2021-10-04 4 浏览
最近有朋友介紹我去食一間性價比好高嘅餐廳,今日咁啱過到嚟旺角附近,當然要試一試。首先嚟到嘅時候,都幾有驚喜,因為裝修佈置係有主題,平時有睇開波嘅應該會好興奮😆而且落地窗戶可以睇埋出邊嘅風景,雖然都冇乜嘢睇,但成個感覺幾好。 我哋嗌左兩個Dinner set 沙律:份量都幾多,而且入邊有水果爆珠,食起嚟酸酸地,好開胃餐湯:類似意大利菜湯,幾好飲,仲有餐包添!《脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳》$198睇個樣已經覺得好吸引,鋸一下之後中間啲芝士即刻流晒出嚟,好邪惡,豬扒又炸得好香脆,口感一流,側邊仲有蛋黃醬,點埋一齊食味道更加好。《香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝》$236肉眼扒真係冇得輸!我哋嗌左七成熟,燒得好好,有牛味之餘都好juicy,唔會dry!鵝肝方面,個人覺得可以再煎香啲,味道屬於正常沒有太大驚喜,整體都唔錯。《特濃朱古力心太軟》$46.8如果嗌咗晚市套餐,可以六折嗌佢哋嘅甜品,呢個心太軟面頭有一塊朱古力博片,溶化左之後就會好似有層脆皮咁樣包住個蛋糕,心太軟超流心,加上朱古力味好濃,又唔會覺得太甜好好味! 總括來講呢度食物價錢環境都非常唔錯值得一試。

我哋嗌左兩個Dinner set
沙律:

份量都幾多,而且入邊有水果爆珠,食起嚟酸酸地,好開胃
餐湯:

類似意大利菜湯,幾好飲,仲有餐包添!

《脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳》$198

《香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝》$236

《特濃朱古力心太軟》$46.8

總括來講呢度食物價錢環境都非常唔錯值得一試。