(非会员)
2007-03-03 19 浏览
Wow, HYPER expensive. Just because there are only two mos burger shop doesn't mean it has to be SO expensive.In overseas, it is MUCH cheapereven the taste not worth $40 bucks lor..burger king(sg), KFC (hk) is more worth it.environment is so-so.....-.-''waiter? all are self-service:S

environment is so-so.
....
-.-''

2007-03-03 19 浏览
雜誌講到好好,又鬼咁多人長龍,拉高晒我的期望...要左個海鮮珍珠堡,無錯係好新鮮同熱,但係有食家話個SIZE同麥記差不多就真係俾多左喇,我既珍珠堡係細過記的包囉...同埋,由去到到真正食得,等得都無晒興致,唔得呀!味道方面,真係好一般咋喎!我唔明點解雜誌講到咁犀利...最慘係貴到死!真係覺得唔抵!試左一次,都夠咯...
雜誌講到好好,又鬼咁多人長龍,拉高晒我的期望...
試左一次,都夠咯...
2007-03-03 5 浏览
14/2/2007 下午第一次試,因為自己唔食蕃茄關係,好多正常包款都唔食得(因有一大塊蕃茄扒在裡面),見到有限量包款-- 烤牛肉珍珠堡(每日限量50個),咪諗住試下囉~點知極之普通囉,又食到呢咁hea喎,左跌一舊右跌一舊。沙律又普通~ 真係覺得非常唔值咁o既價錢。
14/2/2007 下午

2007-03-03 11 浏览
到MK 辦理機票事宜後需要做一個簡短的商討,超肚餓的我們便鑽入Langham Place。拍擋說想吃這個MOS 漢堡,今次我沒所謂,但求有野落肚就得。之後到Starbucks 買杯啡慢慢談。週五晚上七點半,排了約十五分鐘隊,比想像中快。裡應外合之下,都有兩個吉位。八成食客係廿四歲樓下,我和拍擋可能係全場食客最年紀大的兩個!(鄰桌的新晋 OL 就算著晒suit,點睇都唔過廿三歲!倒是她男伴大概只是個未夠廿歲的year one 男學生!)我們都點「摩斯漢堡餐」,選了有沙拉菜和汽水的套餐($40)。據說每個「摩斯漢堡」都有207.5g 的重量,見到塊牛肉;和蕃茄咁厚,仲有D 汁多到瀉,所言不虛。味道好吸引,很有充實感。但食完超級口渴!!!相信無下次。沙拉細細盒,算新鮮,跟麥記的‘黃邊生菜’係兩回事。飲品選了特別些少見的Ginger Ale,但唔好味,跟平常買罐裝的味道係兩個世界。叫做試過。老實講,我情願比多廿蚊去食Triple O's ,至少無咁口渴!和對味些。
但食完超級口渴!!!相信無下次。
沙拉細細盒,算新鮮,跟麥記的‘黃邊生菜’係兩回事。
2007-03-02 3 浏览
一個人去UA朗豪坊睇完早場,諗住返出去旺角搵食,搭0個條長長扶手電梯落去4樓無意間見到MOS,0個陣先醒起自己成日話要搵日去試...擇日不如撞日,見人龍冇傳說中咁勁於是就去睇下。睇完MENU,覺得d價錢真係幾貴下,見今個月有雙糧出,一餐半餐試下都ok0既!人龍得十零個人,分開兩批排;好多人響度堂食,見到有張2人櫃檯吉左出0黎,拿拿聲排隊唔使5分鐘就到我了,叫左個天婦羅飯堡+薯條+鮮橙汁($40)坐底之後,等左5分鐘就有得食^^打開飯堡0既膠質包裝袋,感覺到熱氣響袋中衝出0黎,一啖之後發覺美味非常!而且越食越多汁流哂出黎>w<雖然個飯堡好細個,材料都唔係多,不過食埋凍左0既薯條同飲埋杯橙汁,份量剛好啊~下次想試下個個超厚0既牛肉漢堡包!ps:坐響我左右兩邊都係d中學生小情侶,全部都係一個餐兩份分,究竟係d0野貴得濟定係咁樣食浪漫d呢?(哈哈)

下次想試下個個超厚0既牛肉漢堡包!

2007-02-26 5 浏览
第一次來,我叫了芝士漢堡,和相片很唔同,內有生洋葱,很難吃。老婆食照燒牛柳漢堡,亦一般。仔仔食吉列猪扒包,佢話麥記好好多。薯條更比麥差很遠,一啲味都無。沙律普通。唯一可以的是麾斯炸雞,唔知香港人係咪日本野就唔好食都去食,仲要排隊,我、老婆、仔都唔會再試。
第一次來,
我叫了芝士漢堡,
和相片很唔同,
內有生洋葱,很難吃。
老婆食照燒牛柳漢堡,亦一般。
仔仔食吉列猪扒包,
佢話麥記好好多。
薯條更比麥差很遠,
一啲味都無。
沙律普通。
唯一可以的是麾斯炸雞
唔知香港人係咪日本野就唔好食都去食,
仲要排隊,
我、老婆、仔都唔會再試。
2007-02-25 7 浏览
前兩日經過Mongkok,便抱住朝拜的心情去朗豪坊見識一下mos burger,好彩係人龍集結前買到。係排隊的時候,真係心大心細,要mos cheese burger or 海鮮珍珠堡,最後都choose 左mos cheese burger,加雞件和汽水。一打開個飽,同M記差唔多size,塊漢堡牛扒厚過M記,亦都好juice,好得,新鮮整起係唔同Dgei;而個sauce 和大量洋蔥都合我味道,good!但果件雞真係唔得,好似食緊樹皮,乾,M記雞翼好食過佢好多結果食完都唔係好飽,唔抵食,不過間中食下都可以的。

但果件雞真係唔得,好似食緊樹皮,乾,M記雞翼好食過佢好多

結果食完都唔係好飽,唔抵食,不過間中食下都可以的。
2007-02-21
九點幾加埋兩位美女幫我排隊霸位先食到呢個長龍漢堡從勁cute既小妹妹手上買到成世人第一個riceburger海鮮珍珠堡飯包無咩特別開頭仲有少少乾崢崢好彩係到中間有汁搭夠味道似燒汁辣辣地唔題海鮮扒有魚有蝦帶子炸埋一餅但幾香口跟餐新鮮沙律選配千島醬再加五蚊轉南瓜忌廉湯湯濃得像南瓜搾汁撈起等幾秒才會滴下來喜歡南瓜的不容錯過好食下次會試下其他包包不過男仔食正常係唔多夠飽想食健康尐瘦尐又鍾意多花款既要試下
九點幾加埋兩位美女幫我排隊霸位

喜歡南瓜的不容錯過

好食下次會試下其他包包
不過男仔食正常係唔多夠飽
想食健康尐瘦尐又鍾意多花款既要試下
食左個海鮮rice burger餐.. 坦白說, 我覺得d海鮮, 同d飯, 同d汁一d都唔夾..最特別係個雞棒, 好味..過袋既設計特登做到唔使整污漕隻手.夠特別..但點解貴過老mac咁多都咁多人食? ,,唔明唔明
2007-02-13 7 浏览
我今日都試左個(海鮮飯堡+炸雞+汽水餐) $40, 再加一個細薯條($7)炸雞個feel唔似炸雞, 件雞好薄;另外, 薯條唔得, 又少, 又唔夠熱~
炸雞個feel唔似炸雞, 件雞好薄;
另外, 薯條唔得, 又少, 又唔夠熱~
2007-02-09 11 浏览
6:40pm衝到去朗豪坊,成功避開人潮,用五分鐘排,五分鐘等食,mos cheese burger + 細薯條take away住得近,十鐘內返到屋企,鞋都未除就打開個袋食埋條薯條先,唉,暖,僅得頭尾兩端丁點部份有少少脆,腍身>失望至於個包,又係暖,我諗堂食都唔會熱得去邊囉,個汁真係好得,塊肉都好juicy,都叫做有番厚度,當然啦,$22一個,都總算係幾多分錢畀番幾多分貨你,但塊cheese唔夠溶囉,咬兩啖,索性擺入微波爐叮十幾秒,掂喎,cheese溶,個包又熱,食落正好多~~~下次,要試試個rice burger
2007-02-07
Have gym in Mong Kok this moring.. then need to go back to work afterwards.... Discuss with colleagues that we will buy "Mos Burger" today for lunch. We bought Mos Cheese Burger and also "Rice Seafood Burger" + the set goes with the fried chicken and + $3 for the pumkin Soup. THe Mos Cheese Burger was nice... $22 for 1 is not too expensive.. Beef not as dry as Mc's ... we find this better than Triple O as well.. then the Seafood Rice Burger is nice also .. the sauce goes well with the rice.. R

THe Mos Cheese Burger was nice... $22 for 1 is not too expensive.. Beef not as dry as Mc's ... we find this better than Triple O as well.. then the Seafood Rice Burger is nice also .. the sauce goes well with the rice.. Rice burger not too dry compare to Mc's ... and there are a lot of seafood in it.. Taste Nice...

the fried chicken is ok la.. better than having chips.. and the pumkin soup is also good!
(非会员)
2007-02-05 2 浏览
我一向都喜歡M記的將軍漢堡,但食完mos burger 的照燒牛肉漢堡後,覺得佢仲好味,起碼汁多些,生菜大大塊,漢堡好夠牛味!!
2007-02-04 3 浏览
掙扎要食cheese Burger / Rice Burger,最後選了MOS Cheese Burger,$22確是貴了點,但上次在apm放棄了排一條幾十人既隊,今次趁人少少,必要一試。這店的運作模式極不effective/ efficient。包來了,洋葱味超濃烈,多付$2的芝士,也吃不到芝士味了。還好蕃茄夠厚,中和一點洋葱味。包也算軟熟,那塊免治漢堡牛扒,也ok吧。可惜,雖叫即製,卻不太夠熱。**記住:吃後緊記要吃香口膠,那天我到臨睡前整個口腔還是充滿洋葱味~~~
最後選了MOS Cheese Burger,
$22確是貴了點,
但上次在apm放棄了排一條幾十人既隊,
今次趁人少少,必要一試。
包來了,洋葱味超濃烈,
多付$2的芝士,也吃不到芝士味了。
還好蕃茄夠厚,中和一點洋葱味。
包也算軟熟,那塊免治漢堡牛扒,也ok吧。
可惜,雖叫即製,卻不太夠熱。
2007-02-03 46 浏览
今日終於還我心願, 一嘗MOS Burger la.我食o左MOS Cheese Burger, 佢唯一令我impress的係佢個蕃茄真係好厚, 好juicy, 醬汁都好多; 我以為佢的漢堡會比McDonald好好多, 多d肉汁, 但其實都唔係大分別. 好彩今日食都叫熱, 唔係真係唔ok.薯條真係比較厚wor, 但個人認為同Hardees大同少異, Hardees重平d tim la, 可惜佢"汁"哂ar.薑味可樂真係冇咩薑味, 不過冇平時d可樂咁甜, 好飲d d.Daddy食o左照燒牛肉漢堡, 佢話d汁太甜la.另外個田園沙律真係唔好try, 普通到ar, 得d生菜, 好唔值ar.
今日終於還我心願, 一嘗MOS Burger la.