2021-06-22
成間餐廳都有好多關於阿仙奴⚽️嘅佈置,每個窗都掛起左唔同嘅球衣,仲有五件入左相架掛喺牆上面添😍😍晚餐時段有Dinner set 同埋單點餐牌,我同朋友都揀左set,仲加左個甜品添☺️☺️波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉扁麵 (set $168)白松露一嚟就聞到好香😌上面果半隻波士頓活龍蝦用咗芝士焗,個表面金黃色好靚,食落啲肉幾結實,加埋芝士味好夾,仲有多個蟹鉗添🤗🤗白松露忌廉扁面有唔同嘅雜菌做配料,麵條掛汁掛得好好😋😋忌廉又夠香,意粉係幾高質嘅👍🏻👍🏻香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 (set $238)叫咗五成熟嘅肉眼嚟到真係做到Medium嘅效果,抵讚👍🏻肉味幾香配埋啲汁幾好食😚😚上面鵝肝雖然細細塊,但成功煎到外脆內軟,鐘意食鵝肝既我差d 唔捨得食晒佢🤪🤪佢配料有啲紫薯蓉好特別,比一般薯蓉甜🤤🤤第一次見呢種配搭又幾好味🙂🙃🙂🙃餐湯~黑松露椰菜花湯個湯清清地有淡淡的黑松露味但係略嫌口味偏淡咗啲,加返少少鹽/黑椒會好d🤣朱古力三重奏心太軟 ($78 跟餐有六折)三重奏嘅心太軟有留心嘅內餡,又軟又脆嘅外殼再加上表面一大片嘅朱古力一啖食落去有三種唔同嘅感覺🥰仲要即叫即整好好食呀❤️❤️餐
波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉扁麵 (set $168)
餐湯~黑松露椰菜花湯
朱古力三重奏心太軟 ($78 跟餐有六折)
餐廳連俾我哋share嘢食嘅碟都係一個球場嘅設計,成個佈置都好有心思啱晒同鍾意足球嘅朋友嚟食💞💞
📍 Lockeroom Dining (譽發廣場) (油麻地)
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓