2016-10-26 332 浏览
近距離望住維多利亞的景食晚飯真係超正,$220左右一位, 主菜+飲品+好飲的三文魚牛奶湯/好食的沙律, 價錢都合理沙律用醋汁, 蕃茄甜三文魚牛奶湯有驚喜叫羊架/鹿架的話7成係幾硬下, 不過調味料都唔錯飯同飲品會整姆明樣,可order姆明公仔坐旁陪食,我雖不是fans, 但都覺得很好
近距離望住維多利亞的景食晚飯真係超正,

沙律用醋汁, 蕃茄甜

三文魚牛奶湯有驚喜

叫羊架/鹿架的話7成係幾硬下
不過調味料都唔錯

飯同飲品會整姆明樣,
可order姆明公仔坐旁陪食,
我雖不是fans, 但都覺得很好
三文魚牛奶湯, 沙律 and 煙三文魚
三文魚牛奶湯, 沙律 and 煙三文魚
薯蓉
  • 三文魚牛奶湯
2016-10-25 4603 浏览
一路都知姆明cafe 喺LCX 開咗 奈何自己本身唔算喺姆明狂熱者🌞 所以一直都未有動力去食順便影下港女相😂今次就遇岩同為攝影學會嘅姆明fans 所以就決定去睇下姆明cafe 是咩料子🙆🏻-由於喺夜晚去 好好彩可以坐到海景位 對住成個維港夜景 你都咪話唔靚😍-香草牛油焗盲糟魚柳配香草蕃茄乾天使麵及紅甜椒忌廉汁 ($198)呢個喺set dinner 嚟 本身都喺期待甜品多啲 但其實真喺幾好味 首先個盲糟魚柳好香牛油味 食落好嫩滑 唔太多魚骨 重點喺個意粉好好食👅 個天使麵煮得唔會太軟身 個sauce 好好食 有啲似青醬 雖然油油地 但又好好味💓-香煎澳洲牛柳配蕃茄甜椒汁及普羅旺斯炒雜菜 ($198)叫咗medium rare 煮得岩岩好 仲喺好juicy 而且個蕃茄甜椒汁幾特別 又好開胃👅同埋好多雜菜 岩哂我食完咁多肉要均衝下💓-姆明之家班戟 配 雜莓 ($138)呢個pancake 配埋個維港夜景🌃 確喺浪漫💓Pancake 一上枱 就有濃濃嘅蛋香味 之後每郁一下 咁多層pancake 又跟你郁一下 非常有動感👍🏼再配埋空氣感十足嘅cream 好彩pancake 厚實得嚟 又帶點fl

香草牛油焗盲糟魚柳配香草蕃茄乾天使麵及紅甜椒忌廉汁

香煎澳洲牛柳配蕃茄甜椒汁及普羅旺斯炒雜菜
香煎澳洲牛柳配蕃茄甜椒汁及普羅旺斯炒雜菜 ($198)

叫咗medium rare 煮得岩岩好 仲喺好juicy
而且個蕃茄甜椒汁幾特別 又好開胃👅

同埋好多雜菜 岩哂我食完咁多肉要均衝下💓

姆明之家班戟 配 雜莓
姆明之家班戟 配 雜莓 ($138)

呢個pancake 配埋個維港夜景🌃 確喺浪漫💓

再配埋空氣感十足嘅cream 好彩pancake 厚實得嚟 又帶點fluffy 唔喺食空氣咁👅

而且超多士多啤梨 作為士多啤梨迷真喺心心眼😍

仲有就喺個屋仔入面原來喺仲有甜品喺入面 分別喺 綠茶牛奶布甸 荔枝果凍 黑朱古力藍莓慕絲

個人力推 荔枝果凍 非常清甜❤

Aurora Shina
Aurora Shina ($48)

呢個喺姆明cafe 原創雜果賓治💓

我個人幾喜歡 飲落似cocktail 但實際上喺無酒精 酸酸地好解渴✌🏼

姆明牛奶綠茶
姆明牛奶綠茶 ($50)

姆明fans 必叫 因為可以揀印咩圖案喺上面 味道幾好 影相更加一流❤

另外 因為朋友喺姆明fans 呢到非常多謝waiter 們幫我地搬姆明大公仔 等佢陪我地坐足成餐飯 又同佢瘋狂合照💗 佢地貼心嘅服務同笑容 真喺令我地今次食得又玩得好開心👅

2016-10-17
香草牛油焗盲糟魚柳配香草蕃茄乾天使麵及紅甜椒忌廉汁
姆明之家班戟 配 雜莓
Aurora Shina
前陣子開左好多間主題餐廳, 我同身邊女朋友經常為左呃LIKE去食野之餘, 最主要當然係瘋狂影相, 影完相始終食物都要落肚, 講真好多主題餐廳食物都係屬於一般, 但今次去呢間姆明餐廳, 估唔到百幾蚊一個SET DINNER 食物質素出奇好味, 全晚仲有好多大大隻公仔比你任影相, 最正係有大大個維港靚景, 百幾蚊食呢個景我覺得己經值回門票價了。 我稱佢為姆明餐廳,嘻~其實餐廳叫Moomin Cafe位於尖沙咀海港城LCX個邊,去到餐廳門口己經見到大大隻姆明公仔係度等緊我,餐牌見到DINNER SET由$158至最貴都係二百幾蚊,對於係呢個商場食飯黎講,呢個價錢己經算好優惠了。 再行入少少見到甜品櫃D甜品好精緻,好可愛((見到咁靚既甜品, 心心眼即時出現^^)) 我地己經一早訂左位,所以急不及待快快入座,順帶一提,如果想好似我咁坐WINDOW SEAT,一定要早一星期前訂枱先有機會坐到。 DINNER SET除左有主菜仲有餐包、餐湯等選擇,另加錢可以有小食及飲其他特色飲品。 餐湯牛奶湯註明係廚師推介,果然入口好滑好香濃,奶味唔會好溜但好香,配埋即焗面包好好味,沙律我就覺得比較求其左少少,醬汁

餐湯牛奶湯註明係廚師推介,果然入口好滑好香濃,奶味唔會好溜但好香,配埋即焗面包好好味,沙律我就覺得比較求其左少少,醬汁唔夠多,但當健康D食下菜都OK既。

叫左2杯特色飲品((鮮奶綠茶)),一杯熱一杯凍,可以揀自己鐘意既公仔。我最鐘意史力奇,好可愛啊 ^^ 講返杯飲品唔係只係得個樣,原來非常有質素,綠茶味同鮮奶調配得剛剛好,飲落口好滑又唔太甜,必飲推介啊!!

主菜來了,叫左一份魚,SORRY唔記得係咩魚,但肉質鮮嫩,點埋獨有醬汁,配埋天使面一齊食,好味又夠飽肚。

另一份主角係豬扒,呢個就一般左D,肉質"鞋"左少少,我覺得魚比較好味。另外我地仲加錢叫左個雞亦同焗薯,味道十分濃郁,好香好好味,值得一試。

食呢餐飯我真係影左無限咁多張相,食足3小時完全無人趕客,仲要望住呢個咁靚既維港景,食一餐有質素又唔貴的晚餐,真心覺得今餐好優惠。

哈~貼心的朋友為左補祝我生日原來偷偷ORDER左個甜品,送上生日甜品時整間餐廳會播生日,全場待應同客人一齊唱生日歌,個刻感覺雖然有少少怕醜,但真係覺得好窩心同埋真心覺得超級驚喜~哈 !! 講返呢個窩夫啦,新鮮做起才上枱,外脆內軟,配埋雪糕一齊食,都唔會太甜,真係好好味~好滿足呢!!

整晚待應都會將不同的大大隻公仔輪流比每枱客人影相,如果你特別想要邊隻公仔都可以同待應講,佢地都會安排比你,所以不得不讚呢度除左食物、環境仲要連服務都好好,真心比個LIKE你地啊!!! ^^
庆祝纪念
纪念日
2016-10-05 413 浏览
10月新既開始 梗係要食餐好啦同男朋友去左海港城呢間餐廳到食野呢間餐廳我真係覺得好IMPRESSIVE 好有驚喜LCX一向其實好多餐廳都係面向海個到既餐廳有海景已經係基本啦但呢到有海景之餘 氣氛都好好一入到去既時候 已經有D 侍應同客人一齊唱生日歌側邊仲有D 近乎 1:1 既公仔係側邊圍住生日個個另外 餐廳仲有好多公仔 都供應唔晒咁多張台之後 侍應會等你同個公仔影夠皮 先會移走個公仔所以基本上 每張台都有機會同公仔一齊食野同影相 呢個安排真係好好食物方面 亦都好驚喜我同朋友叫左兩個MAIN 兩杯飲品 已經好滿足啦其中一個MAIN係魚 MAIN既份量都幾多大大份好厚肉既魚 再加上側邊既配菜 食完已經好飽再加上魚好滑 一D都唔鞋另外 飲品方面抹茶LATTE上面印有娒明公仔飲落去 唔算話好濃抹茶味 但係淡淡地都幾開胃

食物方面 亦都好驚喜

2016-10-01
2016-09-17 401 浏览
2點8黎到 等3張台檯 但裡面有2張吉檯 可能有人訂左檯 但到3點果2張檯都係吉既! 叫下午茶 諗住叫個炸魚配他他醬 點知職員話賣晒! 3點開始下午茶 3點1叫野食 賣晒!侍應接待到放低野食 一句聲都無出過!非常好既服務
2016-08-31 3151 浏览
可愛いですね。尖沙咀海港城既姆明cafe入面好多公仔仲有海景陪住我食lunch 好愉悅開晒胃吉列豬肉眼配日式咖哩汁 $88可以配姆明飯或樹精飯 好打耳 日式咖哩汁撈飯正啊 吉列好脆 側邊仲有啲西蘭花平衡番肉既比例香煎紐西蘭西冷牛扒配黑松露燒汁及羊奶芝士雜菜沙律和薯條$98男朋友點既 個黑松露燒汁會飄啲香氣傳入我的鼻 點薯條食隻味都有 所以好似食緊黑松露薯條甘 加上佢啲薯條好好食啊 吾會太脆太熱氣 搞到我搶佢啲薯條食吾停口Set加$20 -抹茶鮮奶抹茶味足 可以自行加糖漿-牛奶朱古力吾會起痰 欣賞 特飲係可以揀公仔印係上面 姆明、全部都係姆明姆明之家班戟配芒果 $138講到我心目中既姆明cafe signature一定係依個pancake 由依間cafe 2014年剛剛登陸香港時 依個pancake已經吸引左我既眼球 今次終於食到我嘴裡啦 班戟有7塊 雖然睇落細細塊但疊高左都吾惹小 班戟蛋香足鬆軟 上面有少少cream加啲芒果汁 我同覺得再多啲cream就岩晒我地 不過再加就太邪惡了 側邊就有勁量芒果 俾得慷慨! 芒果新鮮吾會有出面浸糖水既過甜感 而姆明既3層屋企入面仲有吾同既甜品 第一
吉列豬肉眼配日式咖哩汁 $88
欣賞 特飲係可以揀公仔印係上面 姆明、全部都係姆明
姆明之家班戟配芒果 $138
上面有少少cream加啲芒果汁 我同覺得再多啲cream就岩晒我地 不過再加就太邪惡了 側邊就有勁量芒果 俾得慷慨! 芒果新鮮吾會有出面浸糖水既過甜感 而姆明既3層屋企入面仲有吾同既甜品 第一層特濃抹茶奶凍 好滑 最底仲有啲特濃抹茶 所以整體好足抹茶味 第二層荔枝啫喱內藏大大粒荔枝肉 我愛荔枝所以無得彈 最後有朱古力cream及藍莓醬 每層都好精彩 我都好喜歡 仲可以帶走自己係7種公仔之中揀一既公仔 名副其實又食又拎
姆明cafe由日本遠道泥到香港 質素有晒保証 我太遲遇上你了 依個甜品係我食完正餐都吾會放過既其中一道甜品
仲有食左依個姆明樣既窩夫 原本好愛香蕉 仲有姆明可愛樣 窩夫薄得泥有咬口 吾會好似格仔餅個種軟淋淋!! 加埋cream同埋朱古力醬 好正~
雖然有啲貴 但同男朋友/朋友去hea下影下相 可以食埋個靚靚班戟 我覺得值得~
2016-08-30 498 浏览
作為主題餐廳,最重要是環境與裝修,是否讓人投入。食物水準不要存有太高期望。這家餐廳完全符合上述條件。環境可以,食物味道soso,又不致於難吃。口味偏淡,賣著最普通不過的西餐,價錢稍高,完全是粉絲向的選擇。如果追求味道,不推薦去。為著那幾個主角,又能與玩偶同檯吃飯,這餐廳就完全滿足!
2016-08-23 1847 浏览
海港城既姆明cafe經過好多次🌝一直都好想試。終於吃到了☺️餐廳入面有個大大維港海景,枱仲係平坐咁望住個海食,好有空間感☺️坐得好舒服仲有公仔攬添啊,隻隻都大大隻,任影任攬唔嬲架。食治療系既野食😋午餐A2吉列豬肉眼配日式咖喱汁🐖飯可以簡姆明飯或樹精飯,我簡左樹精飯,勁可愛啊😍心溶化了,影相好正👍一款係午餐A3.香煎紐西蘭西冷牛扒配黑松露燒汁及羊奶芝士雜菜沙律和薯條,牛扒可選3、5、7成熟。個汁好特別,燒汁得黎有陣陣松露味,好香口,攞黎點薯條正😋飲品叫左一杯牛奶綠茶🍵,一杯姆明朱古力牛奶🍼,野飲有凍有熱,凍同熱都可以加公仔架😍公仔有姆明、亞美、史力奇同樹精可以簡,經理勁好人見我地係咁影相仲拎d精品黎比我影☺️食飽飽心情大開叫埋甜品食,🍋姆明之家班戟配芒果,尼份甜品賣相好靚😍有三層高既姆明之家,每一格分別都有甜品係入面啊,有綠茶布甸、荔枝啫喱、朱古力慕絲。姆明之家旁就有七層高既pancake😍上面淋上芒果同cream既醬,下面有一大堆粒粒芒果😋pancake口感好鬆軟👍煎得好香,甜度岩岩好,加埋粒粒芒果食好好味😋🍰樹精芝士蛋糕,另外叫左款芝士蛋糕,有得簡姆明同樹精,個樣非常靚☺️治療系食物🌝蛋糕都
個汁好特別,燒汁得黎有陣陣松露味,好香口,攞黎點薯條正😋

2016-08-13 2129 浏览
今日收3:30,梗係要搵地方hea下𠺢啦以為呢度會好多人,點知好多位。樓下的Lady M就排長龍。正合我意,唔使等位,店內仲有好多唔同的姆明家族毛公仔俾食客影相,又唔使爭我最愛樹精同sniff丫叫左雜莓pancake, 好似有6-8層。呢個餐會送一隻姆明家族的瓷器公仔,朋友揀左姆明。雜莓呢個sauce無乜汁,我地為有搽啲朱古力慕絲上去個panckae度食。呢個set太得意,加上啲公仔,我地都影到凍晒都未食見到隔離枱叫芒果味,好似正好多喎啲pancake好普通,雜莓可能無加糖煮,原汁原味。抹茶奶凍,fdfd話好正,我都覺得唔錯可惜太少,得兩三啖就無喇!抺茶味有,係成個餐最好食的野荔枝jelly,有一大粒罐頭荔枝肉係入面,正常味道,個jelly唔會太甜。可以!個朱古力慕絲,我地攞左來搽pancake,咁食就幾好味。就咁食就會覺得有少少甜!叫左杯Green tea latte,揀左樹精公仔,好得意丫無落糖,俾你自己落。真係唔捨得飲丫呢度啲公仔任你攞來影相,店員有時會幫食客switch下,唔使俾人霸隻住啲得意的,好好!而且又會主動上前幫食客影相。呢度都幾多遊客來,下次會再來嗎?
今日收3:30,梗係要搵地方hea下𠺢啦
我最愛樹精同sniff丫
見到隔離枱叫芒果味,好似正好多喎
啲pancake好普通,雜莓可能無加糖煮,原汁原味。
抹茶奶凍,fdfd話好正,我都覺得唔錯
可惜太少,得兩三啖就無喇!抺茶味有,係成個餐最好食的野

個朱古力慕絲,我地攞左來搽pancake
,咁食就幾好味。就咁食就會覺得有少少甜!
雜莓pancake
無落糖,俾你自己落。真係唔捨得飲丫
Green  tea  latte
2016-08-12
  • 姆明之家班戟
2016-08-12 516 浏览
🐖A2.吉列豬肉眼配日式咖喱汁 $88🐄A3.香煎x西蘭西冷牛扒配黑松露燒汁及羊奶芝士雜菜沙律和薯條 $98🍋姆明之家班戟配芒果$138🍰樹精芝士蛋糕$88🍫姆明牛奶綠茶 跟餐+$20🍼姆明朱古力牛奶 跟餐+$20海港城既姆明cafe經過好多次🌝一直都好想試。終於吃到了☺️餐廳入面有個大大維港海景,枱仲係平坐咁望住個海食,好有空間感☺️坐得好舒服仲有公仔攬添啊,隻隻都大大隻,任影任攬唔嬲架。食治療系既野食😋午餐A2吉列豬肉眼配日式咖喱汁🐖飯可以簡姆明飯或樹精飯,我簡左樹精飯,勁可愛啊😍心溶化了,影相好正👍一款係午餐A3.香煎紐西蘭西冷牛扒配黑松露燒汁及羊奶芝士雜菜沙律和薯條,牛扒可選3、5、7成熟。個汁好特別,燒汁得黎有陣陣松露味,好香口,攞黎點薯條正😋飲品叫左一杯牛奶綠茶🍵,一杯姆明朱古力牛奶🍼,野飲有凍有熱,凍同熱都可以加公仔架😍公仔有姆明、亞美、史力奇同樹精可以簡經理勁好人見我地係咁影相仲拎d精品黎比我影☺️食飽飽心情大開叫埋甜品食,🍋姆明之家班戟配芒果,尼份甜品賣相好靚😍有三層高既姆明之家每一格分別都有甜品係入面啊,有綠茶布甸、荔枝啫喱、朱古力慕絲。姆明之家旁就有七層高既pancak
🐖A2.吉列豬肉眼配日式咖喱汁 $88
🍋姆明之家班戟配芒果$138
🍰樹精芝士蛋糕$88
🍫姆明牛奶綠茶 跟餐+$20
🍼姆明朱古力牛奶 跟餐+$20

食飽飽心情大開叫埋甜品食,🍋姆明之家班戟配芒果,尼份甜品賣相好靚😍有三層高既姆明之家每一格分別都有甜品係入面啊,有綠茶布甸、荔枝啫喱、朱古力慕絲。姆明之家旁就有七層高既pancake😍上面淋上芒果同cream既醬,下面有一大堆粒粒芒果😋pancake口感好鬆軟👍煎得好香,甜度岩岩好,加埋粒粒芒果食好好味

😋🍰樹精芝士蛋糕,另外叫左款芝士蛋糕,有得簡姆明同樹精,個樣非常靚☺️治療系食物🌝蛋糕都好大件啊,旁邊配有生果同吉士醬。蛋糕既芝士味唔算太重,口感較creamy。
2016-07-29 655 浏览
又到食 lunch 時間, 今日又去遠 D D 食 lunch!因為有藍精靈, 十分勁! 於是去左海港城. 今日主題係動漫, 咁食就黎個 cross match, 去搵下姆明囉. 我地呢D遲食飯既人, 去到都2點幾, 邊使同人爭位吖, 不過又唔係一個人都冇喎, 因為放暑假, 所以店內都幾多大人帶小朋友黎食下午茶甜品.入到去睇下set lunch, 又睇下個menu, 甜品仲貴過set lunch , 冇辦法, 因為間舖就係主打甜品, 仲有半個人咁高既姆明坐係你隔離, 一路食甜品一路同姆明影相, 差唔多二百蚊一個甜品唔值就見仁見智喇.好! 講番我餐飯先, 叫左set lunch 既其中一個餐 Fish Plate (其實我唔記得左個餐叫咩名) + 餐茶熱咖啡. 主菜上枱賣相當然要有姆明啦, 舊飯係姆明黎架, 你睇唔睇得出? 主題餐廳連刀叉匙都有姆明樣, 勁! 味道其實又唔差既, 之但係又冇乜驚喜, 雪魚上面D蕃茄汁唔多夠, 普普通通咁囉. 杯咖啡都OK 既, 本身D咖啡豆都唔差, 所以杯咖啡係大路既味道.埋單加一要 $75 蚊, 係海港城食lunch 黎計唔可以話貴, 之但係我既結論會係
因為有藍精靈, 十分勁! 於是去左海港城.

) + 餐茶熱咖啡.
埋單加一要 $75 蚊, 係海港城食lunch 黎計唔可以話貴, 之但係我既結論會係: 拍拖、帶小朋友去、姆明粉絲一去無妨.
2016-07-29
從來對卡通主題餐廳沒有好感,將食物強行幾成卡通樣,就可以收天價,而且唔慌好食。但姆明cafe令我徹底改觀。我哋預早book枱,於是特別安排無敵大海景位,好難想像去其他餐廳要「食」呢個景要幾多錢,但呢度$200左右任坐,仲有大大隻公仔陪你食,啲久遺咗嘅童真都被「了」哂出嚟。餐具都有姆明叫咗兩個飯意粉dinner set, $159左右,包湯/沙津+肉桂卷/飯+餐飲。其他肉食set就189,價錢合理沒有開天殺價。三文魚牛奶湯size似兒童餐具中嘅小碗,有洋蔥薯仔嘅蔬菜甜味,似稠一點的忌廉湯+$20配小食,呢個係醃三文魚,兩片,同煙三文魚無咩分別,中間有啲三文魚子,少少沙律菜底另一個小食叫咗水牛雞翼,有三隻,完全唔辣,似無咩味嘅茄汁是日意粉,三文魚忌廉汁意粉,其貌不揚,燈籠椒切得粗豪。但味道卻意想不到地還不賴,意粉彈牙,忌廉汁濃而不膩蝦意大利飯,蝦得兩隻,但飯食味和咬口還可以肉桂卷餡多過包,肉桂味超濃+20可以配自選姆明圖案的咖啡姆明之家pancake $158, 有三種口味,草莓、朱古力香蕉、芒果。預先訂送生日牌,員工們還會附上生日卡,賣相非常精美,超多芒果,芒果色靚香甜,有八層小panc
餐具都有姆明
另一個小食叫咗水牛雞翼,有三隻,完全唔辣,似無咩味嘅茄汁
蝦意大利飯,蝦得兩隻,但飯食味和咬口還可以
肉桂卷餡多過包,肉桂味超濃
+20可以配自選姆明圖案的咖啡
姆明之家pancake $158, 有三種口味,草莓、朱古力香蕉、芒果。預先訂送生日牌,員工們還會附上生日卡,賣相非常精美,超多芒果,芒果色靚香甜,有八層小pancake, 熱辣鬆軟。聞說單買這間三層瓷屋都要$300。
瓷屋內有綠茶奶凍、荔枝jelly同藍莓朱古力慕絲,味道很一般,特別係個朱古力,食得出係用廉價朱古力,死甜。
叫pancake可自選一隻小陶瓷公仔帶走(史力奇最靚)
2016-07-21
2016-07-11 848 浏览
先講服務-主題餐廳泥講,呢間嘅服務態度真係最冷漠,最冇表情嘅No.1。入去坐咁耐未見過有一個waiter/waitress笑過👎🏻囡囡點咗個 Ice cream waffle,外脆內軟,係好食嘅👍🏻 囡囡好喜歡!然後叫咗杯熱朱古力,都ok嘅⋯⋯環境都算唔錯,有唔同嘅公仔比客人任意影相。但第一次去唔知又冇人介紹,問果度啲waiter 可唔可以攞其他公仔影相,佢哋真係可以木無表情咁問你:咁你想要邊個呀?!呢種服務態度真係有啲違背主題餐廳嘅原意!其實仲有order咗個sandwich,但掛住同個女影相,唔記得影個sandwich,味道都不過不失的。除咗服務,其實尚算ok。

然後叫咗杯熱朱古力,都ok嘅⋯⋯

除咗服務,其實尚算ok。
下午茶
2016-07-04 540 浏览
最可愛既姆名! 一經過已經吸引住我既目光緊係去試一試啦 叫左一個HOUSE PANCAKE佢個裝飾好精緻 有一間小屋 入面仲有野食嫁囉原來不過無太特別既感覺 好似柚子醬?panckae 一咬落去十分鬆軟 份量十分足夠食完一半已經飽肚 上面仲有d cream既泡泡?? 加埋個醬都算係好味之選! 無令我失望最後仲叫左杯latte 上面仲可以揀自己鍾意既公仔好岩龍友  飲完既感覺係比較重奶味  岩晒我不過味道比較淡 可以加重少少
最可愛既姆名! 一經過已經吸引住我既目光
緊係去試一試啦

叫左一個HOUSE PANCAKE
佢個裝飾好精緻 有一間小屋 入面仲有野食嫁囉原來
不過無太特別既感覺 好似柚子醬?

panckae 一咬落去十分鬆軟 份量十分足夠
食完一半已經飽肚 上面仲有d cream既泡泡??
加埋個醬都算係好味之選! 無令我失望

最後仲叫左杯latte 上面仲可以揀自己鍾意既公仔
好岩龍友
 飲完既感覺係比較重奶味  岩晒我
不過味道比較淡 可以加重少少

2016-04-19
2016-07-02 2739 浏览
其實我對主題cafe 興趣唔大 🙈🙈 比起可愛既decoration, 我更重視味道😛. 而且好既餐廳唔駛呢d qq野, plating 都可以做得好靚不過今次fd 想去就試下啦😎 來之前見到op 話main cause 同野飲麻麻, 所以我淨係試左佢地既dessert 姆明之家班戟 Moomin House Pancake $138 (choc banana)除左choc banana 仲有mixed berry. 可能無期待反而有驚喜😄 pancake made to order, texture 軟熟略帶qq 口感, 中間仲有choc filling. 加埋cream 更香~😉 可惜cream 溶得快而且唔多夠Pancake 有成7塊, 真係當正餐食都得😂食完飽哂另外一邊既屋子唔好以為係decoration only, 中間係有3層小食~ 睇番人地食評原來次次都唔同😮 今次有orange jelly 柚子jam? 等等... 味道普通呢個價錢有海景(可惜今日咁岩有遊輪擋住😢😢😭😭) 坐得舒服, 多個史力奇moomin 相伴,😼😼 而且pancake 既小公仔可以自選, 食完可以帶

moomin house pancake

Pancake 有成7塊, 真係當正餐食都得😂食完飽哂
而且pancake 既小公仔可以自選, 食完可以帶走, (食多幾次真可以蓄番全套😂) 個人覺得呢個價錢都ok ge
但朋友order 左tea set pasta of the day, 只係蕃茄pasta, 睇落好頹廢, 味道普通都要$88, 真心唔抵🙈
建議來呢度share dessert 比較好

btw 呢度裝修係幾有心思既