2021-06-11 18 浏览
球迷可去,唔係都可以去!呢度環境舒服夠大而且裝修好有心思,lunch set仲好抵食配個洋蔥圈,炸得正好,熱辣辣配野飲同埋湯,同埋甜品呢款美國🇺🇸Creekstone肉眼牛扒配法國🇫🇷鵝肝,牛扒五成熟正好,香濃牛味鵝肝夠邪惡,油脂在口中爆開香烤深海石斑魚柳會配上薯菜,仲可以跟埋飯同意粉一開頭我以為一定係無味既意粉🍝點知係酸甜番茄🍅味,非常開胃魚我覺得有點細舊,不過呢個價錢真係抵食又好滑夠香濃配上水果紅茶,有埋新鮮水果🥭更加fresh又好飲最後食埋跟餐既cake我心思思試埋佢地法式焦糖燉蛋夠香濃焦糖味道,蛋香四溢!
球迷可去,唔係都可以去!
呢度環境舒服夠大

而且裝修好有心思,lunch set仲好抵食

配個洋蔥圈,炸得正好,熱辣辣

配野飲同埋湯,同埋甜品

鵝肝夠邪惡,油脂在口中爆開

香烤深海石斑魚柳
會配上薯菜,仲可以跟埋飯同意粉
一開頭我以為一定係無味既意粉🍝
點知係酸甜番茄🍅味,非常開胃
魚我覺得有點細舊,不過呢個價錢真係抵食
又好滑夠香濃
配上水果紅茶,有埋新鮮水果🥭
更加fresh又好飲

最後食埋跟餐既cake
我心思思試埋佢地法式焦糖燉蛋
夠香濃焦糖味道,蛋香四溢!
好耐之前曾經去過以下哩間💛小店既旺角分店熱愛足球⚽️尤其係阿仙奴球迷既朋友就唔可以錯過近排發現原來開左新分店係油麻地係附近買野既時候就順便去食lunch 🍝🥙🍗🥩—————————————————@lockeroomdining 意式香烤深海石斑魚柳配餐湯🥣蒜蓉包🥖薯菜另加意粉魚皮🐟烤得都幾香口💛肉質完全唔會乾而且食落都幾嫩滑😊————————————美國🇺🇸黃油大雞髀扒🍗肉骨腸配餐湯🥣蒜蓉包🥖薯菜另加白飯雞脾啖啖肉又無骨🦴絕對無得輸調味好適中😊完全唔會太咸薯菜份量都幾足另配既意粉🍝白飯🍚味道都正常而白飯仲係用左珍珠米————————————-Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盤雞翼/薯角🍟/洋蔥圈/薯絲蝦🦐/德國腸🇩🇪極度邪惡之選😈本身諗住係口㾗想叫多樣小食點知就出晒事😖食到我地兩個飽到反艇全部都新鮮熱辣炸起👍🏻又香又脆口—————————————————白松露忌廉炒野菌🍄有驚喜既小食👍🏻份量多而且食落勁creamy 🙈再加埋大量洋蔥🧅兩種唔同口感😄哩間💛小店西餐廳🍴性價比非常高
好耐之前曾經去過

份量多而且食落勁creamy 🙈
再加埋大量洋蔥🧅兩種唔同口感😄

哩間💛小店西餐廳🍴性價比非常高
2021-06-09 1520 浏览
大胃唔係足球迷,不過嚟親主題餐廳都覺得好似進入另一個從來唔會接觸嘅世界咁但呢間真係打破大胃對主題餐廳嘅印象,gimmick質素兩者並存黑毛豬用吉列製法,大胃原本都唔太睇好,但胃民想試就嗌啦,點知就證明我差啲走寶炸得超脆,肉質保持嫩口,流心芝士代替血水,流心到嘭嘭聲意粉都係黑馬,成功跑出,忌廉醬豐富到不得了,Parma Ham極大塊,食到感覺自己似上賓跟餐嗌甜品有六折,心動地嗌心太軟,面頭有好大塊朱古力冚住切開啲朱古力醬就如人浪咁衝出眼前,食落非常香濃梳乎厘製作得非常鬆軟,蛋香十足,質感軟身,放入口係好綿綿,幾特別吓南瓜湯味道濃郁,打得幼滑蒜蓉包厚身卻鬆軟,口感極佳沙律用個玻璃罌裝住,大胃都係第一次見跟餐送埋紅茶,用嘅茶杯咁靚,猶如置身歐洲咁連餐具都係足球場,呢場菜事,你點避?

脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳

炸得超脆,肉質保持嫩口,流心芝士代替血水,流心到嘭嘭聲

巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵

朱古力三重奏心太軟

跟餐嗌甜品有六折,心動地嗌心太軟,面頭有好大塊朱古力冚住

切開啲朱古力醬就如人浪咁衝出眼前,食落非常香濃

即製梳乎厘班戟

南瓜湯味道濃郁,打得幼滑

蒜香牛油法包

蒜蓉包厚身卻鬆軟,口感極佳

是日精選沙律

沙律用個玻璃罌裝住,大胃都係第一次見

紅茶

跟餐送埋紅茶,用嘅茶杯咁靚,猶如置身歐洲咁

連餐具都係足球場,呢場菜事,你點避?
2021-06-08
巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵
蒜香牛油法包
是日精選沙律
紅茶
2021-06-08 85 浏览
之前網上見到呢間足球餐廳幾特別,所以就帶我嘅球迷老公去食下,影下相。呢間餐廳真係啱晒鍾意足球嘅朋友,特別係阿仙奴嘅fans!餐廳嘅裝修同佈置都係圍繞着足球為主題,而且地氈仲係仿草地,環境夠闊落,座位亦都舒適。.餐湯: 南瓜忌廉湯 配 蒜蓉多士🫕餐湯好足料,入面有好多南瓜蓉,飲落好濃味。蒜蓉多士一上枱已經聞到陣陣蒜香味,而且烤得好香脆。.跟餐沙律 沙律菜好新鮮,配上粒粒果汁爆珠同黑醋汁,清新又開胃。.法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168香草醬配合意大利飯味道真係好夾,好creamy,再加上野菌和雞肉,口感豐富。重有大大隻鮑魚,鮮味十足,爽口煙韌。.脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198塊豬扒勁大塊,還用上西班牙橡樹果黑毛豬,黑毛豬肉質細嫰,充滿橡果香味,而且外皮炸得好香脆,切到中間就有好多流心芝士流出。.跟餐重可以6折點甜品,好抵!.法式焦糖燉蛋 折後$40.8蛋味香,而且口感嫩滑,再加上面微微脆的焦糖,令人難忘。.朱古力三重奏心太軟 折後$46.8呢個係必點!一切開個心太軟,裏面勁多朱古力醬。蛋糕焗得剛剛好,心太軟香濃甜度適中,加上士多啤梨,藍莓,吉士,味道好夾,口感
餐湯: 南瓜忌廉湯 配 蒜蓉多士🫕

跟餐沙律
沙律菜好新鮮,配上粒粒果汁爆珠同黑醋汁,清新又開胃。

法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168
法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯

脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198
脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳

跟餐重可以6折點甜品,好抵!
法式焦糖燉蛋 折後$40.8
蛋味香,而且口感嫩滑,再加上面微微脆的焦糖,令人難忘。

朱古力三重奏心太軟 折後$46.8
呢個係必點!一切開個心太軟,裏面勁多朱古力醬。蛋糕焗得剛剛好,心太軟香濃甜度適中,加上士多啤梨,藍莓,吉士,味道好夾,口感豐富。
朱古力三重奏心太軟

跟餐飲品,我地揀左熱奶茶 同 熱檸水,啲杯碟好靚,好girly!
法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯
2021-06-08 13 浏览
今次介紹下足球主題西餐廳⚽️餐廳佈置最適合球迷,到處都掛滿球隊服裝。餐廳既位置都幾方便架,係朗豪坊隔離。我叫左一個set dinner 同散叫左幾個菜:😍蒜蓉包 香燒美國Creekstone牛肉眼扒拼法國鵝肝 ($238):今次試7成熟,肉眼扒食落口又幾嫩口,肉質卻厚實,油脂非常豐富,咬落去油香四溢,味道非常juicy。 鵝肝入口即溶,又厚有大塊。😍鹹蛋黃雞翼5件 ($78):雞翼肉質嫩滑,鹹蛋黃味道好濃郁,好滿足。😍卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋 ($128):意粉麵條煙韌,好多配料同埋好多汁,味道唔錯。

😍鹹蛋黃雞翼5件 ($78):
雞翼肉質嫩滑,鹹蛋黃味道好濃郁,好滿足。

😍卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋 ($128):
意粉麵條煙韌,好多配料同埋好多汁,味道唔錯。
2021-06-08
  • 鹹蛋黃雞翼
  • 蒜香牛油法包
2021-06-07 14 浏览
知道朋友係阿仙奴迷,所以揀咗呢間充滿阿仙奴佈置嘅餐廳⚽️餐廳內有好多阿仙奴球員嘅親筆簽名球衣,仲有好多唔同嘅擺設🤩我哋叫咗兩個set dinner 每個set都會跟餐湯、沙律同蒜蓉包炭燒美國1355牛肋排蜜糖燒肉汁 $188牛肋排有三塊,牛肉肉質軟腍,唔會韌,加埋蜜糖甜甜地好正😋脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198嘩😍😍😍真係流心㗎!一切開塊豬柳芝士好似心太軟咁流出嚟,豬柳外脆內嫩,仲要每啖都食到芝士嘅鹹香味,芝士控必食!跟餐叫飲品半價水蜜桃梳打 $24檸檬雜飲 $24
知道朋友係阿仙奴迷,所以揀咗呢間充滿阿仙奴佈置嘅餐廳⚽️
餐廳內有好多阿仙奴球員嘅親筆簽名球衣,仲有好多唔同嘅擺設🤩

我哋叫咗兩個set dinner
每個set都會跟餐湯、沙律同蒜蓉包

炭燒美國1355牛肋排蜜糖燒肉汁 $188
牛肋排有三塊,牛肉肉質軟腍,唔會韌,加埋蜜糖甜甜地好正😋

脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198

跟餐叫飲品半價
水蜜桃梳打 $24
檸檬雜飲 $24
2021-06-07 13 浏览
香烤美國熟成牛舌黑椒蘑菇汁$198牛舌有驚喜,有三大塊,外面煎得焦香,中間微微粉紅色,有軟綿的口感,入味唔會韌,肉味濃,配上足料蘑菇汁。香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238牛扒五成熟, 切開肉質粉嫩,肉質軟,脂肪分佈平均,鵝肝煎得好香入口即融,豐富油香,配菜有紫薯蓉、羽衣甘藍、車厘茄,色彩繽紛。跟餐: 法包厚身,烘得香脆,好香蒜蓉牛油味,甘荀南瓜湯足料,飲到一絲絲南瓜,玻璃瓶裝着沙律,加入芒果味爆爆珠,幾特別,另有黑醋汁。
香烤美國熟成牛舌黑椒蘑菇汁$198

香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238

2021-06-07 15 浏览
油麻地足球cafe背景音樂🎵很寫意,環境寬敞、座位舒適。裝修和餐具都很有特色,紅色阿仙奴主題,還有有波衫擺設、球星閃卡牆等。另收+1服務費#荔枝薄荷梳打 $26好夠氣,不會太甜👍🏻爽#朱古力三重奏心太軟 #心太軟 $46.8精選晚餐可以6折享用甜品~心太軟很流心,朱古力華田味,淋上奶泡可以減低甜味,不錯#蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $88面上有粒粒橙味爆珠好開胃,底層有甜甜芒果粒、木瓜粒和牛油果粒,有少少苦。蟹肉混合沙律醬有點像吞拿魚醬~整個沙律配搭很好Set Dinner Q #香燒美國肉眼拼法國鵝肝 $238 跟餐有餐湯、沙拉🥗和包好欣賞他的香蒜包外脆內軟!鵝肝味道濃烈,很淋、入口即溶~叫3成肉眼變了7成,不會咸😂拼健康紫薯蓉服務質素:8/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
油麻地足球cafe

背景音樂🎵很寫意,環境寬敞、座位舒適。

#荔枝薄荷梳打 $26

好夠氣,不會太甜👍🏻爽

#朱古力三重奏心太軟 #心太軟 $46.8

YouTube :kuronekovo

#蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $88

蟹肉混合沙律醬有點像吞拿魚醬~整個沙律配搭很好
Ig: hkfoodie _blackcat

跟餐有餐湯、沙拉🥗和包

好欣賞他的香蒜包外脆內軟!鵝肝味道濃烈,很淋、入口即溶~
叫3成肉眼變了7成,不會咸😂拼健康紫薯蓉

服務質素:8/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2021-06-06
YouTube :kuronekovo
Ig: hkfoodie _blackcat
2021-06-06 26 浏览
雖然英超今季已經塵埃落定,但一眾阿仙奴球迷仍可去呢間主題餐廳支持下愛隊,餐廳除咗掛住好多唔同年代嘅波衫,仲有不少其他阿仙奴收藏,如果係阿仙奴fans一定會超級興奮。本身以為呢間餐廳得個樣,但原來啲嘢食都好有質素,每個set dinner仲包沙律、是日餐湯、蒜蓉牛油法包、主菜及飲品:.🥗是日精選沙律沙律好新鮮,而且加咗芒果味爆珠😍幾特別又有口感,有驚喜🥰🥖蒜蓉牛油法包蒜蓉包熱辣辣,好香蒜蓉味之餘仲幾香脆,好味😋🥣是日餐湯當日嘅餐湯係蕃茄湯,個湯有蕃茄茸,提升咗蕃茄味,而且好濃好夠味👍🏻🥩香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝($238)點咗七成熟嘅肉眼,肉眼牛味濃得嚟仲好juicy😋鵝肝都相當唔錯,煎得好香但唔會太膩😋另薯蓉應該係自家製,薯蓉夾雜薯仔粒幾有口感,蕃茄grill過又香又juicy,整體配菜都好好食😋🥩脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($198)豬扒香脆啖啖肉,因為中間夾雜芝士,唔會太乾得嚟又有芝士流出黎,啱哂芝士控及食肉獸,真係好好食😍而配菜同另外個餐都係一樣,所以好好食😋☕️即磨咖啡咖啡香濃,味道OK😌☕️香濃朱古力朱古力唔夠濃,質感較稀,但還可接受!

🥗是日精選沙律
沙律好新鮮,而且加咗芒果味爆珠😍幾特別又有口感,有驚喜🥰

🥖蒜蓉牛油法包
蒜蓉包熱辣辣,好香蒜蓉味之餘仲幾香脆,好味😋

🥣是日餐湯

🥩香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝($238)

🥩脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($198)

☕️即磨咖啡
咖啡香濃,味道OK😌

☕️香濃朱古力
朱古力唔夠濃,質感較稀,但還可接受!
  • 蒜香牛油法包
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 是日精選沙律
2021-06-05 25 浏览
話就話係回頭客,不過第一次食係旺角分店食🤣當時食物同服務質素都俾我好好印象。咁啱今日接媽媽收工,又係油麻地附近,就帶左媽媽一齊黎食晚餐🤭Dinner set有跟配餐湯同蒜蓉包,而且比Lunch set多左個沙律,沙律係用一個玻璃樽仔裝好,幾得意😆餐湯都飲得出係餐廳自家製,蒜蓉包依然咁正😍新鮮熱辣而且夠鬆軟👍🏻香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 Dinner set $238(8.5分/10分)上面細細舊個舊真係鵝肝,鵝肝入口即溶,係舌上融化好香油脂感,超邪惡😈肉眼排脂肪比例都好勻稱,唔會話有個位好大舊油脂,而且真係我要求嘅五成熟😍一入口就牛味超濃郁🥰白松露忌廉燴鮑魚美國雞脾排 Dinner set $188(8/10)白松露忌廉汁味道松露味都好突出,同雞脾排配搭略嫌有啲搶過主角雞脾排嘅味道,我個人更加喜歡lunch set個黃油雞脾排,雞脾排個雞味😛鮑魚好食,師傅火候掌握得好好,完全唔韌夠軟淋😋總體:呢個分店食物依然係咁高質,無辜負到我期望,但服務方便有啲失望,由於坐左入房,而想落單嗰陣,舉手舉左幾分鐘都唔見出面嘅服務員望入黎🙋🏻‍♀️😕最後要出到去搵人落單,如果餐廳可以注意呢

總體:呢個分店食物依然係咁高質,無辜負到我期望,但服務方便有啲失望,由於坐左入房,而想落單嗰陣,舉手舉左幾分鐘都唔見出面嘅服務員望入黎🙋🏻‍♀️😕最後要出到去搵人落單,如果餐廳可以注意呢點加以改善,整體用餐體驗會更好😛
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2021-06-05 19 浏览
呢度嘅佈置好特別,全部都係同亞仙奴有關嘢。佢嘅dinner set一啲都唔貴, $200左右就有湯沙律蒜蓉包同主菜,仲有嘢飲。沙律同湯質素算係OK,成個presentation都幾特別,用杯裝沙律,仲有好特別嘅碟,match番餐廳個theme。波士頓活龍蝦配白松露忌廉扁面龍蝦係芝士焗龍蝦豆腐芝士醬下面仲有少少沙律醬,撈埋龍蝦一齊食,口感好Rich。加上白松露忌廉汁嘅意粉,有好強嘅松露味,仲有好多菇,呢個係比較飽嘅,但味道非常讚。波士頓龍蝦配美國Creekstone牛西冷呢度都有半隻龍蝦,一大塊西冷牛扒,仲有紫薯、車厘茄同羽衣甘藍。牛扒都幾大塊,比較偏薄,但係都煮到同我要求嘅七成熟,考起廚師功架。餐後飲品只係求其叫咗檸茶同檸水,但個杯真係超fancy超靚!即製梳乎厘班戟結果到最後都係追加左個6折甜品,呢個梳乎厘好值得推介,口感好滑,又唔嬲,充滿奶香,口感又light又滑,再加埋佢個賣相,真係不得了!

波士頓活龍蝦配白松露忌廉扁面

波士頓龍蝦配美國Creekstone牛西冷

餐後飲品
只係求其叫咗檸茶同檸水,但個杯真係超fancy超靚!

• 即製梳乎厘班戟
  • 波士頓活龍蝦配美國Creekstone牛西冷
放假同老公嚟到呢間以英超足球隊阿仙奴為主題餐廳Dinner🍽一出電梯見到餐廳裝修設計都別具心思☺️地氈用上綠色球場圖案,進入餐廳右手邊有好多阿仙奴精品及相片,仲有每塊落地玻璃窗上面;都掛了阿仙奴球員衫👕細心睇有啲仲有戰跡及球星親筆簽名架🖋欣賞完一輪😆周圍打卡📸就要醫吓肚諗吓食乜我地點了倆個set dinner🍽🍽頭盤跟餐沙律🥗蒜蓉包🥖餐湯🥣🥗沙律用左一個玻璃樽裝住.餐碟都係一個足球場造型,真係超級可愛😍🥗有新鮮沙律菜🥬🫑青黃红椒🌶洋蔥🧅車厘茄🍅仲有芒果味既爆爆珠配埋香醋幾清新好開胃😋🥣餐湯係🥕甘筍濃湯甘筍味道幾濃,配埋外脆內軟香口嘅蒜茸法飽😋非常好味🍴主菜🦞波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉扁麵🍝$168 白松露忌廉非常creamy🤤每一啖扁麵同雞髀菇都充滿好香松露味道😋龍蝦蝦肉彈牙而且有好多蝦膏🍴脆炸🧀流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳🐖$198新鮮炸起吉列脆皮香口,黑毛豬柳肉質味濃,但我覺得芝士不夠流心☕餐飲🍋熱檸水🥤凍檸茶熱飲品用上花花茶杯🌺非常別緻🍮另外我地點多個甜品😋🍫朱古力三重奏心太軟$78➡️$46.8我地最鐘意呢個心太軟😋流心濃度啱啱好👍呢個心太軟特別之處係面上加了一塊朱古

欣賞完一輪😆周圍打卡📸就要醫吓肚諗吓食乜

我地點了倆個set dinner🍽🍽

頭盤跟餐沙律🥗蒜蓉包🥖餐湯🥣

🥣餐湯係🥕甘筍濃湯
甘筍味道幾濃,配埋外脆內軟香口嘅蒜茸法飽😋非常好味

🍴主菜🦞
波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉扁麵🍝$168

🍴脆炸🧀流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳🐖$198

☕餐飲🍋熱檸水🥤凍檸茶
熱飲品用上花花茶杯🌺非常別緻

🍮另外我地點多個甜品😋
🍫朱古力三重奏心太軟$78➡️$46.8[跟餐甜心有6折]
我地最鐘意呢個心太軟😋流心濃度啱啱好👍呢個心太軟特別之處係面上加了一塊朱古力🍫望住塊朱古力慢慢溶化,加埋旁邊嘅白朱古力醬,真係三重朱古力🤤

呢間餐廳店員非常有禮貌👍食物味道good👍份量都大份🧒男士們一定夠飽😆足球發燒友真係要來朝聖啊⚽️
2021-06-03
  • 波士頓活龍蝦(半只)配白松露忌廉扁麵
  • 朱古力三重奏心太軟
2021-06-04 58 浏览
一間餐廳食物質素故知然重要,其實服務態度都好重要,呢間餐廳嘅經理服務水平係我見過咁多餐廳裏面最好嘅一間。服務態度包括佢介紹嘅菜式係咪真係真心推介同埋會唔會考慮客人嘅需要。語氣態度都好重要。呢間餐廳直情係一百分。黑松露蘑菇湯經理推介,超級好飲,蘑菇有咬口,食落口好豐富好滿足。唔單只係滿足前菜嘅需要,就話其實當自己好肚餓嗰陣,又唔可以食太多野,但係又好想搵啲嘢食咗先,呢度就係好滿足到我對前菜嘅需要。白松露忌廉炒野菌雖然同前菜差唔多,但係另一種口味,食落口因為口感豐富,但係有啲too rich 嘅忌廉,大家要衡量下鍾唔鍾意食先好叫。鹹蛋黃小食拼盤平時嘅小食拼盤已經好好食,加上鹹蛋黃煮簡直係邪惡嘅化身。如果你一邊同人講波一邊食住呢啲咁好食嘅小食,果一晚你一定好開心。除咗咬口豐富而且好好食。炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁平時啲牛肋排壓力少啲都食唔到,但係住得好林好易入口,醬汁配得好好,而且份量豐富,有三大塊總共九舊骨,簡直係物超所值。Tiramisu經理誠意推介,當然要試吓啦,呢一間餐廳嘅Tiramisu我覺得係咁嘅食過最好食嘅一間,誠意推薦大家試一試包你唔會失望。

黑松露蘑菇湯

白松露忌廉炒野菌
黑松露蘑菇湯
2021-05-20
Tiramisu
2020-2021 的英超賽季已經煞科,本打算在今年去倫敦遊玩,順便睇波。阿仙奴(Arsenal)(兵工廠),是英超著名球隊,位於倫敦的南部,產出多名頂級球星,我亦鍾情於某幾位阿仙奴名宿。所以,在早前的計劃中,其實一早已定好會去阿仙奴的酋長球場支持和感受一下,可惜疫情之下被迫取消。得知香港原來有一班阿仙奴狂熱球迷開了間以阿仙奴為題的餐廳,而且聽聞裡面有不少特色裝潢及打卡位置。既然去不到阿仙奴,那就先去「阿 仙 奴 Cafe —Lockeroom 」吧。入到兵工廠後,第一眼就已經見到奧斯爾(Ozil)、阿迪達(Arteta)、韋拉(Vieria)、皮里斯(Pires).... 的波衫。某幾件波衫還有球員的親筆簽名,真想知道店主是如何購置的。加上,Lockeroom 的裝潢以紅白色為主,就如阿仙奴的經典色調,餐廳就如一個迷你的酋長球場。無論你喜不喜歡這支球隊,你都會被 Lockeroom  的裝修而感到震歎。Dinner Set 有多款選擇,而且配有餐湯、沙律、牛油法包和飲品,一定夠飽。💓 1. 餐湯、沙律、牛油法包是日餐湯為南瓜湯、配上牛油法包一併食不錯。而沙律值得一讚,Lockeroo
💓 1. 餐湯、沙律、牛油法包
是日餐湯為南瓜湯、配上牛油法包一併食不錯。而沙律值得一讚,Lockeroom  用上一個玻璃壺將沙律菜盛載,再放入雪櫃保冷,由於容器的關係,沙律會變得更加冰凍,食落更加爽脆,夏天食一流。
沙律
牛油法包
💓 2. 香草燒法國原隻春雞
燒春雞比想像中大隻,兩人可各切一半share。雞皮烤得非常香口,而內裡雞肉相當順滑,並不韌口。配菜有紫薯薯蓉、羽衣甘藍,比起一般的配菜來得更健康,額外加分。
💓 3. 炭燒美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁
炭燒牛肋排共有三塊。每塊牛肋排燒得恰到好處,牛味香濃食落入口即溶。加上少許蜜糖燒肉汁,使得牛肋排在牛香之中再加點甜味,愈食愈開胃。同樣,配菜為紫薯薯蓉、羽衣甘藍。
💓 4. 特濃朱古力蛋糕
這是一個慕絲蛋糕,集合香濃、幼滑、綿密於一身。朱古力味濃郁,夾著咖啡奶油忌廉及內層黑朱古力薄脆片,入口軟滑。朱古力控的朋友絕對會著迷這個朱古力蛋糕。
特濃朱古力蛋糕
💓 5. 法式焦糖燉蛋
金黃香脆的焦糖糖衣烤面,面層微暖硬脆,配上香濃軟滑的燉蛋 ,底層冰涼香滑,這就是微妙的雙重口感,將簡單燉蛋即時昇華。真叫人回味。外配一份拿破崙甜點。
💓 6. Americano | Cappuccino
飲品可以選擇 $39 以下的,所以我們試試這裡的 Americano 和 Latte。咖啡味香濃,泡沫又打得充足。
Coffee
完了賽季,希望在2021-2022 可以完成這個計劃。但在這之前,球迷們不妨先過來Lockeroom  感受一下氣氛吧。
2021-05-23
沙律
牛油法包
特濃朱古力蛋糕
Coffee
2021-06-04 38 浏览
同事講locker除咗喺朗晴坊,喺油麻地都開咗分店,地址在譽發廣場,咁近公司就約咗同事一齊去食,中午時間竟然沒有很多人,直接入坐,餐廳有很多球衣作擺設,食物碟是綠色的足球場,10分精緻可愛,足球迷一定很喜歡餐湯是蕃茄湯,用新鮮蕃茄熬製,每一口都食到新鮮蕃茄, 10分濃郁,而且配有一片蒜蓉包,可惜我喝完湯蒜蓉包才來全日早餐有蒜蓉包、雜菇、煙肉、香腸、炒蛋、薯蓉、蕃茄、焗豆飲品的杯10分漂亮,每一個杯都不同樣式最後還有甜品🍮,午餐包括餐湯餐包、主菜、飲品和甜品,性價比甚高

全日早餐

全日早餐有蒜蓉包、雜菇、煙肉、香腸、炒蛋、薯蓉、蕃茄、焗豆

飲品的杯10分漂亮,每一個杯都不同樣式

2021-05-18