近地方有限,只有轉角的一個小公園可以站著吃。真是有點難度。拿著一大個熱騰騰的面包,在熱烘烘的天氣下,走到街頭上享用,有點「不知所措」。 一包口味,已很大個。買時,已預兩人吃,都會很飽,沒機會再去試第二個口味。如果包能細一點,價錢調低一點,就可以試多一點口味,在街頭吃時,又不
店面設計

賣點

品質

卡邦尼蘑菇芝士

矛盾

一包口味,已很大個。買時,已預兩人吃,都會很飽,沒機會再去試第二個口味。如果包能細一點,價錢調低一點,就可以試多一點口味,在街頭吃時,又不會那麼狼狽。

卡邦尼蘑菇芝士
2021-08-07 273 浏览
一打開紙袋已經有極度香濃蒜蓉味道 仲吸引埋我隻狗狗麵包焗至香脆 撕開其中一塊麵包 就有芝士拉絲效果 芝士配搭蒜蓉 呢個組合無得頂食入口香濃 香脆 仲有大量蒜蓉 蒜蓉控必愛 (記得趁熱食!)
一打開紙袋已經有極度香濃蒜蓉味道 仲吸引埋我隻狗狗

2021-08-07
外卖自取
2021-08-01 223 浏览
原本是來碧街食腸粉的,誰知執咗,見對面有新開小店,過去支持下。小店只賣特式麵包和果汁,$30極濃芝士香蒜包,$32拿破崙番茄包和$35卡邦尼磨菇包。今次試咗香蒜包。即叫即做,需等候10分鐘,唔緊要,附近行吓好快就過。麵包接到手幾大個,即刻站在門前試食。麵包切開成6瓣,中間塞滿拉絲芝士和蒜蓉醬。蒜蓉夠多但不辛辣而且焗得啱啱好不會焦燶,我估蒜蓉不是用牛油浸的,所以蒜味沒有比牛油味搶去。麵包屬軟法包,外面鬆脆內裏柔軟。好味到可以一人吃一個。即做即食當然最好,但在門口撕開來和朋友分享其實有點狼狽。和靚仔老闆傾了幾句,他說可以叫他不要焗足時間,適合打算回家翻焗才吃的朋友。小店還供應日日不同的果汁,當日的蜜桃雪梨汁無加糖及水,濃郁好飲。下次再試其他包。
下次再試其他包。
蜜桃雪梨汁
2021-07-31
下午茶
蜜桃雪梨汁
2021-07-24 550 浏览
對港式麵包極度厭惡的我😣,最近因為嘉多利而改觀不少但近日聽說在公司附近新開了一間手工麵包店😳,全店只售賣兩款麵包,而且還是限量發售,售完即止❌實在是激發起我的好奇心🤨,當然要來試試這間的手工麵包啦 極濃芝士香蒜包 $30這個絕對是我最愛的蒜蓉包頭三位🤟🏻!大大的蒜粒搭配店家的特調香蒜醬,豐富的牛油🧈香加上強烈的香蒜味,重口味得來又會加強口感,特別一提這個完全沒有大蒜的辛辣感,愛蒜之人必食😍!新鮮出爐時分開麵包就會看見由水牛芝士和巴馬臣芝士兩款芝士🧀混合的拉絲效果,澎湃之餘,食落啖啖滿足的芝士跟蒜蓉🧄香!熱食真的不得了~ 會讓人吃罷一口接一口🤤~卡邦尼蘑菇包 $35店家另一款味道就是卡邦尼🍄蘑菇,忌廉、牛油、蛋黃🥚等材料當然少不了在入爐前拌入已冷藏的自家製卡邦尼醬,配以蒜蓉炒香的白蘑菇切片上,醬汁及蘑菇填滿🍞麵包內最重要的是加入以水牛芝士、巴馬臣芝士跟車打芝士混合而成的三重芝士醬~ 幾樣元素就成為這款麵包的靈魂餡料🤌🏻啦!焗起的麵包滿滿芝士跟忌廉的香氣,做到拉絲的效果,味道比想像中淡,不會過膩但充足飽肚感😌【期間限定】拿破崙蕃茄包 $32原以為只有兩款麵包供應,想不到還有期間限定,當然要
對港式麵包極度厭惡的我😣,最近因為嘉多利而改觀不少
實在是激發起我的好奇心🤨,當然要來試試這間的手工麵包啦

極濃芝士香蒜包 $30
這個絕對是我最愛的蒜蓉包頭三位🤟🏻!

卡邦尼蘑菇包 $35

【期間限定】拿破崙蕃茄包 $32
原以為只有兩款麵包供應,想不到還有期間限定,當然要試試!
入口完全是拿破崙意粉🍝的味道~ 超濃郁的意式蕃茄醬,配上鮮嫩蕃茄蓉🍅慢煮至濃稠,聽說店家加入蜜糖🍯以中和蕃茄的酸味,加上水牛芝士和又灑上🧅洋蔥粒增強試覺效果,酸甜開胃,配麵包好好吃!這款在個人心目中排名第二🥈啊~

麵包外觀其實跟近年在台灣韓國流行的「八蒜包」無異,只是口味有所調整並非只有香蒜一種
店家特意找來本地麵包師傅👨🏻‍🍳製作麵包,糅合硬法包及軟法包的特點,炮製出外表鬆脆內裏柔軟的口感,
預先切開🍴麵包後再在客人點餐時塞滿餡料放進焗爐烘出美味
購買當日有不少客人靜靜等候麵包出爐,由於全都是即叫即做即烤,大概等了十多分鐘⏳就有新鮮美味的麵包吃~
由於所有麵包加上只有店長一人做下單和製作,請耐心等候一下💁🏻‍♀️!
店長還細心💖地提醒要盡快吃掉麵包才會最好吃,的確放涼過後整體質素都下降📉了不少,這點還是需要慢慢改善啊!
不過還是很佩服店家的勇氣,有種「職人」的感覺,要專注做好三兩件小品其實真的很足夠~
雖然開業不足一月🗓,已經開始有一班支持的擁躉街坊,下次到油麻地時不妨去買一個來吃吃店家的成果吧!
2021-07-21
15 分钟 (外卖自取)
2021-07-21 220 浏览
行過油麻地的小巷突然發現一間新開的限量手工麵包🥯店,只專賣三種香蒜🧄、卡邦尼🍄及拿破崙🍅,感覺好吸引咁就試下🙆🏻‍♀️👉 拿破崙蕃茄🍅包($32)期間限定的拿破崙蕃茄包🍅一啖咬落去就外脆內軟爆漿🧀芝士,夾埋滿滿的自家製👨🏻‍🍳酸酸甜甜意式蕃茄醬🇮🇹同新鮮蕃茄蓉成件事勁fresh💦加埋洋蔥🧅同醬裡面切🔪到碎碎的蘿蔔🥕增加口感層次,啱曬E家悶熱的夏天食😉▪️另有極濃芝士🧀香蒜包($30)&卡邦尼蘑菇🍄包($35)▪️可在@ndnlokay__ Ig DM📩先預留包後記: 值得一提係店主👦🏻真係好有心機❤️做,不單日日六點🕕起身準備,仲會聽街坊意見tim👍🏻 開左三星期已經日日好早賣曬😂,問店主開分店🍽的打算,佢竟然因為驚keep唔到個quality而暫時不作打算真心charm😎

👉 拿破崙蕃茄🍅包($32)

拿破崙蕃茄包

▪️可在@ndnlokay__ Ig DM📩先預留包

後記:
拿破崙蕃茄包
2021-07-06 543 浏览
今日行經油麻地,發現有間新開既舖頭間鋪剩係賣兩款包,一款係香蒜,一款係卡邦尼蘑菇,兩款都有拉絲芝士。我個人比較鍾意卡邦尼,所以點左個卡邦尼蘑菇黎試下。老細話所有包都係即叫即整,所以要等下。今時今日肯即叫即整,都算難得,為左食好野,等下又無咩所謂,慢工出細貨嘛!等左差唔多10分鐘,個包終於出爐。個包啲香味即刻衝曬出黎,聞到都流曬口水。老細建議儘快食。所以即刻係門口開餐!先試下個芝士,真係拉到絲,而且仲拉到好長!再試個包既味道,非常好食!卡邦尼醬好濃郁,蘑菇都好有鮮味!最估唔到係個包外脆內軟,唔怪得老細建議儘快食!新開張試食價28蚊,有得玩拉絲,又有得食好野,抵到爛!下次試埋佢個香蒜包,睇下係咪一樣咁高質!
今日行經油麻地,發現有間新開既舖頭
我個人比較鍾意卡邦尼,所以點左個卡邦尼蘑菇黎試下。

老細話所有包都係即叫即整,所以要等下。

先試下個芝士,真係拉到絲,而且仲拉到好長!

2021-07-01
10 分钟 (外卖自取)
  • 卡邦尼蘑菇包