2021-10-06 16 浏览
雖然不是球迷,但見到食物幾吸引,就想去試吓🤓叫咗兩個set Lunch有最基本的餐湯、麵包和飲品。暖笠笠蒜蓉牛油法包,好鐘意這個口感,厚身軟熟,似用煎pan煎香個面,所以唔會又乾又硬,仲好香蒜味😋是日餐湯係南瓜甘筍,又係熱辣辣上的,食得出蔬菜似新鮮打溶的口感,唔係罐頭湯味,所以幾清甜👍🏻香辣蒜片羅勒意大利扁麵$68意粉口感適中,辣味香得嚟辣度剛好。芝士忌廉番茄醬燴美國黃油雞髀扒配薯菜蓉$78連皮薯角,外脆內軟;薯蓉好濃牛油味,還有少少薯粒口感;四季豆燒得幾好,味道和口感都唔錯,調味唔會太濃,食到有豆味。厚身連皮雞髀扒配這個醬汁,第一次食,感覺幾新鮮,蕃茄味較出,唯獨是美中不足,唔係好明塊雞扒會有少少鞋口🤨因為雞髀應該是最嫩滑的部位🤔餐飲的即礳咖啡幾香,還用了喜歡的餐具品牌🥰
雖然不是球迷,但見到食物幾吸引,就想去試吓🤓
叫咗兩個set Lunch
有最基本的餐湯、麵包和飲品。

香辣蒜片羅勒意大利扁麵$68
意粉口感適中,辣味香得嚟辣度剛好。

芝士忌廉番茄醬燴美國黃油雞髀扒配薯菜蓉$78

餐飲的即礳咖啡幾香,還用了喜歡的餐具品牌🥰
2021-09-26
早前已經惠顧過位於油麻地譽發廣場的「Lockeroom Dining」,整體印象良好,所以今晚決定去encore!餐廳環境整潔,佈置以阿仙奴球隊為主題,啱晒一眾阿仙奴球迷⚽️是日精選沙律配蒜蓉牛油法包沙律菜新鮮爽脆,配上黑醋汁,好開胃~蒜蓉包翻熱後溫熱的,外脆內軟,麵包非常鬆軟,帶蒜蓉牛油香,勁好食是日餐湯南瓜甘筍湯質地香滑又濃稠,入口啖啖天然甘筍及南瓜甜香低溫煎焗挪威三文魚柳配蘑菇香檳汁🇳🇴煎焗至金黃色的三文魚柳,魚皮好香脆,三文魚肉保留左鮮嫩滑溜嘅口感,且有魚鮮味,配上充滿奶油香的蘑菇香檳汁,不得了呀!伴碟仲有車厘茄、秋葵、番薯蓉等等配菜,好健康哦香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝牛肉眼扒大大塊,邊位燒至微微香脆,牛扒肉質有彈性,肉味香濃,好出色!法國鵝肝好肥美,入口即溶,滿口鵝油香法式焦糖燉蛋賣相一流嘅焦糖燉蛋🍮用左雞蛋殼形狀器皿裝住,好特別!焦糖表面甜甜脆脆,底下係滑溜的燉蛋,甜度適中,幾好味😋旁邊仲有一小件吉士醬拿破崙,香脆可口凍檸檬茶&熱咖啡

是日精選沙律配蒜蓉牛油法包

是日餐湯

南瓜甘筍湯質地香滑又濃稠,入口啖啖天然甘筍及南瓜甜香

低溫煎焗挪威三文魚柳配蘑菇香檳汁🇳🇴

香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝

法式焦糖燉蛋

凍檸檬茶&熱咖啡
雖然我唔係阿仙奴球迷,但去完呢間足球主題餐廳,我對旺角油麻地主題餐廳Cafe完全改觀,會想再回訪!做到gimmick同食物質素都一流👍🏻無論係佈置滿晒阿仙奴嘅物品波衫,以至餐碟都有足球場嘅圖案,至到食物既賣相味道,我都覺得好唔錯🥰 而且價錢好合理,晚市套餐有𝙎𝙚𝙩 𝘼至𝙍咁多個選擇😲由$138-$268不等,食晒餐湯、餐包、沙律、主菜、飲品、甜品,都係人均$200上落,性價比好高🤩 難怪咁多人幫襯!係唔係fans都值得去感受下食下😍🔸𝙎𝙚𝙩 𝙌 - 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238有鵝肝實嗌走唔甩喇😙 鵝肝同塊扒都係大大塊😍 冇overcooked唔會好乾好鞋👍🏻🔸𝙎𝙚𝙩 𝙂 - 香草燒法國原隻春雞 $178燒得好香,特別係個皮,唔洗伴汁都已經好好食!雞髀位好滑,一切開好多汁超juicy😍 食到雞胸位伴汁又係好好食💯🔸法式焦糖燉蛋 $40.8 (正價$68) + Dreyer’s 雲呢拿雪糕 $12套餐加配主餐牌自家製甜品,甜品可以有6折!而且賣相都唔錯唔馬虎架,Staff仲清乾淨枱啲碗碟餐具先上甜品☺️ 餐茶用英式茶杯好靚❤️

🔸𝙎𝙚𝙩 𝙂 - 香草燒法國原隻春雞 $178

套餐加配主餐牌自家製甜品甜品可以有6折!而且賣相都唔錯唔馬虎架,Staff仲清乾淨枱啲碗碟餐具先上甜品☺️ 餐茶用英式茶杯好靚❤️
呢間餐廳好驚喜!因為食物啱女士食又可以打卡,背景音樂又好romantic ,無論撐枱腳、定閨蜜聚會都好合適😌🍴波士頓活龍蝦🦞蕃茄意大利飯:蝦頭充滿creamy 蝦膏,蝦肉彈牙,果然是活龍蝦👍🏻🍴澳洲草飼牛柳🐂蒜香扁意粉:牛柳好淋,扁意粉炒得有鑊氣,不過有少少油膩🍴沙律🥗:內有橙汁爆爆珠,酸酸甜甜健康過落沙律醬🍴南瓜🎃湯配蒜香多士:多士係軟綿綿唔係硬物一塊🍨法式焦糖燉蛋:正常發揮,不過用kawaii 粉紅色碟上菜,又幾靚😊味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🍴沙律🥗:內有橙汁爆爆珠,酸酸甜甜健康過落沙律醬

🍴南瓜🎃湯配蒜香多士:多士係軟綿綿唔係硬物一塊

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
油麻地呢間餐廳,環境好寬敞舒適,佈滿足球佈置,感覺身處球場一樣,阿仙奴球迷一定要嚟打卡...過咗午餐))Lunch繁忙時段,lunch set仲減$10「脆炸吉列澳洲牛肉眼」外層吉列口感香脆,有Fish & Chips嘅感覺,裡面係澳洲肉眼扒,生熟程度控制得好好,唔多筋又唔會靭「新鮮水果紅茶」清新之選,裡面有新鮮蘋果粒同鮮橙,蘋果粒粒爽口,啖啖咬出索索聲「即製梳乎里班戟」一定要試,即叫即製,震騰騰,唔會太甜👍🏻總括來講:性格比極高,幾十蚊一個set, 真心抵食有質數

「脆炸吉列澳洲牛肉眼」

「新鮮水果紅茶」

「即製梳乎里班戟」

一定要試,即叫即製,震騰騰,唔會太甜👍🏻

總括來講:性格比極高,幾十蚊一個set, 真心抵食有質數
2021-09-27
午餐
  • 即製梳乎厘班戟
  • 南瓜湯
  • 蒜蓉包
  • 脆炸吉列澳洲牛肉眼
  • 新鮮水果紅茶
2021-10-04 4 浏览
最近有朋友介紹我去食一間性價比好高嘅餐廳,今日咁啱過到嚟旺角附近,當然要試一試。首先嚟到嘅時候,都幾有驚喜,因為裝修佈置係有主題,平時有睇開波嘅應該會好興奮😆而且落地窗戶可以睇埋出邊嘅風景,雖然都冇乜嘢睇,但成個感覺幾好。 我哋嗌左兩個Dinner set 沙律:份量都幾多,而且入邊有水果爆珠,食起嚟酸酸地,好開胃餐湯:類似意大利菜湯,幾好飲,仲有餐包添!《脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳》$198睇個樣已經覺得好吸引,鋸一下之後中間啲芝士即刻流晒出嚟,好邪惡,豬扒又炸得好香脆,口感一流,側邊仲有蛋黃醬,點埋一齊食味道更加好。《香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝》$236肉眼扒真係冇得輸!我哋嗌左七成熟,燒得好好,有牛味之餘都好juicy,唔會dry!鵝肝方面,個人覺得可以再煎香啲,味道屬於正常沒有太大驚喜,整體都唔錯。《特濃朱古力心太軟》$46.8如果嗌咗晚市套餐,可以六折嗌佢哋嘅甜品,呢個心太軟面頭有一塊朱古力博片,溶化左之後就會好似有層脆皮咁樣包住個蛋糕,心太軟超流心,加上朱古力味好濃,又唔會覺得太甜好好味! 總括來講呢度食物價錢環境都非常唔錯值得一試。

我哋嗌左兩個Dinner set
沙律:

份量都幾多,而且入邊有水果爆珠,食起嚟酸酸地,好開胃
餐湯:

類似意大利菜湯,幾好飲,仲有餐包添!

《脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳》$198

《香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝》$236

《特濃朱古力心太軟》$46.8

總括來講呢度食物價錢環境都非常唔錯值得一試。
Keep Calm & Support Arsensal⚽️🎊🍽💫..有冇諗過旺角一間樓上足球⚽️ Arsenal主題西餐廳🍽,裝修正、環境舒適具空間感、食物質素有水準,有活力又有新鮮感既餐廳,值得來一訪再訪。餐廳提供多款西餐菜式:肉類、海鮮、Pasta、Risotto、Salad、甜品,款款有心思味道亦不差呢。.ll $78Grilled Chicken, White Truffle Cream Cheese Saucell $238Grilled U.S. Creekstone Beef Rib Eye w/ Foie Grasll $78Slat Egg Yolk Chicken Wings今次點選左2款Main Courses & Snack, 跟餐既即焗蒜蓉包🍞 同樣值得一試,外層烘香脆而內裡保持鬆軟,加上蒜蓉香真的很滋味。雞翼🍗 滿有咸蛋黃香💛,同樣係招牌菜式,惹味非常每次必點呢。主菜既Steak🥩 質素不差,拼上Foie Gras 小小一份很可口。而雞脾扒🐥 同樣份量十足,肉嫩多汁又juicy, truffle cream cheese 滿有松露香。最後喝杯Special d

l[白松露芝士忌廉燴美國雞髀扒]l $78

l[香燒美國Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝]l $238

l[鹹蛋黃雞翼 (5件)]l $78
Slat Egg Yolk Chicken Wings

最後喝杯Special drinks🍹 清清一下被寵壞既味蕾吧。

整體水準都很高,就算唔係球迷既我👻 都值得一訪再訪喔。
×××[Lockeroom Dining]×××
©油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓

2021-10-02 22 浏览
⚽️⚽️⚽️Arsenal 😍😍😍話說最近朋友生日 佢係超級阿仙奴Fans👍🏻於是帶左佢黎喱間阿仙奴做主題 位於油麻地嘅餐廳慶祝🤭餐廳以球會最signature嘅顏色 - 紅色為主 而且地板仲參考左真嘅足球場 鋪咗綠油油嘅假草地周圍除咗佈滿阿仙奴球員嘅相同波衫 仲有一個corner位專係放球會嘅周邊商品連上枱嘅碟都畫左個迷你足球場真係勁有心思 🤩🤩🤩至於嘢食方面 今次就叫咗兩個 dinner set🤭波士頓活龍蝦配美國牛西冷 ($268)套餐包沙律、蒜蓉包、餐湯、主食同飲品龍蝦表面嘅芝士燒到小小燶燶地🤭香口得黎又唔會蓋過龍蝦肉本身嘅鮮甜味🤩雖然隻龍蝦唔算大隻 但係都超多膏架😍牛扒就叫咗五成熟 煮得啱啱好 好易切 一啲都唔韌塊扒又大又厚身 食落超有口感👍🏻同出邊餐廳有少少分別 佢地嘅牛扒唔係跟薯菜而係改以番薯蓉同羽衣甘藍做配料 夠哂特別😳法國原隻燒春雞 ($178)原隻上枱嘅時候香噴噴🤭外表燒到金黃色 切開 一啖食落去 啲肉好嫩滑好Juicy點埋特製醬汁 增加味道嘅層次感🤩梳乎厘 pancake ($88)Order set dinner 嘅話 甜品有六折 超抵食梳乎厘即叫即整 所以可能會等
⚽️⚽️⚽️
仲有一個corner位專係放球會嘅周邊商品
連上枱嘅碟都畫左個迷你足球場
真係勁有心思 🤩🤩🤩
至於嘢食方面 今次就叫咗兩個 dinner set🤭

波士頓活龍蝦配美國牛西冷 ($268)
套餐包沙律、蒜蓉包、餐湯、主食同飲品
龍蝦表面嘅芝士燒到小小燶燶地🤭
香口得黎又唔會蓋過龍蝦肉本身嘅鮮甜味🤩
雖然隻龍蝦唔算大隻 但係都超多膏架😍
牛扒就叫咗五成熟 煮得啱啱好
好易切 一啲都唔韌
塊扒又大又厚身 食落超有口感👍🏻
同出邊餐廳有少少分別 佢地嘅牛扒唔係跟薯菜
而係改以番薯蓉同羽衣甘藍做配料 夠哂特別😳

法國原隻燒春雞 ($178)
原隻上枱嘅時候香噴噴🤭
外表燒到金黃色
切開 一啖食落去 啲肉好嫩滑好Juicy
點埋特製醬汁 增加味道嘅層次感🤩

梳乎厘 pancake ($88)
Order set dinner 嘅話 甜品有六折 超抵食
梳乎厘 pancake
法國原隻燒春雞
梳乎厘 pancake
2021-10-02 12 浏览
⭐️Lockeroom Dining⭐️📍:油麻地彌敦道譽發廣場8樓⏰:12:00pm-11:00pm💰:人均$200-$300 (設加一)⭕️:現金、信用卡、Alipay-香燒美國牛肉眼配法式鵝肝- 💰238🌜牛扒我哋叫咗五成熟 食落去唔會好韌 肉質冧身 好易切 有牛味 鎖住啲肉汁 好Juicy 上面仲配左一舊鵝肝😚鵝肝煎得好香口 入口即溶 外脆內軟 唔會好腥 好食!👍🏻值得一提 配菜嗰個蕃薯蓉 好好食!甜甜地 好特別 平時唔食配菜嘅我今日食晒😂套餐包餐湯🥣、蒜蓉包🥖、沙律菜🥗同埋熱飲-海鱸魚柳香草醬意大利燴飯- 💰138🌜呢個絕對有驚喜!賣相好吸引 香草醬燴飯好香 食落去好有忌廉芝士味🤣份量好多 好濃郁 但係我食完仲係好想食 因為呢個絕對係我食過最好食嘅燴飯!!海鱸魚柳煎得好香 外皮好脆口 裏面啲肉質好嫩滑 好有魚味 超滿足🙈-鹹蛋黃雞翼(五隻)- 💰78🌜睇相都知冇得輸 鹹蛋黃滿佈晒成隻雞翼 好入味 熱辣辣 即叫即炸卜卜脆 雞翼好飽滿 好大隻 食完一隻又一隻 絕對係必叫😚-法式焦糖燉蛋- 💰68 (晚市套餐加配自家甜品可享六折)(加$12可配dreyer’s雪糕)🌜焦糖燉蛋食落去唔會好
⭐️Lockeroom Dining⭐️
📍:油麻地彌敦道譽發廣場8樓
⏰:12:00pm-11:00pm
💰:人均$200-$300 (設加一)
⭕️:現金、信用卡、Alipay

-香燒美國牛肉眼配法式鵝肝- 💰238
套餐包餐湯🥣、蒜蓉包🥖、沙律菜🥗同埋熱飲

-海鱸魚柳香草醬意大利燴飯- 💰138

-鹹蛋黃雞翼(五隻)- 💰78

-法式焦糖燉蛋- 💰68
(晚市套餐加配自家甜品可享六折)
(加$12可配dreyer’s雪糕)
🌜焦糖燉蛋食落去唔會好甜 都幾硬身 蛋味好香 上面既焦糖面 再搭配埋燉蛋 已經係冇得輸嘅組合 仲會配一個酥皮拿破崙 配埋雪糕食一流😚

🌟呢間阿仙奴主題餐廳 裝潢極有心思 牆上掛滿阿仙奴球衣 又有球員嘅親筆簽名 地板鋪上咗假草地 餐碟都係足球場嘅造型🤣整體嘅感覺好舒服好有特色!除咗餐廳好別緻之外 食物質素好高 價錢同質素成比例 旺角鬧市食到咁既質素真心唔錯👍🏻
員工都好有禮貌 會隨時過嚟添水🙈整體嘅感覺十分良好!

#香港美食 #平民美食 #油麻地 #油麻地美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #lockeroomdining #阿仙奴餐廳
2021-09-26
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 法式焦糖燉蛋
  • 鹹蛋黃雞翼
2021-09-29 26 浏览
男朋友係足球迷,成日同班波友去踢波。作為女友既我,雖然唔鍾意足球但都會支持佢既興趣。今日俾左個驚喜佢,帶左佢去一間以足球作為主題餐廳。男友表示好開心,仲既刻走埋去影相📸️雙眼發光,充滿童真。周圍掛滿阿仙奴球衣,足球卡,同埋足球員相片,就連餐碟都係足球場造型,好有特色。水牛城雞翼(鹹蛋黃)雞翼超香脆又juicy,食落咸咸香香,超推薦。香烤美國頂級牛肉眼扒(5成熟)牛肉脂肪分布平均,入口香濃,肉汁香嫩多汁。香燒可持續石班魚配法式龍王湯石班魚感覺一般,個汁幾好味。最後甜品係兩塊芝士蛋糕,好香奶味,我好鐘意。
男朋友係足球迷,成日同班波友去踢波。
作為女友既我,雖然唔鍾意足球但都會支持佢既興趣。

今日俾左個驚喜佢,帶左佢去一間以足球作為主題餐廳。

男友表示好開心,仲既刻走埋去影相📸️雙眼發光,充滿童真。

水牛城雞翼(鹹蛋黃)
雞翼超香脆又juicy,食落咸咸香香,超推薦。

香烤美國頂級牛肉眼扒(5成熟)
牛肉脂肪分布平均,入口香濃,肉汁香嫩多汁。

香燒可持續石班魚配法式龍王湯
石班魚感覺一般,個汁幾好味。

最後甜品係兩塊芝士蛋糕,好香奶味,我好鐘意。

2021-09-09
午餐
  • 鹹蛋黃雞翼
2021-09-29 15 浏览
約朋友晚膳在油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓Lockeroom Dining吃西餐。店內環境清潔整齊衛生,裝飾掛滿牆上全是阿仙奴球衣,相信店主多是個球迷。店員禮貌招待推介食譜。1. 咸蛋黃雞翼$78上枱時雞翼熱騰騰,外脆內軟肉多汁,咸蛋黃醬沾滿雞翼表皮,非常可口惹味。2. 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳$198份量十足,炸得極脆,肉質嫩滑多汁,切開嫩肉流心芝士夾在其中,口感非常豐富滿足。3. 澳洲草飼牛柳蒜香義大利扁麵$168牛肉味香濃,肉質軟嫩多汁。義大利扁麵彈牙加上蒜香醬汁,更覺美味可口。跟餐有沙律、蕃茄茸湯,香脆蒜油多士,非常豐富。店員特別推介飲品:雲加蝶豆花特飲,透明杯內色彩非常吸睛,上層是淺紫色的蝶豆花,下層是淺黃色的檸檬蜜糖,淡淡幽香,味道清新可口,是餐前餐後極佳飲品。吃了香濃味的餐後,飲一杯冰凍紅棗茶,令口腔更為舒適順暢。

店員禮貌招待推介食譜。

1. 咸蛋黃雞翼$78
上枱時雞翼熱騰騰,外脆內軟肉多汁,
咸蛋黃醬沾滿雞翼表皮,非常可口惹味。

2. 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳$198

3. 澳洲草飼牛柳蒜香義大利扁麵$168
牛肉味香濃,肉質軟嫩多汁。
義大利扁麵彈牙加上蒜香醬汁,更覺美味可口。

跟餐有沙律、蕃茄茸湯,香脆蒜油多士,非常豐富。

店員特別推介飲品:雲加蝶豆花特飲,
透明杯內色彩非常吸睛,上層是淺紫色的蝶豆花,
下層是淺黃色的檸檬蜜糖,淡淡幽香,
味道清新可口,是餐前餐後極佳飲品。

吃了香濃味的餐後,飲一杯冰凍紅棗茶,令口腔更為舒適順暢。
2021-08-25
  • 咸蛋黃雞翼
  • 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳
  • 澳洲草飼牛柳蒜香義大利扁麵
2021-09-29 12 浏览
黎到先知原來係以球隊做裝飾既餐廳, 即刻熱血左, 睇得出老細一定係好愛先會開呢間餐廳.成個餐廳都好似草地咁, 連碟都係球場樣, 好細節, 好可愛!!黎睇番MENU, SET既選擇都好多, 重點係一D都唔貴, 好多選擇夜晚黎都好快坐滿, 記得BOOK位先啦!~~炭烤美國1855牛助掛蜜糖燒肉汁 ($188)❤️❤️❤️❤️好香呀~~ 牛味重, 唔會好多肥膏, 仲有成3大塊, 果然係球迷既量!!香烤澳洲羊架拼德國腸 ($208)❤️❤️❤️❤️舊羊架好厚, 好少食到咁厚, 叫MEDIUM係完美重點係羊味超重, 好羊人仕必點, 絕對唔會失望脆炸法國雜蘑菇 ($68)❤️❤️❤️❤️呢個幾特別, 多數都係蘑菇, 佢係乜菇都有D, 份量又多, 放左陣都仲好脆凍朱古力 (跟餐+$20)

夜晚黎都好快坐滿, 記得BOOK位先啦!~~

香烤澳洲羊架拼德國腸 ($208)❤️❤️❤️❤️
舊羊架好厚, 好少食到咁厚, 叫MEDIUM係完美
重點係羊味超重, 好羊人仕必點, 絕對唔會失望

脆炸法國雜蘑菇 ($68)❤️❤️❤️❤️

凍朱古力 (跟餐+$20)
2021-09-15
2021-09-29 18 浏览
Lockeroom Dining 地址: 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓電話: 52368680===================繼上次帶足球迷去過一次後,球迷話要再來encore .上網搵資料電話訂位,見油麻地都有間,坐位數目更大地方又大點,便訂了油麻地Menu 基本上沒差別,套餐包湯及蒜蓉包,沙律,主菜 ,飲品。南瓜蓉湯,麵包鬆軟熱辣辣Dinner set $208羊架配德國腸,羊架5成熟,有蕃薯泥同kale 做配菜。$179原隻脆皮德國鹹豬手,鹹香架豬手,脆皮焗到脆一脆, 豬手是邪惡之物配honey mustard ,平日食開濃味架野,遇上豬手都會超開胃。$42 iced cappuccino奶泡打了一層厚厚的,會有點苦澀,要落多一點syrup
Lockeroom Dining

地址: 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
電話: 52368680

南瓜蓉湯,麵包鬆軟熱辣辣

鹹蛋黃小食拼盤-雞翼,薯角,洋蔥圈,薯絲蝦,德國腸$128一睇全部金黃色就知全部都係鹹蛋黃🤪真係好邪惡但係好好食呀😆全部食得出新鮮炸外脆內嫩☺️特別鍾意食佢個薯絲蝦😉隻蝦都OK大隻同埋啲薯仔好夾😁😁但係食到後期真係太Heavy🤣🤣🤣好彩佢有啲茄汁點下🤣同埋有啲沙律🤪最特別係有個芒果爆珠😊酸酸甜甜中和返碳燒美國1855牛肋排配蜜糖燒肉醬🐂$188估唔到個份量勁大有成3塊牛扒😀見到個橫切面係粉紅色☺️就知佢生熟啱啱好😊唔太硬身又唔太軟口感幾好😆幾鍾意食佢個燒肉汁😇可以帶出本身牛嘅味道☺️即製梳乎厘班戟🥞$88即整所以等咗20分鐘😉但係呢個等待係冇白費嘅😃成個班戟都算重蛋味😊有空氣感得嚟但係又食得出蛋😀甜度適中😁幾鍾意佢個cream可以加埋一齊食😆多一個層次呢間餐廳特別的點係特色主題餐廳⚽️😁全部都係阿仙奴波衫裝飾🤪球場碟同埋足球形狀嘅匙羹😊幾有趣

鹹蛋黃小食拼盤-雞翼,薯角,洋蔥圈,薯絲蝦,德國腸$128

碳燒美國1855牛肋排配蜜糖燒肉醬🐂$188

即製梳乎厘班戟🥞$88

⚽️⚽️𝕃𝕆ℂ𝕂𝔼ℝ𝕆𝕆𝕄 𝔻𝕀ℕ𝕀ℕ𝔾對於一些主題餐廳🍄,小編向來不太寄予厚望😄。認為會耗費好多資源喺主題裝置上,忽略咗食物水準同質素🙂!今次朋友約小編上咗間以阿仙奴⚽️主題嘅cafe😆!入到去地板已經係波地綠💚,周圍掛滿波衫👕(部份更有球星簽名⚽️🤩)、球隊紀念品外,更特別辟出一個 corner 用來放置獎杯🏆、龍門手套🧤、球星匙扣等,相信老闆應該係一個阿仙奴迷痴💓😂👍🏻👍🏻!⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⚽️ 波士頓活龍蝦🦞(半只)配白松露忌廉扁麵🍝 HKD$168/ set dinner(set dinner 還包括:精選沙律🥗、蕃茄西湯、蒜香牛油法包、即磨咖啡☕️)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~原本以為白松露🤍嘅味道應該相對比較溫柔☺️!但碟扁意麵一上枱🍝,超香濃嘅松露忌廉🤍已經即刻竄入小編嗅覺🥰,稀杰度調得剛剛好😚,令每條意麵都容易掛汁😋!躺在意麵上邊🏖嘅龍蝦🦞熟度just fit👍🏻,肉質Q彈,龍蝦很入味😆!另外,小編想分享下佢杯🥣蕃茄湯🍅,𥚃邊有蕃茄籽和蕃茄蓉❣️,欣賞廚師嘅誠意👍🏻,加曬分🥳!⚽️ 碳烤澳洲草飼牛西冷扒🥩配🍷紅酒燒汁拼薯菜 🥔🥒 HKD$88/ s
⚽️⚽️

𝕃𝕆ℂ𝕂𝔼ℝ𝕆𝕆𝕄 𝔻𝕀ℕ𝕀ℕ𝔾

⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

⚽️ 碳烤澳洲草飼牛西冷扒🥩配🍷紅酒燒汁拼薯菜 🥔🥒 HKD$88/ set lunch
(set lunch還包括:蕃茄西湯、蒜香牛油法包、即磨咖啡☕️)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
塊西冷🥩大過小編五隻手指撐大連手掌🖐🏼嘅面積😆!小編order左5️⃣成熟😙!外表烤脆😚!一切開,𥚃邊肉汁豐富外溢🤩,完全無渣👍🏻,不用點醬也非常Juicy💦!
不得不讚👍🏼負責做跟班嘅薯菜同配菜🥬!唔好以為唔係主角😎就是但求其呀🙈!佢嘅薯蓉🥔撈咗黑松露😍!薯角沾咗粉漿先炸😍!豆角用香料炒過😍!連蕃茄🍅都烤過先上碟!一啲都唔馬虎🥰!

⚽️ Lockeroom dining 咸蛋黃小食拼盤 HKD$128
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
✨呢個呀呢個🌟!簡直係宇宙🪐邪惡嘅核心💛!成盤魔鬼😈超鹹蛋香🤩!有雞翼🐣、薯角🥔、洋蔥圈🧅、薯絲蝦🦐同德國腸!一大盤🥶!每隻魔鬼😈外表都披住又香😍又脆😍嘅鹹蛋漿🥳!佢哋一上枱就緊緊的盯住👀小編😱😱……佢哋好想毀滅☄️小編嘅千年修行🙏🏻呀😭🤤!只要你夾起任何一件塞入口😙,基本上係停唔到咀的🤤!鹹蛋香☺️會鎖住你嘅味蕾神經🤩,直至佢哋全部同你溶為一體為止🤤🤤🤤🤤!

⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️⛳️

📣凡order set dinner,都可用6️⃣折嘅價錢享用大餐牌上自家甜品一份🎉!可惜天意弄人😭,上親枱嘅都大大碟!小編同朋友仔食完正餐之後🥳都已經無能為力了😆,唯有等下次再臨😎,留肚挑戰佢哋嘅甜品🍮啦!

*溫馨提示:店家超CP值嘅set lunch係做到下午5:30 㗎🤩🤩!餓底嘅fd子😋可以喺下午茶時段上去吃過飽😆😋🥳!

後記:走時埋單,朋友仔同餐廳經理👩🏻吹開水提起d食物好食😋!原來老闆將會喺山頂⛳️開第四間Lockeroom🤤👍🏻👍🏻!似乎老闆好想將阿仙奴⚽️夢想發揚光大喎😆😆!

⚽️:Lockeroom Dining(譽發廣場)
📮:油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓