2024-04-14 65 浏览
從來很少寫食評的我,我也要讚美一下呢間餐廳。好開心係屯門靜靜的一條街可以有一有間咁靚同有格調嘅餐廳,唔使去到香港先食到呢種餐廳,首先間餐廳裝修靚,服務員態度有禮貌,亦很細心,會用餐牌話介紹邊款牛排比我,其實係問我點邊款蛋糕,又有 Live Band show,非常好。我order 了 澳洲封門牛柳、燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬扁意粉配B B菠菜、法國田螺、蠔連2杯酒精飲品&朱古力心太軟配雪糕,全部都好好味。😋我會再去試唒佢餐牌所有食物。
我會再去試唒佢餐牌所有食物。
2024-04-12
庆祝纪念
生日
  • 法國田螺
2024-04-11 93 浏览
作為屯門人,又比我係屯門搵到間超高質性價比極高價錢親民新開嘅西餐廳餐廳奢華裝潢,華麗的拱形酒櫃以及用灰色雲石搭配深綠色元素,玻璃反射同光影互相輝映,整個環境浪漫優雅,如果夜晚嚟一定更加有情調,每星期指定日子仲有live music,一品聽歌一路享受美食😎🍲是日餐湯忌廉湯,Creamy香滑🍞餐包一軟一硬,軟身係竹炭包,硬身既系穀物包,口感鬆軟同口感脆身🥗雜菜沙律大大份,沙律菜新鮮,配上柚子醋主菜✨香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉盲曹魚柳有兩塊,表皮煎得好脆香口,肉質鮮嫩滑溜,用上欖油蒜香辣椒炒起嘅意粉,好惹味,真係食完想再食✨坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配薯菜牛扒煎出坑紋,加上香草牛油令牛扒更香,一上檯聞到好香嘅牛油香味點左7成熟,肉質鮮嫩,整體真係非常之高質,賣相品質都100分☕️餐飲熱咖啡-咖啡味香濃凍檸茶-茶香味濃🎤🎹餐廳每個星期三五六或公眾假期晚上都會有live music🎹✨屯門嘅西餐嚟講,呢間暫時係我食過最高質,價錢親民貼地,午餐水準已經咁高,晚餐我地準備又去 夾岩時間睇埋個live music享受一下咁有氣氛嘅情調

🍲是日餐湯
忌廉湯,Creamy香滑
🍞餐包
一軟一硬,軟身係竹炭包,硬身既系穀物包,口感鬆軟同口感脆身
🥗雜菜沙律
大大份,沙律菜新鮮,配上柚子醋

主菜
✨香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉

✨坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配薯菜

☕️餐飲
熱咖啡-咖啡味香濃
凍檸茶-茶香味濃

享受一下咁有氣氛嘅情調
2024-04-11 98 浏览
屯門紅橋出名多野食 最近見到間裝修好grand的新西餐廳🤓全店都係落地大玻璃門 另外仲有戶外梳化位睇住街景感覺好chill😍同友人決定搵日收工過來試試進店的燈光好有feelbar台位的燈泡也特別精緻華麗🤩點餐後 店員會隨即送上餐包🍞🥖有兩款 都係熱騰騰 十分鬆軟仲可以點黑醋汁和橄欖油不過就咁食其實都夠味😋Margaritas$82🍸杯口有一圈細鹽、配上檸檬汁少少咸酸好開胃😙由其夏天特別岩做餐前酒Crispy Onion Rings with Tartar Sauce$55炸洋蔥圈份量都幾多🧅同埋炸粉唔厚、都唔會過油口感係鬆化的他他醬中和返無咁膩一款不錯的下酒小食👍🏻Lobster Soup $55🦞🍲強推龍蝦湯, 超濃郁又creamy好特別地落左干邑白蘭地, 估唔到又幾夾😯仲配左一粒香脆蟹肉醬雲吞入面真係好足料成舊蟹肉醬🥟🦀AUS Hanging Tender$228澳洲封門牛柳(250g)🐮揀左五成熟, 煮得剛好無過火份量比預期算多 呢個價錢黎講 幾抵唔韌 肉味唔會太重 🫶🏻跟既薯蓉可以吸肉汁成件事食起上黎完全唔會溜配菜另外仲有蘆筍同沙律Black Truffle Linguine
屯門紅橋出名多野食

有兩款 都係熱騰騰 十分鬆軟
仲可以點黑醋汁和橄欖油
不過就咁食其實都夠味😋

Margaritas$82🍸
杯口有一圈細鹽、配上檸檬汁
少少咸酸好開胃😙
由其夏天特別岩做餐前酒

炸洋蔥圈份量都幾多🧅
同埋炸粉唔厚、都唔會過油
口感係鬆化的
他他醬中和返無咁膩
一款不錯的下酒小食👍🏻

Lobster Soup $55🦞🍲
強推龍蝦湯, 超濃郁又creamy
好特別地落左干邑白蘭地, 估唔到又幾夾😯
仲配左一粒香脆蟹肉醬雲吞
入面真係好足料成舊蟹肉醬🥟🦀

AUS Hanging Tender$228
澳洲封門牛柳(250g)🐮
揀左五成熟, 煮得剛好無過火
份量比預期算多 呢個價錢黎講 幾抵

啡菇相對比較細隻 不過好在夠juicy
黑松露好濃 topping加左唔少芝士
再撈均隻溫泉蛋咁食 十分邪惡🤪

餐廳除左環境舒適 店員都係年輕人
禮貌好、手腳快👍🏻👍🏻

有機會會約朋友再黎呢度試下佢D生蠔同其他海鮮
或者約人黎摸酒杯傾計都係唔錯選擇
2024-04-11 232 浏览
屯門紅橋一向都是超多美食選擇的好地方,新開了一間酒吧餐廳設計感滿分💯,中午🕛時間真係超多人慢慢都要等位。Charcool-Grill N.Z. Premier Rib Eye Steak (200g) with Seasonal Vegetables and ch Fries or Linguine烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200g)配蔬菜及法式薯條Daily Soup or Mixed Salad是日餐湯或雜菜沙律🥗 餐廳配檸檬茶🍋🫖即叫即煮,熟度已經預早安排好,一看賣相已經滿分。分量不少,牛扒🥩上面放了一塊牛油🧈增添香氣。切開中間成熟度剛剛好,入口彈牙。旁邊的現炸條真是絕絕子,條條都香脆可口,還有蔬菜和沙律波波中和一下口感,誠意十足。Ses Urchin Risotto and White Sauce Crab Meat Baked Avocado海膽燉飯及白汁蟹肉焗牛油果🥑Daily Soup or Mixed Salad是日餐湯或雜菜沙律🥗 餐廳配咖啡☕️最喜歡的茶式Risotto,每次見到都必定要點上一個,這個Risotto做到粒粒飯都飽滿有光澤,蟹🦀味超濃烈,海膽亦比得慷慨😍😍😍

烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200g)配蔬菜及法式薯條
Daily Soup or Mixed Salad
是日餐湯或雜菜沙律🥗 餐廳配檸檬茶🍋🫖

是日餐湯或雜菜沙律🥗 餐廳配咖啡☕️
最喜歡的茶式Risotto,每次見到都必定要點上一個,這個Risotto做到粒粒飯都飽滿有光澤,蟹🦀味超濃烈,海膽亦比得慷慨😍😍😍😍大愛。
2024-04-10 47 浏览
裝修雅致,bar枱後嘅半拱門形酒櫃好特別定時有Live Band演出,室外都有雅座,整體個feel好好!牛油餐包鬆軟,兩個包唔同款,雜菜餐湯勁足料,口感較傑身!坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒 配蔬菜及法式薯條牛扒坑紋外層焦香,7成熟都唔會肉韌,仍然呈淡粉紅,好嫩滑!法式寶雲酥雞扒伴自家製黑咖喱飯🍛黑色咖哩汁好得意味道偏向日式咖哩,微微辣味,雞扒香脆!下試有時間希望食個晚餐,可以飲返杯,聽下live band,享受下個環境!
裝修雅致,bar枱後嘅半拱門形酒櫃好特別

牛油餐包鬆軟,兩個包唔同款,雜菜餐湯勁足料,口感較傑身!

坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒 配蔬菜及法式薯條
牛扒坑紋外層焦香,7成熟都唔會肉韌,仍然呈淡粉紅,好嫩滑!

法式寶雲酥雞扒伴自家製黑咖喱飯🍛

黑色咖哩汁好得意
味道偏向日式咖哩,微微辣味,雞扒香脆!

LUMOS Restaurant and Bar📍屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖近年去到邊都見到好多大型連鎖餐廳 有時想同朋友試下新人都好似好難甘 而最近見到 屯門紅橋附近開左一間新嘅西餐廳🙈想當然要去試下啦 🙈當日叫左 秘製煙三文魚他他配牛油果醬 拼粟米片澳洲封門牛柳香煎流心帶子及黑蟹籽伴車打芝士意大利瓜飯叫完野食 再望一望d 裝飾 同氣氛 都覺得好有情調好岩 慶生日 同一另一半拍拖去食🙈秘製煙三文魚他他配牛油果醬 拼粟米片佢嘅秘製煙三文魚他他多到 用粟米片配黎食都唔夠🙈 最後同朋友充甘舀黎食🙈澳洲封門牛柳 當日叫左 7成熟嘅食法 佢嘅牛都幾Juice 我自己就鍾意點左佢嘅汁黎食無甘膩單食唔點汁會有少少寡 但就食到佢嘅原汁原味🙈🙈3樣入面就最鍾意香煎流心帶子及黑蟹籽伴車打芝士意大利瓜飯唔好睇佢個碟好大好似好少飯 你誤會左佢 以為同朋友share食 會唔夠佢呢個飯深藏不露 不斷舀不斷有好多飯🙈🙈同埋佢個帶子煎到好香口 食到甘上下 有靚女係台上唱歌表演👍🏻👍🏻成件事覺得好有氣氛👍🏻👍🏻#karlee90s #屯門 #西餐 #新餐廳 #紅橋 #紅橋餐廳 #有情調 #情侶拍拖好去
LUMOS Restaurant and Bar

同埋佢個帶子煎到好香口

食到甘上下 有靚女係台上唱歌表演👍🏻👍🏻
成件事覺得好有氣氛👍🏻👍🏻

#karlee90s #屯門 #
西餐 #新餐廳 #紅橋 #紅橋餐廳 #有情調 #情侶拍拖好去處 #livemusic #foodiehk #hkfoodie #hkig #ighk #bloggerhk #hkblogger
2024-04-06 128 浏览
雖然呢個星期有三日紅日,但都好唔容易先捱到一星期,嚟紅橋附近犒賞自己嚟一間開得幾入嘅live band餐廳,邊用餐邊聽busker靚聲演唱,雙重感官享受點咗菜之後,首先嚟咗一人一個包,熱辣辣好軟熟,點黑醋同橄欖油食夠classic,仲有好香香草味嘅牛油,好食到一點都唔剩冇見過有芫荽味嘅risotto,咁啱我地都係芫荽控,當然要試啦!芫荽切得好碎,香味完全散發喺飯粒之中,南瓜味都好香,仲有啲瓜肉粒增加層次,蟹肉都好多吓,同南瓜相映生輝,上面有白飯魚壓成嘅脆餅,鮮香脆口,最正係麻辣香而不辣,提升成碟risotto嘅級數見隔離檯碟Parma ham咁過癮,胃民都好想跟機嗌一碟。Parma ham份量真係激多,仲有大量沙律菜同蜜瓜伴肉。由於呢個係伊比利亞黑毛豬,風乾咗56個月,唔會有油膱味之餘,仲好爽身同有自然鹹香食得Parma ham,當然要開返支白酒襯吓佢,智利嘅白酒又冇試過喎!甜甜地幾易入口,同Parma ham都幾夾

蟹肉、南瓜及芫荽配麻辣意大利飯

伊比利亞黑毛豬火腿56個月(85g)配蜜瓜

Santa Carolina Estelar 57 Chardonnay

2024-04-05
蟹肉、南瓜及芫荽配麻辣意大利飯
伊比利亞黑毛豬火腿56個月(85g)配蜜瓜
2024-04-02 138 浏览
長假期終於都黎到!可以約下朋友仔去食下野休息下,今次去左最近屯門新開既西餐廳,奢華裝修絕對加分。餐廳有戶外座位,旁邊亦有得泊車,位置不錯。內部有個好靚既拱形酒櫃,擺放左多種酒,夜晚黎既話可以飲返兩杯。今次我地中午黎食lunch,價錢由$88-$168不等。Lunch會包餐包、是日餐湯/沙律、飲品一杯。是日餐湯系黑松露椰菜花湯,黑松露味夠香濃,湯既質素濃厚,帶有忌廉味。餐包一軟一硬,硬身既系穀物包。雜菜沙律用左柚子汁,都幾大份。香煎盲曹魚柳 伴 欖油蒜香辣椒扁意粉 $1382大塊盲曹魚柳香煎過,魚肉厚實有咬口感,魚皮煎到香脆,再加上炸蒜,味道帶點微辣,有種避風塘feel,意粉用左蒜蓉、辣椒、欖油乾炒,少少辣幾惹味。坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒 配 薯菜 $168肉眼扒7成熟,烤出格紋,貌相不錯,加上香草牛油令牛扒更香,牛扒肉質都幾軟嫩,不過帶有少少筋位。一般奶茶咖啡吾需要另外收費,估吾到杯碟都幾靚,有種高貴既感覺。見到餐廳有個小型live band舞台,估計夜晚會有人唱live,到時氣氛應該吾錯!

今次我地中午黎食lunch,價錢由$88-$168不等。

Lunch會包餐包、是日餐湯/沙律、飲品一杯。

餐包一軟一硬,硬身既系穀物包。
雜菜沙律用左柚子汁,都幾大份。

香煎盲曹魚柳 伴 欖油蒜香辣椒扁意粉 $138

坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒 配 薯菜 $168

2024-04-01 80 浏览
LUMOS Restaurant and Bar位於屯門井財街力生大廈,輕鐵景峰站行去都只係5分鐘左右,餐廳以灰色雲石搭配深綠色元素,座位有分室內同室外,室內設有卡座及普通枱座位,適合唔同場合嘅聚餐,天花仲掛有大水晶球體燈,時尚之餘仲好有高級感。呢度逢星期三/五/六及公眾假期會有live music表演,咁有氣氛,真係相當適合朋友情人聚會呀。雖然是日假日,但係都有set brunch,包麵包、餐湯或沙律、主菜及普通,亦可以以優惠價加配特品。是日餐湯:餐湯係意大利雜菜湯,蕃茄味十足。雜菜沙律:沙律菜新鮮爽脆,配搭酸甜嘅柚子醋汁,非常開胃。麵包:麵包有兩款,一款口感鬆軟,另一款口感脆身,新鮮出爐嘅麵包,上檯時熱辣辣,入口外脆內軟,上菜時仲會配上牛油,配合埋餐湯同沙律食,真係非常夾。香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉:盲曹魚柳有兩大塊,非常厚實,表皮煎得香脆可口,魚柳肉質鮮嫩,無咩腥味,配搭埋用左欖油蒜香辣椒炒起嘅意粉,香味十足,非常惹味。坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200g)配蔬菜及法式薯條:​​肉眼扒即叫即烤,外層焦香之餘仲烤出坑紋。牛扒上面放左一塊加左香草嘅牛油,牛扒嘅熱力令到牛油慢慢溶化,

是日餐湯:
餐湯係意大利雜菜湯,蕃茄味十足。

雜菜沙律:
沙律菜新鮮爽脆,配搭酸甜嘅柚子醋汁,非常開胃。

麵包:

香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉:

坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200g)配蔬菜及法式薯條:
​​肉眼扒即叫即烤,外層焦香之餘仲烤出坑紋。牛扒上面放左一塊加左香草嘅牛油,牛扒嘅熱力令到牛油慢慢溶化,散發出陣陣香氣。

5成熟嘅肉眼扒,肉質細嫩,非常高質,配搭蔬菜及法式薯條,真係相當豐富。

飲品:
餐飲叫左熱咖啡,咖啡味香濃,為我地嘅午餐劃上完美句號。

今晚試咗屯門紅橋新開嘅價雅酒吧西餐廳”Lumos Restaurant & bar “. 餐廳三月中試業上星期日先至正式開幕,咁新一定要試吓同埋分享啦. 💡餐廳理念係提供優質食物讓大家享受優質生活. 店內裝修設計華麗高貴,好有品味. 店舖外用灰黑色主色內裏用上青藏色墨綠色做主調,配合大理雲石枱及水晶吊燈,旁邊有拱形酒櫃、調酒區及吧枱,感覺高尚不俗氣. 開放式廚房拉近廚師同食客距離增加親切感. 室內柔和燈光寬敞環境令人放鬆. 室外雅座令人無拘無束可與親友暢談歡聚. 餐牌設計亦典雅,但價格意外親民合理❣️主菜大概都係百多至二百元,扒類大概三百多至四五百元左右,性價比極具競爭力. 🤑人手落單唔用QR code配合高級感覺. 點菜後店員先奉上餐前麵包,烘焙至熱騰騰軟熟可口,可隨個人口味沾上牛油、黑醋及橄欖油. 飲品🍻🍷🥃選擇多,drinks menu 令人花多眼亂,今晚唔飲酒. 我地叫咗個椰子🥥忌廉同埋菊花桃茶,都好適合而家天氣飲. 桃茶🍑好香花果味解渴清涼. ⭐️燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜🦐🍅🍝大隻開邊虎蝦炙燒至焦香,蝦身好爽身咬落啖啖肉,高質. 新鮮蕃茄清新配合醬汁酸酸地好開胃

⭐️燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜🦐🍅🍝
大隻開邊虎蝦炙燒至焦香,蝦身好爽身咬落啖啖肉,高質. 新鮮蕃茄清新配合醬汁酸酸地好開胃,幼身意粉彈牙,菠菜好腍. 成個菜式配搭得宜口味豐富.

⭐️澳洲封門牛柳🐄
250g封門牛柳六七成熟,皮燒至焦香肉質粉紅鮮嫩肉味濃郁,脂肪不多肉質結實. 墊底薯蓉沾滿燒汁入口溶化. 露筍及薯仔沙律中和解膩.

埋單人均$300都唔使.咁靚裝食物又優質真係超抵. 順帶一提,餐廳每個星期三五六或者公眾假期晚上都會有live music🎶🎤🎹更有氣氛情調,慶祝生日紀念日夠體面得體. 可惜今晚太早到同早走無緣欣賞表演,下次一定要睇. 屯門終於有咁正嘅西餐仲要性價比咁高,區內朋友有口福. 而且門口及附近都多位泊車,區外朋友入嚟都好方便.

燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜
chrysanthemum  peach  tea
2024-03-31
  • 燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜
新界屯門景峰最近登陸了一家高格調裝潢的餐廳!以往要走到市區先有這般氛圍感的餐廳,而家唔洗喇!餐廳擁有華麗裝修格調,綠色為主調色,場地很大,座位舒適寬敞,有卡位選擇。它以半開放式廚房設計,旁邊是酒吧,亦設有戶外座位。連天花、bar 牆轉角、廁所內的裝潢也是一絲不苟😍,並非表面外牆粉飾咁簡單!餐廳另一特色是有live music表演(每週三、五、六及公眾假期),氣氛情調一流,亦有bartender 。這兒的格調和氣氛很適合情侶約會、密友吹水密斟👍🏻當天餐點:▫️餐廳新開張,附送餐包。很愛黑漆漆的竹炭麵包,熱辣辣、外皮酥脆,裏面柔軟,不油膩,竹炭本身沒有太多味道,但麵包中的奶香增添了風味。▫️燒老虎大蝦扒及意式蕃茄意粉($148)這道菜以大蝦為主角,虎蝦開邊烤,散發出濃郁的海鮮香氣,意粉的口感不錯,軟硬適中,搭配番茄口味清爽。▫️西班牙伊比利亞黑毛有骨豬扒(220g)($198)🔎伊比利亞黑毛豬擁有野豬血統,肉質較鬆化,肉味濃郁。牠的脂肪分佈如大理石紋,口感遠勝一般豬扒,被譽為豬肉中的「和牛」。豬扒烤得剛好,不會韌,外面微微焦香、裡面油潤甘香、肉嫩,燒汁鹹度剛好,夠入味!配著新鮮薯蓉來吃,好滿足!

當天餐點:

▫️燒老虎大蝦扒及意式蕃茄意粉($148)

▫️西班牙伊比利亞黑毛有骨豬扒(220g)($198)

配菜還有炸薯條,十分之香脆可口😋不得不讚!

▫️法式龍蝦湯(千邑白蘭地)配香脆蟹肉醬雲吞$55
龍蝦湯味道鮮濃,帶有龍蝦的天然甜味,加入了千邑白蘭地,更提升了原來的風味。湯品配以蟹肉醬雲吞,雲吞皮口感香脆、蟹肉醬味濃,更加滋味。

▪️餐廳:LUMOS Restaurant and Bar
📍地址: 屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖
📞電話: 98255987
2024-03-27 77 浏览
屯門紅橋 一向都係美食嘅集中地,可以喺依度食到唔同國家嘅美食,今日就嚟試下新開嘅西餐。餐廳日頭就係同一般西餐廳一樣食下西餐,而夜晚除左係食西餐之外,仲可以飲下酒聽下live band,非常relax😙😙🫕黑松露椰菜花湯&餐包餐湯好濃郁,黑松露好香,加埋比較清淡嘅椰菜花,香濃得嚟帶啲清甜,又唔會搶左對方嘅味道。餐包唔係一般嘅餐包,有唔同款式,好有心思。客人按自己鍾意,食到硬身/軟身嘅麵包🍞🥦經典素食早餐今日唔想食得咁heavy,簡簡單單咁叫左個早餐食下。有牛油果、煎雙蛋、車厘茄、沙律菜、薯仔沙律、薯餅、大啡菇同埋麵包,睇落都好大份。大啡菇令我最驚喜,咬落好juicy爆汁😆😆😆🍔澳洲特級牛肉竹炭漢堡包配法式薯條係我喺餐廳食過最大份嘅burger,牛肉超厚身好多肉汁,咬落去啖啖肉,另外仲有大啡菇、生菜、蕃茄同芝士等配料加埋黑松露醬汁,真係好好食好滿足。薯條新鮮炸起食落好有薯味😋😋🍵檸茶&花茶
🫕黑松露椰菜花湯&餐包
🥦經典素食早餐
🍔澳洲特級牛肉竹炭漢堡包配法式薯條
🍵檸茶&花茶
今晚又開通宵了,返工前出紅橋搵食,發現新開左間西餐廳,《LUMOS Restaurant and Bar》,裝修還幾華麗喎!😏最重要係泊車勁方便,對出就是井財街錶位停車場了😉餐廳提供免費餐前小麵包,口感超級鬆軟,再沾上黑醋及欖欖油,健康滿點😌240g封門柳燒到六成熟,脂肪不多,但非常軟嫰,而且肉味濃厚。《香煎帶子黑蟹籽芝士意大利飯》煮得非常出色,米飯質感軟稔中帶點煙韌,配上巨大鮮甜的香煎帶子,爽口黑蟹籽及香濃芝士醬汁,好吃到停不了口😋
今晚又開通宵了,
返工前出紅橋搵食,
發現新開左間西餐廳,
《LUMOS Restaurant and Bar》,
裝修還幾華麗喎!😏
最重要係泊車勁方便,
對出就是井財街錶位停車場了😉

240g封門柳燒到六成熟,脂肪不多,
但非常軟嫰,而且肉味濃厚。

《香煎帶子黑蟹籽芝士意大利飯》
煮得非常出色,米飯質感軟稔中帶點煙韌,
🇭🇰 Tuen Mun 屯門|LUMOS Restaurant & BarA new restaurant & bar 🍻 has just opened in Tuen Mun and I happened to arrive on their grand opening day 😆 and they are offering free food to everyone visiting the restaurant! 😜 They have beef steak, 🥩 ham and melon, 🍈 nachos, varieties of tarts, 🥧 and many more small bites! 🤤 The celebration is till tonight so be sure not to miss it! 😉On this special day, they also have a live performances! 🎶 And they will come back to perform every Wednesday, Friday and Sa

On this special day, they also have a live performances! 🎶 And they will come back to perform every Wednesday, Friday and Saturday night, starting at 7 p.m., setting the vibe for some chill drinking night. 🍷🍸

Their lunch and dinner menu 📖 is very tempting too! They have fresh imported oysters everyday so they are very limited! 😲 Apart from those, they also have some charcoal grill 🔥 food like ribeyes steaks, 🥩 which are also something I want to come back for! 😝

Be sure to check out 👀 their grand opening today and enjoy their free food! 😁

📍Tuen Mun, 7 Tseng Choi St, No. 13-14 Lakeshore Building
💲Price: Free!
2024-03-22 65 浏览
聽講屯門紅橋新開咗一間酒吧餐廳,好耐都冇出去chill嘅蘑菇上星期六晚就去咗一探究竟。超感動,大西北牛牛終於唔洗特登出尖沙咀就可以食到高質西餐喇~餐廳以灰色雲石搭配深綠色元素,玻璃與光影嘅相互作用恰到好處,將浪漫優雅的氛圍烘托到極致。Open kitchen嘅設計拉近廚師同顧客嘅距離,亦可近距離欣賞bartender現場調酒🍸🍝燒老虎大蝦扒及意式蕃茄意粉配BB菠菜($148)大大隻老虎大蝦一分為二,蝦肉表面經過炙燒,鮮嫩得黎更增添風味。蕃茄汁酸甜濃郁,充分包覆住扁意粉,好開胃😋🍗芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞($178)雖然唔算大隻,但食得出經過唔少道工序精心烹調。雞皮焗烤到好香脆,雞肉好實,芥末同蜜糖醬mix得好好,風味滲晒入去,好啱送酒🍴香脆薯條配黑松露醬($55)薯條都不失水準,香濃黑松露醬係點睛之筆🥃Whisky Sour ($88)由威士忌、檸檬汁和糖漿調配而成,加入打發的雞蛋清令口感更加綿密順滑🥃 Havana Club 3yrs ($72)經典可樂調製的雞尾酒。混合rum酒、可樂同冰塊,再加入檸檬角點綴,簡單卻令人回味🎶每週三/五/六及公眾假期將會呈現live music表演,

🍝燒老虎大蝦扒及意式蕃茄意粉配BB菠菜($148)

🍗芥末蜜糖烤焗法國黃油春雞($178)

🍴香脆薯條配黑松露醬($55)
薯條都不失水準,香濃黑松露醬係點睛之筆

🥃Whisky Sour ($88)

🥃 Havana Club 3yrs ($72)

🎶每週三/五/六及公眾假期將會呈現live music表演,令人流連忘返