2022-05-31 15 浏览
佢既LUNCH SET好抵食,一份Main仲可以簡特色飲品唔駛加錢~☺️ 自己再加配其他小食加埋都唔貴😆帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁 🦀🥑超級好食呀!本身個他他既口感已經好好,凍凍地食。有埋黑醋加成整個味道再昇華!😋😋西京味噌醃漬烤銀鱈魚伴松露芝士薯波椰菜仔🐟🧀🥬好滑既銀鱈魚🐟,配埋醬汁又係好開胃😋!啲配菜都掂,炸得好香,會愛上食菜🤣🤣日式芥末忌廉煎廣島蠔闊條麵🦪🦪芥末味都幾濃🤣,要量力而為🤣🤣,不過真係好香既,可以解到忌廉帶黎既濟感~蠔都煎得不錯喔🥹士多啤梨乳酪沙冰水牛城雞翼

帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁 🦀🥑

西京味噌醃漬烤銀鱈魚伴松露芝士薯波椰菜仔🐟🧀🥬

日式芥末忌廉煎廣島蠔闊條麵🦪🦪

士多啤梨乳酪沙冰

水牛城雞翼
今日帶大家去食大麻…二酚餐廳,等等,冇犯法架信我!大麻二酚(CBD)係大麻既其中一種成份,係一種可以令人放鬆既成份,係唔會上癮的,餐廳亦會嚴格調整份量,一定唔會過量!大家可以安心食用!.餐廳每道菜都會酌量加少少CBD, 就我自己黎講,食完真係feel唔到有咩唔同,淨係知野食係好呼同係有啲啲眼訓😂.🔹哈里薩辣雞墨西哥薄餅🔹每碟會有兩份薄餅,薄餅皮輕微烘過,夾上非常嫩滑既辣雞,同沙律菜。辣汁幾開胃,作為appetizer 唔錯,份量多起碼3~4人share 比較好。.🔹大麻二酚小食拼盤🔹拼盤有水牛城雞翼、炸洋蔥圈同炸蝦餅。份量大唔單止,三款炸物都好出色,新鮮滾熱辣,尤其最鍾意蝦餅,非常彈牙仲食到粒粒蝦肉!.🔹墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子🔹粒粒飯粒都掛滿香濃忌廉墨汁,為左減低膩感,加左青瓜粒,令食落口感清新啲,又中和到膩感。加上絲絲蟹肉、三文魚籽同鮮甜帶子,非常滿足!.🔹熱帶雨林&蘋果白茶梳打🔹飲品好打卡able,味道都非常好,甜度適中又非常解膩!.星期一至四全日有85折,非常抵,可以一試~.

🔹哈里薩辣雞墨西哥薄餅🔹

🔹大麻二酚小食拼盤🔹

🔹墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子🔹

🔹熱帶雨林&蘋果白茶梳打🔹
飲品好打卡able,味道都非常好,甜度適中又非常解膩!
星期一至四全日有85折,非常抵,可以一試~

2022-05-30 2329 浏览
以前唔知咩係CBD, 但自從有左失眠問題,開始接觸CBD honey, 發現CBD令人放鬆,提升睡眠質素,有時仲會用係護膚品。疫情後真係少左好多聚餐,補食生日飯,所以要食返個開心放鬆飯,叫到一枱都食唔曬既嘢。餐廳好好坐,唔係好多人,真係可以好耐。可以選有CBD或者唔要, 但黎得呢間我覺得係要試下CBD 既食物前菜:大麻二酚小食拼盤出黎食飯就係想放肆,好想食炸嘢,呢個小食拼盤2個人食岩岩好。水牛城雞翼一向都我既至愛,好juicy,配上醬汁即時有水牛城風味。炸蝦餅真係見到有蝦,真材實料,外脆內軟,又多汁。洋蔥圈都唔錯,甜甜地。主菜一:墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子呢個墨汁好出色,好香濃。帶子都煎得岩岩好,加埋蟹肉無咁油膩。主菜二:威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬威靈頓牛就食得多,三文魚真係第一次。出街食飯當然係要試d 自己唔識整既料理,唔洗諗即時點左。賣相真係好好,仲有菠菜係中間,外面脆脆地,入面又無overcook, 唔錯,不過可以多少少汁。飽飽的完結,星期一至四黎食仲有15%OFF, 返屋企段路都開始覺眼訓,好輕鬆愉快既一晚。

前菜:大麻二酚小食拼盤

主菜一:墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子

主菜二:威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

2022-05-23
庆祝纪念
生日
  • 墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子
今日朋友又帶我找好東西因為怕多人所以提早預約訂枱今次介紹呢一間餐廳以𝘾𝘽𝘿成份,但是…什麼是𝘾𝘽𝘿?上網查看得知意思是大麻(放鬆用途)什麼?大麻不是毒品嗎😵‍💫錯了!𝘾𝘽𝘿 = 𝙲𝚊𝚗𝚗𝚊𝚋𝚒𝚍𝚒𝚘𝚕 | 大麻二酚「是大麻百多種有效成分中最具醫療價值的一種,有放鬆身心、保護神經、改善皮膚發炎、抗氧化、舒緩皮膚敏感泛紅、為皮膚表層建立保護屏障、改善皮膚自我修復力;對恢復皮膚健康、舒緩皮膚問題的能力,可以治療濕疹等病。」餐廳主打烹調過程會加入適量𝘾𝘽𝘿,當然是找了第三方實驗性測試,成分及用量對人體安全,怪不得我進食期間開始眼瞓🙆🏻‍♀️〚 二人午餐消費💁🏻‍♀️ 〛$ 𝟑𝟎𝟎 (平均每人)✤ 帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁(口感不肥膩,反而有驚喜的清新感)✤ 西京味噌醃漬烤銀雪魚伴松露芝士薯波、炸椰菜仔(超滑超甜)✤ 日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵✤ 香脆炸雞✤ 熱帶雨林 (𝘕𝘰 𝘊𝘉𝘋)👩🏻‍🦰🐻食事評分(5🔹 should be great)🔻食 物 :🔹🔹🔹🔹🔹🔻服 務 :🔹🔹🔹🔹🔻環 境 :🔹🔹🔹🔹🔻回頭指數:🔹🔹🔹🔹🔹
今日朋友又帶我找好東西
因為怕多人所以提早預約訂枱
今次介紹呢一間餐廳以𝘾𝘽𝘿成份,
但是…什麼是𝘾𝘽𝘿?
錯了!

𝘾𝘽𝘿 = 𝙲𝚊𝚗𝚗𝚊𝚋𝚒𝚍𝚒𝚘𝚕 | 大麻二酚

〚 二人午餐消費💁🏻‍♀️ 〛
$ 𝟑𝟎𝟎 (平均每人)

✤ 帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁
(口感不肥膩,反而有驚喜的清新感)

✤ 西京味噌醃漬烤銀雪魚伴松露芝士
薯波、炸椰菜仔
(超滑超甜)

✤ 日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵
✤ 香脆炸雞
✤ 熱帶雨林 (𝘕𝘰 𝘊𝘉𝘋)

👩🏻‍🦰🐻食事評分
(5🔹 should be great)

🔻食 物 :🔹🔹🔹🔹🔹

西京味噌醃漬烤銀雪魚伴松露芝士 薯波、炸椰菜仔
日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵
  • 熱帶雨林
2022-05-29 7 浏览
近年CBD成為大熱 今日終於嚟到依間全港首間係茶式加入CBD嘅餐廳(味道上係無分別嘅用電話落單餐廳都幾大 仲有個bar枱嚟happy hour都應該幾chilled~星期一至四全日都有15% off同個frd就嗌咗2個main share白酒煮藍青口伴蒜茸法包 $208青口嘅份量都幾多而且幾鮮甜法包係畫龍點睛焗得好香脆 鋪滿蒜茸🧄又香口又濃味唔介意啪多幾塊美國安格斯穀飼平鐵牛扒 $338配燒汁伴黑醋露荀, 椰菜花蓉omg🥹對牛扒真係無乜抵抗力🦦一貫Flat iron嘅鬆軟脂肪分佈平均 再配少少黑椒調味底下嘅椰菜仔好好食烤/焗完 好爽脆 而且好香又juicy好少何食蔬菜都食唔停🫣椰菜花蓉好creamy 唔錯唔錯連配菜都咁正 依樣有啲surprised

(味道上係無分別嘅
用電話落單
餐廳都幾大 仲有個bar枱
嚟happy hour都應該幾chilled~
星期一至四全日都有15% off

法包係畫龍點睛
焗得好香脆 鋪滿蒜茸🧄又香口又濃味
唔介意啪多幾塊

美國安格斯穀飼平鐵牛扒 $338
配燒汁伴黑醋露荀, 椰菜花蓉
omg🥹對牛扒真係無乜抵抗力🦦
好少何食蔬菜都食唔停🫣椰菜花蓉好creamy 唔錯唔錯
連配菜都咁正 依樣有啲surprised

2022-05-27
2022-05-29 1304 浏览
今晚同舊同事聚舊,決定食好少少~佢話想試下Med Chef,原來係因為呢到嘅食物會加CBD(大麻二酚)佢話呢排壓力好大喎XD 其實大麻二酚(CBD)係大麻中其中一種有醫療作用嘅成分,純CBD有能夠令人放鬆心情、幫助入睡、消炎及收復肌肉疼痛等等作用。由於Med Chef依家做緊星期一至四 all item 15% off所以我地星期四黎食~呢到係QR code自助落單,我同事叫左個法式龍蝦湯($108)佢話鮮香濃郁!威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬(走CBD $238)平時食威靈頓牛多,三文魚第一次食,外脆內嫩滑口感一流~美國安格斯穀飼平鐵牛扒配燒汁伴黑醋露荀/白菜花蓉($338)牛扒煮得啱啱好唔會好鞋口,由於呢個冇走CBD,味道微微有CBD但唔係怪味/難食,所以大家可以放心!脆炸焦糖西班牙油炸鬼配雲呢拿雪糕($98)個油炸鬼好鬆脆加埋雪糕食就啱啱好!舊同事叫嘅法式橙酒可麗餅伴雲呢拿雪糕($88)佢話甜度ok唔鍾意食甜嘅都唔怕!飲品方面,舊同事叫凍Latte($52)而我就叫左含CBD嘅蜜桃乳酪沙冰($58)酸酸甜甜易入口。以前只試過搽含CBD嘅護膚品,食落肚都係第一次~食完返到屋企之後明顯成個

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

飲品方面,舊同事叫凍Latte($52)而我就叫左含CBD嘅蜜桃乳酪沙冰($58)酸酸甜甜易入口。以前只試過搽含CBD嘅護膚品,食落肚都係第一次~食完返到屋企之後明顯成個人好relax,當晚亦訓得好冧~大家不防試試!

2022-05-26
$416.5 (晚餐)
2022-05-29 14 浏览
第二次嚟食了🤘🏻🤘🏻🤘🏻而家原來星期一至四全日所有嘢食嘢飲都有15% off 👏🏻👏🏻青咖喱安吉拉雞捲依個青咖喱醬汁極度惹味 濃郁得嚟帶辣 😻😻春卷嘅脆口程度完全無俾醬汁浸稔👍🏻Oreo雲呢拿沙冰味道不算太甜👍🏻👍🏻焦糖脆脆奶茶Caramel嘅味道好突出 加埋奶茶嘅味道 好神奇咁有啲似益力多嘅味😂😂😂但整體飲過口感好順滑芒果莎莎吉烈虎蝦墨西哥薄餅墨西哥薄餅包住隻虎蝦真係炸得好脆口🤩🤩食落卜卜聲 而塊薄餅亦好脆口 配左啲帶辣嘅蛋黃醬同啖啖芒果肉 令到個味道同口感都好豐富 所有味道加埋好夾👍🏻👍🏻脆炸焦糖西班牙油炸鬼配雲呢拿雪糕Churros 炸得好脆口 加埋焦糖醬食好夾🥳🥳日式芥末忌廉廣島蠔闊條麵雖然用咗cream嚟煮意粉 但日式芥末嘅味道仲係好出 帶有適中嘅辣味 另外啲廣島蠔好creamy 好嫩滑😊😊

青咖喱安吉拉雞捲

脆炸焦糖西班牙油炸鬼配雲呢拿雪糕
Churros 炸得好脆口 加埋焦糖醬食好夾🥳🥳

日式芥末忌廉廣島蠔闊條麵

2022-05-28 15 浏览
嗌左小食拼盤,墨魚汁意大利飯同埋三文魚,第一次食嘢中伏到咁⋯無一樣嘢稱得上好食,用餐環境亦都好普通,價錢都唔平,買單$700+,唔知自己食左d咩落肚,無下次。😅😅😅
2022-05-26 24 浏览
呢到係CBD特色餐廳,但佢野食都一樣咁出色架~ 而且環境仲好大,幾好feel。叫左哈里薩辣雞墨西哥薄餅,雞係炸雞個陣,入面既肉質仲好嫩滑。辣辣地既醬食落好開胃。香煎虎蝦鮮茄龍蝦汁闊面都好好食,虎蝦大大隻,闊面全部掛曬龍蝦汁,好夠味。西京味噌醃漬烤銀雪魚伴松露芝士薯波好有驚喜,魚肉好滑身,松露芝士薯波出面好脆,入面好重松露味。醬烤海鲜白醬啤酒薯角有好多芝士係面,完全做到拉絲既效果,薯角份量仲好多,海鲜有蝦,鱿魚等等。感覺上配酒食好岩!
2022-05-25 20 浏览
香港人生活繁忙,工作壓力大,放工當然要去鬆一鬆,之前聽朋友推介Med Chef,食物加咗CBD,有助放鬆,前幾日放工試一試,餐廳燈光校暗,環境令人放鬆,有酒吧嘅感覺,座位寬闊坐得舒服,啱晒慢慢坐傾吓計。🥂✨帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁$128見OpenRice好多人食尼個Appetites一於試下,五塊脆爆多士配牛油果他他十分好味,黑醋加薑油令我更加開胃,帶子蟹肉香味濃郁,非常好味。😋👏🏻芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅$98兩大塊墨西哥薄餅烘烤香脆,包住原隻吉列虎蝦,再配襯芒果沙沙醬,口感豐富有層次感。🍤✨黑松露忌廉什菇意大利飯$128濃濃既黑松露最夾意大利飯,不同種類既什菇有咬口,意大利飯軟硬適中,香濃又好味。🍛👍🏻墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子$158Med Chef既意大利飯十分出色,三大隻帶孑煎得表面香脆肉嫩,加上蟹肉意大利飯,食完想再encore。👏🏻🍝熱帶雨林$35餐廳亦有不同酒精或非酒精飲品提供,熱帶雨林集合不同種類既水果,甜度適中,有熱帶雨林清新既感覺。🥂餐廳整體感覺十分良好,環境舒適放鬆,食物更加有質素,而且有啤酒同其他飲品,放工之後同事一齊放鬆食吓飯,絕對推介。👍🏻

帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁$128

芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅$98

黑松露忌廉什菇意大利飯$128

墨汁蟹肉意大利飯伴香煎北海道帶子$158

熱帶雨林$35

餐廳整體感覺十分良好,環境舒適放鬆,食物更加有質素,而且有啤酒同其他飲品,放工之後同事一齊放鬆食吓飯,絕對推介。👍🏻😋
2022-05-24 35 浏览
今日同朋友呢左呢一間以CBD為主題嘅餐廳~ 之前喺其他地方多數都係聽以CBD為主題嘅Cafe,今次係餐廳所以試吓差唔多六點幾黎所以未有人, 有卡位坐得都舒服依度用QR code點餐,大多數食物都落左CBD,但可以mark返唔要CBD或者double CBD~首先嚟咗前菜嘅係蟹肉牛油果他他。蟹肉都幾足料,配上牛油果同埋油醋汁,都幾清新開胃。可以改善嘅地方係我覺得啲麵包可以烘脆啲。然後上嘅係安吉拉雞卷。本身呢度菜賣相一般,但係味道有驚喜 外皮酥脆又唔油,沾上咖喱汁十分惹味。咖喱汁唔太稠可以減低油膩感,不過唔食得辣嘅朋友要叫返杯飲品番茄龍蝦汁虎蝦意粉賣相好靚,味道亦不俗。有三隻大虎蝦,意粉十分掛汁。佢寫住有一個辣椒但又唔算好辣,係有少少辣椒碎飲品方面我哋叫咗柚子梳打同埋CBD latte:雖然食品有添加到CBD,但係食落完全冇難聞嘅大麻味道㗎 餐廳幾有新意!希望真係可以幫助消除疲勞,今晚好瞓啲~

差唔多六點幾黎所以未有人, 有卡位坐得都舒服

牛油果蟹肉他他

然後上嘅係安吉拉雞卷。本身呢度菜賣相一般,但係味道有驚喜

安吉拉雞卷

龍蝦汁蕃茄虎蝦意粉

飲品方面我哋叫咗柚子梳打同埋CBD latte:
熱情果柚子伯爵茶梳打
CBD  Latte

雖然食品有添加到CBD,但係食落完全冇難聞嘅大麻味道㗎
餐廳幾有新意!希望真係可以幫助消除疲勞,今晚好瞓啲~

安吉拉雞卷
龍蝦汁蕃茄虎蝦意粉
2022-05-22 10 浏览
久違同朋友晚市緊係要揀間特別騎餐廳CBD聽就聽得多,但真係未試過,朋友都想試吓。因為食量有限,我地淨係叫左一個主食一個小食同每人一杯野飲。主食就係廣島蠔闊條麵,小食就係白醬海鮮啤酒薯角。一開始見碟闊條麵仲驚唔夠食,但食食下原來都幾飽,加上碟薯角勁大碟仲有好多海鮮非常足料,飲埋杯蜜桃乳酪沙冰就啱啱好。味道方面都幾好食,至於cbd其實係冇味嘅,雖然食完冇即刻放鬆左,但朋友話果晚瞓得好好,雖然唔知關唔關事😂有興趣都可以試下。
2022-05-21 22 浏览
今日同老婆慶祝週年紀念大家又想high high哋見到有間餐廳呢個cbd做主題即刻話不如上去試下睇下有冇興奮嘅感覺啦去到餐廳環境十分好店員都好有禮貌 不斷斟水我哋被安排坐咗有景嘅位置 咁我哋嗌咗三樣嘢食有帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁,食到蟹肉同帶子嘅鮮味,襯埋黑醋汁酸酸甜甜好好味。西京味噌醃隻烤銀鱈魚伴松露芝士薯波椰菜仔個銀雪魚焗得啱啱好同味噌配合得天衣無縫。仲有啲炸過椰菜仔真係一流,同埋日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵夠曬creamy。最後食到high high哋,老婆仲問我幾時再嚟。大家定要來試下呢種感覺

第5波疫情緩和,忍左咁耐終於可以出嚟食好西了👏🏻😁。無晚市堂食的日子,真係悶死人了,所以希望再約姊妹去Chill 下,悠閑咁食下野。所以今次帶左姊妹Ivy 試吓CBD的美食,encore 呢間餐廳🍴😋我哋一黎就叫左兩杯嘢飲涷的焦糖脆脆奶茶 $52,雖然我感受不到脆脆的口感,可能係我地啲港女性格掛住自拍,沒有即刻去品嚐😂 但我發現用飲管輕輕沾上cream 上的焦糖含在口裡,再啜一啖冰涷的奶茶,清淡的奶茶頓時把我口中甜蜜的焦糖沖走的感覺真係好正,有唔同口感。涷的熱帶雨林(這杯飲品是由Grenadine, Cranberry, Orange, Pineapple, Soda 組成)$35 我姊妹話返我聽這杯飲品的水果味好平均,加埋soda的氣,令她的胃口提升,可以進入大吃大喝mode.威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $238, 呢個真係整得好好食,切開鬆化既酥皮,見到入面既鮮嫩既三文魚填滿好整個酥皮包,入面還有少量的菜真係fresh 上加fresh,我就覺得原味已經唔錯,所以我就乜去點黃椒醬去一齊食。黑松露忌廉什菇意大利飯 $128,這個意大利飯不油膩,食完不會滯,黑松露味濃,飯的質感粒粒分明,喜
第5波疫情緩和,忍左咁耐終於可以出嚟食好西了👏🏻😁。

我哋一黎就叫左兩杯嘢飲
涷的焦糖脆脆奶茶 $52  及  涷的熱帶雨林  $35

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $238

黑松露忌廉什菇意大利飯 $128,這個意大利飯不油膩,食完不會滯,黑松露味濃,飯的質感粒粒分明,喜歡吃軟飯的朋友或者老友記,建議同餐廳講叫煮淋啲,會比較合適佢地🤔 我下次帶兩老黎食都得😌 大廚很有心機意大利飯的大磨菇,真的好像一粒巨大帶子,真是色香味俱全😃👍🏼
黑松露忌廉什菇意大利飯 $128

大麻二酚小食拼盤 $148,見到呢個名感覺幾猛料咁,其實我是吃不到大麻二酚有什麼味道的,所以大家唔使怕唔好味道,拼盤有炸雞翼,炸洋蔥圈,同埋炸蝦餅,配置泰式甜辣醬及辣醬,我最鍾意就係佢個炸蝦餅好味彈牙。
大麻二酚小食拼盤 $148

整個晚飯都很Relax, 侍應哥哥很好推介我們星期一至四全日所有食物係都85折(15%off),這裡地方很舒適闊落乾淨
,真是一個好好的地方。
2022-05-15
  • 焦糖脆脆奶茶
  • 香烤威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬
  • 熱帶雨林
2022-05-19 25 浏览
近日終於等到限聚同食肆放寬用餐堂食時間喇~今日就趁得閒d黎呢間餐廳試下~事關佢地既特別之處係會將CBD加左菜式度, 可能大家唔知咩係CBD,CBD 其實就係大麻二酚 , 係大麻植物 提取嘅一種活性成分 , 同大麻毒藥好唔同既 , 係唔會令人上癮 😌, 可以緩解肌肉疼痛同減少焦慮 , 達至神經 紓緩既效果 , 改善睡眠質素等等~ , 甚至可能會有效對抗痘痘嫁 , 同埋佢喺香港係合法的同埋提提大家餐廳所有食品都加入咗CBD , 如果大家唔想試嘅記得落單嘅時候,落單係自助手機落單,tick返不添加CBD就得架啦~食物質素都唔錯,星期一至四仲全日15% Off。叫左5樣嘢食,其中芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅幾推介,D醬酸酸甜甜,有埋沙律菜,幾開胃,虎蝦炸得幾脆~吞拿魚黑水欖尼斯沙律份量都足,表面鋪滿吞拿魚。大麻二酚小食拼盤,有炸蝦,炸洋蔥,同雞翼,炸蝦唔錯,keep到蝦味,都彈牙,沒有醃製味。另外,叫完甜奶法式多士,先知道都有雪糕球😆法式多士係韌韌地嘅口感,鍾意有咬口嘅可以試下。
近日終於等到限聚同食肆放寬用餐堂食時間喇~

芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅
大麻二酚小食拼盤