2021-11-14 73 浏览
一直都想嚟試下,餐廳裝修玩味十足,好多打卡位!連菜式名都花左好多心機設計“唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯”$126+$28我哋加錢升級左做原條鰻魚,賣相唔錯!鰻魚好厚身,啖啖肉又嫩滑,鰻魚汁加埋滑蛋真係送飯一流😋“記住,期望越大,失望越大…雞翼”$68雞翼有四個味可以揀,我哋就揀左避風塘味,食落幾惹味又唔會好辣! 山葵明太子手撕雞 $78依個口感食落唔似雞但感覺幾得意,個味道都唔錯,幾fresh!食唔停口火燒魚骨 $68送酒一流嘅小食,好香脆!
一直都想嚟試下,餐廳裝修玩味十足,好多打卡位!連菜式名都花左好多心機設計[強]

“唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯”$126+$28

“記住,期望越大,失望越大…雞翼”$68

山葵明太子手撕雞 $78

食唔停口火燒魚骨 $68
送酒一流嘅小食,好香脆!

2021-11-14 108 浏览
I've been to this restaurant twice before. The last time I dined there was last year already.  I know this is a very popular restaurant. So my friend and I purposely got to there by 5:45pm. The full dinner menu was available after 6pm, thus, my friend and I waited till 6pm to make our orders. I order the steak salad every time because I love the juicy steak and the salad topped with raspberries and blueberries. The first two times, the steak was grilled from raw to medium rare, but this time the

I order the steak salad every time because I love the juicy steak and the salad topped with raspberries and blueberries. The first two times, the steak was grilled from raw to medium rare, but this time the steak was first slow cooked and then grilled. The texture of the steak is softer.

My friend chose the platter of fried food and the crab pizza with salty egg yolk and avocado. It is better not to order the platter of fried food. The only good part in that platter are the fries....

The crab pizza with salty egg yolk and avocado was unbelievably good! I personally don't like salty yolk but the amount and flavour that was used in this pizza was just right. There were tons of real crab meat. Sooo good! Highly recommend this pizza.
Whatever platter
Very evil avo crab salty egg yolk pizza
Lemon tea slush
Flat Iron Steak
2021-11-03
Flat Iron Steak
  • Avo crab salty egg yolk pizza
2021-11-13 102 浏览
之前即興想食都食唔到,今次一個月前book 定同朋友興生。見到個menu 樣樣都想食,啲名稱好特別😋我哋一行3人叫咗3樣嘢,份量都幾大。有蟹Go又有蟹肉意大粉,蟹肉好足料,啖啖都食到蟹肉。墨汁炸魷魚圈墨魚滑意大利飯,啲飯好似座山咁,炸魷魚圈鬆脆熱辣辣墨魚滑佈滿成個飯,好飽肚,最後都食唔晒😂軟殼蟹pizza係薄底脆邊,相比起厚pizza更香脆可口。Chocolate latte最好味,濃度啱啱好, 係唔夠熱~太多野想再試, 一定要encore!
有蟹Go又有蟹肉意大粉,蟹肉好足料,啖啖都食到蟹肉。
軟殼蟹pizza係薄底脆邊,相比起厚pizza更香脆可口。
太多野想再試, 一定要encore!
2021-11-05
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
  • 點解個個都叫軟殼蟹比薩架
  • 黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
餐廳周圍的裝修精緻、玩味十足,餐桌、牆壁都充滿港式味道❤️佢既design岩哂我地呢d打卡友👍🏻重點係佢d野食全部都吾係得個樣,仲好好食添👏🏻👏🏻餐廳食物飲品選擇都頗多,食物名稱更是岀奇搞鬼,而且食物賣相靚而家分量充足!我同朋友2個人叫左3樣野食 2杯飲品,全部都好正好好食😋main course叫左黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯🦑+有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦐🍝,我個人勁鍾意個墨汁頓飯,超入味魷魚都好鮮甜👍🏻,蟹肉意粉都好足料🦐正!一定會再encore🌈

一定會再encore🌈

2021-11-01
  • 黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
  • 蜜糖芥末雞翼
2021-11-13 141 浏览
一間食完會再想食嘅餐廳,每次都有吾同既驚喜😍今次叫了三道菜式😋都幾辣的泰式打拋豬烏冬•HK$118Thai Style Spicy Stir-Fry Pork Udon一道充滿泰國風味既粗烏冬,麵質彈牙,條條烏冬都沾上左有香辣蒜香味既肉碎,十分惹味,真係越食越過癮,正丫👍🏻但蝦片稍為淋左少少,吾夠脆口。有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀 •HK$128Crab Crab Crab Meet Crab Butter Fettuccine呢款意粉一上枱就聞到非常濃郁既蟹味,有超多蟹肉,仲有蟹籽同蟹鉗,加上香草既配搭,彈牙既意粉,不但香濃,仲好好味丫😋真心推介!!!!!!!!!又係黑松露野菌比薩....好悶呀•HK$116Black Truffle Mushroom PizzaPizza屬於薄脆批,有少少燶邊,餡料有香濃既黑松露同車厘茄,仲有大量芝士,食起黎有拉絲嘅效果,鍾意食芝士的朋友一定要試下丫!!!!yummy😋性價比(5為滿分)🌕🌕🌕🌕環境設計(5為滿分)🌕🌕🌕🌕🌕(玩味十足,佈置得超有style,打卡一流)服務(5為滿分)🌕🌕🌕🌕 /😋尋覓食之選: Mamaday (尖沙咀)尖沙
一間食完會再想食嘅餐廳,
每次都有吾同既驚喜😍
今次叫了三道菜式😋

都幾辣的泰式打拋豬烏冬•HK$118

都幾辣的泰式打拋豬烏冬

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀 •HK$128
真心推介!!!!!!!!!
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀

又係黑松露野菌比薩....好悶呀•HK$116
Black Truffle Mushroom Pizza

性價比(5為滿分)
🌕🌕🌕🌕
環境設計(5為滿分)
🌕🌕🌕🌕🌕
(玩味十足,佈置得超有style,打卡一流)
服務(5為滿分)
🌕🌕🌕🌕
😋尋覓食之選:
Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓

2021-11-13
都幾辣的泰式打拋豬烏冬
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2021-11-11 128 浏览
今日返完工心情有啲差,但係都要同朋友食飯個飯先。今日嚟咗呢一間叫做麻麻哋嘅Cafe,真係完全講中咗個心情雖然個名就咁講但係啲嘢其實都幾好食啲名仲幾搞笑添。今次呢我就食咗個傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯,佢個蛋包飯係旋轉with蛋整得幾好,真係好有日式嘅感覺,朋友唔係好食得辣,覺得都幾辣,我就覺得大概係小中嘅水平啦。好搞笑啲水係用伏特加樽🤗🤗見到心情都好啲啊,另外呢我仲叫咗個Pizza,有我最鍾意食嘅虎蝦同埋計時,仲加咗牛油果添,啲味比想像中夾🥺同埋個Pizza非常之薄同埋新鮮我最鍾意食。雖然係星期三但係都係好多人喎,加上咁搞笑盞鬼嘅佈置,真係食完都開心返晒。

2021-11-11 142 浏览
Mamaday長期都好受歡迎,要book晚市非常困難。所以我哋搵咗個平日食set lunch,點知都好full😮 餐廳設計好有創意,有好多擺設同裝飾,好似博物館咁😜 同朋友嚟食啱晒😎一份Set lunch 價錢一百蚊倒,包飲品,有得用$20折扣選擇特色飲品,有多款沙冰、奶昔🧋我哋就各叫咗一杯凍同熱嘅蜂蜜紅茶,甜度適中🍵主菜我哋叫咗豚肉蛋包飯,份量都幾多吓🤣豚肉多肉汁,蛋又香滑,不錯👍🏼另外我哋叫咗春武里府是拉差醬雞腿肉個比薩個名夠晒長🤣 餐廳將食物名都改到好fun😂 我最鍾意呢個主菜,因為pizza上面有好多芝士😍 啲芝士一啲都唔蘇,仲會拉絲添😜 薄餅又薄又脆,正呀🤤最後我哋加咗四十幾蚊叫多個原價八十幾蚊既焦糖waffle,即係半價優惠,好抵叫!除咗好脆口既waffle,仲配埋雪糕,好正
  • 武里府是拉差醬雞腿肉個比薩個名夠晒長
2021-11-09 11308 浏览
人人都叫麻麻地, 唔通人人都真係覺得麻麻地咩店名叫定麻麻地, 食落就發現一定唔止麻麻地既質素💛 咩都有d既裝飾、鬼五馬六既餐牌例如tap water放左係支gin玻璃樽入面, 玩味十足得黎食物質素又唔錯wor最鍾意個窩夫入面係煙韌麻糬🧇搽上新鮮自家手工紫薯蓉🍠奶蓋醬同牛乳雪糕🍦非常好味生姜燒既薑汁味好重, 豬肉份量豐富連飯都吸哂d汁超惹味, 放入靚靚旋風滑蛋好好味🍳秋天🍂係食蟹既季節蟹膏蟹肉蟹棒🦀一次過係一個意粉食哂真係好鮮味 意粉仲要夠彈牙, al dente!tiramisu☕️竟然係飲得既🧀芝士咖啡, 由上面層可可粉到中間層芝士foam, 到下面既咖啡, 完全還原左個經典甜品! 不過如果芝士味更濃就仲正啦Lunch有特別既menu, d主菜係a la carte無既, 而且加甜品同小食都有優惠價, 仲包americano或蜂蜜紅茶, 當然都可以補差價轉特飲 都真係抵好多, 不過兩點去到有唔少lunch menu上既野已經sold out 同埋就算呢個時間都記住要book位! 原來都好full
人人都叫麻麻地, 唔通人人都真係覺得麻麻地咩

最鍾意個窩夫入面係煙韌麻糬🧇

搽上新鮮自家手工紫薯蓉🍠奶蓋醬同牛乳雪糕🍦非常好味

手工紫薯比利時窩full

生姜燒既薑汁味好重, 豬肉份量豐富
生姜燒豚肉蛋包飯,好味。

連飯都吸哂d汁超惹味, 放入靚靚旋風滑蛋好好味🍳

秋天🍂係食蟹既季節

蟹膏蟹肉蟹棒🦀一次過係一個意粉食哂真係好鮮味
意粉仲要夠彈牙, al dente!

Tiramisu

同埋就算呢個時間都記住要book位! 原來都好full
Tiramisu
  • 生姜燒豚肉蛋包飯
  • 手工紫薯窩夫
2021-11-09 91 浏览
充滿玩味既mamaday cafe,餐廳周圍都擺滿得意擺設,連餐牌既名都夠哂過癮好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉pizza配搭新奇,好少見到呢啲配料會夾埋一齊,但又出奇地新鮮,咸蛋黃同芝士放滿左係pizza,加埋每一個切件都有隻已經拆左半殼既蟹鉗肉,仲有啖啖牛油果同碎蟹肉,成個pizza夠哂咸香同埋有多層口感,個人幾鐘意👍🏾基本野:肉食者沙律真係有基本野既沙律,例牌既蕃茄仔、生菜,但特別野係個沙律有藍莓、紅桑莓做配搭,夠哂fresh,加埋肉食者岩既脆卜卜炸雞,fresh得黎又有香口野咬下,真係幾岩肉食者明太子薯條🍟薯條份量多,亦夠熱脆卜卜,有成個小碟既明太子醬可以點點,明太子夠咸香,啖啖都可以食到明太子,岩哂明太子愛好者🌟餐廳好有好多特色飲品同手工啤可以揀,今日仲揀左隻Si L Dan啤酒,聞落有果味好香,飲落唔會太苦,女仔都好岩飲👍🏾

好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉pizza

基本野:肉食者沙律

明太子薯條🍟

2021-11-04
  • 好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥
2021-11-09 78 浏览
MAMADAY店裡裝潢抵死、街頭風塗鴉、各式抵死語錄等,令我成日心思思想去打卡,而且經常Full House,Walk in隊尾排到街尾,所以趁今日可以早收工就過咗去尖沙咀嗰間!果然,其「抵死啜核」的擺設與裝潢,色彩鮮豔夠得來,每一個角落都充滿玩味,有趣的插畫、印花的碗碟和爆笑的語錄等都令人會心微笑,當中還有不少香港俚語,感覺格外親切。餐牌選擇豐富,而食物品稱亦相當盞鬼,令人忍不住每項都仔細閱讀,有時甚至要看英文才知道叫的是甚麼呢 😚「唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 」原條鰻魚的蛋包飯,厚身的蒲燒鰻魚,識食一定係升級版,原條鰻魚啖啖肉又嫩滑,鰻魚汁再滲到幼滑的炒滑蛋上,蛋汁加上鰻魚汁,和大量的木魚碎,包裹著米飯。😋😋😋「好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩」餅材料簡單,鹹蛋味的配料配上脆底,十分滋味。仲有淡淡蟹肉!

2021-11-08 104 浏览
超玩味CAFE〰️🧡💛💚💙勁colourful😚一入到去氣氛超好 適逢萬聖節🎃原本已經好有design既 cafe又再添加咗啲萬聖節裝飾 巧有feel〰️ Mamaday但其實唔mamaday👍🔅🔆Mamaday咁出色當然唔止係#打卡 食物味道都非常出色 樣樣菜式都有特別既名🤣好盞鬼😋🦀有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $138最近對🦀真係無法抗拒❤️一上枱「哇」好香濃蟹味〰️好足料🤤❣️啖啖蟹GO 蟹籽 蟹肉 超級crazy🌟!味道黎講 唔會好重口味 主要係食蟹🦀原本既鮮味🤤加埋cream既扁意粉 真係邪惡到爆 我依家見到又想食!必點呀⚠️!🍤求其是但乜都炸啲啦 $98想知有幾求其 所以就叫咗😚〰️原來都唔求其 有炸蝦🍤炸芝士🧀炸魷魚🦑炸薯條🍟份量都好多 適合2-3人既小食 我自己好中意食炸蝦同炸芝士🤤〰️🍓士多啤梨奶昔 $48難得飲到唔甜既奶昔 飲得出係真士多啤梨味 好fresh🍓🍃唔是假的 同埋上枱好得意 同張枱襯到💕🥥污糟的椰奶 $46平日多數飲凍/熱飲☕️常溫你有飲過未呢?🤣〰️聞落椰奶味都重的 但飲落話唔算好rich〰️細細杯幾過引

🦀有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $138

🍤求其是但乜都炸啲啦 $98

🍓士多啤梨奶昔 $48

🥥污糟的椰奶 $46
2021-11-08 96 浏览
係Donki掃完貨有啲肚餓,過左The One 對面食既飯,首選當然係Mamaday,好掛住佢個溫泉蛋明太子忌廉扁意粉🍝🍝🍝每一條意粉都沾滿蛋黃同忌廉,好好味。叫一碟同朋友分享係正確決定,因為一個人食一碟就太膩喇。另外叫左兩樣炸物share,佢地都係即炸,所以熱辣辣好熱氣又好正。薯條($45)沾左好多芝士粉,外層酥脆。炸魷魚圈($68)意外地份量唔少,每人分左4件,點沙律醬食感覺冇咁油膩。而且炸得都冇過火,好食。

2021-11-08 77 浏览
蟹go蟹肉的蟹蟹蟹蟹🦀意大利扁意粉🍝$128真係同個名係一樣 勁爆多蟹肉除咗topping有幾塊蟹鉗肉其實仲有好多蟹肉係啲意粉入邊 係用左兩至三隻蟹 先有咁多肉所以 每一啖都好鮮甜 紫薯窩夫雪糕🍨$86自家紫薯醬 紫薯蓉 雲呢拿雪糕 奶昔窩夫中夾雜紫薯蓉 如果鍾意窩夫比較軟身就會特別開心雪糕好滑!夠唔夠薑蜂蜜🍯菊花茶$56考慮到食窩夫🧇都幾熱氣所以 點左杯菊花茶2個人飲 除返開都唔算太貴既 同有成十幾粒菊花 好濃郁👍🏻📌Mamaday (尖沙咀)尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
蟹go蟹肉的蟹蟹蟹蟹🦀意大利扁意粉🍝$128

夠唔夠薑蜂蜜🍯菊花茶$56
考慮到食窩夫🧇都幾熱氣
所以 點左杯菊花茶2個人飲
除返開都唔算太貴既 同有成十幾粒菊花 好濃郁👍🏻

📌Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
9 0 後 的 味 蕾.近排好鍾意搵啲主題餐廳,呢間冇一個特定嘅主題,主要係將啲古靈精怪嘅嘢全部放哂喺店度,連餐牌食物名都改到古靈精怪。.萬聖節將近,店舖嘅職員仲專登清一色著左「魷魚遊戲」服裝應節。.🪄脆魚骨小食呢個真係強烈推薦,味道有啲似雞泡魚乾嘅味,甜甜地,但係呢個小食係超級脆口,話係魚骨不過又食唔到有野吉口,非常好味😋.🪄手撕雞凍食小食,雞肉撕得好均勻,撈埋啲沙律醬,甜甜地既醬汁好開胃,加埋啲卜卜脆嘅蟹籽同芝麻,口感幾豐富。.🪄蟹肉蟹膏意粉🍝扁身意粉,意粉質地彈牙,用蟹膏蟹肉蟹籽撈勻,啖啖都係蟹味.🪄豆腐咖啡餐廳招牌飲品,頂層圓形係豆腐味雪糕,豆腐味超濃郁,下邊一層凍奶、一層咖啡,相當過癮!
9 0 後 的 味 蕾

🪄脆魚骨小食

🪄手撕雞

🪄蟹肉蟹膏意粉🍝
扁身意粉,意粉質地彈牙,用蟹膏蟹肉蟹籽撈勻,啖啖都係蟹味

🪄豆腐咖啡
今日想食比薩,當然要黎Mamaday啦!係尖沙咀附近就近近地黎呢間位於尖沙咀加連威老道既分店。今日遲左少少miss左午餐時間只可以叫主餐牌。主餐牌有我最鍾意既比薩,意粉,飯類,早午餐,小食,沙律,甜品,多左個慢煮醉豬手。飲品有啤酒,雞尾酒,咖啡,奶昔,沙冰,梳打,茶。基本野素食者沙律 $78 另加一基本野素食者沙律主要係爽脆生菜,加少少切片車厘茄,洋蔥,菠蘿,藍莓,紅桑子,芒果,再加上大量胡麻醬,材料豐富,食材新鮮。好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩 $138 另加一黎左咁多次都未食過咸蛋牛油果蟹肉比薩,今日一於試吓先。比薩一客六大塊。撥開面頭嘅沙律菜,見到比薩面有勁多蟹肉碎,仲每件比薩都有一隻去殼蟹鉗,另外仲有牛油果切件,少少洋蔥同車厘茄,加上大量芝士同適量鹹蛋黃,好足料而味道好複雜,啖啖芝士夾蟹肉同鹹蛋黃,好正。餅底係我最鍾意既超薄脆餅底。美中不足係蟹鉗俾芝士痴實左喺個比薩度,要少少技巧整出黎食。同埋如果牛油果可以揀啲熟透而又稔又滑就更加多一層口感。士多啤梨奶昔 $56 另加一餐牌話加左自家製士多啤梨醬,飲落好滑,一啲都唔會過甜或者過膩,仲有一粒新鮮士多啤梨喺杯邊。今餐所有野食都係第一次試

基本野素食者沙律 $78 另加一

基本野素食者沙律

好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩 $138 另加一

士多啤梨奶昔 $56 另加一

士多啤梨奶昔

士多啤梨奶昔

今餐所有野食都係第一次試,都唔錯。
2021-11-03