2021-09-22 4 浏览
呢間餐廳嘅老闆係阿仙奴超級球迷,所以成間餐廳嘅佈置都係有關阿仙奴嘅野黎裝飾,有好多簽左名嘅波衫,仲有好多紀念品,睇得出係一個瘋狂球迷🤫唔講我以為去咗展覽館😳但唔好以為得球迷先至會嚟呀🙈🙈聽講呢度嘅食物都唔錯架💛◾️蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 • $88沙律分咗兩層,第一層係蟹肉同牛油果加咗沙律醬,底嗰層就係木瓜同埋芒果,成個配搭都好夾,好食😋◾️Set dinner嘅蒜蓉包、餐湯同埋沙律◾️脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡果樹黑毛豬柳 • $198豬柳炸到金黃色,一切開中間流心芝士流出黎🤤超級邪惡🙈配菜有清甜嘅南瓜蓉、羽衣甘藍同埋車厘茄!◾️英式炸魚薯條 • $108炸魚處理得唔錯,外層炸漿鬆脆夠薄,魚柳肉質結實嫩滑,唔會一切就散,不過整體炸得過火咗少少😣◾️即製疏乎厘 • $88 (跟餐有6折)疏乎厘一上台呈現出動L嘅狀態🤣🤣🤣入口濕潤又充滿空氣感!

◾️蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 • $88

◾️Set dinner嘅蒜蓉包、餐湯同埋沙律

◾️脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡果樹黑毛豬柳 • $198

◾️英式炸魚薯條 • $108

◾️即製疏乎厘 • $88 (跟餐有6折)
疏乎厘一上台呈現出動L嘅狀態🤣🤣🤣入口
濕潤又充滿空氣感!

2021-09-22 6 浏览
Lockeroom Dining (譽發廣場) (油麻地)朋友約食飯聚會,去左油麻地Cafe食飯同傾計💛💛跟餐沙律🥗沙律好新鮮,加埋水果爆珠,加埋黑醋,好味😘😘跟餐湯羅宋湯,入面好多蔬菜粒,濃濃蕃茄湯🤩🤩餐包🍞厚厚蒜蓉包,軟綿綿又重蒜蓉味😋😋低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁$188三文魚好香,肉質嫩滑,好好食😍😍仲加埋蘑菇,蕃薯蓉,味道好夾👍👍香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝$238肉眼份量大,好重牛肉味,肉質好食👍👍仲配埋蕃薯蓉,正😋😋熱朱古力🍫$19賣相好靚,濃濃朱古力🍫,好岩女仔飲😍😍草莓梳打$24🍹草莓配梳打,消暑解渴😆😆餐廳環境⛱餐廳好多球衣和足球裝飾,喜歡足球的球迷要去試試😍😍地址:油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓整體評分:4/5味道:4/5環境:4/5抵食:4/5
Lockeroom Dining (譽發廣場) (油麻地)

朋友約食飯聚會,去左油麻地Cafe食飯同傾計💛💛

跟餐沙律🥗
沙律好新鮮,加埋水果爆珠,加埋黑醋,好味😘😘

跟餐湯
羅宋湯,入面好多蔬菜粒,濃濃蕃茄湯🤩🤩

餐包🍞
厚厚蒜蓉包,軟綿綿又重蒜蓉味😋😋

低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁$188

香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝$238
肉眼份量大,好重牛肉味,肉質好食👍👍仲配埋蕃薯蓉,正😋😋

熱朱古力🍫$19
賣相好靚,濃濃朱古力🍫,好岩女仔飲😍😍

草莓梳打$24🍹
草莓配梳打,消暑解渴😆😆

餐廳環境⛱
餐廳好多球衣和足球裝飾,喜歡足球的球迷要去試試😍😍

地址:油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓

整體評分:4/5
味道:4/5
環境:4/5
抵食:4/5
跟餐Salad用獨立玻璃瓶精緻又衛生,而且會另外附上黑醋醬汁讓大家自行控制份量,對macros人超級方便👍🏻裡面還有一些芒果爆珠增加口感😚南瓜湯不是cream-based而是單純的南瓜蓉調配出,比較健康之餘也比較light,啱曬各位女士☺️蒜蓉包蒜蓉味不算重,包體軟熟,不建議點湯吃▫️煎海鱸魚柳意式鮮番茄莎莎 海鱸魚柳有2塊,而且不會煎得過熟,切開裡面的魚肉雪白帶點點粉紅👍🏻海鱸魚不會很腥,肉質嫩滑。我麻煩了店員把醬汁另上。番茄莎莎很新鮮,香草味不會太濃,並用Balsamic Vinegar Glaze把番茄的酸味和魚肉的鮮甜味帶出,越吃越開胃🤣但是醬汁會比較油,所以大家可以像我一樣dressing on side自己控制份量😎薯蓉口感綿滑,但是牛油會下得比較重手,勝在份量不算太多所以大家可以吃完都不會太over。▪️美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝食牛之人一定聽過Creekstone Farm - 出品純種黑安格斯牛肉,是頂級中的頂級👑肉質嫩滑,略嫌牛肉味不夠突出。我個人推薦一定要和鵝肝一起吃,能夠帶出整道菜的鮮味,卻又不會太過肥膩🤤肉眼不會太多脂肪,肥瘦適中,而且大大塊性價比高😍

蒜蓉包蒜蓉味不算重,包體軟熟,不建議點湯吃

▫️煎海鱸魚柳意式鮮番茄莎莎

▪️美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝

各位阿仙奴球迷一定要來朝聖,欣賞這裡的球隊精品⚽️
裝潢都係差唔多 油麻地店當然係比旺角店新穎啲 依舊係每個角落卦滿佐波衫 新店仲有個corner放佐老闆珍藏既紀念品😚 見到唔少人都著住波衫黎朝聖😆有多款dinner set 主要以main為主 對於食肉獸黎講真係很好🤭 魚🐟 春雞 羊架 牛肋排同黑毛豬柳都有齊~~.▫️波士頓活龍蝦🦞配鮮蕃茄汁扁麵 $168😋👍🏻:👅👅👅.8/5分Dinner set包佐黑醋沙律🥗 入面有芒果爆珠😆 拎佐個樽仔裝 幾可愛😚 羅宋湯餐飲同牛油蒜蓉法包 後者整得幾香脆~上次未食到龍蝦今次即刻食返先😆 仲可以配白松露忌廉汁同意大利飯🙆🏼‍♀️ 扁麵幾有咬口 蕃茄汁酸度剛好同埋都卦汁 所以食落唔會好dry~龍蝦🦞用佐芝士去焗 食落更香口😍 仲見到有好多膏 口感帶有嚼勁 仲有埋鉗啖啖肉咁咬🤤.▫️香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分牛控表示第一次黎已經好想食🤭 嗌佐五分熟岩岩好 燒得幾香口 而且口感唔會韌 厚度剛好之餘仲有牛香 配埋自製個醬汁食落好juicy😆加埋個鵝肝煎至微焦有油香 油脂感爆發 真係勁邪惡🤤 仲有薯蓉作伴菜 薯仔味都幾重 仲會咬到有啲薯仔粒~.▫️即製梳乎厘

▫️波士頓活龍蝦🦞配鮮蕃茄汁扁麵 $168
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分

▫️香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238
😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分

▫️即製梳乎厘pancake +$88 再6折
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分
即製梳乎厘pancake

跟餐有得6折享用甜品😚 +$12仲可以有埋雪糕🍦 本身諗住試新野但係最後都係忍唔住嗌返pancake🤭

絕對抵嗌的!!! 真係好動L~~~~口感夠fluffy鬆軟😍 味道充滿蛋香 同空氣感十足😆 仲有檸檬🍋吉士可以倒落去食 酸酸甜甜咁幾清新😚
總結,食物質素一如既往地很不錯 價錢又唔算好貴 份量又好夠 絕對值得再回訪😍 仲見到甜品可以事先叫佢寫字🤭 慶祝同gathering就岩晒👻 牛控就私心推個肉眼真的很不錯XD同埋服務態度都好好~
即製梳乎厘pancake
  • 即製梳乎厘班戟
2021-09-22 49 浏览
成日都見到有唔少foodie介紹依間餐廳,也米😍都被佢哋燒🔥到,今日收工之後,同朋友嚟試吓😆。餐廳好有氣氛,有唔少嘅阿仙奴球衣做裝飾,就連地下都鋪咗假草地🌱,完全感受到足球⚽️熱血嘅感覺!-🍴D) 波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉扁麵🦞🍝($168) - 一送到過嚟嘅時候,已經嗅到好香🤤!龍蝦上面有啲芝士🧀同沙律醬,焗完之後直係無得頂!肉質食得出好新鮮,好彈牙😋!而意粉都好有驚喜🤩!唔單止好Creamy,個醬汁好重黑松露嘅味道,最啱也米😍依啲黑松露愛好者!-🍴K) 炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁🥩($188) - 有三塊牛肋排,旁邊仲有薯仔沙律、羽衣甘藍做伴菜🥗。牛肋排煮得啱啱好,肉質唔會話好柴,仲有啲肉汁👍🏻,而且調味好惹味。個汁因為有蜜糖🍯,所以食落甜甜哋,加上肉味都好香,令個味道更豐富😆!伴菜方面,都好少會見到有羽衣甘藍,食落咬多幾啖先會真係食到佢獨特嘅味道😚。-🍴是日精選沙律🥗(跟餐) - 沙律好色彩繽紛,咩都有少少,包括咗生菜、紫椰菜、三色椒、車厘茄等等,仲有一啲芒果爆珠🥭係入面添!黑醋會分開附上,客人可以選擇落幾多。-🍴是日餐湯及蒜香牛油法飽🥖(跟餐) - 餐湯係羅宋湯。唔
🍴是日餐湯及蒜香牛油法飽🥖(跟餐) - 餐湯係羅宋湯。唔好睇少依碗羅宋湯,入面超級足料,會見到有唔少嘅蔬菜粒🥒同洋蔥🧅!煮到入口即融,所以碗湯都充滿精華!
🍴朱古力三重奏心太軟🍫(六折:$46.8)(原價:$78) - 食完正餐當然要食甜品😝!朱古力心太軟最正嘅時刻一定係切開嗰下,睇住中間嘅流心湧出嚟😍!食得出有用到黑朱古力,好高質!隔離有一碟白色嘅醬汁,係凍嘅,食落有啲似融咗嘅雪糕🤣。
🍴即製梳乎厘班戟🥞(六折:$52.8)(原價:$88) - 有兩大舊梳乎厘班戟,搖一搖佢就知道佢有幾動L🤩。食咗一啖,入口即溶,完全唔駛咬就已經消失咗,味道上帶有檸檬🍋嘅清新同幽香,仲會食有啲檸檬皮。
波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉扁麵
炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁
即製梳乎厘班戟
朱古力三重奏心太軟
2021-09-22 1 浏览
#大食小公主油麻地區出動👸🤪 Dinner Set配是日沙律 餐湯 餐包-沙律🥗上枱嘅時候用咗玻璃樽去裝住 幾特別👍 沙律幾新鮮 值得一提佢入面有一粒粒水果爆珠 令成個沙律口感提升👍-餐湯就係蕃茄湯熱辣辣-餐包係蒜蓉牛油包 個包係偏淋身嘅 蒜蓉同牛油味配搭得啱啱好 好食❤️❤️🚩 波士頓活龍蝦半隻配白松露忌廉扁意粉 $168(Dinner Set)龍蝦大大隻 而且入邊係有蟹膏👍👍龍蝦🦞啖啖肉幾Juicy🤘🏼🤘🏼白松露忌廉汁非常惹味同濃郁 個汁仲好creamy 😜😜配菜仲有啲蘑菇同洋蔥 撈晒成個意粉一齊食 真係一流👍😙🚩香燒美國Creekstone肉眼扒配法國鵝肝 $238 (Dinner Set)揀咗五成熟嘅肉眼扒 切開嘅時候牛扒帶點粉紅色唔錯😍肉質非常彈牙 牛味濃郁 鵝肝size正常 煎得非常香脆 唔會太油膩😋😋另外我都非常欣賞佢個薯蓉 食落去真係食到一粒粒嘅薯仔🥔而且個醬汁好香呢一個餐值得推介😎😎😎😎🚩鹹蛋黃雞翼五隻 $78上枱嘅時候已經見到雞翼非常大隻而且聞到好香嘅鹹蛋黃味道🤪咬落去外皮非常鬆脆 入邊嘅雞翼都保持有肉汁值得一試🤤🤤🤤🤤🚩雜果賓治 $24 水果紅茶$26個人推介水果紅茶
#大食小公主油麻地區出動👸🤪

[油麻地 阿仙奴足球餐廳 Lockeroom Dining]

Dinner Set配是日沙律 餐湯 餐包

Dinner Set非常抵食
交通又方便
所以同朋友慶祝生日可以選擇呢間餐廳🍴

2021-09-22 12 浏览
好少去主題餐廳 因為覺得會好睇唔好食🤫不過依間餐廳由salad 到dessert 都above average 既肉肉獸既我又叫左塊肉眼加鵝肝, 塊扒算係咁多出街食咁多次以黎比較少筋少肥既一塊 👍👍但鵝肝兩面稍為煎得有d 唔夠火喉,面層唔夠脆🔥另外個龍蝦白松露扁意粉🦞, 面既軟硬度適中, 龍蝦又爆膏,醬汁唔會太膩又帶d 甜味👍👍梳呼喱pancake🥞震騰騰 唔太甜🥰食dinner set 就可以6折價叫埋 好抵😆😀餐廳座位相對朗晴坊店鋪坐得舒服, 又光猛得多👍👍👍👍店員又好有禮貌 ☺

2021-09-22 7 浏览
呢間阿仙奴做主題嘅餐廳之前見到好多人介紹,一直都未試過今次就去咗油麻地分店試吓環境都算大,裝修好有特色有好多足球球衣,以綠色同紅色為主調佢嘅Lunch set都幾抵食包餐湯、蒜蓉包同埋甜品南瓜甘筍湯味道清清地,打到好滑身蒜蓉包點湯食好正試咗白松露芝士忌廉燴美國雞髀扒個汁好creamy味道都幾好加埋啲雞一齊好好食配埋扁意粉同埋雜菜意粉軟硬度適中,蕃茄味都夠雜菜有埋番薯,雖然味道幾特別,不過個人就麻麻哋另外試咗佢嘅石斑魚柳配海龍王湯啲魚好滑,配埋個湯吸晒啲汁好入味自己再嗌多款前菜係白松露忌廉炒野菌味道同雞髀嗰個汁有少少唔同由於冇芝士所以冇咁濃郁但係佢真係超足料,而且好多蘑菇同埋洋蔥份量好夠,幾好食甜品方面有牛奶凍大小啱啱好,奶味重本身想試埋佢其他甜品不過食完真係超飽肚整體幾推介,性價比高,有機會會再encore
呢間阿仙奴做主題嘅餐廳之前見到好多人介紹,一直都未試過
今次就去咗油麻地分店試吓
環境都算大,裝修好有特色
有好多足球球衣,以綠色同紅色為主調
佢嘅Lunch set都幾抵食
包餐湯、蒜蓉包同埋甜品
南瓜甘筍湯味道清清地,打到好滑身
蒜蓉包點湯食好正
試咗白松露芝士忌廉燴美國雞髀扒
個汁好creamy味道都幾好
加埋啲雞一齊好好食
配埋扁意粉同埋雜菜
意粉軟硬度適中,蕃茄味都夠
雜菜有埋番薯,雖然味道幾特別,不過個人就麻麻哋
另外試咗佢嘅石斑魚柳配海龍王湯
啲魚好滑,配埋個湯吸晒啲汁
好入味
自己再嗌多款前菜
係白松露忌廉炒野菌
味道同雞髀嗰個汁有少少唔同
由於冇芝士所以冇咁濃郁
但係佢真係超足料,而且好多蘑菇同埋洋蔥
份量好夠,幾好食
甜品方面有牛奶凍
大小啱啱好,奶味重
本身想試埋佢其他甜品
不過食完真係超飽肚
整體幾推介,性價比高,有機會會再encore
好耐之前食過朗晴坊分店,今次嚟到油麻地分店發現呢到座位闊落好多,仲有大玻璃窗,坐得更舒服!┄┅┄┅┄┅┄┅┄❦ 𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓¸.·´¯❧ 沙律用玻璃樽裝好特別,同呢到嘅風格好唔似🤣 入面有d芒果(?)爆珠,同沙律菜好夾。評分:🌕🌕🌕🌖🌑-¸.·´¯❧ 餐湯啖啖南瓜蓉,味道唔錯。評分:🌕🌕🌕🌖🌑-¸.·´¯❧ 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198個名勁長😂😂😂 一切開d芝士流哂出嚟😍😍 吉列皮唔算厚,外皮食落脆卜卜但d肉仲好juicy。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-❦ 香烤澳洲羊架拼德國腸 $208羊味都幾濃郁,肉質嫩滑唔韌👍🏻評分:🌕🌕🌕🌗🌑
┄┅┄┅┄┅┄┅┄
❦ 𝑺𝒆𝒕 𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓
¸.·´¯❧ 沙律
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
沙律

¸.·´¯❧ 餐湯
啖啖南瓜蓉,味道唔錯。
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
餐湯

評分:🌕🌕🌕🌗🌑

❦ 香烤澳洲羊架拼德國腸 $208
羊味都幾濃郁,肉質嫩滑唔韌👍🏻
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
香烤澳洲羊架拼德國腸
沙律
餐湯
香烤澳洲羊架拼德國腸
🍽 Lockeroom 走進足球主題餐廳足球迷、阿仙奴球迷在Lockeroom Dining⚽️ 用餐,應該會感到非常興奮,餐廳佈置都以足球作主導。除了掛滿簽名球衣外,地板都鋪上綠油油仿真草地,讓客人仿如在足球場上用餐。餐廳晚市套餐價格相宜,套餐包是日餐湯,蒜蓉包,沙律,主菜及餐飲,憑惠顧晚市套餐更可以6折加購,享用餐廳自家製甜品一份。📍套餐中的沙律🥗一點都不欺場,色彩繽紛的沙律以玻璃瓶裝著,黑醋則另外放在一個足球場造型的小餐碟上,外觀精緻。沙律菜中有爽甜生菜、洋蔥,車厘茄,彩椒,更有少許芒果味爆珠,增加了沙律味道層次。📍蒜蓉包烤得金黃,外香脆,內鬆軟,搭配是日餐湯-南瓜湯同吃,晚餐的前奏打得正響。📍香燒美國 Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝 $238牛肉🥩眼份量不少,烹調至七成熟的牛排富肉汁,牛味濃郁,鵝肝香味迫人,入口豐腴滿溢。伴碟的是羽衣甘藍及橙色的番薯茸,搭配清新,可中和濃郁的牛肉和鵝肝味道。📍澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵 $168🍝別以為以意粉作主食,牛柳的份量就會偏少,這裡的大廚毫不吝嗇的利用食材。牛柳香濃嫩滑,意粉彈牙,掛汁力高。📍餐飲-即磨咖啡 ☕️即使是餐飲,杯子都
🍽 Lockeroom 走進足球主題餐廳

📍澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵 $168🍝

📍餐飲-即磨咖啡 ☕️
即使是餐飲,杯子都很講究,是田園風的花系咖啡杯,女生們都會滿心歡喜的款式。咖啡香濃,可自行添加奶和糖。

📍即製梳乎厘班戟 $88 🥞
一客有兩件印上餐廳logo 的疏乎厘班戟,口感蓬鬆,輕軟綿滑,吃後有滿滿的幸福感,為美味的一餐劃上完美的句號。

🔸小總結:
球迷必不能錯過的一間西餐廳,餐廳食物擺盤及味道都相當優秀,隔局明亮,舒適好坐,是同區內難得一見的高質西餐廳,值得回訪。

👅 味道:4.9/5
🍽 餐廳:Lockeroom Dining
🌐地址: 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓

2021-09-06
2021-09-21 17 浏览
⚽️高質主題樓上cafe⚽️推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍踢走Blue Blue weekday,難得另一半唔洗OT 出街拍拖食飯,開心仔🥳 行陣街睇玩具就去附近醫肚,原來平時經過恒豐放哂波衫嘅小店旺角都有,菜式上有分別但裝修佈置同樣以⚽️阿仙奴作主題,雖然唔係球迷覺得環境都係幾吸引!數一數Dinner Set 有18款選擇,包括沙律、湯、法包、主菜同飲品,仲可以優惠價6折點選Homemade 甜品🤩🥗是日精選沙律 - 沙律以玻璃密實樽盛載,沙律菜、車厘茄等新鮮爽脆、仲帶芒果爆珠,黑醋汁甜酸適中好開胃~🥣餐湯 & 牛油法包 - 南瓜湯質地唔會好濃密,飲落味道濃厚,配上熱焫焫脆卜卜厚切法包~🍽主菜:✨波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯HKD168 - 開邊芝士焗龍蝦,肉質鮮味嫩滑彈牙,熟成度剛好!Risotto 軟硬適中,且每啖都有白松露香氣、雜菌增加口感、忌廉汁又creamy~大推😋✨脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 HKD198 - 切開時炸皮唔會太厚且酥脆不油膩,食落豬柳嫩滑腍身,配上芝士好夾。伴碟有薯蓉、車厘茄同沙律醬~🧊飲品 - 凍檸茶 & 凍咖啡:正常發揮,茶底唔澀~🍬甜品(晚
⚽️高質主題樓上cafe⚽️
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯

是日精選沙律

餐湯 & 牛油法包

🍽主菜:
波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯

凍檸茶 & 凍咖啡
🧊飲品 - 凍檸茶 & 凍咖啡:正常發揮,茶底唔澀~

🍬甜品(晚餐6折優惠追加甜品)
特濃朱古力蛋糕
✨特濃朱古力蛋糕+HKD41(原價68) - 有驚喜,食落冰凍質地似雪糕,朱古力味又濃又滑。大堆🤤
法式焦糖燉蛋
✨法式焦糖燉蛋 +HKD41(原價68) - 擺盤幾得意,用個透明雞蛋殻盛載 cream brûlée~ 面層焦糖脆口,食落蛋同雲呢拿味濃厚,質地比城間實在一點。伴碟有拿破崙酥脆鬆化,面層有士多啤梨、藍莓同吉士,抵食!

值得一讚服務,點餐時店員好幾次主動提出意見,另一位店員定時主動幫全場食客加水。貼心🥰

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️❤️
👨🏻‍🍳Lockeroom Dining (譽發廣場) (油麻地)
📌 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
  • 波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯
  • 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳
  • 特濃朱古力蛋糕
2021-09-20 16 浏览
今天跟老公一起放假,一早去了坪洲,晚上要醫肚就帶老公來到lockeroom.餐廳是足球主題,牆上也掛上了球衣等紀念品,十分有心機點了二個晚餐set, 有沙律香醋,湯配了栗米湯,還有蒜蓉包,蒜蓉包是熱熱上枱的,特別好味,而小碟也十分可愛呢波士頓活龍蝦配扁麵老公好易起了肉出來,我就可以一啖一啖食龍蝦肉,而且仲有好大既蟹鉗,十分鮮甜,而意粉我地點了白松露忌廉汁,忌廉汁掛滿麵條,十分好味香燒美國肉眼扒併法國鵝肝肉眼點了五成熟,牛肉味重,而有蕃薯蓉配搭,十分包肚,還有鵝肝,煎得外皮有點點脆焦,但內裡很香軟,入口溶化。法式焦糖燉蛋女人總是有胃口食甜點,還要有六折,點可以抵擋點了法式焦糖燉蛋,還有配有一個酥皮甜點,十分滿足,燉蛋上有片焦糖面,輕輕敲再一啖配燉蛋,十分好味希望老公喜歡這次按排
餐廳是足球主題,牆上也掛上了球衣等紀念品,十分有心機
波士頓活龍蝦配扁麵
香燒美國肉眼扒併法國鵝肝
法式焦糖燉蛋
女人總是有胃口食甜點,還要有六折,點可以抵擋
希望老公喜歡這次按排
2021-09-20 10 浏览
男朋友好鍾意睇波,所以就帶左佢去呢間以足球做主題既餐廳食dinner。呢度既晚餐都有幾多選擇!點左餐之後就上左沙律同蒜蓉包,蒜蓉包烤到好香脆!仲有濃郁既南瓜餐湯。我地點左低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 ,三文魚層皮煎到好香脆啊,佢既肉好嫩滑,keep到好juicy既肉汁,再配埋好夾既蘑菇香檳汁,正!另外仲有卡邦尼意大利麵配溫泉蛋,意粉煮到超creamy,意大利麵既口感都非常好!切開溫泉蛋,啲蛋漿同麵混和一齊,好好味!壓軸登場仲有心太軟,好高質!
呢度既晚餐都有幾多選擇!
點左餐之後就上左沙律同蒜蓉包,蒜蓉包烤到好香脆!
仲有濃郁既南瓜餐湯。

壓軸登場仲有心太軟,好高質!
  • 朱古力三重奏心太軟
二訪阿仙奴球迷必到餐廳❤️❤️食物質素依舊高質😆入到去有至身係球場嘅感覺⚽️今次一樣叫咗兩個dinner set🍽-Dinner set包咗黑醋沙律🥗南瓜湯🎃同蒜蓉包加一杯飲品☕️🔸香草燒法國原隻春雞 $178隻雞一上台 香氣撲鼻而來😍😍燒得好夠氣🔥食落都好好味😋個心啲雞肉都醃得好夠味👍🏼唔洗驚得個外皮有味😎😎隻雞真係好大隻😂😂好多肉 好少骨 雞肉非常嫩滑🥰配菜仲會有啲羽衣甘藍🥬係隻雞下面索哂啲雞汁 所以係超好食🤤旁邊有一球甜甜嘅番薯球🍠同半隻番茄🍅🔹法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168係鮑魚呀~~本身驚香草醬會無乜味🙈點知味道幾有驚喜😆😆食落好夠味好香😋有啲菇吊起個味😙意大利飯濕潤度都剛剛好🥳🥳雞肉都好淋好嫩🤤💕🔺即製疏乎厘班戟(加雪糕) $88+$12個疏乎厘好掂呀😻😻好軟熟食落好綿💕有入口即化嘅感覺😆蛋味好香🤤🤤配埋雪糕食更有滿足感😋😋餐廳新推阿仙奴為主題嘅特色飲品🍹⚽️雲加洛神花加茉莉花茶🍵帶少少酸嘅洛神花茶同好清香嘅茉莉花味🌸飲落有好清新嘅感覺🍃不過個人就覺得甜咗少少🙈🙈-⚽️兵工廠飲品包含咗青檸皮、青檸汁、蜜糖同洛神花🤤呢杯甜度適中👍🏼可能係加咗青檸🍋

🔸香草燒法國原隻春雞 $178

🔹法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 $168

🔺即製疏乎厘班戟(加雪糕) $88+$12

餐廳新推阿仙奴為主題嘅特色飲品🍹
⚽️雲加
⚽️兵工廠

男朋友係阿仙奴球迷,為左滿足佢就陪佢黎試下🤣餐廳門口同入面都掛滿左阿仙奴球員親筆簽名既波衫,中意阿仙奴既一定要去!!-Beef Willington $338性價比高既Beef Willington❤️ 一黎到見到外層既酥皮金黃脆卜卜咁,有d似菠蘿包🤣切開入面係粉紅色架,大概5成熟左右!加埋蘑菇醬同埋黑松露醬係超級正,入口即溶🥰-卡邦尼意大利麵配溫泉蛋$138我地嗌左一個set dinner,包餐湯,沙律,蒜蓉牛油焗包,餐飲,$138 有咁多野都幾抵☺️我中意吉穿個溫泉蛋撈埋個意粉一齊食,咁就啖啖都有蛋香味😆意粉都好足料而且好creamy😍-雲加(藍碟花+蜜糖)兵工廠(洛神茶+蜜桃)兩杯特飲既名都係同阿仙奴有關雲加係阿仙奴既前教練,兵工廠係阿仙奴既logo雲加因為有藍碟花,所以好靚岩曬我打卡😍但個人中意兵工廠多d,桃味同洛神茶好夾🥰
男朋友係阿仙奴球迷,為左滿足佢就陪佢黎試下🤣

Beef Willington $338

卡邦尼意大利麵配溫泉蛋$138

雲加(藍碟花+蜜糖)

兵工廠(洛神茶+蜜桃)
兩杯特飲既名都係同阿仙奴有關
但個人中意兵工廠多d,桃味同洛神茶好夾🥰