2022-01-06 59 浏览
紐西蘭草飼肉眼扒意粉(單點$78),五成熟,肉質厚身、肥瘦均勻,牛味濃厚,可以配以黑椒汁、燒汁、蒜蓉汁食用,附有燒茄子、燒矮瓜、車厘茄,意粉口感軟硬適中。磯煮鮑魚照燒雞天使麵(單點$78),表面鋪有紫菜,磯煮鮑魚肉質爽彈,食落好新鮮,味道咸甜,照燒雞肉質嫩滑,雞味濃香,天使麵口感幼細,食落充滿照燒汁味道,附有冬菇、吉列蝦配薯角(單點$48),吉列蝦口感酥脆,肉質彈牙,配以芥末美乃滋食用,味道更佳;薯角口感外香脆內綿密。4件鹹蛋黃雞翼(單點$40),即叫即炸,食落好熱辣辣,雞翼好大隻,肉質肉嫩多汁,表面鋪滿咸蛋黃蓉,味道咸香。椰菜花忌廉餐湯(跟餐$0),可以免費無限任添,好足料,味道清甜。芒果意式奶凍(單點$20),表面鋪滿芒果醬,味道香甜,奶凍口感滑溜、挺身,奶味醇厚。凍蜜糖柚子茶(單點$23),味道酸甜,飲落好清爽。自助吧(跟餐$0),提供凍水、熱水、番茄醬、胡椒粉、細鹽、岩鹽、黃芥末、Tabasco。

凍蜜糖柚子茶(單點$23),味道酸甜,飲落好清爽。

• 磯煮鮑魚照燒雞天使麵
  • 鹹蛋黃雞翼
  • 餐湯
2022-01-04 1136 浏览
今次介紹一間充滿足球特色既餐廳⚽ 成間店既裝潢都以英超足球球隊阿仙奴為主打 牆上掛左幾件阿仙奴名宿既波衫 仲要係有親筆簽名既波衫😃 餐廳取用快餐店自助形式 餐湯仲要任飲架😍🥩 紐西蘭草飼肉眼扒隨熱辣辣既鐵板附上 淋上汁灑灑聲香噴噴 醬汁都係自己自助可以選擇蒜蓉汁/黑椒汁/燒汁肉眼覺得非常高質 要左5成熟 意外地呢塊肉眼非常鬆軟 個質感鬆軟到好似慢煮既感覺 粉嫩紅肉非常有牛味 超正😍🍝 白松露忌廉野菌配溫泉蛋意粉超鍾意食菇菌既我覺得汁調得非常和味 白松露忌廉汁真係好配意粉 加上滑溜溜溫泉蛋 飽滿左成個意粉既味道🍞 自家製蒜蓉包呢款蒜蓉包同一般既好唔同 坊間既蒜蓉包基本上會烘到成塊都係脆 但呢款係外少脆內軟淋淋 勁多蒜蓉醬 而且配合免費任斟既忌廉湯簡直一流🐤 鹹蛋黃雞翼金黃色醬汁既鹹蛋黃醬真係無敵邪惡 醃料醃得均勻可口 煎炸得外脆內嫩 香濃鹹蛋黃同雞翼真係絕配環境真係冇得彈 好用心既裝潢 店員服務都非常友善 價錢都算實惠 一定會回頭😍

🥩 紐西蘭草飼肉眼扒

鹹蛋黃雞翼
  • 白松露忌廉炒野菌配自家製蒜蓉包
  • 紐西蘭草飼牛肉眼
2022-01-04 53 浏览
唔打唔撞入咗嚟呢間食西式嘅快餐店❤️ 食嘅嘢都係平時西餐嘅意粉丶牛扒丶朱古力蛋糕呢啲~ 但價錢都好平 係糧尾救星😆雖然今次試嗰啲唔係好平 但係餐廳裏面有啲四五十蚊嘅選擇 漢堡包意粉呢啲都有 都好抵㗎😚藍蟹肉海鮮辣茄汁扁意粉 $72上邊蟹肉都幾多 而且仲有魷魚蜆肉呢啲海鮮🤩蕃茄醬辣辣地咁都好香口!女仔來講我覺得份量都幾夠 但男仔嘅話可能就比較少啦😗紐西蘭牛肉眼意粉 $88牛扒都幾大塊唔會好韌 肉質都算好食😋 出邊仲有好多醬汁俾你配!例如蒜蓉汁茄汁呢啲 非常唔錯😆吉列蝦配薯角 $48都係啲炸嘢! 冇乜特別不過不失🙂份量都算多抵食嘅~檸檬雜飲 $29嘢飲都有驚喜!檸檬味好出 比較酸💛 但飲落就會好開胃!焦糖奶凍 $20呢個超級推介💓💓 雖然細細杯但係焦糖整得好好👍🏻 甜度適中 然後奶凍非常滑 配合起上嚟 超好食🤎

藍蟹肉海鮮辣茄汁扁意粉 $72

紐西蘭牛肉眼意粉 $88

吉列蝦配薯角 $48
都係啲炸嘢! 冇乜特別不過不失🙂份量都算多抵食嘅~

檸檬雜飲 $29
嘢飲都有驚喜!檸檬味好出 比較酸💛 但飲落就會好開胃!

焦糖奶凍 $20

2022-01-03
2022-01-04 48 浏览
今天去佐敦見客本身會議到六點見早了開完就去附近看看有什麼好吃的經過地鐵站見大食代那個商場有間快餐(常常在路面行過都會望落去)便去試試餐廳是快餐型式所以不用加一服務費餐湯和醬汁都是自助型式是日餐湯是南瓜甘荀湯喝得出湯加了薯仔增加稠度天然又健康♥️波士頓活龍蝦🦞 (半隻)配白松露忌廉汁$108有活龍蝦當然要點我點了最愛的白松露醬因為夠濃郁龍蝦上有厚厚的蛋黃醬龍蝦🦞非常貼心的已經拆肉輕輕一刮整塊肉就叉出來新鮮的龍蝦🦞肉質果然扎實而且鮮味實足一點雪味和腥味都沒有意大利飯軟硬適中加上有大量的菇類所以口感非常豐富🥰🥰🥰🥰🧡鮮水果紅茶(凍)$33雖然細細杯但是是一杯真真正正的鮮水果茶紅茶茶底一點都不澀微甜的味道吃得出是用了百香果和檸檬打造配上新鮮的青檸、蘋果、橙非常解渴又飲得健康店員好貼心的詢問要否少冰PS 店員態度1000分細心講解菜單和自助湯吧的供應還有介紹門外夾糖小天地$8.8/100g是不貴凡惠顧還有八折優待✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻📍 Lockeroom Express (佐敦)佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖

今天去佐敦見客
本身會議到六點
見早了開完就去附近看看有什麼好吃的
經過地鐵站見大食代那個商場有間快餐
(常常在路面行過都會望落去)
便去試試

雖然細細杯
但是是一杯真真正正的鮮水果茶
紅茶茶底一點都不澀
微甜的味道吃得出是用了百香果和檸檬打造
配上新鮮的青檸、蘋果、橙
非常解渴又飲得健康
店員好貼心的詢問要否少冰

PS 店員態度1000分
細心講解菜單和自助湯吧的供應
還有介紹門外夾糖小天地
$8.8/100g是不貴
凡惠顧還有八折優待✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻

📍 Lockeroom Express (佐敦)
佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖

2022-01-04 41 浏览
👧🏻😋👅🍽✨Lockeroom Express (佐敦恒豐中心) -💛店如其名, Express! 五分鐘出餐💛有自助餐湯, 醬汁, 餐具, 所以免收加一, 勁抵💛地方好大, 坐得舒服過樓下food court好多, 仲要好食D抵食D🤭-🇳🇿🌿🥩🥔🍆🧅鐵板紐西蘭草飼肉眼扒 $128✨兩大塊肉眼扒五成熟; 少少筋肉質好腍又juicy冇雪味✨有茄子, 瓜, 薯角, 洋蔥同車厘茄做配菜, 全部都好熟好多汁, 仲要鐵板上熱辣辣好正✨自助區有幾款汁, 我地斯文D就用紙碗拎返去, 但我見到隔離枱成壺拎返去渣渣聲好鬼爽😂✨另外非鐵板仲有個草飼肉眼扒飯, 只係$88, 我估應該得一塊扒, 但都好抵呀!-☄️🦀🍄🥛🍝明太子藍蟹肉野菌忌廉汁天使麵 $78✨好耐冇食過天使麵喇! 除左扁意粉, 意粉, 長通粉同risotto仲有得揀天使麵!! 即揀! 好難得咁幼都可以整到咁彈牙✨明太子同藍蟹肉都係鋪面, 冇撈落成個粉, 但呢個價錢咁都合理既😁 同埋D麵好重忌廉味, 又有D菇唔會太寡✨D餸係凍, 但麵同汁都勁熱, 所以自己撈埋食就岩了!-🍳🐥鹹蛋黃雞翼 (四件) $40✨金黃色既鹹蛋黃包住飽滿既雞翼😍 咬開爆汁
👧🏻😋👅🍽✨
Lockeroom Express (佐敦恒豐中心)
💛店如其名, Express! 五分鐘出餐
💛有自助餐湯, 醬汁, 餐具, 所以免收加一, 勁抵
🇳🇿🌿🥩🥔🍆🧅
鐵板紐西蘭草飼肉眼扒 $128
✨兩大塊肉眼扒五成熟; 少少筋肉質好腍又juicy冇雪味

☄️🦀🍄🥛🍝
明太子藍蟹肉野菌忌廉汁天使麵 $78
✨D餸係凍, 但麵同汁都勁熱, 所以自己撈埋食就岩了!

🍳🐥
鹹蛋黃雞翼 (四件) $40
✨金黃色既鹹蛋黃包住飽滿既雞翼😍 咬開爆汁熱辣辣
✨多左D汁我仲用黎整鹹蛋黃薯角(來自鐵板肉眼扒) 🤣

🍹🍊🍎☕️
凍鮮水果紅茶 $33
✨完全冇加糖, 係茶既原味, 但茶底唔澀! 清甜係黎自新鮮既水果! 主要有橙同蘋果
✨都幾大杯, 好解渴!

🇮🇹🥛🍮
意式奶凍 (焦糖) $20
✨topping可揀幾款生果, 但我覺得都係清清地配焦糖就得, 但食落發現我錯了
✨原來連焦糖醬都可以唔加! 佢個奶凍勁勁勁勁正! 我唔記得左俾一個單頭影佢🥲
✨個奶滑到傻, 奶味好重, 入面好結實, 但又同時好Soft, 必點, 係必點! 🔥🔥🔥

免收加一服務費
2022-01-02 42 浏览
為左食卡邦尼意粉,我來了佐敦 Lockeroom Express食呢餐晚餐。除左點左卡邦尼意粉外,我仲叫埋咸蛋黃雞翼、朱古力奶凍同埋凍朱古力飲品。先講卡邦尼意粉,佢係整得好食的,個汁入味,溫泉蛋熟度岩岩好,意粉又唔係太淋,呢一點已經加哂分。跟住緊係要講下有得自助任添餐湯啦,今次係羅宋湯,飲完暖笠笠,正。之後,我仲點左一客咸蛋黃雞翼,佢個味道一流,咸度濃度岩岩好,雞翼熱度都係岩岩好。至於個飲品,凍朱無得彈,一D都唔稀,加埋個朱古力奶凍,一口一享受。呢餐簡直無得頂!

呢餐簡直無得頂!
2021-12-28
每次到佐敦揾野食,必定首選位於恒豐中心地下的Lockeroom Express。餐廳位置交通方便,環境舒適,地方闊落。餐廳是自助形式的,餐湯是無限任飲,醬汁可以自由配搭。用餐當天剛好是下午茶時間,餐廳免費送$20以下的飲品,非常抵食。餐廳最大特色是以足球為主題,周圍都掛滿了阿仙奴旗幟和球衣,阿仙奴球迷必到。餐廳地址:佐敦彌敦道216-228號,恒豐中心低層地下16號鋪。港鐵佐敦站D出口,步行約1分鐘到達。
2022-01-01
下午茶
2021-12-25 27 浏览
【佐敦•Lockeroom Express】————————————————————————即慶嚟到呢間餐廳 下午茶時段唔多人 唔講都唔知呢度有餐廳 平時都冇留意呢度地下室有乜鍾意足球 又鍾意阿仙奴可以嚟❤️🌟安格斯牛肉芝士漢堡HKD62Angus Beef cheese burger 開心share一切開 就聽到生菜啲索索聲 就知新鮮麵包經過牛油烘烤脆卜卜 牛肉加咗洋蔥醃製煎個醬汁應該特製過 同平時食嘅唔一樣 非常Juicy🌟鹹蛋黃雞翼(4件)HKD40Salt egg yolk chicken wing 好有驚喜😍雖然外貌一般 但個鹹蛋黃超正蛋黃非常之多 咬落勁香口 推介👍🏻😍🌟波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁扁麵HKD108呢個價錢都食到😝抵啦! 醬汁仲可以揀鮮茄粉面都有五個選擇 總有個啱你🌟明太子藍蟹肉惹菌忌廉汁天使麵HKD78呢款明太子係有少少辣味 唔會煮得太稠身 食落唔太膩 份量都非常足夠 已經好耐冇食過天使麵🥲P.S.呢個價錢呢個質素好抵食😍其他西餐廳應該百幾蚊 依度仲有埋湯任你斟 只係鋪位唔顯眼 要食記得book mark定。餐廳環境:📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊食物味道
【佐敦•Lockeroom Express】

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#nkiki太子 #nkiki酒吧 #nkiki西班牙菜

🏠 Lockeroom Express
📮 佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖
唔知大家平時有無睇開波嘅呢今次介紹嘅呢間餐廳係新開既足球主題餐廳上次我地去山頂公園嘅時候其實已經食過呢間餐廳 依次去係佢地嘅express 系列 姐係快餐比起之前山頂 menu 都好大分別全部都以輕食為主 價錢亦都平D🥰👧🏻 #feiching_foodie西餐👦🏻 👧🏻 #feiching_foodie主題餐廳👦🏻 之前食過佢地嘅油麻地分店 不過無post 過都覺得佢地質素係有保證嘅所以就去食呢間而且價錢真係幾抵😍兩個人唔洗$300 就食到好飽 而且食物又唔錯每次去都keep 到水準 會再去😚🌟安格斯牛肉芝士漢堡 $62呢個漢堡都幾抵食 安格斯牛肉就算其他快餐店都要成五十幾六十 一個包 呢度重要坐得咁舒服而且佢地安格斯牛肉 肉質好濃牛味 😊黎到嘅時候熱辣辣 配埋cheese 就最正🌟卡邦尼配溫泉蛋 $68卡邦尼配溫泉蛋真係all time favourite 每次叫意粉都好鍾意叫呢個😋溫泉蛋整得啱啱好 半生熟狀態同卡邦尼汁拌勻口感啱啱好 而且佢個汁唔會因為快餐而走樣 不錯🌟凱撒沙律$82 + 煙三文魚 $30就係越簡單嘅就越著重食材質素最重要係煙三文魚同菜都算新鮮 😇雖然本身麻麻沙律
唔知大家平時有無睇開波嘅呢

🌟水蜜桃蘇打 $29

📌Lockeroom Express
佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖
🚇港鐵佐敦站 D 出口, 步行約1分鐘

📌Lockeroom Zoom Football Restaurant
山頂山頂道118號山頂廣場2樓201-202B號舖

📌Lockeroom Dining (朗晴坊)
旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
🚇港鐵旺角站 C3 出口, 港鐵旺角站 E1 出口, 港鐵旺角東站 B 出口

📌Lockeroom Dining (譽發廣場)
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
🚇港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約2分鐘

等候時間🕰 0 mins
📍#佐敦
英國-除咗野食只得炸魚薯條之外,倫敦,曼徹斯特絕對係移民,旅遊嘅好地方。 其中曼徹斯特嘅球賽令我最印象難忘⚽️,但疫情之後港人冇得旅遊,而呢間餐廳就係球迷嘅至愛。 Locker room意思係球員擺放衫褲鞋襪隨身裝備吸既儲物櫃🔒。 我之前去過郎晴坊嘅lockeroom dining,嗰度嘅地板全是草地,有一道貼滿足球卡嘅牆。 音樂一開始以為係播together forever,點知係願x光歸xx O😎而呢間lockeroom express就似係快餐店嘅格局。 餐廳位於佐敦恆豐廣場嘅地庫,以自助取形式取餐。 店舖樓底高,擺位唔密,坐得舒適。 餐牌主打鐵板牛扒,意式麵飯,漢堡包等,價錢偏向親民,啱曬學生哥同埋打工仔🤩波士頓活龍蝦(半隻)w /蕃茄汁意大利扁麵$ 108價錢係咁多樣野之中算係最貴帽個,食物大致上都非常抵食🤑。 出面自助區有得任飲餐湯,當日就係栗米忌廉湯,質感偏薄,唔會太膩,有淡淡嘅栗米嘅香甜同忌廉嘅creamy,合格👍。 龍蝦size算係適中,好多人認為咁平嘅龍蝦一定有古怪,但呢隻食落都有蝦肉嘅鮮味,冇雪藏味,口感結實有嚼勁,已經有自助餐嘅質素🤩。 仲有少少灰色嘅蝦膏同蝦籽

波士頓活龍蝦(半隻)w /蕃茄汁意大利扁麵$ 108

波士頓活龍蝦(半隻)w /蕃茄汁意大利扁麵

價錢係咁多樣野之中算係最貴帽個,食物大致上都非常抵食🤑。

龍蝦size算係適中,好多人認為咁平嘅龍蝦一定有古怪,但呢隻食落都有蝦肉嘅鮮味,冇雪藏味,口感結實有嚼勁,已經有自助餐嘅質素🤩。 仲有少少灰色嘅蝦膏同蝦籽。 龍蝦上面淋上美乃滋,用火熗燒過吓,味道偏鹹,係類似日本嗰隻美乃滋,為蝦肉提升風味。

意粉有得揀要茄汁定白汁。 味道清甜,油潤光滑,食落唔寡,均勻分佈於意粉中,配上紅椒洋蔥。 意粉就揀咗係意大利扁麵,有咬口,唔會太腍,太濕,算係唔錯😋。

特濃朱古力蛋糕$ 38

特濃朱古力蛋糕

食完主食就梗係要食甜品,件蛋糕就真係幾大下,面頭嘅紋理的確有少少心思。 件cake就分開咗三層,mousse,脆餅同蛋糕🧐。

上面就係Mousse,用又夾落去就feel到係結實嘅,入口非常之綿滑,好smooth,味道就真係好dark,濃中帶些少苦澀,亦有少少忌廉/奶香,我就幾鐘意呢個啦dark嘅口味,兩個人食就最好啦😝

特濃朱古力蛋糕

中間係一層朱古カ+杏仁脆片(Feuilletine),英文叫croustillant,有浴化朱古力結實而深厚嘅味道+杏仁脆片些小嘅鬆化口感😋。 下層就係薄到食完都唔覺嘅一般海綿蛋糕嘅皮。

波士頓活龍蝦(半隻)w /蕃茄汁意大利扁麵
2021-12-13 48 浏览
Lockeroom Express地址: 佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖電話: 63882079====================絕大部份男人都愛波,學生通常是足球或籃球。個日由佐敦行去尖沙咀,見到basement 原來有間lockeroom , 走快餐路線,且價位經濟。店內一樣掛了紅噹噹的arsenal 球隊物品$68西班牙黑毛豬柳, 本來預$68咁平, 拎野食見到個盒塊黑毛豬柳咁大塊架,仲有飯/PASTA 跟, 3個汁入面要了蒜蓉汁。$62 Angus beef burger 任何加左鹹蛋黃架野我都愛食$40 鹹蛋黃雞翼4隻, 鹹蛋黃鹹香個醬又比得夠多,, 一野就擊中的味蕾了, 炸過架雞翼香口。見一盒幾靚$56 Caesar salad 食左咁多肉同漢堡, 食返SALAD來平衡下。本身猶豫食甜品定飲COFFEE, 但的呢期食左太多甜食同雪糕, 都係乖乖品COFFEE好了價錢Coffee $19 hot $23 cold走快餐路線lockeroom, 食物水準依然好食, 而價錢就平一半啦, 一都只係一百多已, 大眾化。
Lockeroom Express

地址: 佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖
電話: 63882079
====================

店內一樣掛了紅噹噹的arsenal 球隊物品

$68西班牙黑毛豬柳, 本來

預$68咁平, 拎野食見到個盒塊黑毛豬柳咁大塊架
,仲有飯/PASTA 跟, 3個汁入面要了蒜蓉汁。

$62 Angus beef burger

2021-12-12 28 浏览
勝利源自和諧(Victoria Concordia Crescit),作為兵工廠嘅主場,阿仙奴主題餐廳 - Lockeroom Express 絕對歡迎嚟自五湖四海嘅朋友作客😙作為香港少數以足球做主題嘅餐廳,擺設固然係別出心裁👍🏻👍🏻男朋友一到步就比琳琅滿目嘅阿仙奴波衫🤩同埋相關嘅足球擺設吸引住。🤤🤤🤤餐牌主打速食西餐🍴價錢相宜不在話下😝喺短短嘅上菜時間當中😽,仲可以有無限自助添飲嘅餐湯相伴。👍🏻👍🏻😝🍲🥢紐西蘭草飼肉眼扒🥩 $128雖然話係速食西餐,但如果想食熱辣辣嘅鐵板,呢度一樣滿足到你😋今日我哋就揀咗五成熟嘅肉眼扒,淋上滿滿嘅燒汁🤤🤤唔靭之餘仲冇乜筋位,同區來講性價比係一流。🤩🤩除左燒汁,仲可以選擇黑椒或者蒜蓉汁,係自助區到自取😙😙🥢安格斯牛肉漢堡🍔 $62漢堡定價都好親民,會再配埋薯角😚而且安格斯牛肉超高質😍😍配埋香濃既沙津醬,食起黎超級滋味😛😛🥢鹹蛋黃雞翼🍗 $40 超特濃既鹹蛋黃味道,雞翼首先經過一層既油炸😙😙再係外皮鋪滿鹹蛋黃醬,再經過一番既焗製😛所以不單止香脆,仲有陣陣既鹹蛋黃味傳入鼻到☺️☺️🥢橘子白朱古力芝士蛋糕🍰 $38橙味果醬配白朱古力整嘅甜品,係英格蘭就幾常見🥰🥰

🥢紐西蘭草飼肉眼扒🥩 $128

🥢安格斯牛肉漢堡🍔 $62

🥢鹹蛋黃雞翼🍗 $40

🥢橘子白朱古力芝士蛋糕🍰 $38
橙味果醬配白朱古力整嘅甜品,係英格蘭就幾常見🥰🥰頂層酸酸甜甜,仲有淡淡嘅芝士味,加埋軟牛油曲奇顆粒餅底😍味道口感豐富程度可謂不言而喻。😗😗

🍸水蜜桃梳打 $29
散發桃汁既獨特清香,解渴一流🤩🤩

2021-12-07 31 浏览
今日好開心同屋企人一齊去食咗一間裝修好特別的西餐廳~全間餐廳掛滿咗球衣!一睇老細就知道好鍾意足球~有一個自助吧,可以喺出面裝水仲有西湯添😍今日呢個係薯仔濃湯~飲落去非常幼滑!同事又食到軟綿綿嘅薯仔粒😆!最緊要係免費㗎⋯⋯我都鍾意飲咗三大碗~凱撒沙律:沙律菜十分新鮮~香口的粒粒面包方脆😘配上一片片新鮮的沙律菜。每一啖都滋味無窮。白松露野菌配溫泉蛋意粉:上枱聞到好香松露味~再配上新鮮的溫泉蛋😍 白松露及雞蛋已經是公認的絕配。簡單的材料配搭出豐富有層次的意粉。其實在極其出色非常好味。食完呢猶未盡直情想叫多份。鹹蛋黃雞翼:每一隻雞翼上面沾滿了鮮的鹹蛋黃~雞翼的外皮鬆脆。內面鮮嫩多汁。而且只需要$40就有四大件~實在十分抵食。檸檬汁梳打和柚子梳打,冰冰涼涼~最啱食完香口嘅之後攞嚟嘆吓世界~飲住同屋企人聚一聚吹水。

2021-12-05 34 浏览
今日行過佐敦,我比一件件波衫吸引左我的眼球,一睇,原來係一間餐廳來,叫做Lockeroom Express。由於係晚上關係,都有少少餓餓地,所以我地就走左落去食。落到餐廳,見到餐牌都唔錯,價錢唔貴又幾多款式,係市區來講真係清泉啦。原來叫完野食,可以免費有得自然添飲餐湯,今日係龍蝦湯,味道唔錯,天氣凍凍地的時候,飲下就岩啦。我地叫左一客黑松露龍蝦意粉同埋紐西蘭草飼肉眼扒,份量都唔少,夠食。先講個意粉,黑松露味道夠香,龍蝦又入味。至於個肉眼扒,唔太韌,入口岩岩好,配菜都夠哂入味。最後仲叫埋兩杯跟餐餐飲同埋好食的甜點,夠哂滿足。

由於係晚上關係,都有少少餓餓地,所以我地就走左落去食。

先講個意粉,黑松露味道夠香,龍蝦又入味。

至於個肉眼扒,唔太韌,入口岩岩好,配菜都夠哂入味。

最後仲叫埋兩杯跟餐餐飲同埋好食的甜點,夠哂滿足。
2021-11-27
2021-12-05 44 浏览
今晚去佐敦食飯,見到lockeroom dining 嘅分店就決定試試。 餐廳環境擴闊,同樣佈滿阿仙奴嘅周邊。 餐廳採用自助形式,餐湯可以無限人添,醬汁都係自己去加。 我地叫左波斯頓龍蝦白松露忌廉扁意粉 $108紐西蘭草飼牛肉眼飯 $88磯煮鮑魚照燒雞天使麵 $78草莓梳打 $29水蜜桃梳打 $29餐湯望落以為係南瓜湯,但味道其實係白湯,我覺得最好食係個波斯頓龍蝦白松露忌廉扁意粉。 意粉掛滿醬汁,松露味道濃,意粉唔會太軟,口感偏硬,份量都足夠。天使麵個餐有一隻鮑魚,食落甜甜地。紐西蘭草字牛扒份量都合理。仲有舊燒茄子係咪燒翠玉瓜。草莓梳打同蜜桃梳打都正常。成餐食得好飽,餐廳坐得舒服,衛生唔錯,都係個hea嘅好地方。

我地叫左波斯頓龍蝦白松露忌廉扁意粉 $108
紐西蘭草飼牛肉眼飯 $88
磯煮鮑魚照燒雞天使麵 $78
草莓梳打 $29
水蜜桃梳打 $29

餐湯望落以為係南瓜湯,但味道其實係白湯,

波士頓龍蝦半隻白松露忌廉扁意粉

天使麵個餐有一隻鮑魚,食落甜甜地。
磯燒鮑魚照燒雞天使麵

紐西蘭草字牛扒份量都合理。仲有舊燒茄子係咪燒翠玉瓜。
紐西蘭草飼牛肉眼

草莓梳打同蜜桃梳打都正常。
草莓梳打 蜜桃梳打

波士頓龍蝦半隻白松露忌廉扁意粉