2019-08-28 1360 浏览
Mini Friday - Give me Friday!!-聽聞Mini Friday除左係觀塘有分店外,原來旺角都有一間樓上鋪,上到去門口已經見到人龍排隊等入座,心諗哇!係咪咁堅呀!?餐廳佔地真係好大,座位自然夠寬敞,環境都開揚d啦!價錢算幾親民,但驚喜係食物水準唔錯,性價比高!食得過!👇📌芒果黑松露鮮蝦沙律 - $88👉賣相真係夠哂特別呀!以水滴形既冰藝技術將沙律重重包住,外形夠殺食之餘,仲可以將沙律保持新鮮,用料亦都好豐富wor,芒果肉啖啖鮮甜配埋黑松露既大蝦,酸酸甜甜,醒胃又好味!📌鮮蟹濃湯 - $68👉有蝦就一定要有埋蟹,用濃湯配蟹埋肉一齊熬製,份外惹味,口感豐富,每啖都係精華!📌皇牌威靈頓牛柳 - $288👉講到功夫菜,就一定要點威靈頓牛柳啦!係出面餐廳一般價錢都唔平,但呢到可以叫抵玩,首先黎到已經聞到好香牛油酥皮味,切開一半睇到牛扒同酥皮之間夾住一層佈滿黑椒既鮮菇,加強層次感,牛扒質感嫩滑易切,仲有陣好濃郁既肉香!係黎呢間餐廳必點既菜式。
聽聞Mini Friday除左係觀塘有分店外,
原來旺角都有一間樓上鋪,上到去門口
已經見到人龍排隊等入座,心諗哇!
係咪咁堅呀!?餐廳佔地真係好大,
座位自然夠寬敞,環境都開揚d啦!
價錢算幾親民,但驚喜係食物水準唔錯,
性價比高!食得過!👇

📌芒果黑松露鮮蝦沙律 - $88
👉賣相真係夠哂特別呀!以水滴形既冰藝技術
將沙律重重包住,外形夠殺食之餘,仲可以將沙律
保持新鮮,用料亦都好豐富wor,芒果肉啖啖鮮甜
配埋黑松露既大蝦,酸酸甜甜,醒胃又好味!

📌鮮蟹濃湯 - $68
👉有蝦就一定要有埋蟹,用濃湯配蟹埋肉
一齊熬製,份外惹味,口感豐富,每啖都係精華!

📌皇牌威靈頓牛柳 - $288
👉講到功夫菜,就一定要點威靈頓牛柳啦!
係出面餐廳一般價錢都唔平,但呢到可以叫抵玩,
首先黎到已經聞到好香牛油酥皮味,
切開一半睇到牛扒同酥皮之間夾住一層佈滿
黑椒既鮮菇,加強層次感,牛扒質感嫩滑易切,
仲有陣好濃郁既肉香!
係黎呢間餐廳必點既菜式。
2019-08-27
  • 鮮蟹濃湯
  • 芒果黑松露鮮蝦沙律
  • 皇牌威靈頓牛柳
2019-08-28 125 浏览
朋友一行約10人,點了十幾道菜。大部分菜式水準不錯,分量大而價格合理,環境舒服,只是服務生態度不佳...送餐跟點菜服務中下,但尚可接受。當接近9時多,侍應可能想早早放工,開始趕客...餐廳12點關門,到9:30已last Order,這點尚可理解,但之後的不禮貌對待令人有點無奈。我們點了幾個甜品,9:45左右上菜,而侍應上甜品時問我們要多少隻碟,我們說一人一碟,就這樣,侍應超黑面,很惡的放下碟走開。我們同時叫另一個侍應幫忙收在枱上面之前吃主菜的碟。侍應求其收了幾隻餐碟就走開了,我們跟他說尚有很多碟沒位置放甜品,麻煩他收一下,但侍應用惡而粗劣的語氣說:「我咪收緊囉!!」,但最後求其多收2隻碟(枱上還是滿滿的)就又完全消失了。那時完全不繁忙,看到好幾個侍應站在一旁聊天.....到10:15左右,有侍應突然過黎來要我們結帳。我們禮貌地詢問是不是餐廳關門時間提早了,他用串串的口唿回答:「係12點關門無錯,但係11點要清場」。無言了... 這還算是12時關門,實在有點誤導😑 。接著還未到10:30,侍應開始在附近行來行去加送明顯的白眼,給壓力趕人走,剩下的幾枱跟我們一樣,因為不想阻人放工而10:

我們點了幾個甜品,9:45左右上菜,而侍應甜品時問我們要多少隻碟,我們說一人一碟,就這樣,侍應超黑面,很惡的放下碟走開。我們同時叫另一個侍應幫忙收在枱上面之前吃主菜的碟。侍應求其收了幾隻餐碟就走開了,我們跟他說尚有很多碟沒位置放甜品,麻煩他收一下,但侍應用惡而粗劣的語氣說:「我咪收緊囉!!」,但最後求其多收2隻碟(枱上還是滿滿的)就又完全消失了。那時完全不繁忙,看到好幾個侍應站在一旁聊天.....

到10:15左右,有侍應突然過黎來要我們結帳。我們禮貌地詢問是不是餐廳關門時間提早了,他用串串的口唿回答:「係12點關門無錯,但係11點要清場」。無言了... 這還算是12時關門,實在有點誤導😑 。接著還未到10:30,侍應開始在附近行來行去加送明顯的白眼,給壓力趕人走,剩下的幾枱跟我們一樣,因為不想阻人放工而10:30離開

火焰豬手
豬肋骨
西班牙海鮮炒飯
梳乎厘
2019-08-27 74 浏览
自從睇完我男神謝霆鋒整威靈頓牛柳後,一直都有d心思思想試。最近碌ig見到minifriday嘅廣告sell威靈頓牛柳,我終於忍唔住了依舊枱上放好脆片小食,沾上蜜糖芥末,食到停唔到口二話不說點咗龍蝦湯、威靈頓牛柳同士多啤梨沙冰,感覺呢道菜喺呢間餐廳非常受歡迎,感覺服務員係無間斷咁端出一道道嘅威靈頓牛柳食牛柳前就點咗碟龍蝦湯,呢個湯我非常滿意,因為味道十分濃郁,我個人係超級喜歡蝦味,所以呢個滿分牛柳終於上枱,賣相唔錯,酥皮呈金黃色。侍應姐姐話畀我地知呢道菜就大約5、6成熟,我切開睇睇,感覺熟咗dd啦,但中間仍然呈誘人嘅紅色。嗰陣睇男神謝霆鋒整嘅步驟,佢就係打碎蘑菇+栗子嘅,呢度嘅整法就將蘑菇切片,我諗各有特色。裡面牛柳口感幾好,彈牙不死實,調味也恰到好處,食到濃郁嘅肉香。如果要提建議嘅話,唯一可以再進步嘅就係酥皮可以再鬆化d,宜家感覺酥皮內層有dd軟身。最後甜品一定唔少得啦,雖然女仔係用第二個胃食甜品啫,但呢份甜品算幾豐富,所以我就食心太軟好了,我朋友就食份雪糕,一人一半啱啱好。心太軟暖暖嘅感覺食落好舒服,中間流心朱古力都唔會太甜,食完剛剛好,唔會膩。總結:滿足的一餐,畢竟終於試到想食嘅菜

依舊枱上放好脆片小食,沾上蜜糖芥末,食到停唔到口

總結:滿足的一餐,畢竟終於試到想食嘅菜式。今次算係第三次黎呢間餐廳了,食物水準穩定,算係我搵朋友聚餐嘅穩陣選擇之一。
為慶一慶朋友的生日飯我地去左這間西餐廳經openrice預約仲有88折添~🎉🎉🎉好抵食~~😎一入到去~~座位都好寬闊~~好多卡位~~完全唔會坐得太迫~~☺☺☺餐牌選擇都好多~~不過可能我地果日都夜去~~有d想吃的菜式都無了~~😔😔😔餐前小食~~~一入座,侍應就會給一枱一籃小食~~脆片配上濃郁的芝士~~真心好味~~❤❤❤凱撒沙律 (正價$68)🥗沙律菜頗新鮮的~~~爽脆爽脆~~沙律醬又不會太多~~溫泉蛋菠菜大咖菇 (正價$68)🍄擺盤是幾靚的~~一層薄薄的芝士~~🧀覆蓋著的溫泉蛋🥚一切開,是會有蛋液流出的那種~配上菠菜~~仲有超juicy的大啡菇~~🍄好味啊~~這幾樣食物放在一起好夾啊~~💕千島海鮮薄餅 (正價$148)🍕薄餅是薄批餅底~~超脆的~~海鮮好似八爪魚、蝦dd料好豐富~~其他配料青椒、紅椒、洋蔥都超多~~千島醬又塗得夠厚~~一點都不孤寒~~🤣🤣🤣非常好吃~~~🤤💕皇牌威靈頓牛柳 (正價$288)🐮(題外話: 配菜的那個薯蓉超好吃🥔~~有黑松露香味~~口感綿綿密密~~好香好好味~~)酥皮烤得金金黃黃~外觀非常非常吸引~~😎一切開牛柳好似侍應咁講大概3成熟~~雖然聽落好似都幾生~
為慶一慶朋友的生日飯
我地去左這間西餐廳
經openrice預約仲有88折添~🎉🎉🎉
好抵食~~😎

一入到去~~
座位都好寬闊~~
好多卡位~~
完全唔會坐得太迫~~☺☺☺

餐牌選擇都好多~~
不過可能我地果日都夜去~~
有d想吃的菜式都無了~~😔😔😔

餐前小食~~~
一入座,侍應就會給一枱一籃小食~~
脆片配上濃郁的芝士~~真心好味~~❤❤❤

凱撒沙律 (正價$68)🥗

沙律菜頗新鮮的~~~爽脆爽脆~~
沙律醬又不會太多~~

溫泉蛋菠菜大咖菇 (正價$68)🍄

擺盤是幾靚的~~
一層薄薄的芝士~~🧀
覆蓋著的溫泉蛋🥚
一切開,是會有蛋液流出的那種~
配上菠菜~~仲有超juicy的大啡菇~~🍄
好味啊~~這幾樣食物放在一起好夾啊~~💕

千島海鮮薄餅 (正價$148)🍕

薄餅是薄批餅底~~超脆的~~
海鮮好似八爪魚、蝦dd料好豐富~~
其他配料青椒、紅椒、洋蔥都超多~~
千島醬又塗得夠厚~~
一點都不孤寒~~🤣🤣🤣
非常好吃~~~🤤💕

皇牌威靈頓牛柳 (正價$288)🐮

(題外話:
配菜的那個薯蓉超好吃🥔~~有黑松露香味~~
口感綿綿密密~~好香好好味~~)

酥皮烤得金金黃黃~外觀非常非常吸引~~😎

一切開
牛柳好似侍應咁講大概3成熟~~
雖然聽落好似都幾生~~🤔
但咬落完全不會吃不入口~~😗😗😗
相反是肉嫩多汁的~~💦

酥皮裡面還藏著菇~~菇還是很juicy的~~🍄
配合牛排吃起來
有一點肉,又有一點蔬菜~
感覺不會全吃肉咁膩~~🤗🤗🤗

火焰雪糕 (免費)🔥🍦

於生日月份內惠顧送火焰雪糕~~
上面的是cream~~被火微微燒焦了~~
裡面的是綠茶雪糕~~綠茶味都濃~~香滑的~😋

薄荷特調 (無酒精) /檸檬梳打(正價$58)🍹

就是正正常常的飲品啦~
哈哈哈哈哈~🤣🤣🤣

我一定會再來食d間餐廳~
食物又好味~~
價錢經openrice有88折都抵食~~😎
坐得又舒服~~😊
good good good~~💕💕💕
  • 千島海鮮薄餅
  • 威靈頓牛柳
  • 餐前小食
2019-08-26 55 浏览
今日第二次約朋友去旺角銀城廣場樓上的Mini Friday呢間大型有格調的cafe,一入門口就有服務員友善地接代,我地去果晚係平日,但依然有好多人響到食,睇得出呢間餐廳有一定的人氣響到。在點餐之制,服務員就為我的奉上一籃免費的餐前小食墨西哥脆片,脆片可開胃,又脆又爽口,加上蜜糖芥末醬更有風味,而且仲係可以免費任添。我地第一個上的菜就係Mini Friday的皇牌菜皇牌威靈頓牛柳,作為主菜,我真係幾滿意佢。首先見到的係包住牛柳的金黃色酥皮,酥皮好酥脆, 切開酥皮即係見到佢包住的野菌,仲有最重要的牛柳,我的牛柳係預設五成熟,牛面紅紅的肉質嫩冧,咬落去仲有濃濃的肉汁,夾著雜菌的味度,令成個菜出色許多。雖然有d貴,但係份量都好足,我建議來的人一定要試下之後上的係意大利肉丸,肉丸大大粒,咬落去就feel到肉汁,對於我呢d熱愛肉丸的人來講真係享受,加左醬就更出色。飲品方面叫左雜果賓治,份量好多,用來送牛柳同肉丸相當解渴,而且幾好飲飲。最後上的係朱古力心太軟配雪糕的甜品,食落就有濃濃的朱古力味,苦中帶甜,加上雪糕凍在心頭,為呢餐劃上左完美的句號。

2019-08-25 1399 浏览
銀城廣場一間唔錯嘅西餐館,升降機一出就會見到呢塊大大嘅招牌Mini Friday🍽成個環境、格調,以至服務都比到人一種好高尚嘅感覺牆上掛滿不同嘅酒品作裝飾每枱均有一籃炸脆脆配千島醬, 比客人喺等候食物來臨嘅時候可以有啲嘢咬下🌌 水牛城雞翼 $78🌌水牛城雞翼以酸甜辣味為主, 聞落非常之攻鼻,但食落非常之惹味😋雞翼非常之大隻, 而旁邊配菜為爆珠沙律菜,可作清一清味蕾🌠 香草牛油田螺酥盒 $88🌠酥合上枱非常之熱, 店員亦都叮囑唔好掂到個邊位蒜蓉田螺係絕配大家都知, 而呢個熱辣辣嘅酥合就充分反映到出嚟, 將蒜蓉田螺擺喺少量薯蓉上面再以酥盒包裹, 營造外酥內軟嘅感覺,非常好食🎆 香烤寶雲酥羊架 配 紅酒汁 $238 🎆羊架一碟有三隻,底部以蔬果承高,樣貌靚仔羊架肉質非常嫩口, 紅酒汁配合香草調味剛剛好, 再結合面頭嘅脆脆增加咬口,可算係一道有趣嘅菜式👍🏻🌌 藍檸檬特飲 $88🌌以餐配飲可減$28, 可以供2人飲用, 藍檸檬特飲味道似波子汽水,再加上少少檸檬酸😋👍🏻總括來說, 呢間西餐館嘅食物都幾正, 晚餐諗唔到食乜嘢都可以嚟呢度享受一下,不過記得book位,因為都幾爆,最重要係食物對得起個價
銀城廣場一間唔錯嘅西餐館,升降機一出就會見到呢塊大大嘅招牌

Mini Friday🍽

成個環境、格調,以至服務都比到人一種好高尚嘅感覺

牆上掛滿不同嘅酒品作裝飾

🌌 水牛城雞翼 $78🌌
水牛城雞翼

雞翼非常之大隻, 而旁邊配菜為爆珠沙律菜,可作清一清味蕾

🌠 香草牛油田螺酥盒 $88🌠
酥合上枱非常之熱, 店員亦都叮囑唔好掂到個邊位

🎆 香烤寶雲酥羊架 配 紅酒汁 $238 🎆
香酥寶雲酥羊架 配 紅酒汁

羊架一碟有三隻,底部以蔬果承高,樣貌靚仔

藍檸檬梳打

🌌 藍檸檬特飲 $88🌌

總括來說, 呢間西餐館嘅食物都幾正, 晚餐諗唔到食乜嘢都可以嚟呢度享受一下,不過記得book位,因為都幾爆,最重要係食物對得起個價錢👏🏻😋
藍檸檬梳打
  • 香酥寶雲酥羊架配紅酒汁
2019-08-23 87 浏览
係旺角銀城十分方便既一間西餐廳好適合慶祝生日既地方,靚景未叫野食已經有墨西哥片招呼你啦,個醬似係蛋黃醬,好味喎水牛城雞翼$78酸酸的好開胃溫泉蛋菠菜大啡菇$68仲加左波菜同芝士,咬落去大啡菇d汁唧晒出黎,好美味酥皮黑松露佛跳牆$298呢個西式版既佛跳牆有驚喜,而且性價比高,推介呀⋯⋯講下入面有咩先:鮑魚,花膠,半隻雞,蝦仁,鴨胸,棉花肚,魚肉,材料十足,湯底係黑松露忌廉菌湯⋯真心講夠三人份量鮑魚一隻半隻雞,好滑好嫩口.D仲有鴨胸大大件,有成5,6件⋯真係你咪話唔飽呀⋯⋯肥仔啦今次.個黑松露忌廉菌湯好好飲,好香濃,點酥皮食一流
係旺角銀城十分方便既一間西餐廳

好適合慶祝生日既地方,靚景

未叫野食已經有墨西哥片招呼你啦
,個醬似係蛋黃醬,好味喎

水牛城雞翼$78
酸酸的好開胃

溫泉蛋菠菜大啡菇$68
仲加左波菜同芝士,咬落去大啡菇d汁唧晒出黎,好美味

酥皮黑松露佛跳牆$298
呢個西式版既佛跳牆有驚喜
,而且性價比高,推介呀⋯⋯

鮑魚一隻

半隻雞,好滑好嫩口

個黑松露忌廉菌湯好好飲,好香濃,點酥皮食一流

2019-08-20
2019-08-21 178 浏览
見到週末都有set lunch, 而且免收加一,反正出開嚟,不如試試。🎈環境🎈餐廳在銀城廣場9樓,在2樓轉𨋢上去。 餐廳都算幾大,坐了超過一半人以上。🍑食物🍑點了一個set lunch餐湯,只得一款,沒有其他選擇。什菜湯,正合我意,上枱時看起來沒有什麼特別。嘩,好夠熱呀,辣嘴的,啱哂我。正喎,有什菜湯的酸,但又不會攻鼻,恰到好處,真係估佢唔到出奇地好飲。卡邦尼意粉上枱時,食物是熱滕滕,而且賣相不錯,份量也很足,味道都幾濃。💁🏻‍♀️服務💁🏻‍♀️服務員人手充足,落單及收碟速度都算快,及有禮貌。💰價錢💰以一個西餐廳的格局,但比茶餐廳平的價錢,我真心覺得好抵食。題外話,銀城廣場購物中心每層都有香味,唔知係香薰或是其他,但真係唔係每人都受到嗰啲味。

🎈環境🎈

🍑食物🍑

點了一個set lunch

餐湯,只得一款,沒有其他選擇。
什菜湯,正合我意,上枱時看起來沒有什麼特別。

嘩,好夠熱呀,辣嘴的,啱哂我。

什菜湯

卡邦尼意粉

卡邦尼意粉

💁🏻‍♀️服務💁🏻‍♀️

服務員人手充足,落單及收碟速度都算快,及有禮貌。

💰價錢💰

以一個西餐廳的格局,但比茶餐廳平的價錢,我真心覺得好抵食。

2019-08-17
什菜湯
2019-08-19 87 浏览
小妹孤陋寡聞,今日先知旺角銀城廣場有樓上餐廳😅Mini Friday 佔地都算幾大,場內有大量波波吊燈和小燈泡燈飾。每桌備有一份免費脆脆與千島醬作為開胃小食。口味方面我覺得呢度走的是港式西餐路線,沙律很特別,配上橙色像是魚籽的波波,其實是爆珠😅。-火焰脆燒德國鹹豬手是一相機食先的打卡之選,店員送上豬手後會點火,比你打完卡後,就會收番入廚房幫你切開成長條型。豬皮不是那種炸的那種,薄皮形,都脆既。有些部分肉質有少許乾,但膠質的部分也可以。鹹豬手配上偏鹹的蜂蜜芥末汁,我覺得唔點好過點😅配菜德國酸菜份量唔多,喜歡吃酸菜的可能就會覺得唔夠喉了😛-另點了一個set dinner,主菜選了香烤寶雲蘇羊架配紅酒汁($238),配沙律、是日餐湯、甜品及飲品。沙律用不鏽鋼碗載着,份量唔多,面頭一樣係橙色爆珠。是日餐湯是雜菜湯,也是較港式的風味,有急凍雜菜如方型紅蘿蔔和青豆。-主菜羊架有三件,唔算好大件,點了7成熟,實物比想像中熟了點,還好不乾柴,羊味重。甜品應該是tiramisu,下層好像是朱古力蛋糕😂
小妹孤陋寡聞,今日先知旺角銀城廣場有樓上餐廳😅

配菜德國酸菜份量唔多,喜歡吃酸菜的可能就會覺得唔夠喉了😛

沙律用不鏽鋼碗載着,份量唔多,面頭一樣係橙色爆珠。

甜品應該是tiramisu,下層好像是朱古力蛋糕😂

2019-08-19 97 浏览
未食過呢間餐廳,約左朋友小聚,見平平地試下。前菜會送一個芝士醬脆餅,都幾好食。餐廳無問有無得揀,上左紅湯,唔辣既都幾好,而沙律則是柚子汁沙律,酸酸地幾好食主菜係忌廉汁燴飯及香草汁天使麵。味道不錯但忌廉汁好溜,好到好飽。最後有一小件tiramisu 埋尾,同一杯餐飲。個人建議餐廳杯飲品可以大杯d. 略嫌太細
未食過呢間餐廳,約左朋友小聚,見平平地試下。

2019-08-19 156 浏览
估唔到咁早嚟都都全場爆滿咁制😲,Mini Friday 食過幾次都覺得整體唔錯,因為地方坐得舒適裝修又幾靚❤️,眼見枱枱都係朋友或同事嘅gathering, 食到有講有笑😁。==重點推介==🍄溫泉蛋菠菜大啡菇: 無論食定係聞, 香味非常吸引,仲有流心嘅溫泉蛋令到菇菇好juicy.🐖西班牙橡果級黑毛豬: 肉質鮮嫩, 高質靚扒質,齒頰留香。🐄王牌威靈頓牛柳: 👂聽講呢一個係英國名廚嘅傑作, 酥皮入面包住威靈頓牛柳🤤, 令到牛柳每一個部分都好軟滑多汁!~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$200⏪回頭率:80%~~~~~📍Mini Friday旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓~~~~~
==重點推介==
🐖西班牙橡果級黑毛豬: 肉質鮮嫩, 高質靚扒質,齒頰留香。
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📍Mini Friday
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
~~~~~
2019-08-15 114 浏览
今日幾個朋友聚會, 本身想去嘅地方full booking, 即刻起openrice 度睇下有咩餐廳岩食, 見到mini Friday d comment 好唔錯, 所以一致決定食呢間! 去到環境好英美feel, 地方大同闊落, 見到好多食物都好吸引!一入座就送上一藍炸脆片, 個芝士醬幾好食嘅, 但真係太油了, 每人食左一塊就唔想再食了! 如果改良少少就好啦!叫左個黑松露薯條, 好熱好香滿滿嘅薯蓉, 份量唔少, 值得叫!水牛城雞翼, 酸酸的好開胃, 但醬汁好重味下千島海鮮pizza 餅底好薄好脆, size 都唔細材料豐富, 好好味, 下次都會再encore !最後叫左個牛肝菌寬條麵, 份量少左d, 但牛肝菌味幾濃!最後想講主餐牌有88折, 其實以咁嘅價錢真係唔錯!

去到環境好英美feel, 地方大同闊落,
見到好多食物都好吸引!

水牛城雞翼, 酸酸的好開胃, 但醬汁好重味下

最後叫左個牛肝菌寬條麵, 份量少左d, 但牛肝菌味幾濃!

最後想講主餐牌有88折, 其實以咁嘅價錢真係唔錯!
2019-08-12 114 浏览
想約班friend 約出黎食飯,揀邊間餐廳都要落啲心思🤔 又要唔好咁貴,又要啲嘢食夠大眾化,仲要夠就腳~ 依間餐廳可能就會滿足到大家嘅要求🥳 整體食物質素不錯,性價比高,最正嘅係有唔同酒類選擇,一杯唔夠?比夠一jar你都仲得😏 一於每日都係happy Friday 🎉-水牛芝士番茄薄餅($138) 同朋友share嘅好選擇,夠2-3人食!佢係薄批,批邊好脆,而且即焗,入口熱辣辣🔥 芝士份量幾足,仲有一片片嘅番茄🍅,唔係淨係得番茄醬~Dinner set 美國燒豬鞍扒配藍莓燒汁($228) 有埋沙律,餐湯,甜品同餐茶,夠哂豐富❤️ 主菜都夠驚喜,豬鞍扒幾厚身,好有口感,而且燒到啱啱好,中間仲有微微粉紅色,保留肉汁👍🏻 旁邊嘅薯蓉都唔馬虎,加入左黑松露醬,唔怕單調!咸蛋黃薯角($58) 🍔大推!佢應該除左炸之外仲有拎去焗,外層好脆而且每個都佈滿咸蛋黃醬😍😍 味道非常濃郁,偶爾仲會食到咸蛋黃粒,送🍺一流!

2019-08-07
2019-08-10 343 浏览
之前從未上過黎銀城廣場到食飯,真係唔講唔知原來呢度係有餐廳既🙈雖然今日唔係Happy Friday,但我都book左Mini Friday,希望搵間有情調既西餐廳幫朋友慶祝生日🥳當我地入到去餐廳,發現環境真係好好,同埋都比想像中大😂佢有dinner set,都有啲係散叫既menu,個人覺得set係幾抵既,又包沙津,餐湯,主菜,甜品同餐飲🙆‍♀️咁我同朋友就分別叫左一個dinner set既澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁同埋pasta set既溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵🤗之後仲加多左一個小食,就係咸蛋黃薯角啦。🎈咸蛋黃薯角個人覺得呢個咸蛋黃薯角幾得意,係有好重好重既咸蛋黃味,食落都挺不錯的。但可能都因為係咸蛋黃味,所以食多幾塊就開始覺得有啲鹹了😂-🎈溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵呢個係DIY既pasta🥰可以自選汁自選粉同自選配料,係完完全全因應自己個人既口味去選擇的😊我地仲追加左煙三文魚,令到成個意粉再豐富啲。其實呢個配搭係好match,好好食!同埋有得DIY pasta感覺都幾新鮮🙆‍♀️-🎈燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁呢個肉眼扒我地叫左五成熟,感覺係岩岩好,食落去亦好有層次,好正😌

🎈咸蛋黃薯角
咸蛋黃薯角

🎈溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵
溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵

🎈燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁
燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁

最後最後一定係甜品了,呢個甜品又真係唔差🤣食埋甜品真係真心覺得超飽了,好滿足呀😍
2019-08-08
庆祝纪念
生日
咸蛋黃薯角
溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵
燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁
Mini Friday 7月份有個promotion🤫我同朋友身分證都係(5)字尾,所以就去左食free lunch,原來天下真係有免費午餐架🤣〰️👉🏻Set B - 黑松露野菜天使麵 $38🍝👉🏻Set D - 黑松露野菌薄餅 $48🍕👉🏻Set F - 香煎盲鰽魚柳配香草忌廉汁(要意粉) $58🐟覺得最好食嘅係個黑松露野菌薄餅,薄批好香脆又唔會好似紙咁硬👌🏻而且好多芝士好濃郁😋可惜個野菜天使麵就無咩黑松露味好淡🤥魚柳都幾大塊,味道就正常發揮,跟餐嘅餐湯同埋檸水都唔錯🤗〰️總結我地3個人有2個free jor,除番開哩餐每人只係$10超級抵食~
〰️
👉🏻Set B - 黑松露野菜天使麵 $38🍝