2009-03-18 15 浏览
來之前已target 要食佢個炒叉燒拉麵, 我一向怕肥唔食炒粉麵飯嘅, 所以點餐時問定佢係咪只係炒d 叉燒,定係連d 麵一齊炒, 佢話係 一齊炒, 同埋會比一般拉麵油少少, 我即時考慮左幾秒, 最後...死就死啦, 試左先! 麵來時, 一陣陣好香嘅炒野味撲上來, 原本佢落再d 蒜片炒嫁! d 麵ok, 唔會話好稔, 好唔算煙un. 個豬骨底湯都ok. 最意外係, 雖然係炒過, 但唔會好油, 湯面亦唔會見到有油浮起, 冇我想像中咁肥. 叉燒並非一般日式一片的, 而係好似粒骰咁大嘅, 數量都唔少. 甜甜地, 咬落鬆軟, 見到有d 係半肥瘦嘅. $45一碗, lunch 計唔貴又唔係平啦.除叉燒外, 有少量配菜如芽菜和木耳.我朋友食帶子蕃茄湯底啜啜麵($68), 佢話個有好多帶子, 不過湯底唔夠酸, 同咸左d wor. 服務ok. 不過d 麵太慢, 雖然佢一早講左因為即叫即炒要等15分鐘,但係我地呢d 上班一族只符一粒鐘, 好趕! 加上佢咁多人排隊, 應該諗下計點樣提高效率, 番檯都番多轉, 賺多轉啦!

$45一碗, lunch 計唔貴又唔係平啦.

除叉燒外, 有少量配菜如芽菜和木耳.

2009-03-18
  • 炒叉燒拉麵
2009-03-17 27 浏览
一月初時曾慕名而來,對這裏的食物水準非常滿意。數日前再來,這次主力試試飯類。星期日下午二時多來到,雖然沒有下午茶優惠套餐,但仍然要等位!我與友人等了十分鐘左右才得進去。店子依舊整潔,而且光猛度十足。一坐下隨即點了雞肉親子飯,我覺得這個也很不錯的,但友人覺得普通。雞肉很鮮嫩,配料洋蔥、玉子也夠多,有一貫親子飯的鮮甜味道,雖然咸味不太夠,但加點豉油就可以挽回分數。另外的蒲燒鰻魚飯,說實話我覺得比早前在三河屋吃的馳名鰻魚飯更優勝!鰻魚份量雖然沒有那兒多,但外皮燒得更甘香,還有少許焦,但肉質一點也不乾,也算肥美,又不是太肥膩。我最欣賞的是飯粒不會偏腍,喜歡吃硬飯的我覺得軟硬度剛剛好!如果鰻魚醬汁再濃郁一點會多一點就更完美了!(menu另外還有一個叫鰻魚玉子飯,究竟兩者有什麼分別呢?除了價錢相差二十元左右之外)來這裏決不可以單吃飯類,當然還要吃麵類了。這碗地獄湯豬軟骨啜啜麵,先不要被這名字嚇倒,所謂的「地獄湯底」也不算辣得一邊吃一邊流眼淚,而是十分香辣,我覺得稱它為香辣豬軟骨啜啜麵更加貼切!啜啜麵像粗了十倍的粉絲,也有點像紅薯粉,口感很好,彈牙非常!湯底又是一貫的濃,很香辣,層次十足,喝它的湯底

來這裏決不可以單吃飯類,當然還要吃麵類了。這碗地獄湯豬軟骨啜啜麵,先不要被這名字嚇倒,所謂的「地獄湯底」也不算辣得一邊吃一邊流眼淚,而是十分香辣,我覺得稱它為香辣豬軟骨啜啜麵更加貼切!啜啜麵像粗了十倍的粉絲,也有點像紅薯粉,口感很好,彈牙非常!湯底又是一貫的濃,很香辣,層次十足,喝它的湯底真的會喝上癮。豬軟骨也好吃,很入味,而且肉質頗滑,有五、六件左右。還加送一隻溏心蛋!

任何麵類或飯類加15元就可以轉為套餐,套餐包兩款小食和一杯飲品。這次選了壽司和蒸蛋,友人說蒸蛋很滑,但沒有什特別,只是有一小片日本冬菇在上面罷了。至於壽司,當然不會有三文魚、吞拿魚壽司供應給你!餡料只是蟹柳、魚籽、青瓜和玉子而已,普通貨色當然只是普通味道。另外,飲品也略為淡了一點。

我們還點了兩款小食,分別是大根餃子溏心蛋。大根餃子的份量好像比之前吃的縮小了,但依舊好吃。如果沙律醬多一點就更加好!那個溏心蛋,單是看到半凝固的蛋黃已覺得目不暇給了,一吃下去,蛋黃入口溶化,真的回味無窮。

到這店子吃了兩次,總括覺得麵類是比飯類較優勝,麵類很彈牙,湯底濃郁,最緊要的是湯底不是味精湯,吃罷不會覺得非常口渴。雖然住在九龍區,離這裏的路程確實頗遙遠,但我仍然會有下次再光臨的機會!
雞肉玉子飯,雞肉很嫩滑
鰻魚很甘香
啜啜麵不可不試
大根餃子依舊好吃
普通蒸蛋而已
套餐只會供應這些壽司,別妄想有三文魚、吞拿魚壽司。
蛋黃入口溶化
  • 蒲燒鰻魚飯
  • 地獄湯豬軟骨啜啜麵
  • 溏心蛋
2009-03-11 5 浏览
尋晚雙親去左飲, 屋企又冇飯食, 要食自己....近排成日見d雜誌報紙報導樓下間拉麵店, 今日一於落去食下平日lunch hour咁多人, 點知今日等左一陣已經入得去打開本menu, 好多野依都好吸引...但兩個女仔又食得唔多野於是我地叫左個 牛奶海鮮墨魚麵 加錢轉餐 一齊share食 日式蒸蛋 蛋好滑, 好多材料 牛奶海鮮墨魚麵 好大碗, 於是叫左個waiter俾左2隻碗share 食, 個waitner 好好人, 唔會話叫一個麵 share食就眼 bar bar, 好好服務, 而且仲成日幫我地加水 叫左個餃子......唔記得影相..... 係推介野食其實佢地個環境都唔錯, 價錢又唔算貴, 唔怪得平日咁多人...最得別之處係佢地個廚房係開放式, 可以睇住廚房d人整野食, 下次夜晚冇飯食可以再黎食
尋晚雙親去左飲, 屋企又冇飯食, 要食自己....
近排成日見d雜誌報紙報導樓下間拉麵店, 今日一於落去食下

於是我地叫左個 牛奶海鮮墨魚麵 加錢轉餐 一齊share食

日式蒸蛋 蛋好滑, 好多材料
叫左個餃子......唔記得影相.....
係推介野食

好多材料既蒸蛋
好特別既墨魚麵
兩個人食都有咁多
Open Kitchen
2009-03-07 370 浏览
三月五日(星期四)是日比較早放工,到了太古做gym後,就過了鰂魚涌試試早陣子人氣新店misocool了!看過了雜誌和報紙的報導,都有一定的期待,除了有名人後台外,拉麵也有其特色,今次就試試吧,這幾天的天氣壞,由太古行過鰂魚涌路程不長,但是落著毛毛細雨,感覺狼狽,好了,見到了misocool,心想應該今晚可以吃餐滿意的!由外面望進店子感覺很整潔的,而且侍應生多,手腳快,我們坐了長方形的檯,感覺很有趣,因為與對面的人距離甚遠,可能都是賣點之一,感覺不太迫!但是lunch時應該會等得比較耐打開了menu,心想都是點日式叉燒湯炒拉麵、紅酒極上牛肋骨肉飯、天婦羅炸蝦飯、北海道海鮮奶湯炒墨魚麵中其中兩種的,我們之前已經選好了北海道海鮮奶湯炒墨魚麵,另一個都想要拉麵就選擇了日式叉燒湯炒拉麵,因為是廚師推介,吃這些推介都比較穩陣點,心想不會差到那裡!店子的特點之一是open kitchen,見到有很多廚師,不過當時不是繁忙時間,所以見到他們都比較hea點!open kitchen的好處就是你吃東西時可以放鬆點,相信kitchen是乾淨的(差的也不會open給人看呢!)再看過了飲食雜誌,一會就有得吃了,
三月五日(星期四)

店子的特點之一是open kitchen,見到有很多廚師,不過當時不是繁忙時間,所以見到他們都比較hea點!open kitchen的好處就是你吃東西時可以放鬆點,相信kitchen是乾淨的(差的也不會open給人看呢!)再看過了飲食雜誌,一會就有得吃了,先來的是日式叉燒湯炒拉麵!

碗的設計很有特色,而且碗大!先飲一口湯底,好壞參半,不夠濃!再吃了拉麵,真的失望,拉麵是超市那種的拉麵,自己也可能在家中弄到的!比較硬身,拉麵本身沒有彈性!比較好的是日式叉燒,奈何是切開了一粒一粒,只有寥寥可數的幾粒,是否又要cut cost吧!吃了日式叉燒湯炒拉麵感覺好似被騙了,怪不得同事說不recommend吧!

北海道海鮮奶湯炒墨魚麵,是有期望的,見到網友都有讚過,而且雜誌也是重點報導這個北海道海鮮奶湯炒墨魚麵,心想應該會好點吧

與已往的習慣一樣,飲一口湯底,沒有奶味,只有白色!而且比較淡,吃了炒墨魚麵,覺得與湯底不match,沒有特出了墨魚麵的味道,反而弄巧成拙,變成了意粉似的,炒了又有什麼分別呢,吃得出的只是多了幾塊洋蔥吧!而且料少,又是cut了cost吧,只有蝦,青口等,而且味道不鮮!好一個令我期待的墨魚麵..................

非常失望,食物比一般還差以外,價錢也比一般的貴!真是一次就夠了,幸好開在同類食店少的鰂魚涌......否則............
日式义燒炒拉麵
北海道海鮮奶湯炒墨魚麵,
2009-03-05
2009-02-10 1 浏览
尋晚同男朋友冇飯開,突然醒起呢間新餐廳,作為鰂魚涌街坊,點都應該要唻"朝聖"一吓.星期一夜晚7點3到, 餐廳得2成人,不用等位,仲有卡位坐添.我覺得舖面裝修唔錯,幾襯附近新開0既商廈.我尤其鍾意佢0個0的似地板0既枱面.但有樣0野超超超抵打,我去女厠,居然搵勻成格厠所, 係冇鈎??咁我應該將個手袋擺邊度好?!講返食物, 講真,以咁0既價錢都唔會有超高期望, 之前睇過其他人0既意見,好多人都話等食物等好耐. 我尋晚又冇呢個問題喎!!我order 0左 蕃茄湯牛肉拉面. 個面上時超熱...牛肉ok, 似吉野家feel. 湯底ok. 我反而最鍾意佢舖面0既洋蔥+芝麻. 切得靚, 又香口.男友食親子don,即係雞蛋雞肉飯.見佢一路食都冇乜特別反應. 佢只係講0左一句: 好少雞肉. 我對呢餐飯冇乜大感覺. 絶對唔憎呢度,應該都會再幫襯.最大問題係越食越熱..直情滴汗!!不停飲凍水+撥本menu 都冇大幫助.

2009-02-03
今次係第二次食…上次都ok…啲野食唔差…不過今日就等左好耐先有得食…我係差唔多2點半先入去既…唔係繁忙時間啦…點菜…辣魚生冷麵、番茄湯飯團、跟餐要左四個小食…沙律、蒸蛋、卷物…咁落單佢就有話要等20min…ok…都唔緊要…結果我地等左半個鐘…問佢可唔可以上左小食先…佢居然話廚房出左事,要等耐啲…不過,我之後見佢係廚房出面既雪櫃攞沙律出黎…咁點解要我等半個鐘…連沙律都唔肯上左先?雖然…啲野食就幾好食既…個辣魚生冷麵唔錯…唔太辣…幾有特色…佢都有唔少特色野…味道都唔差…係今次等得耐啲…要扣下分啦…
今次係第二次食…
上次都ok…
啲野食唔差…

不過今日就等左好耐先有得食…

我係差唔多2點半先入去既…
唔係繁忙時間啦…

點菜…
辣魚生冷麵、
番茄湯飯團、
跟餐要左四個小食…
沙律、蒸蛋、卷物…

咁落單佢就有話要等20min…

ok…都唔緊要…

結果我地等左半個鐘…

問佢可唔可以上左小食先…
佢居然話廚房出左事,要等耐啲…

不過,我之後見佢係廚房出面既雪櫃攞沙律出黎…

咁點解要我等半個鐘…
連沙律都唔肯上左先?

雖然…
啲野食就幾好食既…

個辣魚生冷麵唔錯…
唔太辣…
幾有特色…

佢都有唔少特色野…
味道都唔差…

係今次等得耐啲…
要扣下分啦…
  • 辣魚生冷麵
2009-01-29 1 浏览
中午完全等唔到, 有一晚ot後去晚飯先試到.叫了推介的炒义燒拉麵, +$15升級有小食同飲品. 加埋一先$66, 平過好多日本麵店, 抵.麵係粗麵, 好煙"un", 煮得剛好. 湯好香濃不膩, 唔膠口, 好味. 炒义燒粒有肉汁, 好淋口感好好, 又香又有肉味.小食嘅蒸蛋好滑, 水準都唔錯.食完明白點解中午咁多人, 如果涵館咁嘅水準都咁多人, 佢又平過, 又好食過又坐得舒服過佢, 中午等唔到都係有理由.
中午完全等唔到, 有一晚ot後去晚飯先試到.

小食嘅蒸蛋好滑, 水準都唔錯.

• 日本拉麵
Misocool is a nice addition to the restaurants around the Taikoo area.Décor is simple and comfortable.Price is reasonable, comparing to the restaurants in the same area (a ramen in the Apita food court or food republic is similar price).Had the 日式叉燒湯炒拉麵 with set (+HK$15). The name of the dish is kind of weird, but I was pleasantly surprised with it. Soup is quite tasty, and noodles were quite good. The 叉燒 was interesting – not quite like the “traditional ramen 叉燒” in looks – the size / shape mor

Had the 日式叉燒湯炒拉麵 with set (+HK$15). The name of the dish is kind of weird, but I was pleasantly surprised with it. Soup is quite tasty, and noodles were quite good. The 叉燒 was interesting – not quite like the “traditional ramen 叉燒” in looks – the size / shape more resembles the Canton 叉燒 we have, but cooked in the Japanese “ramen” way.

The set comes with a drink, and two side dishes from a choice of salads, miso soup, steamed egg, and Sushi; I chose the latter two; both of them were quite good.

The “milk tea” (hot) was another pleasant surprise – it’s the “HK” style ones you get at “tea restaurants”.

Considering its price, its definitely a recommendable place for ramen in theTaikoo area (of course there is 函館 nearby which is also a good place, but slightly higher price).

Hope that it can maintain its standards.

• 日式叉燒湯炒拉麵
2009-01-26 6 浏览
Work days lunch time 通常12:20pm左右門外便會出現人龍情況。我們一行四人12點到不用等馬上有位。加了$15轉餐,有兩款小食和一杯飲品。日式蒸蛋十分十分滑!壽司不過不失。我的九洲豬軟骨拉麵選擇了番茄湯底,拉麵有跟糖心蛋,bonus! Overall 也不錯。同事叫的帶子拉面據聞也很出色,下次要試試。

2009-01-10 14 浏览
天寒地凍,最好有得食碗熱辣辣又好味既拉麵,今天來到新店Misocool,非常滿足。甫進來,感覺環境很舒適,地方闊落,很整潔。點了個叉燒炒拉麵,實質是湯拉麵。拉麵一到,賣相與menu上的有頗大差距…但一試奶白色的豬骨濃湯…嘩,湯底rich得很!很濃、很甜。拉麵很彈牙。叉燒大約六、七粒,沒有一片片的那種肥美,但亦很腍,不un。配料有香葱絲、木耳絲、芽菜和炸過的蒜片。另外點了個海鮮牛奶墨魚麵,同樣地,賣相跟menu是很大差別的。這個湯底,真的層次豐富,一入口,嚐到很滑很香濃的牛奶湯底,亦有鮮甜的海鮮味,尤以蝦味為主。墨魚麵亦陣牙,都頗濃墨魚味。配料有墨魚、帶子、蜆、蝦。海鮮不過不失,始終這個麵做得最捧的都是個湯底。還點了個大根餃子,這個嘛,下次來也會再點。以大根作皮,包著豬肉餡料,蠻特別的。沒有普通炸餃子般膩。大根皮上高的沙律醬和魚子醬簡直有畫龍點睛之效,令整個餃子味道更清新。期待下次來試試飯類。

期待下次來試試飯類。
叉燒炒拉麵
海鮮牛奶墨魚麵
大根餃子
叉燒炒拉麵
海鮮牛奶墨魚麵
大根餃子
  • 海鮮牛奶墨魚麵,大根餃子,叉燒炒拉麵
不太熟悉太古一帶的路~步出吉之島~繞了一大個圈~手機內的地圖查了又查~才找到這太古新貴~是主打吃拉麵手打烏冬了吧~店子長期維持剛好滿座的景象~小比也恰好被安排到沙發位~還好不用坐那種快餐式長檯~這裡的格局不中不西不日~有大玻璃展視廚房的景象~有snap shot似的掛畫~但吃的是日本飯麵餐牌中的都以拉麵示人~三數種湯底隨意選擇~要轉手打烏冬和特別的啜啜麵就得加錢~但每碗又可轉成套餐~有兩款小吃和餐飲~這樣一來~就算獨個兒吃飯都可試上多種食物~為了試多一些小食~我倆就只點了一碗番茄湯底的豬軟骨啜啜麵~在四五款套餐小吃之中選了南瓜沙律與蒸蛋~另外要了蟹子鮮露筍以及麵醬凍青瓜~已經很豐富了南瓜沙律的賣相很一般~當中包括紅蘿蔔絲~洋蔥~中芹等~第一口吃下去已覺得南瓜蓉的份量很少~只為製造金黃色澤~偏重於美乃滋的應用~覺得一般而己~另外蒸蛋的內容也頗為多元化~小小的杯子裡有菇菇有蟹柳也有鳴門卷~水汪汪震震下~忍不住玩了一下才吃~haha啜啜麵來了~~很有份量的碗~~實在地說~啜啜麵也就是蒟篛麵~晶瑩的通透的~大比笑說有點像紅薯粉的質地~但小比就覺得這個來得更滑溜更低卡路里啊~湯底酸酸甜甜~配上原

但小比就覺得這個來得更滑溜更低卡路里啊~湯底酸酸甜甜~配上原本沒有味道的啜啜麵~就剛剛好~而且豬軟骨也不吝嗇的有很多~最重要是軟骨部份夠多~隨麵的配菜有筍和小撮菠菜~吃起來就更覺營養平衡

蟹子鮮露筍的賣相精美
~層層疊的露筍淋上濃濃的芝麻冷麵醬汁~上方再放蜜桃和蟹子~芝麻醬中混有不少芝麻粒~吃下去又很有咬口
~因醬汁稠度適宜~露筍也輕易沾上芝麻醬~不會寡寡的~而最後來的麵醬青瓜~小比看到之後是呆了~~
皆因這碟絕對是一件藝術品~比起餐牌內的照片還要完美~~想來想去都想不到何解會砌到如此漂亮啊~!!而且還結結實實不會輕易塌下
~我倆都忍不住要玩一玩~每人夾一舊~看看誰先塌下~~
haha~雖然青瓜不是甚麼日本貨色~但只是十來塊~吃的是精彩手藝功夫~也值回票價了

小比還留意到~原來每對筷子的頭頭都是磨沙似的
~是特別的設計讓麵條更易夾得到麼?很好的設計~~這裡的服務也不錯~皆因小比點的啜啜麵是番茄湯底的~~但影相過後~想吃之際才發覺來錯了~~經理都沒有難為甚麼就替我換過了
~值得一讚~~~吃完的時候~店外都已經排起隊上來了~~不想吃來吃去都是大商場的食肆~走多幾步來這裡也是個不錯的選擇~但當然不要懷著吃正宗日式拉麵的心情來~
露筍沾上粒粒芝麻醬
彈彈啜啜麵
  • 露筍
  • 麵醬青瓜
2009-01-03 1 浏览
今日特登同同事lunch落黎試.. 12點已經好多人... 我地叫左個地獄湯豬軟骨啜啜麵,, 唔辣, 好淡..... 麻麻餃子.. 真係麻麻地, 仲要等成25mins.. 對於一o的得一個中食lunch o既打工仔真係唔好叫好過..... 無lunch set.. $$ 尚可啦.. 但無咩事都未必會再食..... 不過個裝修同o的餐具及制服的確值得一讚...
今日特登同同事lunch落黎試.. 12點已經好多人...

不過個裝修同o的餐具及制服的確值得一讚...
(非会员)
2009-01-02
之前睇左d雜誌介紹過....所以今日同d朋友仔去試下..........我地order左紅酒極上牛肋骨肉飯 , 地獄豬軟骨啜啜麵 , 海鮮牛奶墨魚麵 , 大根餃子同埋一口帶子貝食品賣相ok , 但係食物份量少左d.....不過紅酒極上牛肋骨肉飯就咸左少少總括黎講都算ok呢間餐廳d裝修好特別 , 環境都ok , 服務生服務都唔錯.....

大根餃子同埋一口帶子貝
食品賣相ok , 但係食物份量少左d.....
不過紅酒極上牛肋骨肉飯就咸左少少
總括黎講都算ok
  • 大根餃子
2008-12-17 4 浏览
這間是新食店吧……我們倆坐在收銀台旁邊的那張枱, 看見是12月頭才開業. 來這間店是因為雜誌有介紹, 而且價錢不算貴, 便拎老公來試試, 現在時間是2pm.我們叫了炒叉燒湯拉麵加$15蚊多了南瓜沙律, 卷物, 熱檸茶, 另叫了豚肉拉麵(因想要的2款冷麵都賣哂), 及一口帶子貝(因嫲嫲餃子賣哂).拉麵湯底ok, 是普通不過不失的水準, 炒叉燒湯拉麵太燙口, 差點燙親舌頭, 而老公不喜歡它帶有燶左的味道, 是因為炒過的原因吧. (老公按 : 炒過都不應該有燶味, 燶只因是廚房的失敗啦!) 一口帶子貝幾好吃, 不會un, 加上不同醬料, 複雜的味道又有夠合拍好好味.不過我們全程只坐了不夠9個字, 便睇到有以下問題, 老公都不停在搖頭嘆息:1. 我們的卷物卻送來了蟹籽沙律. (老公按 : 不只是我們啦, 我的耳中已聽了不少人話送錯食物了)2. 在旁有一對夫婦, 投訴坐了半個鐘冷麵還未到, 職員便說冷麵賣哂! 他們當然很怒了, 賣哂又為何替他們落order, 還坐了半個鐘呀, 職員說馬上拿餐牌給他們看, 會叫廚師立即替他們烹煮, 怎料餐牌又沒到, 2人坐了又一個10分鐘便憤然離去, 職員

2. 在旁有一對夫婦, 投訴坐了半個鐘冷麵還未到, 職員便說冷麵賣哂! 他們當然很怒了, 賣哂又為何替他們落order, 還坐了半個鐘呀, 職員說馬上拿餐牌給他們看, 會叫廚師立即替他們烹煮, 怎料餐牌又沒到, 2人坐了又一個10分鐘便憤然離去, 職員: “多謝哂!” , 他們: “我地冇幫襯過!!!”

3. 跟住這枱坐了2位女士, 其中一位詢問這是什麼冷麵, 職員詳細介紹, 她要一客, 回覆是: 冷麵賣哂了! ………接著, 又問問嫲嫲餃子是什麼, 她又詳細介紹, then, 又說賣哂, 又話另一個大根餃子又賣哂….oh god, 好心啦, 人地問, 都係想食先問, 唔該醒少少, 第一句同人講左d嘢食賣哂先啦.

4. 再隔2枱, 食客投訴說送了2次飲品來, 都送錯了他想要的.

5. 一間食店, 下午茶時間還未到, 很多想試的食物都說賣哂了, 究竟佢想點呢? 開店等關店?

亦有讚的地方, 老公所說的硬碟(果然是電腦界出身), 即裝修擺設碗碗碟碟有特色, 有心思幾靚, 連牛仔褲也有店的4條黃間logo, 而且我們的食物也很快到, 服務生都算有禮.

會再來嗎? 也會的, 因為我們試不到冷麵及嫲嫲餃子死心不息, 不過我們要一開店就要到, 才會吃到準備數量不多的食物嗎?
(非会员)
今晚吃了吉列豬排蒟蒻麵套餐 (吉列豬排麵$46, 轉蒟蒻麵加$10, 套餐加$15)套餐包一杯咖啡/奶茶, 另外在麵豉湯 / 南瓜沙律 / 粟米沙律 / 特色卷物 / 日式蒸蛋 5 選2我選了卷物和蒸蛋, 熱咖啡.卷物 - 有鰻魚 蟹柳 青瓜 蛋, 無魚生, 吃得安心, 但味道一般, 而家整個 "卷" 很鬆散蒸蛋 - 不錯~吉列豬排蒟蒻麵 - 豬排炸得不錯, 唯一可惜的是豬排上有一大條"肥膏". 我要了地獄湯底, 可惜有點不夠辣. 蒟蒻麵很不錯, 低糖低脂, 又好味又健康~ 咖啡 - 不錯, 但最最最最遺憾的是附上的咖啡奶冰凍得像要結冰一樣!!!!!!! 看見一杯熱辣辣香噴噴的咖啡, 加了奶之後變得不熱不冷溫吞水一樣....那不如不要提供熱咖啡吧. 另外落 order 的時候說好了咖啡遲一點才上, 可是很快咖啡就到了, 吃完那碗麵之後咖啡又更冷了一點....唉整體來說, 以這個價錢這個質素還是不錯的, 會再幫襯, 但還有很多進步的空間. 努力呀~
今晚吃了
我選了卷物和蒸蛋, 熱咖啡.

蒸蛋 - 不錯~