2024-05-13 450 浏览
預早成個星期booking 做慶祝 , book咗1930 ,1915到達,門口侍應話未有枱 再望埋去張張枱都岩岩開始食野 。到1930話要等多10分鐘 之後都未有 最後等到1955都未有得入 仲叫我坐門口 咁我book黎做乜 ? 個老細係到行黎行去乜都唔理 咁既餐廳去唔去都無用 前一日又唔confirm , 淨係諗住入街客 完全沒有理會Booking客人我問佢啲人幾點入去食 一句都答唔到 真係唔好去 搞到慶祝唔到又掃興 垃圾餐廳 都已經做咗幾個月啦 咁少事都做唔好 個老細淨係識行左行右 話安排安排 幾班book咗1930既人全部都入唔到要企係到等 你咁樣做生意邊做得長 我唔介紹朋友去食 幾好食都無用

2024-05-12 274 浏览
屯門嘅LUMOS餐廳,每晚現場音樂同埋精彩美食等緊你黎享受!🎶🍽️👉🏻 菜單亮點 🍗🍔🍤🍝- 脆皮炸雞翼裡面包住鱈魚子:香口脆皮炸雞翼裡面包住鱈魚子,絕對係雞翼愛好者嘅最愛!一啖入口,鮮美鱈魚子同炸雞香氣交織,令人回味無窮!- 和牛漢堡包:用上頂級和牛,配上新鮮蔬菜同特製醬汁,每一口都係絕對嘅享受!牛肉嘅鮮嫩加上多汁口感,絕對可以滿足到你嘅味蕾!- 大蝦意粉:新鮮大蝦同鮮味濃郁嘅意粉結合,加上香濃番茄醬汁,帶嚟一道令人難以抗拒嘅美食!每一口都充滿咗海鮮嘅鮮甜同麵食嘅滑順!LUMOS餐廳每晚都會有現場音樂表演,為你帶嚟動聽嘅音樂享受!快啲嚟LUMOS,品嚐美食同欣賞現場音樂嘅絕佳組合啦!🎵🍽️

👉🏻 菜單亮點 🍗🍔🍤🍝

2024-05-12 111 浏览
食物好吃 。羊扒好美味 。飲品抵飲。紅白酒好介紹👍 。環境燈光好靚 。坐位舒適。招呼周到有禮。有音樂演奏🎶 。放鬆relax地方。非常滿意👍 下次可以再嚟食過👍👍👍
2024-05-10 161 浏览
🔹️LUMOS Restaurant and Bar🔹️ 朋友介紹紅橋新開既西餐廳裝修設計得華麗高雅,以墨綠色黑色作主調座位寬鬆闊落,有音樂陪伴你用餐😆聽職員講晚市時段都會有LiveBand表現有機會會再來☺️同朋友聚餐Chill下 今一次我同朋友叫左兩Lunch Set🍝🍝▶️麵包,兩款都好鬆軟 ▶️蔬菜湯及雜菜沙律,餐飲配檸檬茶🍹 🐟香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉 ($138)香煎盲曹魚柳意外既大份毫不吝嗇☺️配有兩大塊魚柳魚皮煎到脆香而不膩,表層還放有蒜粒增加口感職員好細心幫我減低意粉既辣道,味道剛好👍 🐮坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配蔬菜及法式薯條 ($158)坑烤既肉眼扒一條條坑紋,賣相幾靚肉質軟嫩,加入牛油在扒面,更增添香味另外覺得蔬果薯蓉又幾好食喔☺️👍
🔹️LUMOS Restaurant and Bar🔹️

朋友介紹紅橋新開既西餐廳
裝修設計得華麗高雅,以墨綠色黑色作主調
座位寬鬆闊落,有音樂陪伴你用餐😆
聽職員講晚市時段都會有LiveBand表現
有機會會再來☺️同朋友聚餐Chill下

今一次我同朋友叫左兩Lunch Set🍝🍝
▶️麵包,兩款都好鬆軟

▶️蔬菜湯及雜菜沙律,餐飲配檸檬茶🍹

🐟香煎盲曹魚柳伴欖油蒜香辣椒扁意粉 ($138)
香煎盲曹魚柳意外既大份
毫不吝嗇☺️配有兩大塊魚柳
魚皮煎到脆香而不膩,表層還放有蒜粒增加口感
職員好細心幫我減低意粉既辣道,味道剛好👍

🐮坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒配蔬菜及法式薯條 ($158)
坑烤既肉眼扒一條條坑紋,賣相幾靚
肉質軟嫩,加入牛油在扒面,更增添香味
另外覺得蔬果薯蓉又幾好食喔☺️👍

2024-05-07 215 浏览
既然今日去買草俾兔仔,順便過嚟呢間新餐廳試吓先🤭 好彩係飯後2:45分時間去,又啱啱有最後一張枱 😂 所以你哋嚟之前記得訂咗啊!因為呢一度嘅午餐同晚餐好受歡迎㗎,味道都唔錯,價錢又唔算太貴,環境同座椅都好舒服,好有空間感。今日叫咗牛扒,真係煎得好香好有水準 😋 另外仲叫咗個牛肉漢堡,裏面仲有大啡菇,真係好美味!呢度嘅午餐仲跟埋餐湯麵包同埋嘢飲,性價比都真係好高嘅一個午餐選擇👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

今日叫咗牛扒,真係煎得好香好有水準 😋

另外仲叫咗個牛肉漢堡,裏面仲有大啡菇,真係好美味!

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-05-05
2024-05-06 636 浏览
屯門有間新開型格酒吧,好友話相約Happy Friday Night 🙌🏻🙌🏻,果然幾Happy🤣。全店以墨綠色為主調,搭配落地玻璃及水晶吊燈,裝修非常華麗。調酒區設有拱形酒櫃,擺滿不同類型的酒瓶,配上橄欖型波波吊燈,非常型格。餐包麵包烘至微溫,非常軟熟。除了配黑醋及橄欖油,最特別是可搭配他們的香草蕃茄醬🤩。入口軟滑,淡淡的蕃茄味,配上微溫的麵包,真的非常好吃。澳洲封門牛柳 (250g) $228 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 賣相極度吸睛🤩。邊位帶點微焦,肉質呈鮮嫩粉紅色❤️輕輕一按,肉汁已經流出😍。牛味濃但有油脂的軟嫩口感,好食到停不了手。所附的醬汁也很出色,相信店家有用酒去調味,令到牛柳的味道更香更豐富。配菜也很出色,薯蓉綿身軟滑,再配上爽口的薯仔沙律、蕃茄及煎香的蘆筍,口感十分豐富,亦中和了食大量肉肉的油膩感。燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬扁意粉配BB菠菜 $148 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 虎蝦非常大隻,將其開邊,煎得金黃而帶點微焦。上枱時香氣四溢,食落爽口彈牙。意粉煮到恰到好處,有咬感,配上酸酸甜甜的蕃茄醬,非常好味😋紐約芝士餅 $72蛋糕口感非常綿滑creamy,芝士味濃,作為飯後甜品,一流。是

餐包
澳洲封門牛柳 (250g) $228 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

紐約芝士餅 $72
紐約芝士餅
是日晚上,還設有live music 表演,調酒師功架十足,晚上在此邊聽音樂,邊吃美食,的確十分享受,誠意推介大家。

想睇更多介紹,歡迎馬上關注我😁。
紐約芝士餅
2024-05-05 122 浏览
假日食brunch之選🥂漢堡有驚喜‼️📍地點:屯門🍽️菜式:西餐💰人均消費:午餐 HK$100~200🔖服務費:✅🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎🪑座位類型:方枱 / 卡位📝落單方式:侍應生落單.午餐 set lunch:餐湯/沙律菜、主菜,餐飲【坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒(200克)配蔬菜及法式薯條或扁意粉】💰HK$168牛扒要左medium well。表面有炭烤味,中間粉嫩,夠牛味。【澳洲特級牛肉竹炭漢堡包(芝士,燒蕃茄,烤大啡菇)配法式薯條】💰HK$148漢堡扒夠厚,有口感好多。佢肉汁超級多,一切開已經係咁流出嚟。煎得夠熟,牛煎過先夠香,但因為多肉汁,完全冇硬。.#foodcourt #foodxcourtx #foodxcourtxTM#屯門搵食地圖 #屯門美食 #屯門 #西餐.LUMOS Restaurant and Bar @lumos.restaurantandbar🏷️ 屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖
假日食brunch之選🥂漢堡有驚喜‼️

📍地點:屯門
🍽️菜式:西餐
💰人均消費:午餐 HK$100~200
🔖服務費:✅
🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ❎
🪑座位類型:方枱 / 卡位
📝落單方式:侍應生落單
午餐 set lunch:餐湯/沙律菜、主菜,餐飲

💰HK$168

💰HK$148
#屯門搵食地圖 #屯門美食 #屯門 #西餐
🏷️ 屯門井財街7號力生大廈地下13-14號舖
2024-05-05 118 浏览
屯門區呢間靚靚西餐好吸引,餐廳空間大,裝修靚,令人感到舒適。午餐方面,佢哋嘅價錢好抵食,由$68起。午餐套餐包括主食、麵包、沙律或湯,仲有飲品,真係一個好豐富嘅套餐。佢哋嘅麵包熱辣辣。是日餐湯係忌廉湯,濃郁香滑。我哋揀咗法式寶雲酥雞扒伴自家製黑咖喱飯🍛$78。酥炸嘅雞扒配上濃郁嘅黑咖喱飯,黑咖喱味道香濃好味😋,雞扒嫩滑。另一份揀咗手撕燒烤醬豬肉絲配洋蔥🧅、蕃茄酸種麵包三文治,再加上法式炸薯條🍟$108。味道醇厚嘅燒烤醬豬肉絲同脆口嘅法式炸薯條,幾滿足。

佢哋嘅麵包熱辣辣。
是日餐湯係忌廉湯,濃郁香滑。

味道醇厚嘅燒烤醬豬肉絲同脆口嘅法式炸薯條,幾滿足。
❣️屯門紅橋新店推薦 墨綠主調的型格家居配上雲石桌面 每晚都有live band而餐廳是位於路旁 抄牌都可以即刻處理 同是室外座位是寵物友善係紅橋附近最靓的酒吧餐廳 新淨企理 食物質素亦佳非常推薦 live band唱歌係好聽但有feel 但喜歡非常安靜用餐的便不適合要Book位 星期一19:30去都full【澳洲封門牛柳$228】滑溜溜的薯蓉很出色 口感很幼滑 五成熟封門牛柳剛剛好 牛肉腍身、夠肉味【大啡菇黑松露忌廉扁意粉$142】大啡菇新鮮多汁 濃郁的黑松露香氣而且忌廉味好重 我喜歡扁意粉軟硬適中【炸墨魚圈$88】

係紅橋附近最靓的酒吧餐廳 新淨企理 食物質素亦佳
要Book位 星期一19:30去都full

【澳洲封門牛柳$228】

【大啡菇黑松露忌廉扁意粉$142】

【炸墨魚圈$88】
2024-05-02 194 浏览
屯門紅橋向來是美食及酒吧集中地,今天到訪位於井財街新開業不久的「LUMOS Restaurant and Bar」享用午餐裝潢雅緻用心呈現奢華感,座位用上高貴湖水綠配搭大體灰色雲石,加上玻璃反射跟光影的結合,感覺浪漫優雅;逢星期三、五、六及公眾假期更有 Live Band 表演,添加用餐氣氛----------手撕燒烤醬豬肉絲,洋蔥及番茄酸種麵包三文治配法式炸薯條 $108午餐附上餐包、餐湯/沙律及餐飲餐包富纖維及麥香,加上有鹽牛油很滋味;餐湯為黑松露忌廉湯,稀稠度適中,味道不錯手撕豬肉絲緊實富燒烤醬味道,配搭脆身酸種麵包、洋蔥及番茄,味道平衡而不膩----------坑烤紐西蘭一級肉眼牛扒 (200克)配蔬菜及法式薯條或扁意粉 $158午餐附上餐包、餐湯/沙律及餐飲餐包軟鬆細緻;沙律菜新鮮;肉眼牛扒點選7成熟,厚切緊緻帶淙淡牛香;扁意粉煮至剛熟保持口感,味道調得輕身不過鹹

----------
午餐附上餐包、餐湯/沙律及餐飲
----------
午餐附上餐包、餐湯/沙律及餐飲
2024-05-02
2024-05-01 312 浏览
約左屯門友出黎午飯,佢話我知呢頭好多野食,新開左呢間酒吧餐廳,拉埋我去食個快飯,響輕鐵景峰站行5分鐘就到。每人叫左個lunch set, 一人一碗羅宋湯,餐廳會預熱麵包,溫熱左方便搽牛油,麵包有兩款,都好鬆軟,仲有啲微甜。香烤杏仁,藜麥,無花果沙律配橘子汁$68沙律份量好多,呢個組合聽上來相當美味豐富, 香烤杏仁的烤焗香氣,加上美味無花果甜美多汁仲軟淋淋,仲有西柚同橙都好鮮甜,藜麥貴為superfood, 多吃有益,味道中性也增加沙律的口感。淋上橘子汁作為調味料,具有清新酸甜味道。香煎盲曹魚柳 伴橄欖油蒜香辣椒扁意粉$138半煎炸的盲曹魚柳魚肉鮮嫩,香煎後外皮金黃酥脆,份量巨多,唯調味稍為重手。扁意粉口感柔軟彈牙,加上橄欖油香氣和蒜香辣椒🌶️,與魚肉鮮美非常配合。餐廳屬型格裝修,食物質素不錯,晚上是酒吧,座位舒適又夠chill,☺️屯元天的朋友晚上有著落了。

香烤杏仁,藜麥,無花果沙律配橘子汁$68

香煎盲曹魚柳 伴橄欖油蒜香辣椒扁意粉$138

2024-04-25 283 浏览
Bread $0Spain Iberico Pork Chop $198伊比利亞豬黑毛豬扒, 燒得岩岩好, 好厚肉食落鮮嫩鬆化, 仲可以淋d燒汁落去, 另外伴菜仲有薯條同薯蓉Black Truffle Linguine $142黑松露意粉配大啡菇同流心蛋, 流心蛋黃一刀切就流出香濃蛋汁, 撈埋意粉來食, 加倍香濃Crispy French Fried With Black Truffle Sauce $55薯條熱辣辣Smoked Burrata Cheese With Grape And Sourdough Toast $78煙燻流心水牛芝士, 大細差唔多接近一個拳頭左右, 爆漿流心口感一流, 食落仲有奶香味! 碟上仲有無核紅提子同酸種麵包多士Cold Lemon Tea $38

Bread $0

Spain Iberico Pork Chop $198

Black Truffle Linguine $142

薯條熱辣辣

Cold Lemon Tea $38

今次黎到屯門紅橋附近一間餐廳,名字叫⭐️LUMOS⭐️,唔知大家有冇睇過哈利波特,LUMOS 係開啟魔杖頂端發光既一個咒語😛當我入去呢間餐廳,入面既裝潢簡直置身於法國咁,強烈時代感歐陸氣派。無論坐位設計,✨燈光設計,餐具顏色,完全係天衣無縫!Bar位吊頂櫃展現出強大氣勢,餐枱櫈位置亦都係精心佈局,每一個卡座上面都會有一支充滿時代感吊燈,簡直係無懈可擊!估唔到佢啲食物質素好高🙌🏻而且服務又勁好⭐️我諗如果咁嘅食物質素服務同埋個環境,我相信呢間餐廳應該排第一位, 因為喺屯門區真係冇邊間質素有佢哋咁高⭐️⭐️⭐️我哋叫咗兩個主菜❤️燒老虎大蝦蕃茄扁意粉🍝西班牙黑毛豬有骨豬扒🐷兩樣嘢都好好食😋個意粉熱到出晒煙, 上枱時Bur到我鏡頭矇晒😂😂😂除咗嘢食之外飲品都非常出色, 😎型仔Bartender嘅功力真係好犀利, 喺屯門區都飲到咁高質素嘅cocktail🍹真係冇得輸✌🏻而且每一晚仲有live Band添, 食完飯飲杯嘢聽吓歌真係好正❤️

估唔到佢啲食物質素好高🙌🏻而且服務又勁好⭐️

我哋叫咗兩個主菜❤️
燒老虎大蝦蕃茄扁意粉🍝
西班牙黑毛豬有骨豬扒🐷

屯門人喜訊🤩紅橋新開高質素西餐廳酒吧⭐浪漫有情調🩷裝潢設計華麗✨食物亦都非常美味吸引😋🙆🏻‍♀️屯門紅橋出名美食匯聚我知道有新開餐廳已經急不及待去食啦🤭餐廳採用半開放式廚房設計見到廚師專心製作美食,食物質素高💯✨燒老虎大蝦扒意式蕃茄醬菠菜扁意粉🦐虎蝦開邊食好方便,醬汁鮮味好好食❤️✨脆炸明太子釀雞翼漲卜卜賣相非常吸引😆有少少辣夠曬惹味🌶️✨法式白酒牛油汁煮新鮮青口青口肉大大粒鮮甜爽脆👍🏻好鐘意呢個汁,用麵包沾汁食超正🤪🍸酒吧設有戶外座位好正同朋友飲酒傾偈一流店內環境闊落,梳化寬敞舒適仲有靚靚嘅燈飾佈置,充滿浪漫氣氛加上音樂選曲好有情調💕好適合情侶慶祝節日💐食飽見到Set Lunch餐牌牛扒好吸引!令我好想放假去再食呢😝
屯門人喜訊🤩紅橋新開高質素西餐廳酒吧⭐
浪漫有情調🩷裝潢設計華麗✨食物亦都非常美味吸引😋

🙆🏻‍♀️屯門紅橋出名美食匯聚
我知道有新開餐廳已經急不及待去食啦🤭

餐廳採用半開放式廚房設計
見到廚師專心製作美食,食物質素高💯

✨燒老虎大蝦扒意式蕃茄醬菠菜扁意粉
🦐虎蝦開邊食好方便,醬汁鮮味好好食❤️

✨脆炸明太子釀雞翼
漲卜卜賣相非常吸引😆有少少辣夠曬惹味🌶️

✨法式白酒牛油汁煮新鮮青口
青口肉大大粒鮮甜爽脆👍🏻
好鐘意呢個汁,用麵包沾汁食超正🤪

🍸酒吧設有戶外座位好正
同朋友飲酒傾偈一流
店內環境闊落,梳化寬敞舒適
仲有靚靚嘅燈飾佈置,充滿浪漫氣氛
加上音樂選曲好有情調💕
好適合情侶慶祝節日💐

食飽見到Set Lunch餐牌牛扒好吸引!
令我好想放假去再食呢😝
  • 法式白酒牛油汁煮新鮮青口
2024-04-24 107 浏览
周三下午趁取了年假,我約了已退休的同事榮少在屯門LUMOS Restaurant and Bar享用一頓美味的午餐。這家餐廳的環境寬敞舒適,氛圍輕鬆愉悅,正是我們放鬆心情的好地方。我們選擇了午餐套餐,每位158元。套餐包括餐湯和主菜,還有餐飲。是日供應的餐湯是南瓜忌廉湯並配上香脆餐包。這道湯濃郁滑順,南瓜的甜味與忌廉的香濃完美融合,令人胃口大開。主菜方面,榮少選擇了坑烤紐西蘭一位肉眼牛扒(200克),配上新鮮的蔬菜和法式薯。這道牛扒被坑烤至剛剛好的火候,肉質鮮嫩多汁,口感極佳。搭配上色彩繽紛的蔬菜和香脆的法式薯,味道更加豐富。而我同樣選擇了坑烤紐西蘭一位肉眼牛扒(200克),配上蔬菜和扁意粉。這道主菜同樣美味,牛肉的烤製技巧使得它保持了豐富的肉汁和口感,搭配上蔬菜和扁意粉,給予了我不同的口感享受。最後,我們選擇了凍㗎啡作為餐飲,為這頓午餐增添了一絲清新的風味。在愉快的交談中,我們品味著美食,回憶著工作的點滴。