2025-06-12
西貢新酒店W M Hotel裏面有一間隱世西餐廳,而且仲可以免費兩小時泊車,假期去西貢行吓又唔知擺架車去邊度,喺呢度佢又可以停低架車,食完午餐仲可以四圍行吓冇揸車嘅,餐廳都亦好近西貢市中心,喺市中心落車之後步行過去亦都唔算好遠我哋叫咗Pizza,推介佢哋嘅pulled pork and pineapple pizza $195,佢係即叫即焗,坐喺用餐區可以望到師傅製作Pizza,所以上菜嘅時候Pizza真係新鮮焗起,熱辣辣,而且小朋友都好鍾意食, Pizza面鋪滿配料,而且pizza皮做得好香脆呢度嘅甜品種類非常之多,有10幾種可以選擇,有疏乎厘pancake,美式pancake,窩夫,法式多士等我哋叫咗signature嘅Banofee crème brûlée pancake $139 旁邊佈滿香蕉同士多啤梨,而且班戟空氣感好夠,動L動L既pancake 真係好治癒,而且面頭鋪上脆❤️焦糖,好match另一個叫左strawberry &crustard waffle🧇 $148窩夫係對角切開真係好大件,每一啖都可以食到士多啤梨同吉士醬,另外仲有兩球士多啤梨雪糕,鍾意士多啤梨嘅,我覺得
窩夫係對角切開真係好大件,每一啖都可以食到士多啤梨同吉士醬,另外仲有兩球士多啤梨雪糕,鍾意士多啤梨嘅,我覺得好滿足
呢間餐廳下次會再encore~